PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tanrı . Evrim ve Kanıt çıkmazı :)

gematria
21-02-2010, 14:37
fikir hep şudur ..

biz bir sınavdayız ve bu sınav inananlarla inanmayanlar arasında ayrımı yapmaya yaramaktadır ...

peki deriz neden tanrı varolduğunu kesin kanıtlarla ispatlamamıştır ...

verilen cevap :

aaa olurmu öyle şey sınavın sorularının cevapları hiç verilirmi kobaylara :) ozaman inancın anlamı kalmaz inanmayacakla inanacağı birbirinden ayıramayız ... ozaman tüm insanlar inanmış değil bilmiş olurlar bu da pek büyük bir maharet değildir cennet için yeterli değil ;) ....

demekki tanrı inançla beslenmekte hımmm ... şimdi evrimi kataraktan biraz beyin fırtınası yapalım...

Şaşkınlık uyandıracak kadar yararlı bir şeyin tamamen şans eseri öyle tuhaf ve öyle olanaksız bir rastlantıdır ki bazı düşünürler bunu tanrının VAR OLMADIĞININ nihai ve sağlam bir kanıtı olarak görür :D

Bu sav şuna benzer birşeydir : ''Ben varolduğumu kanıtlamayı reddediyorum '' der tanrı ,'' çünkü kanıt inancı yok sayar ve bu yüzden inanç olmadan ben bir hiçim ''

''Ama'' der kişi ''babil balığı bunu apaçık gösteriyor , şans eseri evrimleşmiş olamaz . O senin varolduğunun kanıtıdır , öyleyse kendi savınla senin varolmadığın kanıtlanmaktadır ,işte söylediklerimin kanıtı ''...

'' vay canına'' der tanrı ''bunu hiç düşünmemiştim'' ve o an da bir mantık dumanı içinde puf diye kaybolur :D :D

metee
21-02-2010, 21:07
Gözlerimiz ve kulaklarımız görmesin duymasın sonra Tamam diyelim..

-İşte bu
-Bu
-Tamam buldum.
-Neyi buldun.
-Görmüyorum.
-Demek görmüyorsun.Ozaman neyi gördün ve kanıt olarak savunuyorsun.
-Ben buldum diyorum.
-Neyi bulmuşsan söyle bizde görelim.Sana inanılım.
-İçte soruların cevapları al bakarsın.
-Ama gözlerim
-Aç o gözlerini ve soruları gör.
-Olmaz
-Olmaz...
-...
-...
Cevap almak o kadar zor değil hayat bizlere cevapları zaten veriyor..
Biraz sabır ile birlikte oku diye kısmı aklımızda tutalım.

BAK..DUY..

*** Akıllı bir adam yalnız kendi tecrübelerinden, çok akıllı bir adam başkalarının da tecrübelerinden yararlanır.

errata
22-02-2010, 03:18
Bir müslümana göre ayı ikiye bölme, meryem'in babasız doğum yapması, ibrahimin ateşte yanmayışı, musanın denizi ikiye ayırması gibi maddesel mucizeler gerçek midir?

Gerçek ise o mucizeleri görenler için sınav alanı nerededir?
Gerçek değil ise bu olaylara dinde neden yer verilmiştir?
Gerçekliğine, imanın gereği olarak kalp ile sorgusuz inanmak gerekir diyelim, yani maddesel mucize dediklerimizi soyut/manevi değerler haline getirip gözlerimizi aşk ile tanrıya çevirelim o halde oku emriyle bilime teşvik eden tanrıya ne olur?

gematria
22-02-2010, 08:36
Bir müslümana göre ayı ikiye bölme, meryem'in babasız doğum yapması, ibrahimin ateşte yanmayışı, musanın denizi ikiye ayırması gibi maddesel mucizeler gerçek midir?

