PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : richard dawkins ve tanrı yanılgısı üzerine

Khaos
23-03-2010, 17:53
bu adam yeni bir şey söylemiyor.ne felsefi ne de biyoloji bilimi açısından.kitapları best seller ve ancak para verip sahip olabiliyorsunuz.
kendisi çoktan dolar milyoneri oldu.
ama bilgiyi para ile satmaya devam ediyor.
bu kitapların ateizmin kutsal kitaplarına dönüştüğünü düşünmeye başladım.
kendisinin de ateizmin peygamberi gibi bir pozisyon aldığını düşünüyorum.
kafam tamamen karışık durumda.
amaç aydınlanma mı yoksa bir çeşit yeni fanatizm merkezli ayrışma mı körükleniyor emin değilim.
bu konuda biraz dertleşelim.

adamın sitesinde neyi tıkladıysam altta ...$ çıkıyor.
tıkladığında da nasıl ödeme yapacağın vs.
bu da piyasa ekonomisi.madem alıcısı var ben de ateizm satarım mantığı sırıtıyor.

saroz
23-03-2010, 18:22
Sevgili Anarchist,

Dawkins'i ilk tanıdığımda çok heyecanlanmıştım. Profesör titri olan birisi ateizmi militanca savunabiliyordu. Geçen yıl 3 kitabını okudum. Tanrı yanılgısı, Bir şeytan'ın papazı ve Yaşamın kökenine yolculuk.

Dawkins'in ekonomik vurgun peşinde olduğunu sanmıyorum. Dürüst bir bilim insanı olduğunu düşünüyorum. Zira derdi para olsa dindar bir lider olmak çok daha kolay sanırım. Senin de bildiğin bolca örnek var piyasada.

Kitaplarında, bilimsel veriler ile değerlendirmeler yaparken, evrimi çok güzel anlatıyor. Ancak, birkaç bilim insanında gözlemlediğim kusur Dawkins'de de var. (Bizde Celal Şengör)

Doğa da yakaladıkları evrim kuramının işleyişini, birebir olarak, insanların toplumsal dinamiklerinin açıklamasına uygulamaya çalışıyorlar.

Yani, Evrim'in temel yasalarından olan doğal seçilimi, insan davranışlarının veya toplumsal evrimin iç dinamiklerini açıklamakta kullanıyor. Bu son derece yanlış bence.

Evrim insan'ın genetik özelliklerini değiştirmeye devam ediyor elbette. Ancak sosyal evrim, doğadaki evrimden bambaşka bir iç dinamiğe sahip.

Emekle gelişen insan beyni, doğal yaşam şartlarını, doğaya rağmen değiştirebilme, kontrol altına alabilme seviyesine geldi.

Artık doğal seçilimden bahsedemeyiz. Mülkiyet ve değer gibi ekonomi politik aromalı temel nedenler toplumsal evrimi belirlemektedir.

Kısaca şimdilik bu kadar...

milomanara
23-03-2010, 19:06
Beni ortaokul yıllarıma götürdü bu yüzeysel "para" ajitasyonu. :)

bu kitapların ateizmin kutsal kitaplarına dönüştüğünü düşünmeye başladım.
kendisinin de ateizmin peygamberi gibi bir pozisyon aldığını düşünüyorum.
İki lafından birisi "reason - muhakeme" olan biri nasıl peygambere dönüşür? Hangi sözünün dogmatik olduğunu düşünüyorsun?

bu adam yeni bir şey söylemiyor.ne felsefi ne de biyoloji bilimi açısından.
Dawkins biyolojiye yeni kavramlar sokabilmiş bir adamdır. Bunlardan en bilineni "mem" kavramıdır[1 (http://en.wikipedia.org/wiki/Meme)]. Bir bilimadamından daha fazla ne beklenebilir?

