PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbul’daki okul satışlarına tepkiler!..

irsArtvin
14-04-2010, 14:10
AKP hükümetinin yasal dayanaklarını oluşturduğu ve satmak için uygun zamanı beklediği okullar konusunda çeşitli toplumsal tepkiler oluşuyor. En temel eğitim kurumlarının piyasa koşullarına teslim edilerek, öğrencilerin eğitim hakkının elinden alınmasına farklı kurum ve kuruluşlardan tepkiler gelmeye devam ediyor.

Haberin devamı: http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/istanbul-daki-okul-satislarina-tepkiler-haberi-26846

KızıL
17-04-2010, 20:49
ya bazen öyle şeyler yazasım geliyorki bu adamlar ne okul ne hastane dinlediler ne liman ne toprak dinlediler ne fabrika ne tarla dinlediler sattıkça satıyorlar bırakınız halkın uyumasını, onların sessizliğinden dem vurmayacağım uyuyan güzelleri rahat bırakıyorum
Meselem bu satamayacağım şey yokturcularla acaba diyorum herşey bittiğinde satacak sadece tek şeyleri kaldığında acaba onuda yada onlarıda satarlar mı???
almana ingilize amerikalıya lübnanlıya yaparlar mı??

insan_olmak
17-04-2010, 20:56
birçok yeri özelleştiren(örneğin tekel) hükümet sağlık sektörünede el attı şimdi sıra eğitimde.işçi ezilirken öğretmenler doktorlar buna izin vermemeli birlik olunmalı yoksa o meşhur sözler aklıma geliyor:bir Alman rahibi der ki : "Önce komünistleri götürdüler,sesimizi çıkarmadık,çünkü Komünistleri götürüyorlardı ve biz komünist değildik.Sonra sosyalistleri götürdüler ve sesimizi çıkarmadık,sosyalist değildik.Sonra yaşlıları,akıl hastalarını,baska başka milliyetten olanları, Yahudileri götürdüler, hiç biri değildik ve sesimizi çıkarmadık.Bir gün bizi götürmeye geldiklerinde, sesimizi duyacak hiç kimse kalmamıştı."

saygılar

kim
18-04-2010, 10:05
Bilenler bilir Beyazıt Laleli arasında
bir okul vardı. Otel yapılmış. İyide olmuş.
O civarda okula gidecek öğrencimi kalmış.
Hemde kırıta kırıta dolaşan Rusların arasında
küçük çocukların işine.
Okul değerli bir yerde. Satılıpta başka bir yerde
depreme dayanıklı günün gereksinimlerine daha çok
yanıt veren bir okul yapılabilir.

Etiler otelcilik turizim lisesi.
Etilerde olmak zorundamı. Onunda kıymetli arazisi
satılarak birçok okulun deprem güçlendirmesi
yapılabilir.

Amaaaa olmaaaazzzzzz istemezüükkkkkkkkkkkkkk.
Korosu çalışmalarına başlamış.:pound: Gericiler.:whoo:

insan_olmak
18-04-2010, 10:55
kardeşim sen görmüyomusun koskoca Aliğa petkim üzerindeki yapılarla ne kadar ediyordu? ve araştır bakalım aliğa petkim arsasından bile ucuza satılmış mı satılmamış mı?
dış borcumuz koca bir delik olmuş mu olmamış mı?

neymiş gelişmek için borç alınıyormuş.

hani nerde yeni fabrikalar nerde yeni okullar.

uyuyun siz uyuyun.