PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yehova Şahitleri Tarikatı Dosyası

Natan
01-05-2010, 22:57
Yehova Şahitleri Üniversite Eğitimine Karşı mı ?

Yayımladığı başta gözcü kulesi ve uyanış dergilerinin yanında diğer dökümanlarda da açıkça görülür ki Kutsal kitabı anlamak ve gerçek tanrı Yehovaya varmak için onların kanalına başvurmak gerekir.Şahitlerin din dışı özellikle kendileriyle ilgili hiç bir kitabı okumasına izin verilmez. Bununla ilgili olarak , ÜNİVERSİTE eğitimine doğrudan olmasa da KARŞIDIRlar.. Üniversite üzerine pek çok olumsuz sözler yazmış,özellikle üyelerinin Üniversite eğitiminden ziyade kendi teokratik eğitimine ve misyonerliğe teşvik etme yönündedir.

http://www.sixscreensofthewatchtower.com/images/71582wtpg11.JPG

"Hikmetli bir eğitim" başlığı genelde hep yayımlanır. Bu hikmet esasında üniversitede DEĞİL ,kendi yayınlarındadır. Üniversitede "kötü arkadaşlar vardır", "pek çok zaman harcamanıza neden olur" ,"misyonerlik faliyetinizi engelleyebilir" " orada sizin için TUZAKLAR vardır" gibi vurgular içeren yazılara rastlamak mümkündür.

Peki Yehova Şahitleri neden SÜREKLİ Yüksek öğrenimi KINAMAKTAdır ?

Gençlerin ,pozitif bilimleri öğrenmesi çok da önemli değildir. Onlar kendileri için kariyer yapmak yada bir gelecek hazırlamak yerine yehova şahitlerinin işinde faal olmalı ve onların sınıfına hizmet etmelidir. Daha fazla kişi toplamalı, üye sayısını artırmalı ve bağış kutularını doldurmalıdırlar.Onlaro "dolgun vakitli vaazler" olmak üzere teşvik ederler. Yani tam gün misyonerlik hizmeti.

Yehova Şahitleri "dünyevi kariyeri" ,"Üniversite eğitimini" hep kınamıştır. Bunlar uğraşılmaması gereken şeylerdir.Kişinin ailesini geçindirmesi de pek önemli değildir. Önemli olan "dolgun vakitli vaizlik" denilen tam gün misyonerlik hizmetidir.

http://www.sixscreensofthewatchtower.com/images/2007awake.JPG

Yukarıdaki dergi Uyanış( Awake! ) yayın organıdır. Türkçesini yazıyorum ; Dergi kapağında ;"Günümüz gençlerinin ihtiyaçları ".

"En doğru kariyeri seçtim ; Bankadan bir terfi teklifi aldım.Bu daha iyi bir mevki ve daha yüksek bir maaş anlamına geliyordu. Fakat tam o sırada ,uzak bir cemaatte , tam gün misyonerlik üzere öncülük daveti de almıştım.Geriye dönüp,geçen 32 yıla baktığımda ,çok hikmetli bir seçim yaptığımı anlıyorum"

Bu şekilde iş,kariyer, üniversite eğitimi kınanıyor, reddedilmesi gerektiği yönünde malarda blunuluyor ve bunların kariyer olmadığı gerçek işin tam gün misyonerlik olduğu söyleniyor. Gençler gerekire çalışmamalı, yada part -time çalışıp tam gün misyonerliğe kendini adamalıdır.

Watchtower Society dini bu tür dünyevi işlerin (mesleklerin ) şeytanın aracı olduğunu ,önemsiz olduğunu vurgulayarak gerçek imanlılar için tuzak olduğunu söylemektedir.

Gençler kendini bu dine adayarak mağlesef ki kurban gitmektedir.

Şahitler Tarafından Yayımlanan "Gençler Soruyor -Pratik Cevaplar " Adlı Kitaptan Tesbitler

İş -kariyer le ilgili olarak ;

-Herhangi bir "dünyevi kariyer" sana gerçek doyum sağlayabilir mi?

-Bugün İsanın takipçilerinin en önemli yükümlülüğü misyonerliktir.

-Binlerce kişi ,tam gün dünyevi işlerde alışmak yerine ,dolgun vakitli vaizliği seçiyor ( tam gün misyonerlik)

Üniversite'yle ilgili olarak

(BAŞLIK) = Üviversite eğitimi başarıyı garantiler mi ?

-Bir üviversite diploması için bu kadar çok zaman ve para harcamaya değer mi?

-Üniversite diploması artık iş piyasasında değer etmediği biinmelidir

-Vakit daralmıştır,varsayılan yararlar için üniversitede 2yada 4 yllık bir zaman harcamaya değer mi?

-Üniversite eğitimi seni ruhi hedeflerinden vazgeççirebilir-uzaklaştırabilir

-Yurt ve kampus ortamı sağlıklı DEĞİLDİR,

-Orada uyuşturucu,ahlahsızlık vardır.

-Temel dinsel ilkelere bağlılığın azalabilir.

-Kimileri imanları konusunda yıkım yaşamıştır

-İsanın takipçisi birçok genç üniversite eğitimi AL-MA-MA-YA. KARAR VERMİŞTİR!

-Bunun yerine vaizlik eğitim ibadetinden yararlanmışlardır.

Yukarıda belirttiğim üzere ,Yehova Şahitleri Müritlerinin akademik eğitim alması yerine kendilerini bu Tarikata adamaları istenmekte, Üniversite eğitiminin tamamen GEREKSİZ,luzumsuz olduğu iddası üzerinde vurgu yapmaktadır. Eğitimsiz ,Cahil kimseler daha kolay denetim altında tutulacağından Yehova Cemiyeti üyelerine sadece ve sadece kendi kitaplarını önermekte, müridlerinin gözüne Y.Ş. gözlüğü takmaktadır.

Natan
01-05-2010, 23:03
Yehova Şahitleri insanı Sosyal Hayattan Soyutluyor mu ?

Yehova şahitleri insanların asosyal mi olmasını istiyor ?

Muhtemelen öyle. Film,müzik,kitaplar,arkad aş buluşmaları, sosyal iktiviteler ve internet gençler için tehlike tuzak ve Yehova Tanrı (!)nın mahküm ettiği anormal şeyler gibi gösterilmeye çalışılıyor.