adamın sitesinde neyi tıkladıysam altta ...$ çıkıyor.
tıkladığında da nasıl ödeme yapacağın vs.
bu da piyasa ekonomisi.madem alıcısı var ben de ateizm satarım mantığı sırıtıyor.
Richard Dawkins Derneği, kar amacı gütmeyen bir yardım kuruluşu olarak kayıtlıdır. Amaçlarını burada bulabilirsin[2 (http://richarddawkinsfoundation.org/foundation,ourMission)]. Bununla beraber, Dawkins onlarca TV programını kendi YouTube kanalında ve websitesinde ÜCRETSİZ olarak yayınlamaktadır[3 (http://richarddawkins.net/growingupintheuniverse)]. Her hangi bir akademik veritabanı erişim varsa makalelerini de ücretsiz edinebilirsin[4 (http://www.sciencedirect.com/science?_ob=ArticleURL&_udi=B843J-4MT680R-5&_user=10&_coverDate=04/28/2007&_alid=1263747316&_rdoc=26&_fmt=high&_orig=search&_cdi=33956&_sort=r&_docanchor=&view=c&_ct=405&_acct=C000050221&_version=1&_urlVersion=0&_userid=10&md5=e1f1c97a38a5714b8a60e605051457e2)]. bunları bitirdim, sitedeki incik, boncuk, tshirt'ü bedava istiyorum diyorsan bilemem. Sitede satılan dvdlerin bir çoğunu YouTube kanalından izleyebilirsin[5 (http://www.youtube.com/richarddawkinsdotnet#g/u)].

Tezat olarak, bence bir insandan geçim kaynağını bedava istemek sefil bir yaklaşımdır.

RENAULTFERRARİ
23-03-2010, 19:08
saroz yazından şu anlaşılıyor
Allahın (sen tabiat de) değişmez kanunları mucibince insanda bütün canlılar gibi aynı sahaya atılmıştır ama İnsan ayrı bir imtiyaza tabi tutulmuştur...

evet insanın var oluşu hariçi sebeblerle değildir

ademin camurun kendi ellerimle yoğurdum der Allah
yani bunun manası hariçi sebeblere bağlamadım

hariçi sebeblere bağlamış olsaydı
İnsanda diğer canlılar gibi olurdu
tabiat kanunların hariçine çıkamazdı

saroz
23-03-2010, 20:00
saroz yazından şu anlaşılıyor
Allahın (sen tabiat de) değişmez kanunları mucibince insanda bütün canlılar gibi aynı sahaya atılmıştır ama İnsan ayrı bir imtiyaza tabi tutulmuştur...

evet insanın var oluşu hariçi sebeblerle değildir

ademin camurun kendi ellerimle yoğurdum der Allah
yani bunun manası hariçi sebeblere bağlamadım

hariçi sebeblere bağlamış olsaydı
İnsanda diğer canlılar gibi olurdu
tabiat kanunların hariçine çıkamazdı

Sayın Röno, söylediklerimden bu anlam çıkmaz. Zaten, ''toplumsal evrim'' diye ayırdım ''Biyolojik evrim''i.

Arasındaki farkı sana anlatayım.

Biyolojik evrim, yaşanan çevre koşullarına göre işler. Beslenme, barınma, savunma koşulları bedensel yapıyı ve türün yaşamsal devamını belirler. Bu evrim biçimi insan için aynen devam etmektedir.

Yiyeceğini bulmak için dere tepe dolaşmak, diğer hayvanlarla savaşmak, çok iyi görmek, duymak, koku almak vs. gibi bedene dayanan duyulara ihtiyaç duymuyor insan. Bunların yerine geliştirdiği teknoloji sayesinde, rahat bir yaşam sürüyor. Bedensel evrimde bu koşullara göre çalışıyor.

Sosyal evrim ise farklıdır. İnsanların bireysel kişiliğini, sosyal sınıfını, kültürel yapısını belirleyen temel nedenler, üretim tarzı, üretim biçimi ve mülkiyet ilişkileridir.

Senin anladığın gibi değil. Tanrı veya Allah, insanın hiçbir aşamasında yoktur.

