PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hıristiyan Forumu


AhbAp
26-02-2010, 22:46
Değerli Forum Üyeleri,

TDS Forumlarımızda yeni bir forum bölümümüz hayata geçiyor: Hıristiyan Forumu (http://www.turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=82).

Bu forum alanına neden gerek duyuldu?

Son dönemde Eski Ahit, Yeni Ahit ve Hıristiyanlık ile ilgili başlıklarımızın ve iletilerimizin sayısında önemli bir atış göze çarptı. Hıristiyan üyelerimiz de sitede çok aktif. Hıristiyan olmayan üyelerimiz de bu başlıklara ve konulara ilgi göstermeye başladılar.

Söz konusu başlıkların ve konuların “İslam Dışındaki Dinler” genel kapsamından çıkarılmasının daha uygun olacağını düşündük. Bu nedenle, bu forumu hayata geçirmeye karar verdik.

Hıristiyanlık ile ilgili başlıklar, yavaş yavaş bu alana taşınacaktır. Yahudilik ile ilgili konuları da bu kısma taşıyacağız.

Böylece, Hıristiyanlığın da kendi içerisinde derli toplu tartışılacağı, başlıkların daha rahat bulunacağı bir alan doğmuş oldu. Hıristiyanlık ile ilgili başlıklarınızı artık buraya açmanızı rica ediyoruz.

Bu değişiklik, diğer bir değişikliği zorunlu kıldı: “İslam Dışındaki Dinler” forum alanının yeni adı Diğer Dinler (http://www.turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=13) oldu.

Siz üyelerimize duyurur ve faydalı olmasını dileriz.


Saygılarımızla

Yönetim Kurulu

Natan
27-02-2010, 21:02
Bence çok iyi oldu .. Teşekkürler . Ancak bu bölüme Yahudilikle ilgili başlıkların taşınması ve açılması tekrar düşünülemez mi ? Çünkü Yahudilik daha farklı bir anlayşa sahip şuanda. Bence bu bölümde sadece hrıstıyanlık ,teoloji ve kökenine ilşkin konular yer almalı. Yahudilik değil DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

AhbAp
27-02-2010, 21:24
Sevgili Natan,

Temelde haklısın. Ancak bu forum alanında, her iki din de (Hıristiyanlık ve Yahudilik) aynı kefeye konulmuş gibi algılanmasın. Genel olarak başlıklara bakıldığında, konuların Eski Ahit-Yeni Ahit üzerinden tartışıldığı görülüyor. Bu nedenle, şimdilik bunları "Diğer Dinler" kısmından çıkarmak gerekiyordu.

Yahudilik için ayrı bir forum alanı düşünülebilir mi? Düşünülebilir elbette. Fakat şu an için, gerek gösterilen ilgi ve gerekse başlık sayısı açısından çok çok elzem görünmüyor. Fakat ileride neden olmasın?

Ancak şurası açık ki, açılan bu bölüm senin de belirttiğin gibi "Hıristiyanlık, Teoloji ve Kökeni"ne değinmek için açıldı. Bu bölüm, genel olarak Yahudilik ve Hırsitiyanlık Forumu değil, Hıristiyanlık Forumudur.

VERA
27-02-2010, 23:06
hoş bir fikir

VraeL
01-03-2010, 00:59
Gerekliydi diye düşünüyorum. Hristiyanlıkla ilgili konular "islam dışındaki dinler" bölümünde kaybolmuş ve çorba olmuştu. Çok daha düzenli olucağına inanıyorum böylelikle forumun.
Yahudilik bölümüne gelince. Sanırım onunda açılması forumda semavi dinlerin düzenli olarak tartışılmasınında katkıda bulunacağı kesin.
Bu arada diğer dinler bölümüde otomatikmen sadeleşerek sadece pagan dinlerin ve yeni moda (realyenlik vs) dinlerin bölümü olmuş oluyor.