PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : En Beğendiğiniz Kitaplar Hangileri?


23-12-2004, 22:09
Dini konulu olması gerekmez, sizin en beğendiğiniz, başkalarına da önerebileceğiniz kitaplar hangileri?
Ben, en başta şu iki kitabı sayarım:
1)Nietzche Ağladığında (Irwin Yalom): Felsefe ve psikolojinin bence mükemmel bir şekilde romana uyarlandığı bir kitap. I. Yalom''un 5 kitabını daha okudum severek ama bu kitabı çok etkileyiciydi.
2)İsyan Günlerinde Aşk (Ahmet Altan): Tadı hala damağımda diyebileceğim, bana "işte roman budur" dedirten kitap. A. Altan''ın insan ruhunun derinliklerini, umutlarını, korkularını ve çelişkilerini çok iyi bir şekilde ifade ettiğini düşünüyorum.

ngcoskun
24-12-2004, 10:28
selam
yazarını hatırlamıyorum ama kitabın ismi politik kamera; amerikan sinema sisteminin hayata verdiği mesajları anlatan bir kitaptı.

zana muhsen ; annemi bir kez daha görsem isimli kitap; ingilteredeydi sanırım yaşayan iran asıllı bir babanın kızlarını yemende bir aileye gelin göndermek amacıyla onları sattığını anlatan gerçek bir hikayeydi.kızların başına gelen inanılmaz zorluklar anlatılıyordu.

carl sagan nın mesaj adlı kitabı ; bilimi değişik bir dille anlattığı güzel bir kitap.henüz bitiremedim.

carl sagan ın karanlık bir dünyada bilimin mum ışığı ; aslında insanların bilimden çok sahte bilime inandıklarını ve bunun örneklerini anlatan güzel bir kitap.
devam edebilirim.

Dinsiz
27-12-2004, 02:22
Benim en sevdigim ve okumasini doyamadigim Kitaplarin ilk sirasini Yasar Kemal''in Kitaplari aliyor.
Sirasiyla:

Ince Memed 1 & 2 & 3 & 4.

Bir Ada Hikayesi & Karinca''nin Su ictigi yer.

Cakircali Efe.

Ama bunlarin arasinda yinede en severek ve belkide 10 defa okudugum Kitap "Ince Memed" :-)

Dinsiz
27-12-2004, 02:37
Ayrica herkese Herman Hesse''nin "Bozkirkurdu" (orjinal Adi: Der Steppenwolf) kitabini tavsiye ederim...Bu Kitabi da cok begenerek okudum ve herkese tavsiyede bulunurum ;-)

Internet üzerinde "Bozkirkurdu" ile ilgile yazilmis cok güzel bir yazi buldum...ve simdi bu Kitabi neden en sevdigim Kitaplar arasinda buldugumu belki daha iyi anlayabilirsiniz... :-)


" "Okurlarima romanimi, nasil anlamalari gerektigini ne anlatabilirim ne de boyle bir seye kalkismak isterim. Yeter ki bu kitabi okuyan herkes, icinde kendinden bir seyler bulsun ve bundan yararlansin. Gene de, Bozkirkurdu''nun oykusunun insani kemiren bir hastaliktan ve bunalimdan soz ettigini ama tum bunlarin olume ve yok olmaya degil, tersine iyilesmeye yönelik oldugunu anlarsa kendimi mutlu hissedecegim."

Hesse''nin otobiyografik saheseri olan bu kitap elime ilk gectigi andan ve ilk satirdan son cumlesine kadar bende inanilmaz bir merak ve heyecan uyandirmisti. Oyle ki bir yandan bir solukta bitirmek, ote yandan hic bitmesin istiyorsunuz.

Kitap modern dunyanin ve modern insanin ince bir elestirisi olmakla birlikte bu modernlik ve kendi oz dogasi arasinda sIkIsmIs insanin ruhsal catismalarini carpici bir sekilde sembolizmi hayranlik olcusunde ustaca kullanarak isliyor.