Doğa da varolma mücadelesi veren insan, ellerini kullanmayı başararak ilk aracı ürettiğinde, (keskin taş, sivri ok vs.) düşünme yeteneğine ulaşacak gelişme başladı.

Araçlar beyni, beyinde araçları karşılıklı geliştirdi.

Allah filan hiç varolmadı. Biz söke söke, milyonlarca yılda başardık doğayı yenmeyi.

Siz bu zaferi tutup ne olduğu belli olmayan bir şeye vermeye çalışıyorsunuz. İşiniz zor. İnsan binbir emekle kazandığı bir çok bedel ödediği değerleri bu kadar kolay teslim etmeyecek doğa üstü uydurmalara.

RENAULTFERRARİ
23-03-2010, 20:43
Yazını okdum da... verdiğin hükümleri tetkik etmeden verdiğin kannatindeyim
hep öylediirr..
ekseriyeti böyle... verdiği hükmü tetkük etmeden verir.

neyse !!

bak şurada bir şey demişsin
Allah filan hiç varolmadı. Biz söke söke, milyonlarca yılda başardık doğayı yenmeyi.

saroz !
ben sana daha evvel yazdığım bir şeyi getireyim !
biraz oku bakalım neler anlıycaksın neler !

Din= Allah fikridir.. Dinsizik= Allahsızlık fikridir..
Din denilince bugünkü inanlar göz önüne gelmesin dinin safiyetinden bahsediyorum.. dinin ne kadar elbislerini soyarsan.. çıplak hale getirirsen ona adar meftun ve aşık olursun
şimdi Allahsızlık fikri... hiç bir vakit ekseriyetin mezhebi olmamıştır ve olamaz

bunun anlamı :
insanlığın eksere yakını Allah fikrinden hereket ederek gelmişlerdir.. işte o dümdüz hatt üzerinde yürüyen ekseriyetin içinde bulunan o dinsizlerinde.. eksere tabi olaraktan yürümeklikleri tabii ve ZARURİDİR

sen aradan Allah fikrini çıkardın mı doğayı yenemezsin !

Allah fikrini çıkar.. allahsızlık fikriyle bak doğaya ne görüyorsun : kıskanmak korumak mücedele etmek çekişmek kavga dövüş katletmek üzerine kurulmuş kanunlar

Şimdi yalnız İNSAN : bu kuralları Akıl ve Vicdanıyla karşı durarak kendi üzerindeki tesirlerinin üstesinden gelmiş değiştirmiştir..

Şimdi soruyorum.. Acaba İnsan Vahşi doğanın TABİATIN Kurallarını değiştimek KUDRETİ nereden almıştır ? Tabiki Allah fikrinden..

insaf etmek istediğimizde herhangi bir faziletin fazilet olduğunu bize bildiren Allah fikri mi Yoksa Allahsizlık fikir mi ?
yine insaf etmek istedeğimizde.. önlemek ARZUSUDA bulunduğumuz herhangi bir çirkinliğin ADİLİĞİN ADİLİK olduğunu bize anlatan Allah fikri mi ?

yoksa vahşete adilliklere örnek teşkil eden kanunlar kurallar mı
bize bunu İlham etti... bunları anlattı ?

arkadaş benimde gönlüm şu şeyi ister. ?
Vahşi doğa senin istediğin gibi kurulmamış..
sen evrim geçirmiş herhangi bir canlısın.
mücadele kavga dövüş kıskanmak korumak öldürmek..
yolunu bulup bunları becerebiliyorsan ne ala..
beceremiyorsan zavallısın
Ümit etmek cinnetten daha büyük cinnetir..
beceremiyorsun zavallı olarak yaşıycan... diye bağıran TABİAT ANAYA ne cevap vericen ?

keşke benimde olsa diyerekten toplum içinde sukunlu bir unsur olman
BARBAR olmamanın sebebi!? .....
yani seni böyle nazlı büyüten!! Allah fikridir.. Allah fikri

