Orijinalini görmek için tıklayınız : Güler Zere'yi kaybettik
Güler Zere'yi kaybettik!
http://haber.sol.org.tr/sites/default/files/imagecache/makale_genel/images/guler_zere_27-11-09_ali_oz_039.jpg
Affedilmesi için hastalığının ilerlemesi beklenen ve kamuoyunun tepkileri sonucunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün affetmek zorunda kaldığı Güler Zere bugün yaşamını yitirdi.
Güler Zere'yi tahliye (http://haber.sol.org.tr/haberleri/tahliye) edilişinin 7. ayında kaybettik. Zere, son mektubunda, "Beni ölümün kıyısına getirip öyle bıraktılar. Yaşam hakkım gasp edildi. Dışarıda 'ölme hakkı' verildi. Bunu da unutmayacağım" demişti.
DHKP-C (http://haber.sol.org.tr/haberleri/dhkp-c)'ye üye olduğu gerekçesiyle 34 yıl hapis (http://haber.sol.org.tr/haberleri/hapis) cezasına çarptırılan Güler Zere cezaevindeki 14. yılında damak kanserine yakalanmıştı. 14 yıldır cezaevinde tutulan Güler Zere’nin avukatları, kanser tedavisi görebilmesi için müvekkillerinin serbest (http://haber.sol.org.tr/haberleri/serbest) bırakılmasını istemişlerdi.
Tedavinin cezaevi koşullarında sürdürülemeyeceğini belirten Avukatlar, 12 Mart (http://haber.sol.org.tr/haberleri/12-mart)'ta Adana (http://haber.sol.org.tr/haberleri/adana) Cumhuriyet (http://haber.sol.org.tr/haberleri/cumhuriyet) Başsavcılığı’na başvurdu. Başvuruda, Zere’nin cezasının ertelenmesi istendi. Fakat serbest bırakılması için gerekli izin çıkmadı. Ölüm tehlikesiyle baş başa bırakılan Zere için yüzlerce eylem (http://haber.sol.org.tr/haberleri/eylem) yapıldı, yazılar yazıldı. Ancak kamuoyunun tepkisi uzunca bir süre görmezlikten gelindi.
Türk Tabipler Birliği (http://haber.sol.org.tr/haberleri/turk-tabipler-birligi), Ağustos'ta yazdığı raporda hastanın yeterli derecede beslenememesi nedeniyle 'ileri derecede zayıfladığına' dikkat çekilmişti. Zere, adli tıp (http://haber.sol.org.tr/haberleri/tip-0) incelemesi için ring aracıyla 14 saatlik yolculukla İstanbul (http://haber.sol.org.tr/haberleri/istanbul)'a sevk edildi ancak İstanbul Adli Tıp Kurumu (http://haber.sol.org.tr/haberleri/adli-tip-kurumu), 28 Ağustos’ta vermesi gereken raporu 'bazı tıbbi evrak eksikliği ve Adli Tıp’ta onkoloji uzmanı olmadığı gerekçesiyle' vermeyi iki ay ertelemişti.
Çukurova Üniversitesi (http://haber.sol.org.tr/haberleri/cukurova-universitesi) Balcalı Hastanesi (http://haber.sol.org.tr/haberleri/balcali-hastanesi), 16 Ekim tarihli raporunda, 'hastalığın gerileme göstermediği, tekrarladığı, geri dönülmez aşamaya girdiğinin' anlaşıldığını belirtmiş, Türk Tabipleri Birliği (http://haber.sol.org.tr/haberleri/turk-tabipleri-birligi) Merkez Konseyi ise 28 Ekim'de Zere'nin artık “tıbben geriye dönülmez bir aşamaya girdiğini” açıklamıştı. “Hastalığın seyri bize beklenen yaşam süresinin çok kısa olduğunu göstermektedir” diyen TTB (http://haber.sol.org.tr/haberleri/ttb) yöneticileri artık Güler Zere'ye “Vedalaşma ve Huzur Hakkı” verilmesini talep etmişlerdi.
Ancak Zere'nin tahliyesi uzun süren bir mücadele döneminin ardından gerçekleşebildi. Zere'nin hastalığının görmezden gelinmesi ve hastalığının kritik bir aşamaya gelmesinin ardından tahliye kararının verilmesi kamuoyunda geniş tepkilere yol açmıştı.
(soL - Haber Merkezi)
Anın mücadelemizde yaşayacak Güler Zere ve Seni ölüme terkeden yaşam hakkını elinden alan faşist iktidarlardan hesap sorulacaktır!!
Güler Zere uğurlandı
Akşam saatlerinde aramızdan ayrılan Güler Zere için İstiklal Caddesi’nde bir yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşte, Güler Zere’nin katilinin AKP hükümeti olduğu vurgulandı.
http://haber.sol.org.tr/sonuncu-kavga/guler-zere-ugurlandi-haberi-27973
Haberi şimdi gördüm ve çok üzüldüm.
Hiçbir çıkar beklemeden, sadece herkes için yaşanabilir, adil ve eşit olanakların sunulduğu bir dünya için yaşamını feda eden Güler Zere şahsında, yaşamını bu yolda yitiren tüm Devrimcilerin önünde saygı ile eğiliyorum.
Elbet böyle bir dünya kurulacak, bu karanlık dağılacak, insanlar en temel hakları olan barınma, eğitim, sağlık, beslenme, ulaşım olanaklarını kazandıkları gibi, bedensel ve zihinsel yeteneklerini de tek tek her birey için geliştirme olanaklarını egemenlerin elinden söke söke alacağı günler gelecektir.
Tanimadigim halde, kendisini bilen dostlarimin acisini paylasmak isterim.
güneşinzaptıyakın
08-05-2010, 22:48
Anısı önünde saygıyla...
Yarin yanağından gayrı, her yerde ve herşeyde hep birlikte diyebilmek adına kendilerini feda eden tüm Devrimcilerin nezdinde kardeşlerimin anılarına saygıyla...
evrensel-insan
08-05-2010, 23:25
Saygideger arkadaslar;
Bir kisinin, tum insan hak ve ozgurlukleri elinden alinarak ve engellenerek, yine insanoglu eliyle olume terkedilmesi, her seyden once insanin insanligi adina bir suctur. Bu sucu isleyenleri, kendi vicdanlarinin sesini dinleme ile basbasa birakirken, bu insanblikdisi durum karsisinda yasamini yitiren Guler Zere kardesimizi de, saygiyla aniyorum. Onun mucadelesinin, insan hak ve ozgurlugu icin mucadele verenlerin onunu acmasi dilegiyle.
Saygilarimla;
evrensel-insan
GÖNÜL NE ISTIYOR
Benim senden isteklerim
Bitmezki sen bedenine
Sahip cik yeterki
Git karanin üstüne
Zalimlikde onun bekcisi
Askeri var polisi var
Sakin yilma git
Gidisini bil yeterki
Arkana sakin dönüpde bakma
Neyine bakacaksin
Seni satanlarimi döneklerimi
Karanliklar icin arini namusunu satanlarimi
Bir avuc kara icin
Insanligini insanlari satanlarimi göreceksin
Git sakin arkana bakmadan git
Sakin kendini yaliniz hissetme
Yaliniz degilsin
Gercekler gercek tarihler seninle
Onlar biliyorlar sen tekde olsan
Gercek isiklari tasidigini
Yilma yaliniz arkana dönüpde bakma.
