PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ateizm Kalesi Yıkıldı: Evrimin Olması Yaratıcı Olmadığı Anlamına Gelmez

HanifTürk
18-01-2010, 13:57
Şu an evrim kesinlikle kanıtlanmamış olsa bile eğer bir gün evrimin var olduğu kanıtlanırsa bile bu Yaratılışın olmadığı yaratıcının olmadığı anlamına asla gelmez nasıl mı? işte şimdi bunu açıklamaya çalışalım ve biiznİLLAH bu açıklamadan sonra Ateizm felsefesinin en temel taşının yer ile yeksan olduğunu göreceksiniz.

Evrim ve evrimsel düşünceye sahip insanların algılamaları şu yöndedir İlk anda evrenin mükemmel tam eksiksiz yaratıldığına inanamaz.

Ama Yaratıcı Evreni yarattığı anda mükemmel eksiksiz tam yaratmıştır. Tam tersine inanmak düşünmek yaratıcıyı tanımamak ona eksik sıfatlar yamamak olur bu bakımdanda Bir müslüman eksik yarım mükemmel olmayandan Tam sağlam mükemmele bir gelişmeyi asla kabul edemez.

Evreni Tanıma algılama konusunda iki bakış açısı vardır.(1 insanın evreni anlamlandırmasından kaynaklanan insanın bakışı 2 evreni yaratanın evrene bakışı)

Evrenin oluşumu olayında bir Tümevarım(Parçadan Bütüne bakış)(İnsanın evrene bakışı) iki Tümdengelim(Misal olarak)Bütünden Parçaya Bakış (Yaratıcının evrene bakışı)

1 Yaratıcının evrene bakışından yani Tümdengelimli bakarsak olaya: Mükemmellik konusunda şunu diyebilirim Yaratıcı (ALLAH) evreni yarattığı an(ki insanın zaman algılaması ile Yaratıcının aynı değildir bunu bir yerde tutunuz) En mükemmel şekilde yaratmıştır aynen insanı yarattığı gibi ALLAH"ın yaratışı bizim algılamamıza göre devam etmektedir yani yaratılış tamamlanmış değildir. Ama dikkat edin bize göre yaratılış devam etmektedir bu nokta çok önemli çünkü bize göre 100 milyar yıl gelen bir zaman Yaratıcı için bir andır (tabiri caizse bir saniye ) bu bakımdan yaratıcı evreni ve insanı mükemmel şekilde yaratmıştır. ve yaratılış bitmiştir bu bakış açısı ile evren mükemmeldir

2 İnsanın evrene bakışından yani Tümevarım ile bakarsak ki insanın evreni algılaması şu anda evren daha kemale ermemiş ve evren evrim geçirmekte gelişmektedir yani yaratım devam etmektedir bu insanın gelişimi ve bilim içinde aynıdır

İNsanların(bilim çevreleri ve din adamlarının çoğu dahil) yaptıkları yanlış şudur tümevarım yani insanın algılayışı (sınırlı bilgi sınırlı algıdan oluşan bir hüküm) ile evren ve yaratılış hakkında hüküm vermektir ve bu eksik verdiği hükmü yaratıcıyada uygulayıp Hakikate uymadığını görüncede Tümevarım felsefesini değiştireceğine İnsanlar yaratıcı olmadığı gibi saçma bir düşünceye kapılır.

İnsanlar Ne zaman ki Tümdengelimli yani yaratıcının gözü ile bakmaya çalışırlar o zaman anlarlar ki herşey evrimini tamamlamış yaratım bitmiş ve mükemmel bir evren ve mükemmel bir insan meydana gelmiştir ki sizinde bildiğiniz gibi o zamanda gelişme olmaz.

Ben ALLAH"a (tümdengelim)göre yaratılışın bittiğini söylüyorum ki bu da evrimin(eksikten tama) yaratıcıya göre olmadığı anlamına geliyor

Ben İNsana (tümevarım) göre yaratılışın ve gelişimin yani evrimin devam ettiğini söylüyorum

Ben Eğer insan kendi yetersiz algılama araçları ve yetersiz bilim düzeyi ile evreni tanımlamaya çalışır ve bu tanımlaması ile evreni sınırlandırır ve bu sınırlandırma sonucuda Yaratıcıyı etiketlendirirse bu İşte Yaratıcıyı tanımamaktır diyorum.

Değerli Kardeşlerim (kesin olmamakla birlikte) Evrimin var olması Yaratıcının olmadığı anlamına asla gelmez gelemez çünkü evrim(değişme tekamüle uğrama basitten mükemmele doğru gelişme) bizim algılamamıza göre bizim evreni anlayabilme kapasitemizle(ki biz evreni kısıtlı aklımız daha dünyayı açıklayamayan bilimimiz ve çok sınırlı duyu organlarımız ile algılarız bir örnek ile Biz 100 bin veriden 4-5 veriyi gözümüzle algılayıp evrendeki 99 bin 996 veriyi pas geçip hüküm veririz ) ve zamanın yanılsamalarından dolayı bize bir gelişme bir değişme yani evrim varmış gibi görünebilir.

İnsan zamana tabidir bu bakımlada zamanın dünü bugünü yarını vardır evrimsel açıdan bakarsak insan gözü ile basitten mükemmele(Kesinlikle kanıtlanmamışssada evrim )doğru bir evrimleşme görülebilir işte zamana bağımlı insan için bu bakımdan doğma büyüme ölme vardır ama İş Yaratıcı boyutuna gelince yaratıcı için zamana uymak söz konusu olmadığı için yaratıcı için ne dün ne bugün ne yarın vardır tek bir anda herşey olup biter ki yaratılışta böyledir zamana bağımlı bizlere göre yaratılış ve evrende evrim varmış gibi gözüksede Yaratıcıya göre iş olmuş bitmiştir en mükemmel şekilde Saygılar ile

frodo
18-01-2010, 14:56
Günaydın mı desek acaba ?

Evrim Teorisi canlılığı en iyi açıklayan bilimsel bir teoridir. Bu teorinin yanlışlanabilmesi
şu ana kadar mümkün olmamıştır. Yanlışlanmaya en yakın olduğu nokta mehur indirgenemez karmaşıklık argümanında yaşanmış ve bir inançlı bilim insanı tarafından bu argüman (üstelik de mahkeme huzurunda) çürütülmüştür.

Evrim Teorisi canlılığın nasıl çeşitlendiğini, türleştiğini kısaca değiştiğini açıklar. Yaratıcı,Allah, Rab, Yehowa vb ile doğrudan bir ilgisi yoktur. Bu anlamda da ateizmin kalesi filan değildir.

uyar
18-01-2010, 15:28
ben de diyorum kesin yakında bu dindar/dinci kesim evrimi kabul etme durumuna girecek... kafaları da iyice karışacak.... bakalım daha neler neler göreceğiz bu arkadaşların kıvırtmaları konusunda...

ama iyi yoldalar.... :)

HanifTürk
18-01-2010, 15:57
ben de diyorum kesin yakında bu dindar/dinci kesim evrimi kabul etme durumuna girecek... kafaları da iyice karışacak.... bakalım daha neler neler göreceğiz bu arkadaşların kıvırtmaları konusunda...

ama iyi yoldalar.... :)

Önce bir tartışma yapar iken edebli olacaksın bu insanlığın en büyük erdemidir çünkü burada aynı fikirde olmasak bile ilim yapıyoruz ve ilmin insanlığa kazandırdığı en büyük erdem etik olmak ahlaklı olmak saygılı olmaktır ama düşüncelerini yazanları kıvırmak ile itham edenler bilimin bsinden bile anlamayanlardır.

Gelelim konumuza Bilimperestler(bilime tapanlar) bilimden enaz anlayanlardır bana göre niyemi çünkü hem bilim deyip hemde bilimi tanımazlarda ondan.

Bakınız Kuantum mekanik fiziğine göre evrende kısa uzun yakın uzak sıcak soğuk sağ sol olmadığı sabit olduğu statik olduğu gibi ve herşey tekbirşeydir ki oda kuanttır bu bağlamda gerçek fiziğe(einsteinde bunu der) göre zaman bir algı bir yanılsamadır yani kuantum mekaniğine göre zamanda dün bugün yarın yoktur zaman tek bir andır evrenin başı ile sonu aynı andır ve bu relativite yada izafiyet teorisi ile kanıtlanmıştır.