"Bozkirkurdu" roman kahramani ''Hary Haller''in kendisine uygun gordugu bir isim. Kendisine neden boyle bir yakistirmada bulundugunu gelin Haller''in agzindan dinleyelim: "İstesem ulaşabileceğim, benim dışımda binlerce kişinin ele geçirmek için itişip kakıştığı, uğraşıp didindiği bu neşe ve sevinçleri anlamam ve paylaşmam olanaksız. Beri yandan, benim o şenlikli saatlerimde yaşadıklarımı, benim için haz, yaşantı, cazibe ve huşu olan şeyleri dünya tanısa tanısa sanat yapıtlarından tanıyor, sanat yapıtlarında arayıp seviyor onları. Yaşamın içinde ise hepsini kaçıkça buluyor. Ve doğrusu dünya haklıysa, kafeteryalardaki bu müzik, bu kitlesel eğlenmeler, az şeyle yetinen bu Amerikalılaşmış insanlar haklıysalar, o zaman ben haksızım demektir, o zaman kaçık biriyim ben, o zaman sık sık kendime verdiğim isimle bir bozkırkurduyum, yolunu şaşırıp kendisine yabancı ve anlaşılmaz bir dünyada gözünü açan bir hayvanım..."

Günümüz insaninin amacsiz ve siradan bir hayati yasadigina dikkat cekilmekte. Toplum kendi asli degerlerinden uzaklasmis, kendi ozune yabanci bir yasam tarzini benimsemistir. Sozkonusu hayatin icinde ''insan''a dair birseyler bulabilmek adeta imkansizdir. Modernizm ve sehirlesme kisiyi kendisine yabancilastirmis, bambaska bir dongunun icine ativermistir. Her yonuyle insan dogasina aykiri bir yasam seklini benimsemeyen kisi kalabaliktan kacmak zorundadir ve boylelikle yalnizliga mahkumdur. Ama bu kez baska bir sorun vardir, o da caresizce secilen yalnizligin da yine insan dogasiyla uyusmadigi gercegidir. Bu da beraberinde ust duzeyde bir ruhsal catismayi doguracaktir. Bu catismalar yazarin da belirttigi gibi cozumsuzlugun bir sonucu degil, iyilesmeye donuk cabalarin baslangic isaretleridir. Kisi bu catismayi kendi icinde yogun bir sekilde yasamadikca, kendisine donuk bir tanimayi, derin bir tanimayi gerceklestiremedikce... icinde bulundugu duruma bir anlam kazandiramayacaktir.

Kitapseverler bileceklerdir, son zamanlarda psikoloji uzerine yazan yazarlarin en cok uzerinde durduklari hususlardan biri de "anlamsizlik ve amacsizlik" sorunu olmustur. Bir anlam arayisi icerisine giren bireyler, kendilerini ister istemez icinde yasadiklari toplumdan soyutlamak durumunda kaldiktan sonra bir ic hesaplasmayla yuz yuze gelirler. Ilk amac kalabaliklardan kendisine bulasmis hastaliklardan kurtulmaktir ancak bu asamada kisi kendisine yoneldikce temel sorunun ''kendisiyle barisik'' bir hayat oldugunu gorecektir.

Sihirli tiyatro bolumune geldiginizde biraz durup nefes almanizi ve bu bolumu okumak icin yeterince deli olup olmadiginizdan emin olmanizi tavsiye ederim:) Aksi taktirde actiginiz kapinin otesinde hicbir sey goremeyeceksiniz. Cunku tiyatro sadece kaciklar icin... Bu bolumde Haller sizofreni diye tarif edilebilecek bolunmus kisilikleriyle yuzlesir. Amac modern insanin adeta sizofrenik bir hayat yasadigini ortaya koyarak bu parcalanmis kisilikleri uyum icinde yasatabilmektir. Bazi yonlerimiz buyutulmeyi, bazisi egitilmeyi, bazisi uysallastirilmayi, cesaretlendirilmeyi... gerektirir ama asil mesele herseyden once bunlarla tanisabilmektir, yuzlesebilmektir. Sonra bu parcalari adeta satranc taslari gibi cebinize koyar ve hayatin icine dalarak taslari istediginiz sekilde kullanabilirsiniz. Artik oyunun favori oyuncusu sizsinizdir!.." "


