PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Internette "Dolasan" E-Posta

evrensel-insan
18-03-2010, 04:28
Saygideger arkadaslar;

Bana gelen bir e-postayi, alintiliyorum.

İŞTE AKP'NİN CANINI SIKAN 7.000.000 KİŞİYE GİDEN E-POSTA: FW: OKUYUN Herkese Gönderin... Cümle Alem Bilsin...

Bir süreden beri internette mail gruplarında dolaşan bir e-posta var.

İçeriğine baktığınızda birtakım bilgilerin toplandığı ve bunların "İlkler" diye sunulmasından ibaret.
AKP Genel Merkezinin canını oldukça sıkan bu e-postayı bugüne kadar tam 7 milyon internet kullanıcısı okumuş.

Yahoo ve Gmail mail gruplarında şu sıra en popüler içeriklerden birisini bu e-posta oluşturuyor.

İşte AKP'nin canını çok sıkan o e-posta:
Türkiye'deki icraatlarının unutulmaması ve bakar körlerin gak guk etmemesi için Tayyip Erdoğan liderliğindeki AKP'nin Türk siyaset tarihindeki bazı ilklerini hatırlatmakta yarar görüyorum:

*1- İlk defa bir Başbakan "Tezkere geçmezse memura maaş ödeyemeyiz." dedi
*2- İlk defa ekonomi büyürken işsizlik arttı.
*3- İlk defa carî açık verilirken döviz kuru arttı.
*4- İlk defa bir Başbakan zam isteyen memura "İMF'yi ikna edin " dedi.
*5- İlk kez ithalat 100 milyar doları aştı.
*6- İlk kez cari açığın üstünde borçlanma yapıldı
*7- İlk kez Yunan Kilise Bankası Türkiye' de banka satın aldı.
*8- İlk defa domuz, kesimlik hayvanlar arasına alındı
*9- İlk defa düşük faizli dış borç, yüksek faizli iç borç ile ödendi.
*10- İlk defa bir Başbakan ve Dışişleri Bakanı, islamiyeti yok etmeye yemin eden bir Papa'nın heykeli önünde fotoğraf çektirdi.
*11- İlk defa bir Başbakan "Toprak satılıyorsa alıp götürmüyorlar ya!" dedi.
*12- İlk defa bir cami kiliseye çevrildi.
*13- İlk defa kilise ve havralar imar planında yer aldı.
*14- İlk defa bir Başbakan Yahudi düşünce kuruluşundan " Üstün Cesaret(!) Ödülü" aldı.
*15- İlk defa Türk askerinin başına ABD güçlerince çuval geçirildi.
*16- İlk defa bir Başbakan "Bir dönem dini kullandık " dedi.
*17- İlk defa petrol kanunu ile yabancılara elli yıllık imtiyaz verildi.
*18- İlk defa yabancı rantiyecilere vergi muafiyeti tanı ndı.
*19- İlk defa iletişim sektörünün tamamı yabancıların eline geçti.
*20- İlk defa tezkere reddedilmesine rağmen Dışişleri Bakanlığı genelgesi ile silahlar Türkiye üzerinden geçti.
*21- İlk defa bir Başbakan İslam dünyasının sınırlarını değiştirecek BOP'un eş başkanı oldu.
*22- İlk defa bir Başbakan, Müslüman topraklarını işgal eden ABD askerlerinin evlerine sağ salim dönmeleri için dua ettiğini açıkladı.
*23- İlk kez İsrailli bir işadamına çok gizli bir şekilde 800milyon dolar kaynak aktarıldı.
*24- İlk defa bir Başbakan yapılan ihalede önce uçak istedi; ama sonra Mercedes'e razı oldu.
*25- İlk defa fındık üreticileri en büyük mitingi yaptı.

