PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uzun Hikaye demy!

demy
26-03-2010, 08:20
UZUN HIKAYE
1969 Adana...Doguanadoludan göc etmis, sünni bir ailenin cocugu...Ilk ve ortaokul yillarini bes vakit namaz kilarak ve oruc tutarak gecirmis...Lisede sadece cuma namazlari kilip ama yinede arkadaslarini toplayip teravi namazlarina giden...Evine hic gazete girmeyen; promosyonlari alinip kendisi cöpe atilanlar haric...Okul kitaplari haric hic kitap okumayan...Insaatci bir babanin oglu olarak okuldan arta kalan zamanlarda ve tatillerde insaatta calismak zorunda olan...Dama oynamayi bile günah sayan bir babanin, etrafinda olup bitenlerden habersiz yetismis cocugu olan, ben zincirlerimi kirdim ve kendimi azat ettim.
Üniversiteye gidene kadar azalan dini inancim birinci sinifta yavas yavas kayboldu ama ben hala ara sira namaz kiliyor ve ramazandaki futbol turnuvalarina oruc tutarak katiliyordum.Yurtta kaliyordum ve sagcisi, solcusu, sünnisi, alevisi, bircok insanla tanisiyor yada tanistiriliyordum.Kimisi samimi tokalasma istegimden dolayi yukari kalkan isaret parmagim yüzünden elini öfkeyle cekip beni fasist olarak sucluyor, kimi de biyiklarimdan dolayi kominist diyordu.
Aslinda tam olarak ne zaman veya hangi olaydan sonra dinsiz oldugumu bilmiyorum.Bu benim icin bir sürecti, kendimi ararken buluyordum cevaplarini kafamdaki sorularin.Beni en cok rahatsiz eden tanrinin varligi veya yoklugu degil, insanin kulluguydu.Artik hickimsenin kulu degilim, kölesi hic degil.Yaptigim herseyden vicdanim sorumlu, egrisiyle dogrusuyla.
Kuranin türkcesini bir kac defa bastan sona okuyup bitirmek icin niyetlendim.Her defasinda yirmi otuz sayfa kadar okuyup, bir birini tekrarlayan yada yalanlayan veyahut hükümsüz kilan ayetleri görünce biraktim.Tevratla incili okurkende benzer duygulara kapildim.Turan Dursun ve Ilhan Arsel´in arastirmalarini okumak daha kolay izlenilecek bir yol benim icin.
Biz dinsizlerin dindarlara gösterdigi hosgörünün binde biriyle dahi karsilasamazken, acaba bu bir taviz mi diye düsünüyorum bazen.Dinsizligimi söylerken dahi bunu hakeret kabul edenler hatta samimi oldugunu düsündügüm arkadasligini kesenler bile var.Bence bizlerde düsüncelerimizi alenen söyleyebilmeliyiz, en yakinlarimiza bile.Özgürlügün sitesinde oldugu gibi.
Bazende dini konularda bazi arkadaslarla konusup yalnis bilgilerini düzeltmek isterken hakli oldugumu kabul ettikten sonra bana;"Hepsini bizden iyi biliyorda pustluguna bize dinsizim diyor."dedikleri de oluyor.
Artik insanlar farkli düsüncedeki insanlardan uzaklasmak, kacmak yerine; yakinlasmayi, diyalog kurmayi tercih etmeli.Aksi takdirde birbirine benzer düsüncelerimizi kendi kendimize söylemekle yetinmek zorunda kalabiliriz, ne uzayip ne de kisalmadan.

Kandil geceleri kandil oluruz
Kandilin icine fitil oluruz
Hakki göstermeye delil oluruz
Fakat kör olanlar görmez bu hali

Okuma zahmetinde bulundugunuz icin tesekkür ederim.

