Orijinalini görmek için tıklayınız : kapitalizmden sosyalizme geçmek zorundayız
TurkceRap
25-03-2010, 14:19
Sayın Enveyme, bir resme baktığınızda, resmin tamamına bakarak ayrıntıları değerlendirirsiniz. Size karmaşık gelen, saydığınız konular resmi tamamlayan ayrıntılardır.
Bahsettiğiniz, ''Tanrı, çıkar, Koç, Sabancı, Evrim, kanıt, vs. vs.'' objeler tek tek verilip bir kompozisyon hazırlayın dense, sanırım yukarıdaki yazı çıkardı.
Birkaç zenginin tüm üretilenleri biriktirip, diğer insanlara sadece emeklerini satabilecekleri (istihdam) bir ortam yaratan düzen, insanlara mutluluk ve huzur getiremez.
Biriktirmek yerine, insanlığın ulaştığı üretim düzeyinden, ve ürünlerinden, tüm toplum üyelerinin herkese yeteneğine göre, herkese ihtiyacı kadar faydalanabildiği bir sistem daha üretken ve huzurlu olacaktır.
Saygılar.
Sizin dediğiniz karınca sürülerine belki uygulanabilecek, fakat insanlara uygulanamayacak bir sistemdir.
Zengin insanlara o zenginlik gökten zembille inmediğine göre, birileri daha çok çalışarak ya da diğerlerine göre daha büyük riskler alarak, çoğu zaman da daha doğru zamanlarda daha doğru seçimler yaparak o varlığa sahibolmuştur.
birilerini bundan dolayı hedef haline getirmek kıskançlığın açığa vurulmuş halidir.
halbuki insana yakışan diğer insanları kıskanıp boş avuntularla kendini avutacağına, daha iyi imkanlara ulaşmak için çalışmaktır.
işte huzur getirebilecek birşey varsa o da budur, ne kadar refah o kadar huzur.
yada çalarak, sömürerek değil mi türkçe rap.
senin inandığını iddia ettiğin kitapta bile o zenginliğin kökenlerine dair senin kafandakinden daha çok bilgi var.
1500 yıl önce çölde yaşayan çoban muhammet bile bu işin nasıl olduğunu sana kıyasla daha iyi anlamıştı.
bu arada hala kanıt yok.binlerce yıldır da yoktu.bu gün de yok.
Sizin dediğiniz karınca sürülerine belki uygulanabilecek, fakat insanlara uygulanamayacak bir sistemdir.
Zengin insanlara o zenginlik gökten zembille inmediğine göre, birileri daha çok çalışarak ya da diğerlerine göre daha büyük riskler alarak, çoğu zaman da daha doğru zamanlarda daha doğru seçimler yaparak o varlığa sahibolmuştur.
birilerini bundan dolayı hedef haline getirmek kıskançlığın açığa vurulmuş halidir.
halbuki insana yakışan diğer insanları kıskanıp boş avuntularla kendini avutacağına, daha iyi imkanlara ulaşmak için çalışmaktır.
işte huzur getirebilecek birşey varsa o da budur, ne kadar refah o kadar huzur.
Sanırım Bertolt Brecht'in aşağıdaki dizeleri, yeterince açıklıyor, kapitalist düzende barış ve huzurun asla olamayacağını.
Tahterevalli
iyice görüyorum artık düzeni.
orada, bir avuç insan oturuyor yukarıda,
aşağıda da bir çok kişi.
ve bağırıyor yukardakiler aşağıya:
"çıkın buraya gelin ki,
hepimiz olalım yukarıda."
ama iyice gözlediğinde görüyorsun,
neyin saklı olduğunu
yukardakilerle, aşağıdakiler arasında.
bir yol gibi gözüküyor ilk bakışta.
yol değil ama.
bir tahta bu.
ve şimdi görüyorsun açıkça;
bu bir tahterevalli tahtası.
bütün düzen bir tahterevalli aslında.
iki ucu birbirine bağımlı.
yukardakiler durabiliyorlar orada,
sırf ötekiler durduğundan aşağıda
ve ancak;
aşağıdakiler, aşağıda oturduğu sürece
kalabilirler orada.
yukarıda olamazlar çünkü,
ötekiler yerlerini bırakıp çıksalar yukarı.
bu yüzden isterler ki;
aşağıdakiler sonsuza dek
hep orada kalsınlar.
çıkmasınlar yukarı.
bir de, aşağıda daha çok insan olmalı yukardakilerden.
yoksa durmaz tahterevalli.
tahterevalli,
evet,
bütün düzen bir tahterevalli.