Zaman tek an ise o zaman dün bugün yarın yoksa evrimde gelişmede yoktur. evrim (yani noksandan kemale yada tersi) yoksa o zaman şu vardır tek ve mükemmel bir yaratılış saygı ile

yafes_
18-01-2010, 15:58
ya bir kere sizin dediğiniz gibi müslümanların evrim teorisini kabul ettiği yok. evrim teorisini kabul eden akıllı bir insan yok. ya siz bilim bilim deyip nasıl saçma sapan bir teoriye bu kadar kapılıyorsunuz. siz ki biz olmayana inanmayız deyip Allah'ı inkar ederken onun varlığını reddederken, bilim bilim diye her yerde yırtınıp Allah'ı akılla bağdaştıramama gafletine düşerken nasıl oluyorda doğru dürüst tekbir bulgusu ve bilimsel ispatı olmayan, darwinin ordan burdan topladığı kemikleri biraraya getirip ahanda işte maymun gibi insan diye milleti kandırmasına aldanıyorsunuz. siz kiPeygamber Efendimizi yalancılıkla ve aşağılayıcı sözlerle tabir ederken nasıl oluyorda bu darwin denen herifin her dediğini kabul ediyorsunuz. ya bir düşünün sadece dur ve biran düşün. Allah'ın kelamı hakkında yorum yaparken binbirtürlü şeytanlığı düşünüp onu çeliştirmeye çalışırken çalıştırdığını zekanı bir kere de şöyle çalıştır. eğer ki biz tekbir canlıdan türemişsek. öyle değil mi? bir anda kendi kendine milyonlarca canlı olmadı. tek bir hücreden türedik biz. Allah ben sizi topraktan yarattım ve kendime ait sıfatlardan belirli ölçülerde size de bahşettim der. tek bir varlıktan geldiğimiz doğru ancak sizin belirttiğiniz gibi değil. eğer ki sizin dediğiniz gibi olsaydı şimdi sorarım size. öyle bir canlı düşünün ki ilk anda kendiliğinden tesadüfi bir şekilde oluşuyor ve hiçbir yardıma gerek duymaksızın büyüyor yaşamını devam ettirecek yetilere biranda sahip oluyor, kendini koruyor ve daha da acayibi üreyebiliyor? yani çifti çıkıyor ortaya. çok ilginç. ha derseniz ki tam bilmediğimden söylüyorum eğer bu canlı tek başına türeyebilen bir şeyse nasıl oluyor da dişi ve erkek ayrımı daha sonradan ortaya çıkıyor. ne tesadüfmüş be arkadaş. önce kendiliğinden oluyor yetmiyor sonra bir de kendine yeni bir cins oluşturuyor. ya mantık mantık diye yırtınınlar ya yalvarırım bu tezin neresi mantıklı ya? eğer hepimiz aynı türsek neden bu kadar büyük başkalaşımlar var? o halde siz istediğiniz canlı türüyle başka bir canlı türünü birleştirebilirsiniz de. sizin savunduğunuz teorinin camından bakarsak bu dünyada insanların hiçbirşey yapmaması gerek. nasıl olsa kendiliğinden oluşur. evler arabalar. dimi. saçmalıyorsun demeyin. bir canlının durup dururken oluşup üstüne karşı cinsinin çıkması bambaşka hücre yapılarına sahip yapılara ulaşmasından daha mı zor üç beş ağacın biraraya gelip masa olması?

spartacus
18-01-2010, 16:58
Haniftürk

Öncelikle başkalarını bilmiyormuş edasıyla kullandığınız kelimeleri kendinizin biliyor olması gerekir. Bilmiyor iseniz ya yorumlarınıza katmayacak yada bilinçli olarak yaklaşmak için çaba sarfedeceksiniz.

Evrim teorisinin Mitolojik masallarla ne uzak nede yakın alakası yoktur. Ne bir karşıtlıktır o nede bu tür dini dogmalara karşı ortaya çıkmıştır.

Halihazır görülen ve gözlemlenendir evrim. Meteoroloji gibi.

"Zaman tek an ise o zaman dün bugün yarın yoksa evrimde gelişmede yoktur. evrim (yani noksandan kemale yada tersi) yoksa o zaman şu vardır tek ve mükemmel bir yaratılış saygı ile "

Değişim ve gelişm olduğu içindir ki, siz zamandan bahsedebiliyorsunuz. Güneş balçıkla sıvanmaz.

HanifTürk
18-01-2010, 17:14
Haniftürk

"Zaman tek an ise o zaman dün bugün yarın yoksa evrimde gelişmede yoktur. evrim (yani noksandan kemale yada tersi) yoksa o zaman şu vardır tek ve mükemmel bir yaratılış saygı ile "

Değişim ve gelişm olduğu içindir ki, siz zamandan bahsedebiliyorsunuz. Güneş balçıkla sıvanmaz.

Sevgili spartacus Zaman tek bir andır diyen ben değilim einstein ve kuantum fiziğidir yani bilim diyor. şimdi işinize gelmediği için bilimide mi inkar ediyorsunuz kardeşim

müşkülpesent
18-01-2010, 17:35
Sevgili spartacus Zaman tek bir andır diyen ben değilim einstein ve kuantum fiziğidir yani bilim diyor. şimdi işinize gelmediği için bilimide mi inkar ediyorsunuz kardeşim
Kuantum fiziğinin detaylarını tam olarak bilmiyorum, genel olarak konuyla ilgili az çok fikrim var sadece. Ancak buradaki önemli nokta bu değil, Kuantumun da tıpkı Evrim gibi bir teori olması. Sizler evrimin teori olmasına bu kadar takmışken, konu kuantum olduğunda değişen ne? Normal koşullarda gözünüz kapalı reddetmeniz gereken bir olguyu (nitekim teori) şimdi neden savunuyorsunuz?

Yoksa bilimi işine geldiği doğrultuda kullanan siz misiniz?

uyar
18-01-2010, 17:40
ya bir kere sizin dediğiniz gibi müslümanların evrim teorisini kabul ettiği yok. evrim teorisini kabul eden akıllı bir insan yok. ya siz bilim bilim deyip nasıl saçma sapan bir teoriye bu kadar kapılıyorsunuz. ...............?

sevgili yafes.. sen konuyu anlamamışsın
sevgili hanif dostumuza da islamın bağnazlığını bir kere daha anlatarak olayı özetlemişsin...

ama yafes dostum .. sen de değişeceksin ...

ama maalesef gerçek şu ki evrimi kabul etmek islamın kitabındaki tezleri bitirir ... bu nedenle işiniz zor...

HanifTürk
18-01-2010, 17:50
Kuantum fiziğinin detaylarını tam olarak bilmiyorum, genel olarak konuyla ilgili az çok fikrim var sadece. Ancak buradaki önemli nokta bu değil, Kuantumun da tıpkı Evrim gibi bir teori olması. Sizler evrimin teori olmasına bu kadar takmışken, konu kuantum olduğunda değişen ne? Normal koşullarda gözünüz kapalı reddetmeniz gereken bir olguyu (nitekim teori) şimdi neden savunuyorsunuz?

Yoksa bilimi işine geldiği doğrultuda kullanan siz misiniz?

Dikkat ederseniz yukarıdaki yazımda asla evrimin olmadığını iddia etmedim hatta evrimin olması kabul edilmesi kesin doğru olması asla yaratılışı ve yaratıcıyı inkar anlamına gelmeyeceğini kanıtlayan bir yazı sundum o yüzdende itiraz noktanız yanlış saygılar ile

Müşkülpesen kardeş size bir soru niye yazılarınızı büyük harf ile şu Şekil YAZMIYORSUNUZ sebebi nedir

sevgili yafes.. sen konuyu anlamamışsın
sevgili hanif dostumuza da islamın bağnazlığını bir kere daha anlatarak olayı özetlemişsin...

ama yafes dostum .. sen de değişeceksin ...

ama maalesef gerçek şu ki evrimi kabul etmek islamın kitabındaki tezleri bitirir ... bu nedenle işiniz zor...

Kur"an ve islamın hiçbir tezini evrimin var olması geçersiz kılmaz kılamaz zaten benim yazımın anafikride evrimin olmasının asla yaratıcıyı inkar anlamına gelemeyeceği evrimin olmasının asla Yaratıcı olmadığı anlamına gelmeyeceğini kanıtlayan bir yazıdır o yüzdende evrimin olması Kur"ana ters değildir saygı ile

güneşinzaptıyakın
18-01-2010, 17:52
Bilimsel bir teorinin aksi ispatlanırsa, bir atesit ha öyle değilmiş der ve yeni ıspatlanmış veriyi baz alarak bilimsel değerlendirmeler yapar, bir bilimsel veri yada tez aksi ispatlanmadığı sürece bir atesit için sadece ve sadece bir bilimsel veridir, bilim ile doğmaların bir arada olması imkansızdır, birisi değişken ve sorgulanabilir bir disiplindir diğeri ise adı üstünde doğmadır değişmez ve sorgulanamaz, bu yüzden bir doğmaya inanan için tek gerçek vardır oda inandığı doğma ve bu hiç bir şekilde değişmez, bu yüzden bilim ile uğraşanlar doğmaya inananlardır, bilimle doğmayı birleştirmeye kalkanlarda doğmaya inananlardır, bir atesit için sadece bir bilgi olan şey doğma inanı için kati inancının parçasıdır yada değildir.

Evrim teorisi ne bir kemik parçası nede kuantum biliminde bir disiplindir, bir bütündür yani bilimin hemen hemen tüm dallarının desteklediği bir teoridir, evrim teorisi bir yaratıcı vardır yada yoktur diye bir şey iddia etmez, etmemiştir, edemezde zaten, bu yüzden evrim teorisinde olaşabilicek değişiklikler asla bir ateisti bağlamaz, ırgalamaz, alakadar etmez ancak bilgi bazında ilgilenenler için bir veri değeri taşır...