Saygilar.

troyya
26-03-2010, 13:40
Kuranin türkcesini bir kac defa bastan sona okuyup bitirmek icin niyetlendim.Her defasinda yirmi otuz sayfa kadar okuyup, bir birini tekrarlayan yada yalanlayan veyahut hükümsüz kilan ayetleri görünce biraktim.Tevratla incili okurkende benzer duygulara kapildim.Turan Dursun ve Ilhan Arsel´in arastirmalarini okumak daha kolay izlenilecek bir yol benim icin.

buda guzelmis sayın demy...birbirini tekrar eden...:) buna hatırlatma metodu deniyor...ayetlerin geliş amacını ve nerde ne zaman indigini bilmeyenler icin sıkıcı methodlardır..ancak sen kuranı duz okudugun icin...kuran sana ne demek istedigini asla ve asla soylemeyecektir...sende ateist oldugunla kalacaksın...

saygılar..diger butun cumlelerinde, yani geneli kuru musluman,bir halttan haberleri yok gibi genelleştirirsek sonuna kadar haklısın diyorum...bizim ulkemiz boyledir maalesef...bir halttan anlamazlar...tahada geçiyor bu derim...adam bana taha ne der ? ondan sonra bir fatiha bir subhaneke ile elhamdullillah derler...anlamını bile bilmezler...

100 de 80 i bizim ulkemizde bu turdendir...

cenker
26-03-2010, 14:09
yazını okudum demy.mücadelen için kutlarım seni.

vartor
26-03-2010, 15:56
Eninde sonunda, biraz dusunebilen birisi, dininden uzaklasacaktir. En basit nedeni, kendi dinini en dogrusu sanan birinin diger din mensuplarinin da ayni dusuncede olmasini fark etmesi bil, suphe icin yeterlidir. Birbirimizle saygi ve sevgi icinde yasayabilmemiz icin , din bir vasita degil, bir engeldir. Seni kutlarim sevgili demy.

troyya
26-03-2010, 18:12
Eninde sonunda, biraz dusunebilen birisi, dininden uzaklasacaktir. En basit nedeni, kendi dinini en dogrusu sanan birinin diger din mensuplarinin da ayni dusuncede olmasini fark etmesi bil, suphe icin yeterlidir. Birbirimizle saygi ve sevgi icinde yasayabilmemiz icin , din bir vasita degil, bir engeldir. Seni kutlarim sevgili demy.

oooo buyuk soz sayın vartor...ozaman sen cevrendeki tum muslumanları huzurunu bozdugu icin tek tek kılıçtan geçir istersen...nasıl sevgi ve saygı içinde yaşayamıyorsun ya....görende vartor kendini dusunmeyen, ekmek kavgası peşine dusmemiş...sadece dunya barışı için çalışan bir insan olarak algılar...dunya barısı için ne yaptın...milletin dinine kufreden adam dunya barısından bahsediyor... git o zaman hristiyanlara da kufret...onların sayısı bizden daha fazla...dunya barısını o medyada gordugunuz 3 5 musluman yobaz bozuyor...sense ; onlara bakarak ha muslumanlar bunlardır..ezin kafasını demekten baska bir şey yapmıyorsun...

kendinle celisiyorsun...dunya barısını boyle mi getireceksin...git dısarı bagır hadi...dinciler dunya barısını bozuyor, hepsini yok edin diye...bagır bakalım ne diyolar sana....kendinde inanmıyorsun ya buna işte laf olsun torba dolsun :)

saygılar

ozgur_beyin
26-03-2010, 20:16
demy hikayen zannettiğin kadar uzun ve sıkıcı değil. ama insan özgür olmaya kalktımı mutlaka akıl yoluyla bu yolu buluyor.aslında hikayelerimiz bir birine benzer ve yakın yuvana hoşgeldin umarım kalıcı olursun

Nova
27-03-2010, 00:01
kendinle celisiyorsun...dunya barısını boyle mi getireceksin...git dısarı bagır hadi...dinciler dunya barısını bozuyor, hepsini yok edin diye...bagır bakalım ne diyolar sana....kendinde inanmıyorsun ya buna işte laf olsun torba dolsun :)

saygılar

Yürüü be kim tutar, e goççum benim, neden rahatsız oluyorsun? senin gibi olmayanlara daha ne kadar ayrımcı davranacaksın, " Bizim gibi olmayan ölsünn " mantığı seninki, 3-5 yobaza topu at sen..elbisen farklı, daha "hoşgeldin" demesini bilmeyen bir teslimiyetçi....

Demy, hoşgeldin dostum.Yaşadıkların arasında cansıkıcı olan şeyler vardı ama, anlattıkların hiçde sıkıcı değildi. Düşüncelerinde doğruyu bulmuşsun, kalıcı ve katılımcı olmanı dilerim.