Başlıktan sapmamak için bu konuyu uzatmayalım derim.
Sayın anarchist...
Savunucusu olduğunuz marksizm,kominizm bu dünyaya neler kattıda siz bunlara inanıyor ve destek oluyorsunuz.
Bunlar dünyayı birbirine karıştırdığını iddia ettiğiniz dinlerden çok daha fazla insanlığı yoran ve katleden öğreler olmuştur üstelik dinler tarihinin noktası kadar geçen bir zaman zarfında.Bence siz önce kendi inandıklarınız ideolojileri sorgulayın.
Kominiz mükemmel bir düşünce idide o yüzdenmi sefalet içinde bitip,bir an önce kapitalist dünyaya entegre olmaya çalıştı sovyetler,yada okumuş tabakası mühendisler,doktorlar,avukatlar kimi ülkelere gelerek fuhuş mesleğini icra etti.Bakın dünyada en fazla intihar vakalarının yaşandığı ülkelere,en fazla intihar meyilli olan ülekelere(eski kominist rusya,çin,kuzey kore).
Bakın en fazla idamın yaşandığı ülkelere(s.s.c.b,çin ve kuzey kore)
Üstelik çinde artık bu işin bir yerde son bulacağını hissetmiş olmalıki,kendilerini serbest ekonomiye ve global pazarlara satmaya başladı.
Yine aynı şekilde Kominist rusyanın sürgünlerine,çin içindekietnik oluşumların baskılarına bakın.
Din birr afyon öylemi?
Ve sizin benimsediğini düşünce,ideoloji ise kurtarıcı.
Lütfen biraz daha dürüst olun ve düşman edindiğiniz düşüncelerden çok daha geri kalmış ideolojilere bağlılıkta kenndinizi sorgulayın.
Kominiz bir ütopyadır ve hiç bir zaman dediğini veremeyecek ve yer yüzünde hakim olamayacak bir olgudur.
bak baak bak
sıkışınca topu taca da nasıl atarmış.
benim savunduğum ideoloji ne zaman nerde varoldu.
ben yakın gelecekte de varolacağını beklemiyorum.
insanlığın evrimi buna müsait değil bu aşamada.
üstelik sandığın gibi bir ideloji de savunmuyorum.sadece emek-sermaye çelişkisi denen somut bir gerçekte emekten yanayım.....bunu tartışırız sorun değil.
sen ne kadar suudcuysan ben de o kadar çinciyim.hatta o kadar bile değilim.
bunu da bal gibi biliyorsun.
ama sırf topu taca atabilmek için iftira atıyorsun.
sen ne yüzle bana dürüst ol diyebiliyorsun.
sen bu tavrınla dürüstlüğe ne kadar uzak düştüğünü görebiliyormusun.
düşman edindiğimiz düşünce nedir.
islam mı.islam bir düşünce değildir.bir inanç biçimidir savsatadır.eğer düşünce derken kapitalizmi kastediyorsan onun ne olduğunu sana anlatmayı bile artık gereksiz görüyorum.
Ben bir çok şey görebiiyorum,seninde görebileceğin zamanlar gelecek elbet,anarşist,sosyalist,marksist edalarını çok yaşadım,çok içinde bulundum,çok kafamı yordum,şimdi ise ancak gülüyorum ve geçiyorum,ne akdarda aptalmışım diye,tabi insan gençken hararetli oluyor,sizi bilmem ama ben tüm lise ve üniversitemin ilk yıllarını bu gibi beş para etmez insan kandırmacası ideolojilere verdim.
Sonuçta gördümki her şey insanı kullanmak için,her şey patronlar için,hiç bir zaman insan özgürlüğe ve eşitliğe kavuşamayacak.Bir çok okunan kitaplar,manifestolar,gelenek kitapları,konferanslar,toplantılar,her gün devrim olacak nidaları vs... hepsi koca bir yalan,insanın eşitliği,hürlüğü palavra.
Ben sol ağırlıkta bir ailede büyüdüm,elbette onlar etken olmuşlardı o yöne gitmeme ama,o zamanlar babam bana kızardı neden bunlarla uğraşıyorsun,biz yaptık üniversitelerden kovulduk,dayaklar yedik,savunduğumuz emekçilerden küfürler yedik,vatan haini ilan edildik oğlum bu işler yalan işler derdi.O zaman bende büyük bir sinirle babamı sorgulardın,devrimci duruştan uzaklaşmış,emperyalist düzene adapte olmuş düzen adamı derdim.
