Orijinalini görmek için tıklayınız : Kemal Kılıçtaroğlu ve CHP
özgür_düşünce
31-01-2010, 23:06
Merhaba arkadaşlar,bugün kemal kılıçtaroğlunun sol üzerine düşüncelerini izledim.Sol türkiye de %25 lik bi oy oranına sahip malesef.chp yi sol olarak görmeyen arkadaşlar olabilir sol un özelliklerinin bi bölümünü taşımıyor ama sosyaldemokrat bi parti sonuçta laik atatürkçüyüm diyenlerin çağdaş insanların oy verdiği bi parti genel anlamda.Kemal kılıçtaroğlu sol bitmiştir tarzında konuştu sol a bakıyoz birşey yok diyor sağ dan oy almamız da gerekir dedi.Türk-iş başkanın nın tekel işçilerini sahiplenmediğini ve sendikaların patron sendikaları haline geldiğini belirtti..Kemal kılıçtaroğlu dürüst bi insan eğer chp nin başına geçer se türkiyede sosyaldemokrat bi düşünce iktidar olabilir tabi oylar bölünmezse.Sol laikliği savunur, bilimsel gerçekleri savunur dinin insanlar üzerinde baskı kurmamasını,eşitliği,özgürlüğü insanca bir yaşamı savunur.Kemal kılıçtaroğlu chp nin başına geçerse çok şey değişeceğine inanıyorum.Çünkü sağ görüşlü çoğu insan tarafındada destek gören sempatik halkı kucaklayan biri.Sol umudumuz çağdaş bir türkiye umudumuz.Laik,demokratik,sosyal bir hukuk devleti olmak ümidi ile...
Kılıçdaroğlu:
Tecrübe sahibi olabilmesi için yaşı geçmiş saf bir amatör. Vitrinde hoş bir oyuncak olur.
Sağ görüşlülerden oy alan/almayı düşünen parti sağda dır.
Cehenneme kadar yolu açık olsun.
Artık yol ayrımındayız ya Natodan çıkartan parti olurlar yada ampullere teslim ederler iktidarı. Arası deresi kalmadı. Yani iş çok zor.
Baykal yapmaz. Kılıçdaroğlu yap-a-maz.
SosyalDemokratların bilgisine arz ederim.
güneşinzaptıyakın
01-02-2010, 20:07
Günümüz Chp'si faşist söylemler içerisinde yürütmek istediği devletçi kapitalist sistemden gittikçe uzaklaşarak daha faşist bir kapitalizme dönmektedir, tarihinde hiç bir zaman sol olmamış bir partinin sağ düşünen kitleden oy almasından daha doğal bir şey yoktur ki, günümüz gerçeğinde ırkçı faşist kiteleden bile destek görmektedir bir çok ilde, özetle faşist söylemlerden öteye gidemeyen bir partinin önderliğini yapacak bir amatör siyasetçinin emekçilere bir hayrı olmadığı gibi her zaman zararı olacaktır nihayetinde...
Günümüzde Akp bile kendine sol derken, siyaset konuşurken daha somut terimler yada kavramlar kullanmakta fayda vardır, küçük burjuva'nın partisi olan Chp'nin kendisini ısrarla ortanın solunda göstermek istemesinin tek nedeni ise Abd'de olduğu gibi bir ikili parti düzenini yerleştirmektir ki buna en güzel kanıt, 1968'de Ecevit'in bizzat Demirele teklif ettiği, siz sağı biz solu tutalım önermesinde gizlidir. Amaç sarı sendikaları kontrol etmek ve sol adı altında kitleleri aldatmak olan bir partinin geldiği noktada ancak ırkçılar dahil olmak üzere küçük burjuvada beslenen bir parti olmaktır, bundan öteyede gidemez bu zihniyet...
özgür_düşünce
01-02-2010, 23:12
merhaba yorumuma verdiğiniz cevap ı okudum sizce alternatif ne alternatif olabilecek başka bi parti varmı.
Var!!!
http://www.ip.org.tr/lib/pages/detay.asp?goster=haberdetay&idhaber=157
Yanlız bir sorun var.
Sol olduğunu ileri süren bir partinin aynı sayfadaki GERÇEĞİ
"İşçi Partisi’ne katılan seçkinlerimizin çağrısı şöyle;"
Merhaba arkadaşlar,bugün kemal kılıçtaroğlunun sol üzerine düşüncelerini izledim.Sol türkiye de %25 lik bi oy oranına sahip malesef.chp yi sol olarak görmeyen arkadaşlar olabilir sol un özelliklerinin bi bölümünü taşımıyor ama sosyaldemokrat bi parti sonuçta laik atatürkçüyüm diyenlerin çağdaş insanların oy verdiği bi parti genel anlamda.Kemal kılıçtaroğlu sol bitmiştir tarzında konuştu sol a bakıyoz birşey yok diyor sağ dan oy almamız da gerekir dedi.Türk-iş başkanın nın tekel işçilerini sahiplenmediğini ve sendikaların patron sendikaları haline geldiğini belirtti..Kemal kılıçtaroğlu dürüst bi insan eğer chp nin başına geçer se türkiyede sosyaldemokrat bi düşünce iktidar olabilir tabi oylar bölünmezse.Sol laikliği savunur, bilimsel gerçekleri savunur dinin insanlar üzerinde baskı kurmamasını,eşitliği,özgürlüğü insanca bir yaşamı savunur.Kemal kılıçtaroğlu chp nin başına geçerse çok şey değişeceğine inanıyorum.Çünkü sağ görüşlü çoğu insan tarafındada destek gören sempatik halkı kucaklayan biri.Sol umudumuz çağdaş bir türkiye umudumuz.Laik,demokratik,sosyal bir hukuk devleti olmak ümidi ile...
Öymenin Dersim sözlerinden sonra .
Kemal Kılıçtaroğlunun yaptığı çıkıştaki yalpalamalar.
vede sus pus olması sizi hiç endişelendirmiyormu.
Sert çıkılınca uysal kuzuya dönüyor bu abimiz.
siparisci
07-02-2010, 14:44
Oyum her zamanki gibi CHP'ye. Kılıçdaroğlunun temiz siyaset anlayışına da güveniyorum.
gematria
07-02-2010, 16:26
halk ve eşitlik partisi sizce nasıl osman pamukoğlu ?
Hiçte sağlıklı bir karar olmaz bence...güvenilmez bir tarafı var bu asker kökenli herifin.
gematria
09-02-2010, 18:39
yine oy verecek parti yok desenize kararsızlardanız yine bu sene ... 10 milyonu aşan kararsız sayısı umarım artık birilerinin dikkattini çeker ...
Soruyu yeni gördüm. sevgili gematria, ne olursun ''şakaydı'' filan de... :) Tam bir asker karikatürü, ciddi bir şekilde ''oy versem mi acaba?'' diye düşünülebileceğine dahi inanmak istemiyorum...
saygılarımla
Kararsızların dağılımı;
http://www.candundar.com.tr/index.php?Did=4709#this
En kötü kararınız bile kararsızlıktan iyidir.
Asker masker, mutlaka karar verin.
İstatistiksel veri olmaktan çıkın.
yine oy verecek parti yok desenize kararsızlardanız yine bu sene ... 10 milyonu aşan kararsız sayısı umarım artık birilerinin dikkattini çeker ...
onmilyonun kaçta kaçında hak idia ediyorsunuz.:fencing:
Siz rahat olun. sizinle aynı düşünenler yoğun bakımdaki hastalarıan bile oy kullandırıyorlar.
İnanın taktir ediyorum bu gayretlerni.
gematria
09-02-2010, 21:14
Kararsızların dağılımı;
http://www.candundar.com.tr/index.php?Did=4709#this
En kötü kararınız bile kararsızlıktan iyidir.
Asker masker, mutlaka karar verin.
İstatistiksel veri olmaktan çıkın.
kararsızlığımızın nedeni oyumuzu hakeden bir partinin olmayışına karar verişimizdir .. yani aslında kararsızlık mevcut partiler hakkında ki kararımızdır .. halkı temsil edecek vekili bile partiler kendileri belirlemekte ... böyle bir sistem de mecbur olarak bir çok insan kötünün iyisine oy vererek geçiştirmekte ... oysa aslında artan kararsızlık oranı partilere diğerlerine giden oy oranından daha güçlü bir mesaj vermek de .. bu da şu .. türkiye yi yönetmeyi haketmezseniz gün gelecek iktidar partinin oy sayısı 1 milyonu zor aşacak .. bu onlara karşı güvensizliğimizin simgesi ...