-------------
Onlar Unutulmayacak Gercek Tarihlerin Ak Tertemiz Sayfalarinda
Yerlerini Alacaklar.Mücadeleri Önünde Saygiyla Egilirim.
lars vilks
17-05-2010, 20:06
Komunist adminlerin olduğu bir forumda fikirlerimi yazmaya korkuyorum ama....
Güler Zere adlı kadın polis memurlarını öldürmüş bir terörist değil miydi? Yasadışı bir terör örgütüne üye değil miydi?
Burda onu saygıyla ananlar onun aslında bir iftiraya kurban olarak mı hapse girdiğine inanıyor? Yoksa terör örgütü üyeliğine ve terör eylemlerine ve cinayetlerine sahip mi çıkıyor? Yoksa bu forumda suçu ve suçluyu övmek serbest mi? Aleni terör örgütü propagandası yapmak serbest mi?
hayrola komünist adminler size ne yaptı korkmaya başladınız??
adminler kimler onuda bilemıyorum ama forum kurallarını çiğnerseniz iletilerinize müdahale ederiz!! sizde bir çok üye gibi forum kuralları tüzüğümüz bu maddeleri okumadan yazmaya başladığınız için neler yasak bilmıyorsunuz sonrada iletileriniz işleme alınınca komünist adminler :D gerçekten komiktiniz... kımler ki bunlar???
Güler zere hakkında atıp tutmanızda sizin klasiklerden olduğunuzu belli ediyor, bilmeden konuşanlar sizinle çok işimiz var Güler zere polis memurlarını felan öldürmedi devrimci tutsak zere Suçu, düzene karşı çıkmak, düzeni yıkmak için örgüte üye olmak..!! Gidipte dosyasını incele bakalım neler varmış!
güler zere hapishaneden çıksın dendiğinde neden dendi?? suçu yok sayılsın diye mi çıktı?? sen bilmıyorsun ama dünyada insan hakları diye birşey var kanser hastaları hapishanede ölüme terkedilmıyorlar!! cezasını hapiste değil hastahanede çekebilirdi...
bu forumda suçu ve suçluyu övmek serbest değildir! Aleni terör örgütü propagandası yapmak serbest değildir! tabi biz, siz kime terörist derseniz ona terörist demiyoruz....
Sayin kizilordu güler zere gibi onbinleri kaybetdik benim gencliyimde onlarca sol illegal örgüt vardi hepsi mazi oldu,nerde bu örgütlerin liderleri kadrolari?hepsi hayaliydi,o dönem gencleri kullandilar hayatlarini karartip birköseye atdilar,,nerde o liderler?benim ailemde de güler zere var büyüdüyüm mahallede onlarca var,nerde bu insanlari kullanip kullanip köseye atanlar?.
sevgili papillion konumuz bu olmasada eğer birileri gençlerin duygularını kullanıp sonradan kaçtılarsa bu onların çürümüşlüğüdür!
bu kişisel kirlilikleri ne mücadeleye nede gönülden bağlı insanlara mal edebiliriz..
birileri kaçtıysa yada zengin olduysa ve belkide yok olup gittiyse bu kişiyi bağlar ancak şunuda unutmamak gerekli bu insanların üzerinden bulldozer gibi geçildi darbeler işkenceler ölümler kaçışlar daha sayılacak ne acılar belki nerdesiniz diye sorduğunuz kişilerden birisi işkencede hayatını kaybetti....
lars vilks
18-05-2010, 03:14
hayrola komünist adminler size ne yaptı korkmaya başladınız??
adminler kimler onuda bilemıyorum ama forum kurallarını çiğnerseniz iletilerinize müdahale ederiz!! sizde bir çok üye gibi forum kuralları tüzüğümüz bu maddeleri okumadan yazmaya başladığınız için neler yasak bilmıyorsunuz sonrada iletileriniz işleme alınınca komünist adminler :D gerçekten komiktiniz... kımler ki bunlar???
Güler zere hakkında atıp tutmanızda sizin klasiklerden olduğunuzu belli ediyor, bilmeden konuşanlar sizinle çok işimiz var Güler zere polis memurlarını felan öldürmedi devrimci tutsak zere Suçu, düzene karşı çıkmak, düzeni yıkmak için örgüte üye olmak..!! Gidipte dosyasını incele bakalım neler varmış!
güler zere hapishaneden çıksın dendiğinde neden dendi?? suçu yok sayılsın diye mi çıktı?? sen bilmıyorsun ama dünyada insan hakları diye birşey var kanser hastaları hapishanede ölüme terkedilmıyorlar!! cezasını hapiste değil hastahanede çekebilirdi...
bu forumda suçu ve suçluyu övmek serbest değildir! Aleni terör örgütü propagandası yapmak serbest değildir! tabi biz, siz kime terörist derseniz ona terörist demiyoruz....
Ben forum kuralı falan çiğnemedim. Forum kullanmayı biliyoruz. Gerizekalı değiliz.
Ben ciddi ciddi fikirlerimi yazdım. Hepsi de konuyla alakalıydı. Birisi bunları "forum kiri" diye biryere taşımış. Bu zaten başlıbaşına bir hakarettir. Kimse benim ciddi ciddi yazdığım samimi fikrime "kir" diyemez. Sonra bana özelde mesaj atmış diyor ki "başlığın sulandırılmasına izin vermem." Burda özrü kabahatinden büyük. Bir de bana diyor ki yani benim ciddice samimi fikirlerimi yazdığım iletilerim başlığı sulandırıyormuş. Bu terbiyesizliktir. Kimse kimseye o adam ciddi ciddi fikrini yazdığı yerde kalkıp ona "sen sululuk yapyorsun" diyemez. En azından bunu ben adminlerden birine desem yapacağı hareket bellidir, hemen bunu gurur meselesi yapacak ve karşıdakine yaptırım uygulayacaktır. Ama adminler ellerindeki gücü suistimal ediyorlar ve kendi ideolojilerine ters gelen, ya da duygularını inciten yazıları (ki bu yazılar konuyla gayet ilişkili, akıllıca yazılmış, en azından bir insanın konu hakkındaki şahsi ve samimi fikrini belirten yazılar) bunları "forum kiri" ilan edip sonra da bunu "sen başlığı sulandırdın" diye savunması resmen terbiyesizliktir.
Ben dedim: Ben bu muameleyi kabul etmem. Burda forum sahipleri gelen misafire it muamelesi yapacaklarsa ben orda durmam. Bir iki ileti daha yazdım "gelmiycem" dediğimden beri. Tabiki tek umduğumuz karşımızda insanlık görmek. Centilmenlik ve saygılı bir tavır görmek. Ama burda kendilerine klik kurmuş bir komunist grup misafirlere, özellikle de liberallere it muamelesi yapıp, admin güçlerini suistimal edecek ve adaletsizce kullanacaksa, insanlara terbiyesizce hakaret edip bunları samimi olarak yazılmış fikirlerini "forum sulandıran forum kiri" ilan edeceklerse, ben o forumda bulunmam.
