PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kazakistan topraklarını Nato'ya açtı.

mongus
29-01-2010, 22:51
Dün milliyet com da okuduğum bu haber bana ilginç ve düşündürücü geldi.

SSCB nin parçalanmasında büyük rolü olan A.B ve A.B.D şimdi Kazakistan'dan Afganistan'a lojistik destek sağlama amacı , yani sözde barışcıl bir amacla NATO ismi altında Kazakistan'da.

Büyük yüzölçümü ile önemli maden ve rezervlere sahip bu ülke SSCB'nin bir parçasıydı.

Eğer SSCB yönetimind olunsaydı bu çok zor olucaktı. imkansız gibi birşeydi.

Zaten daha önce Afganistan , Rusya işgaline uğramıştı.

Malum NATO ülkelerinden biride biziz ve yıllardır NATO ülkelerinde uygulanan kontrgerilla desteğiyle bazı kurumların içinde gizli devlet güçleri oluşturulmuş, Türkiye büyük örneği , ülke komşularından uzak tutulmuş , uzak ülkelerle stratejik ortaklık yalanlarıyla ülke uyutulmuştur.Türkiye böyle bir sistemde yönetilerek parçalanmaya çalışıldı.

Şimdi SSCB'nin parçalanmasıyla bağımsızlığını ilan eden Türki Cumhuriyetlerden biri olan Kazakistan NATO'ya merhaba dedi, maksat A.B'nin Afganistan'a lojistik desteği ve bunu sağlayan yolda Rusya, pakistan ve Tunus'un yardım sağladığı yoldan farklı, aynı yollardan gönderilmeyecek.

Burada NATO, AB ve A.B.D şeytan üçgeni belirmiş durumda.

Ben bundan sonra şunu bekliyorum.

1. Ülkede gizli yapılanmalar olucak, Seri suikastlar, ayrılıçı sesler, kısacası iç karışıklık , bozgunculuklar haddini aşabilir.

2.Bu karışıklıktan yararlanan dış güçler, Kazakistan'ın az gelişmiş bir ülke olması ve teknolojik yetersizliğinden dolayı , Teknolojide son safhada olan ve ülkeye yerleşen NATO gücüne boyun eğerek , ülke kaynaklarını kendi kullanımıyacaktır.

3. Böyle bir durumda Türkiye kardeş ülkelerinden biri olan Kazakistan'la herhangi bir yardımlaşma , proje , iş gibi konularda zayıf kalabilir ve Ülkeye yerleşen dış güçlerrin sözüne bakmak durumunda kalabilir.

http://www.milliyet.com.tr/kazakistan-topraklarini-nato-ya-kullandiracak/dunya/sondakikaarsiv/29.01.2010/1191939/default.htm?ver=49