Orijinalini görmek için tıklayınız : Darwinizime Darbe, Evrimin Yok Oluşu
KAYNAK 1: Kuş Fosilleri: http://www.kusfosilleri.com/index.php
KAYNAK 2: Sürüngen Fosilleri: http://www.surungenfosilleri.com/index.php
KAYNAK 3: Balık Fosilleri: http://www.surungenfosilleri.com/index.php
KAYNAK 4: Böcek Fosilleri: http://www.bocekfosilleri.com/
Allah, kendisine mülk verdi, diye Rabbi konusunda İbrahim'le tartışmaya gireni görmedin mi? Hani İbrahim: "Benim Rabbim diriltir ve öldürür" demişti; o da: "Ben de öldürür ve diriltirim" demişti. (O zaman) İbrahim: "Şüphe yok, Allah Güneş'i doğudan getirir, (hadi) sen de onu batıdan getir" deyince, o inkarcı böylece afallayıp kalmıştı. Allah, zalimler topluluğunu hidayete erdirmez. (Bakara Suresi, 258)
hayallah!! bi HY müridi daha....
faran kardeş....
1- doğu ismi insanlar tarafından güneşin doğduğu yere verilen bir isimdir... adı üstünde doğu.... batıdan doğsa ozaman batıya doğu denir :) doğu da batı olur.. yani bu insanlar tarafından konmuş bir tanım sadece.....
2-güneş doğudan gelmiyor... dünya döndüğü için sen böyle sanıyorsun.. dolayısıyla senin allahında öyle sanıyor herhalde...
hadi afallayıp kalma sırası sende kardeşim... kolay gelsin
müşkülpesent
25-12-2009, 22:41
Şu iddialarınızı Harun Yahya argümanalarıyla(?) temellendirmemelisiniz belki de.. Kimsenin artık fikirlerini ciddiye almadığı bu kişinin iddiaları, cevaba değer bir samimiyet çizmiyor. Dolayısıyla verilecek yanıta da değmiyor.
Şu iddialarınızı Harun Yahya argümanalarıyla(?) temellendirmemelisiniz belki de.. Kimsenin artık fikirlerini ciddiye almadığı bu kişinin iddiaları, cevaba değer bir samimiyet çizmiyor. Dolayısıyla verilecek yanıta da değmiyor.
ben harun yahyacı olarak bakmıyorum o resimlerdekiler bilimsel olarak gerçektir. açıp okuyunuz
müşkülpesent
25-12-2009, 23:02
Ben o resimlerin açılımını "bilimsel" olarak okudum arkadaşım. Sorun da bu zaten. Bunun açılımını bir tek Harun Yahya'nın yaptığını ve bunun da "bilimsel" olduğunu düşünmeniz.
Bana bahsedilen iddiaların, "bilimsel" şekilde dayanaklarını göstermediğin sürece bu soruları cevap vermeye değer bulmayacağım.
Ben o resimlerin açılımını "bilimsel" olarak okudum arkadaşım. Sorun da bu zaten. Bunun açılımını bir tek Harun Yahya'nın yaptığını ve bunun da "bilimsel" olduğunu düşünmeniz.
Bana bahsedilen iddiaların, "bilimsel" şekilde dayanaklarını göstermediğin sürece bu soruları cevap vermeye değer bulmayacağım.
bu sayfayı aç aşağıda Harun yahya hangi evrim bilimcilerden kaynağını almış oku ayriyetten bu da benim sana cevabım olsun.
http://www.bocekfosilleri.com/
Sadece kuş fosillerine baktım.
Olaya şu gözle bakabilirmisiniz acaba ,fizyolojik ve anatomik evrim o noktada tamamlanmış ve renk gibi ,daha belirgin olmayan evrimleşmeler geçirdilerse resmedilen fosil kayıtlarından bu bulunabilir mi?Elbetteki hayır.
Ara-tür arayışı dünyanın her tarafında devam ediyor.Bulunan bazı türler ile şu ankiler eşleştirilebiliyor ve DNA nın mutasyonla değişim geçirdiği bunun sonucundada canlılarda farklılanmalar olduğu biliniyor.Mikro evrim zaten örnekleriyle açıklanabilmekte ,makro için her gün bir adım daha atılırken bu safsatalara kim önem verir sence?
Ben cevaplayayım ,ancak sen.
Evrim geçirip DDT bağışıklığı olan sivrisinekler 1959 yılında Hindistanda keşfedildi.Bu canlının fizyolojisi,anatomisi ile evrim geçiremediğinden DDTye kurban olan sivrisinek arasında görsel hiçbir fark yok.Ama bu evrim geçirmediğine kanıt değil maalesef.Çünkü geçirip bağışıklık kazanmışlar.
senin allah güneşi doğudan mı getiriyor faran?? yoksa sen batıya güneşe doğru mu gidiyorsun??
[QUOTE=AerA;274644]
makro için her gün bir adım daha atılırken bu safsatalara kim önem verir sence?
QUOTE]
senin gibileri verir ne kadar acayip konuşuyorsun evrim düşüncesi heralde konuşmanı bile ele geçirmiş :)
senin allah güneşi doğudan mı getiriyor faran?? yoksa sen batıya güneşe doğru mu gidiyorsun??
Gerçekten, gece ile gündüzün art arda gelişinde ve Allah'ın göklerde ve yerde yarattığı şeylerde korkup-sakınan bir topluluk için elbette ayetler vardır. (Yunus Suresi, 6)
müşkülpesent
25-12-2009, 23:39
Evet Harun Yahya'nın iddialarına ara ara işine geldiği ölçüde balık zokası yerine bilimsel makale serpiştirdiğine de şahit oluyoruz. Sorun, bu iddiaları sentezleyen Harun Yahya'ya yöneltmeniz insanları. Yani kaynak olarak direk alttaki makaleleri yazman gerekirdi.. "Bilimsel" olan bu.
Tüm makalelerin alıntılanan kısımlarını vakti zamanında istemeye istemeye de olsa Harun Yahya'nın sitesine girerek okumuştum. HY'nın Pragmatistlik konusunda eline su dökemeyeceğimizi de anlayalı çok oluyor. Neyse konu HY'dan zoraki bir şekilde de olsa sıyrıldığına göre artık üzerine konuşulabilir.
Öncelikle şunu belirtmekte fayda var, tüm bilim adamlarının mekanistik olarak konuya yaklaştığını iddia edemeyiz. Özellikle evrim konusunda, var olan bulgulardan sonra yorumlanma aşaması bu süreci pürüzlendiriyor. Sorun evrimi bir iki bulguyla çözümendirme çabası. Örneğin kuşların atası konusunda (Archaeopterx) bu spekülasyonlar çok fazla yapıldı. Sorun spekülasyon değil. Elbette veriler tartışılıp, yorumlanmalı. Ancak bir veya bir kaç bilgiden yola çıkarak tüm kuramı çöpe atamazsınız. Bu kadar basit değil bu olay.
kutuplarda gece gündüz ardarda gelmiyor buna ne buyrulur??