Burası deist forumları gibi baskıcı ve dayatmacı değildir, herkes hoşgörü sınırları içinde saygı çerçevesi içinde görüşlerini ve fikirlerini paylaşır. Hiç bir güç, ne burada nede başka bir yerde, size; zorla başka bir fikre mensub yada başka bir gruba dahil olmanız konusunda baskı yapamaz. Baskı yapanları ciddiye almamanızı rica eder, kendi adıma; mücadelenizi sonsuza dek desteklediğimi bilmenizi isterim.

Sevgi ve saygılarımla.

evrensel-insan
27-03-2010, 01:00
Saygideger demy;

Artik insanlar farkli düsüncedeki insanlardan uzaklasmak, kacmak yerine; yakinlasmayi, diyalog kurmayi tercih etmeli.-demy-

Aslinda "uzun" dan ziyade, yazim olarak daha "rahat" yazilabilecek bir yaziyi, birbirini takibeder sekilde yazdigin icin, biraz okuma "zorlugu" cekilebilir.

Yazinda kendini ifade edebilmen, gayet basarili ve yazinin ozu de, yukaridaki senden yaptigim alinti.

Saygilarimla;
evrensel-insan

vartor
27-03-2010, 03:15
Go Away, go away, cok komiksin:)
Benim iletimden nasil da bu derece ilgisiz bir anlam cikarip yorum yapabildin hayret dogrusu. Istirahata ihtiyacin var, cok yorgunsun bana kalirsa, yoksa bu kadar sacmalamazdin.

Nova
27-03-2010, 03:30
Çok çalışıyor çook :)

demy
27-03-2010, 04:10
Yazimi okuyup , beni elestiren veya katilan herkese tesekkür ederim.

Cok hosbuldum.

Saygilar

troyya
27-03-2010, 15:51
Go Away, go away, cok komiksin:)
Benim iletimden nasil da bu derece ilgisiz bir anlam cikarip yorum yapabildin hayret dogrusu. Istirahata ihtiyacin var, cok yorgunsun bana kalirsa, yoksa bu kadar sacmalamazdin.

cevap verecegini bekliyordum...beni husrana ugrattın sayın vartor...:)

Makrow
27-03-2010, 19:17
Tanrı yardımcın olsun sevgili demy ;) ,Dinden konusmamak hatta ilgilenmemek-forum harıcı daha ıyı bıle olabılır..

Bızler oyle yada boyle gruplasmayı seven ınsanlarız,sanırım suru psıkolojısı dedıklerı sey bu.. yok takım kavgaları yok dın kavgaları,yok sag sol..aynı dıne mensup olursun bu sefer mezhep dallarından cıkar problem..gıbı :)

aslında dusunuyordum da sanırım hepimize yardımcı olmalı Tanrı

Saygılarımla

kim
27-03-2010, 22:45
UZUN HIKAYE
Turan Dursun ve Ilhan Arsel´in arastirmalarini okumak daha kolay izlenilecek bir yol benim icin.
Okuma zahmetinde bulundugunuz icin tesekkür ederim.

Saygilar.

He dostum iyi bir yol izlemişin. Şu benim başlığı biraz oku lütfen.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=296373#post296373
Nasıl birini kendine kılavuz almışşın. Dolaş bütün neti. Dolaş bütün
kitapçıları. Bu kişi hakında kendi dediğinden fazlasını bulamaszın.
Nerde okumuş. nerde yetişmiş. hangi bilim adamları öğretmiş.
sonra hangi bilim çevresi onu onaylamış.
sözleri doğrumu. palavramı. hangi saygın din kurumları. veya
saygın bilim kurumları onu onaylamış.:fish2:

demy
28-03-2010, 05:14
aslında dusunuyordum da sanırım hepimize yardımcı olmalı Tanrı

Bana uzak sana olabildigince yakin olsun sevgili dostum.Seninki senin olsun,
benimkini öldüreli cok uzun yillar oldu.

demy
28-03-2010, 05:44
He dostum iyi bir yol izlemişin. Şu benim başlığı biraz oku lütfen.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=296373#post296373
Nasıl birini kendine kılavuz almışşın. Dolaş bütün neti. Dolaş bütün
kitapçıları. Bu kişi hakında kendi dediğinden fazlasını bulamaszın.
Nerde okumuş. nerde yetişmiş. hangi bilim adamları öğretmiş.
sonra hangi bilim çevresi onu onaylamış.
sözleri doğrumu. palavramı. hangi saygın din kurumları. veya
saygın bilim kurumları onu onaylamış.:fish2:

