PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : "Siz Hangi Dine inaniyorsunuz"

ulpian
07-02-2010, 18:11
AhbAp`la birlikte bugün şöyle bir taslak hazırladık.

İlk yarısı AhbAp'tan, ikinci yarısı benden.

Somut bir konudan ziyade, sadece vurucu, çarpıcı, provoke edici birşey olarak düşündük. Daha çok TD Sitesinin bir reklamı olarak...

Yazılar hem metin olarak ekranda çıkacak hem de seslendirilecek.

Eğer ok derseniz, ilk olarak bu videonun kurgusuna bir başlamak istiyorum kendim. Hem genel olarak elimizde kurgu açısından diğer videolar için de bir tartışma zemini olur.

msn'de yazıştığımız ham şekliyle doğrudan buraya kopyalıyorum:

siyah bir ekrandan yavaşça doğa görüntülerinin değiştiği bir görüntü akışı başlayacak (30 sn) ve ekran kararacak, soru çıkacak "Bu güzellikler birilerinin mi eseri"

sonra, ay-güneş-uzay görüntüleri belirecek (30 sn) ve ekran kararıp soru çıkacak "ya bu sonsuz kainat?"

sonra, yine 30 sn kutsal kitaplar ve ibadethaneler .... soru: "kutsal metinlerde bu soruların yanıtları var mı?"

sonra 30 sn (ibadetler, ilahiler, ağlamalar) ve soru: "Siz, bu yanıtlardan hangisine inanıyorsunuz?"

(bir önceki görüntülerden 30 sn devam) soru: "Siz, hangi dine inanıyorsunuz?"

(farklı dinlerin ayinleri, ibadetleri vs. gösterilirken git gide daha hızlı aralıklarla şunlar gelecek)

Peki neden bu dine inaniyorsunuz?

Diger Dinlerden birisinin ''gercek ve dogru din'' olmadigindan emin misiniz?

Nasil emin olabildiniz?

Sizce diger dinlere inananlar neden o dinlere inaniyorlar?

Ya sizin dininiz yanlissa?

Ya dinlerin hepsi yanlissa?

Tabulardan, ön yargilardan uzak… Cesurca ve dürüstce düsünmeye var misiniz?

Varsaniz eger yeni adresiniz: TuranDursun.Com – Dinlerden Özgürlügün Sesi

Cem
07-02-2010, 20:41
Bence gayet iyi bir fikir.

İlk kurgu çalışmalarını sabırsızlıkla bekliyorum.

ulpian
08-02-2010, 21:41
matillda, AhbAp ve ben bugün msn'de bu çalışma için uygun müzik istişaresi yaptık. Nihai kararı veremedik henüz, fakat bazı kuvvetli adaylarımız mevcut. :)

Matillda önümüzdeki bir iki günde cümleleri seslendirebilecek.

Bu arada indirdiğim belgesellerden uygun kesitleri kesmeye başladım. Sanırım böyle 3 dakikalık bir video olacak...

Cem
08-02-2010, 23:05
Hadi hayırlısı..

AhbAp
08-02-2010, 23:13
İki saattir sürekli müzik dinliyorum, uygun parça arıyorum video için ama farklı parçaların belli bölümlerinden faydalanmak durumunda kalacağız sanırım. Bütün olarak bulmak çok zor. Hatta videonun görüntü bölümünü oluşturduktan sonra, sahne durumuna göre seçsek daha iyi olur. Bu şekilde çok çok zor.

ulpian
08-02-2010, 23:38
Hadi hayırlısı..

Cem pek ümitli değil gibi bizden arkadaşlar... :tongue1:

Cem
12-02-2010, 19:23
Bu projeyi gerçekleştirebilecek bir kadromuz var. Zaman ayırmak ve emek vermek gerekiyor. Bu çalışma şu an ne durumda?

ulpian
12-02-2010, 19:27
Bu projeyi gerçekleştirebilecek bir kadromuz var. Zaman ayırmak ve emek vermek gerekiyor. Bu çalışma şu an ne durumda?

İndirdiğim belgesellerden uygun kesitleri kestim ve bu çalışma için arşivledim, ki bu işin sıkıcı kısmıydı. Tam daha tatlı olacağını düşündüğüm kısma geldiğimde, araya biliyorsun milo'nun videoları girdi. Şu an o işle uğraşıyorum hala. Komple bitmesi daha birkaç gün de alacak gibi... Toplam 22 video (altyazı gömme, sitenin logosunu ekleme, 10ar dakikalık parçalara bölme, YouTube'a yükleme, ondan sonra bir de anasayfaya yüklemek gerekiyor, ondan önce de avi'den wma'ya çevirmek)...

Ama görüntüler hazır, müzik seçimi de yaptık. Milo'nun videoları biter bitmez sırada bu iş var.

Cem
12-02-2010, 20:03
ondan önce de avi'den wma'ya çevirmek

wma değil wmv.

avi'leri saklamanı öneririm. En kaliteli görüntüler onda olur. wmv'ye çevirdim diye avi dosyasına ihtiyacım kalmadı diye düşünme bence.

ulpian
12-02-2010, 20:11
wma değil wmv.

avi'leri saklamanı öneririm. En kaliteli görüntüler onda olur. wmv'ye çevirdim diye avi dosyasına ihtiyacım kalmadı diye düşünme bence.

ha evet wmv, yani windows media video.

Yok avileri zaten saklıyorum. Hatta nolur nolmaz diye bir de extern'e atıyorum.

vartor
13-02-2010, 04:49
Bu aviler, wmv'ler sabahlari ac karnina mi alinir?
Shaka bir yana, hakikaten fikrinizi cok yerinde buldum
Audio viziuel sunum her zaman daha iyi sonuc verir.
Zaten bir dusunmeye baslamasini tetiklese, gerisi corap sokugu gibi gelir.