Orijinalini görmek için tıklayınız : ''Son Umut'' Kemal Kılıçdaroğlu
gematria
21-05-2010, 09:54
Sevgili arkadaşlar politikanın ve siyasetin geçerli güzel işleyen bir sistem olmadığını bende birçoğunuz gibi bilmekteyim ... ama insan gün gelir kötünün iyisini seçmek zorunda kalır ... bugünkü türkiye ve gelecekte ki türkiye akp iktidarı sömürüsündedir ve buna bir an önce dur demek gereklidir ... hepinizi akp karşısında kılıçdaroğlu iktidarında birleşmeye davet ediyorum .. ilk başta referandumda hayır oyuyla ve ardında ki seçimler de ise iktidara yürüyerek artık son umuudumuzda yeşerecektir ...
Günümüz toplumunu iyi gözlemleyen herkes bilir ki artık sağ sol ayrımı yapmak işlevselliğini yitirmiştir ... solun yıllardır parçalara bölünmesi ve baykalın (bence bilinçli olarak) güddüğü yanlış politikalar sol kesmin içini boşaltmıştır ... tabiki de bu yanlışlar düzeltilecektir ama benim düşüncem solcu bir parti olarak değilde halkçı bir parti olması nedeniyle kemal kılıçdaroğluna destek vermeliyiz...
türkiyenin günden güne yozlaştığını hepimiz görmekteyiz artık buna dur demek istiyorsak son umudumuza sahip çıkalım ve kemal kılıçdaroğlu ve güzel ekibiyle hatamızdan dönelim... şuan inanılmaz bir destek oluşmuştur kılıçdaroğluna bunu facebook sayfasından ve medyadan anlamak çok kolaydır sizide bu fırtınaya davet ediyorum ...Hatanın neresinden dönülürse kardır ...
http://www.facebook.com/#!/K.Kilicdaroglu?ref=ts
şuanlık 265 bin kişi desteklerini belirtmiştir bu çok harika bir rakamdır ve hızla yükselmektedir hedef milyonlardır ...başbakanın grubunda ki kişi sayısına bakarsak kılıçdaroğlu rüzgarı karşısında dayanamayacağını görmekteyiz ...zaten şuanda yağılan anketlerde daha şimdiden chp nin oy oranının %32 lere çıktığını göstermektedir hedef en az %40 tır...karanlık geleceğimize bir mum yakma fırsatını kaçıracakmıyız ?
insan_olmak
21-05-2010, 10:20
Sayın gematria
CHP yapısı itirabari ile sol parti olarak görülmemektedir.Ben CHP ile türkiye'de büyük değişikliklerin olacağına da inanmıyorum ama şunu biliyorum ki şeriatçıların cemmatlerin ele geçirdiği bir ülke istemiyorum.Türkiyedeki küçük sol partiler yıllardır kendi aralarında didişmekten birlik olamamaktadırlar.''falanca parti kürtçüdür'' ''şu parti kemalizm'e kayıyor''vb.. söylemlerle küçücük oy oranlarıyla dışarda beklemektedirler.
Malesef bu küçük gerçek sol diyebileceğimiz partiler dışarda beklerken hırsızlar hızlanarak yollarına devam etmektedir.Burda da denge politikası izlenmelidir.
Bundan sonra AKP'nin güçlenmesine daha fazla izin verilememelidir.bunun içinde beğensekte beğenmesekte elimizde tek bir seçenek var oda Kılıçtaroğlu.
Baykal yönetimindeki CHP iktidar derdinde değildi.Belli kesimlerin ''türkiye laiktir laik kalıcak'' sloganları atan cumhuriyet mitinglerinde siyasi tatmin yapan ve özelliklede ''Ben cumhuriyet kadınıyım'' diyen broşlu kadınlarımıza hitap ediyordu:)
Ama şimdi kılıçtaroğlu istesede istemesede CHP tabanı güçlenerek iktidar istemektedir.Tavan buna karşı koyamaz.
Sonuç olarak marksist arkadaşlara saç baş yolduracak bir düşünce olsada kılıçtaroğlu'na destek verilmelidir.
Saygılar
gematria
21-05-2010, 10:37
dediklerinize katılıyorum aynı gerçeği görmekteyiz tek farkla ben gelecekten daha umutluyum ... özellikle son cümleniz ise çok önemli çünkü marksistler böyle devam ederse düşüncelerini bile savunamayacak hale geleceklerdir amerikanın ılımlı islam politikasıda direkt olarak onları hedef almaktadır ...
Deniz Baykal gerçeğine gelince ben onun amerikanın türkiyeye özel olarak yetiştirip pazarladığı sözde sol bir siyasetçi olduğunu biliyorum 2 yıl boyunca Rockfeller Foundation bursu ile abd de harmanlanan misyon kazanan deniz baykal miladını doldurmuştur ... amerikanın amacı solun içini boşaltarak akp yi tek başına iktidar etmekti ve bunu deniz baykal sayesinde kazanılan tepki oylarıyla başardılar .. deniz baykal başkanlığı boyunca chp lileri hatta tüm anti akp lileri sömürdü oy oranlarını azaltıp çekimserliğe kararsızlığa itti.. küskünlerin sayısı oy oranlarını aştı ... ama artık deniz baykal dan arınmış ve onun gibi yaşlı koltuk sevdasından başka bir amacı olmayan dinazorlardan arındırılmış dinamik bir chp oluşmaktadır .. bu halkın kurtuluşu demektir .. artık fişlemeye dur deme zamanı gelmedimi ?...
zülfü livanelinin önemli yazısı baykal gerçeğini çok açık göstermektedir ...
http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?Newsid=129162&Categoryid=4&wid=5
bu yazısıyla deniz baykal gerçeğini gözler önüne seriyor chp nin neden bu günlere geldiğini bu hallere düştüğünü özetlemektedir ... bugünkü başbakanı deniz baykal iktidar yapmıştır bunu tüm halk biliyor... bende baykal döneminde chp ye oy vermekten çekiniyordum ama artık içim rahat bir şekilde kılıçdaroğlunu destekleyeceğim ...
sevgili gematira,
Amerika'nın gücünü, etkisini ve komplo teorilerini o denli geçerli görüyorsunuz ki, böyle bir bakış açısından bakıldığından açtığınız başlığın bile pek önemi kalmıyor sanki... Ha Kılıçdaroğlu, ha başka biri, ha şu parti, ha bu parti... Nasılsa hep bir şekilde Amerika'nın istediği oluyormuş ya zaten...
saygılarımla
gematria
21-05-2010, 13:20
amerikanın isteği çok açık ve net ılımlı islam bunda herkes hem fikir artık kılıçdaroğlu iktidardayken buna nasıl hizmet edecek sevgili ulpian onu anlayamadım ? ben deniz baykalı ılımlı islama hizmet etmekle suçladım anlamsız muhalefet yaparak laf kalabalıklarıyla iktidarın tahtını güçlendirdi...
amerikanın isteği çok açık ve net ılımlı islam bunda herkes hem fikir artık kılıçdaroğlu iktidardayken buna nasıl hizmet edecek sevgili ulpian onu anlayamadım ? ben deniz baykalı ılımlı islama hizmet etmekle suçladım anlamsız muhalefet yaparak laf kalabalıklarıyla iktidarın tahtını güçlendirdi...
Ama sadece bunu demekle kalmadın sevgili gematira. Deniz Baykal'ın bunu yapmasını da Amerika'ya bağladın. Herkesin, ülkedeki kendi olumsuz bulduğu herşeyi Amerika'ya bağladığı gibi...
Konuya girecek olursak. Kılıçdaroğlu'yla karşı olduğum CHP zihniyetinde birşey değişeceğini pek sanmıyorum. Özgürlükleri önemseyenlerin CHP'ye oy vereceğini de bu yüzden zannetmiyorum...
Kılıçdaroğlu ile örneğin üniversiteler başörtülülere açılacak mı yoksa hala ''şeriat gelir!'' safsatasıyla bu temel özgürlüğün çiğnenilmesini mi savunacak CHP?... Kürtçe yayın ve okullarda (tercihi ek ders olarak) Kürtçe derslerinin bir özgürlük meselesi olduğu kabul edilecek mi, yoksa hala ''ülke bölünür!'' sözüyle karşı mı çıkılacak? Cumhurbaşkanı'nı kötülemek için ''soyu Ermenidir'' diyen (ve bunun kötü birşey olduğunu sanan) milletvekili, ''Dersim'' katliamını onaylayan bir parti yöneticisi Kılıçdaroğlu yönetiminde partide kalabilecek mi? Uluslar arası ilişkilerde, ''barış'' kavramının zorunlu olarak karşılıklı tavizleri gerektirdiği gerçeği kabul edilecek mi, yoksa düne kadar bir asırdır uygulanan ''biz her konuda 100 % haklıyız. milim oynamayız'' politikası mı güdülecek (ve bu akmakça tutumu kabul ettirmek için sığ bir milliyetçilik ve dünyanın Türkiye'ye düşman olduğu paranoyası mı pompalanacak)?
Ben CHP'nin değişebileceğine inanmıyorum.
saygılarımla
Türban konusunda çok haklısınız.
Bir kere yapılması gereken şey. Önce din ile beyni yıkanmış kişilerin istediklerini yapmaktır. Çünkü halk onlardır. Demokraside bunu gerektirir. Önce halkın istediğini yapacaksın ki sonrasında kendi istediklerini yapabilesin.
Bugün baş örtüsünün kamusal alanlarda, üniversitelerde vb. yerlerde serbest olması şeriat getirmez. Halkın size güven duymasını sağlar. İsterseniz liderimiz ateist olsun, yeter ki dindarlara özgürlüklerini versin.
Özgürlüklerini verince, halk onu her defasında iktidar yapar. Ve iktidar, halkın istediğini yaptıktan sonra kendi istediği politikayıda yürütür. Amaç önce halkın özgürlüğünü sağlamak. Benim anladığım en büyük halkçılık budur. Halka özgürlüğünü vermek ve daha sonrasında kendi yapmak istediğim işleri yapmak.
Bir kere yapılması gereken şey. Önce din ile beyni yıkanmış kişilerin istediklerini yapmaktır. Çünkü halk onlardır. Demokraside bunu gerektirir. Önce halkın istediğini yapacaksın ki sonrasında kendi istediklerini yapabilesin.
Valla, bu anlayisla milim yürüme sansi yok. Neresini düzelteyim bilemedim. Yahu, siz buna politika mi diyorsunuz? 5 yasindaki cocuk bile bu sacmaliklari yemez.
Ben de diyorum ki, aslinda CHP'ye tapanlarin beyni yikanmistir. Milliyetcilik onlarda hic düsünecek bir beyin birakmamistir. Hangi beyinsiz sürüsünün iktidara gelecegini belirlemek icin ise beyinsizler arasinda bir secim yapmak anlamsizdir. Herkesin oy hakki kaldirilsin, bir tek ben oy kullanayim, ben size kimin daha dogru iktidar olacagini söylerim, merak etmeyin. Neden bana güvenmiyorsunuz yahu. Bi sans da bana verin :)
gematria
21-05-2010, 15:51
kılıçdaroğluna güvenmedikçe hiçbir sorunun çözülebileceğine inanmıyorum ayrıca türkiyenin günümüzde ki en büyük sorunu kimse farkında olmasada yozlaşma yobazlaşma eğitimsizleşmedir .. beyni yıkanmış gençler yetişmekte türkiyenin 4 bir yanında ama halkın gözü haala üniye başörtülü giremeyen insanlarla boyanmış .. türkiyenin geleceği kararmakta her geçen gün sorun budur ...sunni bir cemaat ülkeyi adım adım ele geçirmektedir sorun budur... insanlar fişlenerek ayrıştırılmakta bizden denilen kişiler hayati organlara getirilmektedir sorun budur ... eğer bu gerçeklerin farkında değilseniz kılıçdaroğluna vereceğiniz destek anlamsız olur zaten
Kılıçdaroğlu'nun yine Allah'ın adını sürekli ağzından düşürmeyen Tayyip Erdoğan'ı geçemeyeceğini düşünüyorum. Çünkü halk İslam arıyor, ne sosyal demokrasi ne de liberalizm umurlarında. Onların tek amacı Kur'an ve Allah. Biz tabii ki Kılıçdaroğlu'na güveniyoruz. Ancak halk onu seçecekmi? En önemli soru budur.
Ancak umarım Kılıçdaroğlu iyi bir politika izlerde Erdoğan cephesini indiririz.
beyni yıkanmış gençler yetişmekte türkiyenin 4 bir yanında ,
sevgili gematria,
bu mantıkla herkes karşıt görüştekilere ''beyinleri yıkanmış'' diyebilir, ki diyor da zaten. Ben de örneğin ana okulundan üniversiteye kadar Atatürk milliyetçiliğinin aşılanmasını ''beyin yıkama'' olarak görüyorum... Ama bunu bir 'argüman' olarak kullanmam. Çünkü benim bunu böyle görüyor olmamın herhangi bir argüman değeri yok.
saygılarımla
Ben bu "beyni yikanmis" yavesini en cok Kenan Evren'den duyardim. Gencligimizde onun diktatörlügü sürüyordu. Iki de bir cikip "genclerin beyinlerinin yikanmasindan" falan sözedip duruyordu. Anladim ki, diktatörlük yapabilmek icin kendini kurtarici, birilerine beyni yikanmis, baska birilerini düsman, yine baskalarini hain vb. göstermek gerekiyormus. Meger bu ülkenin siddet kültürü böyle besleniyormus.
Buna ideolojik siddet mi denir acaba. Insanlara bu siddet kültürünü sürekli asilarsan, ilkokuldan beri belletirsen böyle ucube bir toplum oluyor iste.
Tabii ki Atatürk milliyetçiliğinin çocuklara öğretilmesi, Atatürk'e tanrısal bir süs verme beyin yıkamadır. Tabii ki İslamın mükemmel bir din olduğunu ve diğer dinlerin değiştirilmiş olduğunu öğretmek beyin yıkamadır. Buna göre, öğrenilen her şey beyin yıkamadır.
Örneğin ben çocukken Atatürk'ü tamamen melek gibi bir insan, dünyanın kurtarıcısı bir tanrı gibi görüyordum. Şimdi bütün yaptıklarını önüme sererek görüyorum. Ha, benim için Mustafa Kemal'in yüceliği değiştimi? Hayır. Mustafa Kemal, Türkiye için büyük bir değer. Ve bu değer abartılarak ilkokul çağındaki çocukların kafalarına sokuluyor. Bence bu abartı.
Tabii ki Atatürk milliyetçiliğinin çocuklara öğretilmesi, Atatürk'e tanrısal bir süs verme beyin yıkamadır. Tabii ki İslamın mükemmel bir din olduğunu ve diğer dinlerin değiştirilmiş olduğunu öğretmek beyin yıkamadır. Buna göre, öğrenilen her şey beyin yıkamadır.
Kafan mı güzel dostum!?
Ebeveynlerin çocukları şiddete vs. teşvik etmediği sürece istediği herşeyi öğretme hakkı vardır.. Okulların da, öğretmenlerin kendi ideolojilerini vs. çocuklara aşılamadığı sürece ve gayri bilimsel olmadığı sürece bir eğitim programları vardır.. Bu tür bir eğitim süreci beyin yıkama felan değildir..
Neyse, konuya dönersek.. CHP bugünkü politikasını değiştirmediği sürece, hak ve özgürlüklere mesafeli duracaktır ve bugün aldığı oy oranını yükseltme durumu söz konusu değildir .. Bugün AKP sırf dindar bir parti olduğu için değil (eğer öyle olsaydı Saadet Partisi'nin oy oranı yerlerde sürünmezdi), halkın isteklerine nispi olarak değer verdiği için ve hem dış, hem de iç politikayı -eskilere oranla- daha iyi yürüttüğü için iktidardadır..
Eğer CHP, bugün AKP'nin olumlu politikalarına 'Ne olursa olsun Hayır' demez ve AKP'nin yap(a)madığı konuların da üzerine gider ve gerçek bir Sosyal Demokrat parti olursa, hem kendisi kazanır hem de Türk milleti kazanır.. Ve ben de böyle bir partiyi desteklemekten memnuniyet duyarım..
Ama, -bazı örnekleri Ulpian vermiş- bugün Ergenekon'un savunucusu duruma gelmiş bu parti, statükocu zihniyetini değiştirmediği sürece hiç kimsenin oyunu felan alamaz.. Umarım parti içinde bu zihniyete sahip olan insanlar da tasviye edilir ve gerçek bir sol parti olabilir.
Hz. Mevlana der ki;
DÜNÜMDE OLMAYANLAR, YARINIM İÇİN AKIL VERMESİN.
HAKKIMDA BİLGİNİZ YOKSA, FİKRİNİZ DE OLMASIN.
Gereği;
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/14686998.asp
Siyasi geçmişi 2002 tarihli bir adayın, Cumhuriyeti kuran bir partiye başkan adayı olmasının değerlendirmesini taktirlerinize bırakırız.
Biz ne kadar sizin dününüzde yoktuysak Sn. KILIÇTAROĞLU da ancak o kadar var.
Bu halimizle biz size, yarınınız için ne kadar akıl veremiyorsak, Sn. KILIÇTAROĞLU da ancak o kadar verebilir.
Hakkınızdaki bilgimiz ne kadar eksikse Sn. KILIÇTARIOĞLU nun da ancak o kadar fazlası var.
Ve bizim nasıl bir fikrimiz yok ise (Hakkınızda) onun da ancak o kadar fikri olabilir.
Ülkemde güzel yarınlar başka baharlara kaldı anlaşılan.