Hangi ateist Darwin bir kemik buldu diye tanrıyı red etmiş? hangi ateist evrim var diye tanrıyı red etmiş? böyle salt saçmalıklarla uğraşmayın, ateist tanrıyı red etmeye zaten inandığı doğmaların içindeki çelişkilerle başlar, ilk önce inandığı doğma dini red eder daha sonra tanrıyı red eder ve bu herkezde değişik bir zaman ve algılama sürecei ile işler, ateizm bir din değildir ki evrim kanıtlandı diye hemen taptığı tanrıyı değiştirsin, evrim kanıtlansada kanıtlanmasada bir kişi ateist olur, ama evrim kanıtlandığı anda tüm doğma dinler tarihin çöplüğüne gider...

müşkülpesent
18-01-2010, 18:07
Dikkat ederseniz yukarıdaki yazımda asla evrimin olmadığını iddia etmedim hatta evrimin olması kabul edilmesi kesin doğru olması asla yaratılışı ve yaratıcıyı inkar anlamına gelmeyeceğini kanıtlayan bir yazı sundum o yüzdende itiraz noktanız yanlış saygılar ile

Müşkülpesen kardeş size bir soru niye yazılarınızı büyük harf ile şu Şekil YAZMIYORSUNUZ sebebi nedir

Üstteki yazınızı herhangi bir yorumla değerlendirmem, buna gerek duymuyorum.. Çünkü kendinize göre, kaynağını dogmadan alan, işe gelinen ölçüde bilimle sentez yapılan yeni bir sistem oluşturmuşsunuz. Bir gün evrimin, inkar edilemeyeceği noktada, çeşitli şekillere sokularak, kıvama getirme çabalarına maruz kalacağını biliyordum zaten..

Ve "büyük harflerle neden yazmıyorsunuz?" sorunsalınızı da anlamlandıramadım..

Yergin
18-01-2010, 18:08
Hangi ateist Darwin bir kemik buldu diye tanrıyı red etmiş? hangi ateist evrim var diye tanrıyı red etmiş? böyle salt saçmalıklarla uğraşmayın, ateist tanrıyı red etmeye zaten inandığı doğmaların içindeki çelişkilerle başlar, ilk önce inandığı doğma dini red eder daha sonra tanrıyı red eder ve bu herkezde değişik bir zaman ve algılama sürecei ile işler, ateizm bir din değildir ki evrim kanıtlandı diye hemen taptığı tanrıyı değiştirsin, evrim kanıtlansada kanıtlanmasada bir kişi ateist olur, ama evrim kanıtlandığı anda tüm doğma dinler tarihin çöplüğüne gider...

Evrime inananlar ile yaradıcıya inanların bir türlü anlaşamadığı noktalar bunlar işte sayın GUNESINZAPTIYAKIN.

Bana göre, bu alıntıladığım paragrafınız çok fazla çelişkilerle dolu.

Evrim kanıtlansa da kanıtlanmasa da kişi ateist olur ama eğer kanıtlanırsa dinler çöplüğe gider demeniz ucu çok açık bir yorum. Eğer ortada evrim var ise, yaratıcıyı reddetmez ama eğer ortada evrim var ise kişi ateist olur. Yaratıcıya inanan değilde evrime inananlar kaçamak davranıyor gibi geliyor bana.

Saygılarımla

HanifTürk
18-01-2010, 18:10
Bilimsel bir teorinin aksi ispatlanırsa, bir atesit ha öyle değilmiş der ve yeni ıspatlanmış veriyi baz alarak bilimsel değerlendirmeler yapar, bir bilimsel veri yada tez aksi ispatlanmadığı sürece bir atesit için sadece ve sadece bir bilimsel veridir, bilim ile doğmaların bir arada olması imkansızdır, birisi değişken ve sorgulanabilir bir disiplindir diğeri ise adı üstünde doğmadır değişmez ve sorgulanamaz, bu yüzden bir doğmaya inanan için tek gerçek vardır oda inandığı doğma ve bu hiç bir şekilde değişmez, bu yüzden bilim ile uğraşanlar doğmaya inananlardır, bilimle doğmayı birleştirmeye kalkanlarda doğmaya inananlardır, bir atesit için sadece bir bilgi olan şey doğma inanı için kati inancının parçasıdır yada değildir.

Evrim teorisi ne bir kemik parçası nede kuantum biliminde bir disiplindir, bir bütündür yani bilimin hemen hemen tüm dallarının desteklediği bir teoridir, evrim teorisi bir yaratıcı vardır yada yoktur diye bir şey iddia etmez, etmemiştir, edemezde zaten, bu yüzden evrim teorisinde olaşabilicek değişiklikler asla bir ateisti bağlamaz, ırgalamaz, alakadar etmez ancak bilgi bazında ilgilenenler için bir veri değeri taşır...

Değerli dostum sizin için belki evrim bir şey ifade etmiyor olabilir ama Ateist felsefeye gönül vermiş insanların %99 Tanrıyı ret ederken felsefelerinin temeline evrimi oturturlar.

Ben bu konuda asla evrimi çökertmeye evrimi inkar etmeyi denemedim ki niyetimde o değil ben Ateist felsefeyi kabul edenlerin çoğu ile ateizmi kabul etmemiş ama etmeye meğilli insanların Tanrıyı redederken dayandıkları en temel düstur evrimdir evrimin olmasının Tanrıyı redetmeyi gerektirmeyeceğini kanıtlayarakda ateizm felsefesine gönül vermiş kişilerin en temel dayanağını çökertmiş olurum tabiki sizin gibi düşünenler hariç ki siz (sizin adınıza) maalesef ki azınlıkzınız.

Bu evrende yaşıyorsak insanlar evreni tanımlama gereği duyarlar doğal olarak peki siz evrenin neye dayanarak tanımlıyorsunuz ve evrenin oluşumunu neye dayandırıyorsunuz

Saygı ve eniçten sevgilerimle

sadebiri
18-01-2010, 18:12
darwinizmin mantık(sızlığ)ı

hiçbirşey yok iken;''dur ben bir büyük patlama yapayım''demiş sn.bigbang ve daha sonra tesadüf bu ya;sistemler galaksiler ve çeşit çeşit gaztabakaları demişler ki;hadi bizde yanyana duralım ve bir uyum sağlıyalım da hepimiz beraber uzayda yüzelim demişler.sonra güneş sistemini oluşturmuşlar ve o kadar matematiksel hesaplamalar yapıp o kadar iyi etüt etmişler ki;her ayrıntıyı insanın yaşaması için oluşturup akıl ve irade gibi yetileride insanda toplayıp o düzende devam sağlamayı planlamışlaar.milyarlaca(!) yıl sonra yeryüzünde oluşan bitkilerde demiş kihadi bakın;hidrojen ve oksijen arkadaşlarımız suyunformulünü bulmuşlar(h2o)bizde yeşerip toprakları örtelimdemişler.sonrada maymun.(darwin in en sevdiği hayvan).ve diğer hayvanathadi artık oksijen (hava) su oluştu,yememiz için otta var;artık bizde saklandığımız yerden çıkalım demişler...daha sonra insan demiş ki yahu herkez var;doğal güzellikler çıkmış eee hava var ya su var yaemmek yapar koyun eti yer otlarlada ilaç yapar günümü gün ederim hadi bende saklandığım yerden çıkayım demiş.ondan sonra ölümü görmüşler ve demişler ki haydan gelen huya gider!

işte darwinizmin muhteşem uygarlık!,zenginlik ve gelişmişlik dediği zihniyetin temeli bu...çok zekice hazırlanmış bir fikir tasarımı olsa gerek..

saygılar

güneşinzaptıyakın
18-01-2010, 18:30
Evrenin oluşumuna ilişkin şu anda bilimsel kabul gören 7 teori vardır, ilerleyen zamanda bir kaç teorinin birleşmesi ile yeni bir teori ortaya koymaya hazırlanan bir evren bilim var önümüzde, adı üstünde teoridir, kesin bilimsel veriler değildir bunlar, sadece bilimsel değerlendirmelerde bir veridir, bizlere şuanı anlamamıza yardımcı olacak verilerdir, tek bir evren teorisi olamadığı gibi tek bir algılamada yoktur, tıpkı tek bir din ve tanrı algılaması olmadığı gibi, aradaki fark ise tanrı algılaması doğmadır ve sorugulanmaz bir kabulleniş ve kul olma durumu vardır, bilimsel olayı zaten yukarda izah ettim.