Ne kadar yazık ki, hesapta bu ülkenin daha ümit vadetmesi gereken ilerici ve aydın geçinenlerinin toplandığı bir forumda böyle bir muamele var. Ben gibi kaliteli yazılar yazmaya muktedir bir insana it muamelesi yapıp burdan kaçırtıyorsunuz. Siz bu yolda devam edin. Forumunuzda da kendiniz çalıp kendiniz oynarsınız artık.
Güler Zere konusunda da yazdıkların çok ayıp. Ve çelişkili. Hem suçu ve suçluyu övmek serbest değil diyorsun, sonra da "sizin terörist dediğinize terörist demiyoruz" diyerek, devletin yasalarını tanımadığını ilan ediyorsun. Forum kurallarını bana öğretene kadar kendin git bir oku. Acaba o forum kuralları TC yasalarının terörist örgüt olarak belirlediklerini burda övmek terörist olduklarını reddetmeyi kabul ediyor mu. TC yasalarını delmek forumlarda da yasaktır ve forumlar "ülke yasalarına aykırı yazmak yasaktır" diye kurallarında belirtir. Ama sen bir teröristi burda nerdeyse kahraman ilan ediyorsun. "Ona terörist demeyiz" diyorsun. O zaman DHKP-C ye de terörist örgüt demiyorsun heralde. Düzeni zor yoluyla yıkma faaliyetlerini de benimsiyorsun demek ki. Polise askere saldırmayı ve öldürmeyi de destekliyorsun demek ki. Bunlar yasalara göre suçtur. Yasalara göre suç olan da her ciddi forumda yasak olmak zorundadır. Sen nasıl adminsin ki açıktan hem forum kuralını hem ülkenin yasasını deliyorsun? Bir de kalkmış beni aşağılıyorsun Güler Zere denilen gebermiş adi teröristin mevzularını bilmiyormuşum diye? Bana ne adi teröristlerin hayatının detaylarından? Ben terörist hapiste mi ya da gebermiş mi diye bakarım. Gerisi beni ilgilendirmez. Onu aslında hapisten affetmek de yanlıştı. Hapiste çürüyüp geberseydi; adi bir katil çünkü o. Ülkemizin 2 polisini şehit etmiş DHKP-C üyesi adi bir terörist.
Sana da tavsiyem bu forumda adminlik yapacaksan kuralları önce kendin uygula. Bir de insanlara it muamelesi yapmayın. Müslümanlıktan çıkmışsınız ama Türklükten kurtulamamışsınız. Centilmenlik sadece kibarca "sizli bizli" yazmakla olmuyor. İnsanlara "senin yazını forum kiri ilan ettik, çünkü başlık sulandırdın" diye terbiyesizce hakaret ettikten sonra bunu "sizli bizli" olarak adama ifade etmen olayı kurtarmıyor.
Asıl sorun bu iğrenç kibirdir işte. Bu ülkenin her evladı bu iğrenç kibirle doludur. Mütevazilik ve centilmenlik bu ülkenin hamurunda yok malesef. Müslüman da olsa, ateist de olsa o iğrenç kibir orda içinde duruyor, her davranışında çirkin suratını gösteriyor. Tabiki ezilmişliğin ve aşağılık kompleksinin kendini telafi etmeye çalışmasından doğan bir kibir bu. Müslümanlıktan çıkanlar biraz da bu yanlarını tedavi etmeye çalışsalar iyi olur.
sayın lars sizin yaranızı anlamış bulunmaktayım...
"Ben ciddi ciddi fikirlerimi yazdım. Hepsi de konuyla alakalıydı. Birisi bunları "forum kiri" diye biryere taşımış. Bu zaten başlıbaşına bir hakarettir. Kimse benim ciddi ciddi yazdığım samimi fikrime "kir" diyemez. Sonra bana özelde mesaj atmış diyor ki "başlığın sulandırılmasına izin vermem." Burda özrü kabahatinden büyük. Bir de bana diyor ki yani benim ciddice samimi fikirlerimi yazdığım iletilerim başlığı sulandırıyormuş. Bu terbiyesizliktir. Kimse kimseye o adam ciddi ciddi fikrini yazdığı yerde kalkıp ona "sen sululuk yapyorsun" diyemez. En azından bunu ben adminlerden birine desem yapacağı hareket bellidir, hemen bunu gurur meselesi yapacak ve karşıdakine yaptırım uygulayacaktır. Ama adminler ellerindeki gücü suistimal ediyorlar ve kendi ideolojilerine ters gelen, ya da duygularını inciten yazıları (ki bu yazılar konuyla gayet ilişkili, akıllıca yazılmış, en azından bir insanın konu hakkındaki şahsi ve samimi fikrini belirten yazılar) bunları "forum kiri" ilan edip sonra da bunu "sen başlığı sulandırdın" diye savunması resmen terbiyesizliktir.
Ben dedim: Ben bu muameleyi kabul etmem. Burda forum sahipleri gelen misafire it muamelesi yapacaklarsa ben orda durmam. Bir iki ileti daha yazdım "gelmiycem" dediğimden beri. Tabiki tek umduğumuz karşımızda insanlık görmek. Centilmenlik ve saygılı bir tavır görmek. Ama burda kendilerine klik kurmuş bir komunist grup misafirlere, özellikle de liberallere it muamelesi yapıp, admin güçlerini suistimal edecek ve adaletsizce kullanacaksa, insanlara terbiyesizce hakaret edip bunları samimi olarak yazılmış fikirlerini "forum sulandıran forum kiri" ilan edeceklerse, ben o forumda bulunmam."
evet burda yazdığınız bize saldırma sebebiniz bunu anladım ancak o kişi admin mi bilemem ama ben değilim hr kimse komünist olduğunu nerden biliyorsunuz ve sizin yazdığınız iletiye yapılan uygulamayı nasıl ideolojileştiriyorsunuz? ki ben eminim sizin iletileriniz boş yere taşınmamıştır ve iddia ediyorum o arkadaşım komünist değildir!!
ayrıca güler zere kısmında beyhude bir polemiğe girmektesin cumhurbaşkanının affettiği ve şuanda ölen bir insan için ne amaç güttüğünü bilmıyorum ama istersen önce cumhurbaşkanına sonra adalet bakanına dava aç olurmu???
devletin egemen sınıflara karşı olan herkese zaten terörist demesi bildiğimiz bişey ama bunu mu anlatayım size?? komünist kelimesini bir kişiye kullanmakta yasalara aykırıydı ! siz bunu biliyormusunuz??
Sorumlu arkadaşlarıma ve forumumuza yönelttiğiniz ithamlar hem çirkin hemde asılsızdır bu iletileriniz ve benim size cevabım da aslında konu dışına çıkmaktır bu mesajlarda kaldırılırsa suçunu lenine atabilirsiniz..