Aslinda bu kadar katilasmis bir partinin degismesini cok cok zor, nerdeyse imkansiz görüyorum. Gereken sey lider degisikligi degil, ciddi bir zihniyet degisikligi cünkü. CHP, demokratlik acisindan AKP'nin epey gerisine düsmüs durumda, MHP ile arasinda bir fark kalmamisti. Bos laflarla, gökyüzünde bir yildiz gibi doguyoruz, geliyoruz, büyüyoruz, umudumuz laflarinin benim icin hicbir anlami yok. Bakalim, Kilicdaroglu bir zihniyet degisikligini gündeme getirecek mi. CHP'nin degismesi, demokrat olmasi, CHP acisindan devrim gibi birsey aslinda.
Bu sitede gördügümüz örneklerde bile aslinda hicbir zihniyet degisikligi olmadan, gaz verilmeye calisildigini gösteriyor. Bence cok zor, cok.
Yine de yeni bir lider, daha adimini atmadan, olmaz, CHP bitmis bir partidir demek istemem. Türkiye degisiyor, islamci ve radikal bir partiden (RP) Avrupa'daki hiristiyan demokratlara benzer bir parti (AKP) yaratti. Neden iyice fasizme kayan bir partiden (CHP) sosyal demokrat bir parti yaratmasin. Onümüzdeki günlerde bir degisme olup olmadigini görürüz, ona göre karar veririz. Ancak CHP bilmeli ki, demokrat kamuoyunun ona acacagi kredi oldukca azalmis durumda.
Buraya kocaman bir liste yazabilirim. Birkac tanesi
- Demokrasiyi savunsun. Sosyal demokrasiyi savunursa daha da iyi olur. Ama hemen bu asamaya gecemeyecegi icin demokrasi ile baslasin.
- Ordu, anayasa mahkemesi gibi devlet bürokrasisinin araclarinin arkasina siginmayi biraksin.
- Ergenekon avukatligini biraksin.
- Milliyetciligi sisirmeyi biraksin.
- Türkiyenin insanini cahil, aptal, göbegini kasiyan adam diye tanimlamayi biraksin.
- Saldirgan söylemlerini ve negatif tavrini biraksin.
- AKP'yi seriati getirecek bir parti diye tanimlamayi biraksin. Sacma oluyor artik.
- Parti icinden attigi sosyal demokratlara kapiyi tekrar acsin. Baykal'in kavgaci ekibini dagitsin. Partiden attiklarini ve kacirdiklarini geriye cagirsin ve onore etsin.
- Kürt sorununda acilimlarin önünü tikamasin. Tersine demokratik gelismelerden yana tavir alsin. AKP'yi Kürt acilimi yapiyor diye degil, bir taraftan acilim derken, diger taraftan DTP'lileri tutukluyor diye elestirsin.
- AKP'yi kömür, buzdolabi dagitarak halki satin aliyor diye elestirecegine, bir sosyal yardim plani yapsin ve bunu 3-5 yillik bir projesi olarak aciklasin.
insan_olmak
21-05-2010, 18:20
Sayın sargon'un dediklerinize katılıyorum.CHP'nin değişmezi çok zor
Bence CHP'den demokrasi adalet eşitlik beklenmemelidir.
Ama Kılıçtaroğlu ile bir CHP iktidar olursa sol partilerin biraz olsun baskıdan kurtulacağına inanıyorum.Kılıçtaroğlu'nu desteklememde getireceklerinden değil oluşturacağı ortamdandır.
saygılar
Hz. Mevlana der ki;
DÜNÜMDE OLMAYANLAR, YARINIM İÇİN AKIL VERMESİN.
HAKKIMDA BİLGİNİZ YOKSA, FİKRİNİZ DE OLMASIN.
Gereği;
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/14686998.asp
Siyasi geçmişi 2002 tarihli bir adayın, Cumhuriyeti kuran bir partiye başkan adayı olmasının değerlendirmesini taktirlerinize bırakırız.
Biz ne kadar sizin dününüzde yoktuysak Sn. KILIÇTAROĞLU da ancak o kadar var.
Bu halimizle biz size, yarınınız için ne kadar akıl veremiyorsak, Sn. KILIÇTAROĞLU da ancak o kadar verebilir.
Hakkınızdaki bilgimiz ne kadar eksikse Sn. KILIÇTARIOĞLU nun da ancak o kadar fazlası var.
Ve bizim nasıl bir fikrimiz yok ise (Hakkınızda) onun da ancak o kadar fikri olabilir.
Ülkemde güzel yarınlar başka baharlara kaldı anlaşılan.
ne o hoca?ne haber?
senin belediye işçisi tayyip başbakan olduktan sonra,kılıçtaroğlu na allah diye tapsanız yeridir be...
ne o...okyanus ötesinden kemale onay yok herhalde?:D
Kafan mı güzel dostum!?
Herkese göre, öğrenilenin ''beyin yıkaması'' olduğunu söyledim. Bir yerde düşüncelerinizi paylaştığınızda karşı taraf zora düşerse ''beyniniz yıkanmış der.'' Yani öğrenilen şeylerin hepsine beyin yıkaması deniyor.
amerikanın isteği çok açık ve net ılımlı islam bunda herkes hem fikir
Bu iddia ulusalcılara ait bir iddiadır.
Gerçekte ABD'nin ılımlı İslamda diretme gibi bir politikası yoktur. ABD için iktidarda CHP, DP veya eski DYP, ANAP gibi partilerin bulunmasının hiç bir sakıncası yoktur. Hepsi de ABD ile geçimli olan partilerdir.
ABD, İslamcı akım içinde şeriatçi olanın değil de ılımlı olanın güçlenmesi istediği için AKP'nin iktidarda olmasından rahatsız değildir. "Diğer merkez partiler olmazsa AKP iktidarı da bize uyar" diye düşünmekteler. Yoksa "sadece AKP'yi (ılımlı İslamı) istiyoruz" şeklinde algılanmamalı ABD politikası.
CHP'de Kılıçtaroğlu'nun gelmesi değil de nasıl bir politikanın geleceği önemli olmalı. Kılıçtaroğlu Baykal'a göre daha efendi daha güvenilir bir hava verse de bu ülkenin geleceğini değiştirmeye yeterli değil.
Kılıçtaroğlu bugün Kürt sorunu konusunda CHP'ye büyük yenilik getirecek olan yaklaşımını açıkladı:
-Aç adam dağa çıkar, doğuya yatırım yapıp açı doyurcağız dağa çıkmanın önünü keseceğiz.
:)
CHP büyük değişiliklere gebe. :)
Herkese göre, öğrenilenin ''beyin yıkaması'' olduğunu söyledim. Bir yerde düşüncelerinizi paylaştığınızda karşı taraf zora düşerse ''beyniniz yıkanmış der.'' Yani öğrenilen şeylerin hepsine beyin yıkaması deniyor.
'Beyin yıkama' kavramı, öğrenilen herşeyi kapsamaz.. Tanımı şu şekildedir;
''Beyin yıkama kavramı, anlaşılmaz, karşı konulmaz, akıl almaz ve hatta büyüsel yöntemler kullanmak suretiyle insan aklını kontrol altına almak veya insanların zihninde düşünsel ve ideolojik bir dönüşüm yaratmak amacıyla doğrudan veya dolaylı olarak yapılan her türlü sistemli telkin, yönlendirme ve baskıyı içeren bir uygulama ya da bir propaganda tekniğini ifade eder. Bir tür "zorla ikna" olan beyin yıkama, gizemli bir teknik kullanmak suretiyle sistematik olarak aklın saptırılması ve tahrip edilmesi demektir.Beyin yıkama kavramının sosyal psikolojide çok özel bir anlamı vardır. Sosyal psikolojide beyin yıkama, insanların bir inanç sistemini, bir davranışlar bütünü veya bir dünya görüşünü gönülsüz olarak benimsemelerine yol açan bir süreci ifade etmek üzere kullanılır.
Genellikle inançların, düşünme süreçlerinin ve bilincin değiştirilmesi veya saptırılması şeklinde ortaya çıkan beyin yıkama uygulamalarında potansiyel üyeleri cezbeden, mevcut üyelerin gruba bağlılığını sıkılaştıran, güçlü manipülasyon araçları kullanılmaktadır. Potansiyel üyelerin şartlandırılması veya yönlendirilmesi amacına dönük olan bu araçlar karşısında direnmek son derece güçtür; neredeyse imkansızdır. Beyin yıkamanın en belirgin özelliği 'karşı konulamaz' ve 'geri döndürülemez' olmasıdır. Gücü de aslında bu iki özellikten kaynaklanmaktadır''
gematria´isimli üyeden Alıntı
amerikanın isteği çok açık ve net ılımlı islam bunda herkes hem fikir
Bu iddia ulusalcılara ait bir iddiadır.
Gerçekte ABD'nin ılımlı İslamda diretme gibi bir politikası yoktur. ABD için iktidarda CHP, DP veya eski DYP, ANAP gibi partilerin bulunmasının hiç bir sakıncası yoktur. Hepsi de ABD ile geçimli olan partilerdir.
ABD, İslamcı akım içinde şeriatçi olanın değil de ılımlı olanın güçlenmesi istediği için AKP'nin iktidarda olmasından rahatsız değildir. "Diğer merkez partiler olmazsa AKP iktidarı da bize uyar" diye düşünmekteler. Yoksa "sadece AKP'yi (ılımlı İslamı) istiyoruz" şeklinde algılanmamalı ABD politikası
Bu iddia sadece ulusalcılara ait olmasa da, Cem bu konuda haklı.. ABD'nin Türkiye'ye ılımlı İslam'ı getirmek ve böylece o ülkeyi eğitimsizleştirerek, insanlarını cahil bırakarak, ülkenin politikalarında söz söyleme yetkisine sahip olmak istemesi gibi bir durum söz konusu değildir.. Fakat ılımlı İslam'ı destekler, orası ayrı.. Peki neden destekler??
Bu linkin baştan sona okunmasında yarar var;
http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:zOibHLytcpEJ:eab.ege.edu.tr/pdf/4/C4-S1-2-%2520M15.pdf+b%C3%BCy%C3%BCk+ortado%C4%9Fu+projesi&hl=tr&gl=tr&pid=bl&srcid=ADGEESiixZySRAe7F_Tt1oYOnlR6m4GtpzMPd_MMWYNJ GBoKjjJ8-5ZaK0A-hqTPTLO459nOoFkk4URnS_QVQCTh5H99K2lRBfwaoy6lee5uYk _QoSSNUsRc9rUKYKocRtkV9fnDHGFq&sig=AHIEtbQ2TxBHtg0IfJhGQ8SHP8cGZ9AHag
Bu makalede ABD'deki bir düşünce kuruluşunun (think-tank) hazırladığı ''Sivil Demokratik İslam'' adlı raporunda, 'İslam ve Müslümanlar, Batı demokrasisinin değerlerine ve kültürel düzene uyumlu hale getirilemezse, medeniyetler çatışmasının yüksek olduğu' tezinden yola çıkarak; Müslümanları, 'Köktendinciler, Gelenekçiler, Modernistler (Ilımlı islam) ve Laikler olarak 4 kategoriye ayırıyor.. Bu grupları ise insan hakları, demokrasi, özgürlükler, kadın hakları, ceza hukuku, eğitim, dinde reform ve Batı dünyasına karşı tavırları gibi konular ele alınarak ayırıyorlar..
Köktendincilerin ve gelenekçilerin insan haklarına, Batı demokrasisine karşı tavırlarından dolayı neden desteklenmemesi gerektiği anlatılıyor.. 'Laik' kesimin ise laikliklerinden ve politikalarından dolayı Batı'ya en yakın kesim olduğu, fakat yarı-demokratik görünümlü otoriter yapılarından ve çoğunlukla sol-milliyetçi ideolojilerinden dolayı neden desteklenmemesi gerektiği belirtiliyor..
Desteklenmeyen bu kesimlerden sonra, Ilımlı İslam'ın ve seçici bir şekilde bazı Laik kesimden insanın ise neden desteklenmesi gerektiği sıralanıyor..
'Demokratik ve ılımlı İslam ülkesi' Türkiye'nin, diğer İslam ülkelerine 'örnek model' olması gerektiği belirtiliyor.. Ve daha sonradan 'demokratik ortak' ifadesi kullanılıyor.
Neyse, asıl sorunumuza gelirsek.. ABD ve Batılı ülkeler böyle bir demokratikleşme hareketini babalarının hayrına mı yapmaktadır??
Elbette hayır.. Kendi çıkarlarının olduğu aşikar.. Ama aynı zamanda bu pastadan bizim de yararlanmamız mümkün değil mi??
Lars Vilks nickli arkadaş bu konuyu daha önceden yazmıştı.. Gerçek bir piyasa ekonomisinin ülkeler arası, küresel ölçekte var olabilmesi için, ticarete vs. engel olamayacak 'Savaşçıl ve otoriter düzenden' arınmış 'barışçıl ve demokratik' bir ortama ihtiyaç duyar..
1960 ve 1980 arasında, Batı'da 'sermayenin yoğunlaşması' ile birlikte 'azalan kar oranları' gündeme gelmiştir.. Bunu Neo-Klasikler, Keynes, hatta Marx dahi zamanında belirtmiştir.. Sonraki süreçte ise Solow, 'Yakınsama teorisini' ortaya attı ve ekonomide bir devrime yol açtı..
Bu konu, otoriter karakterdeki ülkelerde var olan demokrasi mücadelesinin, nedenini de açıklıyor.
''Solow’a göre zenginleşen ülkelerde sermayenin marjinal verimliliği yani getirisi düşmektedir. Bu yüzden sermaye gittikçe daha düşük getiriye sahip alanlara yönelmekte ortalama getiri düşmektedir. Bu durumda doğal olarak sermaye daha kıt olduğu, bu yüzden de getirisinin daha yüksek olduğu çevre ülkelere gidecektir. Böylece bu çevre ülkelerde sermaye ile birlikte, büyüme oranı artacak ve ülke zenginleşecektir, ta ki merkez ülkeleri yakalayana dek. Solow’un büyüme teorisinin temel varsayımlarından biri olan sermayenin, azalan marjinal ürünesahip olması bu iddiayı destekler.
Neoklasik büyüme modeli her ülkenin aynı teknolojiyi kullanabildiği varsayımı altında ve benzer beşeri sermaye özelliklerine sahip iseler, gelişmekte olan ekonomilerin, gelişmiş ülkelerden daha hızlı büyüyerek onları yakalayacağını söyler. Başta Çin ve Güney Kore olmak üzere bazı Asya ülkelerinin büyüme performansları bu modelin ve türevlerinin gündemde kalmasını sağlamıştır. Görüldüğü gibi neoklasik büyüme modeli merkez ülkelerde kâr oranlarının azalmasına vurgu yapar ve çözüm olarak çevre ülkelere yatırım yapılmasını önerir. Bu görüş, 1960-1980 arasında azalan kâr oranlarının tekrar yükseltilmesi için küreselleşme kavramını gündeme getirmiştir.''
Konuyla ilgili şu linkten de yararlanabilirsiniz;
http://www.pdfqueen.com/html/aHR0cDovL3d3dy5iYWdpbXNpenNvc3lhbGJpbGltY2lsZXIub3 JnL1lhemlsYXJfVXllL09ndXRNYXkwNi5wZGY=
CHP'de Kılıçtaroğlu'nun gelmesi değil de nasıl bir politikanın geleceği önemli olmalı. Kılıçtaroğlu Baykal'a göre daha efendi daha güvenilir bir hava verse de bu ülkenin geleceğini değiştirmeye yeterli değil.
Kılıçtaroğlu bugün Kürt sorunu konusunda CHP'ye büyük yenilik getirecek olan yaklaşımını açıkladı:
-Aç adam dağa çıkar, doğuya yatırım yapıp açı doyurcağız dağa çıkmanın önünü keseceğiz.
:)
CHP büyük değişiliklere gebe. :)Bu konuyla ilgili Taraf'ta, Melih Altınok Marx ve Engels'e vurgu yaparak güzel bir yazı yazdı.. Okunması tavsiye edilir;
http://www.taraf.com.tr/melih-altinok/makale-yok-oyle-bedavadan-gandi-lik.htm
gematria
21-05-2010, 23:12
sevgili gematria,
bu mantıkla herkes karşıt görüştekilere ''beyinleri yıkanmış'' diyebilir, ki diyor da zaten. Ben de örneğin ana okulundan üniversiteye kadar Atatürk milliyetçiliğinin aşılanmasını ''beyin yıkama'' olarak görüyorum... Ama bunu bir 'argüman' olarak kullanmam. Çünkü benim bunu böyle görüyor olmamın herhangi bir argüman değeri yok.
saygılarımla
sevgili ulpian bir zamanlar atatürk küçük beyinlere tanrı misali abartılarak anlatılıp beyinler yıkandıysa bugünde buunun said nursiler, fet.gülenler için yapılmakta olduğunu görüyorsak hoşmugörelim karşı çıkmayalımmı bu düzene ... benim anlayamadığım nokta bu cemaat tarafından ele geçirilmekte olan bir ülkeyiz ... eh geçmişte diğerleri ele geçirmeye çalıştı bu yüzden şimdi akp haklıdırmı diyelim yoksa akp ye durmu diyelim ???
ve sevgili sargon sizinde tavrınızı anlamakta güçlük çekiyorum ... eleştiriyorsunuz geçmişte ki chp yi ama bu çok açıkki bir yenilik meydana geldi .. eğer bugünkü akp den memnunsanız chp yi eleştirmeye devam eder chp ye vermezsiniz buda akp yi iktidar eder ... yok eğer bugünkü akp den umutlu değilseniz ve durdurulması gerektiğine inanıyorsanız ozamanda bu çok açıkki chp ye bel bağlamak zorundayız ... oyunuzu misal işçi partisine veya dsp ye veya mhp ye vererek akp yi tekrar iktidar edeceğinizi biliyorsunuz ... tek yol chp de birleşmektir diyorum yanlışmı diyorum ? geçmişte ki chp yi bende hiç desteklemiyorum fakat bir umudu değişim umudunu en azından akp iktidarının sonunun umudunu çok görmeyelim bence bu halka ... bugün ne diyor başbakan bu işin kaderin de bu işin fıtratında var ölmek .. sizce kılıçdaroğluda mı iktidar olduğunda bukadar talihsiz açıklamalarda bulunacak? evet derseniz kılıçdaroğlu yönetiminde ki chp ye karşı acımasızlık yapmış olursunz ...
sevgili cem ABD'nin rusya tehlikesi karşısında din çatısı altında türkiye ve rusyadan ayrılmış olan türkmen ülkelerini bir araya toplama çabası fikri karşı çıkılmayı durdurulmayı hakeden bir fikir değilmi ? bunu durdurmanın bugünkü en büyük fırsatıda kılıçdaroğlu rüzgarı değilmi ? şuan anketlerde %32 olan oy oranı hızla artmakta olan bir partiden başka hangi parti akp hegamonyasına son verebilir ?