Halbuki bu normal davranışlar insanı insan yapan sosyal kişiliğinden soyutlama gayretleri gençleri kontrol etme amacıyla yapılmaktadır.

http://www.sixscreensofthewatchtower.com/images/61596wtpg18.JPG

Yukarıda siz de görebilirsiiz ki sosyal bir hayat sanki şeytani ,putperest miş gibi gösterilerek dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor.Film,müzik,kit aplar,dans gibi normal şeyler gençler için tehlike!.

Gençler kendi cemaatinin kitaplarını okumalı, kendi cemaatinden arkadaşlık kurmlaı, kendi cemaat üyelerinin belgesellerini , filmlerini izlemeli ve özellikle pazar buluşmalarına katılmalıdır. Dans, muzik, kitaplar , inanç ayrımı yapmaksızın arkadaş edinmek bu dünyanın bir parçası olmak demekmiş. Ve bu da şeytanın bir tuzağıdır.

http://news.nationalgeographic.com/news/2009/11/photogalleries/maya-2012-failed-apocalypses/images/primary/091105-04-jehovahs-witnesses-apocalypses_big.jpg

Çocukların ellerine dergi verip sokaklarda dağıtımda kullanmak .

http://media.courierpress.com/media/img/photos/2006/06/24/jr061906Jehovah1_copy_t607.jpg

Sequoia Harris, 8 yaşında ve her hafta en az 2 kere ibadete götürülüp Büyük annesi Anna Tyler'la "Yehovaya ilahi söyleyin" kitabını okuyor/okutturuluyorken .Çocukların küçük yaşta beyni yıkanıyor ve düşünmek,sormak veya sorgulama gibi insanı İnsan yapan değerlerlerden uzaklaştırma gayreti gösterilmektedir.

Böylece düşünmeyen,sormayan,sorgulamayan bireyler yaratılmakta ve Dine adanmaktadır.

insan_olmak
01-05-2010, 23:05
sevgili natan bu güzel yazın için teşekkür ederim.Yehova şahitlerinin nasıl sapkın akıl dışı davranışları olduğunu birkez daha göstermişsiniz

Natan
01-05-2010, 23:23
Yehova Şahitleri'nin Kulesi -Hangi Kuledir?

Yehova Şahitlerinin sembolü olan ve yayınlarının simgesi hatta en büyük yayın organı olan "Gözcü Kulesi " nereden geliyor ?Nedense Tarikat bu konuda bir açıklama yapmamaktadır.

Neden Kule ve gözcü kulesidir bu ? Tarikat sürekli olarak rekabet halinde olduğu dinler hakkında tarihsel / paganist temellere inmeye çalışıp rakibini yıpratmaya çalışırken kendi bünyesindeki sembolleri neden görmezden geliyor ?

Yehova Şahitleri Tarikatını kuran ve peygamber olarak kabul edilmiş C. T. Russell bu gözcü kulesini eğitim aldığı N. H. BARBOUR ve Georges STORR adlı MASON hocalarından almıştır. Kökeni de karanlıktır . Ki Eski Antlaşmada Babil kulesi geçmekteir, kimbilir belki putperestliğin zirve kulesi mi akıllarına gelmiş ?

Yoksa Bu kule Yunan Tanrıçası Artemisin "Gözcü Kulesi" midir ?

Yehova şahitlerinin Sembolu :

http://i113.photobucket.com/albums/n218/phantomtroll/rook.jpg

Yunan Tanrıçası Yüce Artemis'in bir sembolu :

http://i113.photobucket.com/albums/n218/phantomtroll/artemiscrown.jpg

Ve Artemis , Başındaki Gözcü Kulesi ,belkide Yehova şahitlerinin dediği gibi "bizi gözetliyor "

http://i113.photobucket.com/albums/n218/phantomtroll/artemis_the-watchtower-goddess.jpg

Yehova Şahitleri yayımladığı kitap ve dergilerde de benzer semboller kullanıp,Pagan kaynakları desteklemektedir.

Yehova Şahitleri Tarikatının Kurucusu Charles Taze Russell'in mezar yapısı Özel olarak hazırlanmış Mason işlemeleriyle görülmektedir. Üçgen şeklindeki mezarı :

http://www.cephasministry.com/jwgrave2.gif

Russellin mezarı

http://www.cephasministry.com/templsym.gif

Mason Literaturunden bir sembol.

http://www.jwfacts.com/images/wt_cover_knights_templar.gif

İlk Kule yayınında ki işaret te aynı.On yıllarca bu işaret kullanıldı. Ayrıca yan taraftaki sembole de dikkat edin

http://www.jwfacts.com/images/masonic_temple_templar.jpg

Fark yok. Zaten Russellin bazı yazılarında Msonlardan "kardeşler" olarak bahsetmekte. Ki burda masonları yargılamıyorum açık bir bağlantıdan bahsettim.

http://www.sixscreensofthewatchtower.com/images/fmvolume7.JPG

Ayrıca bu kitapla ilgili olarak kutsal metinler dizisi olduğunu idda etmişlerdir..

" altı ciltlik Kutsal Kitap Etüdü ,düzene konmuş Kutsal Kitap ise, bu kitapları düzene sokulmuş Kutsal Kitap olarak isimlendirmek yanlış olmaz . Bunlar Kutsal Kitap üzerine yapılmış yorumlar değil, pratik olarak Kutsal Kitap'ın kendisidir"

"Gerçekten de bu son günlerde aramızda Rab'bin bir peygamberi (C.T.Russell ) yaşamaktaydı. Her ne kadar şimdi insan görüşüne göre ölü olsa da, onun yazıları, hikmet ve sadakatine bir... tanıklık olarak durmaktadır." (T. K. 1 Haziran 1917, sayfa 163 İng.).