Güler Zere'ye sahip çıktığım nokta, kişisel fedakarlığı ve tüm insanlar için yaşanabilir bir dünya idealidir.
Örgütsel yapısı ve bağlı bulunduğu örgütün, siyasal tespitleri ve çözümlerine katılmıyorum. Bu örgüt hiçbir yerde de övülmedi.
Güler Zere, en temel insan haklarından olan tedavi hakkından yararlandırılmadığı için öldü/öldürüldü.
Kanser hastalığı çok ilerleyip artık öleceği anlaşılınca affedilip bırakıldı. İçeride ölmesin istendi.
Güler Zere'yi savunmak,
-Her insanın insanca yaşayabileceği bir dünya için mücadele etmeyi savunmaktır.
-Egemenler tarafından suçlu da olsa tedavi hakkından her insanın faydalanabilmesini savunmaktır.
-En temel insan haklarını ve egemenlerin kendi koydukları yasalara uyması gerektiğini savunmaktır.
sevgili saroz bizim derdimizi herkes anlamıştır merak etmeyin ancak ortalığı provake etmek isteyenler konu çarpıtıp sorunsal yaratmaya çalışanlar mutlaka olacaktır bunu biliyorsunuz durum böyle bir örnektir sadece....
bırakın ne derse desinler...
TurkceRap
18-05-2010, 19:20
Bana ne teröristin hakkından.
Aptalca ideolojiler peşinde sağa sola saldırmakla mı gelecek falanca düzen?
Ben almiyim.
Malesef biz Liberallerden de, sol görüşlü kimselerden de fazlaca bu konulara takılanlar var.
Ne hakkı?
o suçluların canlarını yaktıkları insanların hakları da vardı.
Ama işte egemen sınıf, barış, kardeşlik yersen...
iyi aksamlar arkadaslar ben hemen hemen bir haftadan beri aranizda yoktum.Bir haftada bayagi degisimler olmus bazilari kafasinin arka tarafinda
olan özel beyinlerini bayagi asagilik duygularini dile getirmisler.
Ben bu söylemlerimle,ne bir kimseden hinc nede intikam alma diye bir niyetim yoktur bunun altini cizelim.Sadece bunun hükmünü zaman gelecek
gercek tarihler gösterecek yaliniz bunlari görenler görecek olanlar yalinca
gercek gönül gözüyle görenlere nasib olacak anliyan anlar.
Demem suki kominizmi benimsiyorum amma olamadim,Kizilbasim amma
manasiyla Olamadim.papillon-lars vilks,adli sahislara gercekden bayagi
bir kizginligim oldu.ikiside allahsiz olabilir amma dini vede irkciligi beyinlerinde
hala gayet güzel bir sekilde yasatiyorlar,yasim 60.Bu yasima kadar ne bir kisi,nede kisiler,örgüt,kurulus hakkinda hic bir zaman pesin karar vede kararlar vermedim amma bu 2 kisi hakkinda kesin karari verdim tipleri böyle diyorum kusura bakmasinlar gercek bunlar.
bu sahislara bu saatten sonra demokrasiyi,komminizmi gercekleri görmelerini
insanligi,dogayi,sanati,sazi.agiti,acligi,ac yatmayi,caresizligi,daha söylenecek cok sey var amma demek istemiyorum.
yaliniz bu onurlu insanlar icin böyle akreb gibi zehirlerini-ON lari bu hale getirenlere kussunlar.Tabi bunlari Ögrenme kabiyetleri var ise.
illeride daha sefiyeli dürüst sohbetler dilegimle.ZAHIT.
lars vilks
19-05-2010, 05:10
....
bu sahislara bu saatten sonra demokrasiyi,komminizmi gercekleri görmelerini ....
Demokrasiyi ve komunizmi? İkisinin aynı anda varolmadığını göremiyor musunuz? Demokrasi demek siyaseti barışçıl yolla yapmaktır. Siz "devrim" denilen şiddet olayına inanarak ne kadar demokratsınız? DHKP-C gibi şiddet ve terör örgütlerini destekleyerek, polis memurlarını öldürmüş insanları överek ne kadar demokratsınız? Siyasete şiddet karıştıran herkesi kınamanız gerekmez mi?
Hem siz "devrim" denen şeyi başarsanız, ya da hasbel kadar oyla gelseniz, demokrasiyi rafa kaldırmayacak mısınız? Bütün diğer siyasi partileri kapatmayacak mısınız? Bugüne kadar sosyalist ülkelerde tek partici bir yönetim uygulanmadı mı? Basın ve bütün iletişim araçları devlet tekeline verilmedi mi?
Devrimden sonra, Lenin, Stalin, Mao, Kastro vs sırf "devrim" yaptılar diye hayat boyu koltukta oturmadılar mı? Diktatör olmadılar mı?
Kusura bakma ama "demokrasi" lafını o kadar ucuz bir şekilde kullanamazsın. Biz gerizekalı değiliz. Gözümüzün içine baka baka bizi aptal yerine koyamazsın. Demokrasi nedir biliyoruz ve sizin demokrasiyle işiniz olmadığını da gayet iyi biliyoruz.
iyi aksamlar arkadaslar ben hemen hemen bir haftadan beri aranizda yoktum.Bir haftada bayagi degisimler olmus bazilari kafasinin arka tarafinda
olan özel beyinlerini bayagi asagilik duygularini dile getirmisler.
Ben bu söylemlerimle,ne bir kimseden hinc nede intikam alma diye bir niyetim yoktur bunun altini cizelim.Sadece bunun hükmünü zaman gelecek
gercek tarihler gösterecek yaliniz bunlari görenler görecek olanlar yalinca
gercek gönül gözüyle görenlere nasib olacak anliyan anlar.
Demem suki kominizmi benimsiyorum amma olamadim,Kizilbasim amma
manasiyla Olamadim.papillon-lars vilks,adli sahislara gercekden bayagi
bir kizginligim oldu.ikiside allahsiz olabilir amma dini vede irkciligi beyinlerinde
hala gayet güzel bir sekilde yasatiyorlar,yasim 60.Bu yasima kadar ne bir kisi,nede kisiler,örgüt,kurulus hakkinda hic bir zaman pesin karar vede kararlar vermedim amma bu 2 kisi hakkinda kesin karari verdim tipleri böyle diyorum kusura bakmasinlar gercek bunlar.
bu sahislara bu saatten sonra demokrasiyi,komminizmi gercekleri görmelerini
insanligi,dogayi,sanati,sazi.agiti,acligi,ac yatmayi,caresizligi,daha söylenecek cok sey var amma demek istemiyorum.
yaliniz bu onurlu insanlar icin böyle akreb gibi zehirlerini-ON lari bu hale getirenlere kussunlar.Tabi bunlari Ögrenme kabiyetleri var ise.
illeride daha sefiyeli dürüst sohbetler dilegimle.ZAHIT.
Zahit Abi hakkimda yazdigin seyler hic hos deyil,ben kadina hakaret etmedim küfürde etmedim,kizilordunun yazdigi gibi konuyla alakalida deyildi ama sadece kücük bir fikir beyan etdim ve ortada hakaret yok küfür yok ve sen beni nerdeyse idam ediceksin,hic hos deyil yapdigin.
Demokrasiyi ve komunizmi? İkisinin aynı anda varolmadığını göremiyor musunuz? Demokrasi demek siyaseti barışçıl yolla yapmaktır. Siz "devrim" denilen şiddet olayına inanarak ne kadar demokratsınız? DHKP-C gibi şiddet ve terör örgütlerini destekleyerek, polis memurlarını öldürmüş insanları överek ne kadar demokratsınız? Siyasete şiddet karıştıran herkesi kınamanız gerekmez mi?
Hem siz "devrim" denen şeyi başarsanız, ya da hasbel kadar oyla gelseniz, demokrasiyi rafa kaldırmayacak mısınız? Bütün diğer siyasi partileri kapatmayacak mısınız? Bugüne kadar sosyalist ülkelerde tek partici bir yönetim uygulanmadı mı? Basın ve bütün iletişim araçları devlet tekeline verilmedi mi?
Devrimden sonra, Lenin, Stalin, Mao, Kastro vs sırf "devrim" yaptılar diye hayat boyu koltukta oturmadılar mı? Diktatör olmadılar mı?
Kusura bakma ama "demokrasi" lafını o kadar ucuz bir şekilde kullanamazsın. Biz gerizekalı değiliz. Gözümüzün içine baka baka bizi aptal yerine koyamazsın. Demokrasi nedir biliyoruz ve sizin demokrasiyle işiniz olmadığını da gayet iyi biliyoruz.
Merhaba arkadaslar sizlernen bugun ari namusu,insan olmanin asamalarini
Törörizmi,emperyalizmi,komünüzmü,milliyetciligi,ir kciligi,vede bunlarin usakligini kimler
Yapar yaparlarken hangi kiliflari hazirlarlar,kendilerini sevimli göstermek icin hangi kiliklara
Gireller dini tanriyi ,milliyetciligi yani onlarin anladigi milliyetcilickden bahis edecegim
Satislarini,namuslu görünüb namuslarini nasil satisa cikarib ,nasil namuslu olurnur deyislerinden
Beyazi nasil karaya cevirdiklerini,Karayi,karanliklari nasil aydinlik diye tariflerine deyinecegim.
Yaliniz bunlarin ar“namus damarlarinin paramparca olub er meydaninda yaliniz duramazlar
Cünkü yürekleri cigerleri yoktur,Amma arkalarinda aga babalari,patronlari,C I A,MOSSAD;GIZL I ISTIBAHARAT;LARI;Miti,iti Olmazsa Bir Giram Yürekleri Dahi Ar Meydanlarinda durmalarina Yetmez. Cünkü gercek insan olmayi bize belletilen tarihlerin yanlisligi, gercekleri karaliyarakdan ,
Hak aramalari ,zalimliklere karsi Gelmeleri,Insanca insan,gibi yasam mücadelerini ,Baska Baska kiliflara sokulub yaninada yaradani dini sokusturub Böyle namussuzluk yapip karalamislardir.
Yaninada Su deyimleri sokusturmuslardir,Büyüge karsi gelmeyi,is vereni vede hertürlü benzer pislikleri elestirmeyi,tanriya vede dine karsi gelme kafirlik olarakdan yüz yillardir insanliga siringa Edilib derinliklerimize vurulmustur.Kimki ben ülkemin bagimsizligindan yanayim,sentosu,centosu,ne Amerikasi nede onun Yerli isbirlikcilerinden,Yana degilim diyen diyenler var ise,Güzeligi,insan olmayi insanca yasamayi savunan ,Devrimci,demokrat,ilerici,yurt sever,ögrenci,Ögretmen,yazar,bilim adami var ise.Yukaridaki anlattigim Karalamalara,iftiralara namussuzluk,lara maruz birakilmislardir.
Örnekleri:Osmanlida ,Pirsultan,Sehbedreddinler,babäli isyanlari,yeni ceri isyanlari,dadaoglu,köroglu bu anlatimlar sürer gider.Gelelim cumhuriyet devrine:Dersim yani simdiki adi Tunceli,Mustafa supiler vede arkadaslari ,Nazim hikmet,Menemen olaylari kubülayin kafasinin kesilmesi,denizler 6mayis,kizildere mahirler,Nurhaklar,Ibrahim kalpakkayalar,Ankarada 7 Tip linin öldürülmesi,Istanbulda Taylan özgürün Dikili tasda resminin asilmasi:Amma bu resmin kizil bayrak olarak lanse edilip bir cok gazetede gercek disi yalanlar Iftiralar katilarakdan,Gerici Vede Sözüm ona,
Kendine gercek milliyettiyicigim diyen ,Bu ülkenin gercek satisina ortak olan Yerli usaklarin Yerli usakligini yapan larda unutulmadilar,ertesi günler anadolunun beli cevrelerinden otobüs,münübüs,kamuyonlarlan istanbula gelisleri,K ATLIYAM YAPISLARINI UNUTMADIK:
Malatyayi,marasi,corumu,sivasi,Ordu Fatsayi,gaziyi unutmadik,12 MARTI;12 Iki eylül Askeri Fasit cuntayi unutmadik,özal,lari,tansu cillerleri,demirelleri ,türkesleri,ve Bunlara benzer Yaratiklari
Unutmayacagiz vede unutturmayacagiz tabiki milislerinide unutmayacagiz.
NE MUTLU ZALIMLERE VEDE ONUN YERLI ISBIRLIKCILERINE KARSI MÜCADELEDE
BEDENLERINI FEDA EDENLERE:SAYGIYLA ANARIM BEN BU CANLARI:
lars vilks-se ufak bir tarihce.