Aslinda bu kadar katilasmis bir partinin degismesini cok cok zor, nerdeyse imkansiz görüyorum. Gereken sey lider degisikligi degil, ciddi bir zihniyet degisikligi cünkü. CHP, demokratlik acisindan AKP'nin epey gerisine düsmüs durumda, MHP ile arasinda bir fark kalmamisti. Bos laflarla, gökyüzünde bir yildiz gibi doguyoruz, geliyoruz, büyüyoruz, umudumuz laflarinin benim icin hicbir anlami yok. Bakalim, Kilicdaroglu bir zihniyet degisikligini gündeme getirecek mi. CHP'nin degismesi, demokrat olmasi, CHP acisindan devrim gibi birsey aslinda.
Bu sitede gördügümüz örneklerde bile aslinda hicbir zihniyet degisikligi olmadan, gaz verilmeye calisildigini gösteriyor. Bence cok zor, cok.
Yine de yeni bir lider, daha adimini atmadan, olmaz, CHP bitmis bir partidir demek istemem. Türkiye degisiyor, islamci ve radikal bir partiden (RP) Avrupa'daki hiristiyan demokratlara benzer bir parti (AKP) yaratti. Neden iyice fasizme kayan bir partiden (CHP) sosyal demokrat bir parti yaratmasin. Onümüzdeki günlerde bir degisme olup olmadigini görürüz, ona göre karar veririz. Ancak CHP bilmeli ki, demokrat kamuoyunun ona acacagi kredi oldukca azalmis durumda.
Buraya kocaman bir liste yazabilirim. Birkac tanesi
- Demokrasiyi savunsun. Sosyal demokrasiyi savunursa daha da iyi olur. Ama hemen bu asamaya gecemeyecegi icin demokrasi ile baslasin.
- Ordu, anayasa mahkemesi gibi devlet bürokrasisinin araclarinin arkasina siginmayi biraksin.
- Ergenekon avukatligini biraksin.
- Milliyetciligi sisirmeyi biraksin.
- Türkiyenin insanini cahil, aptal, göbegini kasiyan adam diye tanimlamayi biraksin.
- Saldirgan söylemlerini ve negatif tavrini biraksin.
- AKP'yi seriati getirecek bir parti diye tanimlamayi biraksin. Sacma oluyor artik.
- Parti icinden attigi sosyal demokratlara kapiyi tekrar acsin. Baykal'in kavgaci ekibini dagitsin. Partiden attiklarini ve kacirdiklarini geriye cagirsin ve onore etsin.
- Kürt sorununda acilimlarin önünü tikamasin. Tersine demokratik gelismelerden yana tavir alsin. AKP'yi Kürt acilimi yapiyor diye degil, bir taraftan acilim derken, diger taraftan DTP'lileri tutukluyor diye elestirsin.
- AKP'yi kömür, buzdolabi dagitarak halki satin aliyor diye elestirecegine, bir sosyal yardim plani yapsin ve bunu 3-5 yillik bir projesi olarak aciklasin.
Sayın sargon yazdıklarınızın hepsine katılıyorum teşekkür ederim
Ayrıca partide gençlere ve kadınlara yer açsın...
Cok Sevgili gematria,,milyonlarin kaderini nasil kisilere birakabiliriz bu kisiler egemen güclerin kuklasida olabilir veya adam gece karisina kizar sabah hirsini bizden alir,,,bana kisi deyil sistem okuyun,,,kisilere umut baglamayi dogru bulmuyorum,,,bircoklarinin tapdigi baykal türk halkini sadece oyaladi görevini basariyla tamamlayip kösesine cekilip emekliliyin tadini cikaracak,,ben 50 yasina yaklasiyorum ve kisilere umut baglamakdan nefret ediyorum,birzamanlar karaoglandi derken baskalari oldu simdide kilicdaroglu ama düzen hep ayni,,hicbiri bu düzeni deyistiremez,,bu cok güclü bir düzen bütün bireylerin en son beyinhücresine kadar yerlesmis ve kabul görmüs....
gematria
21-05-2010, 23:50
Cok Sevgili gematria,,milyonlarin kaderini nasil kisilere birakabiliriz bu kisiler egemen güclerin kuklasida olabilir veya adam gece karisina kizar sabah hirsini bizden alir,,,bana kisi deyil sistem okuyun,,,kisilere umut baglamayi dogru bulmuyorum,,,bircoklarinin tapdigi baykal türk halkini sadece oyaladi görevini basariyla tamamlayip kösesine cekilip emekliliyin tadini cikaracak,,ben 50 yasina yaklasiyorum ve kisilere umut baglamakdan nefret ediyorum,birzamanlar karaoglandi derken baskalari oldu simdide kilicdaroglu ama düzen hep ayni,,hicbiri bu düzeni deyistiremez,,bu cok güclü bir düzen bütün bireylerin en son beyinhücresine kadar yerlesmis ve kabul görmüs....
sevgili papillon yıllardır benim de değişmeyen fikrimi paylaşmışsınız bu ülkede 10 milyon seçmen kararsızdır ... yani sizin gibi hiçbir partinin veya kişinin çözüme yetmeyeceğine inanmaktadır .. ben ise bu yılda kararsız olup veya chp dışında bir partiye oy verip akp yi dolaylı yoldan iktidara götürmektense chp çatısı altında değişiminde verdiği güçle birleşmeyi önermekteyim.. ancak bu şekilde eğitimin yozlaştığı ülkemizde buna dur diyebiliriz ...
Sayin gematria türk halki yani türkiyeliler gercekden baris ve bolluk icinde yasamak istiyorlarsa kendi aralarinda birgüc olusturmak zorundalar ve bu kesinlikle düzen partileriyle olmaz, kendi iclerinde bir güc(parti)olusturmak zorundalar,,,,benim icin birsey yok,,benim yasadigim ülkenin en sag partisi bile sizin yasadiginiz türkiyenin en sol partisinden daha soldur....
ve sevgili sargon sizinde tavrınızı anlamakta güçlük çekiyorum ... eleştiriyorsunuz geçmişte ki chp yi ama bu çok açıkki bir yenilik meydana geldi .. eğer bugünkü akp den memnunsanız chp yi eleştirmeye devam eder chp ye vermezsiniz buda akp yi iktidar eder ... yok eğer bugünkü akp den umutlu değilseniz ve durdurulması gerektiğine inanıyorsanız ozamanda bu çok açıkki chp ye bel bağlamak zorundayız ... oyunuzu misal işçi partisine veya dsp ye veya mhp ye vererek akp yi tekrar iktidar edeceğinizi biliyorsunuz ... tek yol chp de birleşmektir diyorum yanlışmı diyorum ? geçmişte ki chp yi bende hiç desteklemiyorum fakat bir umudu değişim umudunu en azından akp iktidarının sonunun umudunu çok görmeyelim bence bu halka ... bugün ne diyor başbakan bu işin kaderin de bu işin fıtratında var ölmek .. sizce kılıçdaroğluda mı iktidar olduğunda bukadar talihsiz açıklamalarda bulunacak? evet derseniz kılıçdaroğlu yönetiminde ki chp ye karşı acımasızlık yapmış olursunz ...
Ben tek bir yol bilmiyorum. AKP'yi de büyük bir felaket olarak görmüyorum. Ancak AKP'nin yapabilecekleri sinirlidir. Sonucta bu parti milliyetci ve muhafazakar bir partidir. Ancak CHP'si MHP'si ve irili ufakli gruplariyla ülkede o kadar cok milliyetci ve muhafazakar parti ve grup var ki, AKP ilerici gibi görünüyor.
Bu söyle birsey. Ben aslinda düsünce anlayisimla Avrupa'daki sosyalist ve sosyal demokrat partilere yakin birisiyim. Ama Türkiye'de öyle gerici bir anlayis var ki, bu sitede defalarca Kürtcü, bölücü, komünist, islamci, liberal vb. ilan edildim. Baska sitelere gidip hakkimizda kampanyalar düzenleyenler bile oldu. Komik, ama bizim gercekligimiz bu.
Simdi sen de bize AKP'nin ne büyük bir felaket oldugunu, seriatin gelmesinin an meselesi oldugunu söylüyor, CHP'yi tek yol, umut, kurtarici olarak sunmaya calisiyorsun. Burda apacik bir algi hatasi var. Yukardaki paragrafta anlattigim algi hatasi gibi birsey bu.
Eger CHP, demokratik ve sosyal acilimlar yapmakta AKP'den daha ileri adimlar atacagini göstermeyecekse, ben niye bu partinin lakabi sosyal demokrattir diye, onu destekleyeyim ki. AKP'yi desteklerim, daha iyi, cünkü kim daha ileri gidecek gibi görünüyorsa destegim ona olur.
Kimseye de bel baglamam, ne CHP ne AKP, ne de bir baska parti benim bel baglayacagim birsey olamaz. Anlayisina bakarim, daha ileri bulursam desteklerim. Bu da ancak anlayisi süresince verilen bir destek olur. Bir partiye, bir lidere bel baglama zamanini cok cok gerilerde biraktim artik. Tabii ki, isterim ki, gönül rahatligiyla destekleyecegim sosyalist bir parti olsun. Ama o da pek olacak gibi görünmüyor. Kisacasi anlayisim böyle.
gematria
22-05-2010, 04:36
sargon tabiki de hangi parti daha halkçıysa halkına değer veriyorsa sosyalistse ona oy verilmelidir dediklerine katılıyorum ...ama bana akp nin çizgisininde bu doğrultuda olduğunu söyleme ltfen ...açık açık ortada toplumu bölen yozlaştıran işsizleştiren aç bırakan bir partiden iktidar olmaz ...akpartinin amacı cemaati tüm devlet organlarında hakim kılmaktır ... cemaat neye hizmet etmekte peki ? amerika da ki gülene ... ya gülen ?
Sargon,
Bir cok fikrine katiliyorum, ama CHP'nin gercekten sosyal demokrat bir parti olabilecegini sanmiyorum. Cunku CHP tamamen statukoyu korumaya calisan, askeri vesayetin cizgisinden uzaklasmayan bir parti. Bu onlarin varlik sebebi .... Ozleri bu .... o yuzden gercekten halkci olmalari mumkun degil. Ancak soylemlerinde halkci gibi davranirlar ama ozlerinde CHP elitist bir partidir.....
CHP'in tek cikar yolu Anayasa mahkemesinin anayasa degisikliginin referanduma gitmesini engellemesi ve AKP'yi erken secime zorlamasidir.... Boylece Gandi Kemal ivmesiyle oy toplayarak AKP'nin salt cogunlugunu yikmaya calismayi amacliyorlar.... . Bu statukocularin son kozu .... Baykal gibi ergenekon avukatini o yuzden bu hulya ile bir haftada harcadilar ....
Yoksa Gandi Kemal gibi hem Alevi hem Kurt bir lideri CHP'nin basina gecirirlermi saniyorsunuz !!!!!
Ben simdiden soyluyeyim, AKP'deki kurmaylar bunun hesabini yaptilar, referandum mahkeme karariyla iptal olursa erken secime gitmeyip uc bes ay icinde CHP'yi yipratmaya calisacaklar ... Kamuoyu yoklamasina gore secim takvmini ayarlayacaklar ....
Sonunda Gandi Kemal cabuk harcanacak .....
Saygilar,
3.yol
insan_olmak
22-05-2010, 12:22
Değerli arkadaşlar
''Türkiye'e şeriat geliyor'' ''cumhuriyet kadını yok ediliyor'' gibi korku sloganları tabiki yanlıştır.Böyle birşey olduğuda yok.Bir ara ortaya atılan korku siyaseti hiçbirşey getirmemiştir.
Şu an Türkiye radikal islam çizgisinde gitmekte.
Hep islam ülkelerinin başı gibi bir konum alıyor hemde batılılarla ilişkisi olan bir ülke oluyor.
Şimdi CHP gibi bir parti iktidar olursa ne olur?
seçilmesi islam dünyalarında nasıl bir etki uyandırır?
Baykal'ın Gülen'e göz kırpması ilk başta bana CHP'de gülen kadrosu oluşacağı gibi bir izlenim yarattı.Yine Tayyip erdoğan'ın rusya'a yanaşmasıda Amerika'nın Tayyip Erdoğan'ı indireceğini düşündürdü.
Ancak şu çok önemli.CHP'nin tavanı ve tabanı arasında büyük farklar var ve taban homojen değil.Daima tuzu kuruların partisi olarak görülen CHP bugün yüzde yirmilerde oy alabiliyorsa sadece tuzukuruların oy verdiği bir parti değildir.Tabanın yapısını bir kenara koyarsak;
Bu tabanın islamı oluşuma izin vereceğini düşünmüyorum.
CHP'yi hala sol bir parti olarak gören çok insan var.Sosyal demokratların hala tek umudur CHP'dir.
CHP iktikadar olursa yaptıkları ile sol olmadığını ortaya koyacaktır.
Parti tabanındaki (tuzu kurular dışında) sosyal demokratların ve diğer kişilerin yalancı solu farkedeceğini düşünüyorum(en azından umuyorum)
CHP'nin iktikadar olduğu bir ülke islam dünyasının başını çekemez.CHP'nin ''laik tuzu kuru seçmeni'' bunu istemez.Böyle olunca ben bunun Amerikanın işine geleceğini sanmıyorum.Türkiye'ye islam dünyasının liderliği biçildi bunu çok rahat görüyoruz.
İslam Dünyasının başı olabilecek partide AKP'dir ancak CHP iktidar olursa türkiye islam dünyasının başı olamaz diye düşünüyorum.
Son olarak CHP'nin iktidarında diğer sol partilerin biraz olsun baskılardan kurtulabileceğini ve CHP'nin sahte sol olduğunun farkına varanların sol'u besleyeceğini düşünüyorum
Saygılarımla
Memleketlim Kılıçdaroğlunu seviyorum. Sempatik ,dürüst biadam.:) Kendisiyle yakınen bi ilişkim olmasa da Tunceliden biliyorum.Sol çizgiye kaysalar iyi olucak ama ,bakalım. İlk defa bir Alevi /Tuncelili biri belki de başbakan olucak.
Bu arada iyiki Baykal Bey gitti. :hippie:
sevgili gematria,
belki söylediklerine asıl karşı çıktığım hususu netleştirmek açısından, tekrar ilk mesajlarınıza dönmekte fayda olabilir.
Diyorsun ki:
Deniz Baykal gerçeğine gelince ben onun amerikanın türkiyeye özel olarak yetiştirip pazarladığı sözde sol bir siyasetçi olduğunu biliyorum 2 yıl boyunca Rockfeller Foundation bursu ile abd de harmanlanan misyon kazanan deniz baykal miladını doldurmuştur ... amerikanın amacı solun içini boşaltarak akp yi tek başına iktidar etmekti ve bunu deniz baykal sayesinde kazanılan tepki oylarıyla başardılar .. deniz baykal başkanlığı boyunca chp lileri hatta tüm anti akp lileri sömürdü oy oranlarını azaltıp çekimserliğe kararsızlığa itti.. küskünlerin sayısı oy oranlarını aştı ... ama artık deniz baykal dan arınmış ve onun gibi yaşlı koltuk sevdasından başka bir amacı olmayan dinazorlardan arındırılmış dinamik bir chp oluşmaktadır .. bu halkın kurtuluşu demektir .. artık fişlemeye dur deme zamanı gelmedimi ?...
Şimdi bu gibi, herşeyin mutlak merkezine ABD etkisini yetleştiren, komplo teorileriyle bezenmiş ''büyük tabloyu okuma'' girişimleri kanımca tamamen inançtan ibaret. İnançtan ibaret, çünkü bunları yanlışlamak (ilkesel olarak) mümkün değil. Dolayısıyla bu gibi tezler üzerinden tartışmak ve birbirimizi ikna etmek de mümkün değil.
