PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yaratıcı Hakkında


Ebu Süfyan
28-12-2004, 21:14
Tevil başlığı altında slycako şunları yazmış

…Işığın hem parçacık hem dalga özelliği göstermesi, bunun nasıl olduğu araştırılacak bir konudur. Hiç kimse bize ışığın herhangi bir formda sabit olduğunun garantisini vermedi. Evet bu gerçekten ışığa özgü birşeydir. Eğer böyleyse ne denebilir? İki durum da deneyle kanıtlanıyorsa birini yok mu sayalım? Neden suyun soğuduğundaki durumu diğer örneklerin tersine olamasın? Doğadaki durumlar bizim sınıflandırmalarımıza göre olmak zorunda mıdır? Doğa bunun olduğuna dair insanlara bir garanti mi vermiştir?...

Burada yazanlardan hareketle şunu sormak istiyorum. Ateistler sürekli olarak İslam dininde kendilerine göre saçma buldukları konulardan söz ederek “Allah olsaydı şöyle yapmazdı, böyle yapmazdı. Mesela kitap yollamazdı, peygamber yollamazdı, imtihan etmezdi, kullarına ceza vermezdi vs.” diye iddiada bulunuyorlar. Acaba ellerinde, bir yaratıcının yapacağı yada yapmayacağı şeyler hakkında bir liste mi var? Eğer bir yaratıcı olsaydı şunları yapardı yada şunları yapmazdı diyebiliyorlar. Ben diyorum ki bir “Yaratıcı istediği her şeyi yapar. Yaratıları üzerinde istediği her hakka sahiptir.” Kim aksini söyleyebilir?

Mesela niçin suyun diğer tüm sıvılardan farklı bir takım özelliklere sahip olmasının sorgulanamayacağını söylerken bir yaratıcının yarattığı bazı insanları diğerlerinden farklı özelliklerde yaratmasını (Peygamberler’ i) niçin kabul edemiyorsunuz da “Yaratıcı var olsaydı bir insanı diğerinden üstün yaratıp peygamber olarak göndermezdi” Diyorsunuz.

Doğadaki durumlar bizim sınıflandırmalarımıza göre olmak zorunda mıdır?

Yaratıcı sizin tanımlamalarınıza uygun olmak zorunda mı?


Saygılar.
Ebu Süfyan

28-12-2004, 21:21
degil elbette, hatta hic degil. Adam oturmus kendi kafasindan yaratici sablonu cizmis ve sonrada yaratici olsaydi boyle olmaliydi demis. Oysa bu beyinsizler(bunada kiziyorlar nedense, onlar allah yok diyorlar bende bunlarin beyni yok diyorum, beyinleri olsaydi soyle soyle olmaliydilar diyorum yani onlarin mantiginin aynini kullaniyorum, ama kiziyorlar, bunu hakaret saniyorlar) sunu anlayamiyorlar. Eger yaraticinin vasiflarini bir insan cizecekse, dunyada milyarlarca vasif ortaya cikar, zira her insan kendi yaratisini modeller, peki bu zavalli insan daha kendi islerini hakkiyla halledemez, etrafini tam manasi ile anlayamaz, en ufak problemleri bile cozemez durumdayken, bide donumpte yaraticinin vasiflarini ortaya koymasi acinilacak sey degilde nedir, kendini bilmeyen nasil rabbini anlarki, sonrada aptal lafina kziyorlar yahu, ne diyeyim yahu.

SIZINTI

haci
28-12-2004, 21:43
Peki siz neden hakkında en ufak bir bilgiye sahip olmadığınız Allah hakkında ahkam kesiyorsunuz?
Yüzyıllardır milyonlarca yazı yazmışsınızdır Allah hakkında.. Bir google search yapın.. Allah yazı ve arayın. Karşınıza 7 milyon 730 bin küsür yazı çıkacaktır. Bu kadar saçmalığı nasıl uyduruyorsunuz?
Bütün bunlar yetmiyormuş gibi bilimsel gözlemlerle de uğraşıyor ve onlarda bile Allah’ı buluyorsunuz.. Aradığınız her şeyde Allah var.. Allah’sız bir şey göremiyor, anlayamıyorsunuz..
Beyninize yerleşen bir parazit Allah..
Sizi Allah bile kurtaramaz..