Tekrarlıyorum; evrim tanrıyı red etmez, tanrıyı sorgulamaz, tanrı vardır yada yoktur diye araştırmaz, evrim tanrı ile ilgilenmez, ancak dolaylı yollardan bir İnsan evrim teorisindeki verilerden yola çıkarak tanrı kavramını sorguladığı an kendi içinde bir algılama ve anoloji ile yola çıkarak evrim teorisi konusunda çıkarsama yapabilir, senin dediğin gibi kimse inancının temeline evrimi koymaz, adı üstünde teoridir, ve çıktığı andan bu güne değişmiştir zaten evrim teorisi ve gün be gün değişir ama henüz ispatlanmış bir bilgi değildir sadece teoridir ve hiç bir ateist/dinsiz inandığı şeyin temeline evrimi koymaz, senin önermen baştan yanlış, bak burada ateistler geçmişlerinde tıpkı tüm doğmalara inananlar gibi bir inanç sahibiydiler ve onlarda dinsel okumalar dahil tüm herşeyi yapan kişilerdi yani sizlerin bulunduğu yerden çoktan geçen kişilerdir, geldi,kleri yer hakkında kulaktan dolma ve genelleme yaparak konuşmak abele iştigaldir çünkü ateizmi/dinsizliği bir doğma gibi ele alarak baştan hata yapıyorsunuz ama bizler zaten dinler dahil o yollardan geçtiğimiz için doğmaları eleştirebiliyor ve karar veiryoruz, bunu yaparken asla ama asla evrimi işin içine katmıyoruz, evrim sadece dinsiz olma yolunda bazı kişilerin algılama yolundaki anolojik verisidir ve asla temel olmaz asla kale felan olmaz, evrim vardır yada yoktur diye tabrıya inanmak yada inanmamak olmaz, böyle saçma önermelerle bir yere varılmaz, bazı sabi sübyan kişiler evrim tanrı yok bende yok diyorum gibi önermelerde bulunabilirler buda onların çocuk akıllarınca icat ettikleri bir uydurma kavramdır, bunu söyleyen ile senin aradan bilgi farkı olarak bir fark yoktur...

Tek bir evrim teorisi yok, tek bir evren teorisi yok, tek bir tanrı tanımazlıkda yok, bazı ezbere konuşan dincilerin dediği gibi tanrı tanımazlık bir din değildir, tek bir yekpare bilimde yok, ortada ilk önce dinleri sonrada tanrıyı red eden kişiler ve bir çok bilimsel teori var ve o teoriler asla ateit/dinsiz kişileri kesin bağlamaz...

KızıL
18-01-2010, 18:31
günaydın elbette... ve başarılar bu çalışmalarınızda biz buraları yıllar önce söyledk silerde dinlerde evrimi kabul etmek zorunda kalacak kimse meerak etmesin ozamana şimdiden alt yapı ayarlıyorlar:)

HanifTürk
18-01-2010, 18:38
günaydın elbette... ve başarılar bu çalışmalarınızda biz buraları yıllar önce söyledk silerde dinlerde evrimi kabul etmek zorunda kalacak kimse meerak etmesin ozamana şimdiden alt yapı ayarlıyorlar:)

Dinler evrimi kabul eder yada etmez diye bir şey yoktur (Hak)din bu konuda kabul edecek edilgen değildir din kabul etmez kabul ettirir ettirgen bir yapıya sahiptir.

Biz felsefik bilimsel ve Kur"ani açıdan varsa evrimin asla Yaratıcıyı inkar anlamına gelmeyeceğini anlatıyoruz

buna rağmen bir itirazınız varsa içi boş muallakta kalan cümlelerle değil
felsefik bilimsel açıdan evrimin tanrı inancını yok edeceğini kanıtlayınız çünkü buradaki konu bu yoksa dindarların evrimi kabul edip etmeyeceği ile alakalı bir şey değil o yüzden tekrardan olayın özünü kaçırmamanızı temenni ediyorum saygı ile

uyar
18-01-2010, 18:58
hanif bu sade arkadaşa ne diyorsun pekiii....

uyar
18-01-2010, 19:00
Kur"an ve islamın hiçbir tezini evrimin var olması geçersiz kılmaz kılamaz zaten benim yazımın anafikride evrimin olmasının asla yaratıcıyı inkar anlamına gelemeyeceği evrimin olmasının asla Yaratıcı olmadığı anlamına gelmeyeceğini kanıtlayan bir yazıdır o yüzdende evrimin olması Kur"ana ters değildir saygı ile

madem ters değil nedir bu dindar arkadaşların kavgası...

HanifTürk
18-01-2010, 19:15

Hangi arkadaş kardeşim olayı anlamadım açıklarsan sevinirim

Esasında onuda açıkladım yazımda bir kere ben Normal sokakta gördüğünüz gelenekçi arapçı müşrik sözde müslümanlardan değilim ben Dinde tek kaynak olarak Kur"anı kabul eden bilime gönül vermiş Aklı ön plana çıkaran kuranın emri ile bir inanışa sahibim o yüzdende onların ne dediği ne yaptığı beni pek alakadar etmezler sizin sokakta gördüğünüz camilerde akın akın giden sözde müslümanlar için ben sizden daha tehlikeli münafık biriyimdir o yüzdende onlar hakkında diyebileceğim tek şey Yaratıcıyı Kuranın anlattığı şekilde tanımadıklarıdır bakınız bu konuda yukarıda ne demişim

İNsanların(bilim çevreleri ve din adamlarının çoğu dahil) yaptıkları yanlış şudur tümevarım yani insanın algılayışı (sınırlı bilgi sınırlı algıdan oluşan bir hüküm) ile evren ve yaratılış hakkında hüküm vermektir ve bu eksik verdiği hükmü yaratıcıyada uygulayıp Hakikate uymadığını görüncede Tümevarım felsefesini değiştireceğine İnsanlar yaratıcı olmadığı gibi saçma bir düşünceye kapılır. yada din adamları bilimden ilimden kurandan haberleri olmadığı için insanların evrimi kabul edince Yaratıcı olmadığı fikrine kapılacaklarını sanarlar

sadebiri
18-01-2010, 19:18

bu evrim teorileri beni hep cezbetmiştir.ama cezbetmesiyle kalmıştır. bu kadar bilimselliğin içinde bilinmezlik olan bir teori .açıklanamayan bunca şey varken evrim in yolundan gitmek hatta bazı arkadaşların bunu temel alarak inananlara karşı deklare edip inandırmamaya çalışması bana garip geliyor.

şayet kendi mantığında öne sürdüğü çelişkilerle dolu ve bugüne ait değil dediği dini argumanları kullanması daha mantıklı.

saygılar.

uyar
18-01-2010, 19:20
......bir kere ben Normal sokakta gördüğünüz gelenekçi arapçı müşrik sözde müslümanlardan değilim ben Dinde tek kaynak olarak Kur"anı kabul eden bilime gönül vermiş Aklı ön plana çıkaran kuranın emri ile bir inanışa sahibim o yüzdende onların ne dediği ne yaptığı beni pek alakadar etmezler sizin sokakta gördüğünüz camilerde akın akın giden sözde müslümanlar için ben sizden daha tehlikeli münafık biriyimdir o yüzdende onlar hakkında diyebileceğim tek şey Yaratıcıyı Kuranın anlattığı şekilde tanımadıklarıdır bakınız bu konuda yukarıda ne demişim................

hanif dostum... aklı ön plana çıkaran kuranı arıyorsan işin biraz zor.. 1400 yıl öncesinin aklıyla bu günün aklı bir olmaz maalesef... buradaki hanif arkadaşları anlıyorum...

biraz klişe olacak ama...teizm sonrası agnostizmdir ki bu da zamanla ateizme götürür.. bu yolda başarılar dilerim....

uyar
18-01-2010, 19:23
bu evrim teorileri beni hep cezbetmiştir.ama cezbetmesiyle kalmıştır. bu kadar bilimselliğin içinde bilinmezlik olan bir teori .açıklanamayan bunca şey varken evrim in yolundan gitmek hatta bazı arkadaşların bunu temel alarak inananlara karşı deklare edip inandırmamaya çalışması bana garip geliyor.

şayet kendi mantığında öne sürdüğü çelişkilerle dolu ve bugüne ait değil dediği dini argumanları kullanması daha mantıklı.

saygılar.

biraz daha gayret dostum sade...

gerçekten evrimin dayanılmaz hafifliği okumakla araştırmak ve gözlemlemekle din duvarlarını nasıl yıktığını gördükçe insan büyüleniyor :)

HanifTürk
18-01-2010, 19:25
hanif dostum... aklı ön plana çıkaran kuranı arıyorsan işin biraz zor.. 1400 yıl öncesinin aklıyla bu günün aklı bir olmaz maalesef... buradaki hanif arkadaşları anlıyorum...

biraz klişe olacak ama...teizm sonrası agnostizmdir ki bu da zamanla ateizme götürür.. bu yolda başarılar dilerim....