Sizin bu söylediklerinize karşın başka biri de çıkıp örneğin diyebilir ki:
ABD, artık AKP ile Türkiye'de kendi mutlak kontrolü altında ılımlı bir İslam kuramayacağını anladı. Gerek AKP'nin İsrail hakkındaki çıkışları, gerek İran konusundaki tutumları, gerekse global player olma talepleri ABD'nin hevesini kursağında bıraktı. Bu sebeple artık Türkiye'de yeni bir yönetim kurma yönelimleri içerisine girdi. AKP'nin tek alternatifi olarak daha bir yumuşamış CHP'yi buldu. Fakat bunun Baykal ve mevcut yönetimle zor olduğuna kanaat getirdiği için, bir yandan belli bir süre medya aracılığı ile kamuoyunu Kılıçdaroğlu'na hazırladı. Diğer yandan (gerçek veya montaj) malum videoyu tam zamanında piyasaya sürerek, parti içi değişimi mümkün kıldı. ABD, bundan sonra en azından belli bir dönem AKP'yi değil, CHP'yi destekleyecek. Bölgedeki çıkarlarını korumak için şu dönem bunu daha makul buluyor. Medya'nın Kılıçdaroğlu'nu pompalaması da bunun önemli delillerindendir. Fakat ABD, Türk kamuoyunun ABD karşıtlığını bildiği için, CHP'yi desteklediğini belli etmemeye özen gösterecek. Böyle bir ''büyük tabloyu okuma''ya ne dersin?
Bunu da yanlışlamak (ilke olarak) mümkün değil. Bu da sadece bir 'inanç'tan ibaret. Ama objektif olarak bakıldığında en az (veya en fazla) senin 'büyük okuman' kadar makul.
Dolayısıyla kanımca siyasi tartışmalarda bu gibi büyük tezleri (içlerinden birisinin hasbel kader belki de doğru olmasına rağmen) kullanmak doğru bir yöntem değil. Yanlışlanabilir, üzerine tartışılabilir ve en azından ilkesel olarak uzlaşılabilir daha somut tezler üzerinden gitmekte fayda görüyorum.
saygılarımla
siparisci
24-05-2010, 03:33
Her şeyi Türkçe olarak okusak, algılasak bu bile yeter. Kuranı arapça okumayın, Türkçe okuyun dediğimizde bile bazı simsarlar tarafından kâfir ilan edilip hedef gösteriliyoruz. Ah Atam ah, sen başlamıştın bir şeylere ama ömrün yetmedi.
Ne diyelim, kader demeyelim de ne dersek diyelim.
ahmetaltan
24-05-2010, 14:37
Türk siyaseti haritasına genel bir bakış yapacak olursak, gerçek sol değerleri önemsiyen seçmen profilinin % 2-3 lerde olduğunu görürüz. Bugün CHP ye oy verme temayülü, onun sosyal demokrat veya sol olmasından ziyade, inançsal olarak "dine gıcık" kesimlerin bir koalisyonu olduğu gerçeğini görürüz.
Bu tezime karşı çıkanların sesini duyar gibi oluyorum. Bu yorumuma itiraz edeceklerini biliyorum. Ama gerçek bu.
Dikkat edilecek olursa, AKP icraatlarını tenkit eden arkadaşlar, "cemaat", "F.Gülen", "dincileşme" ekseninde konuşuyorlar. Yoksa, AKP nin icraat olarak, CHP den daha özgürlükçü, daha sosyal demokrat, daha ilerici ve batıcı olduğu aşikardır. CHP nin bugün "devlet partisi" görüntüsünün altında da, yukarıda yaptığım tesbit yatmaktadır.
Bugün ordu eksenli siyaseti kendine yakıştıran CHP nin bu tutumu, ordunun genel olarak "dine gıcık" generaller tarafından yönetildiği içindir. Yoksa, sol ve sosyal demokrat değerlerle, militarizmi yan yana getirmek olası değildir.
Anayasa oylamasında "Hayır" ı desteklemenin altındada, kendilerince "dine gıcık" yargıçların hegemonyasının sona erecek olma telaşıdır. Yoksa, sosyal demokrat bir parti, 12 eylül anayasasını nasıl savunur?
Koltuk ne_? Gravat ne_? Takım elbise ne_? Meclis ne_? Seçim ne_? Lider dediğin at üstünde oturur, milletine döner derki; "haydi gidiyoruz suriyeye ileriiiii", "haydi gidiyoruz yunanistana ileriiiii".. İşgal ederiz, keseriz biçeriz, ganimetlere el koyarız. Geberirsekte; ağız tadıyla adrenalin doruğunda gebeririz. Fransayı işgal edip vakkodan giyinirim, Ukraynayı işgal edip güzel bir gacı kaparım, koyarım çadıra. Başka isteyen olursa güreş tutarım; artık kimin bileği güçlüyse... Ama gerek kalmaz o kadar gacı var orda. Budur yani liderlik budur, yaşamak budur. Yaşıyormuyum, yaşamıyormuyum belli değil, utanıyorum halimden yahu. Otur Pc başında yazı yaz. Böyle savaşmadan yaşanırmı kardeşim. Yok ab miş, yok natoymuş, yok imf miş; kim düşünür bunları savaşta. Özgürlük dediğin savaşmaktır yahu!
evrensel-insan
24-05-2010, 23:09
Saygideger arkadaslar;
Eeee, ulkenin ucuncu Kemal'i de tarihsel olarak ortaya cikti. Bir Kurtulus savasi mucidi "Kemal" vardi, ayni yillarda "kurtulus savasi karsiti" Kemal vardi, bu da ucuncu Kemal. Ne desek acep?:washing: "kurtarici/yenilikci/demokrat/politikaci/tutucu/liberal yeni bir nefes/toparlayici/aldatici/ v.s." Kemal, secim; herkesin kendi ideolojik inancsal dogrusunun.:whoo:
Saygilarimla;
evrensel-insan
Koltuk ne_? Gravat ne_? Takım elbise ne_? Meclis ne_? Seçim ne_? Lider dediğin at üstünde oturur, milletine döner derki; "haydi gidiyoruz suriyeye ileriiiii", "haydi gidiyoruz yunanistana ileriiiii".. İşgal ederiz, keseriz biçeriz, ganimetlere el koyarız. Geberirsekte; ağız tadıyla adrenalin doruğunda gebeririz. Fransayı işgal edip vakkodan giyinirim, Ukraynayı işgal edip güzel bir gacı kaparım, koyarım çadıra. Başka isteyen olursa güreş tutarım; artık kimin bileği güçlüyse... Ama gerek kalmaz o kadar gacı var orda. Budur yani liderlik budur, yaşamak budur. Yaşıyormuyum, yaşamıyormuyum belli değil, utanıyorum halimden yahu. Otur Pc başında yazı yaz. Böyle savaşmadan yaşanırmı kardeşim. Yok ab miş, yok natoymuş, yok imf miş; kim düşünür bunları savaşta. Özgürlük dediğin savaşmaktır yahu!
Dayanamadım yaw. Bu yazının altına bu video çok iyi gidecek:)
Sevgili Cem'in videosu da çok güzel. Kim çıkardı ulan beni buraya:))
http://www.facebook.com/video/video.php?v=412929310488#!/video/video.php?v=412929310488&ref=mf
Hakikatten video harikaymış. Tabi şunu da unutmamak lazım. Ortada bir savaş varsa, birde savaşılan taraf oluyor. Bu savaşılan taraf da savaşıyor ama farklı bir şey için; "Yaşamak için".
Radikal gazetesi Hozat belediye baskaninin Kilicdaroglu'na mektubunu yayinladi (http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalEklerDetay&ArticleID=998231&Date=25.05.2010&CategoryID=42).
Dört carpici cümle:
Yıllardan beridir etnik, dini ve sınıfsal kimliğinden dolayı ezilen Türkiye’nin lanetlileri arasından, bir Obama misali sıyrılmanızı nasıl tarif edeceğimizi bilemiyoruz.
Tüm bunların yanı sıra CHP’nin başında bir Dersimlinin olması, tarihin ironisi olsa gerek. Bundan dolayı şaşkınız.
Tüm bunlara rağmen devletin başındaki siyasal aşiret olan CHP’nin başkanı olmanızın ... önemli olduğunu düşünüyorum.
Şimdi ölülerimiz yattıkları yerden size sesleniyor: Ne olur bir daha geri adım atma evlat ve gereğini yap artık!
gematria
25-05-2010, 13:39
Başbakandan memnunsanız cemaatleşmeden memnunsanız bugünkü türkiyeden memnunsanız gelecekte ki türkiye den de umutluysanız devam edin yarışabilecek ; akp nin tahtını elinden alabilecek tek rakibini eleştirmeye dalga geçmeye ...ama pişman olursanız birgün bu günlerde ki gibi bir fırsat ne zaman geçer birdaha türkiyenin eline işte orası şüpheli artık... kuşatılmış bir ülke olduktan sonra geri dönüş yolumuzu kaybetmiş olacağız gematria demişti dersiniz belki ilerde...
EN BÜYÜK TEHLİKE TEHLİKENİN FARKINDA OLMAMAKTIR ...
Başbakandan memnunsanız cemaatleşmeden memnunsanız bugünkü türkiyeden memnunsanız gelecekte ki türkiye den de umutluysanız devam edin yarışabilecek ; akp nin tahtını elinden alabilecek tek rakibini eleştirmeye dalga geçmeye ...ama pişman olursanız birgün bu günlerde ki gibi bir fırsat ne zaman geçer birdaha türkiyenin eline işte orası şüpheli artık... kuşatılmış bir ülke olduktan sonra geri dönüş yolumuzu kaybetmiş olacağız gematria demişti dersiniz belki ilerde...
EN BÜYÜK TEHLİKE TEHLİKENİN FARKINDA OLMAMAKTIR ...
Sayin gematria hayatimda hic oy kullanmadim almanyadan oy kullanmam mümkünse oyumu kesin kullanip senin gandiye vericem,sen haklisin akp geldiyinden beri türk halkinin beyni dinle dolduruluyor ama gandide en azindan egitime önem versin özellikle kiz cocuklarinin eyitimine onlar gelecekde topluma insan yetistiricekler,,saygilar
Kemal abi ,"Recep Bey " dedi, kıyameti kopardılar "bu nasıl üslup" diye, Tayyip Erdoğan kılıçdaroğluna resmen "teneke" dedi, kimse birşey demiyor.
Tayyip nasıl bir demokrattır ? !! Habertürkte gördüm şimdi üstte "Recep Bey " polemiği diye, halbuki "Teneke polemiği" olarak geçmesi lazım.
İşte Tayyip Erdoğanın uslubu. Delikanlı ,kabadayı tavırlarıyla insanlara istediğini söylüyor.
öff,, sinirlendim şimdi :)
Kemal abi ,"Recep Bey " dedi, kıyameti kopardılar "bu nasıl üslup" diye, Tayyip Erdoğan kılıçdaroğluna resmen "teneke" dedi, kimse birşey demiyor.
Tayyip nasıl bir demokrattır ? !! Habertürkte gördüm şimdi üstte "Recep Bey " polemiği diye, halbuki "Teneke polemiği" olarak geçmesi lazım.
İşte Tayyip Erdoğanın uslubu. Delikanlı ,kabadayı tavırlarıyla insanlara istediğini söylüyor.
öff,, sinirlendim şimdi :)
''Recep Bey'' olayının neden bu kadar üstüne gidildiğini anlayamıyorum. (Acaba ''İvedik'' figürü ile mi bağdaştırılıyor?)
Diğer yandan Erdoğan'ın üslubunda savunulacak hiçbir şey yok ve çoğu dediğinin yanında ''Recep Bey'' kelimesini sorun haline getirmek bile komik olur.
Buraya kadar size katılıyorum.
Sadece ''teneke'' örneğini ben konuşmayı dinlerken farklı algılamıştım. Bana göre Kılıçdaroğlu değil, CHP tenekeye benzetildi (''tenekeyi altınla boyasan yine tenekedir''). Bundan önceki ve sonraki cümlelerde de genel olarak CHP'den bahsettiydi.
(Kılıçdaroğlu bu örnekte 'altın boya' oluyor sanırım. :))
saygılarımla
Bu Kemal var ya başbakan olamayacağı gibi, İstanbul Belediye Başkanlığınıda kaybetmiş oldu... Kendi kazdığı kuyuya kendi düştü, bekleyelim görelim...
Sadece ''teneke'' örneğini ben konuşmayı dinlerken farklı algılamıştım. Bana göre Kılıçdaroğlu değil, CHP tenekeye benzetildi (''tenekeyi altınla boyasan yine tenekedir''). Bundan önceki ve sonraki cümlelerde de genel olarak CHP'den bahsettiydi.
(Kılıçdaroğlu bu örnekte 'altın boya' oluyor sanırım. :))
Haklı olabilirsiniz dostum. Bu da farklı bir anlayış :)
ancak her haliyle Recep Bey kötü bir uslup kullanıyor .Sanıyorum gideceğini kendisi de fark etti,belden aşağı vurmak istiyor.
gematria
26-05-2010, 14:34
Sorun chp nin veya kemal kılıçdaroğlunun neler yapabileceği değil akp nin neler yaptığıdır .. faceye bir bakarsanız kılıödaroğlunun şuan arkasındaki halk desteğini çok net görebilirsiniz şuan üye sayısı 420 bin kişiyi geçti ve hızla artmakta ...
http://www.facebook.com/K.Kilicdaroglu?v=wall#!/K.Kilicdaroglu?v=wall
benim demek istediğim şu akp tehlikesi karşısında gelin hep beraber bu rüzgarda birleşelim aksi takdirde akp yıllarca iktidarda kalmayı devam edecektir...
akp nin yaptıklarını bilmeyen veya unutanlar için biraz örnekleyelim daha önce birçok yerde yayınladığım örnekleri ...
--------------------------------------------------------------
2005 yılında Milli Eğitim Bakanlığı “Din Öğretimi Genel Müdürlüğü”nce din kültürü ve ahlak bilgisi dersi müfredatında değişiklik yapılarak, öğrencilere “dinsel etkinlik programı” hazırlandı. Talim Terbiye Kurulunun onayladığı programa göre; etkinlikler kapsamında ders veren öğretme öğrencileri camilere, mezarlıklara götürerek uygulamalı ders verecek. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ortaöğretimde 2005-2006 eğitim ve öğretim yılında uygulanacak din kültürü ve ahlak bilgisi dersi müfredatında, camide abdest, namaz ve mezarlık ziyareti gibi uygulamaları içeren etkinliklerin mecburi olmadığını belirti...
Kurumlar Vergisi Kanunu’na “sendikaların dernek, cemaatlerin ise vakıf sayılması” hükmünün getirilerek, cemaat kavramının yasalara girdi..
2004 yılında yapılan mahalli idareler seçimi sırasında Niğde Ulukışla İlçe teşkilatı il genel meclisi üye adayları Ali Uğurlu, Kamil Ünal, Mustafa Burna ile belediye başkan adayı Ali Tekin, Cumhuriyet dönemi kastedilerek üzerine “İktidarla el ele-84 yıllık karanlığa son” yazılan araçla seçim propagandası yaptı...
Samsun ili Gazi Beldesi Belediye Başkanı Adalet ve Kalkınma Partili Süleyman Kaldırım'ın önsöz yazdığı ‘Muhtasar İlmihal-Resimli Namaz Hocası’ adlı “gözleri ve ayakları sağlam olmayanların cuma namazı kılamayacağı, insan pisliğinin 3.2 gramdan fazlasının namaza mani olduğu, ‘ah’ diye inlemenin, saç ve sakal taramanın da namazı bozduğu” gibi dini kuralların anlatıldığı 190 sayfalık kitabın ilköğretim okulu öğrencilerine 2005 yılı Eylül ayında bedava dağıtıldı ...
Dinar İlçesi’nin ilahiyat kökenli Belediye Başkanı Adalet ve Kalkınma Partili Mustafa Tarlacı’nın, 2005 yılı Ramazan ayı boyunca 8 camide imamlık yaparak teravih namazı kıldırdı...
Başkanlığını APK’li Ahmet Genç’in yaptığı Eyüp Belediyesi’nce, 2005 yılında ÖSYM'nin yaptığı Kamu Personeli Seçme Sınavı'yla alacağı zabıta memurları için imam-hatip mezunu olma şartı getirdi...