"Tanrının yönlendrilmesiyle yazıldığı" idaa edilen Studies In the Scriptures Series cildinin kapağinda ki sembole dikkat edin. Ezoterik ve Mısır kökenlidir. Bir kaynağın belirttiğine göre bu sembol tüm Mısır tanrı ve tanrıçalarının tapınaklarının girişi üzerine resmedilirdi.Mısır mitlerinden Horusla bir bağlantısının da olduğu yazılır.

http://www.sixscreensofthewatchtower.com/images/studiesinscriptures.JPG

Kanatlı güneş putperest bir ögedir.Ve YŞ bunu kendi kitaplarında kullanmıştır.

http://home.scarlet.be/~sp106334/images/kl.gif

Yehova Şahitleri Tarikatı Oluşum aşamasıyla birlikte Yayımladığı argümanlarda çok sayıda mason,paganist ve Eski Kaldeye dayanan sembollerden yararlanmış, Rakibi gördüğü dinlerden bir farkının olmadığını göstermiştir.

saygılarımla

Sadd
01-05-2010, 23:52

http://www.youtube.com/watch?v=X1wYN_ryvak

http://www.youtube.com/watch?v=l36Yk5x0ilc

ozgur_beyin
01-05-2010, 23:58
sevgili natan, hürkuş, russelin taciz hikayesinin ve mucize buğday hikayesinin uydurma olduğunu söylüyor. bu konuda belgelerden haberin varmı? bende bu konuya açıklık getiren bir kitap vardı bulamadım. birine vermiş olmalıyım. biliyorsan ve açıklarsan sevinirim.

Natan
02-05-2010, 10:06
Bu konuda Tarikatın yayımladığı bi kitap vardı,1985 den kalma. Kütüphaneme baktım şimdi bulamadım .Sanırım başka bir yerde bıraktım.

HurKus Beyfendinin söylediği şeyler hemen hemen orda da yazıyor. Yok efendim Russell Buğdayın mucizevi değil, Rabbin bereketiyle büyük ve olgun olduğunu söylemiş, ardından mahkeme sonrası kimse parasını geri istememiş.

Mahkemeler bunları bir bir yaptırıa tabi tutarke ne hikmetse 1919'dan sonra karışmamaya,açılan davaları düşürmeye ve beraat kararlarına başladı. Ben bunun altında Amerikanın siyasal / dinsel politikası olduğunu düşünüyorum.

Bir Şahit arkadaşım vardı. Amerikada bunların merkez bürosundaçalışıyodu. Mali departmanda ABD / CIA nın vs. açık desteğini görünce ayrılmış.

hur-kus
03-05-2010, 11:10
İmanları Nedeniyle Nefret Gördüler

“Benim ismimden ötürü herkes sizden nefret edecekler.”—MATTA 10:22.

GİRİT adasında dürüst bir esnaf defalarca tutuklandı ve tekrar tekrar Yunan mahkemeleri önüne çıkarıldı. Hapiste geçirdiği toplam altı yıl boyunca karısından ve beş çocuğundan uzak kaldı.

Japonya’da 17 yaşında bir öğrenci örnek davranışlarına ve 42 kişilik sınıfın birincisi olmasına rağmen okuldan atıldı.

Fransa’da birçok kişi işlerinde gösterdikleri gayret ve titizlik açısından mükemmel bir sicile sahip olmalarına rağmen alelacele işten çıkarıldı.

Gerçek yaşamdan alınmış bu örneklerdeki ortak nokta nedir?

Söz konusu kişilerin hepsi Yehova’nın Şahididir.

Onların “suçu” neydi? Esas olarak dinsel inançlarını uygulamalarıydı. Esnaf, İsa Mesih’in öğrettiklerine itaat ederek imanını başkalarıyla paylaşıyordu. (Matta 28:19,*20)

Din propagandasını suç sayan eski bir Yunan yasasına göre mahkûm edilmişti.
Öğrenci, Mukaddes Kitaba göre eğitilmiş vicdanı zorunlu kendo (Japon kılıç kullanma sanatı) eğitimine katılmasına izin vermediği için okuldan atılmıştı. (İşaya 2:4)
Fransa’daki kişilere de, işten çıkarılmalarının tek nedeninin kendilerini Yehova’nın Şahitleri olarak tanıtmaları olduğu bildirilmişti.

Bu çetin tecrübeler Yehova’nın Şahitlerinin yakın geçmişte bazı ülkelerde neler yaşadığına ilişkin tipik örneklerdir.
Yine de Yehova’nın Şahitlerinin çoğu için diğer insanlardan büyük ezalar görmek sık rastlanan bir durum değildir.
Yehova’nın kavmi bütün dünyada iyi davranışlarıyla tanınır; bu yüzden kimsenin onlara zarar vermek üzere geçerli bir nedeni olamaz. (I.*Petrus 2:11,*12)
Şahitler yasadışı faaliyetler planlamaz ya da zararlı davranışlarda bulunmazlar. (I.*Petrus 4:15)
Aksine, önce Tanrı’ya ve sonra hükümetlere tabi olmakla ilgili Mukaddes Kitabın öğüdüne uygun yaşamaya çalışırlar. Yasaların talep ettiği vergileri öderler ve ‘bütün insanlarla barışta olmaya’ gayret ederler. (Romalılar 12:18; 13:6,*7; I.*Petrus 2:13-17)

Mukaddes Kitaba dayalı olarak sürdürdükleri eğitim faaliyetlerinde, yasalara, aile değerlerine ve ahlak kurallarına saygılı olmayı teşvik ederler.
Birçok hükümet onları yasalara itaatli vatandaşlar oldukları için övmüştür. (Romalılar 13:3)

Bununla birlikte, ilk paragrafta belirtildiği gibi zaman zaman muhalefetle hatta bazı ülkelerde hükümetlerin koyduğu yasaklamalarla karşılaştılar.

Bu bizi şaşırtmalı mı?

Öğrenci Olmanın ‘Bedeli’

İsa Mesih, onun öğrencisi olmanın neler içereceği konusunda hiçbir kuşkuya yer bırakmadı. Takipçilerine şunları söyledi:

“Kul efendisinden büyük değildir. Eğer bana eza ettilerse, size de eza edecekler.”