Allah yok diyerekten kabul edilişin
netcesinde iş renk almaya başlar
sözler işler kızışır çok başka olur

o yüzden tarihe bakarsanız din medeniyetlerini görürsünüz
asırladır sürer
işte musanın isanın Hazreti Muhammedin bu gün peşinden milyarlarla insan var
yani din medeniyeti çok sürüyor
tarihe bakarsanız dinsiz medeniyetler yok denecek kadar azdır

cin
23-03-2010, 21:37
Yazını okdum da... verdiğin hükümleri tetkik etmeden verdiğin kannatindeyim
hep öylediirr..
ekseriyeti böyle... verdiği hükmü tetkük etmeden verir.

neyse !!

bak şurada bir şey demişsin

saroz !
ben sana daha evvel yazdığım bir şeyi getireyim !
biraz oku bakalım neler anlıycaksın neler !

Din denilince bugünkü inanlar göz önüne gelmesin dinin safiyetinden bahsediyorum.. dinin ne kadar elbislerini soyarsan.. çıplak hale getirirsen ona adar meftun ve aşık olursun
şimdi Allahsızlık fikri... hiç bir vakit ekseriyetin mezhebi olmamıştır ve olamaz

bunun anlamı :
insanlığın eksere yakını Allah fikrinden hereket ederek gelmişlerdir.. işte o dümdüz hatt üzerinde yürüyen ekseriyetin içinde bulunan o dinsizlerinde.. eksere tabi olaraktan yürümeklikleri tabii ve ZARURİDİR

Allah fikrini çıkar.. allahsızlık fikriyle bak doğaya ne görüyorsun : kıskanmak korumak mücedele etmek çekişmek kavga dövüş katletmek üzerine kurulmuş kanunlar

Şimdi yalnız İNSAN : bu kuralları Akıl ve Vicdanıyla karşı durarak kendi üzerindeki tesirlerinin üstesinden gelmiş değiştirmiştir..

Şimdi soruyorum.. Acaba İnsan Vahşi doğanın TABİATIN Kurallarını değiştimek KUDRETİ nereden almıştır ? Tabiki Allah fikrinden..

insaf etmek istediğimizde herhangi bir faziletin fazilet olduğunu bize bildiren Allah fikri mi Yoksa Allahsizlık fikir mi ?
yine insaf etmek istedeğimizde.. önlemek ARZUSUDA bulunduğumuz herhangi bir çirkinliğin ADİLİĞİN ADİLİK olduğunu bize anlatan Allah fikri mi ?

beceremiyorsun zavallı olarak yaşıycan... diye bağıran TABİAT ANAYA ne cevap vericen ?

asırladır sürer

Değerli reno,

O kadar çok "kesin ve apaçık" bilgi ve belge ile açıklamıssın ki olayı,

Değil Saroz bütün kainat gelse savunmanı çürütemez inan :)

İnkarı imkansız bu kadar açık delil sunduğun içinde ayrıca teşekkürr ederiz,

hele birde,

sen aradan Allah fikrini çıkardın mı doğayı yenemezsin ! Demişsin ya,

Tam o sıra bende afrikanın balta girmemiş ormanlarında binlerce yıldır doğayla savaşan insanları düşünüyordum,

Sonra dedim ki bunlar da kesin kafir' lerdir yoksa inanır insan'ın allah'ı olmadan o doğayı yenmesi ve yaşamını devam ettirmesi mümkün olmamalıydı

Saygılarımla

Ovidius
23-03-2010, 21:51
Tanrı yanılgısı kitabını tesadüfen yazarının adını hiç duymadığım halde aldım.
çok şeyler yazmıştı ama bana hep yahudi ve islam karşıtı gibi geldi.ağırlık bu gruptaydı sanki.

Tanrıdan çok
onun adına yapılan uygulamalar eleştirilmiş.
başka kitabını okumadım.

Anaşit e haklı olabilir.

Bu arada tüm kitap ÖMER HAYYAM ın bir rubaisi kadar etkili değil.