Değerli dostum yaklaşık iki yıl önce sitenize üye olduğumda (LaMevcud ilk nikim) yazdığım ilk yazımı buraya yazayım belki benim hakkımda verdiğiniz hükme bir ışık olur belki Kur"ana imanlı Aklı ön plana çıkaran(Kur"anın direkt emri) Hanif Bir müslümanın Diğerlerinden farkını anlarsınız saygı ile

Bütün özgürce Aklını kullanmayı seçenlere selamlar olsun Bende Ateist bir Müslümanım

Yaşama Şiarım Ateistçe Düşün Müslümanca yaşa

ALLAH aklını kullanan Fikir üreten ve Fikir yürütenlere büyük bir Lütuf vermiştir

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=7266

sadebiri
18-01-2010, 19:29
biraz daha gayret dostum sade...

gerçekten evrimin dayanılmaz hafifliği okumakla araştırmak ve gözlemlemekle din duvarlarını nasıl yıktığını gördükçe insan büyüleniyor :)

insan kendiini özgür hedeflerin önüne çıkarır.sizin ve sizin düşüncenizdekilerin hedefi bu olabilir.benim hedefimde dinimle kavgam yok;ki duvarlarını yıkayım.

saygılar

uyar
18-01-2010, 19:29
Bütün özgürce Aklını kullanmayı seçenlere selamlar olsun Bende Ateist bir Müslümanım

bir itirazım yok arkadaşım olamaz da..
konulan -izm tarzı isimler bir teferruat zaten...

uyar
18-01-2010, 19:32
insan kendiini özgür hedeflerin önüne çıkarır.sizin ve sizin düşüncenizdekilerin hedefi bu olabilir.benim hedefimde dinimle kavgam yok;ki duvarlarını yıkayım.

saygılar

kişisel inançlar beni ilgilendirmez dostum.. herkes istediğine inansın..

ancak bazen dinle kavga etmeme uğruna bir bakıyorsunuz ki dinden ne çok şey atmışsınız.sadece bunu itiraf etmek zor hatta farkında olmak bile zor. sadece kendi tecrübelerimi söylüyorum...

KızıL
18-01-2010, 19:36
siz tanrıyı bilimsel yada felsefik olarak ne zaman nerd eispat edebildiniz ki??
neden dindarlar evrim teorsine bu kadar karşılar ? sorunları ney? neden tek bildikleri kitap kuran? ondan başkası yalan?
dinlerin bilimsel olarak ispatlanmış neleri var?

HanifTürk

ancak bazen dinle kavga etmeme uğruna bir bakıyorsunuz ki dinden ne çok şey atmışsınız.sadece bunu itiraf etmek zor hatta farkında olmak bile zor. sadece kendi tecrübelerimi söylüyorum...

Evet bu konuda haklısınız ben ne zaman Kur"anı okudum Rabbimin inayeti ile Bize dayatılan Müslümanlık ile kavga ettim ve her yerde bunun kavgasını veriyorlar Hanifler hemde ne zorluklara katlanarak Ateist olmamalarına rağmen Yakın çevreleri onları ateist görüyor imansız olmamalarına rağmen arkadaşları imanını sorguluyor Müslüman olmalarına rağmen kafir görülüyorlar ve Bunların sebebide Din diye insanlara yutturulmaya çalışılan arapçı müşrik anlayış hemde kurana tamamen zıt olan anlayış saygı ile

sadebiri

güzel bir söz geldi aklıma dostum.

rüzgar ne kadar sert eserse essin kayadan alıp götüreceği sadece üstünden biraz tozdur.

itiraf etmek kadar kolayı yoktur .başkası için bilemem ama ben diyorum.gerçek islamın ne olduğunu hurafelerden ayırdığım gün kavgam bitti.

saygılar.

uyar
18-01-2010, 19:41

rüzgar ne kadar sert eserse essin kayadan alıp götüreceği sadece üstünden biraz tozdur.

sevgili sade..yanlış anlama ama..
kapadokyaya gidersen rüzgarın kayaya verdiği şekilleri görürsün... üstünden alıp götürdüğü sadece toz mu?? yoksa rüzgar kayayı şekilden şekile mi sokuyor...

sadebiri
18-01-2010, 19:57
kapadokyaya gidersen rüzgarın kayaya verdiği şekilleri görürsün... üstünden alıp götürdüğü sadece toz mu?? yoksa rüzgar kayayı şekilden şekile mi sokuyor...
sayın uyar dostum

yanlış anladığım yokda; kapadokya kadar yaşım olursa onu o zaman öğrenirim.

errata
19-01-2010, 01:14
Aklının iplerine hakim her "inanan" vatandaş evrimin "inanç" meselesi değil "bilim" meselesi olduğunu düşünerek idrak edebilecektir. Beyninin arka planında karmaşık durumdaki tüm dinsel çelişkiler "gerçekte onun ilgi alanında olmadığından" orada bulunurlar. Gerçekten bilimsel olarak birşeyleri ispatlarsanız ve o insan evladı onunla ilgilenmek "ister ise" evrimide kabullenir daha farklı kavramları da. Burada aklının iplerine hakim inanan kimse derken, "din taassubundaki körlerden" bahsetmediğimi farketmişsinizdir.

uyar
19-01-2010, 01:56
sayın uyar dostum

kapadokyaya gitmek için yaşlanmayı beklemeye gerek yo azizim.. :)

sadebiri
19-01-2010, 04:52
kapadokyaya gitmek için yaşlanmayı beklemeye gerek yo azizim.. :)

azizim uyar

onu o anlamda söylemedim.kapadokyadaki kayalar rüzlarla ne hale geliyorlar dedin ya.bende ona nazaran onu görecek kadar yaşayacağımı sanmıyorum demek istedim

uyar
19-01-2010, 10:53
azizim uyar

onu o anlamda söylemedim.kapadokyadaki kayalar rüzlarla ne hale geliyorlar dedin ya.bende ona nazaran onu görecek kadar yaşayacağımı sanmıyorum demek istedim

azizim... beklemeye gerek yok...hatta gitmeye gerek yok...

http://tatilyerlerin.com/wp-content/gallery/nevsehir-urgup-kapadokya/kapadokya-peri-bacalari.jpg

spartacus
19-01-2010, 13:47

İnkar başat bir kelime. Bu tür kullanımlarda saçma bir kelime. Bu saçma kelimeyi sadece dinciler kullanır. İnkar aslen kabul edilen bir şeyin reddedilmesi görüntüsüdür. Yada yapılan bir eylemin, bir işin olmamış gibi ifade edilmesine denir. mesala bazı cahil anlayışlar kendileri gibi inanmayanlara da inkarcı demektedir. Oysa kabul edilmeyen bir şeyin, yada bilinmeyen bir şeyin inkarıda olmaz.

Zaman'a an dediğini iddia ettiğiniz kişiler nerede nasıl ifade etmişler buyrun ortaya koyunuz. Oysa zaman dediğiniz iki nokta arasında değişim farkıdır. Değişimler ise 2 biçimde olabilirler.
1. Belirli bir süreçle gerçekleşen- evrim
2. Belirli bir birikimle(nicel) bir anda gerçekleşip niteliğe bürünen - devrim

Hareketin olduğu her yerde ve her AN da değişim kaçınılmazdır. Evrim de kaçınılmazdır, bu kişilerin iradesiyle yada kişisel görüşüyle belirleyebileceği bir şey değildir. Dere kenarlarına diktiğiniz ağaçlardan kimileri eğri büyüyecektir. neden çünkü koşulların dayatımı bu yöndedir. Güneş görmeyen ağaç, gölgeden kaçacaktır, siz gölgeyi hangi yöne getirirseniz o tersi istikamete uzamaya çalışacaktır. Burada şeklini belirleyen baştan eğri olsun denmesi değil verili koşullarda geçirdiği etki-tepki, hareket ve değişimdir. Ağaç burada evrilmektedir, haliyle demek ki koşullar içerisinde her şey, bizde hatta koşullarımız da dahil değişim-gelişim içerisindeyiz.

Milyonlarca yıldır atmosferimiz de doğamızda aynı değildir. Hiç bir an bir diğer an'la aynı koşula sahip olamaz. Dolayısıyla aynı koşullara ve süreçlere sahip olmayan her şeyde değişen koşullara göre evrilir, dönüşür, denge sağlar yada sağlayamaz direnç geliştiremez yokolur gider.

Daha basit nasıl anlatılabilir?

Tabi ki
Güneş balçıkla sıvanmaz.

sadebiri
19-01-2010, 14:19

itiraf etmek kadar kolayı yoktur .başkası için bilemem ama ben diyorum.gerçek islamın ne olduğunu hurafelerden ayırdığım gün kavgam bitti.

saygılar.

sayın uyar dostum

azizim... beklemeye gerek yok...hatta gitmeye gerek yok...

http://tatilyerlerin.com/wp-content/gallery/nevsehir-urgup-kapadokya/kapadokya-peri-bacalari.jpg
peh be azizim

bütün bunlardanne çıkardın bilmiyorum ama;anlatmak istediğin kapadokyadaki kayalar bilmem kaç bin yada milyon yıldır var bu sayede değişime uğramışlar.ben ise topu topu60-80 anca yaşıcam o rüzgar ne alabilirbenden.tutup bide bana peri bacaları resmi gösteriyorsun.sahi doğru hiç görmemiştim iyi oldu:))

uyar
19-01-2010, 14:46
peki çocuklukta geçirilen travmaların gençlikteki sekellerine ne dersiniz kuzum

sadebiri
19-01-2010, 16:15
sayun kuzu:)

ibr bağlantı kuramadım konumuzla ilgili...

uyar
19-01-2010, 17:12
sayun kuzu:)

ibr bağlantı kuramadım konumuzla ilgili...