Adalet ve Kalkınma Partili Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç’in, 2006 yılında 10.000 adet bastırdığı “?Örtünmemek elbette dinden çıkmak değildir. Sadece günahkar olmaktır. Ancak başörtülüye eğitim ve sosyal sahalarda reva görülen muamele, sadece zulüm ve haksızlık olarak değerlendirilemez. Aynı zamanda İslam dinini hatırlatan her şeye düşmanlıktır. Din ve vicdan özgürlüğüne açık bir müdahaledir" görüşlerini içeren “Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed" başlıklı broşür ile Diyanet İşleri Başkanlığının “Hz. Peygamberin Örnek Hayatı” isimli kitabını okullarda izinsiz olarak dağıttı
Başkanlığını AKP’li Mehmet Demirci’nin yaptığı Tuzla Belediyesince, 2006 yılında evlenen çiftlere üzerinde belediyenin ambleminin de yer aldığı şeriat hükümlerine göre yaşamalarını ve bunun için cihat yapmalarını öneren Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof Dr Hamdi Döndüren tarafından yazılan 'Delilleriyle Aile İlmihali' isimli kitabın dağıtıldı
Başkanlığını AKP’li Ahmet Misbah Demircan’ın yaptığı Beyoğlu Belediyesi'nin, 2006 yılında ilköğretim öğrencilerine trafik kurallarını öğrenmesi amacıyla dağıtmak için kendisini "hoca" ve "ilahiyatçı" olarak isimlendiren Halis Ece’ye hazırlattığı ve önsözünü Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın yazdığı "Çocuklara Trafik Bilgileri ve Eğitimi" adlı trafik rehberinde, kazaların "takdir-i ilahi" olduğunu belirtilerek, "Trafik kazaları kader değildir teraneleri, bizim tevhid, birlik esası üzerine kurulu inançlarımıza aykırı" denildi
AKP’li Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın 2004 yılı Kasım ve Aralık aylarında belediyenin görevleri içerisinde bulunmadığı halde belediye ait otobüsü seyyar mescit haline dönüştürdü
Konya'nın Seydişehir ilçesinde, 18 Mart Çanakkale Şehitleri'ni Anma Günü nedeniyle düzenlenen şiir ve müzik yarışmasında birinci olan imam hatip lisesi öğrencilerine ödüllerinin verilmesi için okul bahçesinde düzenlenen törende konuşma yapan AKP’li Belediye Başkanı İbrahim Halıcı’nın “Ben de bu okulda okudum. O dönem okul çok kalabalıktı, şimdi azalmış. İnşallah bütün okullar imam hatip olacak” dedi
Denizli Endüstri Meslek Lisesi’nde sınıf tahtasına “şeriat gelecek, zulüm bitecek” diye yazan ve namaz kıldığı için derslere geç giren öğrencisi İmdat Niyaz’ı uyardığı için öldürülen Öğretmen Yusuf Batur’un bir caddeye verilen ismi AKP’li Denizli Belediye’si tarafından “Meclis Caddesi” olarak değiştirildiği, adının yazılı olduğu tabelaların yerinden söküldü
Yusuf Batur’un eşi Ümmühan Batur’un söz konusu idari işlemin iptali için Denizli İdare Mahkemesine açılan dava sonucunda hukuka aykırı meclis kararının iptaline karar verildi...
Türbanlı Belediye Başkanı da olmalı” çıkışıyla adı sıkça gündeme gelen AKP’li Isparta Belediye Başkanı Hasan BALAMAN’ın İlköğretim öğrencilerine içinde Said-i Nursi propagandası yapılan bir kitap dağıttığı, ‘Küçük Gezgin, Güller Ve Halılar Diyarı Isparta’da’ adlı kitapta Said-i Nursi için ‘keskin zekası, harikulade hafızası yüzyılın mütefekkiri’ gibi övücü ifadeler kullanıldığı, belediye tarafından Bahattin ATAK’a hazırlatılan kitabın Ülkü İlköğretim Okulunda 200 öğrenciye verildi..
bunlar açık açık yapılan ihlaller bir de kapalı kapılar ardında yapılan ve yansıması halkın yozlaşmasıyla ortaya çıkan eylemlerin sonuçlarına bakalım ..
bunu öğrenmek isteyenler bu linklerdeki şeriat güncelerini takip edebilirler ..
http://fikirsel.ipbfree.com/index.php?showtopic=5203
http://fikirsel.ipbfree.com/index.php?showtopic=134
http://fikirsel.ipbfree.com/index.php?showtopic=2893
http://fikirsel.ipbfree.com/index.php?showtopic=7816
http://fikirsel.ipbfree.com/index.php?showtopic=6015
bu güne kadar genel seçimlerde hiç oy kullanmadım.ben de kemal kılıçtaroğlu na oy vereceğim.dünya görüşünü paylaştığım için ya da ideal insan olduğu için değil...
recep erdoğana göre çok daha düzgün aklı başında olduğu için.en azından ülkemiz menfaatini daha çok savunacağını düşünüyorum...
recep polemiği ile ilgili yılmaz özdilin yazısından bir bölüm.yorumsuz...
İşin daha enteresan tarafı...
*
“Hukuktan anlamıyor” diyor.
“Ekonomi bilmiyor” diyor.
“Rüşveti bitireceğiz” diyor.
“Soydular memleketi” diyor.
“Hesap soracağız” diyor.
“Bunların dokunulmazlığını kaldıracağız, siyasi ahlak yasası çıkaracağız, parlamentoda vurguncunun talancının yeri yok, naylon faturacıdan, Ali Dibo'dan bakan olmayacak” diyor.
*
“Kalpazan” diyor.
*
Çıt yok.
*
Vay efendim “bey” dedi...
İşte orası gücüne gidiyor.
Şahsen gematria'ya katılıyorum.
CHPli değilim, hiç bir partili değilim. Ancak AKP'nin önünde en büyük rakip Kemal'li CHPdir.
Akp'den kurtulmak için Oyumuzu ailece Kemal abiye vereceğiz.
Gerçekten dürüst,samimi ,saygılı ve güzel bi insandır. İktidara gelince demokrasi adına daha güzel şeyler olacaktır, ben buna inanıyorum.
Akp'nin bir alternatifi yoktu ama şimdi var. Ve akp de kesinlikle düşecektr.
not:naper paylaştığın için teşekkürler :)
gematria
26-05-2010, 14:44
bu güne kadar genel seçimlerde hiç oy kullanmadım.ben de kemal kılıçtaroğlu na oy vereceğim.dünya görüşünü paylaştığım için ya da ideal insan olduğu için değil...
recep erdoğana göre çok daha düzgün aklı başında olduğu için.en azından ülkemiz menfaatini daha çok savunacağını düşünüyorum...
recep polemiği ile ilgili yılmaz özdilin yazısından bir bölüm.yorumsuz...
naper benimde başından beri savunduğum fikirdesin ... sorun burda chp nin türkiyenin tüm sorunlarını çözeceği veyaa kılıçdaroğlunun kusursuz bir lider olup olmadığı değil ..günümüz dünyasında politikanın devlet sisteminin çok yanlış bir sistem olduğunu bende biliyorum ... kapitalist olan bu dünyada ki sürekli ve dengeli bir ekonominin imkansız olduğunun bende farkındayım bende biliyorum ve siyasete inancım güvenim sizin kadar az...fakat durum farklı günümüz türkiyesi yozlaşmakta bilimin ışığından uzaklaşılıp tanrıların yazdığı söylenilen kitaplara kulak vermeye başlayan bir ülke olmaktayız ...işte bu engellenebilir birşey dir ve akp nin oy oranını ancak ve ancak bu kemal kılıçdaroğlu fırtınası ve güveni ile aşabileceğimize inanıyorum... dsp böyle büyük bir akım yaratabilmiş olsaydı seçimim ondan yana olurdur veya sosyalist bir parti ...ama gün chp saflarında birleşme günüdür umarım anlıyorsunuzdur beni ...
Ama zaten burada CHP'yi desteklemeyeceğini yazan non-teistler, CHP'yi veya Kılıçdaroğlu'nu ''ideal'' bulmadıkları için desteklemeyeceğini söylemiyor ki. ''İdeal'' parti veya lider peşinde olanın bulunduğunu sanmıyorum.
Kendi adıma ben, CHP'yi ''ideal'' bulmadığım için değil, CHP'ye, zihniyetine, parti ilkelerine ve programına karşı olduğum için desteklemeyeceğim.
İlla ki, ''iki kötünün'' arasından daha az kötüyü (ehven-i şer'i) seç, derseniz: Bence AKP kötü, ama CHP daha da kötü... (ki ben sosyalist veya komünist de değilim :) )
saygılarımla
gematria
26-05-2010, 14:55
Şahsen gematria'ya katılıyorum.
CHPli değilim, hiç bir partili değilim. Ancak AKP'nin önünde en büyük rakip Kemal'li CHPdir.
Akp'den kurtulmak için Oyumuzu ailece Kemal abiye vereceğiz.
Gerçekten dürüst,samimi ,saygılı ve güzel bi insandır. İktidara gelince demokrasi adına daha güzel şeyler olacaktır, ben buna inanıyorum.
Akp'nin bir alternatifi yoktu ama şimdi var. Ve akp de kesinlikle düşecektr.
not:naper paylaştığın için teşekkürler :)
Natan aynen benim düşüncelerimi anlatmışsın .. bende siyasete inanmam ve hiçbir partili değilim dediğin gibi ...fakat günümüz tablosu böyle bir desteğin yurdunu seven aydınlanmayı öğrenmeyi bilmeyi seven her ülke evladının görevi olduğunu göstermekte ... eğitim ve diyanete yapılan son yıllardaki yatırım oranlarını bilen kişi sayısı az olmasa gerek bu sitede ...sizce türkiye daha ne kadar cepten yiyebilecek ... sizce nekadar süre halkımız bu yozlaşmaya dayanabilecek .. kaderci bir başbakan bu ülkeye yakışmaktamı ...recep beyin deyimiyle bu ülkenin fıtratında bu başbakana yer varmı ? kişi sosyalist olabilir atatürkçü olabilir kürt milliyetçisi olabilir veya dindar olabilir ... ama asla ve asla aklı başında birisi yozlaşmadan doğmalardan hurafelerden yana olamaz çocuğunu gelecek neslini böyle bir ülkede büyütmek yetiştirmek isteyemez... bu yüzden desteklenmelidir diyorum bu akım bu yüzden tüm farklı siyasi görüşteki kişiler geçici bir sürede olsa tek vücut olup çok geç olmadan akp diktatörlüğüne dur demelidir...
naper benimde başından beri savunduğum fikirdesin ... sorun burda chp nin türkiyenin tüm sorunlarını çözeceği veyaa kılıçdaroğlunun kusursuz bir lider olup olmadığı değil ..günümüz dünyasında politikanın devlet sisteminin çok yanlış bir sistem olduğunu bende biliyorum ... kapitalist olan bu dünyada ki sürekli ve dengeli bir ekonominin imkansız olduğunun bende farkındayım bende biliyorum ve siyasete inancım güvenim sizin kadar az...fakat durum farklı günümüz türkiyesi yozlaşmakta bilimin ışığından uzaklaşılıp tanrıların yazdığı söylenilen kitaplara kulak vermeye başlayan bir ülke olmaktayız ...işte bu engellenebilir birşey dir ve akp nin oy oranını ancak ve ancak bu kemal kılıçdaroğlu fırtınası ve güveni ile aşabileceğimize inanıyorum... dsp böyle büyük bir akım yaratabilmiş olsaydı seçimim ondan yana olurdur veya sosyalist bir parti ...ama gün chp saflarında birleşme günüdür umarım anlıyorsunuzdur beni ...
sizi tamamen anlıyor ve hak veriyorum.emin olun bir çok insan aynı ortak paydada...
benim de dünya görüşlerim çok farklı.uzun uzun yazsam belki alay konusu bile olurum.kılıçtaroğlu veya başka bir politikacıyı eleştirebilecek tonla argüman var elimde.ama ben şu an "hiç olmazsa" noktasındayım.
her lafa "hamdolsun" diye başlayıp,başarısızlıkları "kader" v.s. diyerek açıklayan,akılcılıktan uzak,ulemanın sözünden çıkmayan herhangi biri tarafından yönetilmek istemiyorum.
sonuçta benim de bir inancım var.tanrı,allah,peygamber vesaire olmadığına inanıyorum.buna saygı duyacak,bilim adamları ile koordinasyon kuracak,bilimi ve akılı kullanacak birine -hiç olmazsa- oy vereceğim.
CHP nin yeni parti meclisinde yüksek öğrenim görmüş,geçmişi ile ilgili şaibeler taşımayan saygın üye sayısı ağırlıkta.lise düzeyinde eğitim görmüş bir kaç kişi vardı.buradan herkese parti meclisi üyelerini ve özgeçmişlerini öğrenmelerini tavsiye ederim.
sakın ola ki, lise mezununu küçümsüyorsun muhabbeti olmasın,zira nasıl lise mezununa holding,banka,fabrika v.s. yönettirilmiyorsa artık memlekette yönettirilmemelidir.postaneye memuru bile KPSS sınavıyla alıyorlarken;bir ya da daha fazla yabancı dil bilmeyen,yüksek öğrenim görmemiş,hatta önünde yazan metni okumaktan aciz,"demokrasi" yerine "dimokresi" diyen adamları ciddi pozisyonlara almasınlar.
gematria
26-05-2010, 15:24
Ama zaten burada CHP'yi desteklemeyeceğini yazan non-teistler, CHP'yi veya Kılıçdaroğlu'nu ''ideal'' bulmadıkları için desteklemeyeceğini söylemiyor ki. ''İdeal'' parti veya lider peşinde olanın bulunduğunu sanmıyorum.
Kendi adıma ben, CHP'yi ''ideal'' bulmadığım için değil, CHP'ye, zihniyetine, parti ilkelerine ve programına karşı olduğum için desteklemeyeceğim.
İlla ki, ''iki kötünün'' arasından daha az kötüyü (ehven-i şer'i) seç, derseniz: Bence AKP kötü, ama CHP daha da kötü... (ki ben sosyalist veya komünist de değilim :) )
saygılarımla
Yakında pakistan daki gibi din kötülenmekte denilip bu site ve benzerleri kapatıldığında aaa acaba chp dahamı iyiydi dersin belki ...
kuran kurslarında bulunan 12 yaş üstü sınırıda akp sayesinde kaldırılmakta artık çocuk yaşta ailelerinin zoruyla kuran doğmaları ile beyinleri doldurulan geleceğin kuşakları ülkemiz için nekadar yararlı olabilirler senle birlikte izleriz... kuran kurslarından imam hatip liselerine gidipte imam olarak yetiştirilmek hazırlanmak amaçlı eğitilen zihinleri puan sistemiyle yaptıkları küçük bir değişiklikle ülkeyi kuşatmalarına çalışan akp yi ve onun güdümünde ki YÖK ü acı bir şekilde izlemekteyiz ... fenden nasibini almamış ilimlerden uzak bilimden uzak çocuk yaşta fıkıh tefsir hadis arapça dersleri gören insanlar artık yök ün uğraştığı düzenlemelerle ülkenin her kademesinde her mesleğinde görev yapabilecek hale getirilmeye uğraşılmakta ...bu bilinçler yanlış eğitilmiş bilim nedir bilmeyen kişiler geleceğin doktoru geleceğin yazarı geleceğin mühendisi olacaklar türkiye de... daha herşey yeni başlıyor henüz çok geç değil ... anayasa mahkemesi direnmekte bunun için ama onuda ulpian senden bekledikleri bir evet oyuyla kendilerine bağımlı kılacaklar yani anayasa referandumunda... emniyet e sızan ordan orduyu etkisiz kılan ve ardından yargıyı ele geçirmeye çalışan bu akımı görememek için gerçekten büyük çaba harcamak lazımdır ..
Cemaat evlerinde genç çocuklara atatürk ü küçük deccal diye öğretenler onun yaptığı yarattığı aydınlanma devrimini içlerine başından beri sindirmemişlerdi zaten ...
gematria
26-05-2010, 15:34
sizi tamamen anlıyor ve hak veriyorum.emin olun bir çok insan aynı ortak paydada...
benim de dünya görüşlerim çok farklı.uzun uzun yazsam belki alay konusu bile olurum.kılıçtaroğlu veya başka bir politikacıyı eleştirebilecek tonla argüman var elimde.ama ben şu an "hiç olmazsa" noktasındayım.
her lafa "hamdolsun" diye başlayıp,başarısızlıkları "kader" v.s. diyerek açıklayan,akılcılıktan uzak,ulemanın sözünden çıkmayan herhangi biri tarafından yönetilmek istemiyorum.
sonuçta benim de bir inancım var.tanrı,allah,peygamber vesaire olmadığına inanıyorum.buna saygı duyacak,bilim adamları ile koordinasyon kuracak,bilimi ve akılı kullanacak birine -hiç olmazsa- oy vereceğim.
CHP nin yeni parti meclisinde yüksek öğrenim görmüş,geçmişi ile ilgili şaibeler taşımayan saygın üye sayısı ağırlıkta.lise düzeyinde eğitim görmüş bir kaç kişi vardı.buradan herkese parti meclisi üyelerini ve özgeçmişlerini öğrenmelerini tavsiye ederim.
sakın ola ki, lise mezununu küçümsüyorsun muhabbeti olmasın,zira nasıl lise mezununa holding,banka,fabrika v.s. yönettirilmiyorsa artık memlekette yönettirilmemelidir.postaneye memuru bile KPSS sınavıyla alıyorlarken;bir ya da daha fazla yabancı dil bilmeyen,yüksek öğrenim görmemiş,hatta önünde yazan metni okumaktan aciz,"demokrasi" yerine "dimokresi" diyen adamları ciddi pozisyonlara almasınlar.
evet sayın natan benim devlet politika görüşümü zeitgeist belgeselleri çok güzel özetlemiştir .. bunun dünya için yanlış bir sistem olduğu çok açıktır zaten .. ama madem sistemi değiştiremiyorsun sistemin kurallarına göre oynamaya mahkumsun ozaman bilimin fennin aydınlanmanın yanında olmalı insan ...
benim chp de ki çok beğendim değerli isimler arasında isa gök muharrem ince süheyl batum mehmet faraç ve sencer ayata bulunmaktadır ... bu isimler gerçekten bilginin hamuruyla yoğrulmuş kendini geliştirebilmiş türkiyeye hayırlı olabilecek isimler ... türkan saylanın cenaze namazını kılmış olan ve orda yaptığı konuşmaylaa büyük beğeni toplayan imam İhsan Özkeskin de chp de parti meclisindedir ... geleceğin diyanet bakanı olarak bu isimden daha iyi bir isim olabilirmi ... dini halkı ayrıştırıcı ve cahilleştirici bir araç olarak kullanmak yerine tam tersine bütünleştirici ve mutlu edici ilerletici bir araç olarak uygulayabilecek olan bu ismin başbakanın kader inancı hakkındaki açıklamalarını eleştiren açıklamasını dinlemenizi tavsiye ederim ... bu türkiye de gelecekte ki harika değişimin işaretidir ..
http://www.internethaber.com/chpli-muftu-erdogani-ayetle-vurdu-255116h.htm
Madencinin kaderinde ölüm vardır. Bu çalışanlar burada gerçeği bilerek işe giriyorlar anlayışı tehlikeli bir anlayış. Bu İslam dinine uymaz. Emekli bir müftü olarak söylüyorum ölüm gerçeği bilinerek bir iş yapılıyorsa intihar etmiş sayılırlar. Bu kabul edilemez. İşçiler bunu hayatını geçindirmek için yapıyor. Bu tehlikeli anlayışa Kur'an'da müsaade etmez. Bakara Suresi'ne göre 'Bile bile kendinizi ölüme atmayın' olarak buyrulur. Avrupa'ya göre ölümler bizde 4-5 kat fazla. Avrupa'nın aderi ayrı bizim kaderimiz farklı mı? Deveni sıkı bağla sonra tevekkül et.
işte türkiyenin kurtuluşunu böyle bir kadro başaracaktır .. işte aydınlanma savaşına ancak bu şekilde bir kadroyla devam edilebilir .. partinin ismi önemli değildir ... kılıödaroğlu ismide tek başına bir anlam ifade etmez ... listedeki isimleri tek tek inceledim ve bence türkiye tarihinin en ilerici parti meclislerinden biri oluşturulmuş durumda ...
