Orijinalini görmek için tıklayınız : Evrenin Tasarımı
http://vimeo.com/7153689
linkteki videoyu paylaşmak istedim.
bunların hepsi rastlantı mı diyoruz ısrarla...
Rastlantı ve tesadüf bilimin şu an açıklayamadığını halka duyurma biçimidir.
İnsan oğlunun bilimsel verilerle şu an için açıklayamadığı her konuyu Tasarım ve Tanrısallık boyutunda incelemeye kalkmak (İşin açıkçası bu inceleme değil öylesine kabul etmek oluyor) ne büyük bir cehalet potasiyeli gerektirir.Ayrıca üzerine yoğunlaşıp çalışılması, aydınlatılması gereken konularda, "tasarım işte" demek ilahi bir tembellik gerektirir.Maşallah hepinizdede fazlası ile var.İnsanlığa karşı doğayı açıklamaya çalışanların sorumluluk bilincininde içine ediliyor tüm olaylara "tasarım" denilmesiyle.
peki ne bulacaklar yaratıcıya ulaşmadan, sizce
bi ümit varmı ?
peki ne bulacaklar yaratıcıya ulaşmadan, sizce
bi ümit varmı ?
Sevgili Dostum daha dün Tanrılar göklerde uçardı, ama bugün jet uçakları ile uçan biziz, onlarsa yaya.Ne bulacaklar sorusuna nasıl cevap verebilirim ki, O kadar hızlı ve beklenmeyen bir şekilde ilerliyor ki teknoloji ve ona paralel elde edilen bilgi.Dün doku transferleri ile başladılar, bugün klonlama aşamasındalar, yarın bakmışsın ilk canlılık belirtisine sahip molekül..beraberinde ilk hücre..
Jules Verne gülenlerin hali nicedir.
yani diyorsunuzki tek hücreli bi canlıdan oluşan insan,
kendi kendine bu yetileri kazandı.
uzayın derinliklerini, yaratılışını araştırır sonuçlar bulur hale geldi.
ve bunu akılsız bir hücre amip vb. bişey in evrimleşmiş hali yaptı
yani bu gelişim yoktan bir anda
hücreye verilip o da insanı oluşturdu.
ben çıkamıyorum işin içinden
ya siz?
ya siz?
ah be mindar dostum...
anlıyorum kafa karışıklığını...
önce biraz biyoloji çalışsan...
güzel kitaplar var bak tübitak tan evrim kitabı hem de resimli falan...
görsen canlı organızmalardaki benzerlikleri ağzın açık kalır... ha gayret
ya siz?
Uğraşılarımız işin içinden çıkmak doğrultusunda zaten dostum.
Bir kimyager olarak halen katalizör kimyasının aydınlatılamamış olması beni şaşırtır.Ama Allahın Hikmeti, Tasarım Mucizesi demek ne denli büyük yanlışlıktır?Bir çok katalizörün işleyişi çözülmüşken enzimlerden (enzimlerde biyolojik katalizörlerdir ve canlılığın asıl kaynağı onlardır.) yola çıkarak "Tasarım İşte" demek ayıp ki ne ayıptır.
Ben çözemedim, sen çözemedin, o çözemedi....Birisi mutlaka çözecek dostum.Hayat kendini aydınlatmamız için önümüzde dururken Mucize kavramı çok bayağı geliyor kulağa.Bir tembellik havası sezinliyorum Tasarım laflarından.
peki diyorsunuzki mutlaka biri çözecek diye,
siz niye inanmama inadı içindesiniz
ya dediğiniz gibi bir gün çözülemeyecekse bu karmaşa düzen vs..
ozmaana kimsenin ömrü yetmez.
ya kaybedersek onları beklicez diye..
Dostum her buluşu göreceğiz, her zaferin tadına bakacağız diye bir şart ben göremiyorum hiç bir yerde.
Çanakkale'de binlerce evladımızı geride bıraksakta onların göremediği bir zaferi biz bir şekilde yaşıyoruz.Biz kaybedebiliriz ama gelecek kuşaklar bizlerin azmi ile görebilir.
Ben merkezcil işlemeyen her türlü düşüncede bu böyledir.İllaki "ben" göreceğim o günleri diyorsan, ya hemen laboratuarlarda sabahlamaya başlayacaksın yada tersi düşünceyi görmek istersen yatağını yorganını alıp bir tekkeye gideceksin.