Sayginliktan ne anladigina bagli kardes!
Ama anlasilan o ki senin sayginlarin benim saygimi haketmiyor.
Onlari (Turan Dursun, Ilhan Arsel) senin "sayginlarin"in onaylamamis olmasi benim onlara olan sayginligimi azaltmaz.Bir zamanlar dünyanin tepsi seklinde olmadigini söyleyenide kimse onaylamamisti ama eminim ki simdi sen bile onayliyorsundur.Birgün onlari onaylayanlarin sayisida o kadar olacak.Kimbilir belki sen bile!!!!!!!!!

demy
28-03-2010, 06:11
buda guzelmis sayın demy...birbirini tekrar eden...:) buna hatırlatma metodu deniyor...ayetlerin geliş amacını ve nerde ne zaman indigini bilmeyenler icin sıkıcı methodlardır..ancak sen kuranı duz okudugun icin...kuran sana ne demek istedigini asla ve asla soylemeyecektir...sende ateist oldugunla kalacaksın...

Ayetlerin tekrar edilmesini hatilatma metodu olarak degerlendiriyorsun,peki tekrarlanmayan ayetleri hatirlatmaya gerek olmadigini mi düsünüyosun, yoksa tekrarlananlardan daha mi önemsiz oldugunu.Aksi takdirde hepsi ayni sayida tekrarlanmasi gerekmez miydi?????

Bu da; Tekrar sayisi kere 6666 adet Ayet ederdi.Eminimki bu senin icinde sıkıcı olurdu.
Iyi düsün!!!!!
Iyi düsün!!!!!
Iyi düsün!!!!!
Iyi düsün!!!!!
Iyi düsün!!!!!
Yanlis anlama hatilatma metodu olarak kullandim.

kim
28-03-2010, 11:59
Sayginliktan ne anladigina bagli kardes!
Ama anlasilan o ki senin sayginlarin benim saygimi haketmiyor.
Onlari (Turan Dursun, Ilhan Arsel) senin "sayginlarin"in onaylamamis olmasi benim onlara olan sayginligimi azaltmaz.Bir zamanlar dünyanin tepsi seklinde olmadigini söyleyenide kimse onaylamamisti ama eminim ki simdi sen bile onayliyorsundur.Birgün onlari onaylayanlarin sayisida o kadar olacak.Kimbilir belki sen bile!!!!!!!!!
Ben benim saygınlarımın onamsaından bahsetmiyorum.
Dolaş bütün dünyayı T. Dursun hakkında özgeçmişiynen ilgili
kendi anlatımından başka birşey bulamazsın.
Birileri almış yıkamış parlatmış koymuş ortayere.

Sordum dedimki hangi din kurumu hadi vazgeçtim din kurumundan.
bilim kurumu o kişiyi bilim adamı ilan etmiş.
Bugün dünya ortaçağda değil. Birçok bilim kurumu var.
Haydi buyur göster hangi bilim kurumu bilim adamı
ilan etmiş. Geçmişi tamaman karanlık kişiyi. Haa geçmişinden sanane
deme. Kitaplarının bir kısmı sözde geçmişini anlatıyor.:tea:

Nova
28-03-2010, 22:45
Geçmişi tamaman karanlık kişiyi. Haa geçmişinden sanane
deme. Kitaplarının bir kısmı sözde geçmişini anlatıyor.:tea:

En azından kuran gibi yalan değil, ee adam yalandan yazılmış, boş asılsız ve insanları güdmekten başka bişe yaramayan bir kitabı elştirmiş, malesef eleştirdiği boş bir yalan kitap olunca yazdıklarının değeri pek kalmıyor dimi:bump2::bump2::bump2::bump2::bump2::bump2::bum p2:

Sen yeni gelenlerle uğraşmasana, üst sınıftan dayak yiyip, alt sınıflarla dalaşan ortaokul cocuklarına benziyorsun :heh:

Koca site kafana vurdu hala akıllanmıyorsun keh keh keh...

troyya
02-04-2010, 12:28
Ayetlerin tekrar edilmesini hatilatma metodu olarak degerlendiriyorsun,peki tekrarlanmayan ayetleri hatirlatmaya gerek olmadigini mi düsünüyosun, yoksa tekrarlananlardan daha mi önemsiz oldugunu.Aksi takdirde hepsi ayni sayida tekrarlanmasi gerekmez miydi?????

Bu da; Tekrar sayisi kere 6666 adet Ayet ederdi.Eminimki bu senin icinde sıkıcı olurdu.
Iyi düsün!!!!!
Iyi düsün!!!!!
Iyi düsün!!!!!
Iyi düsün!!!!!
Iyi düsün!!!!!
Yanlis anlama hatilatma metodu olarak kullandim.

kardes anlamıyorsun ki...o tekrar edici ayetler hep belli ayetlerdir...Allahın yuceligini belirten ayetler...ve ayetlerin benzerlerini de bir baska ayetlerde hatırlatıcı olarak bulursun...

cunku ayetler birden inmedi...23 yıla yayılarak indiler...anatabiliyor muyum...anlamıcaksında neyse iste

demy
03-04-2010, 02:57
kardes anlamıyorsun ki...o tekrar edici ayetler hep belli ayetlerdir...Allahın yuceligini belirten ayetler...ve ayetlerin benzerlerini de bir baska ayetlerde hatırlatıcı olarak bulursun...

cunku ayetler birden inmedi...23 yıla yayılarak indiler...anatabiliyor muyum...anlamıcaksında neyse iste
Ben de bir zamanlar senin anladigin sekilde anladigimi zannediyordum.Simdi cok iyi anliyorum... Senin belki de hic bir zaman anlayamayacagin sekilde:hail:

ceylin
15-05-2010, 11:10
Rabbim yardım etsin sizlere

K.C.
15-05-2010, 15:25
Dinlerden özgürlüğe hoş geldiniz Demy,

Renkli bir karşılama komitemiz vardır, her renkten / her perdeden...

Biz mürtedler doğuştan ateistlerden daha fazla tepki çekeriz... alışırız sonra / alışırlar... :)

demy
18-05-2010, 04:03
Rabbim yardım etsin sizlere

Rabbinin yardimina ve merhametine ihtiyacim yok.
Bi de benim icin yorulmasin.Cok isi vardir mesgul etmeyim.

demy
18-05-2010, 04:08
Biz mürtedler... :) derken?????

Hosbulduk tesekkürler

General
04-07-2010, 04:20

Güzel Kardeşim Boşver Yorma Kendini Onların durumunu Araf Suresi 179. Ayet açıklıyor.

Cehennem için de insanlardan ve cinlerden pek çok kimse yarattık ki onların kalpleri vardır, onlarla anlamazlar, gözleri vardır onlarla görmezler ve kulakları vardır onlarla duymazlar. Bunlar hayvanlar gibi hatta daha aşağıdırlar. İşte bunlar gafillerdir.

fevziyapak
04-07-2010, 12:50
Demy kutlarım, tebrikler...
Düşünen sorgulayan sorumluluk sahibi gerçek insan olmanın tadını bol bol çıkarman ve mutlu bir hayat sürmen dileğiyle.

Fevzi

AlsanaAziz
08-07-2010, 00:37
General'a yazdığım bomba gibi yanıt silindi. Maşallah! lol

vartor
08-07-2010, 06:45
Sevgili AlsanaAziz,
Mesajiniz sandik odasinda, Tuzugumuzu bir zahmet gozden gecirirseniz, nedenini anlayacaginiza eminim. Ayni manayi, baska kelimelerle, tuzugumuz cercevesinde de yazabilecek kabiliyette oldugunuza eminim.
General adli uye, kuranin var olan bir ayetini asmis. Kendisine insanin da memeli hayvan turune dahil oldugunu aciklayan bu mucizevi ayeti ortaya cikardigi, ve hepimizi yeni bir mucize kesfiyle sevindirdigi icin tesekkur etmeliyiz. Gerci kendini camur turu olmaktan kurtaramiyacagini bile bile, yine de ossun, oda bir memeli hayvandir, deyip gecelim isterseniz.

Bilge Engin
08-07-2010, 19:08
Sevgili Demy,
Dünyayı ve evreni dogmatik olmayan fikirler ile kavrama arayışına girdiğin için tebrik ederim. eleştiren arkadaşlara özellikle seçtiğin bu yolun, geldiğin yoldan çok daha zor bir tercih olduğunu hatırlatmak isterim. Bir tanrı tarafından yaratılmadık diyebilmek, nasıl oluştuk sorusunun da cevaplarını aramak demektir ve dini inanç sahibi bir çok kişi bu sorgulamadan başarılı sonuçlar alamadığı için inançlı olmaya devam etmektedir.

Saygılarımla...