From north dagoty
26-05-2010, 15:44
Çok özür dilerim ama gerçekten çok karamsarsınız. Şu durumda ki en iyi tercih olarak kemal kılıçdaroğlunu görüyorum. Görüşüm onun başarılı olup olmayacağından değil, bunu bir sürecin başlangıcı olarak görüyorum. Onun genel başkan secilmesi süreci harekete geçirdi. Sol artık kendi arası ile didişmek yerine birleşmeye karar verdi umarım bu tam olarak gerçekleşir.
Bir arkadaşımız siyasi hayatının azlıgından dem vurmuş bu da demek oluyorki ezber bozuldu, yeni bir isim duyuyoruz. Belki kılıçdaroğlu başarı olmayacak ama mevki hırsı olmadığından kaybettiği zaman yerini bırakmasını bilecek. Hem akp'nin ciddi bir rakibi oldu diye düşünüyorum. daha dikkatli calışması gerekecek, ağzına daha da dikkat etmesi gerekecek.
Baykal Chp'yi yozlaştırmıştır bence. CHP siyaseti sadece laiklik temelinde ele aldı ve üst tabakaya hitap etti.
Dinamizim ,hareket ,yenileşme,gelişmeye kapalı kaldı ancak şimdi bir değişim olmakta. CHP ye değil, Kılıçtaroğluna oy vermeliyiz; Yoksa AKP her zamn başımızda kalır, bizi sömürür .Sülalesini zengin etti zaten , sol görüşlü olabiliriz libaral olabiliriz, ama akp iktitarını tek düşürecek oluşum Kemalin önderliğindeki CHPdir.Bu seçimler bence çok çok önemli. AKP'nin sandığa gömülmesi için el ele verelim. Gericilerden demokrasi olmaz.Dinciler hep akp den ggüç alıyor. Bulunduğum şehirde gülen cemaati pek yoktu ama ne olduysa akp zamanında çoğaldı, üredielr. Hertarafı ele geçirdiler.
Yüzlerine bile baksam hemen tanıyorum. Nurcu buyığı bırakmalarına gerek dahi yok.
Kemal Bey daha demokratik ve dürüsttür. Emekçi bir aileden gelmektedir.
Yine CHPli olmayalım ,ne olacak. Ama bu seçimde AKP'nin GİTMESİ şart .
sadece islam açısından ele almıyorum. Hristiyanlar da mesela Ortodoks patrik şuanda Tayyibi destekliyor. Yere göğe sığdıramıyor.
bu nasıl bir mantık yahu?
kemal'li chp neler yapıp yapabileceği önemli değil diyerek oy vermek :)
yanlış anlaşılmasın ben partici felan değilim ama bu mantık gayet yanlış bir mantıktır, blinçsizce oy vermektir, akp nin yaptıkları ortadadır diyerek akp ye rakip gördüğü partiye oy vermek sadece ama sadece tepki oyudur ki ben zaten bundan önce akp ye oy verdiğini düşünmüyorum. bu sadece provakatörlüktür başka bir şey değil, dindar diye tabir edilen kesime kusulan öfkedir ki, akp'nin dini baz alarak yönettiği bir yasa yok..
akp referansını kuran'dan değil milletten almaktadır evet biraz dindar edebi bulunabilir kişiliğinde ancak bu onun dindar biri olduğunu kanıtlamaz.
kemal daha ilk günden başladı yalanlara, çözülen türban kararını iptal ettiren zihniyet şimdi bu işi biz çözeceğiz diye oy toplama hevesinde :) yüzsüzlüğün de bu kadarı...
neyse siyaset politika zaten bundan ibaret birşey yapsınlar yapacaklarınıda asıl mevzuya tekrar döneyim.
ne olacak bu türkiyenin hali? akp ile chp arasındaki oy farkı çok, hadi diyelim birazını kapattınız biraz olsun dengelendi hatta mhp'ye giden oylardandan biraz olsun katkı geldi diyelim ne değişecek? kavgaların gürültülerin artmasından başka hiçbir şey değişmeyecek...
engelleri aşmanın tek yolu var, bir devleti iki lider yönetemez, birisi çekilmek zorunda...
sizlere oy toplamada kolaylıklar diliyorum :) yine hayallerde kalacak hülyalarınız...
bu nasıl bir mantık yahu?
kemal'li chp neler yapıp yapabileceği önemli değil diyerek oy vermek :)
yanlış anlaşılmasın ben partici felan değilim ama bu mantık gayet yanlış bir mantıktır, blinçsizce oy vermektir, akp nin yaptıkları ortadadır diyerek akp ye rakip gördüğü partiye oy vermek sadece ama sadece tepki oyudur ki ben zaten bundan önce akp ye oy verdiğini düşünmüyorum. bu sadece provakatörlüktür başka bir şey değil, dindar diye tabir edilen kesime kusulan öfkedir ki, akp'nin dini baz alarak yönettiği bir yasa yok..
akp referansını kuran'dan değil milletten almaktadır evet biraz dindar edebi bulunabilir kişiliğinde ancak bu onun dindar biri olduğunu kanıtlamaz.
kemal daha ilk günden başladı yalanlara, çözülen türban kararını iptal ettiren zihniyet şimdi bu işi biz çözeceğiz diye oy toplama hevesinde :) yüzsüzlüğün de bu kadarı...
neyse siyaset politika zaten bundan ibaret birşey yapsınlar yapacaklarınıda asıl mevzuya tekrar döneyim.
ne olacak bu türkiyenin hali? akp ile chp arasındaki oy farkı çok, hadi diyelim birazını kapattınız biraz olsun dengelendi hatta mhp'ye giden oylardandan biraz olsun katkı geldi diyelim ne değişecek? kavgaların gürültülerin artmasından başka hiçbir şey değişmeyecek...
engelleri aşmanın tek yolu var, bir devleti iki lider yönetemez, birisi çekilmek zorunda...
sizlere oy toplamada kolaylıklar diliyorum :) yine hayallerde kalacak hülyalarınız...
Ne alakası var, bu şekilde düşünmeyiniz sevgili barudi.
Bu bir tepkidir doğru ! Ancaaak ,Dediğimiz gibi Kemal Kılıçdaroğlu iyi bir siyasetçidir, ekonomisttir,Duyarlı bir kişidir.
Ne alakası var, bu şekilde düşünmeyiniz sevgili barudi.
Bu bir tepkidir doğru ! Ancaaak ,Dediğimiz gibi Kemal Kılıçdaroğlu iyi bir siyasetçidir, ekonomisttir,Duyarlı bir kişidir.
benim siyasetçiliğine lafım yok, zaten hemen hemen her siyasetçi için methü senalar eksik olmaz, ancak şunu söylerim ki tayyip kadar dürüst siyasetçi olamaz, yalan dolan kullanır oy toplamak için vaadlerini gerçekleştirmeyebilir, ancak tayyip kadar açık sözlü ve dürüst olamaz. bakın tayyip dürüst derken 4 4 lük dürüst demiyorum, mesela tayyip bu iş olmaz dedi mi olmaz, olur yaparım deyip yapmamazlık da yapmaz, ama kemal öyle biri değil kanaatimce bunu da zaman gösterir, umarım yanılırım...
gematria
26-05-2010, 16:51
benim siyasetçiliğine lafım yok, zaten hemen hemen her siyasetçi için methü senalar eksik olmaz, ancak şunu söylerim ki tayyip kadar dürüst siyasetçi olamaz, yalan dolan kullanır oy toplamak için vaadlerini gerçekleştirmeyebilir, ancak tayyip kadar açık sözlü ve dürüst olamaz. bakın tayyip dürüst derken 4 4 lük dürüst demiyorum, mesela tayyip bu iş olmaz dedi mi olmaz, olur yaparım deyip yapmamazlık da yapmaz, ama kemal öyle biri değil kanaatimce bunu da zaman gösterir, umarım yanılırım...
sayın barudi tepki oyunun sebebi islama kusulan öfke değil islamı kullanarak halkı sömürenlere ülkeyi ele geçirmeye çalışanlara sunulan öfkedir lütfen çarpıtma yapmayalım ... ayrıca tepki oyu tamamen bilinçsizcedir oysa biz chp nin geçmişte yaptığı hataları tekrarlamayacağına inanıyoruz buna inanmamız içinde çok geçerli sebeplerimiz var en önemlisi parti meclisi üyeleri ve tabiki kılıçdaroğlu .. baykal dan kurtulmuş bir chp artık halkın partisidir ...
recep beyi lütfen övmeyin bize çünkü 8 yıldır iktidarda neler yaptığını çok iyi gördük ... güzel bir mail almıştım zamanında başbakanın ilkleri bu biraz fikir verebilir bize ...
1- İlk defa bir Başbakan ' Tezkere geçmezse memura maaş ödeyemeyiz' dedi
2- İlk defa ekonomi büyürken işsizlik arttı
3- İlk defa cari açık verilirken döviz kuru arttı.
4- İlk defa bir Başbakan zam isteyen memura 'İMF'yi ikna edin' dedi.
5- İlk kez ithalat 100 milyar doları aştı
6- İlk kez cari açığın üstünde borçlanma yapıldı
7- İlk kez Yunan kilise bankası Türkiye'de banka satın aldı.
8- İlk defa domuz, kesimlik hayvanlar arasına alındı
9- İlk defa düşük faizli dış borç yüksek faizli iç borç ile ödendi
10- İlk defa bir Başbakan ve Dışişleri Bakanı, islamiyeti yok etmeye yemin
eden bir Papa'nın heykeli önünde fotoğraf çektirdi.
11- İlk defa bir Başbakan ' Toprak satılıyorsa alıp götürmüyorlar ya' dedi.
12- İlk defa bir cami kiliseye çevrildi.
13- İlk defa kilise ve havralar imar planında yer aldı.
14- İlk defa bir Başbakan Yahudi düşünce kuruluşundan ' Üstün Cesaret Ödülü' aldı.
15- İlk defa Türk askerinin başına ABD güçlerince çuval geçirildi.
16- İlk defa bir Başbakan ' bir dönem dini kullandık' dedi.
17- İlk defa petrol kanunu ile yabancılara 50 yıllık imtiyaz verildi.
18- İlk defa yabancı rantiyecilere vergi muafiyeti tanındı.
19- İlk defa iletişim sektörünün tamamı yabancıların eline geçti.
20- İlk defa tezkere ret edilmesine rağmen Dış İşleri Bakanlığı genelgesi ile silahlar Türkiye üzerinden geçti.
21- İlk defa bir Başbakan İslam dünyasının sınırlarını değiştirecek BOP'un eş başkanı oldu.
22- İlk defa bir Başbakan Müslüman topraklarını işgal eden ABD askerlerininevlerine sağ salim dönmeleri için dua ettiğini açıkladı.
23- İlk kez İsrailli bir işadamına çok gizli bir şekilde 800 milyon dolar kaynak aktarıldı.
24- İlk defa bir Başbakan yapılan ihalede önce uçak istedi ama sonra Mercedes'e razı oldu.
25- İlk defa fındık üreticileri en büyük mitingi yaptı.
26- İlk defa bir Başbakan Türkiye'yi pazarladığını açıkça itiraf etti.
27- İlk defa tarımsal üretimde dış ticaret açığı ortaya çıktı.
28- İlk defa bir Başbakan çiftçilere ' Gözünü toprak doyursun' dedi.
29- İlk defa kap kaç diye bir sektör ortaya çıktı.
30- İlk defa zina suç olmaktan çıktı.
31- İlk defa bir Başbakan en fazla yurt dışı gezisi yaptı.
32- İlk defa bir Başbakan ' Borç yiğidin kamçısıdır' diyerek borçlanmayı bir başarı olarak gösterdi.
33- İlk defa enflasyon % 10 artarken pancar fiyatları 99 kuruştan 88 kuruşa indi.
34- İlk defa çiftçi ve emekliden vergi alınması sözü verildi.
35- İlk defa bir Başbakan Danışmanı Amerikalılara Başbakan için 'Bu adamı kullanın, onu rogara süpürmeyin ' dedi.
36- İlk defa GSMH artarken KDV tahsilatı yerinde saydı.
37- İlk defa bir Başbakan TMSF katkısıyla bu kadar çok TV ve gazete yönlendirdi.
38- İlk defa Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı misafir olarak gelen bir kralın ayağına gitti.Hem de 10 Kasım günü...
39- 'İLK DEFA BİR BAŞBAKAN ÇİFTÇİYE 'ANANIDA AL GİT' DEDİ...
40- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN ŞEHİD ZİYARETTİNDE 'ASKERLİK YAN GELİP YATMA YERİ DEĞİLDİR'DEDİ
41- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN 300 M LİK GEMİYE GEMİCİK DEDİ.
42- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN..... GAZETELERİNİ OKUMAYIN
TELEVİZYONLARINI AÇMAYIN DEDİ.
43- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNEN İNSANLARI DİNSİZLİKLE SUÇLADI.
44- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN İÇİN CUMHURİYET MİTİNGLERİ YAPILDI.
45- İLK DEFA BİR HALK KENDİ LAİKLİĞİNDEN VE ÖZGÜRLÜĞÜNDEN OLMAKTAN KORKTU...
yahu adam seçilmeden önce islamiyet ile yöneteceğim şeriat kanunu uygulayacağım dedi mi? demedi, biz yani benim görüşte olanlar zaten kendisini müslüman olarak görmemekteyiz, çünkü particiliğin yanlış olduğunu batıl sistem olduğunu demokrasinin hile ve hurdalarla yapılan oyunlar sayesinde gıdasını bulduğunu daha önce farklı başlıklarda dile getirmiştim. mesela buraya astıklarınız sadece kötü olarak kabul ettiğiniz yönleri, iyi yönleri zaten hatırlanmaz çünkü bu bizim nankörlüğümüz, her başa geleni beğenmiyoruz, sürekli ayıbını kolluyoruz ondan..
hem müslüman hem laik olunmaz demiyor muydu bu adam chp fanları iyi bilir bunu, adam laikliği seçmiş işte, illa bağıra bağıra söylemesi mi gerekiyor? tam emin değilim ama değiştiğini söylemişti zaten diye hatırlıyorum, söylemese bile göz var nizam var.
zaten bu didişme daha çok sürer bir tarafın meclisten düşmesi gerek o da şuan mümkün görünmüyor, bu yüzden de hileler şantajlar kasetler kayıtlar devam edecek gün yüzüne çıkmaya...
gematria
26-05-2010, 17:06
yani sizde dini siyasete alet ettiğini biliyorsunuz sevindim...
yani sizde dini siyasete alet ettiğini biliyorsunuz sevindim...
sadece o değil chp de alet ediyor ama siz onu destekliyorsunuz mesela..
yahu adam seçilmeden önce islamiyet ile yöneteceğim şeriat kanunu uygulayacağım dedi mi? demedi, biz yani benim görüşte olanlar zaten kendisini müslüman olarak görmemekteyiz, çünkü particiliğin yanlış olduğunu batıl sistem olduğunu demokrasinin hile ve hurdalarla yapılan oyunlar sayesinde gıdasını bulduğunu daha önce farklı başlıklarda dile getirmiştim. mesela buraya astıklarınız sadece kötü olarak kabul ettiğiniz yönleri, iyi yönleri zaten hatırlanmaz çünkü bu bizim nankörlüğümüz, her başa geleni beğenmiyoruz, sürekli ayıbını kolluyoruz ondan..
hem müslüman hem laik olunmaz demiyor muydu bu adam chp fanları iyi bilir bunu, adam laikliği seçmiş işte, illa bağıra bağıra söylemesi mi gerekiyor? tam emin değilim ama değiştiğini söylemişti zaten diye hatırlıyorum, söylemese bile göz var nizam var.
zaten bu didişme daha çok sürer bir tarafın meclisten düşmesi gerek o da şuan mümkün görünmüyor, bu yüzden de hileler şantajlar kasetler kayıtlar devam edecek gün yüzüne çıkmaya...
http://www.youtube.com/watch?v=Jd4Nr4l5twk&feature=related
sadece laiklik değil konu."demokrasi bizim için amaçtır" "egemenlik kayıtsız şartsız milletindir yalan" "egemenlik kayıtsız şartsız allahındır" bunlar recebimin sözleri.
http://www.youtube.com/watch?v=cYcuUWWF1D8
aynı zamanda kendi ağzı ile büyük ve genişletilmiş orta doğu projesi eşbaşkanı olduğunu iddia ediyor.
bütün bunların yanında kendi görüşüm üretmeden tüketmenin mümkün olmadığı ve medeniyeti yıkıma sürükleyeceğidir.
akıl üretirsin,endüstiriyel makina teçhisat üretirsin,gıda üretirsin vesaire..
ama üretmek zorundasın.
biz ne yapıyoruz seksenden beri;
buğdayımızı bitirdik rus buğdayı alıyoruz.
tütünü bitirdik amerikan tütünü peşindeyiz.
sebze tohumlarını israilden alıyoruz.
mısır ithalatı yapıyoruz.