Hayyam hayranı olduğumdan veya saplantıdan değil bana öyle geliyor.

Veya bir lise sosyoloji kitabı ve ya etimoloji sözlüğü bana tanrı nın olmayacağını daha iyi anlatıyor.

troyya
23-03-2010, 22:06
Sevgili Anarchist,

Dawkins'i ilk tanıdığımda çok heyecanlanmıştım. Profesör titri olan birisi ateizmi militanca savunabiliyordu. Geçen yıl 3 kitabını okudum. Tanrı yanılgısı, Bir şeytan'ın papazı ve Yaşamın kökenine yolculuk.

Dawkins'in ekonomik vurgun peşinde olduğunu sanmıyorum. Dürüst bir bilim insanı olduğunu düşünüyorum. Zira derdi para olsa dindar bir lider olmak çok daha kolay sanırım. Senin de bildiğin bolca örnek var piyasada.

Kitaplarında, bilimsel veriler ile değerlendirmeler yaparken, evrimi çok güzel anlatıyor. Ancak, birkaç bilim insanında gözlemlediğim kusur Dawkins'de de var. (Bizde Celal Şengör)

Doğa da yakaladıkları evrim kuramının işleyişini, birebir olarak, insanların toplumsal dinamiklerinin açıklamasına uygulamaya çalışıyorlar.

Yani, Evrim'in temel yasalarından olan doğal seçilimi, insan davranışlarının veya toplumsal evrimin iç dinamiklerini açıklamakta kullanıyor. Bu son derece yanlış bence.

Evrim insan'ın genetik özelliklerini değiştirmeye devam ediyor elbette. Ancak sosyal evrim, doğadaki evrimden bambaşka bir iç dinamiğe sahip.

Emekle gelişen insan beyni, doğal yaşam şartlarını, doğaya rağmen değiştirebilme, kontrol altına alabilme seviyesine geldi.

Artık doğal seçilimden bahsedemeyiz. Mülkiyet ve değer gibi ekonomi politik aromalı temel nedenler toplumsal evrimi belirlemektedir.

Kısaca şimdilik bu kadar...

tamamen basit bir senaryo düşünceleri bunlar :) dusunulmeden yazılmıs; cala kalem mi diyorlar buna...bu türde bir yazı...şimdi yazına bir cevap yazalım...

dawkins bir bilim adamı olabilir ; ama derdinin para olmadıgını nereden cıkartıyorsun ve buna parelel olarak dindarların derdinin para oldugunu kim soyletiyor sana

şimdi birinci acıklayacagın soru su ;

1-dawkinsin derdinin para olmadıgı tezini acıklamak

2- dindarların derdinin para oldugunun tezini açıklamak.

3-Bunun tam tersinin kesinlikle olamayacagını ispat et.

4- O bolca örnekleri niye anarchiste atfediyorsun?

...senin de bildigin gibi ne demek...ben bilmiyorum ama sen biliyorsun demektir bu...yada ikimizde biliyoruz ama burda yazmak yersiz...eğer oncesinde bu ikilemi yasatıyorsan...bu ikilemi cozmek zorundasın sayın saroz...yani burda yazmak tam yeri olacaktır.

buda bir tezat ornek ;

şimdi yaşamın kökeni adlı kitabı okudugunu soyleyen sensin ; ve bu cumleleri o parantez icinde yazdıgın kişimi soyluyor yoksa sen mi..buyuk ihtimal sen o soyluyor...ancak kitabı okuyan sensin...niye kendi dusuncen yok...eğer bu dusunceyi paylasıyorsan ; o zaman richard dawkinsin cok dogru bir adam olmadıgını ama geneliyle iyi bir adam oldugunu acıklaman gerekiyor...

buda havada kalmıs tabi ki

buyrun evrimin evrim geçirmiş hali bu cumleler :) bakalım daha ne kadar evrileceksiniz :)

biz sabitiz ama tutarsızlıklar surekli sizde :)

cosmic_eye
23-03-2010, 22:06
dawkins fetullah gülen gibi numaradan ağlayarak holding sahibi olmadı
umarım daha çok para kazanır dawkins, o iyi bir yazar yıllardır yazıyor, araştırıyor.

