PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : tanrı hiç olmadı

harami1981
17-04-2010, 04:31
arkadaşlar işsiz bir baba ile ev hanımı bir annenin çocuğu olarak, adana'nın denizli mahallesi'nde hayata atılmışım. gerçi babam sonradan memur olmuş olmasına da, sağolsun benle birlikte iki kardeşimin yetiştirilmesi konusunda biyolojik bir dokunuştan başka hiç bir katkısı olmamıştır. anlayacağınız hacı hoca takımından gelen bir kızcağız olan annem, kendi yetiştirilme tarzına uygun olarak beni camilerdeki yaz kurslarına gönderdi bir iki. ama net hatırlıyorum ki daha ilk kur'an dersinde hocaya 'hocam kur'an ne demektir?' diye sorup, ihtiyarı bayağı bir afallatmıştım. o yıllarda camilerde kılınan namazlarda kendi kendime 'neden karşımda biri varmış gibi, karşımda allah varmış gibi hissetmiyorum?' sorusunu sorardım. aslında bu konu kendimi biraz suçlu hissetmeme bile neden olurdu. açıkcası buradaki gizemi tam anlayamasam da bugünlerde bunun belki de genetik etkenlere bağlanabileceğini düşünmeye başladım. yani inanç genetik bir eğilim olabilir ve bazı insanlarda çekinik kalmış olabilir. neyse orta okul dönemim 'tanrı varsa bu kötülüklere neden izin veriyor?, durun bir dakika kötülükler de tanrıdan geliyorsa bu nasıl bir tanrıdır? gibi sorulara cevap aramakla geçti. tabi ki lisede tanrıyı var kabul eden görüşe karşı bizim elimizde neler var onu araştırmaya başladım. (yanlış ve saldırgan bir tavırdı) sonuç olarak hayatım boyunca dayatılan tanrı (sadece tanrı değil her türlü inanç) kavramını bir türlü kabullenemeyişimin mantıklı kanıtları hızla beynimde birikti, insanları, doğayı ve evreni daha iyi anlamaya başladım. bu arada belirtmeliyim ki babamın da materyalist olduğunu 19 -20 yaşlarında öğrendim, ama aramızdaki telepatiye mi güvendik nedir bilmem, aramızda hiç din sohbeti geçmedi.

evrensel-insan
17-04-2010, 08:40
Saygideger harami 1981;

Kisa ve oz olarak dile getirdigin oykun icin, tesekkurler.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Ovidius
17-04-2010, 12:50
Hoşgeldiniz sayın harami 1981

Ovidius
17-04-2010, 12:53
Yanlış yerden selam etmişim
neyse burdan da kabul edersin harami 1981 arkadaş,
paylaşımın için sağol,

Nova
18-04-2010, 00:44
Hoş geldiniz, samimi açıklamanız için ayrıca kutlarım :), aklı olan gerçekten er yada geç farkediyor gerçeği, daha doğrusu; gerçekle yalanı ayırdedebilmeyi..

erhan2424
01-05-2010, 17:25
güzel öykün için teşekkürler

esraesra
01-05-2010, 21:32
arkadaşlar bu soruma cevap verebilecek biri varmı acaba merak ediyorum ben..biz nasıl oluştuk ve ölünce ne olacağız..ahiret yoksa o zaman neden bu dünyaya geldik..

harami1981
04-05-2010, 06:48
bizim nasıl oluştuğumuzu daha doğrusu oluşum aşamalarımızın diğer canlı türlerinden pek de farklı olmadığını, yeryüzündeki buluntular ve onları anlamamızı sağlayan bilim adamları çok detaylı bir şekilde açıklıyor. bugün 'nasıl oluştuk' sorusunu sadece biyolojiyi bilmeyen, hiç bir bilimsel gelişmeden haberi olmayan, canlılar dünyasını zerre kadar tanımayan insanlar sormaya devam ediyor. hatta bunun, henüz aydınlığa kavuşmamış bir konu olduğunu düşünüyor bu kişiler. çünkü aklındaki soruların cevabını aramak yerine 'peki biz nerden geldik, peki yıldızlar nerden geldi, peki arılar nasıl bal yapıyor' gibi sorular sorup bunların doğaüstü ve ilahi bir cevabının olduğuna inanmak daha kolay geliyor insanlara. halbuki cahil insanlara tuhaf ve akılalmaz gelen tüm konuların bilimsel, matematiksel açıklamaları, ispatları var. eğer gerçekten meraklıysan ve gerçeği öğrenmekten korkmuyorsan açarsın biyolojiyi okursun, evrimi okursun, tarihi okursun daha da meraklıysan gider müzelerdeki fosilleri, iskeletleri gözlerinle görürsün. ha ben bu kadar uğraşamam diyorsan, oturup neye inandığını sorgular, sadece mantık yoluyla bile bazı düşüncelerin saçmalığını anlarsın. tabi eğer gerçeği bulmaya cesaretin varsa. bu arada nereden geldiğimizi öğrenirsen eğer, öldükten sonra ne olacağımızı sormaktan vazgeçeceğine eminim :) saygılar.

reis
14-09-2010, 15:42
aramıza hoşgeldin

faydasızım
14-09-2010, 16:00
hoş geldin...

klucky35
14-09-2010, 20:57
Çok güzel anlatımlı bir yaşam..
Okurken kendimi sen hissettim..