HACI

SERMED-I_MAHDUT
28-12-2004, 22:06
haci,
Allah hakkında pek birşey bilmiyorsunuz demişsin.eğer bunu Zatı ile alakalı olarak söylüyorsan amenna,ancak sıfatları özellikleri güzellikleri vs. ile alakalı olarak söylüyorsan saçmalıktan öteye gidemez.zira ALLAH kendini anlatmıştır.Ve kullarınında bilmesini arzu etmiştir.Bilen anlıyor anlayan düşünüyor düşünen yaşıyor yaşayan kurtuluyor.ama siz bu sadeliği bile anlamıyorsunuz.
Elbette herşeyde ALLAH var.Ve böylede olması gerekiyor.Bizi ALLAH kutarır tabii kendini bilirsek.
ama seni kim kurtaracak haci,yalanladıklarının tüm yönleriyle karşına çıkıp hesap soracağı anda seni kim kurtaracak?yalanladıklarının GERÇEKTEN DAHA GERÇEK olduğunu öğreneceğin günde nasıl kurtulacaksın???

28-12-2004, 22:08
Biz Allahsiz hicbirseyi goemez vede anlayamayiz. Sizde oyle, yani sizde onsuz hicbirsey yapamassiniz, o kendi kendinize yaptiginizi sandiginiz herseyden allah haberdardir. Sizin gucunuz Allahi zora sokmaya yetmez, bunu cirpina cirpina kabul edeceksiniz.

n0thing
29-12-2004, 17:37
İnsanları tahtaya çıkarıp sorgulayan, eğer yaramazlık yapmışlarsa tek ayak üstünde durmalarını emreden bir yaratıcının olduğunu düşünmek hiç de inandırıcı değil.

ngcoskun
30-12-2004, 14:31
şu allah madem herşeyden haberdarsa ben onsuz göremiyorsam ve sizler iyi birer müslümansanız o zaman neden sizi bu kadar zorluyor bizi cezalandırıp kör etse de siz de bizden kurtulsanız ya.yoksa sizin imanınızı mı test ediyor.

Tolga
07-01-2005, 17:17
Bana kalırsa bu allahın çok ciddi boyutta psikolojik sorunları var.Sırf varlığını tanımıyor diye kendi yarattığı insanı sonsuza dek yakan bir varlığın ruh sağlığı ne kadar düzgün olabilir? :D :) :lol: :P

slycako
07-01-2005, 20:54
(Ebu Süfyan’a)

Bir yazımdan alıntı yapıp kendinizce başka bir konuda yorum yapmışsınız. Şimdi, yazısından alıntı yapılan kişi benim. Ben hiçbir yerde Allah olsaydı şöyle yapardı, şöyle yapmazdı diye birşey yazmadım. Benim başka bir konuyu izah ederken kullandığım şeyi tüm “ateistlere”mal edip

“Mesela niçin suyun diğer tüm sıvılardan farklı bir takım özelliklere sahip olmasının sorgulanamayacağını söylerken bir yaratıcının yarattığı bazı insanları diğerlerinden farklı özelliklerde yaratmasını (Peygamberler’ i) niçin kabul edemiyorsunuz da “Yaratıcı var olsaydı bir insanı diğerinden üstün yaratıp peygamber olarak göndermezdi” Diyorsunuz”

