PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ağzım açık kaldı okurken. Kadir İnanır Röportajı!

saroz
31-03-2010, 14:21
Acı çeken bir halkın toplantısı Saray’da yapılmaz!

Başbakan Erdoğan’ın Dolmabahçe Sarayı’nda sanatçılarla düzenlediği kahvaltılı toplantıya tepki göstererek katılmayan Usta Oyuncu Kadir İnanır, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Milliyet Sanat dergisinin nisan sayısında Gazeteci, Yazar Ahmet Tulgar’ın sorularını yanıtlayan Kadir İnanır, “Acı çeken bir halkın toplantısını ballı börekli saraylarda yaparsan, böyle popülist bir toplantıya katılmam” dedi.

Kadir İnanır, “Siyasi meselelerle uğraşmaktan sanatla uğraşamıyorum” başlıklı röportajda, Erdoğan’ın sanatçılarla yaptığı yemekli toplantıları “Amerikan özentisi” olarak yorumladı. “Kars ve Adana’ya çizgiyi çektiğiniz zaman, diğer tarafta kalan, Doğu’da kalan toprakların her karesinde bulundum ben” diyen Kadir İnanır, ömrünün yarısını orada film çekerek geçirdiğini, orada çektiği filmlerin de yarısının yasaklandığını anlattı.

Kadir İnanır'ı apolitik bilirdim. Çok şaşırdığım açıklamalar yapmış.

Devamı burada..
http://evrensel.net/haber.php?haber_id=67163

mhmd
31-03-2010, 14:55
Kimisi çanak yalayarak ünlenir.
Kimisi çanağa tükürerek.
Lakin mercek önündeki gidenlerle mercek önündeki gitmeyenlerin kefesi aynıdır.

Sn. Kadir İNANIR'ın düzgün bir alt yapısı ve geçmişi olduğunu düşündükçe yaptıklarının çanağa tükürmek olamayacağı hele hele mercek önünde olma isteğinin dahi bulunmadığını düşünmekteyiz.
Ve de;
Geleceğini siyasete adapte etmiyor ise söyledikleri için kutlamak lazım.

Not: Yapılan toplantıların söylediği şekil şartıyla bire bir aynı olmadığını da belirterek.

ALKA
01-04-2010, 04:54
AKP acilim yapiyor, buna kim inanir? Kadir Inanir (!) O dahi inanmiyormus.

Acilim tiyatrosu hakkinda bu da Levent Kirca'nin fikri...

Başbakan’ın açılım davetine çağrılmayan sanatçılardan Levent Kırca iyi ki çağrılmamış. Çağrılsa doğruları söyleyerek, keyifleri kaçıracaktı. Bakınız ne diyor Dolmabahçe’de oynanan tiyatro hakkında:

“Her gün demokrasi tehlikeye düşüyor. Atatürk düşmanlığı her geçen gün tırmanıyor. Her geçen gün Türk ordusunu yıpratma faaliyetleri inanılmaz bir hızla sürüyor. Emeklisi, memuru parasızlıktan, ilgisizlikten kırılıyor. İnsanlar sokağa dökülmüş, hukukçular, savcılar, hocalar, profesörler hapishanede. Vatandaşın karnı aç, işçiler grevde, insanlar mahkemeye bile çıkamadılar. Sadece bir iddianame sonucu hapishanede yatıyorlar. Suçlu oldukları dahi kanıtlanmış değil. Ondan sonra benden destek iste, bir de neye destek istediğini bana söyle. Ben bileyim, parmağımızı taşın altına sokacağız, ne taşı o?”

Milliyet

evrensel-insan
01-04-2010, 05:04
Saygideger ALKA;

"Olacak o kadar"

Olacak o kadar

Aç gözünü seyret tekrarı yok bunun
İşimiz muhabbet efkarı yok bunun
Arada bir dilimiz sürçer ise af ola
Susmasını biliriz de kemiği yok bunun
Olacak, olacak, olacak o kadar
Olacak, olacak, olacak o kadar