İsa’dan “yok yere” nefret ettiler. (Yuhanna 15:18-20,*25; Mezmur 69:4; Luka 23:22)

Onun öğrencileri de aynı şeyi, yani haksız yere muhalefet görmeyi bekleyebilir.
Birden fazla kez onları şöyle uyarmıştı: “Sizden nefret edecekler.”—Matta 10:22; 24:9.
Sonuç olarak İsa kendisini takip edecek kişileri, onun öğrencisi olmanın ‘bedelini hesap etmeye’ ısrarla teşvik etti. (Luka 14:28)
Bunu neden yapmalıydılar?
Onun takipçileri olup olmayacaklarına karar vermek için değil, bunun gereklerini yerine getirme konusunda kararlı olmak için. Bu imtiyazla birlikte gelen denemelere ve zorluklara dayanmak üzere hazırlıklı olmalıyız. (Luka 14:27) Kimse bizi Mesih’in takipçisi olarak Yehova’ya hizmet etmeye zorlamıyor. Bu, gönüllü olarak alınan, ayrıca bilgiye dayanan bir karardır.
Kendimizi Tanrı’ya vakfedip O’nunla ilişki içine girmenin sonucunda gelecek bereketlerin yanı sıra ‘bizden nefret edileceğini’ de baştan beri biliyoruz. Bu yüzden muhalefetle karşılaştığımızda şaşırmıyoruz. ‘Bedeli hesap ettik’ ve bunu ödemeye tamamen hazırız.—I.*Petrus 4:12-14.

Aralarında hükümet yetkilileri de olan bazı kişiler neden İsa’nın hakiki takipçilerine muhalefet etmek istiyor?

Yanıtı bulmak için MS*birinci yüzyıldaki iki dinsel grubu incelemek yardımcı olur. Her iki gruptan da nefret ediliyordu—fakat çok farklı nedenlerle.
Nefret Eden ve Nefret Gören

İsrail MS*birinci yüzyılda Roma yönetimindeydi ve Yahudilik, başka sözlerle Yahudi dinsel sistemi genel olarak yazıcılar ve Ferisiler gibi baskıcı liderlerin elindeydi. (Matta 23:2-4)
Bu fanatik liderler Musa Kanunundaki, milletlerden ayrı kalmayı öngören davranış kurallarını Yahudi olmayanları aşağılamayı gerektirecek şekilde saptırmışlardı.
Zamanla, hem Yahudi olmayanlardan nefret etmelerine hem de karşılığında onlardan nefret görmelerine yol açan bir din oluşturdular.

Yahudiler o zamanlar diğer milletlerden olanları değersiz yaratıklar olarak gördüklerinden, Yahudi liderlerin onların aşağılanmaları gerektiğini vaaz etmesi zor değildi. Dinsel liderler Yahudi bir kadının diğer milletlerden olanlarla asla yalnız kalmaması gerektiğini öğretiyordu, çünkü onların “şehvete düşkün olduklarına inanılıyordu.” Yahudi bir adam “onlarla yalnız kalmamalıydı, çünkü onların kan döktüğüne inanılıyordu.” Yahudi olmayan birinin sağdığı sütün kullanılabilmesi için bir Yahudinin sağma işlemini izlemiş olması gerekirdi. Liderlerin etkisindeki Yahudiler diğer milletlerden insanlara karşı soğuk ve onları katı şekilde dışlayan bir tutum geliştirdi.—Yuhanna 4:9 ile karşılaştırın.

Böyle öğretiler Yahudilerle diğer milletlerden olanlar arasındaki ilişkiyi hiç de olumlu yönde etkilemiyordu. Onlar Yahudilerin bütün insanlardan nefret ettiğini düşünmeye başlamıştı. Romalı tarihçi Tacitus (MS*yaklaşık 56’da doğdu) Yahudilerin “insanlığın geri kalanına nefret edilen düşmanlar gözüyle baktığını” söyledi.
Tacitus aynı zamanda diğer milletlerden olup Yahudiliği benimseyenlere vatanlarını inkâr etmelerinin, ailelerini ve arkadaşlarını değersiz görmelerinin öğretildiğini iddia etti. Genel olarak, Romalılar başa çıkamayacakları kadar kalabalık olduklarından Yahudilere göz yumuyordu. Fakat Yahudilerin MS*66’da çıkardıkları ayaklanma, Romalıları sert bir misilleme yapmaya kışkırtıp MS*70’te Yeruşalim’in yıkılmasına yol açmıştı.

Yabancılarla ilgili bu görüş Musa Kanununda anahatlarıyla belirtilmiş tapınma şekliyle nasıl karşılaştırılabilirdi?
Kanun milletlerden ayrı kalmayı teşvik ediyordu, fakat bunun amacı İsraillileri ve özellikle de pak tapınmayı korumaktı. (Yeşu 23:6-8) Yine de, Kanun yabancılara adil ve doğru davranılmasını, İsrail kanunlarına cüretkârca karşı gelmedikleri sürece konukseverlik gösterilmesini talep ediyordu. (Levililer 24:22)
İsa’nın günlerindeki Yahudi dinsel liderler yabancılarla ilgili Kanunda açıkça belli olan bu makul tutumdan uzaklaşarak nefret etmeye ve nefret görmeye yol açan bir tapınma şekli oluşturdular. Sonunda birinci yüzyıldaki Yahudi milleti Yehova’nın onayını kaybetti.—Matta 23:38.

Bundan çıkarabileceğimiz bir ders var mı? Evet, var.

Dinsel inançlarımızı paylaşmayanlara tepeden bakıp kendini adil gören ve üstünlük taslayan bir tutum Yehova’ya sunulan pak tapınmayı doğru tanıtmayacağı gibi, O’nu memnun da etmez.

İsa’nın birinci yüzyıldaki sadık takipçilerinin örneğini ele alalım.
Onlar ne İsa’nın takipçisi olmayanlardan nefret etti ne de Roma’ya karşı ayaklandılar. Yine de kendilerinden ‘nefret ediliyordu.’ Neden? Ve kim tarafından?

İsa’nın İlk Takipçileri Kimden Nefret Gördü?

İsa’nın öğrettiklerinden açıkça anlaşıldığı gibi o, öğrencilerinin, kendisini takip etmeyenlere karşı dengeli bir görüşe sahip olmasını istiyordu. Bir yandan, takipçilerinin bu dünyadan ayrı olacağını, yani Yehova’nın adil yollarıyla çelişen tutum ve davranışlardan uzak duracaklarını söylüyordu.
Onlar savaş ve politika konularında tarafsız olacaklardı. (Yuhanna 17:14,*16)

Diğer yandan, İsa kendisini takip etmeyenlerin hor görülmesi gerektiğini savunmadı; tersine, takipçilerine ‘düşmanlarını sevmelerini’ söyledi. (Matta 5:44)
Resul Pavlus İsa’nın takipçilerini şöyle teşvik etti: “Eğer düşmanın acıkmışsa, ona yedir; eğer susamışsa, ona içir.” (Romalılar 12:20)
Ayrıca ‘herkese iyilik etmelerini’ söyledi.—Galatyalılar 6:10.