Gerçek ise o mucizeleri görenler için sınav alanı nerededir?
Gerçek değil ise bu olaylara dinde neden yer verilmiştir?
Gerçekliğine, imanın gereği olarak kalp ile sorgusuz inanmak gerekir diyelim, yani maddesel mucize dediklerimizi soyut/manevi değerler haline getirip gözlerimizi aşk ile tanrıya çevirelim o halde oku emriyle bilime teşvik eden tanrıya ne olur?

işte buna çıkmaz denir ;)

woofeR
09-04-2010, 15:12
fikir hep şudur ..

biz bir sınavdayız ve bu sınav inananlarla inanmayanlar arasında ayrımı yapmaya yaramaktadır ...

peki deriz neden tanrı varolduğunu kesin kanıtlarla ispatlamamıştır ...

verilen cevap :

aaa olurmu öyle şey sınavın sorularının cevapları hiç verilirmi kobaylara :) ozaman inancın anlamı kalmaz inanmayacakla inanacağı birbirinden ayıramayız ... ozaman tüm insanlar inanmış değil bilmiş olurlar bu da pek büyük bir maharet değildir cennet için yeterli değil ;) ....

demekki tanrı inançla beslenmekte hımmm ... şimdi evrimi kataraktan biraz beyin fırtınası yapalım...

Şaşkınlık uyandıracak kadar yararlı bir şeyin tamamen şans eseri öyle tuhaf ve öyle olanaksız bir rastlantıdır ki bazı düşünürler bunu tanrının VAR OLMADIĞININ nihai ve sağlam bir kanıtı olarak görür :D

Bu sav şuna benzer birşeydir : ''Ben varolduğumu kanıtlamayı reddediyorum '' der tanrı ,'' çünkü kanıt inancı yok sayar ve bu yüzden inanç olmadan ben bir hiçim ''

''Ama'' der kişi ''babil balığı bunu apaçık gösteriyor , şans eseri evrimleşmiş olamaz . O senin varolduğunun kanıtıdır , öyleyse kendi savınla senin varolmadığın kanıtlanmaktadır ,işte söylediklerimin kanıtı ''...

'' vay canına'' der tanrı ''bunu hiç düşünmemiştim'' ve o an da bir mantık dumanı içinde puf diye kaybolur :D :D

Sayın gematria,

Konunuzda kullandığınız "şaşkınlık uyandıracak" ile başlayan hikaye Douglas Adams'ın Otostopçunun Galaksi Rehberi isimli kitabında geçen babil balığıyla ilgili bi kısımdan alınmış, fakat kaynak belirtilmemiş.

Normal bi forumda yapılmış olsa üye olup yazma gereksinimi duymazdım fakat, Turandursun.com gibi ciddi bi foruma bu gibi etik dışı intihal durumları yakışmıyor.

Yazınıza en yakın sürede aldığınız kaynağı eklemeniz dileklerimle...

Esenlikler.

sadebiri
09-04-2010, 15:28
Sayın gematria,

Konunuzda kullandığınız "şaşkınlık uyandıracak" ile başlayan hikaye Douglas Adams'ın Otostopçunun Galaksi Rehberi isimli kitabında geçen babil balığıyla ilgili bi kısımdan alınmış, fakat kaynak belirtilmemiş.

Normal bi forumda yapılmış olsa üye olup yazma gereksinimi duymazdım fakat, Turandursun.com gibi ciddi bi foruma bu gibi etik dışı intihal durumları yakışmıyor.

Yazınıza en yakın sürede aldığınız kaynağı eklemeniz dileklerimle...

Esenlikler.

sayın woofer;

bilgilendirmeniz için teşekkürü borç bilirim.burada o kadar çok uygulanan kaynak belirtilmediği için uyarı alan üyeler olduğu halde site yöneticisi birisinin bunu gözardı etmesi yadırganmayacak bir olay değil hani.bir özrü borç görmek erdem olacaktır bu durumda konu başlığı sahibine...

gematria
09-04-2010, 20:26
evet tabiki temeli o kaynaktan aldım fakat kaynak belirtmek zorunluluğu hissetmedim çünkü kendi eklemelerimde bulunmakta bu argümana ... ve kendi eserim olduğunu da belirtmedim çünkü bu güzel mantık hatası fikri adam douglas a aittir .. eğer bu argümanı kendimin ürettiğimi düşündürmüşsem birilerine özür dilerim fakat amacım hırsızlık değil bu güzel argümanı herkesle paylaşmaktı ...