En el hak
26-12-2009, 02:32
KAYNAK 1: Kuş Fosilleri: http://www.kusfosilleri.com/index.php
KAYNAK 2: Sürüngen Fosilleri: http://www.surungenfosilleri.com/index.php
KAYNAK 3: Balık Fosilleri: http://www.surungenfosilleri.com/index.php
KAYNAK 4: Böcek Fosilleri: http://www.bocekfosilleri.com/
Allah, kendisine mülk verdi, diye Rabbi konusunda İbrahim'le tartışmaya gireni görmedin mi? Hani İbrahim: "Benim Rabbim diriltir ve öldürür" demişti; o da: "Ben de öldürür ve diriltirim" demişti. (O zaman) İbrahim: "Şüphe yok, Allah Güneş'i doğudan getirir, (hadi) sen de onu batıdan getir" deyince, o inkarcı böylece afallayıp kalmıştı. Allah, zalimler topluluğunu hidayete erdirmez. (Bakara Suresi, 258)
izlemeni tavsiye ederim,verdiğin linklerin ne kadar gerçek olduğu konusunda sana yardımcı olacaktır
http://www.solvideo.org/video/503742ecf8d7680/Dawkins-Yarat%C4%B1l%C4%B1%C5%9F-Atlas%C4%B1%E2%80%99yla-dalga-ge%C3%A7iyor
tek bildiğim ve inandığım, henüz bilimsel verilerin bu detaları açıklamaya yetmediğidir. eğer bir kaç on sene daha yaşarsan bunlar net cevabını alacaksındır. şu ana kadar bilimle açıklanamayan ne olduda şu andan sonra olsun! inandığınız şeyler, imanla dinle alakası olmayan şeyler... siz değil misiniz, herşeyi açıklamak o kadar kolay olsaydı herkes müslüman olurdu diyen! saçmalıyor ve kendi saçmalıklarınızda boğuluyorsunuz!
milomanara
26-12-2009, 11:30
Hmmm, bu kadar denyoluk tesadüfen olamaz. İnançlarıyla çelişiyor diye pozitif bilime "inanmayan", daha bilimsel çalışmanın ne olduğundan habersiz, savunduğu fikirleri destekleyen bir tane akran denetimli[1 (http://tr.wikipedia.org/wiki/Akran_denetimi)] makale olmadan, kendinde ahkam kesebilecek cesareti bulanları kanıt sayarsak, Darwinizmin darbe aldığı gerçek galiba....
sevgili milo.... kuranın bir aralığında ufacık bir bilimsel kırıntı yakalasalar (dağ yürüyor deniz karışmıyor safsatası gibi) ne kadar mutlu olup kuran bilimsel yaygaralarına hemen başlıyorlar ama tamamen kuranla çelişen temel ve gerçek bilimsel veriler çıkınca bilim hemen çöpe atılıp yaygaralar başlanıyor.. bu ne aymazlık anlamak çok zor walla billa....
gematria
26-12-2009, 13:29
tavus kuşunun güzel desenlerini açıklayarak bunların mutlaka zeki bir varlık tarafından tasarlandığını ileri sürmüş haklıda :) evrimsel süreç zekidir bir bakıma gerekliliklere cevap vermekte gereksizlikleri süzmekte işte buda evrimin zekasıdır .. tavus kuşunun desenlerine aldanıp vaay bee tanrı yoktan varetmiş bunu demek aynen bir kar tanesinin kimyasal çekim güçleri tarafından oluşturulmuş o güzel desenine bakıp işte buda tanrının işi demek gibidir ... yani bu desenleri şekilleri simetrileri oluşturan hidrojen bağları değilde tanrıdır ... veya bir kumsalda yürüdüğümüzde kumsaldaki taşların büyükten küçükğe doğru çok güzel bir şekilde sıralandığını görürüz ... bilmeyen insan bunu tanrıya bağlarken tanrı yerleştirmiş böyle derken bilen farkında olan hayal aleminde yaşamayan gerçekçi insan bunun dalgaların işi olduğunu bilir ... kumsalın içlerine doğru gücünü kaybeden dalga sürüklediği büyük çaplı taş parçalarını önce bırakır küçüklerini ise en son bırakır böylece büyükten küçüğe doğru güzel bir desen ve sıra oluşur ... işte bilimle safsata arasındaki fark budur .. tavus kuşu anlatımında kullanılan teknikte aynen budur ...
Fatihcrs
27-12-2009, 12:48
tavus kuşunun güzel desenlerini açıklayarak bunların mutlaka zeki bir varlık tarafından tasarlandığını ileri sürmüş haklıda :) evrimsel süreç zekidir bir bakıma gerekliliklere cevap vermekte gereksizlikleri süzmekte işte buda evrimin zekasıdır .. tavus kuşunun desenlerine aldanıp vaay bee tanrı yoktan varetmiş bunu demek aynen bir kar tanesinin kimyasal çekim güçleri tarafından oluşturulmuş o güzel desenine bakıp işte buda tanrının işi demek gibidir ... yani bu desenleri şekilleri simetrileri oluşturan hidrojen bağları değilde tanrıdır ... veya bir kumsalda yürüdüğümüzde kumsaldaki taşların büyükten küçükğe doğru çok güzel bir şekilde sıralandığını görürüz ... bilmeyen insan bunu tanrıya bağlarken tanrı yerleştirmiş böyle derken bilen farkında olan hayal aleminde yaşamayan gerçekçi insan bunun dalgaların işi olduğunu bilir ... kumsalın içlerine doğru gücünü kaybeden dalga sürüklediği büyük çaplı taş parçalarını önce bırakır küçüklerini ise en son bırakır böylece büyükten küçüğe doğru güzel bir desen ve sıra oluşur ... işte bilimle safsata arasındaki fark budur .. tavus kuşu anlatımında kullanılan teknikte aynen budur ...
ben siteye yeni üye oldum siteyi bayağı bir araştırdım ancak hayretler içinde kaldım aşağı yukarı herşeye bir kılıf uydurulmuş arkadaşım bakın Dünya hayatında herşeyin bilimsel bir açıklaması vardır böyle olmasa imtihanın ne anlamı kalıyor Allah bizi bize göstermek için Dünya hayatını yaratmıştır öldükten sonra sen hesaba çekilince buraya yazdıkların aklına gelecek ve öylece kalacaksın diyeceksinki bir daha dönsemde herşeyi düzeltsem ama son pişmanlık fayda vermez...
ne demiş Müslüm Gürses
Son pişmanlık neye yarar herşeyin sebebi var...
ben siteye yeni üye oldum siteyi bayağı bir araştırdım ancak hayretler içinde kaldım aşağı yukarı herşeye bir kılıf uydurulmuş arkadaşım bakın Dünya hayatında herşeyin bilimsel bir açıklaması vardır böyle olmasa imtihanın ne anlamı kalıyor Allah bizi bize göstermek için Dünya hayatını yaratmıştır öldükten sonra sen hesaba çekilince buraya yazdıkların aklına gelecek ve öylece kalacaksın diyeceksinki bir daha dönsemde herşeyi düzeltsem ama son pişmanlık fayda vermez...
ne demiş Müslüm Gürses
Sayın fatihcrs ;
Herşeyin bilimsel bir bir açıklaması vardırdan yola çıkarak İlahi imtihana geçmeye başaran sayılı üyelerimizden olduğunu kabul etmemek elde değil.Bu arada örnek olarak gösterdiğin bilim adamından da yola çıkarak, bilim adamı kriterinden aşağı-yukarı seninle alakalı bir psikoanaliz yapabiliyoruz.
Saygılarımla.
1- acaba ilahi imtehanın bilimsel ne temeli var??
2- asıl kılıf uyduranlar dindarlar olmasın???
Fatihcrs
27-12-2009, 13:05
örnek olarak hangi bilim adamını gösterdim acaba Müslüm Gürses mi :)
Fatihcrs
27-12-2009, 13:11
1- acaba ilahi imtehanın bilimsel ne temeli var??
2- asıl kılıf uyduranlar dindarlar olmasın???
bu sorularını unutma lütfen diğer tarafta cevaplarını ayrıntısıyla bulabilirsin...
Sevgili fatihcrs
Kar taneleri neden ve farklı kristal dokulara sahiptir bilirmisin?
Çünkü su, moleküler anlamda bir arada olabilmek için, pozitif kısmi yük ile yüklenen sudaki hidrojen atomu - negatif kısmi yük ile yüklenen sudaki oksijen atomu birbirini elektrostatik olarak çeker.Su ve buz yapısındaki bu elektrostatik kuvvetler molekülleri bir arada tuttuğu gibi kar tanelerinin yapısına katılan su molekül sayısına göre her kar tanesininde farklı kristal görünüme sahip olmasını sağlar.
Kar kristallerinin oluşumu (doğada herşeyin oluşumu açıklanmaya çalışılıyor) elektrostatik kuvvetler (Hidrojen bağları) ile bu şekilde açıklanabiliyorken, bunda keramet aramaya çalışmak ve ilahi sınav hakkında bir şeyler çıkartmak, sadece ilkel zamanlarda bu doğa oluşumlarına kafa yetiremeyen ve izah edemeyen çöl insanlarına yakışır.
Saygılarımla.
bu sorularını unutma lütfen diğer tarafta cevaplarını ayrıntısıyla bulabilirsin...
işte korku ve tehditle yıldırma taktiği...
dinin yaptığı en başarılı ve iğrenç taktik..
sen de buna mağlup olmuşsun azizim fatih..
boşuna denmiyor: din aklı köreltir..
gematria
27-12-2009, 14:24
ne demiş Müslüm Gürses
böyle inanca can kurbannn :) madem herşeyin açıklaması var işte ilk hücrenin de bir bilimsel açıklaması var ... ve devamında türlerin oluşmasınında bir bilimsel süreci nedenleri var ... yani şuan da evrimi yok sayan dindarlar kendi tanrı inanışlarıyla çelişmekteler ... madem sebepler yaratan bir tanrı var bari inancınıza göre yarattığı bu sebepleri kabul edin ....
tanrının insanı yoktan varettiğini söyleyerek yine aynı tanrının bu varoluş için bir sebep oluşturmaktan aciz olduğunu ima etmekte harun yahya vb leri .... sen ve müslüm gürses sanırım bu düşüncede değilsiniz dimi ;) ?
bu arada aera son yazın çok güzel aslında kartanesindeki düzeni ve nedenini çok ayrıntılı bir şekilde anlatan yeni bir başlık açılabilir bu şekilde doğa üstü bir güce gerek olmadan gördüğümüz güzelliklerin oluşabileceğine kanıt sunulmuş olur ..
Fatihcrs
27-12-2009, 17:29
Sevgili fatihcrs
Kar taneleri neden ve farklı kristal dokulara sahiptir bilirmisin?
Çünkü su, moleküler anlamda bir arada olabilmek için, pozitif kısmi yük ile yüklenen sudaki hidrojen atomu - negatif kısmi yük ile yüklenen sudaki oksijen atomu birbirini elektrostatik olarak çeker.Su ve buz yapısındaki bu elektrostatik kuvvetler molekülleri bir arada tuttuğu gibi kar tanelerinin yapısına katılan su molekül sayısına göre her kar tanesininde farklı kristal görünüme sahip olmasını sağlar.
Kar kristallerinin oluşumu (doğada herşeyin oluşumu açıklanmaya çalışılıyor) elektrostatik kuvvetler (Hidrojen bağları) ile bu şekilde açıklanabiliyorken, bunda keramet aramaya çalışmak ve ilahi sınav hakkında bir şeyler çıkartmak, sadece ilkel zamanlarda bu doğa oluşumlarına kafa yetiremeyen ve izah edemeyen çöl insanlarına yakışır.
Saygılarımla.
yani buna dayanaraktan yaradan yok diyorsunuz.peki yaradan böyle bir sebep koyamazmı sebep olmasa zaten ne diye imtihan olalım...
sizin yanıldığınız nokta şudur imtihan olayını kabul etmiyorsunuz haliyle yaradanıda inkar ediyorsunuz ayrıca biliyormusunuz böyle bir hadis var tam sizin yazdıklarınıza uyuyor
'Allah apaçık inkar edilmedikçe Kıyamet kopmaz... '
Fatihcrs
27-12-2009, 17:33
Bakınız Hadislere bunlar uydurma mı sizce şöyle günümüze bakın
1400 yıl önceden nereden bilinsin bunlar...
• Kıyametin hemen yakınında anarşi ve kargaşa günleri vardır
• Dünya hercü merc içinde kaldığında fitneler zuhur ettiğinde yollar kesildiğinde bazıları bazılarına hücum ettiğinde
• Allah apaçık inkar edilmedikçe Kıyamet kopmaz
• Büyük şehirler dün sanki yokmuş gibi helak olur
• Açlık ve hayat pahalılığı alabildiğine yayılacak
• Erkekler erkeklerle kadınlar kadınlarla yetindiklerinde kıyamet yaklaşmış olacaktır
• Kıyamet yaklaşıncakadınla yolun ortasında cinsel münasebette bulunacak kadar haya ortadan kalkar
• Cinayetler artmadıkçakıyamet kopmaz
• Fırat nehri altın bir dağ üzerinden açılmadıkça kıyamet kopmayacaktır
• Fırat nehri’nin suyu çekilerek altın hazinesini açıklaması zamanı yaklaşıyor Her kim o zaman orada bulunursa o hazineden bir şey almasın
• Dünyanın harap olmuş yerlerinin imarı imar edilmiş yerlerin tahribi kıyametin şart ve alametlerindendir
• Mehdi için 2 alamet vardır Bunların birincisi Ramazan’ın birinci gecesi Ay’ın ikincisi de ortasında Güneş’in tutulmasıdır
• Mehdi’nin çıkmasından önce Ramazan içinde Güneş iki defa tutulacaktır
• Ramazan’da iki defa Ay tutulması olacaktır
• O gelmeden önce doğudan ışık veren bir kuyruklu yıldız görülecektir
• O yıldızın doğması Güneş ve Ay tutulmasından sonra olacaktır
• Şark tarafından bir kuyruklu yıldız doğup aydınlık verecektir Onun her günkü irtifi ( geçiş yönü ) meşrıktan mağribedir( doğudan batıya doğrudur )
• İnsanlar başlarında bir imam bulunmaksızın hac ederler Mina’ya indiklerinde etrafları köpeklerin sarışı gibi sarılıp kabilelerin birbirine girmesi ile büyük savaşlar olur Öyle ki ayaklar ka gölü içinde kalır
• O ( Mehdi ) Güneş’ten bir alamet belirinceye kadar gelmeyecektir
• Tozlu dumanlı karanlık bir fitne görülecek bunu diğerleri takip edecek
• O’ndan önce Şam ve Mısır melikleri öldürülecektir
• Şam ehli Mısırlı kabileleri esir alacaklardır
• Şu hadiseler meydana gelmedikçe kıyamet kopmayacaktır depremler çoğalacak
• Kıyametten önce iki büyük hadise vardır ve sonra da zelzeleli yıllar
• Yüksek yüksek binalar inşa edilmedikçe kıyamet kopmaz
• Şu hadiseler meydana gelmedikçe kıyamet kopmayacaktırYüksek binalar yapmada insanlar birbiri ile yarışacak
• Şu hadiseler meydana gelmedikçe kıyamet kopmayacaktır Zaman kısalacak ve vasıtalarla mesafeler kısalacak
• Zaman kısalıp sene ay ay hafta hafta gün gün saat saat de ateş tutuşturacak kadar az bir zaman olmadıkça kıyamet kopmaz
• Kişiye kamçısının ucu konuşmadıkça … kıyamet kopmaz
• Kişiye kendi sesi konuşmadıkça… kıyamet kopmaz
• O günün alameti: Semadan ( gökyüzünden ) bir el uzanacak ve insanlar ona bakacak ve göreceklerdir
• O günün alameti semada ( gökyüzünde ) uzatılmış ve insanların kendisine bakıp durduğu bir eldir
• İnsanlar bir ölçek buğday ektiklerinde karşılığında yedi yüz ölçek bulacaklar İnsan birkaç avuç tohum atacak 700 avuç hasat edecektir… Çok yağmur yağmasına rağmen bir damlası bile boşa gitmeyecek
• Onun zamanında… ömürler uzayacaktır
bunların hepsi herzamana uyan yuvarlak laflar....
anneannemde rahmetli olmadan önce böyle şeyler söylerdi....
senin torunlarında senin için bunları söyleyecek...
benden duymuş olma ama fatih hepsi uydurma....hadi rahat ol gene iyisin :)
yani buna dayanaraktan yaradan yok diyorsunuz.peki yaradan böyle bir sebep koyamazmı sebep olmasa zaten ne diye imtihan olalım..... '
bak sende farkındasın fatih.. biraz kafa çalıştırırsan sebep yok o halde imtehan yok... bu kadar basit ..
bu arada aera son yazın çok güzel aslında kartanesindeki düzeni ve nedenini çok ayrıntılı bir şekilde anlatan yeni bir başlık açılabilir bu şekilde doğa üstü bir güce gerek olmadan gördüğümüz güzelliklerin oluşabileceğine kanıt sunulmuş olur ..
Siz bir "OL" dedinizde ne zaman olmadı "OL" madı sayın gematria.Buyurun linki.
http://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=15679
yani buna dayanaraktan yaradan yok diyorsunuz.peki yaradan böyle bir sebep koyamazmı sebep olmasa zaten ne diye imtihan olalım...
sizin yanıldığınız nokta şudur imtihan olayını kabul etmiyorsunuz haliyle yaradanıda inkar ediyorsunuz ayrıca biliyormusunuz böyle bir hadis var tam sizin yazdıklarınıza uyuyor
Bunu ve buna benzerleri bilmeyen ilk - orta çağ adamı, gördüğü olayları açıklayamadığından bir Tanrı uydurmuş, sonrasındada işi sadece bu olmasın diye imtihan hikayesi sizlerce uydurulmuştur.
Mutlaka elektrostatik çekim kuvvetleri ile alakalı hadis vardır.Hatta biraz daha zorlasan Kuantum Fiziğide çözümlenemeyenleri ile bereber hadislerde anlatılmaktadır.Lütfen komik olmayın.
Fatihcrs
27-12-2009, 19:58
peki bu alametlerin peşpeşe çıkması sizce normalmidir ve Türk islam birliği Dünya'ya hakim olduğu zaman aynı düşüncedemi olacaksınız...
Hadi Peygamberimiz öyle yaptı bir oyun oynadı ondan sonra bir sürü Mezhep imamları Allah dostu insanlar yaşadı Atatürk devrinde yaşamış olan Bediüzzaman Said-i Nursi acaba bunlar birbirleriyle anlaştımıki bu kadar savunuyorlar bu dava yı tövbe tövbe
Fatihcrs
27-12-2009, 19:59
bak sende farkındasın fatih.. biraz kafa çalıştırırsan sebep yok o halde imtehan yok... bu kadar basit ..
burada sözümü tam anlayamamışsın yada yanlış anlatmış olabilirim.
ayrıca bu kadar basit değil imtihan yok diyorsun ya imtihandaysan imtihanı kaybediyorsan ne olacak ...
burada sözümü tam anlayamamışsın yada yanlış anlatmış olabilirim.
ayrıca bu kadar basit değil imtihan yok diyorsun ya imtihandaysan imtihanı kaybediyorsan ne olacak ...
bak fatih....
imthan yok neden çünkü sebep yok dedik....
sebep varsa diye birşey olamaz çünkü sebep yok.... o halde imtehan varmı yokmu sorusu bile saçma ...çünkü yok.. varsa gibi bir alternatif bile yok.. bu peri cin vampir kırmızı başlıklı kız ya varsa demek gibi birşey.... anladın mı dostum :)
peki bu alametlerin peşpeşe çıkması sizce normalmidir ve Türk islam birliği Dünya'ya hakim olduğu zaman aynı düşüncedemi olacaksınız...
Hadi Peygamberimiz öyle yaptı bir oyun oynadı ondan sonra bir sürü Mezhep imamları Allah dostu insanlar yaşadı Atatürk devrinde yaşamış olan Bediüzzaman Said-i Nursi acaba bunlar birbirleriyle anlaştımıki bu kadar savunuyorlar bu dava yı tövbe tövbe
dikkat et fatih ...bu alametleri her çağa her koşula kolaylıkla adapte edebilirsin..hepsi herşey çekilebilecek yuvarlak laflar... onlar cahil okumamış bilimden bihaber insanlar.... demişkiler falan gibi afaki konuşuyorlar dostum... 1 tanesi bile spesifik bir şey değil..
Fatihcrs
27-12-2009, 21:02
peki zamanında dedemlere bir adam gelirmiş Allah dostu bazı kerametleri varmış dedem anlatır hatta 1 ay kadar evvel yine lafı oldu dedem beni kandırıyormu o zaman bana yalan söylüyor yani ayrıca benim başıma gelen olaylar kendi gözlerimle gördüklerim hissettiklerim yani bende yanılıyorum öylemi
bakın arkadaşlar büyük yanılgı içindesiniz inanın bu sizinle tartışmalarımız benim mantığımı değiştirmiyor aksine imanımı kuvvetlendiriyor.Allah'ın izniyle...
peki zamanında dedemlere bir adam gelirmiş Allah dostu bazı kerametleri varmış dedem anlatır hatta 1 ay kadar evvel yine lafı oldu dedem beni kandırıyormu o zaman bana yalan söylüyor yani ayrıca benim başıma gelen olaylar kendi gözlerimle gördüklerim hissettiklerim yani bende yanılıyorum öylemi
bakın arkadaşlar büyük yanılgı içindesiniz inanın bu sizinle tartışmalarımız benim mantığımı değiştirmiyor aksine imanımı kuvvetlendiriyor.Allah'ın izniyle...
Sevgili dostum Fatihcrs ;
Dünyanın düz olduğu gibi ahmakça bir fikire inanırsanız çevrenizde bunu size kanıtlayacak deliller aramaya başlarsanız ilk göreceğiniz kuşkusuz ki, insan gözü ile Dünyanın dümdüz göründüğü olacaktır.
Belli başlı bazı inanışlar her bünyede olmasada bazılarında sanrılara yol açıyor.Olmayanı görmek ve hissetmek gibi.Görülen şeyler gerçek olabilir ama örneklediğim şekliyle "Dünyayı Düz Kabul Eden" zaten düz görür.Evinize gelen Allah dostu kerametler sahibi insan sizin inanışınız doğrultusunda görülmüş size.Bir başkası o kerametlere güler geçer dostum.
Mantığını değiştirmek gibi bir niyetimiz zaten yok dostum.Hatta aksine imanını kuvvetlendiriyorsa bak ne güzel, daha iyi bir imana, evrim sayfalarında imanın evriliyor.
Fatihcrs
27-12-2009, 21:35
Sevgili dostum Fatihcrs ;
Dünyanın düz olduğu gibi ahmakça bir fikire inanırsanız çevrenizde bunu size kanıtlayacak deliller aramaya başlarsanız ilk göreceğiniz kuşkusuz ki, insan gözü ile Dünyanın dümdüz göründüğü olacaktır.
Belli başlı bazı inanışlar her bünyede olmasada bazılarında sanrılara yol açıyor.Olmayanı görmek ve hissetmek gibi.Görülen şeyler gerçek olabilir ama örneklediğim şekliyle "Dünyayı Düz Kabul Eden" zaten düz görür.Evinize gelen Allah dostu kerametler sahibi insan sizin inanışınız doğrultusunda görülmüş size.Bir başkası o kerametlere güler geçer dostum.
Mantığını değiştirmek gibi bir niyetimiz zaten yok dostum.Hatta aksine imanını kuvvetlendiriyorsa bak ne güzel, daha iyi bir imana, evrim sayfalarında imanın evriliyor.
bu yazmış olduğun yazıdan kendinde öğüt alıyorsun değilmi sende Yaratan'ın olmadığına inanıyorsun tüm psikolojin kalbinle ve yazılarında ona göre tabiki bende senin fikrini değiştiremem ancak Allah kalp gözünü açabilir.
peki zamanında dedemlere bir adam gelirmiş Allah dostu bazı kerametleri varmış dedem anlatır hatta 1 ay kadar evvel yine lafı oldu dedem beni kandırıyormu o zaman bana yalan söylüyor yani ayrıca benim başıma gelen olaylar kendi gözlerimle gördüklerim hissettiklerim yani bende yanılıyorum öylemi ...
kerametler neymiş fatih?? dedenin ne bilgi birikimi var ??
ayrıca ne geldi başına fatih??? ne gördün gözlerinle
Fatihcrs
27-12-2009, 22:50
arkadaşım bazı şeyler için bilgi birikimine gerek yok şimdi başına ne geldiğini anlatsam dalga geçeceksiniz onada delidir o adam diyeceksiniz...
zaten tüm peygamberlere ve Allah dostlarına deli demedilermi ?
arkadaşım bazı şeyler için bilgi birikimine gerek yok şimdi başına ne geldiğini anlatsam dalga geçeceksiniz onada delidir o adam diyeceksiniz...
Hadi konuya dönelim.Hemde en başına.Burası evrim bölümü.Paranormal aktiviteler bölümünün açılmasından sonra orada tartışabiliriz gerisini.
Sayın Fatihcrs ilk iletideki fosil kaynaklarından yola çıkılarak evrim teorisi çökertilirmi?
sevgili fatih.. kendin de inanmıyorsun ya bunlara dimi :)....
farkındasın "deli" olma riski var. bilgi herzaman lazım dostum.. bilgi insanı uyandırır rahatlatır... insan bilinmeyenden korkar çekinir. öğrenmek rahatlatır.. inan bana :)
Fatihcrs
27-12-2009, 23:17
ben Şükürler olsun ki inanıyorum
hiçbir dayanağa bakmadan şöyle düşünüyorumda Dünya'yı gezegenleri hepsi milyon yıldır yönünü şaşırmadan tek doğrultuda gidiyor.İnsanlara bakın hayvanlara bakın ağaçlar vs.
şöyle düşünün bakın insan bedeni yemeğe ihtiyaç duyuyor suya ihtiyaç duyuyor ve bu ihtiyaçları karşılamak için bir yolu var ağız ve sindirim için dişler sizce bunları evrim nasıl düşünmüş
şöylemi olmuş bir evrim bir evrime bak biz bunu ağaçtan insana çevireceğiz ama bu yarın öbür gün acıkacak buna bir ağız yapalım çiğnemesi için diş yemek borusu eritmesi için miğde geri kalanı içinde bir çıkış yolu yapalım birde aklıma geldi bunun üremesi lazım buna birde dişi yapalım erkekteki uygun yere göre de dişi de zıttı olsun(cinsel organ) hee evrim birde unutmadan bunun görmesi duyması konuşması lazım
bak ben diyorumki bunun düşünme yeteneğide olsun he ne dersin...
ben Şükürler olsun ki inanıyorum
hiçbir dayanağa bakmadan şöyle düşünüyorumda Dünya'yı gezegenleri hepsi milyon yıldır yönünü şaşırmadan tek doğrultuda gidiyor.İnsanlara bakın hayvanlara bakın ağaçlar vs.
şöyle düşünün bakın insan bedeni yemeğe ihtiyaç duyuyor suya ihtiyaç duyuyor ve bu ihtiyaçları karşılamak için bir yolu var ağız ve sindirim için dişler sizce bunları evrim nasıl düşünmüş
şöylemi olmuş bir evrim bir evrime bak biz bunu ağaçtan insana çevireceğiz ama bu yarın öbür gün acıkacak buna bir ağız yapalım çiğnemesi için diş yemek borusu eritmesi için miğde geri kalanı içinde bir çıkış yolu yapalım birde aklıma geldi bunun üremesi lazım buna birde dişi yapalım erkekteki uygun yere göre de dişi de zıttı olsun(cinsel organ) hee evrim birde unutmadan bunun görmesi duyması konuşması lazım
fatih çok güüzel... madem ağaçlara hayvanlara bakmaya başladın... biraz okumak bu sorduğun sorulara cevap bulmak istermisin??
neden beslenmek zorundayız mesela?? bunun için hayvanları boğazlamuk zorundayız??
diğer hayvanların hepsi böylemi ürüyor?? düşünmek nedir??
ne güzel bu soruları sorman.... ve "allahın işi işte yapmış" diye kesip atmak yerine yerine biraz öğrenmek istemez misin?? nasıl oluyor???merak etmiyor musun??
sevgili fatihcrs ;
Öncelikle Evrim halen bir Teoridir.Lakin halen Teori olmasına rağmen sizin bu husustaki bilgisizliğiniz cidden kişisel bir ürperme yarattı içimde.
Evrim hiç bir zaman ağaçtan insan yapmaz.Evrim hiç bir zaman maymundanda insan yapmaz.(Maymunla ortak bir atadan gelmiş olabileceğimiz üzerinde durur.)
Evrim oluşan tek hücreli canlılardan çok hücreliliğe geçişi,türlerin oluşumunu ve bu arada türlerin yaşadıkları yerlere adapte olmak için değişim geçirdiklerinden bahseder.Bir örnek gerekli ise 1959 yılında ilk DDT bağışıklığı olan sivrisinek Hindistanda bulundu ve işin ilginci öyle bir tür yoktu daha önce.DDT bağışıklığı olmayanlardan evrimleştiler.Bu işin sivrisinek boyutu sayın Fatih.Diğer boyutları için ;
www.evrimteorisi.org (http://www.evrimteorisi.org)
Fatihcrs
27-12-2009, 23:32
yani bir ara geçiş'den bahsediyorsun Adnan Oktar 10 trilyon veriyor bence ona göstermelisin.
Birde Adnan Oktar Hodri Meydan diyor neden bir evrimci çıkıpta yüz yüze konuşmuyorlar.Herhangi bir TV programında...
yani bir ara geçiş'den bahsediyorsun Adnan Oktar 10 trilyon veriyor bence ona göstermelisin.
Birde Adnan Oktar Hodri Meydan diyor neden bir evrimci çıkıpta yüz yüze konuşmuyorlar.Herhangi bir TV programında...
"Evrimci" dediğin adam bilim adamı olur Sevgili Fatih. BU mevzu bilimsel olarak konuşulur ve tartışılır. Bahsettiğin şahsın bilimsel bir önesürümü var mı ki, kim neyi tartışsın onunla?
Ardi ile ilgili yapılan bir dolu bilimsel çalışma mevcut. Bahsettiğin zat, Ardi'nin çizimine bakarak, "resimden karakter tahlili" yaparcasına "Bonobo maymunu bu" diyorsa, nesini tartışacaksın?
Pek bir sevimli dostumun A.O kitabına oyuncak böcek resmi koyup fosil resmi ile kıyaslıyor.Kimse kale almıyor ki adamcağızı.Ayrıca 10 trilyon Türkiye bütçesi kadar bir para.Nereden gelir o para?Vergisi verilmişmidir?
Anlıyacağın bilim çevresi ilgilenmiyor bile kendisi ile.Ben ilginç bir kitabında Hitleri ateist ve Darwinci yaptığını gördüm ki, her alman askerinin kemer tokasında "Tanrı Bizimle" yazar.Hitler koyu katoliktir.Kesker alaka demek geldi içimden ama Evrim Teorisini bilmeyen birine (sende dahilsin tabii) Hitleri örnek göstermek gibi bir iş yapıyor ki amaç belli zaten.Kötüleri bir takıma at ki takımı kötülemek kolay olsun.
Ara geçiş formu bir çok fosil bulunsada günümüzde,artık yaşamadıklarından bak işte kanıt diyemiyoruz.Bu sebeple her yerde kazılar yapılıyor ama sen her arka bahçede gömülü bir fosilmi var zannediyorsun?
fatih biraz araştır lütfn.. bak ne güzel merak ediyorsun gerçekleri??? bırak HY zırvalarnı... kendin araştır ne neymiş?? nedenmiş?
Fatihcrs
27-12-2009, 23:48
yaa madem güveniyorsunuz bu kadar kendinize çıkın Adnan Oktar ile karşı karşıya tartışın adamı konuşamaz hale getirin 10 trilyonu da alın bende inanayım çoğu insanda inanır zaten HY taraftarları vs.
gematria
27-12-2009, 23:54
Fatihcrs sence tanrın insanların oluşumu için bi sebep bir kural bir kanun koymuş olamazmı ? yani öyle bir kural yaratmış olsunki ilkel basit canlılardan kompleks şekilde olanlara doğru bir gidişat koymuş ve bu gidişatın her adımınında bir açıklamasını oluşturmuş .. sence tanrın bunu yapmış olamazmı ?
onla tartışılırsa bize inanacak mısın yani??? neden kendin öğrenmeyi düşünmüyorsun da... başka birinin kaderine :) kendi dini inançlarını bağlıyorsun fatih??
Sevgili fatih ;
Bilim bilim çevresi ile tartışılır diyoruz.Oyuncaktan fosil yalanını bulup kamu oyuna sunan şahsiyetin, internet sitesine erişim neden HY tarafından engellendi acaba?Sen cidden o kişi ile tartışılacağınımı sanıyorsun.Bak Hitler hakkında HY nın söylediklerinden yola çıkarak bir arkadaşım bana evrim teorisini değerlendirdiğim için Hitlerci demiş.Bak ve gör gerçek Hitleri ve Hitlerciyi ;
http://turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=274168&postcount=72
Şaşırdın değilmi , HY kitabındaki gibimiymiş olayın gerçek yüzü?
Fatihcrs
28-12-2009, 00:09
şimdi anketler en etkili müslüman HY görünüyor sizde en etkilinizi alın ve çıkın ben ciddi diyorum onu bitirdinizmi tüm müslümanları bitirmiş demektir ama bitiremediğiniz takdirde sizin teoriniz biter...
kendine bu kadar güvenen bir insan HY gibi her akşam tv programına çıkar ve anlatır bu tarz konuları neden anlatmıyorsunuz ve neden Darwin düşünceler HY nin yazılarından sonra özür dileme gereksinimi duyuyor...
Özür dilemeler bile kurguymuş be fatih.
Ayrıca HY evrim biyologlarının uğraştığı bir kişilik değil ki.Hani bir laf varya gölge etme başka ihsan istemez diye.Bilim gölgede bile iş yapabiliyor bereket.
Ayrıca sen hiç o kişiliğin çıkıp BBC de program yaptığını gördünmü.Ancak küçük yerel TVlerde ve bazı Arap kanallarında gözüküyor.
:) yaw o mehdi değil mii :)...yorum yaparsak dert olur.. :)
neyse
sevgili fatih.. her koyun kendi bacağından asılır... sen kendinden sorumlusun arkadaşım.. kolaycılığa kaçma oku...
Fatihcrs
28-12-2009, 00:28
elbette her koyun kendi bacağından asılır sizin inandığınız size benim inandığım bana siz Adnan Oktar Hoca yı çok küçümsüyorsunuz ama karşısına çıkmaya korkuyorsunuz madem bu kadar iddianız var bunları çıkın anlatın belgelerinizide getirin ara geçiş formalarınızıda bir adamı öldürüp diriltin bakalım... tesadüfen olan birşeyi insanların yapmasının çok kolay olması lazım ...
neden bizden insanüstü şeyler bekliyorsun fatih arkadaşım?? bunları insanüstü güçlere inananlara söyle... onlardan iste ama olmaz sende çok iyi biliyorsun çünkü doğaüstü güç diye birşey yok herşey doğal gidişat ile oluşur...hiçbirşey yoktan var olmaz hiçbirşey vardan yok olmaz....
ama şu diriltme meselesine gelince : stemcell (kök hücre) meselesini yabana atma mesela
elbette her koyun kendi bacağından asılır sizin inandığınız size benim inandığım bana siz Adnan Oktar Hoca yı çok küçümsüyorsunuz ama karşısına çıkmaya korkuyorsunuz madem bu kadar iddianız var bunları çıkın anlatın belgelerinizide getirin ara geçiş formalarınızıda bir adamı öldürüp diriltin bakalım... tesadüfen olan birşeyi insanların yapmasının çok kolay olması lazım ...
adnan hocanın evrim karşısına çıkardığı alternatif ne acaba?eleştirme kısmını fazla uzatdı şimdi anlatmaya başlaması lazım kendi teorilerini.en basitinden 2 aynı ırka mensup insandan (adem havva) bu kadar çeşitli ırklar nasıl oluşmuş?ondan başlıyabilir.
Sevgili fatih sen ne dediğinin farkındamısın?
Karşısına çıkmaya korkmak başka, iddiaların bilimsel bir platformda tartışılması başka.Bakınız evrim biyologları bile kendi aralarında nasıl tartışıyorlar konuyu.Ama bilim bilimadamları ile tartışır."Mehtiler"le değil.
Bir adamı öldürüp diriltme kime nasip olmuş ki ,efsanelerin haricinde.
Efsanelerin diyorum çünkü varmı böyle bir şeyi gören?
Ayrıca hep söylerim, tesadüf cehaletin tanımlayamadığına verdiği isimdir.Ayrıca halk çok aşina diyerek o an için bilimin açıklayamadığına da verdiği isimdir.Dünkü herhangi bir tesadüf bu gün açıklığa kavuşmuş olabilir.
Eter molekülünün narkotik tesiri tesadüfen bulunmuştur mesela.Fakat artık tesadüflüğü kalmamıştır.
Fatihcrs
28-12-2009, 11:04
Ben Tesadüf'e ve Şans'a inanmam herşey yaratanın kontrolündedir.Mesela size şöyle bir şey anlatayım amcamlar İstanbul'a gitmişlerdi geri döndüklerinde otobüsün arka altından alevler çıkmış tüm herkes aşağıya inmiş ve şoför bir müddet sonra kalp krizi geçirip yere yığılmış ıssız bir yerde telefonla en yakın dinlenme tesisine ulaşıp yardım çağırmışlar sonrasında otobüs için tamirci çağırdıklarında otobüsün altından bu alevin çıkmasının imkansız herhangi bir kablo vs. geçmediğini söylemişler ve otobüsde herhangi bir arıza vs. olmadan yollarına devam etmişler. Bu olay yaşanalı daha 1 ay bile olmadı sizce bu nedir.
Düşünsenize Şöforun yolda kalp krizi geçirdiğini demekki yaradan korumuş.
Ayrıca Adnan Oktar bilim adamı değil diyorsunuz ama bilim adamı arkadaşları var en azından onlarla tartıştırın.
Bakın sizler Allah herşeye bir sebep verdiği için orada fikriniz yenik düşmüş ve İslam dinini çok zayıf biliyorsunuz ve bundan sonra inanmanız için bir mucize bekliyorsunuz ama o mucize olmaz bu kafadan giderseniz.Firavunun cesedi neden çürümemiştir.
Sizin bilim adamı dedikleriniz çok akıllı da Mimar Sinan mı bulamamış Kuran da o kadar yanlış var diyorsunuz.O kadar savaş kazanılmış Allah'ın yardımıyla Bediüzzaman Said Nursi'nin söylediği herşey çıkmıştır.Ve en son Adnan Oktarında dediği gibi tüm islam Dünya'ya hakim olacaktır bekleyin ve görün ama ondan sonra bence tövbe etmeniz gerekiyor...
Fatihcrs
28-12-2009, 13:47
www.netcevap.org (http://www.netcevap.org)
http://www.kuranmucizeleri.com/bilimsel_mucizeler_index.html
buraları incelemenizde fayda görüyorum bakın eğer maksat araştırmak ise bunları okumanız gerekiyor çünkü tek taraflı araştırma olmaz ben bu siteyi inceledim harunyahya nın yazılarınıda inceledim ve bana en mantıklısı İslam dini geldi.Elhamdülillah
Allah Şanı Yücedir Hüküm ve Hikmet Sahibidir...
Ben Tesadüf'e ve Şans'a inanmam herşey yaratanın kontrolündedir.Mesela size şöyle bir şey anlatayım amcamlar İstanbul'a gitmişlerdi geri döndüklerinde otobüsün arka altından alevler çıkmış tüm herkes aşağıya inmiş ve şoför bir müddet sonra kalp krizi geçirip yere yığılmış ıssız bir yerde telefonla en yakın dinlenme tesisine ulaşıp yardım çağırmışlar sonrasında otobüs için tamirci çağırdıklarında otobüsün altından bu alevin çıkmasının imkansız herhangi bir kablo vs. geçmediğini söylemişler ve otobüsde herhangi bir arıza vs. olmadan yollarına devam etmişler. Bu olay yaşanalı daha 1 ay bile olmadı sizce bu nedir.
Düşünsenize Şöforun yolda kalp krizi geçirdiğini demekki yaradan korumuş.
Fatihcrs arkadaşımızın bu örneği için şükranlarımı sunarım.
Eğer bu vaka anlatıldığı gibi ise Allah c. c. ve/veya personeli (cinler, melek ve diğerleri) işlerini aksatmakda oldukları anlaşılıyor.
Plan program mükemmel olsaydı böyle hatalar olmazdı.
Madem hata çok, en azından kriz yönetimlerinin mükemmel olmasını beklerdim.
Durum önceden bilinseydi şüfer beyin kalp krizini geciktirme yada seyahatin iptali sağlanabilirdi. Bir polis çevirmesi yapılabilecekken (emniyetin trafik bölümünde Allahın etkisi zayıf herhalde) tehlikeli bir şekilde aracın altından ateş saçtırılmış. Belkide aslında aracı durdurmak için sürüklenen bir melekden çıkan kıvılcımlar idi. Şık olmamış.
Fatihcrs arkadaşımıza inanacaksak
kader - mader yok Allah C.C. sürekli olayları manipüle etmek zorunda kalabiliyor diye düşünürüm. Aynı nedenle peygamber evliya şıh şeyhler vb. yollayarak, kontrolü dışına çıkmış olayları düzeltilmeye çalışıyor. Tamir yöntemi yanlış. Bence her şeyi baştan yaratmalı.
Zaten, evrimi derhal durdurmalı rabbimiz ( evrim olmazsa grip virüsüde habire değişmez).
Ama öyle adnanla hocayla olmuyorki, işte, evrim devam ediyor.
Fatihcrs
28-12-2009, 17:22
Bir düzeltme yapmak istiyorum kalp krizi geçiren yedek şöfor oluyor uykusunda olan şöfor uyandırılıyor ve aşağı iniyor kalp krizi geçiriyor yığılıyor.Ayrıca ateş ufak bir ateş değil otobüsteki yolcuları aşağı indirip yangın tüpü ile söndürmüşler...
Bu yaşanılan olaya bir müslüman olarak yemin ederim Doğrudur.
Burada diyorsunki 'Durum önceden bilinseydi şüfer beyin kalp krizini geciktirme yada seyahatin iptali sağlanabilirdi ' bu da Allah'ın takdiri böyle olmasını istemiş böyle olmuş sizce bu olaydan hiçbir ibret almıyormusunuz.Veya bu olayın daha ne tür bir açıklaması olabilir...
İçine düştüğünüz evrim çıkmazı çürütülmüştür sadece Adnan Oktar tarafından değil başka bilim adamlarındanda sizi desteklemeyenler var ayrıca halaa teori'dir öyle değilmi yani kesin değil bunu araştıra araştıra ömrünüz bitecek ve zarar edenlerden olacaksınız...
siz araştırmaya devam edin bakalım ama cevaplarınıda netcevap.org den almayı unutmayın...
Bir düzeltme yapmak istiyorum
Sevgili tartışmacı,
darvin-evrim turnusol kağıdıdır.
Karşıtları yani yaradılışçılar bilim adamı olamaz, iyi imam olurlar.
Kabakdan müjver olur, imam-bayıldı olmaaaz.
Bilim adamları imam n'olamaz.
Velev ki oldu: sahtekârlık olur.
Sayın Fatihcrs,
Siz burada anlattıklarınızı Samanyolu TV'ye gönderin, onlar orada senaryolaştırıp Beşinci Boyut programında yayınlasınlar. Ama yazdıklarınızı biraz daha süsleyin, çünkü orada daha akla zarar şeyler yayınlanıyor.
Burada ise bizler, hangi görüşten olursak olalım, bazı iddialar ortaya koymaya ve bunları çeşitli kaynaklardan delillendirmeye çalışıyoruz. Şimdi ben sizin görüşünüzde olsam, bir iddiama "bkz. Fatih'in rüyası" diye delil getiremem.
O nedenle rüya tabirciliği oynamayı bırakalım. Müslüman olduğunuza göre ve bu durumda Allah'ı kesinlikle kabul edip onun söylemlerine tabi olduğunuza göre, onun en büyük delili olduğu söylenen Kuran üzerine yoğunlaşınız.
Elbette bu sizin bileceğiniz bir şey. Ama forum alanını masal saatine çevirmeyelim lütfen.
Saygılarımla...
gematria
28-12-2009, 19:49
savunduğun ve bilimsel tartışma yapmamızı istediğin adamın kim olduğunu öğren istersen
http://www.haberturk.com/haber.asp?id=171129&cat=200&dt=2009/09/07
sevgili fatih neden o otobüse özel muamele yapılıyor da bir sürü trafik kazasına el bile sürülmüyor?? nedir o otobüsdekilerin diğer insanlardan farkı?? yoksa bu bir tesadüf olmasın..... bir düşünün bakalım
Bakın sizler Allah herşeye bir sebep verdiği için orada fikriniz yenik düşmüş ve İslam dinini çok zayıf biliyorsunuz ve bundan sonra inanmanız için bir mucize bekliyorsunuz ama o mucize olmaz bu kafadan giderseniz.Firavunun cesedi neden çürümemiştir.
Ah be sevgili fatihcrs
Kızıldenizde bulunan cesete yapılan karbon14 testi onun zaten firavunlardan bilmem ne kadar zaman sonra yaşadığını ortaya koydu.İsrail bile bıraktı o cesedin peşini ama sen hala peşindesin.Cehalet ile nereye kadar?
gelecekisik
31-12-2009, 02:05
Evrim teorisini son 3 aydır incelemekteyim. Bunun ile ilgili birçok argümanı(metin, video) inceledim. son izlediğim ise ken miller ın yaptığı sunumdu.
Son 3 aydır evrim teorisine yönelmemin nedeni Habertürk'te yapılan evrim tartışmasında Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ergi Deniz Özsoy un evrim teorisini savunuşunu görmem etkili olmuştur.
ve Harun Yahyacılara Ken Miller'ın Akıllı tasarımın Çöküşü Videosunu İzlemelerini Tavsiye Ederim.
Dünya'da evrimi çürüten hiçbir bulgu yoktur. Olduğunda ise Devrimci Bilim Görüşünün bir özelliğinden dolayı pradigma soruları yanıtlayamaz hale gelir ve yeni pradigma devreye girer ancak evrim 150 yıldır geçerliliğini korumakla beraber günden güne kendisini de daha da geliştirmiş ve bazı çevrelerce kanun olarak kabul edilmiştir.
Harun Yahyacıların Olayı Aslında Kafalarındaki "idealizm" görüşünden gelmektedir ve doğunun geri kalmışlığını ullanarak doğuya yaptıkları büyük yatırımlar sayesinde insanlara "20 soruda evrimi çökertecek(!)" bulgular sunmuştur.
Bir yanda bilim vardır ve nesnel durum geçerlidir diğer yada hurafe vardır siyaset ve paranın gücü geçerlidir.
Evrim Teorisine tabularla yaklaşmak "insan hiç maymundan gelir mi canım insan insandır daima insandı." demek Evrim Teorisine Yaklaşamamaktır
Saygılarımla Gelecekisik