gibi "-sunuz"lu bir ifade kullanıp genelleme yapan bir cümle yazmışsınız. Kimse öyle derken diğerini demiyorki. Siz kendi kendinize dedirtiyorsunuz. Bunun için neden başlık açtığınızı anlamadım. Birisi bahsettiğiniz tarzda bir yazı yazdığında ona cevap verirsiniz olur biter. Ötesi kendi kendine gelin güvey olmaya giriyor biraz. Sonuçta, İslam, Allah ya da dinsel başka bir olgu kendi bütünlüğü içinde değerlendirilir. Kaynaklardaki veriler sabittir ve bunlar üzerinde yorum yapılabilir. Yıllar once Kur’an’ı ilk olarak okurken , göktaşlarının (kimi çevirilerde kuyruklu yıldız ya da ışıklı göktaşları diye de geçiyor), gökteki yüce mecliste konuşulanlardan söz kapmak isteyen şeytanları kovalamak için atıldığını okuduğumda (Saffat Suresi 6-10 ayetler) Allah kavramının nasıl olup da gökyüzüne dair ilkel bir anlayışa eşlik ettiğine şaşırmıştım. Ayrıca Allah’ın, kimi özelliklerinin bilinip bilinemeyeceği, cismani olup olmadığı, yaratmasının nasıl olduğu, başka varlıklara benzeyip benzemediği vb. vb. İslam kelamcı ve felsefecilerinin tartıştığı konulardandır. Kimi yorumcular yok Allah böyle olamaz deyip bir yorumu benimserken kimi başka türlü bir yorumu benimser. O zaman pek çok yorumcuya da aynı soruyu sormak gerek, Allah sizin ölçütlerinize göre mi olacak diye. Velhasıl söylemek istediğim, bu konu İslam dünyası içinde bile tartışılmaktadır. İnsan aklı sorgulamadan duramıyor, ateistinden kelamcısına dek…

07-01-2005, 21:58
Bana kalırsa bu allahın çok ciddi boyutta psikolojik sorunları var.

Yukaridaki yaziyi okuyunca dayanamadim, yine kiskirtma. Arkadasim inanmiyorsan inanma ve inanmadigin bir varligin nasil olurda sorunu olur.Yine tipik basit mantik.... Galiba senin herseyi kendine benzetme gibi bir sorunun var.
selamlar....

Ebu Süfyan
07-01-2005, 23:29
Sevgili
Senden alıntı yaptığım şeyler şüphesiz tüm ateistlerin düşüncesi. Doğru da. Evrende ki kuralların neden bu tür farklılıklar arzetmesin. Ancak bunu söyleyebiliyorsak o halde Allah''ın yaptığı işler hakkında da bir yorumda bulunamayız. Sen hariç olabilirsin ama bir çok ateist böyle yorumlarda bulunuyor. İşte bir iki örnek.

Bana kalırsa bu allahın çok ciddi boyutta psikolojik sorunları var.Sırf varlığını tanımıyor diye kendi yarattığı insanı sonsuza dek yakan bir varlığın ruh sağlığı ne kadar düzgün olabilir?İnsanları tahtaya çıkarıp sorgulayan, eğer yaramazlık yapmışlarsa tek ayak üstünde durmalarını emreden bir yaratıcının olduğunu düşünmek hiç de inandırıcı değil.

Ayrıca felaketleri yaratan bir Tanrı olamaz diyenler, bebekleri öldüren bir Tanrı olamaz varsa adaletsizdir merhametsizdir diyenler. Bizlere hükmeden bir tanrı olamaz diyenler. vs.vs.

Müslümanlar ise hiçbir zaman böyle yorumlar yapmaz ve "Allah herşeye kadirdir ve her yaptığı işte bir hikmet vardır" Derler Ayrıca Allah''ın zatı hakkında da bilgi sahibi olmadıklarını da söylerler çünkü yoktur. Sadece Allah''ın sıfatları hakkında bilgi sahibidirler ve yorum yaparlar onları da Allah bildirdiği için. kendi kafalarına göre değil.

Saygılar

Ebu Süfyan
07-01-2005, 23:34
Sevgili slycako yazmıştım
Esc''ye basınca son yazdığım metin siliniyormuş. Öğrenmiş oldum