Hatta babam için düzen adamı isminde 3-5 de şiir yazmıştım.
Sonraları anladımki babam son derece haklıydı.Onla beraber o yıllarda omuz omuza olanlarda şimdi aynı şekildeler v bende.Üstelik siz yada ben bir 68 kuşağ değiliz,onlar tamda sizin şu an dsahip olduğunuz ideolojilerin en kuvvetli savunucuları,en büyük Devrimci Gençleriydi.Şu an değil
Bu arada bak bak bakkk gibi mahalle ağızı konuşmalarda size pek bir yakışmamış.
Saygılarımla...
Dip Not:Ben hiç bir zaman Suudçu olmadım,arapçıda.Sinirlendiğinizde ne kadar boş konuşabildiğinizi görmüş olduk.
nogada
senin suudçu olmadığını bildiğim için,
sen ne kadar suudcuysan ben de o kadar çinciyim dedim.
basit bir kelime sanatı yaptım yani.
demek istedim ki;
beni sscb çin gibi sosyal faşizm örneklerinden yola çıkarak eleştirmeye kalkarak topu taca atıyorsun.
ama bunu bile anlamamışsın.
yaş muhabbetine gelince.
sen bir zamanlar bir düşüncedeydin. sonra o düşüncenin yanlış olduğunu görerek mi değiştirdin.
yoksa davanı mı satmak zorunda kaldın.cevabını kendin verirsin.
ama ben sandığın gibi yeni yetme değilim.
45 indeyim.
her zaman sosyalisttim.
hatta yıllarca da islam sosyalistiydim.
sen herkezi kendin mi sanırsın.
sosyalizmin kapitalizm üzerine hangi tespiti yanlış ki.
yanlışını görüyorsan otur düzelt.
iftira atıp durma.
Düşüncenin yanlış olduğundan çok,o düşünce duruşununda karşısındaki ile aynı olduğunu keşfettiğim zaman fikir değiştirdim.Amaçlar aynı yöntemler farklı idi.İki kutup oluşmuş ikiside birbirinden keskin,ikisie dünya insanlarına şer getirmeye odaklı.
Ben anlayamamış olabilirim,böyle anlamamdaki nedeni size göstereyim;
sen ne kadar suudcuysan ben de o kadar çinciyim.hatta o kadar bile değilim.
Cümlenizin sonundaki kalın harflerle belirttiğim yazınız olmasa idi,demek istediğiniz gibi anlardım fakat o son söyledikleriniz,beni Suudçu olarak gördüğünüz anlamına yakılaştırıyor,cümlenizin tamamını.
Sonuçta yanlış anlamış olabilirimde,farketmez,anlatınca sonucta herşey anlaşılıyor,yeterki tartışmayı,münakaşaya getirmeyelim.
Saygılarımla...
senin inandığını iddia ettiğin kitapta bile o zenginliğin kökenlerine dair senin kafandakinden daha çok bilgi var.
1500 yıl önce çölde yaşayan çoban muhammet bile bu işin nasıl olduğunu sana kıyasla daha iyi anlamıştı.
Sevgili anarchist,
Sizi severim ama bazen çıkışlarınız gerçekten çok anormal. Sapla samanı birbirine karıştırmayın. Aynısını sayın saroz'a da söylemiştim. Tanrı ve kanıt ile, Koç'un, Sabancı'nın ne ilgisi var diye...
Çalmak, sömürmek diyorsunuz. O farklı birşey. Binlerce insana iş sağlıyorlar. Bunun sonucunda sattıkları ürünlerden kazandıkları para, ne beni, ne sizi ALAKADAR ETMEZ. Bu çok ve nettir. Sayın Turkce Rap'in dediği gibi bundan sonra işin içine kıskançlık girer.
Bu arada siz ne kanıtı arıyorsunuz? Boşuna uğraşmayın, bu düşünce ile bulamazsınız.
Saygılarımla
TurkceRap
27-03-2010, 01:18
Anarchist sen bi alıcıların bakımını yaptır istersen, Ben nerde söyledim herhangi bir organize dine inandığımı?
Ne Kitabı, ne Peygamberi?
Sırf bu iletin dahi karşındaki kişinin fikrini bilmeye gerek duymadan, kendi uçmuş fikirlerini çala kalem yazıyor olabileceğin konusunda bir fikir veriyor.
Ben konu birleştirilmeden önce senin yukarıdaki iletini okudum, cevap yazıp yazmamak konusunda tereddüt ettim, Çünkü biliyorum ki, Seninle tartışmak havanda su dövmekten farksız.