*26- İlk defa bir Başbakan Türkiye'yi pazarladığını açıkça itiraf etti.
*27- İlk defa tarımsal üretimde dış ticaret açığı ortaya çıktı.
*28- İlk defa bir Başbakan çiftçilere "Gözünü toprak doyursun." dedi.
*29- İlk defa kapkaç diye bir sektör ortaya çıktı.
*30- İlk defa zina suç olmaktan çıktı.
*31- İlk defa bir Başbakan en fazla yurt dışı gezisi yaptı.
*32- İlk defa bir Başbakan "Borç yiğidin kamçısıdır." diyerek borçlanmayı bir başarı olarak gösterdi.
*33- İlk defa enflasyon % 10 artarken pancar fiyatları 99 kuruştan 88 kuruşa indi.
*34- İlk defa çiftçi ve emekliden vergi alınması sözü verildi.
*35- İlk defa bir Başbakan Danışmanı Amerikalılara Başbakan için "Bu adamı kullanın, onu rogara süpürmeyin." dedi.
*36- İlk defa GSMH artarken KDV tahsilatı yerinde saydı.
*37- İlk defa bir Başbakan TMSF katkısıyla bu kadar çok TV ve gazete yönlendirdi.
*38- İlk defa Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı misafir olarak gelen bir kralın ayağına gitti. Hem de 10 Kasım günü...
*39- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN ÇİFTÇİYE " ANANIDA AL GİT!" DEDİ.
*40- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN ŞEHİT ZİYARETTİNDE "ASKERLİK YAN GELİP YATMA YERİ DEĞİLDİR." DEDİ
*41- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN 300 METRELİK GEMİYE "GEMİCİK" DEDİ.
*42- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN, "GAZETEL ERİNİ OKUMAYIN TELEVİZYONLARINI AÇMAYIN." DEDİ.
*43- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNEN İNSANLARI DİNSİZLİKLE SUÇLADI.
*44- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN İÇİN CUMHURİYET MİTİNGLERİ YAPILDI.
*45- İLK DEFA BİR HALK KENDİ LAİKLİĞİNDEN VE ÖZGÜRLÜĞÜNDEN KORKTU.
*46- İLK DEFA ATA'MI ANLIYORUM.
Bu hızla Tayyip Erdoğan bu dönemde ülkemizdeki her şeyi özelleştirmiş olacak.
İşbu ya özelleştirmeye ve satmaya kafayı takmış olan başbakanımız en sonunda kendisini özelleştirir mi?
*- Türk Telekom, Arap'ın.
*- Telsim İngiliz'in.
*- Kuşadası Limanı İsraillinin.
*- İzmir Limanı Hong Konglunun.
*- Araç muayene işi Alman'ın.
*- Başak Sigorta Fransız' ın.
*- Adabank Ku veytli' nin.
*- İETT Garajı Dubaili' nin.
*- Avea Lübnanlı' nın.
*- Petkim? Ermeni' nin. ( Kazak'a sattık, dediler. Kazağı bir çıkardık Ermeni...)
*- Rakı, Amerikalı' nın.
*- Finansbank Yunan'ın.
*- Oyakbank Hollandalının.
*- Denizbank Belçikalının.
*- Türkiye Finans Kuveytlinin.
*- TEB Fransız'ın.
*- Cbank İsraillinin.
*- MNG Bank Lübnanlının.
*- Alternatif Bank Yunan'ın.
*- Dışbank Hollandalının.
*- Şekerbank Kazak'ın.
*- Yapı Kredi'nin yarısı İtalyan'ın.
*- Turkcell'in yarısı Finli'nin Rus'un.
*- Beymen'in yarısı Amerikalının.
*- Enerjisa' nın yarısı Avusturyalının.
*- Garanti' nin yarısı Amerikalının.
*- Eczacıbaşı İlaç, Çek'in.
*- İzocam, Fransız'ın.
*- TGRT (Fox) Amerikalı'nın.
*- Demirdöküm Alman'ın.
*- Döktaş Fransız'ın.
*- Süper FM Kanadalı'nın.
Hepsi TÜRK'tü, bir zamanlar tabi. Sadece 5,5 yıl önce.(Yani AKP hükûmetinden önce.)
Önemli! Borla çalışan araba üretildi, Türkiye kıskaçta. Arabayı BOR madeniyle çalıştıracak patentli altı yüz proje olduğu ortaya çıktı. Türkiye, dünya rezervinin yüzde yetmişinine sahip.
*AYDIN İNSAN; ARAŞTIRIR, YARGILAR VE SONUCA VARIR.

CAHİL, YOBAZ İNSAN; DUYAR, GÖRÜR VE HÜKME VARIR.

YA BİR YOL BUL YA BİR YOL YAP YA DA YOLUMUZDAN ÇEKİL!

DURMAK YOK, CAN SIKMAYA DEVAM.

HERKESE İLETİN.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Wand
18-03-2010, 05:15
sayın evrensel insan ,

Bunları yukarda yazdığınız gibi okuyan insanlar zaten biliyor..İnsanlar dini bir at gözlüğü gibi kullanırsa ve kullandırırsa bu böyle süreeer gider..Erbakanlar SD ler vs. vs..

*AYDIN İNSAN; ARAŞTIRIR, YARGILAR VE SONUCA VARIR.

CAHİL, YOBAZ İNSAN; DUYAR, GÖRÜR VE HÜKME VARIR.---ALINTI

yani şu 2 cümle aslında türkiyenin özeti..