şöle....

hani rüzgar kayayı etkilemezdi ya... buradaki çocukluk travması rüzgar oluyor...
sekelde insan ömrü süresinde de etkilediğini gösteriyor..

anlaşıldı umarım ..

naper
19-01-2010, 17:15
geçmiş zaman...
şöyle yazmışım;

açıkçası bende merak ediyorum,atomlar nasıl diziliyor,eşeğin gözüyle hamam böceğinin gözü neden benzemiyor,yeşil biber nasıl oldu durup dururken,göklerin 7 katından en üstteki hangisidir,bu gök kubbe nasıl duruyor direksiz nesiz,yıldızları tutan ip yoook kanca yok nasıl asılmışlar göğe,dünya yuvarlaksa aşağıdakiler nassı düşmüyor....v.s.
çok yazarım böyle,gerek yok..

şimdi durum şu;
insanlık tarihinden beri,zeki ve meraklı insanlar sürekli araştırmış ve merak etmişlerdir ki bunlar toplumun küçük bir kesimini oluşturur.öte yandan bir de daha tembel olan insan gurubu vardır ki bunlar hem diğerlerinin bulduğu/keşfettiği/icat ettiği değerleri(gecikmeli de olsa) yüzsüzce kullanır,yararlanır;hem de birşeyler keşfetmemeleri,bulmamaları için didişir ve çırpınırlar.
hemen örnekleyecek olursak;hazerfen ahmet çelebiyi asan(uçmamız istense allah kanat takardı,ol der olurdu) zihniyetin şu günkü yansıması,zerre kadar utanmadan sıkılmadan uçaklarla yolculuk ediyor.
aynı şekilde televizyon ilk çıktığında "haram" çığlıkları atan sofu ların torunları şimdi tv.kanalları işletiyor.
kısacası geriden gelmek,bazısında adet...

burada yöresel motiflerle şirinleşen ve kendinden emin havası takınmaya çalışan sevgili kim arkadaşımızın da torunları biyoloji hocası olur da evrim yasasını anlatırsa zerre kadar şaşırmam.

modern biyoloji evrim den şüphe etmiyor zaten.sadece bir teorinin yasalaşması için kontrollü deneylerle yıllarca ispatlanması gerçeğinden hareketle temkinliler.

burada benim savunduğum konu evrim teorisi değildir.zeten evrimi savunacak kadar biyoloji bilgim yok.öte yandan islam dinini benimsemiş bir biolog arkadaşımın "kökten dinciler saçmalıyor,korkarım tükürdüklerini yalayacak ve ademin evrimle oluştuğunu,zaten evrimi de allahın yarattığını söyleyecekler" cümlesi çok çarpıcıdır.
ben bilimi savunuyorum.ve ne mutlu ki şu an gelişmiş ülkelerde ,ne kilisenin,ne caminin ne de başka bir luzumsuz kurumun bilimsel araştırmaları engelleyecek gücü yok!sadece ülkemiz gibi gelişmekte olan(gelişmemiş) ülkelerde bir nebze engelleme olacaktır.
kim;
mühim değil.sonuçta birileri fotosentezle,bitki RNA sıyla uğraşırken,sen yeşil yapraklara bakıp allah allah çekeceksin.
birileri aydan madde getirip incelerken,sen nasıl olup ta o ayın bir hilal bir dolunay olduğunu düşüneceksin.
ve tarih sahnesinde; sen,kanıtsız ve bilgisiz bir itarazcılar ordusunun mensubu olacaksın.adın bile ancak galileo düşmanlarının şu sayfada anıldığı kadar anılacak.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Galileo_Galilei

milomanara
20-01-2010, 00:57
Herkes de amma meraklı ateizmin kalesini yıkmaya yahu :)

Şimdi muhterem HanifTürk, karmaşıklığın bir tasarımcıya ihtiyaç duymadan oluşabilmesi elbette yaratıcıyı yadsıyan bir fikir için dayanak noktası oluşturur. Lakin, evrimi yadsıyanların dünyanın düz olduğunu savunanlar gibi komik duruma düşmeye başlamasını mütakip katolik kilisesi de aralarında olmak üzere belli başlı dinlerin teorisyenleri evrimi kucaklayan modellere geçiş yapmaktalar[1 (http://www.catholic.com/library/Adam_Eve_and_Evolution.asp)][2 (http://www.rtforum.org/lt/lt135.html)]. Gelin görün ki, bunun ateizm açısından bir anlam ifade ettiğini söylemek abes olur.

Mantığınız çok çarpık çünkü ateizmin dayanağını biz aldık artık dayanağı yok gibi özetlenebilecek, çocukça bir önerme yaptığınız. Dinlerin evrimi benimsemesi ya da benimsememesinin din karşıtı görüş açısından bir anlamı yoktur. Biz zaten görüşlerimizi dinlerin etkilemediği bir temel üzerine kuruyoruz, dinler cephesinde ne olduğunun bizim açımızdan anlamı yok. Yani siz benimsediniz diye bir olgu bize göre yanlış olmaz. Buyrun evrimi kucaklayın, zaten rasyonel düşünce bunu gerektirir.

Bora4p
20-01-2010, 01:12
Akşam akşam yüreğimi ağzıma getirdiniz. Kale yıkıldı yazınca bende yobazlar İzmiri ele geçirdi sanmıştım.

evrensel-insan
20-01-2010, 01:43
Saygideger hanifturk;

Size ilginc bir sey soyleyeyim. Dusuncelerinde yaratarak kavramlastirdiklari, yaraticiyi, insanoglunun da tarihler boyu yine dusunce de ve hatta davranista evrimden gecirdiginin farkindamisin. Sonucta hersey degisim, donusum baskalasim ve her evresi de bir olusum sa; yaratici zihniyeti de tarihler boyu bundan nasibini almistir. Once, insan gorunumlu, dahas sonra yari hayvan, yari insan gorunumlu, maddesel, putsal v.s. somut tanrilardan sonra, soyut tanriya gecis ve tek tanri, ama hangi dini veya tanrisal inancin tek tanrisi.

Sen musevilerin inandigi tanriyla, muslumanlarin inandigi Allah ayni mi?

Bunun disinda, evrim; insanoglundan bagimsiz, hem kendi varligini ve de her turlu varligi iceren bir olgu iken; tanri insanoglunun dusuncesinde yaratip kavramlastirdigi bir olgudur.

O yuzden evrim ile ilgili hic bir konunun yaraticiya baglanmasi ya da bir iliski kurulmaya calisilmasinin hic bir mantigi yoktur. Evrim bilimin bil kokenidir, ya evrimi bilirsin, ya da bilmezsin; ya su ana kadar bilinenini algilarsin, ya da bundan sonra bilinecek olanini algilarsin. Dolayisiyle, evrim uzerine konusurken, inanclar degil; veriler, buluslar, deneyle ve gozlemler ve de bunlarin bagli oldugu bilimsel dallarin bilgileri ile konusulur.

EVRIM NE BIR INANCTIR, NE DE INANCSALDIR. Yaratici ile ayni kulvar da degildir. Ustelik yaraticinin, yaratan sorunu varken; evrimin bir sorunu da yoktur. Cunku hersey pratik bilgidir.

Ateizmin de tanriyi yoklamasi, varlayamamasi ile paraleldir, evrim ile ilgisi yoktur.

Evrimin yaratilis ile tek bir bagi vardir. O da insanoglunun olusumu ile ilgilidir. Iste bu konuda evrim; hem uc ibrani dine, hem de dunyadaki insanoglunun tanri icerikli aciklamali tum mitolojilerine karsidir. Ustelik bunlar birer inanc iken, evrimin elinde bilimsel aciklamalarini ortaya koyan bilimsel bilgileri vardir.

Yaratiliscilar once, yaraticinin yaratani sorununu cozsunler. Cunku evrim; insanoglunun algiladigini evirir. Gaipteki veya spekulatif ya da mitolojik inanclari degil.

Saygilarimla;
evrensel-insan

HanifTürk
20-01-2010, 09:17
Zaman'a an dediğini iddia ettiğiniz kişiler nerede nasıl ifade etmişler buyrun ortaya koyunuz. Oysa zaman dediğiniz iki nokta arasında değişim farkıdır. Değişimler ise 2 biçimde olabilirler.
1. Belirli bir süreçle gerçekleşen- evrim
2. Belirli bir birikimle(nicel) bir anda gerçekleşip niteliğe bürünen - devrim

Hareketin olduğu her yerde ve her AN da değişim kaçınılmazdır. Evrim de kaçınılmazdır, bu kişilerin iradesiyle yada kişisel görüşüyle belirleyebileceği bir şey değildir.

Tabi ki
Güneş balçıkla sıvanmaz.

Değerli dost

Benim en büyük tezim sizin itiraz ettiğiniz Zaman konusudur ki bunun isterseniz felsefesini tartışırız.