Bununla birlikte, Mesih’in öğrencileri kısa sürede üç kaynaktan ‘nefret gören’ kişiler durumuna geldiler.

Birincisi Yahudi dinsel liderlerdi. İsa’nın takipçilerinin hemen onların dikkatini çekmesine şaşmamalı!
İsa’nın takipçilerinin yüksek ahlak ve bütünlük ilkeleri vardı; ümit veren bir mesajı büyük şevkle yayıyorlardı. Binlerce kişi Yahudiliği bırakıp Hıristiyanlığa sarılmıştı. (Resullerin İşleri 2:41; 4:4; 6:7)
Yahudi dinsel liderlere göre İsa’nın Yahudi öğrencileri yalnızca irtidat etmiş kişilerdi! (Resullerin İşleri 13:45 ile karşılaştırın.) Bu öfkeli liderler Hıristiyanlığın Yahudi geleneklerini değersiz gösterdiğini düşünüyordu. Evet, bu inanç onların Yahudi olmayanlarla ilgili görüşlerini bile reddediyordu! MS*36’dan itibaren diğer milletlerden olanlar da İsa’nın Yahudi takipçileriyle aynı imanı ve imtiyazları paylaşarak İsa’nın takipçisi olabiliyordu.—Resullerin İşleri 10:34,*35.

İkinci olarak İsa’nın takipçileri putperestlerin nefretine hedef oluyordu.

Örneğin, eski Efesos’ta tanrıça Artemis’e gümüş sunaklar yapmak kazançlı bir işti. Fakat Pavlus orada vaaz ettiğinde çok sayıda Efesoslu, Artemis’e tapınmayı bırakarak iyi habere olumlu karşılık verdi. Meslekleri tehlikeye giren gümüşçüler ayaklandı. (Resullerin İşleri 19:24-41)
Hıristiyanlık Bitinya’ya (bugün Türkiye’nin kuzeybatı bölgesi) yayıldıktan sonra da buna benzer bir olay oldu. Yunanca Kutsal Yazıların tamamlanmasından kısa süre sonra Bitinya hükümdarı Genç Plinius, putperest mabetlerinin ıssız kaldığını ve kurbanlık hayvanlar için yem satışlarının büyük oranda düştüğünü bildirdi. Bundan Hıristiyanlar suçlu tutuldu ve onlara zulmedildi, çünkü onların tapınması hayvan kurban etmeye ve putperestliğe izin vermiyordu. (İbraniler 10:1-9; I.*Yuhanna 5:21)
Açıkçası, Hıristiyanlığın yayılması putlara tapınmayla bağlantılı bazı çıkar gruplarını etkiledi ve hem işini hem de parasını kaybedenlerin öfkesine yol açtı.

Üçüncü olarak, İsa’nın takipçileri milliyetçi Romalılardan ‘nefret gördü.’

Önceleri, Romalılar Hıristiyanları küçük ve belki de fanatik bir dinsel grup olarak tanıyordu. Fakat zamanla, sadece Hıristiyan olduğunu söylemek bile ölümle cezalandırılabilen bir suç haline geldi.
İsa’nın takipçilerine özgü bir yaşam sürdüren dürüst vatandaşlar neden zulme ve ölüme layık görüldü?

İlk Hıristiyanlar—Roma Dünyasında Neden Nefret Gördü?

Her şeyden önce Hıristiyanlar, dinsel inançlarını uyguladıkları için Roma dünyasında nefret gördü. Örneğin, onlar bu dünyadan ayrı kaldılar. (Yuhanna 15:19)
Bu nedenle siyasi bir görev almadılar ve vicdanlarına aykırı hizmetleri reddettiler. Sonuç olarak tarihçi Augustus Neander’in dediği gibi “dünyanın gözünde ölü ve hayatın gereği olan hiçbir faaliyette varlık gösteremeyen kişiler olarak görülürlerdi.”

Dünyanın bir kısmı olmamak aynı zamanda yozlaşmış Roma dünyasının kötü işlerinden uzak kalmak anlamına da geliyordu.
Tarihçi Will Durant, “küçük Hıristiyan topluluklarının, dindarlıkları ve terbiyeleriyle zevk düşkünü putperest dünyayı tedirgin ettiklerini” açıklar. (I.*Petrus 4:3,*4) Romalılar Hıristiyanlara zulmederek ve onları öldürerek belki de rahatsız vicdanlarını susturmaya çalışıyordu.

İlk yüzyıldaki Hıristiyanlar tükenmeyen bir gayretle Tanrı’nın Gökteki Krallığının iyi haberini vaaz ettiler. (Matta 24:14) MS*60 yıllarında Pavlus iyi haberin “gök altında olan bütün hilkate” vaaz edildiğini söyleyebildi. (Koloseliler 1:23)

Birinci yüzyılın sonunda İsa’nın takipçileri Roma İmparatorluğunun her yerinde, Asya, Avrupa ve Afrika’da yaşayan birçok insanı İsa’nın öğrencisi yapmıştı! “Kayserin evinden olan” bazıları bile İsa’nın takipçisi oldu. (Filipililer 4:22)
Gayretle yürütülen vaaz faaliyeti öfkeye yol açtı.

Neander şöyle diyor: “Hıristiyanlık her sınıftan insan arasında sürekli bir gelişme gösteriyor ve devlet dinini yıkmaya yönelik bir tehdit oluşturuyordu.”