1. cümleden emin değilim ama 2.cümlenin uygulanma oranı %46 :)

Ayrıca sizden bişey rica edebilirmiyim acaba ..?
yukarda yazılan maddelerin kaynaklarına ulaşabilirmiyiz.. AKP ile ilgili bir arşiv oluşturuyorumda %100 olması gereken bir konu başlığı buda.Yani kasttetiğim şey şu ;

26- İlk defa bir Başbakan Türkiye'yi pazarladığını açıkça itiraf etti.

(nerde ne zaman ve hangi kaynaktan bu yazıya ulaşabilirim)..

çok yoğun çalışıyorum pek vaktim yok hepberaber toparlayabilirsek çok sevinirim

yazınız için tekrar teşekkür ederim

saygılarımla.

3.yol
18-03-2010, 05:58
Vay vay demek Ampul partisi seriatin pesinde degilmis ..... Neyse en azindan irtica tehlikesini atlattik ...... bakiniz : 7,8,10,12,13,14,20,21,22,23,30

Fasizm tehlikesini de atlatmisiz. Fasizm'e ( bazilari bunun yerine "sivil vesayet" diye absurd bir terim kullaniyorlar ) giden bir ulke bu capta bir ozellestirmeyi hayatta gerceklestirmez. Aksine icine kapanmaya ve ic sermaye guclerini kontrol altina almaya calisir.

Demekki tek bir tehlike var ortada :

ulkeyi satiyorlar yabancilara ......

Arkadaslar size bir haberim var .... bunun ismi globallesme ...... 21. yy'in bir gercegi ..... Yani , kati ulus-devlet sinirlarinin sermayeye kapisini acmasi en basit anlatimiyla. Bu sayede 1960'larda IMF'e olan koleligimizden ilk kez bu sene kurtulduk.

Bu da 47. madde olsa gerek.

Bir de ilk kez ordudaki generallerin dokunulmazligina kismen de olsa bir darbe vuruldu. Bu da numero 48.

3.yol

kim
18-03-2010, 11:10
CAHİL, YOBAZ İNSAN; DUYAR, GÖRÜR VE HÜKME VARIR.

Sayın Evrensel bunların çoğu baktığınız yer ile ilgili.
Nerden bakıyosanız öyle görüyorsunuz.
Size yakışmadı bu yazı. Başka biri C/P yapsaydı çok görmezdim.
Demekki kalite bi sorun evrende.

İlk defa kilise ve havralar imar planında yer aldı.

İlk defa domuz, kesimlik hayvanlar arasına alındı

İlk kez Yunan Kilise Bankası Türkiye' de banka satın aldı.

Sizin gibi evrensel bi insan için bunlar yannışmı. Üstelikte bunların araştırılıp incelenmeye ihtiyaçı var.

uyar
18-03-2010, 11:32
kim kardeş haklı arkadaşlar...

yukarıdaki listeye bakınca spekülatif yazıların ötesinde birşey görmüyorum....

satılan birçok yer daha önce de satıldı..akıllar o zaman nerdeydi...

burada söylenen birçok söz daha önce de söylendi... özalı düşünün demireli düşünün eceviti düşünün...

yiğidi öldür hakkını yeme demişler...

unutuyor muyuz??

evrensel-insan
18-03-2010, 19:18
Saygideger kim;

Size yakışmadı bu yazı. -kim-

Yazi bana ait degil ki, yakismasin! Ben postaya gelen bir yaziyi buraya ilettim o kadar. Disaridan bakis acisi ve notr algiyla.

Dolayisiyle, ne leyhte, ne de aleyhte bir yorumda bulunmadim.

Sen eger bu yaziyi sahipleneceksen; leyhte ve aleyhte bir yorumda bulunabilirsin.

Kendnde demissin ya bu nerden baktigina bagli diye. Iste, benim bakisim disaridan ve notr algi.

Saygilarimla;
evrensel-insan

KızıL
18-03-2010, 20:17
birçok şey daha öncedende yapıldı ancak akp hükümetinin yaptığı ilker yok mu elbette var!
özelleştirmeleri bu kadar pervasızca utanmadan yapabilen işçiye köylüye sövebilen başka bir iktidar olmadı!
bu kadar emperyalizmin kölesi olan ve onu bu kadar iyi temsil eden bir iktidar daha önce olmamıştı...
özelın mirasçısı kısacası..
ustam ölmüş ben satarım...
ya halkımız mı onlarda eskisi gibiler...