şu aralar fındık söküp,kiwi dikiyoruz.
zeytin popilasyonunda dünya ikincisi,üretiminde dünya yedincisiyiz.
teksastan sığır ithal edeceğiz,acaba süt ve ürünleri nereden gelecek,hayvancılık bitti..
tekstil bitti...
hızla özelleştirme yapıyoruz.(bu ayrı bir tartışma konusu)hadi ben karşı olmayayım özelleştirmeye,hiç olmazsa peşkeş çekmeyin be...280 milyon dolara sat.alan herif 890 milyondolara satsın başkasına.var mı böyle karlı iş...telekomu sattığın adam borcu erken kapattı.herkes biliyor olayı...
recebimin çocukları kelepir krediyle televizyon kanalı alsın,unakıtan mısır akıtsın,15 yaşında iş adamları türesin...
bu arada üretim hızla azalsın,cari açık daha ilk 3 aydan 8-9 milyar dolarlara vursun,iç dış borç toplamı 500000000000$ sınırını aşsın,devlet istatislik enstitüsü %15 lerde işsizlik duyursun(reel %25 lerde) devletin açıkladığı açlık sınırı belli..asgari ücret belli...cezaevleri kapasitesinin %20-40 üzerinde mahkumla dolu,her beş kişiden biri kredi kartı batağında buna rağmen ülkemiz bankaları 20000000000$ toplam kar açıklamış,10000$ sermaye ile kurulan ak partisinin zeki çocuk şirketleri milyon dolar cirolardan bahsediyor,gemicikler durmaksızın seferde....
servetini oğlunun düğününde gelen altınlarla açıklayanlar,rüyasında clievland görenler....
israil devlet başkanına azar çekip bir kaç ay sonra israile elli yıllığına toprak kiralamaya kalkanlar,babalar gibi satanlar...
kimse kusura bakmasın dürüstlük bu ise,ben kesinlikle dürüst değilim.
ama dürüstlük bütün bunların tam aksi ise -umarım- kemal kılıçtaroğlu bence dürüst,en azından şimdilik...
gematria
26-05-2010, 18:29
peki bukadar kadrolaşmaya rağmen nasıl oluyorda zaten kötü olan türkiye ekonomisi daha da kötü olmadı .. bunun cevabıda özelleştirmelerde yatmakta ... türkiye hep cepten yedi akp hep türkiyenin kaynaklarını tükketti kendi ekonomik açığını kapatmak çabasıyla ...işte satılanlardan bazıları
1-TAKSAN,
2-GERKONSAN,
3-SEKA Afyon Isletmesi ,
4- SEKA Balikesir Isletmesi,
5- SEKA Çaycuma Isletmesi,
6- SEKA Kastamonu Isletmesi,
7- SEKA Aksu Isletmesi,
8- SEKA Tasucu Tersane Alani,
9- SEKA ya ait 4 tasinmaz,
10- TZD Sakarya Isletmesi,
11- THY USAS,
12- TDI Trabzon Limani,
13- TDI Dikili Limani,
14- TDI Kusadasi Limani,
15- Sümer Holding’e Ait Merinos Hali Fabrikasi,
16- SÜMER HOLDING’E Ait ERYAG,
17- SÜMER HOLDING’E Ait Adiyaman Isletmesi,
18- SÜMER HOLDING’e ait 117 adet tasinmaz,
19- KBI’ye ait 103 arsa, 89 lojman,
20- EBÜAS-MEYBUZ,
21- EBÜAS’a ait 54 tasinmaz,
22- TEKEL Kaya Tuz,
23- TEKEL’e ait 30 tasinmaz,
24- ESGAZ,
25- BURSAGAZ,
26- ETI BAKIR,
27- ETI GÜMÜS,
28- ETI KROM,
29- ETI ELEKTROMETALURJI A.S,
30- Çayeli Bakir Isletmeleri A.S,
31- KBI Samsun Isletmesi,
32- KBI 65 adet tasinmaz,
33-DIV-HAN A.S,
34- Amasya Seker Fabrikasi,
35- Kütahya Seker Fabrikasi,
36- SÜMER HOLDING’e ait TÜMOSAN,
37- SÜMER HOLDING Malatya Isletmesi,
38- SÜMER HOLDING Bakirköy Isletmesi,
39- SÜMER HOLDING Diyarbakir Isletmesi,
40- SÜMER HOLDING Çanakkale Deri Isletmesi,
41- SÜMER HOLDING’E Ait 108 Adet Tasinmaz,
42- SÜMER HOLDING Ortadogu Teknopark A.S,
43- SEKA Karacasu Isletmesi,
44- SEKA Ankara Alim Satim Binasi Müdürlügü,
45- SEKA Ardanuç Isletmesi Varliklari,
46- TÜGSAS,
47- TÜGSAS Gemlik Gübre San. TAS,
48- TÜGSAS-IGSAS HISSELERI % 100,
49- TÜGSAS Urfa Depolari arazisi,
50- TÜGSAS’a ait 23 tasinmaz,
51- IGSAS Kütahya Gübre Varliklari ,
52- TEKEL Alkolü Içkiler San. A.S,
53- TEKEL’e ait 60 adet tasinmaz,
54- TEKEL Inegöl Kibrit Fabrikasi T.A.S,
55- TEKEL Gemlik Sun.Ip.Mües. T.A.S,
56- TEKEL Tuzluca Tuzlasi,
57- TEKEL Sekili Tuzlasi,
58- EBÜAS Samsun Soguk Hava Deposu
59- EBÜAS Manisa Kombinasi,
60- EBÜAS Manisa Arsasi,
61- EBÜAS’a ait 101 adet Tasinmaz,
62- TDI ANKARA FERIBOTU,
63- TDI Samsun Feribotu,
64- PETKIM 2adet tasinmaz,
65- TEDAS 1 arsa, 1 adet trafo binasi,
66- TEDAS 1 adet tasinmaz,
67- ATAKÖY Turizm A:S,
68- ATAKÖY Otelcilik A:S,
69- ATAKÖY Marina Ve Yat Isletmesi,
70- SÜMER HOLDING Beykoz Isletmesi,
71- SÜMER HOLDING Istanbul Imar LTD.STI,
72- SÜMER HOLDING 2 adet Tasinmaz,
73- TDI Karadeniz Gemisi,
74- TEKEL Kristal Tuz Rafinerisi,
75- TEKEL Kagizman Tuzlasi,
76- TEKEL’e ait 49 adet tasinmaz,
77- TÜPRAS 2 adet tasinmaz,
78- TDI 1 Adet Tasinmaz,
79- SEKA 5 Adet tasinmaz,
80- KÖY HIZMETLERI GENEL MÜDÜRLÜGÜ (Tasfiye Edildi),
81- SSK Hastaneleri (Tasfiye Edildi),
82- SSK Eczaneleri (Tasfiye Edildi),
82- SEKA Kocaeli Fabrikasi ve arsasi
83-Sümer Holding Sarikamis Isletmesi,
84-Sümer Holding Sivas Dokuma Fabrikasi,
85- Sümer Holding Manisa Pam. Men. A:S,
86- Sümer Holding Makine Ve Teçhizat,
87- Sümer Holding 32 Adet Tasinmaz,
88- TÜGSAS Samsun Gübre Sanayi A.S,
89- Tekel 5 Adet Tasinmaz,
90- Araç Muayene Istasyonlari 1. Bölge,
91- DSI ERCIYES Sosyal Tesisi,
92-Bayindirlik Ve Iskan Bakanligi ERCIYES Sosyal Tesisi,
93- Karayollari ERCIYES Sosyal Tesisi,
94-TEKEL Sigara Fabrikalari,
95-Sümer Holding Bergama Pamuk Ipligi Fabrikasi,
96-TEKEL Sigara Fabrikalarina Ait Tasinmazlar,.
97-TEKEL Puro Fabrikalari,
98-TEKEL Alkol Isletmelerine Ait Tasinmazlar,
99- Tercan Ayakkabi Isletmesi,
100-TCDD Mersin Limani,
101-Adapazari Seker Fabrikasi,
102-Eregli Demir Çelik Fabrikasi,
103-Iskenderun Demir Çelik Fabrikasi,
104-Eregli Limani,
105- Iskenderun Limani,
106-Yarimca Limani,
107- Yarimca Porselen Fabrikasi,
108- Romanya’daki Silisli Sac Fabrikasi,
109- Divrigi Demir Madeni,
110- Hekimhan Demir Madeni,
111- Kirikkale Çelik Çekme Boru Fabrikasi,
112- BORÇELIK,
113-TÜPRAS,
114- PETKIM,
115- TÜRK TELEKOM,
116- KIBRIS TÜRK HAVA YOLLARI,
117- TÜGSAS Toros Gübre Fabrikasi,
118- TÜGSAS Tekirdag, Tarsus, Fatsa Depolari,
119- Seydisehir Eti Alüminyum A.S,.
120- OYMAPINAR BARAJI,
121- ETI Alüminyum’a Ait Madenler,
122- Emekli Sandigi Ankara Emek Ishani,
123-Emekli Sandigi Istanbul Hilton Oteli.
Türk Telekom, Arap'ın.
Telsim İngiliz'in.
Kuşadası Limanı İsrailli'nin.
İzmir Limanı Hong Konglu'nun.. .
Araç muayene işi Alman'ın.
Başak Sigorta Fransız'ın.
Adabank Kuveytli'nin.
İETT Garajı Dubaili'nin.
Avea Lübnanlı'nın.
Petkim? Ermeni'nin. (Kazak'a sattık, dediler. Kazağı bi çıkardık..Ermeni...)
Rakı , Amerikalı'nın.
Finansbank Yunanlı'nın...
Oyakbank Hollandalı'nın.
Denizbank Belçikalı'nın.
Türkiye Finans Kuveytli'nin.
TEB Fransız'ın.
Cbank İsrailli'nin.
MNG Bank Lübnanlı'nın.
Alternatif Bank Yunanlı'nın.
Dışbank Hollandalı'nın.
Şekerbank Kazak'ın.
Yapı Kredi'nin yarısı İtalyan'ın.
Turkcell'in yarısı Finli'nin Rus'un.
Beymen'in yarısı Amerikalı'nın.
Enerjisa'nın yar ısı Avusturyalı'nı n.
Garanti'nin yarısı Amerikalı'nın.
Eczacıbaşı İlaç, Çek'in.
İzocam, Fransız'ın.
TGRT(Fox) Amerikalı'nın.
Demirdöküm Alman'ın.
Döktaş Fransız'ın.
Süper FM Kanadalı'nın.
Hepsi TÜRKtü bir zamanlar...
Bunlara sebebiyet verenlere neden sitem etmiyorsun gematria? imf den al borcu indir cebe, türk lirasini dünya aleme rezil rüsvay et, vatandaşını uyarma gereği duymadan fakirleşmesini sağla, yeni doğan vatandaş devlete borçlu doğsun, bazı bankalar milletin emeklerini hortumlasın vs. vs..
hala ülkemizin durduğuna şükretmelisin bence, ilerde zengişleşip sattıklarını tekrar geri alırsın, ama kalacak ülken olmadıktan sonra a.ş'leri, ltd'leri, şti'leri ne yapacaksın?
tayyip başbakan olduğunda ülke zaten batmıştı.. yiğidi öldür ama hakkını da yeme, bu kadar kötülenmeyi hak etmiyor bence..
bu milletin sol partilerden çekmediği kalmadı, o yüzden kemal mış mükreminmiş fark etmez chp nin başına geçen kişinin.. birinci partiyken bir sonraki seçimde %2 oy almak ne demek???
gematria
26-05-2010, 22:34
arkadaşlar eski yazılarımda kuşatılmadan dikdatörlükten site kapatılmasından bahsetmiştim ... işte bu gece bunun en bariz örneğiyle karşı karşıya kaldık sayısı hızla artmakta olan ve en son 430 bin kişinin üye olduğu resmi kemal kılıçdaroğlu facebook grubu hacklenmiştir ...daha önce 70 bin küsür kişilik recep beyin grubundaki kişiler ellerinden geldiğince saldırıya duvara ahlaksızca şeyler yazmaya ve grubu anlamsızca faceye şikayet etmeye uğraşmış ve emellerine ulaşamamışlardı ama bu gece hacker lar görevlerini yerine getirmiştir ... bu günümüz türkiyesinde esir alınmışlığın kuşatılmışlığın eleştirme hakkımızın bile artık elimizden alındığının resmidir ... geçmiş olsun artık hoşgeldiniz akp hapishanesine eleştirenler banlanmaya mahkumdur ...gün gelecek haber kasetlerine el konulacak gün gelecek eleştiren gazeteler toplatılacak ,muhalefet eden köşe yazarları işlerinden kovulacaktır... bunlar sadece başlangıç...
grubu takip etmedim ama iktidar aleyhine ağır ithamlar olduysa (vatan hainliği gibi) ben hacklenmesini normal karşılarım. yok eğer öyle bişey olmamışca ayıp etmişler, ayrıca fanatik particilerin işi de olabilir yani iktidarın parmağı da olmayabilir hemen bu hükmü vermen doğru değil..
gematria
26-05-2010, 22:43
grubu takip etmedim ama iktidar aleyhine ağır ithamlar olduysa (vatan hainliği gibi) ben hacklenmesini normal karşılarım. yok eğer öyle bişey olmamışca ayıp etmişler, ayrıca fanatik particilerin işi de olabilir yani iktidarın parmağı da olmayabilir hemen bu hükmü vermen doğru değil..
sayfanın admini özellikle dikkat etmekteydi hakarete ve iftiraya yer vermemeyi ve zaten sayfa bikaç saatte bir temizlenmekteydi ...
Kılıçdaroğlu Aydın Doğan’a, araziye imar sözü mü verdi ?
CHP’lilerden “Aydın Doğan ile anlaşıldı” iddiası
Öte yandan özellikle Doğan Medyası’nın Kılıçdaroğlu’ya verdiği destekle ilgili iki CHP milletvekilinden duyduğum bir iddia var... Bu CHP’li isimler Kılıçdaroğlu-Sav ikilisiyle Aydın Doğan arasında bir sözlü anlaşma yapıldığını iddia ediyorlar. O sebeple kalleş komplonun olduğu ilk günden bu yana Baykal’ı bitirmeye yönelik bir politika izlenmiş, Kılıçdaroğlu bir kahraman gibi sunulmuş...
İddiaya göre bu operasyon sonunda CHP iktidar olacak. Bu yeni Kılıçdaroğlu iktidarı hem Aydın Doğan’ın vergi cezaları meselesini hal yoluna koyacak hem Doğan’ın Hilton arazisine yapmak istediği projelere de tam izin çıkacak, özellikle Önder Sav’ın bunun sözünü Kılıçdaroğlu’nun da onayıyla Aydın Doğan’a verdiğini söylüyor bu CHP’li vekiller...
Devami:
http://www.taraf.com.tr/rasim-ozan-kutahyali/makale-kilicdaroglu-aydin-dogan-a-araziye-imar-sozu-mu.htm
gematria
27-05-2010, 11:27
taraf gazetesi ilk günden beri böyle olacak bu olmayacak gibi saçma iddiaları dile getirmiştir hep dürüstlüğünü tarafsızlığını yitiren bir gazeteden de bu beklenir zaten ... hepimiz görcez kılıçdaroğlu aydın doğanın suçları örtbasmı edecek yoksa tam tersimi ... benim tavsiyem star gazetesi vakit gaztesi taraf gazetesi gibi kuruluşlara inanmayın iftirayı çamuru haber ilkesi olarak edinmiş kuruluşlardır bunlar ...
gematria
29-05-2010, 01:29
http://www.ensonhaber.com/chp-istanbul-ve-ankarada-akpyi-solladi-video-izle.html
http://www.youtube.com/watch?v=sFtybJBDOFU&feature=youtube_gdata
işte ben buna halkın şahlanışı derim ...
evrensel-insan
29-05-2010, 21:37
Saygideger arkadaslar;
Bu baslik Kilictaroglu sarkisiz olmaz.
http://www.youtube.com/watch?v=YeE0gFTegWg&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=V46jhlHLsDw&feature=related
Saygilarimla;
evrensel-insan
Bir kez daha...
CHP solda değil, dinozor, elitist, vesaire....
Okuyoruz..
Tamam da, siz AKPden kurtulmak arzusunda değilsiniz ki.
Herhalde mevcut iktidardan zaten memnunsunuz ????
CHPyi statükocu diye suçlayıp, bir de güzel düşünen ve laf yapan dilleriniz devreye girince geriye ne kalıyor umutsuzluk dağıtmaktan başka ?
Yeniliğe, başka bir iktidara şans vermek yerine, onlardan da bir zıkkım olmaz diyor, ve kabuklarınızda ASLA GERÇEKLEŞMEYECEK olan gerçek SOSYALİZM ÜTOPYANIZLA (ya da her ne ütopyanız varsa) ahkam kesiyorsunuz.