-------
üye olmak istiyorum! (http://haber.sol.org.tr/user/register)
üye girişi (http://haber.sol.org.tr/user/login)
şifremi unuttum (http://haber.sol.org.tr/user/password)
bültenimize üye olun (http://haber.sol.org.tr/bulten)
Nihat Behram (http://haber.sol.org.tr/yazarlar/nihat-behram)
Ömür Biter Sansür Bitmez! (http://haber.sol.org.tr/yazarlar/nihat-behram/omur-biter-sansur-bitmez-27819)
Aydın Kavramı ve Boşa Edilen Küfür (http://haber.sol.org.tr/yazarlar/nihat-behram/aydin-kavrami-ve-bosa-edilen-kufur-27117)
Bataklıklı Yolda Tepeye Doğru Yürürken (http://haber.sol.org.tr/yazarlar/nihat-behram/bataklikli-yolda-tepeye-dogru-yururken-26469)
Ben Böyle Sanatçının...! (http://haber.sol.org.tr/yazarlar/nihat-behram/ben-boyle-sanatcinin-25769)
Sonunda Camiye Girmeyen Alevileri Kâfir İlan Edecekler! (http://haber.sol.org.tr/yazarlar/nihat-behram/sonunda-camiye-girmeyen-alevileri-kafir-ilan-edecekler-25085)
Kullanıcı adı veya e-posta: *
Şifre: *
Üye olmak istiyorum (http://haber.sol.org.tr/user/register)
Şifremi unuttum (http://haber.sol.org.tr/user/password)
Mayıs Darbesi ve Liberal Ahlaksızlık... - Nihat Behram (http://haber.sol.org.tr/yazarlar/nihat-behram)
19.05.2010 - 07:30 http://haber.sol.org.tr/sites/all/modules/print/icons/print_icon.gifYazdır (http://haber.sol.org.tr/print/yazarlar/nihat-behram/mayis-darbesi-ve-liberal-ahlaksizlik-28473) http://haber.sol.org.tr/sites/all/modules/print/icons/mail_icon.gifArkadaşına gönder (http://haber.sol.org.tr/printmail/yazarlar/nihat-behram/mayis-darbesi-ve-liberal-ahlaksizlik-28473)
Aslında ‘ahlaksızlık’ tanımı da, başladığım şu yazıda sözünü edeceğim kişilerin kişilik yapılarını açıklamakta yetersizdir. Bir adım ötesi küfüre kaçar ki, o da yakışık değil. Tek çare: bunları en etkili mücadelenin hedefi almaktır. Acımasızlıkmış! Bu tavrı acımasız bulan kusura bakmasın, benim acıma duygum tomurcuğa koşulludur, onu saran haşarata değil! Mazlum emekçi halkın ufkunda çiçeklenen kavgayı hayatın tomurcuğu sayanlardanım.
Ahlaksızlık dedim de, işte tazesi tazesine bir örnek: 1 Mayıs ve 6 Mayıs’ı bağrında taşıyan Mayıs’ın ilk haftasında, hiç ummadıkları bir biçim ve güçte, halkın faşist sisteme ardı ardına indirdiği balyoz darbeleri karşısında sistemin erketesi liberallerin hali! Sanki birkaç hafta öncesinde Tekel işçilerinin direnişine ve Denizler’e ağızları ‘darbecilik’ salyasıyla sıvalı olarak ‘Ergenekon çamuru’ sıçratmaya yeltenenler onlar değildi; 1 Mayıs’ı devletin şemsiyesi altına almaya çabalayan; yurtsever duyguları ırkçılık yaftasıyla boğazlamak için çırpınan, kapitalist emperyalist sistemim ‘demokratik açılımlar’ diye sunduğu ‘sol’ yemli kanlı karanlık şeriat oltasını halk denizinde sallayıp duran onlar değildi...
TKP’nin kızıl bayraklarla bezeli binlerce devrimciyle, rüzgârda dalgalanan gelincik tarlası gibi alana girerek, orak düzeninde kitleyi çevreleyip, çekiç sesiyle yankılanması ve vakti geldiğinde 30 bine varan kitlesiyle Dolmabahçe’ye inip, gerçek anlamı ve kendi öz eylemiyle orada 1 Mayıs’ı kutlaması, dincisi, sağcısı, liberaliyle halk düşmanı gericileri şaşkına çevirdi. Tek çareleri vardı: görmezden gelmek! Bu tavır, ahlak yapıları gereği doğaldır! O kitlesel gösterinin yüreklerine demir ökçe olup oturması onlara yeter de artar bile. Sultan soytarısı medyanın suskunluk örtüsü bin kat olsa ne yazar? Carakas’dan Atina’ya kadar halkları saran yangını bu örtüyle örtmeye, söndürmeye çabalamalarından daha doğal ne var? Ahlaksızlık bu noktadan sonra köpürmeye başlıyor: Örtemedikleri gerçekliğe çamur olup sıvanmak.
İktidar partisinin ‘bir grup vekiliyle 1 Mayıs’a katılacağı’ açıklamasını kusmuğa konmuş sinekler gibi kapıştılar, olmadı! 1 Mayıs’ı sendika ağalığının şemsiyesi altına alma hesaplarını bozan Tekel işçilerinin kürsüyü işgal eylemini, tırtıllar gibi orasından burasından kemirmeye çalıştılar, olmadı! Geniş kitleleri saran yurtsever devrimci coşkuyu iktidar oltasına takıp solucanlaştırmaya kalktılar, olmadı! Komünistlerin örgütlü gücünü gizlemek için kameralarına alanda kızıl bayraksız boşluk aradılar, olmadı! Halkın iktidara lanetini, gençlerin anti emperyalist öfkesini liberalizmin tatlı zehriyle uyuşturmaya çabaladılar, olmadı! Ne ağızlarında pelteleşen ‘Ergenekon’ hesapları yetti, ne sistemin çarpıtma, susturma, gizleme silahı olarak ellerine verdiği medya düdüğü. Son çareleriydi: ‘AKP’nin 1 Mayıs açılımı’ diye ahlaksızlaştılar.
Komünistlerin büyük bir kitleyle alana girip devrimci coşkuyu yükseltmesi karşısında, rüzgâra tutulmuş sivrisinekler gibi sıvıştılar. Devrimcilerin, liberallerce hiç de beklenmeyen bir darbe olarak şanlandırdığı 1 Mayıs’ı, bu kez yayınlarında sahtekârlıklarına yakışır yorumlarla ‘sahiplenmeye’ kalkıştılar...
Halkın 1 Mayıs’ta şahlanan anti-emperyalist, yurtsever, devrimci duygusu, 6 Mayıs’ı da kucakladı. Bu yıl Denizler, Van’dan İstanbul’a hiçbir yıl olmadığı kadar yaygın ve kitlesel gösterilerle anıldı. Sistemin kapıkulu liberal kesimin bir ahlaksızlık sarası da o günlere rastlar. Yurtsever devrimci gençliğin, her ulustan emekçi halkın kardeşliği ve sosyalizm tutkusuyla, Denizleri yurt çapında ve kitlesel olarak anışı karşısında, ahlaksızlar çetesinin kimi temsicileri çıt çıkarmadan günü kaçırmaya çalıştı; yüzsüzlüğü, utanmazlığı kişilik edinmiş bir kesimi ise, ‘Denizleri herkesten çok kendileri anıyormuş’ havasına sarındı! O konuda ‘gençlik’ anıları, çiziktirdikleri kitapları falan da var ya! Koca Marks’ın teşhisiyle, “kapitalist kendi asılacağı ipi satan adamdır” misali, böylesi kâr hırsına ahlaksızlık sınır mı tanır? Gedikli dinci gericiler ise adeta kuduz köpüğüne döndüler. İktidarın ‘kurusıkı solcu’ öncü gücü liberal soytarılar, yedikleri darbenin ilk şaşkınlığından kurtulur kurtulmaz, bu köpüğü ‘sol boyayla’ renklendirmekte gecikmedi. Zaman yazarının “Denizler darbeciydi, devrimi bugün AKP yapıyor!” hırıltısını, Taraf’ın “Ne kadar darbe yanlısı varsa 6 Mayıs’ı andı” zırıltısı izledi. ‘Marksist’ kod adıyla AKP destekçiliği yapan internet sitesinin “Deniz Gezmişsiz bir marksizm mümkün” mırıltısını, kurusıkı solcu Taraf yazarının “Deniz Gezmiş milliyetçiliğininin marksizm ve devrimcilikle ilgisi yok” vızıltısı izledi!