Tanrı yanılgısı kitabında daha çok hıristiyanlığı eleştiriyordu, İslam hakkında fazla eleştirisi yoktu.

RENAULTFERRARİ
24-03-2010, 00:37
Değerli reno,

O kadar çok "kesin ve apaçık" bilgi ve belge ile açıklamıssın ki olayı,

Değil Saroz bütün kainat gelse savunmanı çürütemez inan :)

İnkarı imkansız bu kadar açık delil sunduğun içinde ayrıca teşekkürr ederiz,

hele birde,

sen aradan Allah fikrini çıkardın mı doğayı yenemezsin ! Demişsin ya,

Tam o sıra bende afrikanın balta girmemiş ormanlarında binlerce yıldır doğayla savaşan insanları düşünüyordum,

Sonra dedim ki bunlar da kesin kafir' lerdir yoksa inanır insan'ın allah'ı olmadan o doğayı yenmesi ve yaşamını devam ettirmesi mümkün olmamalıydı

Saygılarımla

Saroz doğayı yendik kanunlarını değiştirdik diyorda
onun için Allah fikri olamadan doğanın kanunlarını değiştiremezsin dedim
sen herhalde doğayala mücadele etmek yaşamını devam ettirmek olarak bunu algılamışsın
hayır
tabiatın kanunlarını değiştimek
mücadele etmek değil
tabiatın kanunlarını değiştimek kudretini Allah fikrinden almıştır..

yoksa inanır insan'ın allah'ı olmadan o doğayı yenmesi ve yaşamını devam ettirmesi mümkün olmamalıydı

CİN ! ben demiyorum
bak avrupalı diyor
Ne kadar vahşi ne kadar ilkel olursa olsun hiçbir millet yoktur ki
hakikat ve mahiyetini bilmese bile bir Allah tanımasın
muhakkak tanır
dünyayı bucak bucak dolaşınız: duvarsız edebiyatsz kanunsuz servetsiz şehirler bulacaksınız ama ibadethanesiz duasız mabudsuz hiç bir yer şehir göremiyceksiniz.. diyor

ne kadar balta girmemiş vahşi olursa olsun
muhakka gönlünü bir yere bağlar ve tapar diyor anladın mı
ormanın ruhuna şuyuna buyuna

demek ki !
balta girmemiş ormanların içinde yaşayan bu ilkel insanlar ALLAHSIZ değillermiş
CİN !

şimdi bu bilgi ile bilgilendikten sonra
ÇOK BEĞENDİĞİN HAYRANI OLDUĞUN YAZIYI
bir tekrar daha okursan
neden İNSANLIĞIN nazlı büyüdüğünü BARBAR olmadığını daha canlı anlıycan umulur !

bunun anlamı :

asırladır sürer

uyar
24-03-2010, 00:44
yapmayın arkadaşlar ...

özellikle anarşist arkadaş.... en azından RDnin başkaldırıcı ve direk konuşan korkusuz kimliği bile saygı uyandırmıyor mu sen de?? bundan ala anarşist mi olur???

para kazanmaya karşı olmak doğru mu?? ateistlerin "out " olması kampanyaları ve özelikle "sınırsız doktorlar"" ve "kızılhaç" gibi seküler kuruluşlara desteği inkar edilmez.... tüm toplumlar da bir heyecan ve "farkındalık" yaratmadı mı??

konuşmalarını izliyorsanız çoğunda kendisi sitesiyle başkalarının uğraştığını vs söyler... beğenirsiniz beğenmezsiniz o başka ama cesur kişilik ve bu takdire şayan değil mi?? keşke böyle ortaya çıkabilecek bir cesaret bende de olabilse..

sevgiler

uyar
24-03-2010, 00:47
röno kardeş....

sen şimdi diğer dinleri takdir mi ediyorsun.. onlar doğru mu diyorsun???