Zaman fiziğin en son bulgularına göre esasında bir yanılsamadan ibarettir kaldı ki kuantum fiziğine göre esasında Evren tek bir şeydir yani evren ve evreni oluşturan herşey hiçbir parçaya cüze bölünmeyen (tek hücreli canlı gibi) bir varlığa bedene sahiptir ki cüz olduğunu biz sanarız kısa bir örnek ile açıklarsak şu anda bulunduğum odada masa sandalye televizyon pc mouse klavye oksijen vb. vardır. Bu bizim evreni anlamlandırmamıza yarayan kısıtlı algılama aracımız olan gözümüze göredir ama biz gözümüze bir elktron mikroskobu ile güclendirirsek bakarız ki ne oda vardır ne televizyon ne masa ne sandalye ne oksijen ne başka bir şey oda sandığımız yerde elektron proton çekirdekten oluşmuş atomlar vardır biz görüşümüzü biraz daha keskinleştirir isek elektron proton ve çekirdek değil kuantlar kalır yani herşey kuantlardır biraz daha derine inersek tek bir yapı tek bir boyut tek bir an tek bir yeri olan kuant ortaya çıkar ve görürüz ki trilyarlarca bölümü olduğu güneşi yıldızı gezegenleri olduğunu sandığımız evrenin esasında tek bir yapı tek bir kuant olduğunu idrak ederiz. Bu bilimin bize kazandırdığı keskin görüştür.

uyar
20-01-2010, 11:24
sayın hanifdost !!!!

"Ateizm Kalesi Yıkıldı: Evrimin Olması Yaratıcı Olmadığı Anlamına Gelmez" tümcesini söyle de söyleyebilir miyiz ne dersin....

Ateizm Kalesi duruyor: Evrimin Olması Yaratıcı Olduğu Anlamına da Gelmez

meRnn
21-01-2010, 21:02
(ki biz evreni kısıtlı aklımız daha dünyayı açıklayamayan bilimimiz ve çok sınırlı duyu organlarımız ile algılarız bir örnek ile Biz 100 bin veriden 4-5 veriyi gözümüzle algılayıp evrendeki 99 bin 996 veriyi pas geçip hüküm veririz )

allah dandik yaratmışız bizi :)

HanifTürk
22-01-2010, 06:47
Saygideger hanifturk;

Size ilginc bir sey soyleyeyim. Dusuncelerinde yaratarak kavramlastirdiklari, yaraticiyi, insanoglunun da tarihler boyu yine dusunce de ve hatta davranista evrimden gecirdiginin farkindamisin. Sonucta hersey degisim, donusum baskalasim ve her evresi de bir olusum sa; yaratici zihniyeti de tarihler boyu bundan nasibini almistir. Once, insan gorunumlu, dahas sonra yari hayvan, yari insan gorunumlu, maddesel, putsal v.s. somut tanrilardan sonra, soyut tanriya gecis ve tek tanri, ama hangi dini veya tanrisal inancin tek tanrisi.

Sen musevilerin inandigi tanriyla, muslumanlarin inandigi Allah ayni mi?

Bunun disinda, evrim; insanoglundan bagimsiz, hem kendi varligini ve de her turlu varligi iceren bir olgu iken; tanri insanoglunun dusuncesinde yaratip kavramlastirdigi bir olgudur.

O yuzden evrim ile ilgili hic bir konunun yaraticiya baglanmasi ya da bir iliski kurulmaya calisilmasinin hic bir mantigi yoktur. Evrim bilimin bil kokenidir, ya evrimi bilirsin, ya da bilmezsin; ya su ana kadar bilinenini algilarsin, ya da bundan sonra bilinecek olanini algilarsin. Dolayisiyle, evrim uzerine konusurken, inanclar degil; veriler, buluslar, deneyle ve gozlemler ve de bunlarin bagli oldugu bilimsel dallarin bilgileri ile konusulur.

EVRIM NE BIR INANCTIR, NE DE INANCSALDIR. Yaratici ile ayni kulvar da degildir. Ustelik yaraticinin, yaratan sorunu varken; evrimin bir sorunu da yoktur. Cunku hersey pratik bilgidir.

Ateizmin de tanriyi yoklamasi, varlayamamasi ile paraleldir, evrim ile ilgisi yoktur.

Evrimin yaratilis ile tek bir bagi vardir. O da insanoglunun olusumu ile ilgilidir. Iste bu konuda evrim; hem uc ibrani dine, hem de dunyadaki insanoglunun tanri icerikli aciklamali tum mitolojilerine karsidir. Ustelik bunlar birer inanc iken, evrimin elinde bilimsel aciklamalarini ortaya koyan bilimsel bilgileri vardir.

Yaratiliscilar once, yaraticinin yaratani sorununu cozsunler. Cunku evrim; insanoglunun algiladigini evirir. Gaipteki veya spekulatif ya da mitolojik inanclari degil.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Değerli Dostum evrensel-insan Araban varmı Bilmiyorum.

Ama şöyle bir düşün yeni sıfır fabrikadan yeni çıkmış hiçbir sorunu olmayan tıkır tıkır çalışan bir araba almışsın ve bir sebepten hiçbir eksiği olmayan mükemmel şekilde tıkır tıkır çalışan bu araba insan elinin değmediği bir yerde duruyor ne sen dokuna biliyorsun nede başka bir insan yani bilinçli bir varlığın olmadığı doğada bulunuyor.

Uzunca bir süre doğada tek başına kalan araba hiç insan eli değmediğinden ötürü belki bir yada iki yıl sonra yavaş yavaş çürümeye başlıyor. 5 yıl sonra ise tamamen kullanılmaz hale geliyor yani fabrikadan çıktığı gibi tıkıır tıkır çalışan araba hiç insanı eli değmeden doğada 1-2 yıl sonra bozulmalar başlıyor 5 yıl sonra tamamen kullanılmaz hale geliyor belki 50-60 yıl sonra arabadan eser kalmıyor ve araba doğaya karışıyor.Yani Bilinçsiz bir ortamda madde gelişmiyor bozuluyor.

Bu hikayeyi niye anlattım şunun için Nasılki bilinç sahibi bir insan eli değmezse bilinçsiz doğa ortamında araba bozuluyorsa ki bu maddenin atalet kanunu ve entropi yasası ile alakalı. Aynı şekilde koskoca kainata eğer bilinçli bir el değmezse (ALLAH) Evren gelişeceğine yok olur gider eğer evren gelişiyor yok olmuyorsa bu evrene bilinçli bir müdahalenin olduğu anlamına gelir.

Birde ALLAH kesinlikle kanıtlanamaz diyor bazı kardeşlerim size eskilerden bir deyiş yazayım

Derman arardım derdime derdim bana derman imiş
Burhan(Delil) sorardım aslıma aslım bana burhan(Delil) imiş

Sağ u solu gözler idim dost(Yaratıcı) yüzünü görsem deyu
Ben taşrada arar idim ol can içinde can imiş

Öyle sanırdım ayriyem,dost gayridir ben gayriyem
Benden görüp işideni bildim ki ol canan imiş

Savm u salat u haccile sanma biter zahid işin
İnsan-ı Kamil olmağa lazım olan irfan imiş

Kanden gelir yolun senin ya kande varır menzilin
Nerden gelip gittiğini anlamayan hayvan imiş

İşit Niyazi'nin sözün bir nesne örtmez Hak yüzün
Hak'tan ayan bir nesne yok gözsüzlere pünhan imiş

evrensel-insan
22-01-2010, 07:25
Saygideger hanifturk;

Dogaya sizin dediginiz temelde mudahele edebilen tek bir canli vardir, o da; insanogludur. Medeniyet dedigimiz, teknik dedigimiz, bilim dedigimiz en basit aciklamasiyla, tasi tas ustune koyan insanogludur.

Bunu iki turlu yapar; ya dusuncesinin ya da inancinin bilimselligi, ya da inancsalligi ile ya teori/pratik olarak, ya da ideolojik dogru olarak. Ama, hem pratikleri gozlemleme, bulus ve deney yoluyla yanlisliyarak ve yeni teoriler ureterek, hem de ideolojiler arasi farklardan yeni ideolojiler dogurarak. Sonucta da toplumsal yasam olarak, sistemleserek ve duzen kurarak bu gunlere gelmistir.

Butun soyut degerler ve kavramlar, insanoglunun beyninin dusunce urunudur. Dolayisiyle ve bu temelde, herseye verilecek kim sorusunu cevabi, insanogludur, yaraticilik olarak ta soyutu ve kavrami yaratmistir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

dogruluk
22-01-2010, 20:15
herkese öncelikle merhabalar

başlıgı açan arkadaşa 1 soru

evrimle ateistligin ne alakası var.
ateist demek evrim demek midir?

bence bu iki kavramın analamını bilmeyen insan nasıl olurda.ateistligin kalesinin yıkılacagını söyler.mantıken burda bir çelişki var.

ya inançlı bir insan desem; ona saygısızlık yapmış olurum.sana sormak istiyorum.peki o zamn insanların ataları maymunlara dayanıyor sizin tabirinizle bizi tanrı çamurdan yaratmaımı o zaman adem yada havva birrer maymun oluyorlar. ya pes diyorum ne akla zihniyettir.bazı inançlı arkadaşlarda arkadaşın sözlerini onaylıyorlar.masem inançlıyız diyorsunuz.o zamn inancınızı gözden geçirin. komiklik yapmak istiyorsanız sirke gidin.

dogruluk
22-01-2010, 20:18
bence atezim degilde; sizin müslümanlıklık (inanç)sisteminiz yıkılıyo olmasın. Evrimi bile kabul ediyorsanız Başka lafa gerek yok

HanifTürk
23-01-2010, 10:43
herkese öncelikle merhabalar

başlıgı açan arkadaşa 1 soru

evrimle ateistligin ne alakası var.
ateist demek evrim demek midir?

bence bu iki kavramın analamını bilmeyen insan nasıl olurda.ateistligin kalesinin yıkılacagını söyler.mantıken burda bir çelişki var.

ya inançlı bir insan desem; ona saygısızlık yapmış olurum.sana sormak istiyorum.peki o zamn insanların ataları maymunlara dayanıyor sizin tabirinizle bizi tanrı çamurdan yaratmaımı o zaman adem yada havva birrer maymun oluyorlar. ya pes diyorum ne akla zihniyettir.bazı inançlı arkadaşlarda arkadaşın sözlerini onaylıyorlar.masem inançlıyız diyorsunuz.o zamn inancınızı gözden geçirin. komiklik yapmak istiyorsanız sirke gidin.