Not: Irwin D: Yalom''un "Nietzsche Agladiginda" Kitabi iyiydi ama bence "Divan" adli Yapiti daha güzeldi ;-)

28-12-2004, 13:27
Herman Hesse''nin Demian, Sidartrha ve Peter Camenzing adlı 3 kitabını okudum ve hepsini de çok beğendim. Bozkırkurdu''nun en önemli yapıtlarından olduğunu da duymuştum. Okuyacaklarımın arasında o da var. Herman Hesse''nin okuduğum kitaplarında melankoli ama gerçekçi öyküler hissettim. Sanırım tüm eserlerinde de aynı öğeler hakim.
I. Yalom''un "Divan" adlı kitabını geçen baharda okudum, beğendim, ama "Nietzche Ağladığında" benim gözümde bir numaralı yapıtı.

28-12-2004, 19:04
En Begendigim Kitap KURAN, herkesin onu on yargisiz okumasi dilegi ile, o alemlere rahmet hastalara sifadir, ondan sonra bir parca hasara ugramis olsalarda tevrat vede incili tavsiye derim, hazirlayicisi herkesin rabii olan ALLAH.

Gafiller daha ne isiniz var baska kitaplarla.

SIZINTI

ngcoskun
29-12-2004, 14:12
sızıntı başka kitaplarda okumanı tavsiye ederim.ufkun genişler.
kuran okuyarak rahatlıyorsan oku ama herşey bununla bitmiyor maalesef.

29-12-2004, 15:21
Abit DURSUN babanı tebrik ederim "...inide kendi gibi yetiştirmiş"

Şunu bilinki bu siteyi yapanların katli caizdir.

Siz bu zamanın Müseylemetül Kezzabısınız ve sonunuz yaklaşıyor.

PALANDÖKEN AKINCILAR CEPHESİ

29-12-2004, 19:19
NGCOSKUN

sen beni tanimiyorsunki baska kitap okuyup okumadigimi bilesin, ben elbette baska kitapta okuyorum, ama konun basligi ne, en begendiginiz kityaplar degilmi, o yuzden ben kuran vede diger ilahi kitaplar dedim, yoksa baska kitap okumadim demedim. Merak etme yaptigim is geregi aklinin ucuna bile gelmeyecek turden kitaplar okuyorum ustelik her seviyede, dert tetme sen yunus.

SIZINTI

ngcoskun
30-12-2004, 14:04
sızıntı
Gafiller daha ne isiniz var baska kitaplarla.
tabiki beğendiğin kitap olabilir kuran ama öyle bir yazmışsın ki burda başka kitap okumayın kuranı okuyun der gibi.
kitap okuman güzel tabi umarum faydaları oluyordur sana.

ngcoskun
30-12-2004, 14:09
arkadaşlar bilginize
bu tebiyesiz misafir ... (noktalı) olan yerleri yazmıştır aslında bütün terbiyesizliğiyle hemde.ama ben cümlesinin sadece o yerini kesmek zorunda kaldım.yöneticisi olduğum bir formda böyle kelimelere yer veremem.

erahola
11-02-2005, 04:38
heinrich böll neredeydin ademoğlu
[/b]

requiem
11-02-2005, 04:51
sagan,karanlık dünyada bilimin mum ışığı/tübitaK
STEPHEN.J.G,darwin ve sonrası(yeni basladım güzel bir eser)
richard dawkins,kör saatçi(tübitak)
din bu 2 ve kutsal kitapların kaynakları 1 t.dursun.
ilhan arsel,şeriat ve kadın,kuranın elestirisi 1 2 3
murathan mungan,omayra
küçük iskender,cehenneme gitme metodları 1
cemal süreya,sevda türküleri
alen edgar poe nin cevirileri
luıs aragonun cevirileri
turgut uyarın kitapları

_DeMiaN_
26-10-2005, 14:29
Nickimdende anlaşılıcağı üzere herman hesse "demian" :)

22-11-2005, 21:24
gore vidal'in hükümdar adlı kitabını okursanız dine bakışınız değişecektir.
adam öldüğünde bir hafta ağladım(kitaptaki roma imparatoru)
gerçek bir tarihsel roman, daha doğrusu bir tarih kitabının romansal anlatımıdır kendisi. okuyun pişman olmayacaksınız. ngcoşkun, özellikle sen okumalısın

ngcoskun
23-11-2005, 10:55
tavsiyen için sağol ustedesis en kısa zamanda kitabı temin etmeye çalışacağım...da neden özellikle bana tavsiye ettiğini merak ettim doğrusu.bildiğin birşey mi var...:)

29-11-2005, 01:55
Dublinliler (James Joyce): Aslında ilk okuduğumda pek sevmemiştim. Zaman zaman aklıma geliyordu okuduğum hikayeler. Sonra tekrar okuma ihtiyacı duydum. Okuduğum en güzel öykü kitaplarından biriymiş. Tekrar okudum. Tavsiye ederim.

katatonik
11-12-2005, 04:24
sızlere

azız nesın den surname,gol kralı ve yaşar ne yaşar ne yaşamaz..

karl marx ve frıedrıch engels ın bırıkımıze gore butun kıtpalarını

lenın - genclık uzerıne,ne yapmalı,nereden baslamalı,kapıtalızımın en ust sevıyesı emperyalızm

stalın -anarsızm mı sosyalızm mı

dostoyevsky - cınler

gorki-ana,ekmeğimi kazanırken,cocukluğum

chuck palahnıuk -dovus kulubu ve gosterı peygamverı

07-12-2006, 22:25
Nietzche Ağladığında (Irwin Yalom) : Benim de favorilerimden biridir.

Dune (Frank Herbert): *Yeni okudum ama bayıldım :) Bilim- kurgu alanında gerçekten harika bir kitap, dahiyane. Gelecekteki dinlere de ilginç bir bakış açısı var.

Elveda Gülsarı (Cengiz Aytmatov): Bir insan ile bir atın ilişkisinde komünist Rusya'nın çalkantılı dönemleri anlatılıyor. İlginçti..

maddeoz
07-12-2006, 22:30
Tabi ki Sofi'nin Dünyası (Jostein Gaarder).

mhmd
07-12-2006, 22:35
Mesnevi

mhmd
07-12-2006, 22:41
Böyle buyurdu Zerdüşt (Nietzche)

sargon
08-12-2006, 00:09
Siteyle uğraştığım için kitap okuru olmaktan çıkıp internet okuru olduk nerdeyse. Ama kitap gibisi yok. Kokusu bile güzel.

Roman:
Klasiklerden elbette Balzac, ağdalı, yapış yapış sevgi cümleleri de olsa vayıla bayıla okuyorum. Vadideki Zambak'ı nerdeyse ezberledim. Stendhal - Kırmızı ve Siyah. Madam Renal Platonik aşkımdı. Rusları sevmedim.

Türk yazarlardan Ahmet Altan'ın "İsyan Günlerinde Aşk", Vedat Türkali'nin "Bir Gün Tek Başına, Sevgi Soysal'ın "Yenişehir'de Bir Öğle Vakti" ilk aklıma gelenler. Bu arada Franz Werfel'in "Musa Dağda Kırk Gün" ve Hermann Hess'in "Narsiz ve Goldmund"i de beni çok etkileyen kitaplar.

Şu aralar inceleme/araştırma okuyorum hep. Hitlerim şunlar:

- Samuel Noah Kramer : Sümerler üzerine
- Jean-Paul Roux: Orta Asya tarihi
- Mircea Eliade: Dinler Tarihi

walla
08-12-2006, 00:29
Teksas, tommiks, zagor, kızılmaske.
(inanın kurandan daha gerçekci)

beelzbb
08-12-2006, 00:32
Teksas, tommiks, zagor, kızılmaske.
(inanın kurandan daha gerçekci) walla gene bu garip uslubunda ısrarlı heralde walla dostum zaten eminim başka bişey okumana da gerek yok zaten anlamassın sen walla bak :lol:

byspy
08-12-2006, 03:17
Kimse kızmasın ama roman okumaktan hoşlanmam onun yerine felsefe ve blim kitapları daha çok ilgimi çekiyor


Huck Palahnıuk Dövüş Klübü(Fight Club)
Böyle buyurdu zerduşt Nitzche
Dan Brownun Da Vinci Şifresi ile başlayıp dewam eden tüm kitapları
Yazarını hatırlamıorum ama Sonsuzluğun Kıyıları (bu kitapla ilgili siteye yazı hazırlıcaktım ama kitabımı kaybettim :( )
vb vb vb vb

saygılar

vacsmt
08-12-2006, 15:55
Doğu Perinçek 'in " Kemalist Devrim -2/ Din ve Allah" isimli eserini herkese tavsiye
ederim. Atatürk'ün İslama ilişkin;dinlere ilişkin;Tanrı inancına ilişkin
kendi görüşleri; belgeler eşliğinde anlatılırken özellikle kitabın başlarında
bu konunun nasıl çarpıtıldığıyla ilgili etkileyici bir sunum da yapılmış !
Ancak hemen eklemek gerek Doğu Perinçek bu kitabındaki görüşlerinden
vazgeçmiş imajı vermektedir son yıllarda....

ibrahim_z
08-12-2006, 16:28
tanrıların arabaları (erich von daniken)
*19 mayıs 1999 atatürk yeniden samsunda (turgut özakman)
*ana (gorki)
*tepki (stephen king)
*aziz nesin (istanbulun halleri)
*ve harry potter serisi

ozgur_beyin
08-12-2006, 17:29
genç ve hikaye seven arkadaşlara bir önerim var.
* * * *O. HENRY adlı Amerikalı bir yazar var. kısa hikayade bana göre bir numaradır. hiç bir hikayesinin *sonunu tahmin edemezsiniz. bütün hikaye-
leri fırından yeni çıkmış francala tadındadır. eğer ilgisini çekipte *, kitabını alamayan veya bulamayan olursa bir iki hikayesini foruma yazabilirim.

cevher.
08-12-2006, 18:08
20 yaşlarımın başında çoğunlukla psikolojik kitaplar okurdum.
mesala *Zaman Hayattır / Alan Lakein. *
Büyük Fikirler Oluşturmanın 101 Yolu v,s gibi *kitaplar.
ama en güzeli *ve en anlamlısı varki *yeni okudum.said alpsoy/ALLAH SEVMEK ve onun tarafından sevilmek.isteyene hediye edebilirim

ozgur_beyin
08-12-2006, 19:04
cevher son okuduğunu söylediğin kitabın adını ,reklam için yazmışın.
* * * bu sitedeki *inançsız insanlar *bu ucuz, reklam kokan numaraları yemezler. * bir fikrin varsa daha rasyonel olarak yaz ki bizde faydalanalım.
* * * * mahalle hocası ağzıyla yazılan yazılar buranın üyeleri yanında

itibar görmez.