Kimsenin önüne zorla koyulmuyor (!) hiç bir şey.
peki diyorsunuzki mutlaka biri çözecek diye,
siz niye inanmama inadı içindesiniz
ya dediğiniz gibi bir gün çözülemeyecekse bu karmaşa düzen vs..
ozmaana kimsenin ömrü yetmez.
ya kaybedersek onları beklicez diye..
sevgili mindar sende hiç araştırma ihtiyacı merak yok mu?? vardır eminim
iste bilim insanları "aman allah yaratmış böyle olmuş" demiyor araştırıyor araştırdıkça da allah falan filan yaratmadığını doğaüstü birşeyler olmadığını anlıyor...
sen de öyle yap yapmayacaksan bırak elalem yapsın.. gölge etme yeter
sevgili mindar sende hiç araştırma ihtiyacı merak yok mu?? vardır eminim
iste bilim insanları "aman allah yaratmış böyle olmuş" demiyor araştırıyor araştırdıkça da allah falan filan yaratmadığını doğaüstü birşeyler olmadığını anlıyor...
sen de öyle yap yapmayacaksan bırak elalem yapsın.. gölge etme yeter Ve AeRa
Demek istediğim araştırsınlar engel olalalım felan değil
ilerdekiler araştıracak çıkartacak diyorsunuz ya
ilerdekiler Evet Allah var
Bütün bunların sebebi ilki Allahtır
sonucu çıkarsa (gerçi şu an bile böyle düşünen bilim adamları varya neyse)
Biz ozaman kaybedenlerden olmazmıyız
yani onlar Allah olmadığını tamamen ispatlayacaklar diye beklersek
biz kaybetmezmiyiz
Biz geleceği kesin olmayan bişeye bel bağlamayalım.
Onlar ilerde bulursa da
Kimse bizden öncekiler Allaha inandılar yazık yanacaklar demeyecekler
En fazla cahiller derler peki bu benim umurumda olurmu
o zaman ben diye bişey olursa bile gene umrumda olmaz
ben ölüp gitmiş olacağım
ozaman bu inat niye, ne gerek var geleceği belirsiz bişeye inanıp ona göre yaşam sürmek
Allah var dediğiniz de sizi ne gibi olumsuzluklar, cezalar, ölümden sonra azap vb. şeyler bekliyor.
...........Evet Allah var Bütün bunların sebebi ilki Allahtır.......................cahiller........... .....benim umurumda olurmu.........
..........................................bile umrumda olmaz................
...................................Allah var dediğiniz de sizi ne gibi olumsuzluklar, cezalar, ölümden sonra azap vb. şeyler bekliyor.
sevgili mindar renkli yazılarına yönelik yazıyorum:
1-bilim araştırır bulur ve "kanıta dayalı" bilim sonuçları herzaman kabulumdur
2-her koyun kendi bacağından asılır derler
3-islam adına yapılanları gördükçe olumsuzluklar cezalar daha ne olsun....
4- ölümden sonra birşey yok.. ispatla :) (mümkünse kanıta dayalı olsun)
Biz geleceği kesin olmayan bişeye bel bağlamayalım.
Onlar ilerde bulursa da
Kimse bizden öncekiler Allaha inandılar yazık yanacaklar demeyecekler
En fazla cahiller derler peki bu benim umurumda olurmu
o zaman ben diye bişey olursa bile gene umrumda olmaz
ben ölüp gitmiş olacağım
ozaman bu inat niye, ne gerek var geleceği belirsiz bişeye inanıp ona göre yaşam sürmek.
Mindar senin bu yardımcı olmaya çalışıyormuş uslubunun altındaki cehalet güldürüyor beni.
"Geleceği kesin olmayana bel bağlamayalım" derken, gittin gördünmü öbür tarafı, oynaştınmı huri kızlarla da Muhammedin söylediğine doğru diyebiliyorsun.Daha dün denizler karışmaz diyen Muhammedin hali bugün ortada evladım.Her belgesi ile karışırmış işte, hatta canlı türleride geçerlermiş o karışmada karşılıklı.
"Geleceği kesin olmayana bağlamayalım", gel bugün beraber Osiris'e, Baal'e, Marduk'a tapmaya başlayalım.Hadi o efsaneler doğruysa.Bu inat neden mindar kardeşim, ne gereği var kendini göstermeyen ve varlığı hakkında çelişkiler yaratan bir Tanrıya tapmanın.Gel kuzu kuzu Osiris'e tap.Marduk'a tap.Kutsal kitap diyede Enuma Eliş yaratılış destanı tabletlerine inanırsın, (zaten Kur-an gibi, hatta kaynaklık yapmış, yabancılıkta çekmezsin.)..
Açtığın başlık doğrultusunda ilerle, konuyu dağıtma, müslüman misyonerliği yapma..Senden rica ediyorum..
insan aklı herşeye yeter diyorsun yani.
neye dayanarak güveniyorsun insan aklına (evrimleşip gelen bi akıl geçmişi dayanağı olmayan bi olgu)
kanıt istiyorum göster dediğin konu hakkında
tam tersi için de bilim adamları varsayımda bulunuyor ilk yaratılış böyle olmuş olmalı diyor varmı kanıtları ? görmüşlermi ilk yaratılışı vs. vs. hani siz diyorsunuz ya allahı görmüşlermi diye?
kanıt istiyorum göster dediğin konu hakkında
tam tersi için de bilim adamları varsayımda bulunuyor ilk yaratılış böyle olmuş olmalı diyor varmı kanıtları ? görmüşlermi ilk yaratılışı vs. vs. hani siz diyorsunuz ya allahı görmüşlermi diye?
bırak eveleme gevelemeyi de ..iddia ettiğin ahiretin kanıtı ne...
evrimin kanıtları heryerde... ölüm sonrası kanıtları nerde??
Mindar senin bu yardımcı olmaya çalışıyormuş uslubunun altındaki cehalet güldürüyor beni.
"Geleceği kesin olmayana bel bağlamayalım" derken, gittin gördünmü öbür tarafı, oynaştınmı huri kızlarla da Muhammedin söylediğine doğru diyebiliyorsun.Daha dün denizler karışmaz diyen Muhammedin hali bugün ortada evladım.Her belgesi ile karışırmış işte, hatta canlı türleride geçerlermiş o karışmada karşılıklı.
"Geleceği kesin olmayana bağlamayalım", gel bugün beraber Osiris'e, Baal'e, Marduk'a tapmaya başlayalım.Hadi o efsaneler doğruysa.Bu inat neden mindar kardeşim, ne gereği var kendini göstermeyen ve varlığı hakkında çelişkiler yaratan bir Tanrıya tapmanın.Gel kuzu kuzu Osiris'e tap.Marduk'a tap.Kutsal kitap diyede Enuma Eliş yaratılış destanı tabletlerine inanırsın, (zaten Kur-an gibi, hatta kaynaklık yapmış, yabancılıkta çekmezsin.)..
Açtığın başlık doğrultusunda ilerle, konuyu dağıtma, müslüman misyonerliği yapma..Senden rica ediyorum..
sorun tapınma meselesi değil inanma meselesi ben öyle olduğuna inanıyorum
niye benim böyle inanmam sana basit ve alay konusu oluyor benim için de sizin düşünceniz kötü ben dalga geçiyormuyum
kusura bakmayın ama sizin inananlara karşı tutmunuz çok alaycı ya siz yanılıyorsanız niye bu kadar gaddarsınız bu konuda.
bırak eveleme gevelemeyi de ..iddia ettiğin ahiretin kanıtı ne...
evrimin kanıtları heryerde... ölüm sonrası kanıtları nerde??
iyice çirkefleşiyorsun.
sana kim veriyor bu hakkı hep böylesin sen
adam gibi konuşacaksan konuş.
ben seni anlıyorum cevap veremeyecek duruma geldiğinizde
hucuma geçiyorsunuz
ateistler iyi insandır(!) çünkü inanmazlar profilinden uzaklaşarak...
kötü insan özelliklerini sergiliyorsunuz.
bu arada evrimin kanıtları hakkında
sudan topraktan oluşan canlılara bişey dediğim yok öyle olma ihtimalleri yüksek
ama onları şekilde olmasına o gücü o ihtimali veren kim..?
iyice çirkefleşiyorsun.
sana kim veriyor bu hakkı hep böylesin sen
adam gibi konuşacaksan konuş.
ben seni anlıyorum cevap veremeyecek duruma geldiğinizde
hucuma geçiyorsunuz
ateistler iyi insandır(!) çünkü inanmazlar profilinden uzaklaşarak...
kötü insan özelliklerini sergiliyorsunuz.