Malesef gerek Kılıçtaroğlu gerek Chp icraatlerini hep kağıt üzerinde tutmakta. Bakın Alevilere bile sahip çıkamadılar. Çalıştay oldu , ne OLDU ?
Alevileri asimile etmekten,sunnileştirmekten ,yozlaştırmaktan başka ne var elde? İçini boşaltıp istedikleri gibi şekil vermeye çalışan bazı cemaatlerin ve büyük güçlerin istediği gerçekleşiyor. BDP önceden uyarmıştı bi ara , Arkadaşlar bu bir asimile olayıdır demişti http://www.medya73.com/bdpden-alevi-calistayi-tepkisi-haberi-162085.html
Ne yazıkki Kemal Bey de dürüst bi kişilik olmasına rağmen Kemalizmi din gibi algılamakta devam ediyor.
gematria
09-02-2010, 23:04
Anlayamıyorum bu kemalizm neyi emretmekte ki alevileri asimile edilmesi gerektiği buna bağlanmakta ...
sayın ulpian düşünmedim değil :)) ama sonra dan araştırınca gözüm tutmadı :)
gematria
09-02-2010, 23:25
ve şunu da anlayamamaktayım ... bugün öymen e dolaylı olarak chp ya yüklenmeye çalışan cemaat ve onun partisi gülenin tunceli alevilerine dinleri yoktur onlar allahı insanla bir tutarlar dediğini çoktan unutmuşlar sanırım ...
izleyin videoyu :
http://www.odatv.com/n.php?n=bu-sozler-onur-oymeni-golgede-birakir-2311091200
Ne yazıkki Kemal Bey de dürüst bi kişilik olmasına rağmen Kemalizmi din gibi algılamakta devam ediyor.
Ona bakarsanız,binlerce yıllık dogmalarıyla insanlığın önündeki en büyük engeller olan yahudilik,islam,hristiyanlık gibi tuhaf öğretileride insanlar din olarak algılamaktalar.
Bu akşam teketekde zorlanarak da olsa bir miktar dinledim Kılıçdaroğlunu.
Kılıçdaroğlu, bırakınız din olarak , teğet bile zor geçer Kemalizme.
Başkanının adamı olarak, post-cumhuriyet döneminin, uysal, kokmaz bulaşmaz, BİR İŞE de YARAMAZ devlet hizmetlisi olma adayıdır.
BayCall'ın nedimesi, kısaca.
gematria tespit için teşekür ederim ,söylenmesi gerekti bunların.
Squall arkadaşım bunlar zaten dindir. Ama hrıstıyanlık farklı bir boyuttadır,yani bu inancı benimsediğim için iman temelli konuşmuyorum , Gerçekten de 2000 yıldır edebiyatı,sanatı ,müziği etkilemiş, zenginleştirmiş birşeyden bahsediyoruz. Bence henuz anlaşılmayan birşeyler var. sakal,tespih vs görsel ,davranışsal ibadetlerle kurtulamayacağımızı da anlamalıyız, Bu farklı birşey
tayyare , ben snin kadar net söyleyemiyorum ama gerçekten demokrat,gerçekten özgürlükçü,gerçekten laik bir partinin hasretini çekiyorum ,Ülkemizde birsürü parti olmasına rağmen ki tüzükleri de aşağı yukarı benzer,yinede tayiyyeciler önde ,takiyye yapanların el etekleri öpülüyor, AKp insanlığın önündeki en büyük engel mesela, Aşırı milliyetçi partilerden ne bklersiniz ?
Yine de akp olacağına Chp olsun daha iyi.
Kemal kılıçdaroğlu chp nin başına geçse daha iyi olur diye de düşünüyorum.
Peki Sarıgül için ne düşünüyorsunuz ?