Değerli dost Ateizm ile evrim birbirini tamamlayan unsurlardır bu sizin için böyle olmasada emin olun azınlıksınız bir çok ateist için durum böyledir bu konuda yukarıdaki mesajlarımda örnekler vermiştim

Gelelim ikinci soruna Ben evrim var olabilir derken evrimin ne olduğunuda açıkladım sanırım evrim eksikten tama noksandan mükemmele doğru yol almayı gelişmeyi değişmeyi açıklar dedim bu bağlamda evrim vardır dedim bu bizim insan oğlunun görüşüne göredir dedim maymundan insan oldu demedim ki evrimin var olmasının kanıtlanması bile bizim maymundan geldiğimizi asla kanıtlamaz kanıtlayamaz

Kur'anda Ademin yaratılışı ile alakalı yazan kelime pişirilmiş çamur şimdi bunu Blimin ışığında HANİF bakış ile inceleyelim bakalım

Bir çamur olması için neye ihtiyaç vardır 1 toprak 2 su

Çamurun pişirilmesi için neye ihtiyaç vardır 3 hava 4 Ateş
Yani insan Toprak Hava su ve Ateşten yaratılmıştır demektir bu da çok büyük bir mucizedir Kur'an bundan 1500 yıl önce indiğinde araplar bilimin b sinden bile anlamıyorlardı ve bakınız hem o cahil araplara hemde 2000 yıl sonraki uzay çağındaki bana Kur'an bir ayet ile insanın yaratılışını mucizevi olarak anlattı

Anlayan idrak eden gönüllere beyinlere bundan büyük delilmi? olur saygı ile

güneşinzaptıyakın
23-01-2010, 15:32
HanifTürk: kişiler evrim ile ateislik arasında bir ilişki yoktur diyor ama sen hala inandığın ve ezberlediğin bilgiden hareketle sizler azınlıksınız diyorsun, yahu tüm atesitler sana tek tek gelip yok böyle bir şey dese sen gene evet sizler azınlıksınız diyeceksin, ortadaki teorinin bir kısmını alıp sonrada bak kaleniz yıkıldı diyeceksin, yahu bu teorinin devamı var diyenlere yok öyle şey diyeceksin, sonrada sanki tüm bunları bilimsel bir şey yapıyormuş havasında yazacaksın ama bilimle ilgisiz ve mesnetsi iddiaların için hala olayın baş aktörlerinin samimi itirafları ve bilimsel verileri almak yerine gene doğma bilgileri ve kendi düşüncelerini koyacaksın. Birde saçma bir önerme ile ortaya çıkacaksın, neymiş toprak, su, hava, ateş paganist inacını İslama yamayarak bilimsel bir sunu yapacaksın ama ateşi oluşturan en önemli elementi unutmuşsun efendi oda tahtadır...

Evrimle ateistliğin bir bağı, ilişkisi, yada evrime tapınılması gibi bir ampirik bilgi yoktur, hala neyi saçmalayayım peşinde koşmayın...

saroz
23-01-2010, 15:37
Değerli dost Ateizm ile evrim birbirini tamamlayan unsurlardır bu sizin için böyle olmasada emin olun azınlıksınız bir çok ateist için durum böyledir bu konuda yukarıdaki mesajlarımda örnekler vermiştim

Gelelim ikinci soruna Ben evrim var olabilir derken evrimin ne olduğunuda açıkladım sanırım evrim eksikten tama noksandan mükemmele doğru yol almayı gelişmeyi değişmeyi açıklar dedim bu bağlamda evrim vardır dedim bu bizim insan oğlunun görüşüne göredir dedim maymundan insan oldu demedim ki evrimin var olmasının kanıtlanması bile bizim maymundan geldiğimizi asla kanıtlamaz kanıtlayamaz

Kur'anda Ademin yaratılışı ile alakalı yazan kelime pişirilmiş çamur şimdi bunu Blimin ışığında HANİF bakış ile inceleyelim bakalım

Bir çamur olması için neye ihtiyaç vardır 1 toprak 2 su

Çamurun pişirilmesi için neye ihtiyaç vardır 3 hava 4 Ateş
Yani insan Toprak Hava su ve Ateşten yaratılmıştır demektir bu da çok büyük bir mucizedir Kur'an bundan 1500 yıl önce indiğinde araplar bilimin b sinden bile anlamıyorlardı ve bakınız hem o cahil araplara hemde 2000 yıl sonraki uzay çağındaki bana Kur'an bir ayet ile insanın yaratılışını mucizevi olarak anlattı

Anlayan idrak eden gönüllere beyinlere bundan büyük delilmi? olur saygı ile

2000 yıl önce çamurun pişirilip ilahi üfürükle canlandırılması anlaşılır birşey.

Ama 2000 yıl önce, amino asitlerden protein üretip, plazma sıvısına katıp ,hücre zarı ile çevreledik ve bu zarla korunmuş sıvıya impulslar vererek hayatı oluşturduk denseydi mucizevi derdim.

Ama pişirilmiş toprağa üfleyerek can verdik lafından hava ateş, oksijen reaksiyon sonuçları çıkarmak zorlamayla bile olacak şey değil.:nono:

judas
23-01-2010, 17:49
evrim kanıtlanırsa müslümanlık gibi dinlerin kesinlikle yanlış olduğunu garantilicektir. heh biz de bunda sonda uçan spagetti canavarına tapabiliriz

En el hak
26-01-2010, 14:49
darwinizmin mantık(sızlığ)ı

hiçbirşey yok iken;''dur ben bir büyük patlama yapayım''demiş sn.bigbang ve daha sonra tesadüf bu ya;sistemler galaksiler ve çeşit çeşit gaztabakaları demişler ki;hadi bizde yanyana duralım ve bir uyum sağlıyalım da hepimiz beraber uzayda yüzelim demişler.sonra güneş sistemini oluşturmuşlar ve o kadar matematiksel hesaplamalar yapıp o kadar iyi etüt etmişler ki;her ayrıntıyı insanın yaşaması için oluşturup akıl ve irade gibi yetileride insanda toplayıp o düzende devam sağlamayı planlamışlaar.milyarlaca(!) yıl sonra yeryüzünde oluşan bitkilerde demiş kihadi bakın;hidrojen ve oksijen arkadaşlarımız suyunformulünü bulmuşlar(h2o)bizde yeşerip toprakları örtelimdemişler.sonrada maymun.(darwin in en sevdiği hayvan).ve diğer hayvanathadi artık oksijen (hava) su oluştu,yememiz için otta var;artık bizde saklandığımız yerden çıkalım demişler...daha sonra insan demiş ki yahu herkez var;doğal güzellikler çıkmış eee hava var ya su var yaemmek yapar koyun eti yer otlarlada ilaç yapar günümü gün ederim hadi bende saklandığım yerden çıkayım demiş.ondan sonra ölümü görmüşler ve demişler ki haydan gelen huya gider!

işte darwinizmin muhteşem uygarlık!,zenginlik ve gelişmişlik dediği zihniyetin temeli bu...çok zekice hazırlanmış bir fikir tasarımı olsa gerek..

saygılar

hacı,

çok komik demi,

bilimle dalga geçerken kendi savunduğun değerler ne kadar sağlam onu düşündünmü hiç,

aile içi sexse izin verip nesli çoğaltan allahın,

miraçta gökyüzüne uçan

asasıyla ayı ikiye bölen

tükürüğüyle körün görmesini sağlayan

sabi sübyan ne varsa haremine katan peygamberin

yeryüzündeki tüm canlıları titanikte toplayan nuhun

okyanusu ikiye bölen musan,

babasız doğan isan

bunlar çok mantıklı değilmi

İbrahim: "Rabbim! Ölüleri nasıl dirilttiğini bana göster" dediğinde, "İnanmıyor musun?" deyince de, "Hayır öyle değil, fakat kalbim iyice kansın" demişti. "Öyleyse dört çeşit kuş al, onları kendine alıştır, sonra onları parçalayıp her dağın üzerine bir parça koy, sonra onları çağır; koşarak sana gelirler. O halde Allah'ın güçlü ve Hakim olduğunu bil" demişti.*

bakara/260

allahım ne etkileyici ve bilimsel sözler bunlar...:peep: