PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Budizm'de çok evlilik


ALKA
10-03-2010, 05:29
Budizmde günah diye bilinen hiç bir dogma yoktur. Herşey akla en uygun tarzda nitelenerek, yapılan eylemin sonuçları önem taşır. Ne ekerseniz ancak onu biçersiniz. O bakımdan Budizmde iyi veya kötü diye bir işarette bulunmak yerine eylemlerin sonuçlarının insanları nasıl etkilediği önem taşır.

Tibet Budizminde üç türlü evlilik vardır;

1- Bir erkek ve bir kadın

2- Bir erkek ve çok sayıda kadın

3- Bir kadın ve çok sayıda erkek.

Budist olarak bilinen meşhur bir golf oyuncusu olan TIGER WOODS karısı ile evli olmasına karşın bir başka kadınla cinsel birlikteliği olduğu için sevenleri ve karısından halkın önünde özür dilemiştir. Hristiyan mentalitesine göre bir günah sayılan bu durumdan kurtulması için TIGER WOODS'a Hristiyan olması ve günah çıkarması teklif edilmiş, ancak Mr. WOODS kendisinin bir Budist olduğunu ve bu nedenle bir günah durumunda olmadığını ancak eyleminin sonucunda kendisini sevenleri üzmüş bulunduğunu ve bunun da BUDİST kurallara son zamanlarda pek uymadığından kaynaklandığını, yani acılardan kurtulabilmek için TUTKULARDAN da sıyrılmanın ne kadar doğru olduğunu anlatmış ve halk önünde bir konuşma yaparak Californiada bir BUDİST olarak diğer dinlere örnek bir davranış sergilemiştir...

http://web.tigerwoods.com/image/2010/03/09/6hxJWTGv.jpg

Neva
31-12-2016, 07:34
Guncelleme.

Felâsife
31-12-2016, 07:49
Özür dileyecek bir duruma düştüğüne göre, yaptığı işi kendi de çok onaylamamış, yaptım oldu demek, hiç bir zaman çok kolay değildir, bunun aslında dogma ile de bir alakası yok, karşınızdaki insan sizin sınırlarınızı belirler. Onu aldatmakla onun sınırlarını geçmiş olur ki hoş değil tabi.
Ya o sınırları hiç koymamak gerekiyor, ya da hiç geçmemek gerek.

Tabi ünlülerin dünyası show üzerine olunca, bu bir show bile olabilir. :)
Budist Rahipler evlenebiliyor mu? Tibet rahipleri kadına karşı çok ketumlar okuduklarıma göre, kadın yasak.

Turdur
16-10-2018, 12:39
Çok eşlilik onaylanacak bir şey değil.

Karanlıktan aydınlığa
16-10-2018, 21:19
Herkes üç beş kadınla evlense diğerleri ne yapacak .evlenecek kadın kalmaz.fakat 8,9 yaşındaki kız çocuklarıyla evliliğe onay verilirse ancak o zaman sorun çözülebilir.yok ,olmaz denirse (ki olmaması gerekir)her erkeğe 4 kadın diğerlerine 4 er tane şişme kadın mı ? Yani herşartta doğru bir tercih değil.belki savaş durumlarında olabilir.hristiyanlar savaşta açıkta kalan kadınlar için nasıl bir çözüm üretmiş merak ettim.nede olsa hristiyanlıkta çok eşlilik yasak.

007
05-12-2019, 12:57
Var elbette