İsa’nın takipçileri Yehova’ya özel bağlılık gösterdiler. (Matta 4:8-10)
Belki de en çok tapınmalarının bu yönü onları Roma ile anlaşmazlığa düşürmüştü.
Romalılar, farklı dinlerden olanlara imparatora sunulan tapınmaya katıldıkları sürece hoşgörülü davranırdı. Ne olursa olsun ilk Hıristiyanlar böyle bir tapınmaya katılamazdı.
Onlar kendilerini Roma devletinden daha üstün bir otoriteye, yani Yehova Tanrı’ya karşı sorumlu görüyordu. (Resullerin İşleri 5:29)
Sonuç olarak, bir Hıristiyan diğer yönlerden ne kadar iyi bir vatandaş olursa olsun, devlet düşmanı sayılıyordu.
İsa’nın sadık takipçilerinin Roma dünyasında ‘nefret görmesinin’ başka bir nedeni daha vardı:
Onlar hakkında büyük ölçüde Yahudi dinsel liderler tarafından ortaya atılan nefret dolu iftiralara hemen inanılıyordu. (Resullerin İşleri 17:5-8)

MS*60 ya da 61 yıllarında Pavlus, Roma’da İmparator Neron tarafından yargılanmayı beklerken, önde gelen Yahudiler, Hıristiyanlar hakkında şöyle söyledi: “Bu fırka için biliyoruz ki, her yerde ona karşı söylenilmektedir.” (Resullerin İşleri 28:22)

Neron’un onlar hakkındaki uydurma haberleri duymaması imkânsızdı. MS*64’te Roma’yı harabeye çeviren yangından suçlu tutulan Neron’un, günah keçisi olarak zaten iftira kurbanı durumundaki Hıristiyanları seçtiği söylenir.
Bunun, Hıristiyanların kökünü kazımaya kararlı, şiddetli bir zulüm dalgasına yol açtığı görülüyor.

Hıristiyanlara karşı yapılan haksız suçlamalar çoğunlukla açık yalanlar ve inançlarının çarpıtılmasından oluşuyordu.

Tektanrılı oldukları ve imparatora tapınmadıkları için ateist olarak nitelendirildiler. Hıristiyan olmayan akrabalarından muhalefet gördükleri için, aileleri parçalamakla suçlandılar. (Matta 10:21)
Yamyam olarak adlandırıldılar; bazı kaynaklara göre bu suçlama İsa’nın Rabbin Akşam Yemeği sırasında söylediklerinin çarpıtılmasına dayanıyordu.—Matta 26:26-28.
Böylece İsa’nın sadık takipçileri bu iki temel nedenle Romalılardan ‘nefret gördü:’

(1)*Mukaddes Kitaba dayalı inanç ve uygulamaları ve
(2)*kendilerine karşı yapılan sahte suçlamalar. Neden ne olursa olsun, muhalefet edenlerin tek amacı vardı: Hıristiyanlığı bastırmak.

Kuşkusuz, İsa’nın takipçilerine karşı zulmün asıl kışkırtıcıları insanüstü muhalifler, görünmeyen kötü ruhi güçlerdi.—Efesoslular 6:12.

İlk Hıristiyanlar gibi Yehova’nın günümüzdeki Şahitleri de birçok ülkede ‘nefret gördü.’ Yine de Şahit olmayan kişilerden nefret etmediler; ya da hükümetlere karşı bir ayaklanmayı kışkırtmadılar.
Tersine, onlar bütün sosyal, ırksal ve etnik engelleri aşan gerçek sevgiyi uygulamalarıyla dünyaca tanınırlar.

Seni de seviyoruz sayın Natan.

Umarım ne yapmaya çalıştığının ve kiminle cenk ettiğinin farkında değilsin dir......

Luka 23:34

Natan
03-05-2010, 15:54
Anlıyorum. İnancınız yüzünden size birileri zulmediyor.Son satırınızda size karşı gelmekleyada muhalif yazı /makale yazmamla, Tanrıya savaş açtığımı idda ediyorsunuz, onu görmezden geliyorum efendim. Ben başka bir şey demek istiyorum ;

Altı yüzyıl boyunca inancı yüzünden protestanlar da zulum gördü.
Canlı canlı yakıldılar. Kafaları kesildi, bazı protestan rahiplerinin kafası parçalanıp beyni ezildi, bu iğrençliği yapmak koşuluyla bazıları serbest bırakılacaktı..

Hayvanca ,zalimce, insanlık dışı uygulamalar sürdü gitti.

Yehova şahitleri de inancı yüzünden zulum görüyor,
askere gitmedikleri için hapis yatıyorlar, inancı gereği kan naklini kabul etmedikleri için ölüyorlar. İşten ,okuldan atılıyor,Nazi canavarının selamını vermedikleri için , toplama kamplarına gönderildiler, üzülerek söylemeliyim ki bir çocuğun (ismini şimdi unuttum ,hatırlarsam yazarım ) tırnakları söküldü,
baş ağrıları yaşlılığına kadar devam etti.

(hz) Hüseyin haksızlık karşısında susan dedesine "şeytan dilsizdir" iftirası atanlara ömrünün sonuna kadar dayandı. Kerbela çöllerinde koca ailesiyle birlikte katledildi. İşkenceler gördüler, derileri yüzüldü çölde susuz bırakıldılar.

Alevilerin evleri taşlandı, Ramazan orucu tutmadıkları için kimi zaman öldürüldü ,baskı her daim sürdü. Evleri basıldı insanlar katledildi. Sivasta yakıldılar, Maraşta vuruldular.500 den fazla kişi inançları yüzünden ,asimile olmadıkları için katledilmişti. Dersimde bombalandılar.Kurşuna dizildiler. Zulme ve haksızlığa uğramış, hakkı gasbedilmiş, ezilmiş bir sürü insan.Bununla da kalmadılar, pis,iğrenç iftiralar atıp sapıklıkla bilmem neyle karalandılar.

Halepçede , çoluk çocuk, kadın erkek, sivil halkın üzerine zehirli gaz bombaları atıldı , katledildiler.

Deniz Gezmiş, Hüseyin inan ,Yusuf Aslan ve pek çok kişi "ideolojileri"nden dolayı katledildi.

Turan Dursun , Abdi İpekçi , Çetin Emeç, Uğur Mumcu ve diğerleri düşüncelerinen rahatsız olan kişiler /faşist diyorum ben/ tarafından katledildi.

Metin Göktepeyi unutacak mıyım !!

Hayır. O da gazeleticilik görevini yaptığı gerekçesiyle DÖVÜLEREK öldürüldü !!!

Ya Hallacı Mansur ? Neden katledilmişti ? Hatırlayan var mı ?? ya diğerleri ???