GÖK.BÖRÜ
18-03-2010, 22:11
Bülbül ağlar gül ağlar sazımdaki tel ağlar...

errata
19-03-2010, 00:48
İnternet henüz ilkel bir bilgi edinim ortamı. İnternette güvenlik ve güvenilirlik çok zor sağlanmakta. Herşeyin kaynakçası üzerinde çok rahat bir şekilde oynamalar yapılabilir, bilgiler çarpıtılabilir, x olanlar y gibi gösterilebilir. Ben internetten bilgi adına birşeyler edinmek isteyen insanlara kaynakların temizliğini iyi denetlemelerini ve sorgulamalarını tavsiye ediyorum.

Sonuç itibariyle, bu tip elektronik postalar günün sonunda okuyana hiçbirşey kazandıramaz ve tamamen kurgusaldır. Genel olarak ya "vatan elden gidiyor" propagandası yapılır ya birileri yerilir ya da yüceltilir. Asıl hedef insanlar bir takım fikirlere yönelendirilmeye çalışılır, ama gerçekte olan şudur: insanlar herhangi bir şekilde nötr durumdan tepkili hale getirilerek heyecanlandırılır ve büyük bir hızla canlı elektronik posta zinciri oluşturulur. Yani bu elektronik postaların ilk çıkış noktasında temel amaç internette "ifade özgürlüğünü" kullanmak değil, "forward e-mail zincirleri" oluşturarak SPAM üreten kimselerin daha fazla reklam gönderebileceği canlı elektronik posta adreslerine ulaşmaktır.

Canlı elektronik posta dediğimiz nesneler, kullanılır durumda, çalışan kişi/kurum postalarıdır ve on binlerle ifade edilebilecek bir canlı posta listesine sahipseniz internet yeraltı dünyası için parasal öneme sahip bilgileriniz var demektir. İnternet yeraltı dünyası dediğimiz nesneyi, elle tutulamayan bir mafya oluşumu olarak düşünebilirsiniz. Hatta bu oluşumların kendi içlerinde hiyerarşik bir dizilimleri de mevcuttur. Açık tanımını yapmak gerekirse, Rusya, Çin ya da henüz hiçbir teknoloji sürecinde üretimi olmayan Türkiye gibi ülkelerdeki 15-35 yaş arası insanların hızlı şekilde para kazanma duygularıyla gruplaşması ve internet trafiğinden hatırı sayılır bant genişliği çalması olarak ta düşünebilirsiniz.

İşin teknik kısmı için birşeyler söylemek konuyla alakasız insanları sıkar. O yüzden bunu yapmayacağım fakat SPAM ın ne olduğunu ve birileri için ne ifade ettiğini anlamanız için en basitinden bir yere üye olurken "resim doğrulaması" yapılmasının SPAM den korunmak için geliştirildiğini bilmeniz yeterlidir. (resimlerdeki karakterleri otomatik olarak okuyan gelişmiş OCR yazılımı destekli SPAM BOTları mevcuttur elbette)

saygıyla.

kim
21-03-2010, 22:05
Saygideger kim;

Size yakışmadı bu yazı. -kim-

Yazi bana ait degil ki, yakismasin! Ben postaya gelen bir yaziyi buraya ilettim o kadar. Disaridan bakis acisi ve notr algiyla.

Dolayisiyle, ne leyhte, ne de aleyhte bir yorumda bulunmadim.

Sen eger bu yaziyi sahipleneceksen; leyhte ve aleyhte bir yorumda bulunabilirsin.

Kendnde demissin ya bu nerden baktigina bagli diye. Iste, benim bakisim disaridan ve notr algi.

Saygilarimla;
evrensel-insan

İyide nötür baktığın yazıyı neden buraya aktardınki.
Bak sazanlar atlamış üzerine.
he vallah diyolar.:confused:

evrensel-insan
21-03-2010, 22:07
Saygideger kim;

Bir seyin aktariminin sebebi, ondan; haberdar olunmasi icindir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

kim
21-03-2010, 22:38
Saygideger kim;

Bir seyin aktariminin sebebi, ondan; haberdar olunmasi icindir.

Saygilarimla;
evrensel-insan
Bu dediniz mail böyle sazanlar sayesinde
banada geldi. Haberdarız yani. Ama kimseye forwertlemedik.
İçi doğru bilgili değil. Doğru olan veya olduğuna inanılan
yayınlanır. :crazy:
Üstelik bu sitede yorumlanmadan yapılan alıntı yasak deyilmi.
Bir başka sitede hemen siliyorlardı.

evrensel-insan
21-03-2010, 22:55
Saygideger kim;

Alintinin eger linki varsa, yasak. Benim alintiladigim yazinin, herkesin ulasabilecegi bir linki yok.

Saygilarimla;
evrensel-insan