Dinci-liberal ittifakın besleme sözcüleri, halkın, faşist darbe generallerine, emperyalizme, kapitalist düzene, dinci softalığa karşı öfkesinin simgesi kıldığı, canları pahasına ödünsüz direnişleriyle kahramanlaştırdığı evlatlarını anma ve anılarıyla yaşatma duygusuna karşı ahlaksızlığı köpürtmekte yarıştılar.
Hangi saldırganlık türü ve ahlaksızlığa baş vururlarsa vursunlar, sistem yalakalarının gücü, 1 Mayıs ve 6 Mayıs’la ısınan Mayıs’ın ilk haftasını, yurdun her yanında yüzbinlerce insanın bilinçle ve gönülle soluduğu gerçeğini örtmeye, çarpıtmaya, kirletmeye yetmeyecektir. Bu yılın Mayıs’ı, liberal ahlaksızlığın sisteme güdümlü yorumlarıyla değil, yaşanmış kendi gerçekliğiyle anılacaktır: Marksistlerin, anti-emperyalist güçlerin, direnen işçilerin, emekçi halkın Mayıs’ı olarak; zalime karşı öfkenin çığlaştığı; sistem ve kapıkulu soytarılarının hesap tutturamadığı; emekçi halkın, özgürlük kavgasına şehit verdiği evlatlarının acısıyla bilendiği; Türkiyeli komünistlerin, kurtuluş yangınlarının kıvılcımları gibi kızıl bayraklar ve onbinlerce gönüllüsüyle alana çıktığı; işçilerin sendika ağalığına yiğitçe efelendiği... ve en önemlisi, evet en önemlisi: sokakları, alanları çok genç ve dinamik bir kitlenin ‘geliyoruz’ diye çınlattığı...
Zaten halkın öz mirası da budur, sistem ve bir avuç kapıkulu beslemenin ahlaksızlığı değil.
--------------------
Yaşamak direnmektir, yaşamak zindanlarda inadına yaşamak !!
"Güler Zere'den mektup" ;
http://www.ntvmsnbc.com/id/24998373/
http://yesilgazete.org/wp-content/uploads/GulerZere-Balcali20090807-41.jpg
Devrimci Ahlak Ile –Sagci-Liberal Ahlakin Tarifi Analizi.
Yazima Baslarken bu düsüncelerin benim kisisel beni bagliyacak görüsler oldugunu vurgular
Bu günkü yasantima kadar kendi halkimin icinde yasantim vede avrupada devam eden yasamimdan
dünya görüsüm geleneklerimiz,inanislarimiz,törelerimiz,ayiblarim iz,hirsimiz,para mal mülk,bireysel,
toplumsal davranislarimiz,yaratiyici dini,renkden renge sokuslarimiz,sag anlayislar,devrimci ve sol anlayislar,dünyaya bakis anlayislarimiz,birbirimize zitliklarimiz.ben kendimi söyliyeyim devrimci ve
Sol dünya görüsüm inadina isyanci inadina devlete vede onun kula kulluk biyatina karsi biyat etmeyisim,sagin soysuz bireycilik ari namusu kilifdan kilifa sokusu kokusmuslugu insana degilde
Karanliklara karalara yatirim yapisi dünyaya tek bir pencereden bakisi vede baktirdigi.
Sag ve liberal anlayisin tarifini biracik acalim Cünkü asirlar“dir iktidarlar ne yaziktir onlarinolmustur tabiki din yaratici tarih yazimi söylemleri bütün tarifler onlarin oldugu icin:
kisa sürede yazimin devamini iletecegim,
Devrimci Ahlak Ile –Sagci-Liberal Ahlakin Tarifi Analizi.
Yazima Baslarken bu düsüncelerin benim kisisel beni bagliyacak görüsler oldugunu vurgular
Bu günkü yasantima kadar kendi halkimin icinde yasantim vede avrupada devam eden yasamimdan
dünya görüsüm geleneklerimiz,inanislarimiz,törelerimiz,ayiblarim iz,hirsimiz,para mal mülk,bireysel,
toplumsal davranislarimiz,yaratiyici dini,renkden renge sokuslarimiz,sag anlayislar,devrimci ve sol anlayislar,dünyaya bakis anlayislarimiz,birbirimize zitliklarimiz.ben kendimi söyliyeyim devrimci ve
Sol dünya görüsüm inadina isyanci inadina devlete vede onun kula kulluk biyatina karsi biyat etmeyisim,sagin soysuz bireycilik ari namusu kilifdan kilifa sokusu kokusmuslugu insana degilde
Karanliklara karalara yatirim yapisi dünyaya tek bir pencereden bakisi vede baktirdigi.
Sag ve liberal anlayisin tarifini biracik acalim Cünkü asirlar“dir iktidarlar ne yaziktir onlarinolmustur tabiki din yaratici tarih yazimi söylemleri bütün tarifler onlarin oldugu icin:
kisa sürede yazimin devamini iletecegim,
Evet kaldigimiz yerden devam.Sagin –liberal lerin tanitimina devam iftira atmakda kara calmakda
Akliniza insanligin kabul etmiyecegi hertülü arsizlikar neyaziki ellerinde vede kafalarinda mevcuttur
Harbi olmayi,yekden elestirmeyi,bilimin dogrulugunu,gercekleri tanimlamayi,güzelligin yanina kaderciligi alinyazisini yapistirmayi cok kaliteli sekilde becerilere sahip olmalari bilinmekdedir.
Üstüne üslük zamaninda solcu sosyal demokrat olubda,bir avuc karaya,sicak koltuklara,ceklere,havuzlu evlere,barlara pacavralara,izetini arini satanlar,da bunlarin yaninda
Yeraldiklarindan dolayi agizlarindaki salyalari daha bir cüretle bulastirmaya cabaliyorlar.
Birde bunlarin insan haklari savunur,demokrat olma gibi cok güzel oyunlari vardir.
Ne yaziktir“ki bunlarin –o-oyunlarina inanan sosyaldemokratlar vede solcular vardir yuh olsun onlara.
Demem“suki,ben insanlikdan,güzel bir dünyadan,insanin insanca yasamindan yanayim diyen.
Devrimci,Yurtsever varsa budönemden sonra ugrasilarimiz daha bir zorlasacak.
Amam bu karanliklar isigin düsmanlari sunu unutuyorlar,gercekleri vede gercek tarihleri.
Bizlerinde en büyük doslarimiz bunlardir,hakdir,halkdir,Dünya ezilenleridir,iscileri devrimcileridir.
Solu vede devrimcileri anlatmayacagim?Baksinlar:Sehbedredin-Pirsultan-Kerbela-Lenin sovyetler-
Cin Mao-Küba-Kambocya-Sili-Viyetnam-Kore-Ispanya ic savasi zalim franko-Italya-Yogoslavya TITO-
Tabi bunlara Yukaridaki Anlatilan Karanliklar Hemen Ziblayib ihtirazlar ellerindeki hazir olan karalari Calmaya hemen hazirlar Tabiyatlarinda bu Haramzadelikleri var,ya huylu huyundan-Akreb sokmasindan vazgecmez.Anlatimlar devam edecek Fincanci katirlarini daha cok ürkütecegiz.
TurkceRap
22-05-2010, 07:00
Zahit bey konu Liberalizm değil, konu arkadaşlarımız tarafından güler Zere isimli rahmetli terörist için açılmış...
Liberalizmle ilgili kopyala yapıştır usulü koyduğunuz yanlı ve çarpıtma dolu yazıları buyrun politika altında sizin veya bizim açacağımız başka bir başlık altında tartışalım.
Saygılar.
TurkceRap
22-05-2010, 07:12
Hazır konu sapmışken bir ekleme de ben yapayım, Liberalizm ile sağı 1 arada anma talihsizliğine düşen zihniyeti esefle kınıyorum.
Ben Liberal düşünceye sahip biri olarak, sağın da, solun da tüm vadesini doldurmuş benzeri ideolojik yönlerin yerin dibine batmasında bi mahsur görmüyorum.
Saygılar.
Sayin rap-benim tartistigim konu sizlerin dünya görüsünüz vede uslubunuz.
Hemide tartistigimiz pilatforum Politika sayfasi.Benim yazilarimi vede söylemlerimi iyice anlayib düsünerekden cevab vermeniz gerekirken hemen
pesin hüküm verisinize hic sasirmadim.Size tekrar önerim bütün yazilarimi
Iyice okuyub icinize sindirdikden sonra elestirilerinizi benim söylemlerimi,
cürütecek dünya görüsünüzü idolejinizi,aciklayin belki ondan sonra bir tartisma sayfasi acabiliriz?Siz birey olarakdan insancil,iyi niyetli olabilirsiniz,
amma ammasi var?birey birseyi ifade etmez yeterli degildir?Esas sorun is verenleriniz kimlerdir?Misaller vermeye devam edelim.Cellatin görevi öldürmek"Dir,burda sizin göreviniz basliyir,Siz diyorsunuzki cellat cok eziyet
Cektiriyor ben eziyet cektirmeden bu isi yapayim?Emperyalizim nedir sömürü,vahset,yikim,yoketmektir Karekder"olarak.Amma simdiki yüzü nasildir yani bu 40-45 yilda yanlisim olursa beni ikaz edersiniz,SEVIMLI VEDE Hos görünmek icin kanli yüzünü saklar,Yoksul ülkelere vede bizim
gibi ücüncü dünya ülkelerine girisi borc,kiredi acarakdan,kendi vahsetini
Göstermemek icin-o-Ülkenin yönetimlerini,ikdidarini elinde tutar,eski vahsetini göstermez Tam bu nokdada sizler girersiniz sahneye ilimlilar.
Yani benim anlatmak istedigim sizin idolejileriniz,Bu vahsetlerin,katliyamlarin
Insancil görünen ortaklari.Iste olay burda yatiyor,yabanci isverenlerin
usakligini yapan yerli ikdidarlar"in usakligini yapan sizin benimsediginiz,
idolejilerin ayri bir usakligi vardir bunlari iyice düsünüb arastirin ondan sonra
Beni cürütme yollunu seciniz ozaman size minnattar olur sizin saflariniza gecerim cayir burda peflifanlar araniyor?
Benim niyetim insanlari incitib sekilden sekile sokmak degil.
Maddiyatlan falan da isim yok,Gercekleri vede onun ögretisini tartisib genclige bir seyler vermek vede tartismak gercek insan olmakda bunu gerektirir buda gercek devrimci terbiyedir.Ileride seviyeli tartisma dileklerimle.Iyi aksamlar gercekleri kabullenin vede arastirin.
TurkceRap
23-05-2010, 04:10
Sayin rap-benim tartistigim konu sizlerin dünya görüsünüz vede uslubunuz.
Hemide tartistigimiz pilatforum Politika sayfasi.Benim yazilarimi vede söylemlerimi iyice anlayib düsünerekden cevab vermeniz gerekirken hemen
pesin hüküm verisinize hic sasirmadim.Size tekrar önerim bütün yazilarimi
Iyice okuyub icinize sindirdikden sonra elestirilerinizi benim söylemlerimi,
cürütecek dünya görüsünüzü idolejinizi,aciklayin belki ondan sonra bir tartisma sayfasi acabiliriz?Siz birey olarakdan insancil,iyi niyetli olabilirsiniz,
amma ammasi var?birey birseyi ifade etmez yeterli degildir?Esas sorun is verenleriniz kimlerdir?Misaller vermeye devam edelim.Cellatin görevi öldürmek"Dir,burda sizin göreviniz basliyir,Siz diyorsunuzki cellat cok eziyet
Cektiriyor ben eziyet cektirmeden bu isi yapayim?Emperyalizim nedir sömürü,vahset,yikim,yoketmektir Karekder"olarak.Amma simdiki yüzü nasildir yani bu 40-45 yilda yanlisim olursa beni ikaz edersiniz,SEVIMLI VEDE Hos görünmek icin kanli yüzünü saklar,Yoksul ülkelere vede bizim
gibi ücüncü dünya ülkelerine girisi borc,kiredi acarakdan,kendi vahsetini
Göstermemek icin-o-Ülkenin yönetimlerini,ikdidarini elinde tutar,eski vahsetini göstermez Tam bu nokdada sizler girersiniz sahneye ilimlilar.
Yani benim anlatmak istedigim sizin idolejileriniz,Bu vahsetlerin,katliyamlarin
Insancil görünen ortaklari.Iste olay burda yatiyor,yabanci isverenlerin
usakligini yapan yerli ikdidarlar"in usakligini yapan sizin benimsediginiz,
idolejilerin ayri bir usakligi vardir bunlari iyice düsünüb arastirin ondan sonra
Beni cürütme yollunu seciniz ozaman size minnattar olur sizin saflariniza gecerim cayir burda peflifanlar araniyor?
Benim niyetim insanlari incitib sekilden sekile sokmak degil.
Maddiyatlan falan da isim yok,Gercekleri vede onun ögretisini tartisib genclige bir seyler vermek vede tartismak gercek insan olmakda bunu gerektirir buda gercek devrimci terbiyedir.Ileride seviyeli tartisma dileklerimle.Iyi aksamlar gercekleri kabullenin vede arastirin.
Saygıdeğer Zahit bey,
Şahsım adına herhangibir konuyu tartışma konusunda zerre çekincem yoktur.
Hangi konuyu tartışmak isterseniz (tartışmak istediğinizz konu ile ilgili bir başlık açmanız durmunda) hep beraber tartışırız.
Saygılar.