Hımmm, ne diyordunuz efendim ,Zulüm .. Evet ,Zulümmmm.

ozgur_beyin
03-05-2010, 18:33
yahu bu isa, ne kadar büyük putmuş hayret.ve bu yaşadığının bile kesin kanıtı olmayan, bu elczirenin küçücük gezgin vaizini(yaşadıysa) ne kadar büyüttünüz.
hürkuş hani bir zamanlar gelecek diye zannettiğiniz geldimi tarihi ileri attılar yeni tarih kaç?
beklenen ne zaman gelir sence
yarınmı yoksa yarındanda yakınmı:)
sevgili hürkuş russel denen manyağın peşine düşüp, insanın ölmesine bile gözyuman bir mantaliteye sahip olmuşsunuz yazık. ya mormonlar. onlarda cinsi zevkleri için isayı kendilerine prezervatif yapmışlar istediği kadar karı alıyorlar. buda din oluyor ha sevsinler dinlerinizi.

hur-kus
04-05-2010, 00:51
yahu bu isa, ne kadar büyük putmuş hayret.ve bu yaşadığının bile kesin kanıtı olmayan, bu elczirenin küçücük gezgin vaizini(yaşadıysa) ne kadar büyüttünüz.
hürkuş hani bir zamanlar gelecek diye zannettiğiniz geldimi tarihi ileri attılar yeni tarih kaç?
beklenen ne zaman gelir sence
yarınmı yoksa yarındanda yakınmı:)
sevgili hürkuş russel denen manyağın peşine düşüp, insanın ölmesine bile gözyuman bir mantaliteye sahip olmuşsunuz yazık. ya mormonlar. onlarda cinsi zevkleri için isayı kendilerine prezervatif yapmışlar istediği kadar karı alıyorlar. buda din oluyor ha sevsinler dinlerinizi.

Sayın ozgur_beyin lütfen seviyenizi koruyunuz. Tanımadığınız kişilere çamur atıp hakaret etmeyin. Özgürlüğünüz nezaketsiz olma hakkını vermez.

Bir çok kişiye göre de sizin peşinden gittiğiniz Darwin ve Marks gibi kişiler de manyak olabilir.

Biz de böyle mi hitap edelim?

Saygılar

insan_olmak
04-05-2010, 01:01
Marks ve Darwin birine tecavüz etmeye çalışmamış ve tacizde bulunmamıştır

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=17918

saygılar

hur-kus
04-05-2010, 01:09
Anlıyorum. İnancınız yüzünden size birileri zulmediyor.Son satırınızda size karşı gelmekleyada muhalif yazı /makale yazmamla, Tanrıya savaş açtığımı idda ediyorsunuz, onu görmezden geliyorum efendim. Ben başka bir şey demek istiyorum ;

Altı yüzyıl boyunca inancı yüzünden protestanlar da zulum gördü.
Canlı canlı yakıldılar. Kafaları kesildi, bazı protestan rahiplerinin kafası parçalanıp beyni ezildi, bu iğrençliği yapmak koşuluyla bazıları serbest bırakılacaktı..

Hayvanca ,zalimce, insanlık dışı uygulamalar sürdü gitti.

Yehova şahitleri de inancı yüzünden zulum görüyor,
askere gitmedikleri için hapis yatıyorlar, inancı gereği kan naklini kabul etmedikleri için ölüyorlar. İşten ,okuldan atılıyor,Nazi canavarının selamını vermedikleri için , toplama kamplarına gönderildiler, üzülerek söylemeliyim ki bir çocuğun (ismini şimdi unuttum ,hatırlarsam yazarım ) tırnakları söküldü,
baş ağrıları yaşlılığına kadar devam etti.

(hz) Hüseyin haksızlık karşısında susan dedesine "şeytan dilsizdir" iftirası atanlara ömrünün sonuna kadar dayandı. Kerbela çöllerinde koca ailesiyle birlikte katledildi. İşkenceler gördüler, derileri yüzüldü çölde susuz bırakıldılar.

Alevilerin evleri taşlandı, Ramazan orucu tutmadıkları için kimi zaman öldürüldü ,baskı her daim sürdü. Evleri basıldı insanlar katledildi. Sivasta yakıldılar, Maraşta vuruldular.500 den fazla kişi inançları yüzünden ,asimile olmadıkları için katledilmişti. Dersimde bombalandılar.Kurşuna dizildiler. Zulme ve haksızlığa uğramış, hakkı gasbedilmiş, ezilmiş bir sürü insan.Bununla da kalmadılar, pis,iğrenç iftiralar atıp sapıklıkla bilmem neyle karalandılar.

Halepçede , çoluk çocuk, kadın erkek, sivil halkın üzerine zehirli gaz bombaları atıldı , katledildiler.

Deniz Gezmiş, Hüseyin inan ,Yusuf Aslan ve pek çok kişi "ideolojileri"nden dolayı katledildi.

Turan Dursun , Abdi İpekçi , Çetin Emeç, Uğur Mumcu ve diğerleri düşüncelerinen rahatsız olan kişiler /faşist diyorum ben/ tarafından katledildi.

Metin Göktepeyi unutacak mıyım !!

Hayır. O da gazeleticilik görevini yaptığı gerekçesiyle DÖVÜLEREK öldürüldü !!!

Ya Hallacı Mansur ? Neden katledilmişti ? Hatırlayan var mı ?? ya diğerleri ???

Hımmm, ne diyordunuz efendim ,Zulüm .. Evet ,Zulümmmm.

Sayın Natan,

Tüm insanlığa karşı yapılan fiziksel zülümlerin insanlık suçu olduğuna inanıyorum ve kınıyorum.

Ancak şahsınıza bir şey söyleyeyim:

"Bıçak Yarası geçer, Dil Yarası Geçmez"

Tanrı'ya savaş açtığınızı anladığınızı siz söylüyorsunuz. Doğru mu? Değil mi?

Zaman her şeyi açığa çıkaracak.....

Ancak bir şey kesindir: Tanrıya karşı zafer kanmak diye bir şey yok...

Ona inansak da inanmasak da, bir gün onun ellerinde olacağız.

İşte o gün herkes haddini bilecektir.

saygılarımla

TurkceRap
04-05-2010, 02:11
Sayın ozgur_beyin lütfen seviyenizi koruyunuz. Tanımadığınız kişilere çamur atıp hakaret etmeyin. Özgürlüğünüz nezaketsiz olma hakkını vermez.

Bir çok kişiye göre de sizin peşinden gittiğiniz Darwin ve Marks gibi kişiler de manyak olabilir.

Saygılar

Bırak insanlar kendini nasıl ifade etmek istiyorsa etsin, söyledikleri doğrumu değilmi? sen ona bak.

Natan
04-05-2010, 13:03
Sayın Hür kuş

Ben Yehova Şahitliği inancını eleştiren , muhalif bi yazı yazdım.
Kaynak da gösterdim. Ama siz " sayın natan , kime (tanrı) savaş açtığınızı biliyor musunuz ?" temelinde cümleler kurdunuz.

Yani sizin inancınıza göre yehova şahitliğini eleşirmek direkt Tanrıyı eleştirmek , yehova şahitliğine muhalif olmak Tanrıya muhalif olmak demektir.

Bu böyleyken, açıkça belirtmeyerek imalı tehtitleriniz beni hiç etkilemiyor.

Benim sizi incitmek gibi bir niyetim olmadığı gibi , Yehova şahitliği akımına da düşman değilim.

Sizin inancınıza göre Allah katında tek din/inanç Yhova şahitliğidir.

Diğerleri nedir ? Şeytandan dır. Yani ya Yehova Şahidisin yada Şeytandansın!. Bunu kaynağından göstermek gerekirse ;

http://www.sixscreensofthewatchtower.com/images/kn37cover.JPG

"Sahte Dinin Sonu Yakın !" başlığı taşıyan bir broşur yayımlandı . Bu broşur hala da dağıtılmaktadır. Bu broşürde şu temalar geçiyor :

Sahte din nedir?
Nasıl sona erecek?
Siz nasıl etkileneceksiniz?

Hakiki Din ..Bu standartları karşılayan bir din var mı?
...Yehova’nın Şahitleri ..
Sahte dinin sonu yakındır!

Bu broşür sizin resmi web sitenizde de var, evinizde de.

Aslında benzer bir mantık İSLAM inancında daha doğrusu Kuranda da var.

“Allah nezdinde hak din İslâm’dır -(Al–i İmran, 19).

“Kim, İslâm’dan başka bir din ararsa, bilsin ki kendisinden (böyle bir din) asla kabul edilmeyecek ve o, ahirette ziyan edenlerden olacaktır” (Al–i İmran, 85).

“İşte onların CEZASI, Allah’ın, meleklerin ve bütün insanlığın lânetine uğramalarıdır (Al–i İmran 87).

Siz de TAMAMEN AYNI mantıkla karşıma geliyorsunuz. Tek fark Kurandan değil, kendi iman esaslarınızdan hareket etmeniz. Bu konuda İslamdan bi farkınız yok.

Ben BAŞKA bir şey sordum size ;

Bu altı ciltlik kitabı kim yazdı ? -----Kilise tarafından atılmış Russell adında bi adam. Bunlar için ne demiştiniz ? :

" altı ciltlik Kutsal Kitap Etüdü ,düzene konmuş Kutsal Kitap ise, bu kitapları düzene sokulmuş Kutsal Kitap olarak isimlendirmek yanlış olmaz . Bunlar Kutsal Kitap üzerine yapılmış yorumlar değil, pratik olarak Kutsal Kitap'ın kendisidir"

Russell beyefendinin kitabın kapağında ve başka yerlerde de kullandığı SEMBOL nedir ??? Nerden alıntıdır ?? Nereye dayanmaktadır ??

http://2.bp.blogspot.com/_EgXqKP0XKGM/S6vlPewfrrI/AAAAAAAABoA/i91BshK5FmA/s320/Ancient+Egyptian+Winged+Sun.jpg

http://www.seanet.com/~raines/disc.gif

Mısır Mitolojisine tabiki. Horusla ilşkilidir.

http://en.wikipedia.org/wiki/Winged_sun

Ben de diyorum ki ;

Yehova Şahitleri akımı neden kendi yazdığı kitaplara "kutsal" deyip, içeriğine putperest / mitolojik semboller koyuyor ???

Bunu NEDEN yapıyorlar ???

Ki bunu Russellin bilinçli yaptığı da ortada. Mısır inançlarına müthiş ilgisi var. Piramitleri gidip ölçüyor,burdan Dünyanın sonuyla ilgili tarih çıkartıyor. İşte bunu yaparken bir resim ;

http://www.sixscreensofthewatchtower.com/images/russellmeasuringpyramids-341x442.JPG

Onların sembollerini alıp kitaplarında kullanıyor. Bilmese nerden buluyor bu sembolleri ?

Ki Mısıra gidip gidip gelmekte !

Üstelik Russell NASIL BİR GÜCE SAHİP Kİ öldükten sonra bile Yehova şahitlerine yardımcı oluyor ??????

http://www.sixscreensofthewatchtower.com/images/beyondtheveil.JPG

''... Russell öbür tarafa geçmiştir (yani ölmüştür) ve hasat işini tüm yönüyle yönlendirmektedir'

en içten sevgiler saygılarımla

natan

ozgur_beyin
04-05-2010, 15:40

Saygılar

sevgili hürkuş darvin ve marks tabu kişilik değildir. ayrıca benim için, sadece insandırlar ötesi yok.. russeli aynı muhammedin evliliğini (ayşe ile)savunanlar gibi
savunuyorsun adam tacizci ve dolandırıcıs en bu adamı safiyane duygularla savunuyorsun
bir adma .uştsa ona .uşt demek hakaret olmamalı ama sen .uştaa .uşta denmesini istemiyorsun.
senin russelin gibi bizimde evrenesoğlumuz var .oda vahiy aldığını söylüyor
eskiden enayisi bol yerlerde bu adamlar neşet buluyordu
şimdide kköntörü bol olanlar yukarısıyla konuşuyorlar özet bu .
tanımadığımı söylediğin zatı muhteremlerin sen hangisini tanıyorsun anlamadım?
isayla veya russelle ,iki duble, rakı içmişliğinmi var kumkapıda

al senin şarlatanın gibi şarlatan ama bu türk zaten bunlar down senromlular gibi bir birlerine benziyor

http://www.internetajans.com/default.asp?nid=76871

Natan
04-05-2010, 19:32
özgür beyin ,:)

ne güldüm ben bu adama ya :D

Olamaz böyle bişi. Aslında bal gibi de olur ya. Nurcular, Said Nursiye toz kondurmazlar, Gülenciler, Fettullah Hocaefendiye, süleymancılar ise s. hilmi tunahan'a laf ettirmezler. Şahitler kiliseden aforoz edilmiş, Russell adındaki adama aşıktır. Yukarıda gösterdiğim gibi öldükten sonra bile adamlarına yardımcı olmaya devam etmektedir. Nasıl aşık olmasınlar.