Elbette, sadece muhalefet etmek için konuşmayanlar da var.
Ama azınlıktalar.
Ve sözüm diğerlerine , gerçekte asıl statükocu olan sizlersiniz.
gematria
31-05-2010, 22:37
Dinle siyaset yapılamayacağını öğrenmiş , ümmetçilik anlayışının uzun ömürlü olmadığının farkında olan her vatandaşı AKP hükümetinden kurtulmaya çağırıyorum ...
Sizin bu söylediklerinize karşın başka biri de çıkıp örneğin diyebilir ki:
ABD, artık AKP ile Türkiye'de kendi mutlak kontrolü altında ılımlı bir İslam kuramayacağını anladı. Gerek AKP'nin İsrail hakkındaki çıkışları, gerek İran konusundaki tutumları, gerekse global player olma talepleri ABD'nin hevesini kursağında bıraktı. Bu sebeple artık Türkiye'de yeni bir yönetim kurma yönelimleri içerisine girdi. AKP'nin tek alternatifi olarak daha bir yumuşamış CHP'yi buldu. Fakat bunun Baykal ve mevcut yönetimle zor olduğuna kanaat getirdiği için, bir yandan belli bir süre medya aracılığı ile kamuoyunu Kılıçdaroğlu'na hazırladı. Diğer yandan (gerçek veya montaj) malum videoyu tam zamanında piyasaya sürerek, parti içi değişimi mümkün kıldı. ABD, bundan sonra en azından belli bir dönem AKP'yi değil, CHP'yi destekleyecek. Bölgedeki çıkarlarını korumak için şu dönem bunu daha makul buluyor. Medya'nın Kılıçdaroğlu'nu pompalaması da bunun önemli delillerindendir. Fakat ABD, Türk kamuoyunun ABD karşıtlığını bildiği için, CHP'yi desteklediğini belli etmemeye özen gösterecek.
Böyle bir ''büyük tabloyu okuma''ya ne dersin?
Bunu da yanlışlamak (ilke olarak) mümkün değil. Bu da sadece bir 'inanç'tan ibaret. Ama objektif olarak bakıldığında en az (veya en fazla) senin 'büyük okuman' kadar makul.
Türkiye'nin İran'a yaptırım konusunda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Amerkia'ya rağmen red oyu kullanmış olmasının az önce CNN Türk'te Kılıçdaroğlu tarafından nasıl da eleştirildiğini dinleyince, aklıma bu yukarda kendi uydurmuş olduğum komplo teorisi geldi birden. :)
saygılarımla
Türkiye'nin İran'a yaptırım konusunda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Amerkia'ya rağmen red oyu kullanmış olmasının az önce CNN Türk'te Kılıçdaroğlu tarafından nasıl da eleştirildiğini dinleyince, aklıma bu yukarda kendi uydurmuş olduğum komplo teorisi geldi birden. :)
saygılarımla
Tesadufmudur nedir bilmiyorum ama su aralarda da yok yabanci yayinlarin ve ekonomi uzmanlarinin agzindan AKP'nin su son ekonomik basarilarina camur atmaya basladilar. En son sanirim yok Suudi'den 15 milyar dolar giris oldugu icin ekonomi iyi gozukmus gibi bir laf ortaya atildi .....
Ulpian , sanirim komplo teorilerinde haklisin. Kemal ..... Gandi Kemal olarak suruldu piyasaya amac AKP'yi secimlerde devirmek ..... Sonra kullanip atacaklar .... tuvalet kagidi misali .....
CHP'ni esas baskani Onder Sav'dir.
Saygilar,
3.yol
Öyle ya da böyle AKP nin iktidarı artık iyice bunallttı insanları. Bir an önce kurtulmak gerekiyor bunlardan.
evrensel-insan
12-06-2010, 20:07
Saygideger arkadaslar;
Ben de, K.Kilictaroglunun, toplumsal sahne alisinda, bir Demirelvari; plan ve projenin oldugunu dusunenlerdenim.
Saygilarimla;
evrensel-insan
gematria
12-06-2010, 23:00
akp hükümeti içinde abd desteği dışarı desteği var dendi iktidara yürümekte olduğu anlaşılan her partiye dendiği gibi .. akp nin abd ve yahudi işbirlikçiliği dillere destandı ne çabuk unutuldu ...
http://www.facebook.com/#!/video/video.php?v=126438440722359
http://www.facebook.com/video/video.php?v=124191620951749
izleyin bunları daha yüzlerce örnek verilebilir ...
akp hükümeti içinde abd desteği dışarı desteği var dendi iktidara yürümekte olduğu anlaşılan her partiye dendiği gibi .. akp nin abd ve yahudi işbirlikçiliği dillere destandı ne çabuk unutuldu ...
AKP kurmayları bu işbirlikçiliğine girdi de CHP girmedi mi?
1947'de İsrail'i tanıyan ilk ortadoğu devleti İnönü'lü CHP oldu.
ABD nasıl ki Irak halkını katlettiyse ABD desteğini arkasına alan İsrail de kurulduğundan bu yana bir yandan Filisitinlileri katletti diğer yandan Filistin topraklarını gittikçe ele geçirdi.
Bir zamanlar NATO'ya girmek için çırpınan CHP değil miydi? NATO'ya girebilmek için DP ile birlikte Kore'ye asker gönderme kararına imza atan da aynı CHP değil mi?
AKP Amerikancı da CHP anti-Amerikancı mı?
Bana göre kesin olan birşey var ki günümüz CHP si AKP'den daha gerici bir partidir. Türkiye'nin demokratikleşmesi, özgürlüklerin gelişmesi, Kürt sorununda barışçıl çözüm ve benzeri konularda Türkiye'nin önündeki asıl engel CHP ve MHP dir. AKP'nin büyük burjuvazinin ve neoliberalizmin temsilcisi olması onun asıl gerici yönünü oluşturuyor. AKP işçi ve emekçinin karşısındadır.
Bu nedenle çözüm hem demokrasi ve özgürlüklere önem veren, hem laik hem de sermaye sınıfına karşı emek haklarını savunan bir yaklaşım olmalıdır. Bu özellikler ne AKP'de ne de CHP ve MHP de bulunuyor.
ahmetaltan
14-06-2010, 10:11
Vizyonsuz, misyonsuz K.Kılıçtaroğlu şimdi umut oldu.
Güya, fakirlik, açlık, işsizlik argümanlarıyla siyaset yapınca, halk ona yönelir.
Elbetteki günlük siyaseti, midesiyle irtibatlı olan kişilerin oylarını alabilir. Fakat, o alanlara önerdiği çözümler dahi çağdışı ve saçma sapan popülizm sloganlarından ibaret olduğunu bu halk görür.
Esas olan, ülke geleceği için önerdiği (önereceği) fikirler değilmidir. Ne öneriyor Kılıçtaroğlu? hiç......
Daha siyasette lider olmanın gereği olan, kadrosunu kurma konusunda dahi, kendisini o makama taşıyanlara diyet ödemekle başlaması, onun çapını ortaya koydu.
Önder Sav ın sözünden çıkmayacağı anlaşılan bir Kılıçtaroğlu nasıl lider olabilir?
insan_olmak
14-06-2010, 11:52
Sayın ahmetaltan
Eleştiriyorsanız daha güzel bir öneriniz olmalı sizin öneriniz nedir?ne yapmalı bu halk
saygılarımla
milomanara
14-06-2010, 13:20
Mustafa Kemal'in doktrini ve CHP Türkiye'nin bugün yırtıp, içinden kanatlanarak çıkması gereken, misyonunu yerine getirmiş bir kozadır. Bu bağlamda ne CHP'den ne de Kılıçtaroğlu'ndan bir halt olmaz. Bunlarda ihtiyaç duyulan kudret mevcut değildir. Entellektüel kapasite yoktur.
Defakto alkol/tütün yasağı dışında ben de AK Parti'nin politikalarını başarılı buluyorum. AK Parti'ye alternatif olabilecek muhalefet CHP değildir. CHP Tanzimat vari bir ıslahat geçirmedikçe, ondan bir cacık olmaz. Mâmafih Gandhi Kemal'de de, ne II.Mahmut'daki vizyon ne de karizma vardır.
DUYGUSAL ZEKANIN ÖLÇÜMÜ
Duygusal zekanin içerdigi ögelerden olusan, insanin beceri, yeti, yetenek nitelikleriyle, özellikleriyle degerlendirmeye yarayan ölçekler vardir.
Soru: Kedi bir agaca çikmis ve inmek bilmiyor. Kediyi o agaçtan indirmek için ne yaparsiniz?
Düsünün ve kariyer analizini asagida bulun:
1-Agaca tirmanirsiniz.
2-Agaca merdiven dayayip tirmanirsiniz.
3-"Gel pisi pisi," diye seslenirsiniz.
4-Disi bir kedi bulup agacin altina getirirsiniz.
5-Itfaiye gibi kurtarici görevlileri ararsiniz.
Bir analiz seçtiyseniz iste
Sonuçlar:
1-Agaca tirmandiysaniz; cesur ve giriskensiniz. Iyi bir "satis temsilcisi" olursunuz.
2- Agaca merdiven dayayip tirmandiysaniz; hedefe nasil ve ne yöntemlerle ulasacaginizi planlayabiliyorsunuz. Iyi bir " halkla iliskiler müdürü" olursunuz.
3-"Gel pisi pisi," diye seslendiyseniz, saflik derecesinde iyimsersiniz. Ne yaparsaniz yapin ama sakin kendi isinizi kurmayin.
4-Disi bir kedi bulup agacin altina getirdiyseniz; kendi isinizi kurup çok basarili ve ünlü olabilirsiniz.
5-Itfaiye gibi kurtarici görevlileri aradiysaniz; sorumlulugu baskalarina atmayi iyi beceriyorsunuz. "Iyi bir üst düzey yönetici" olursunuz.
ÇATISAN DEGERLERIMIZ -Prof. Dr. Özcan KÖKNEL
Bir kaç adet ilave etmekte fayda var:
6- Agaci kesersiniz, böylece bundan sonra baska kedilerin çikmasini da engellemis olursunuz:
Sizden mükemmel bir kamu yöneticisi olur.
7- "Bana ne?" deyip yolunuza devam edersiniz.
Sizden yönetici olur mu bilmem ama çok iyi bir Türkiye Cumhuriyeti vatandasi olur.
8- Disi kedi bulmak zor olacagindan kendiniz disi kedi kiligina girip agacin altinda cilve yaparsiniz.
Yönetici olamasaniz bile magazin medyasi pesinizi birakmaz, söhret olursunuz.
9- Kediyi silahla vurursunuz ve agaçtan düser. Amaç kediyi agaçtan indirmek degil miydi?
Sizden çok iyi bir "Pasa" olur netekim.
10- Yüksekçe bir yere çikip kediyi agaçtan indirmek için biriken topluluga kedileri ne kadar sevdiginizi anlatirsiniz.
Bu durumda da sizden çok iyi bir CHP Baskani olur... :)
evrensel-insan
15-06-2010, 17:37
Saygideger sargon;
Kedi bir agaca çikmis ve inmek bilmiyor. Kediyi o agaçtan indirmek için ne yaparsiniz?-sargon-
Hayvan inmek istemiyorsa, mudahele etmenin anlami ne? Ama hayvan, rahatsizlik yasiyor ve fiziki bir zarar goruyorsa o zaman en guzeli, hayvani oradan, ona zarar vermeden indirebilecek bir uzman'a basvurmaktir. Eger bu olanak yoksa da, bu isi kendin yapmaya calismaktir.:flock:
Saygilarimla;
evrensel-insan
prometheus4517
16-06-2010, 02:42
sn. sargon. chp başkanı kısmı fazla zorlama olmamış mı?
Haklisin, bence de zorlama olmus biraz. Ben olsam söyle yazardim.
10- Kedinin asagi indirilebilmesi icin tek yolun agacin kesilmesi oldugunu söylersiniz ve cevrenizdekileri agaci kesmek icin ikna etmeye calisirsiniz.
Sizden cok iyi bir MHP Genel Baskani olur.
11- Siz agacin altinda durup, aval aval agaca bakarken bir helikopter gelip sizi agaca cikarir ve kediyi elinize verir.
Sizden cok iyi bir CHP Genel Baskani olur.
12- Kedinin asagi indirilmesinin gerekmedigini, bunun kedilerin kaderi oldugunu söylersiniz.
Sizden cok iyi bir AKP Genel Baskani olur.
insan_olmak
16-06-2010, 15:00
güzel açıklamışsınız sayın sargon
eklemeden geçemeyeceğim
13-Kediyi kurtarmayı bırakıp ağacı sulamaya başlarsanız
Sizden çok iyi Kamer genç olur :)
saygılarımla
Bizden ne olur bilmeyiz lakin...
Bir kedi çıktığı yerden inmesini bizden iyi bilir kesin.
prometheus4517
16-06-2010, 22:38
Haklisin, bence de zorlama olmus biraz. Ben olsam söyle yazardim.
10- Kedinin asagi indirilebilmesi icin tek yolun agacin kesilmesi oldugunu söylersiniz ve cevrenizdekileri agaci kesmek icin ikna etmeye calisirsiniz.
Sizden cok iyi bir MHP Genel Baskani olur.
11- Siz agacin altinda durup, aval aval agaca bakarken bir helikopter gelip sizi agaca cikarir ve kediyi elinize verir.
Sizden cok iyi bir CHP Genel Baskani olur.
12- Kedinin asagi indirilmesinin gerekmedigini, bunun kedilerin kaderi oldugunu söylersiniz.
Sizden cok iyi bir AKP Genel Baskani olur.
bu daha iyi :)
güzel açıklamışsınız sayın sargon
eklemeden geçemeyeceğim
13-Kediyi kurtarmayı bırakıp ağacı sulamaya başlarsanız
Sizden çok iyi Kamer genç olur :)
saygılarımla
kamer genç nerden çıktı şimdi. adam tek başına muhalefet.meclisteki en sağlam adamlardan biri. hatta en sağlamı. her zaman aynı duruşunu korudu. ve halk da onu seviyor. ben de seviyorum.
insan_olmak
16-06-2010, 22:44
Sayın prometheus
bende severim kendisini,Hatta kendisi darbe anayasası oylamasında hayır diyen tek kişiydi hafızam beni yanıltmıyorsa.Ben sadece aklıma geldi söyledim bir ara çiçek sulama dedikodusu çıkmıştı onu dokundurma anlamında söylemiştim
Saygılar
DUYGUSAL ZEKANIN ÖLÇÜMÜ
Duygusal zekanin içerdigi ögelerden olusan, insanin beceri, yeti, yetenek nitelikleriyle, özellikleriyle degerlendirmeye yarayan ölçekler vardir.
Soru: Kedi bir agaca çikmis ve inmek bilmiyor. Kediyi o agaçtan indirmek için ne yaparsiniz?
1-Agaca tirmanirsiniz.
Sonuçlar:
1-Agaca tirmandiysaniz; cesur ve giriskensiniz. Iyi bir "satis temsilcisi" olursunuz.
2- Agaca merdiven dayayip tirmandiysaniz; hedefe nasil ve ne yöntemlerle ulasacaginizi planlayabiliyorsunuz. Iyi bir " halkla iliskiler müdürü" olursunuz.
3-"Gel pisi pisi," diye seslendiyseniz, saflik derecesinde iyimsersiniz. Ne yaparsaniz yapin ama sakin kendi isinizi kurmayin.
4-Disi bir kedi bulup agacin altina getirdiyseniz; kendi isinizi kurup çok basarili ve ünlü olabilirsiniz.
5-Itfaiye gibi kurtarici görevlileri aradiysaniz; sorumlulugu baskalarina atmayi iyi beceriyorsunuz. "Iyi bir üst düzey yönetici" olursunuz.
6- Agaci kesersiniz, böylece bundan sonra baska kedilerin çikmasini da engellemis olursunuz:
Sizden yönetici olur mu bilmem ama çok iyi bir Türkiye Cumhuriyeti vatandasi olur.
8- Disi kedi bulmak zor olacagindan kendiniz disi kedi kiligina girip agacin altinda cilve yaparsiniz.
9- Kediyi silahla vurursunuz ve agaçtan düser. Amaç kediyi agaçtan indirmek degil miydi?
10- Yüksekçe bir yere çikip kediyi agaçtan indirmek için biriken topluluga kedileri ne kadar sevdiginizi anlatirsiniz.
CHPde dişi bir kedi bulmuşlar. genel merkezin önüne getirmişler.
devamı biliniyo.:bounce:
Valla adam kendi işini kurdu.:roll:
Genel başkanı atadı. sözündende dakka ayrılmıyo.:boink:
DUYGUSAL ZEKANIN ÖLÇÜMÜ
1-Agaca tirmanirsiniz.
Sonuçlar:
11- Agaca helikopterle komando timi indirip kedi tirmalamaya kalkisinca vurup oldurup .. kendini savunmak adina magduriyet durumlarina yatabilirseniz ....
Sizden cok guzel Israil Basbakani olur .....
bu daha iyi :)
Kamer Genç nerden çıktı şimdi. adam tek başına muhalefet.meclisteki en sağlam adamlardan biri. hatta en sağlamı. her zaman aynı duruşunu korudu. ve halk da onu seviyor. ben de seviyorum.
Yani su Kamer Genç.... Meclise onlarca onerge verip Anayasa Mahkemesinin Yasama'nin kararlarinin sadece sekil olarak degil esas olarak da incelemesini savunan Kamer Genç ....
.... Geciniz ......