PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İngilizce Öğrenme İçin Tavsiye Lütfen..

pante
28-01-2006, 22:02
Arkadaşlar;
Orta derecede bir İngilizcem var.Daha ziyade Teknik..
İlerletmek istiyorum..
Konuşma olarak olmasa da Literatürleri takip edecek kadar..
Örneğin bir İngilizce siteye girdiğimde ;
10 kelimelik bir cümleyi çözemiyor , en az 2-3 kelimesi için sözlük karıştırıyorum..
Günde 1-2 saatimi ayıracak şekilde İnternet üzerinden tavsiye edeceğiniz free program var mı?
Ya da farklı bir yöntem tavsiyeniz..

Rudolfdiesel
29-01-2006, 14:50
aslında bı kac sıte vardı e-book seslı anlatım falan su an bılgısayarıma format attım bulunca verırım ok? :(

Xander85
29-01-2006, 15:04
Kelime sıkıtısı çekiyosun yani.Gramerini biliyosan senin işin sözlüğe kalmıştır.Mesela bir kelime öğrenince hemen ezberle onu bir de icqda ingilizce chati tavsiye ederim ben öyle epey ilerlettim.Aynı zamanda sinemaya veya bir film alınca ingilizce konuşmalı türkçe altyazılı al faydası dokunur.

exclusive
29-01-2006, 17:17
İngilizce chat iyi fikir ama amerikalı yada ingilizlerle chat yapma.. kendin gibi ana dili ingilizce olmayan birisini bulup ingilizce chatleşmeni öneririm yoksa çok zorlanırsın...

koritzi
30-01-2006, 13:17
evet ben de chat olayını öneririm, yurtdışından geldikten sonra üzeirne düşmeyince ingilizcemin köreldiğini hissetmiştim. ana dili ingilizce olmayan biriyle cht yapmak çok iş yarıyor, bu şekilde ben tekrar ingizce kelime dağarcığımı genişletebildim. Özelikle bizim gibi Akdeniz insanları ( bkn: İspanyolar, İtalyanlar, Yunanlar) bu konuda sıcakkanlıdırlar, hem eğleniyorsun hem de kelime hazinen genişliyor.

pante
31-01-2006, 00:52
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum..
Önerilerinizi değerlendireceğim..

31-01-2006, 01:03
ingiliz biriyle evlen kökten cözüm :D

kaya
31-01-2006, 01:26
aslında bende ingilizce öğrenmek istiyorum Cem birader bide ingilizce odası açıverse ordada böyle ingilizce muhabbet olsa bilenler bilmeyenler bişeyler öğretir. nasıl fikir ama yav benden akıl fışkırıyor