PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fakir ailelere dağıtılan kömürde yolsuzluk

ALKA
27-02-2010, 15:34
AKP'nin fakir halka dagittigi kömürün bedelini kim ödüyordur diye hep düsünmüsümdür. Eger bu kömür vatandasin verdigi vergilerden gelmiyorsa o zaman bu kömürü kimler hediye ediyordur ve eger varsa böyle hayir sahibi kisiler neden kendileri dagitmiyorlar da bunu AKP hükümetine dagitmasi icin veriyorlar? Eger bu para vatandasin vergilerinden geliyorsa buna kömür dagitmak denilebilir mi, AKP'ye mal edilebilir mi? Simdiye kadar pek bir anlam verememistim. Cünkü yasadigim ülkede fakirlik sinirin altinda yasayan insanlara hangi hükümet gelirse gelsin kis aylarinda ekstra kömür parasi ödenir ve halkin bu yardimi alma hakki yasal olarak Belediye kanunlarinda bulunmaktadir. Üstelik CDU veya SPD yani hangi parti iktidara gelirse gelsin bu kömür veya isinma yardim parasi parti icin bir reklam araci olarak kullanilmaz ve oy avina cikilmaz. Cünkü bu para SPD'nin veya CDU'nun övünerek kendi kesesinden harcadigi para degil halkin kendi parasidir.

Yine ayni sekilde eger hükümet gercekten bu konuda samimi ise, kömür veya diger isitma yakitlarini kendi reklamini yapmak icin dagitmak yerine, ileride gelecek tüm hükümetlerin de bunu yapmasini saglamasi ve aclik sinirinin altinda yasayan insanlara dagitilmasi gerektigine dair belediyeler kanuna bu hükmü yasal olarak koymasi gerekecegini düsünüyorum. Halkin hakki ve vergisi olan seylerin bir parti icin reklam araciymis gibi kullanilmasi demokrasi anlayisina ve hukuk devletine ters düsecegi gibi ayni zamanda bir sark kurnazligi yapmaktan baska bir sey olmayacaktir.

Kurban kesimi ihalalerinde yapilan yolsuzluklar ve sahtekarliktan sonra bir de bu haberi okuyunca hayir ve sevap kültürünün hic de özverili ve fedakarlik icin yapilmiyor olmadigini düsünemeden edemedim...

Kömürde 55 milyonluk yolsuzluk var

CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Kömür İşletmeleri’nde (TKİ) 55.7 milyon TL’lik ihale yolsuzluğu yapıldığını iddia etti

Kılıçdaroğlu, KİT Komisyonu’nun CHP’li üyeleriyle dün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, TKİ Pazarlama Dairesi’nin 9.6.2008’de Satınalma Dairesi’ne başvurarak fakir ailelere dağıtmak için 261 bin 150 tonluk kömür alımı yapılmasını talep ettiğini anlattı. Satın Alma Dairesi’nin ertesi gün Geliş Madencilik Enerji İnşaat Ticaret A.Ş.’den ihale teklifi vermesini istediğini belirten Kılıçdaroğlu, sürecin şöyle geliştiğini öne sürdü:

- Geliş Madencilik 10.6.2008’de 59 milyon 26 bin 230 TL’lik ihalenin tek teklifini verdi.
- İhale komisyonu teklifi 10.6.2008’de saat 11.30’da aldığına dair tutanak düzenledi.
- İhale Komisyonu’nun karar tutanağında bu teklifin 10.6.2008’de saat 10.00’da komisyonda açıldığı belirtildi. Firmanın teklifi belirlenen 56,4 milyon TL’lik yaklaşık maliyetten fazla olduğu için, yapılan müzakere sonunda firma aynı gün 55,7 milyon TL’lik yeni teklif verdi ve ihaleyi aldı.
http://www.milliyet.com.tr/komurde-55-milyonluk-yolsuzluk-var/guncel/haberdetay/27.02.2010/1204589/default.htm?ver=59

tiktaalik
12-03-2010, 12:33
Sözler yetmiyor ya yitip gidiyoruz.Şimdi küfür etsem ceza alırım neyse siz anladınız: D Bunlar geçen senede böyle yaptılar.

Ama geçen sene ki kömürler beleşti.Hükümete geçtikten hemen bir kaç ay önce alınıyor kömürler 5 sene bekletiliyor seçim zamanına kadar, seçimde de cici gözsükmek için bunları dagıtıyorlar.

Hadi bırak dagıtmayı kömürler çin malı ve kömürlerde CO2 oranı çok yüksek.Bunlar bizi öldürmek istiyor.Ama bu insanlar anlamakta zorluk çekiyor.

Kendi verdigi vergiyi kömüre çevirip ona geri veriyor ama bu salak toplum anlamıyor işte neyse uzatmıyım.

İyi Paylaşımlar.

kim
13-03-2010, 11:03
Kemal Kılıçtaroğlu yolsuzlukmu açıklamış. :roll:
CHPnin sapıkası bu konuda başka partileri yarı yolda kor.
Kılıçtaroğlu en iyisi Dersim vede Genel af işleriynen ilgilensin.:bounce:
Karakolda doğru söyler mahkemede şaşaaarrrrrr.

Geçenlerde gastede vardı. Bir parti hesabını veremediği 75 lira harcama için kapatılmış.
CHP nin hesabını veremediği milyonlara ne oldu.