RENAULTFERRARİ
24-03-2010, 01:21
DİN= Allah fikri
DİNSİZLİK= Allahsızlık fikri

Nova
24-03-2010, 01:44
DİN= Allah fikri
DİNSİZLİK= Allahsızlık fikri

Din: Yaşam tarzı
Dinsizlik: Özgürlük

Khaos
24-03-2010, 13:17
ne var ya
nesini beğenmediniz.
biraz ajitasyon biraz da dedikodu yapalım işte.
en son bi arkadaştan duyduğum bi komplo teorisi vardı.
onu da ekleyeyim hatta.
daha çekici olur.
amerikanın toplumsal dindarlığından rahatsız olan ingilterenin , abd de sayısal olarak aslında ciddi rakamlara ulaşan ateistleri politik anlamda örgütlenmeye iterek abd politikalarını neoconların vb etkisinden kurtarabilmek için, bizzat ingiltere tarafından abd özelinde tezgahlanan bir toplum mühendisliği uygulaması olduğunu iddia ediyor.

saroz
24-03-2010, 14:04
Dawkins'in kişiliğini ve bilimsel duruşunu takdir ediyorum. Cesur bir iş yapıyor. ABD'de ateist olmak kolay değil.
Hatta bizden daha gerici olduklarını, din konusunda tahammülsüzlükleri klu klux klan vb. gibi tescilli faşist örgütleriyle sabittir.

Dindarlar para peşindedir demedim. Dindar liderler para peşindedir dedim. Dindarları sömürerek para elde ettiklerinden tüm dindarlar para peşinde olamaz.

Ben hiçbir yerde doğanın kanunlarını değiştirdik demedim. Doğal koşulları geliştirdiğimiz aklımız sayesinde ürettiğimiz teknoloji ile lehimize kullanmayı başardık.

Evrim, sadece canlıların bedeni ile sınırlı değildir. Örneğin insanların konuştuğu dil (lisan) de evrim geçirir.

nogada
24-03-2010, 18:02
R.Dawkins akademik olarak saygı duyulacak bir bilim adamıdır bence.Fakat kendine fazla güveni ve havalı tavırları onun bu akedemisyenliği ile bağdaşmamaktadır.Bir nevi Tarıya savaş açmış ve bu işi militarist şekilde devam ettirmektedir,karşısındakini aşağılamaya çalışması ve kendinden başkasını dinlemeyerek,tartışma usulündende uzak oluşu onun karakteristik özelliğidir.Kendisinin kitaplarından okumuş bulunmaktayım fakat benim Tanrı inancımı etkilediğini söyleyemem.

Onun büyük savunucularından sayın milomanara ile onun hakkındada çok çok konuşmuşluğumuz vardı,bir zamanlar :D

Bu arada Sayın Saroz kendisi Amerika'da değil,İngilterededir ve oxford üniversitesi evrimsel biyoloji bilim dalında Profösördür...

Saygılarımla...

Khaos
25-03-2010, 14:18
sayın nogada
dawkins, tanrıya savaş mı açmış.
alakası yok.
tanrıya savaş açmamız için tanrının var olması gerekir di.
tanrı yok.
o halde biz tanrının varolduğu yalanına savaş açtık.
onun kitapları tanrı inancınızı etkileyememiş ise bu sizin kendinizi yalana ne kadar kaptırdığınızın delili olabilir.
çünkü onun kitapları materyalizmin özetidir.
yani aslında onun değildir.bütün insanlığın ortak malıdır yani.benim sıkıntım sadece bunu dile getirmekti.
hoş bu başlığı açarken kafam bir milyon ötesiydi.
sitesinin tarzındaki marketing havadan rahatsız olmuştum hepsi bu.
ayık kafayla o kadar da rahatsız edici gelmedi.
ama sizin çelişkileriniz her zaman aynı derecede rahatsız edici bay nogada.