kuvvaci
08-12-2006, 21:44
Nazım Hikmet Kuvayi milliye destanı
Turgut ÖZAKMAN Şu çılgın Türkler
Saygılarımla

pante
09-12-2006, 01:18
Yazılanlar arasında çok güzel kitaplar var. Onların haricinde;
1- Kutsal İsyan - Hasan İzzettin Dinamo
2- Milli Kurtuluş Tarihi - Doğan Avcıoğlu
3- Türklerin Tarihi - Doğan Avcıoğlu
4- Türkiye'nin Düzeni - Doğan Avcıoğlu
5- İnsanlığı Aydınlatan Büyük İnisiyeler - Eduard Schure
6- Galile'nin Buyruğu - Tubitak
7- Olağandışı Yaşamlar - Tubitak
8- Dünyayı Sarsan 10 Gün - John Reed
9- Türlerin Kökeni - Charles Darwin
10- Ramses - Christian Jacq
11- Hz. Muhammed'in Hayatı - Martin Lings
12- Ayrıca Jack London - Ernest Hemingway - Yaşar Kemal - Aziz Nesin - Turan Dursun'un tüm eserleri

Natan
09-12-2006, 18:50
benim okurken çok keyif aldığım bir kitap omer hayyam gerçekten bir insan bukadar mı rahat anlatır hayatı yaşamayı ve düşüncelerini ! ben bayıldım okumayanlara tavsiye edebilirim !

sevgilerle

walla
09-12-2006, 19:10
Eğer kitap okumak için biraz zamanınız varsa 1. öncelikli olarak ŞU ÇILGIN TÜRKLERi öneririm. (Atatürkün NUTUKunu mutlaka okumuş olduğunuzu fazederek.)

Öncelikle biz kimiz nerden geldik nereye gidiyoruz, Osmanlı bizim ATAmızmı yoksa HATAmızmı *bunları bilmeden bugün için ne siyaset yapabilir nede varlığımızı koruyabiliriz.

Batı neden Türkiyeye ve Türklere Düşman bu bizim sorunumuz mu yoksa hala Osmanlının Torunu olduğumuzu iddaa edenlerin sorunumu.

Öncelikle bizim Osmanlı ile tamamen Zıt bir kültür ve anlayış içinde olduğumuzu Doğulu değil bir Batılı Toplum olduğumuzu bilmemiz gerekir. Bunları bilmiyorsak bir arpa boyu yol alamayız, yapılan tek şey Havanda Su Dövmektir.

tewderi
09-12-2006, 19:16
Mehmet Uzunun Diclenin sürgünleri,Yine mehmet uzundan "Tu" Kitabı

Turan dursunun "Kutsal Kitapların Kaynakları "

Mehmet Alpere'nin Ruhların parmakları

Bunlar çok hoşuma gitmişti..

09-12-2006, 23:35
yazar-zbıgnıew brzezınskı
eser -iran'ın zamanı geldi

zevkle okuyorum, dilerim yazılanlar gerçek olur

dersimmm
09-12-2006, 23:39
SER VERİP SIR VERMEYEN BİR YİĞİT nihat behram'ın ibrahim kaypakkaya yı anlatıyor

DAR AĞACINDA ÜÇ FİDAN'DA mükemmel sınıfında oda nihat behram'ın

binewsa23
13-12-2006, 15:44
merhabalar.aziz nesinin kitaplarını çok beğenerek okumuştum. nazım hikmetin kan konuşmaz da çok güzeldi.cumhuriyetin kuruluş yıllarında geçen bir olayı anlatıyordu.çok .herkese öneririm.bir de en son yılmaz karakoyunlunun yorgun mayıs kısrakları kitabı.menderes dönemini anlatan bir kitaptı. güzeldi ama sanki biraz sempatiyle yazılmıştı.tarafsızlığını korumalıydı diyeceğim ama romandı sonuçta.herkese kolay gelsin.

binewsa23
13-12-2006, 15:47
evet dar ağcında üç fidan çok etkileyici. açıkçası o ilmekleri kendi boynumda hissetmiştim ve de gözlerim dolmuştu.siyasetle ve de okumayla pek alakası olmayan kardeşim bile elinden bırakmamıştı ve de çok etkilenmişti.

liopleurodon
13-12-2006, 16:52
Herkesin alıp okumasını tavsiye ederim:

Karanlık bir dünyada bilimin mumışığı / Carl SAGAN

Bilimin ne olup, ne olmadığı ancak bu kadar akıcı olarak anlatılabilirdi.. Öyle ki, bir roman okumak kadarda ilginç olmuş.. Hele her bölümün sonunda bir tek paragraf olur ki, o paragrafların her biri bile kendi başına bir olaydır..

13-12-2006, 19:00
Liopleurodon arkadaş,
Aşağıdaki bilgileri de bulunduran şekilde bu kitabın tanıtımını yapabilirsen, *"Kitap İncelemeleri" sayfamıza koyabiliriz. Şu an 13 kitabın tanıtımı var veri tabanımızda. Bunu el birliğiyle artırmamızda fayda var. Diğer arkadaşlardan da bekliyorum kitap tanıtımlarını. Tabiki ilgi alanımızdaki kitapları.

Yazar:
Yayınevi:
İncelemesi yapılan: X. basım, Yıl:
X sayfa

Kitabın yorumu:

liopleurodon
13-12-2006, 19:16
Yazar: Carl SAGAN
Yayınevi: TÜBİTAK
İncelemesi yapılan: ???
??? sayfa

Kitabın yorumu:Bilim ile sahte bilimi nasıl ayıracağınız, insanların hayal ile gerçeği nasıl karıştırdığını, insanların en saçma düzmecelere bile nasıl kanıp neler yaptığını anlatan, güzel bir kitap. Fiyatı ehven. Detaylı bilgi:

http://kitap.tubitak.gov.tr/k085.html

Aurel
13-12-2006, 19:33
Küçük prens, Antoine de Saint Exupéry !!!
Taşlamaaaaaaaaaaaaaaa beni !


http://www.odaha.com/Images/LittlePrince/4b.gif
Küçük prensin geldigi gezegenin Asteroid B-612 oldugunu zannediyorum. Böyle düşünmek için iyi nedenlerim var. Bu asteroid yalnizca bir kez, bir Türk gökbilimci tarafindan 1909 yilinda görüldü. Gökbilimci bu keşfini bir Uluslararasi Astronomi Kongresi’nde açikladi. Ama tuhaf giysileri yüzünden kimse ona inanmadi. Büyükler böyledir işte.
http://www.odaha.com/Images/LittlePrince/4c.gif
Neyse ki, bir Türk diktatörü ölüm döşegindeyken halkinin Avrupa tarzi kiyafetler giymesini emretti ve gökbilimci bu keşfini 1920 yilinda, şik bir kiyafet içinde yeniden sergiledi. Bu kez keşfini herkes kabul etti.
http://www.odaha.com/Images/LittlePrince/4d.gif

simonuniti
30-12-2006, 15:19
amin malouf un butun kitaplarini tavsiye ederim

ama ozellikle olumcul kimlikler,,,,,dusunmeye yonelten guzel bir kitap.