özgür_düşünce
16-02-2010, 01:21
Sarıgül kendi bölgesinde sevilen biri fakat abd lere giden bir kişi abd ye kendini tanıtmaya giden bir kişi chp nin başına geçemez.Ben sosyalizm e yakın biriyim aslında ama birşeyler olabilmesi için bu ülkede önce sosyaldemokratlar ın oyu artmalı ve iktidar olmalı ve zaman içersinde sosyalizm gerçekleşmeli.Kemalizm düşmanları bölücülükten yana olan bir sol düşünce olamaz.Sol milliyetçiliktir aynı zamanda bizim ülkemizde milliyetçi sol a faşist gözüyle bakan sol gruplar var.Ama dünyanın hiçbir yerinde böyle değil.Tek yol kemalizm ve 6 ok un devrimci ilkeleri, şuan yıkılmış bir cumhuriyet var tekrar düzelebilmesi için chp nin iktidarı gerek öncelikle bence.CHP ve İP sinde bütün aydınlar atatürkçü brkimler toplanmış bulunmakta onun harici ben sol bir düşünce göremiyorum.Yaşasın ulusal sol,yaşasın atatürk devrimleri.
gerçekten demokrat
Demokrasi kirletilmiş bir kavramdır.
Bütün gericiler ve destekcileri Demokrattır.
Sahtesi-gerçeği ile uğraşamam.
'Sahte peygamber' söylemi gibi pek anlamsız olmuş artık.
Bu sözcüğü kullanmayınız.
Bu sözcük ''ben NATO ya bağlıyım''ın kod adıdır.
Red edebilmek lazım.
Aksi halde en iyi halimiz bir Özal yada MesutYılan, SSDemirel hükümeti gibi olur.
Kılıçdaroğlunun yenilerde ''artık doğuya yönelmeliyiz'' sözleri hoşuma gitti.
Yetinilmemeli...
gematria
17-02-2010, 01:28
gerçekten demokrasi sömürülmekte günümüzde
CasterTroy
19-02-2010, 19:40
Sarıgül kendi bölgesinde sevilen biri fakat abd lere giden bir kişi abd ye kendini tanıtmaya giden bir kişi chp nin başına geçemez.Ben sosyalizm e yakın biriyim aslında ama birşeyler olabilmesi için bu ülkede önce sosyaldemokratlar ın oyu artmalı ve iktidar olmalı ve zaman içersinde sosyalizm gerçekleşmeli.Kemalizm düşmanları bölücülükten yana olan bir sol düşünce olamaz.Sol milliyetçiliktir aynı zamanda bizim ülkemizde milliyetçi sol a faşist gözüyle bakan sol gruplar var.Ama dünyanın hiçbir yerinde böyle değil.Tek yol kemalizm ve 6 ok un devrimci ilkeleri, şuan yıkılmış bir cumhuriyet var tekrar düzelebilmesi için chp nin iktidarı gerek öncelikle bence.CHP ve İP sinde bütün aydınlar atatürkçü brkimler toplanmış bulunmakta onun harici ben sol bir düşünce göremiyorum.Yaşasın ulusal sol,yaşasın atatürk devrimleri.
Kimmiş bu milliyetçi solcular? İşçi Partisi mi, Türksolu mu? Yoksa cuntacı chp mi? Eğer bunları kastediyorsan bil ki sosyalist çevre içerisinde faşistlere ve neo-faşistlere yer yoktur.
Milliyetçi solcu dendi mi benim aklıma her fırsatta Amerikan emperyalizmiyle uğraşan, bunun için dayak yemekten çekinmeyen, sürekli imza toplayan, basın açıklaması yapan cephe gelir. Tabii ona da bölücü der geçersiniz.
Bu arada eklemeliyim ki İP'lilerin kanlı teorileri en sadist insanın bile midesini bulandırır. İnanmayan tekel direnişi alanına gelebilir ve politik bir tartışma yapabilir. Önce neden bu partilerin 1 mayıs alanlarına bile alınmadığını bir düşünelim. Minvalleri bu yönde seyir ettikçe sosyalistler tarafından her zaman linç girişimine uğrayacaklarından şüphem yok.
Saygılar.
özgür_düşünce
24-02-2010, 03:49
Sol milliyetçidir halkçıdır ama ırkçı sosyalizm den yana değildir.Sol kürt türk ırkçılığı veya bölücülük yapmaz.Sol devletçilik ten yabancılara satılan yerlerin millileştirilmesinden yanadır.Tek yol kemalizm ve demokratik bi ülkedir.Devlet ten bağımsız dini okullar kapatılmalıdır.Devlet dini eğitimi kendisi vermelidir.Din bütün dinleri inançları kapsayacak şekilde evrensel bir eğitm sistemi olacak şekilde öğretilmelidir.Felsefe sosyalaji derslerinde her düşüncenin karşıtları olacak şekilde verimelidir.Birey çocukken sorgulamalıdır.