dostum mindar
ben sana ahiretin kanıtlarını soruyorum... sen bana ilk yaradışı gördün mü diye soruyorsun... bu eveleme geveleme değil mi??
bu arada evrimin kanıtları hakkında
sudan topraktan oluşan canlılara bişey dediğim yok öyle olma ihtimalleri yüksek
ama onları şekilde olmasına o gücü o ihtimali veren kim..?
peki ahiretin kanıtları nasıl?? nerede??
dostum mindar dediğine göre o kanaatte değilsin galiba
biraz fazla alınganlık göstermişim
ama eveleme geveleme demesen daha iyi olurdu biz size öyle bişey demiyoruz.
ahiretle cennetle alakalı kanıtlarımız yok
sadece yaratıldığımızı evrenin bir yaratıcısı olduğunu düşünüyorum ve
düşündüğüm yaratıcı formatına da en fazla kuranın bahsettiği yaratıcı uyuyor
yani bu demek değilki;
tanrılar vardır
yok tanrı bi tane
ama onu anlatan bilgiler çok fazla
doğru anlatanı bulmak sorun
neyse kuranda buluyorum dedim o da bunları anlatıyor
aklıma mantıklı geliyor(belkide öyle olsun istiyorum) o da işin ayrı boyutu
sadece demek istediğim inanmadan yaşamak bişey kazandırmıcak
neden bu ısrar anlamıyorum
ya yoksa ya varsa sendromu:)
yani inanmışım ne zararı var
ve çevremdeki işler de bana bi yaratıcı olduğunu bas bas bağırıyor
halen mi gözümü kapamalıyım.
sorun tapınma meselesi değil inanma meselesi ben öyle olduğuna inanıyorum
niye benim böyle inanmam sana basit ve alay konusu oluyor benim için de sizin düşünceniz kötü ben dalga geçiyormuyum
kusura bakmayın ama sizin inananlara karşı tutmunuz çok alaycı ya siz yanılıyorsanız niye bu kadar gaddarsınız bu konuda.
Yanlış anlaşıldım herhalde ama inancınız bana basit ve alay konusu gibi GELMİYOR.Ben düşünceniz ile de dalga GEÇMİYORUM.Haddim değildir.
Ben sadece varsayımlarla hareket etmeyelim diyen şahsınızın inancınında kanıtlanmamış bir şey olduğu, onunda bir varsayımdan ileri gidemediğini, çünkü ölüpte gelenin olmadığını hatırlatıyorum.Eğer ilahi varsayımlara gözü kapalı inanmak tek doğru yol ise tarihte ilahi ne varsayımlar var diyede örnekler gösterdim.
Saygılarımla.
bilhassa uyar arkadaşımızdan bahsetmiştim onun genel yapısı itibarı ile ben ondan öyle bi his alıyorum sizde okadar değil..
bilhassa uyar arkadaşımızdan bahsetmiştim onun genel yapısı itibarı ile ben ondan öyle bi his alıyorum sizde okadar değil..
Bu mevcut konuda kişisel usluptan kaynaklanmakta sayın mindar.
Lakin bazı durumlarda üzerinde durulan konu kimilerine komik gelebilmektedir ve ister istemez uslupda bu yöne kayar.
Şahsım adın söylüyorum ; cinlerin birbirinin omuzuna basarak göğe yükselmeleri ve "Ulu-Meclis" ten bilgi çalmaya çalıştıkları esnada "Ateş Şaçanlar" ca engellenmeye uğraşıldıkları halde bu bilgiyi yarım yamalak alıp Dünyadaki "Büyücü Kadınlara" ulaştırılması komik bir mevzudur.Bu hususta açılan forum mesajlarına konunun komikliği ortada iken vereceğim tepki ne kadar ciddi olabilir ki?
Lakin bu tutumumuz yinede itikatınız ile alay ettiğimiz anlamına gelmez.
Sadece uslup farklılaşır.Mizah ile karışık bir eleştiriye gidebiliriz o kadar.Ki zaten mizah bir eleştiri metodu olarak kullanılabilir.
Saygılarımla.
Paylaşımın için teşekkürler
basitrasin
11-01-2010, 03:38
Herkese selam.
Bence milyarlarca yıl süren evrim sonucu tek hücreden; gelişmiş organizmalar meydana geldi. Burada 3 - 3,5 milyar yıldan bahsediyoruz. Evrilmek için çook uzun zamanımız olmuş.
Saygılarımla.