Bi de tubitak yayinlarindan cikan Tufek mikrop ve celik yazari james diamond du galiba.Batiyla dogu toplumlarinin arasindaki ucuruma tarihe bakarak cevap bulan bir kitap.siddetle tavsiye ederim.

zelzeleci
30-12-2006, 16:21
Bir kitaba rastladım çok ilginç geldi. Hatta biraz karıştırdım kitapçıda, inanamadım kafam karıştı. İnceleyen, bilen varsa yorum bekliyorum.

http://www.ideefixe.com/kitap/tanim.asp?sid=L4XO1KRP256HU6YIXSM1

http://www.pazaraktif.com/product.php?pID=235486

onur
31-12-2006, 17:10
Yaşar Kemal İnce Mehmet serisi
Ali Şeriati Ne yapmalı-yarının tarihine bakış-Kültür ve İdeoloji
Dr.Muhammed İkbal Benlik ve Toplum-İkbalin mesajı
Yusuf koç-ali koç-Tarihi gerçekler ışında belgelerle Mustafa Kemal Atatürk
Ahmet Arif-HAsretinden Prangalar eskittim

sagduyu
31-12-2006, 18:37
Borges'in "Golgeye Ovgu" su
Bir de insan zihninin hayali ozellikle dini efsaneyi nasil gercek yaptigini gostermesi acisindan Umberto Eco'dan "Foucault Sarkaci"

deli_cevat
31-12-2006, 18:44
Martı Jonathan Livingston ------- tam süper bir kitaptır tavsiye ederim
fareler ve insanlar ---- buda tam süper

habilis
01-06-2007, 16:19
TABİKİ AZİZ NESİNNNN !!!!

mhmd
01-06-2007, 16:36
Sn. habilis,

Aziz NESİN'in hangi kitabı?
Zira konumuz beğenilen kitaplarla alakalı, yazarlarla değil.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın

Agnostatik
01-06-2007, 19:36
Tarancı ve 35 Yaş adlı Şiir kitabı hayatımda büyük bir iz bıraktı gerçekten...

01-06-2007, 19:43
Franz Kafka'nin butun eserlerini cok sevdim, ama "degisim", belki onu okudugum donemle alakali, hayatimda beni en cok etkileyen turkce okudugum kitap olmustur. Okudugum yabanci dildeki kitaplar arasinda en keyiflisi ve ilginci, Zecheria Sitchin'in, "Genesis revisited" adli kitabidir.

habilis
01-06-2007, 20:46
mhmmd arkadaşım ben aziz nesinin bütün kitaplarını beğeniyorum :) :)
çünkü bir kitabının içinde bir sürü hikayesi var.

örneğin "sosyalizm geliyor " " deliler boşandı" ve dahası :D

ebrehe
01-06-2007, 21:07
alamut kalesini mutlaka okuyun. bide 1984

dilaver
01-06-2007, 22:09
Franz Kafka'nin butun eserlerini cok sevdim, ama "degisim", belki onu okudugum donemle alakali, hayatimda beni en cok etkileyen turkce okudugum kitap olmustur.


* * * *sevgili respendial

* * * *seni anlamanın zorlugu şimdi anlaşıldı. *:lol:


* * * *saygılarımla

Turdur
03-11-2018, 23:32
Evet Franz Kafka özellikle Dönüşüm kitabı, Stefan Zweig Olağanüstü Bir Gece ve Aziz Nesin'in hikaye kitapları.
Wilhemm Reich Dinle Beni Küçük Adam kitabı da güzeldi.
Orwell'in Hayvan Çiftliği, Voltaire Cahil Filozof. Camus'un Yabancı kitabı.
Bu kitapların hepside akıcı ve okuyucuyu sürükleyen kitaplar.
Üstünde ara verip düşünülecek kitaplarda var sevdiklerim arasında. David Hume Din Üstüne, Nigel Warburton'un Felsefe kitapları. Nietzsche'nin Böyle Buyurdu Zerdüşt kitabı ve Montaigne Denemeler'de yavaş okunacak kitaplardan.
Bunların dışında bir sürü beğendiğim kitap olmuştur.

Leonardo
04-11-2018, 20:02
Bugün konuştuklarımızla alakalı olarak:

Thomas Jefferson "Özgürlük ve Devlet"
JJ Rousseau "Toplum sözleşmesi"
Rene Descartes "Yöntem üzerine konuşma" (Özellikle zor değil, ama yavaş okunabilir)