Gelelim kömür dağtma olayına. Efem eski zamanlarda böyle yardım
çalışmaları yapılmış. Tencerenin kapağı verilmiş. Kendisi seçimden
sonraya saklanmış. Paranın yarısı kesilmiş kalanı seçimden
sonra verileceği söylenmiş.
Birde Özalın fukara fonu var. Bugünde hala fakirlere yardım yapılıyor.
Peki bunların karşısında
diğer çalışmalar nasıl. 2000 yılında gördüğümüz gibi bankaların hortumlaması.
yandaşlara ithalat kolaylıkları ile devletin zarara uğratılması.
Klor alırkene 10 yıl sonrasının fiatından alma.
Yamyamları doyurmaya çalışan Muzaffer başkanıda unutmayalım.

Yanlız vede yanlız bu hortumların bilen kesilmesi
vatandaşa yol su elektririk olarak dönmesi için yeter.:yo:

saroz
13-03-2010, 11:41
Kemal Kılıçtaroğlu yolsuzlukmu açıklamış. :roll:
CHPnin sapıkası bu konuda başka partileri yarı yolda kor.
Kılıçtaroğlu en iyisi Dersim vede Genel af işleriynen ilgilensin.:bounce:
Karakolda doğru söyler mahkemede şaşaaarrrrrr.

Geçenlerde gastede vardı. Bir parti hesabını veremediği 75 lira harcama için kapatılmış.
CHP nin hesabını veremediği milyonlara ne oldu.

Gelelim kömür dağtma olayına. Efem eski zamanlarda böyle yardım
çalışmaları yapılmış. Tencerenin kapağı verilmiş. Kendisi seçimden
sonraya saklanmış. Paranın yarısı kesilmiş kalanı seçimden
sonra verileceği söylenmiş.
Birde Özalın fukara fonu var. Bugünde hala fakirlere yardım yapılıyor.
Peki bunların karşısında
diğer çalışmalar nasıl. 2000 yılında gördüğümüz gibi bankaların hortumlaması.
yandaşlara ithalat kolaylıkları ile devletin zarara uğratılması.
Klor alırkene 10 yıl sonrasının fiatından alma.
Yamyamları doyurmaya çalışan Muzaffer başkanıda unutmayalım.

İlginç bir yaklaşım.

İddia: Akp yardım amaçlı kömür dağıtımı sırasında cebine para atıyor.

Yanıt: İddiayı ortaya koyan parti de şu şu üçkağıtları yapıyor.

Kömür dağıtımındaki yolsuzluk kabul ediliyor, ama tencere dibin kara seninki benden kara misali :)

Bir yanlış başka bir yanlışla doğrulanmaya çalışılıyor.

Fanatizm bu olsa gerek...

ALKA
19-03-2010, 20:19
Evvel zaman icinde bir diyarda bir padisah varmis

Sultana yararli olanlara madalya dagitmak istemis, herkes siraya girmis en son esek gelmis ve padisahin huzuruna cikmis, padisah red etmis,

"Aman Padişahım efendim", demiş, "size en büyük hizmeti eşek kullarınız yapmıştır. Eğer benim gibi binlerce eşek kulların olmasaydı, hiçbir taht üzerinde oturabilir miydin? Saltanat sürebilir miydin? Dua et biz eşek kullarına ki, bizim gibi eşekler var da, sen de böyle saltanat sürüyorsun."

Padişah, karşısındaki eşeğin öyle her eşek gibi teneke nişanla gözü doymayacağını anlamış,

"Ey eşek kulum, Haklısın senin sayende ben bu makamdayım demiş. Senin bu çok yüksek hizmetini karşılayabilecek bir nişanım yok. Sana ölünceye kadar beylik ahırından hergün Makarna, Bulgur, Üzüm hoşafı ve Kış aylarındada kömür,bağladım.. Ye, yee saltanatım için durmadan anır!.."

Aziz NESİN'den...

kim
21-03-2010, 21:37
İlginç bir yaklaşım.

İddia: Akp yardım amaçlı kömür dağıtımı sırasında cebine para atıyor.

Yanıt: İddiayı ortaya koyan parti de şu şu üçkağıtları yapıyor.

Kömür dağıtımındaki yolsuzluk kabul ediliyor, ama tencere dibin kara seninki benden kara misali :)

Bir yanlış başka bir yanlışla doğrulanmaya çalışılıyor.

Fanatizm bu olsa gerek...

Sayın Soroz

Bak nededim orada.
gözümüz neyi görmek istiyorsa onu görüyor.

Açın gözünüzü görün kömür parası nerden geliyor.
Sevdiğiniz abilerinizin hortum devri bitince kömür parasıda
yardım parasıda çıkar ortaya.

Alkanın yazdığı yazıyı oku bari.

saroz
22-03-2010, 11:07
Sayın Soroz

Bak nededim orada.

gözümüz neyi görmek istiyorsa onu görüyor.

Açın gözünüzü görün kömür parası nerden geliyor.
Sevdiğiniz abilerinizin hortum devri bitince kömür parasıda
yardım parasıda çıkar ortaya.

Alkanın yazdığı yazıyı oku bari.

Sen masallar aleminde dolaşmaya devam et. Sen benim sevdiğim hiçbir abimi tanımazsın.

Tanımadığın bilmediğin halde işkembeden atıyorsun.

Halkın parasıyla kömür dağıtıp oy avlayan, din tüccarı akp ve şürekasını savunman ne kadar görebildiğinin kanıtı zaten.

O kömürlerden sende payını almıyorsundur umarım:hungry: