Orijinalini görmek için tıklayınız : Üsteğmenin eşi roketatar kurbanı
onurmusa
12-06-2010, 16:48
Osmaniye'de PKK’lı teröristlerin jandarma karakoluna yaptığı saldırıda yaralanan üsteğmen Cumhur Akdağ’ın eşi Pınar Akdağ hayatını kaybetti. Akdağ’ların 40 gün önce evlendikleri öğrenildi.
Alınan bilgiye göre, roketatarlı saldırıda lojmanın balkonunda bulunduğu sırada yaralanan, ilk müdahalenin ardından Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne kaldırılan Üsteğmen Cumhur Akdağ'ın eşi Pınar Akdağ kurtarılamadı.
Pınar Akdağ'ın cenazesi memleketi olan İzmir'e gönderilecek.
Pınar Akdağ'ın, Üsteğmen Cumhur Akdağ ile 40 gün önce İzmir'de düzenlenen törenle evlendiği ve bir süre önce Osmaniye'ye geldiği belirtildi.
Üsteğmen Cumhur Akdağ'ın çok üzgün olduğu ve zaman zaman ağladığı görüldü. Basın mensuplarının sorularını cevapsız bırakan 3 yıllık üsteğmenin, 1 yıl önce Osmaniye'ye tayininin çıktığı öğrenildi.
onurmusa
12-06-2010, 16:49
Teröre bir şehit daha.
Toprağa düşen bir masum insan daha...
TurkceRap
12-06-2010, 17:18
Bu forumda teröristin biri öldü diye yas tutup, binbir övgüde bulunanların bu masum insan için de söyleyecekleri birşey varmı merak ediyorum doğrusu.
Eşinin ve yakınlarının başı sağolsun, insanlığa zarar veren tüm kanlı ideolojileri şahsım adına lanetliyorum.
Eşinin ve ailesinin başı sağolsun...
Pınar Akdağ'ın ölümü çok üzücü aynı diğer Türk ve Kürt sivillerin ölümü gibi. Aslında sadece sivillerin değil gerek askerlerin gerekse Kürt militanların ölümü de üzücü.
Demokratik Açılım'a karşı çıkıp silahlı açılımda ısrar etmeye son vermek gerekiyor.
Bask modelini Türkiye'de de uygulamak gerekiyor.
Milliyetçiliğin dincilikle birlikte yeryüzünün gelmiş geçmiş en kanlı bölücü ideolojisi hatta birincisi olduğunu kabul ederek başlamak gerekiyor bu barış yürüyüşüne.
TurkceRap
12-06-2010, 19:07
Pınar Akdağ'ın ölümü çok üzücü aynı diğer Türk ve Kürt sivillerin ölümü gibi. Aslında sadece sivillerin değil gerek askerlerin gerekse Kürt militanların ölümü de üzücü.
Demokratik Açılım'a karşı çıkıp silahlı açılımda ısrar etmeye son vermek gerekiyor.
Milliyetçiliğin dincilikle birlikte yeryüzünün gelmiş geçmiş en kanlı bölücü ideolojisi hatta birincisi olduğunu kabul ederek başlamak gerekiyor bu barış yürüyüşüne.
Sayın Cem,
Söylediklerinizin bazılarına katılsam da, roket atarı kullananlar büyük olasılıkla ne milliyetçilerdi, ne de dinciler.
Saygılar.
onurmusa
12-06-2010, 20:34
Söz konusu İsrail'e lanet olunca mangalda kül bırakmayanların, "terörist devlet" sloganları atmaktan bıkmayanların konu pkk olunca sessiz kalmasına hiç şaşırmadım. Ne oldu arkadaşlar? Terörist kelimesini kullanmamak için niye bin dereden su getiriyorsunuz? İsrail'in yaptığı terörü dile getirirken bu kadar ık mık etmiyordunuz. Açıkça lanetleyin bu terörü de. Masum bir sivil ölmüş işte. Yazsana kardeşim bu olaydan duyduğun üzüntüyü. Ama yok "Kürt militanlar" dersek daha demokrat oluyorduk değil mi?
İçimizde Filistin'e üzülmeyen yok. Ama söz konusu Güneydoğu'da ölen askerlerimiz olunca, söz konusu bu topraklar için canını feda edenler olunca hiç de derinden üzüldüğünüzü, pkk yı lanetleyip bu ülkenin askerine silah doğrultanlara meydan okuduğunuzu görmüyoruz. Konu pkk olunca süt dökmüş kedi gibi susuyorsunuz.
Bu toprakların acısına bu kadar uzak olmayın. Kürt sivillerin ve Kürt militanların ölümü de çok üzücüymüşmüş. Hayatınızda kaç terör olayına şahit oldunuz acaba? Kaç Kürt kökenli masum sivilin ölümüne tanıklık ettiniz merak ediyorum. Tek haber kaynağı Taraf olanlar lütfen bu memleketin sorunları üzerine yorum yapmasınlar.
Asıl üzücü olan, memleketinden bihaber olanların durumudur.
Asıl üzücü olan, teröriste terörist, teröre terör dememek için lafı evirip çevirenlerin içine düştüğü durumdur.
Demokratik açılımmış. Sevsinler...
insan_olmak
12-06-2010, 20:40
Sayın onurmusa bende sizi sadece su soruyu sormaya davet ediyorum.
bu insanlar neden dağa çıkıyor?
saygılarımla
insan_olmak
onurmusa
12-06-2010, 20:43
23 yaşında masum bir genç kız evinin balkonunda roketle başından vurularak öldürülüyor.
Ve bu olay karşısında yapılan yorum ne?
silahlı açılımda ısrar etmeye son vermek gerekiyor.
Ya yeri göğü inletip ağlamanızı üzülmenizi beklemiyorum. Zaten onu yapacak da değilsiniz. Ama en azından böyle yorumlar yapıp acımıza bi de öfke katmayın.
Ya evinin balkonunda öldü kız. Ne ilgisi var şimdi açılımla silahla?
O kızcağızın elinde silah yoktu beyefendi. Lojmanında, evinin balkonundaydı.
Ne yapsın yani balkona da mı çıkmasın?
Ne yapalım yani lojman da mı koymayalım asker aileleri için?
Osmaniye'de 23 yaşında hiçbir suçu olmayan bir kız öldü ya.
Siz hangi silahlı açılımdan bahsediyorsunuz?
onurmusa
12-06-2010, 20:47
sayın insan_olmak;
bu "insan"ların neden dağa çıktığını istediğiniz zaman ve istediğiniz zeminde uzun uzun tartışırız.
ama ben evimin balkonuna çıktığımda başımdan roketle vuruluyorsam,
ben 23 yaşındaki kızımı toprağa veriyorsam hem de sırf o, "insan" adını verdikleriniz yüzünden,
ben 1,5 aylık eşimi ellerimle gömüyorsam uğruna savaştığım topraklara,
benim acımın paylaşılmasını, bu olayın hesabının sorulmasını isterim.
siz istemez misiniz?
önce bu olayı lanetleyelim. bunun adını koyalım:TERÖR
kendimizi bi o kızın eşinin yerine koyalım.
sonra Türkiye'nin istediğiniz meselesini sizinle tartışmaya hazırım.
saygılarımla...
O kızcağızın elinde silah yoktu beyefendi. Lojmanında, evinin balkonundaydı.
Kasden lojmana mı ateş ettiler yoksa karakola ateş ederken mermilerin bazıları hemen yakınında bulunan lojmana mı gitti bilemiyoruz tabi. Bu nedenle PKK'nın eskiden olduğu gibi sivilleri tekrar hedef aldığına dair net bir yargıda bulunmak zor. Eğer önümüzdeki günlerde de siviller benzeri saldırılara maruz kalırsa PKK'nın 1980'lerin sonlarındaki kirli günlerine geri döndüğüne emin olabiliriz. Ancak Genelkurmayın bildirisinin şu kısmını çok ilginç buldum:
"Bu son saldırı göstermiştir ki bölücü terör örgütü eski kirli günlerine tekrar geri dönmüş ve..."
Bu ifadede dolaylı yoldan deniyor ki PKK eskiden kirli günlerinde idi ama sonradan kirli politikayı bırakmış (sivillere saldırıyı) temiz oynamaya başlamıştır. Bu son olayla birlikte tekrar kirli günlerine dönmüştür. Gerçekten ilginç ve genelkurmaydan beklemediğim bir itiraf.
önce bu olayı lanetleyelim. bunun adını koyalım:TERÖRPKK'yı salt terör örgütüne indirgemek doğru olmaz. Herşeyden önce siyasal hedefleri olan, belli bir ideolojiyi savunan, hedeflerine ulaşmak için basın, yayın vb. sivil araçlar olduğu kadar şiddet ve terör de kullanan, şiddet kullandığı kadar ateşkes teklifleri de yapan ve buna uyan bir örgüttür. İhtiyacı olan mali gücü elde etmek için haraç alma ve uyuşturucu ticareti yapma gibi illegal yollar kullanması sebebiyle batıdaki itibarını kaybetmiştir.
PKK, Kürt özgürlük hareketini silahlı yolla gerçekleştirme taraftarı olan ve bu amaçla askeri kanadı olan bir partidir. Kürtler üzerine uzun yıllardan beri yapılan asimilasyondan beslenmektedir. 19. yy. Osmalısında Balkanlarda çıkan milliyetçi ayaklanmaların Anadolunun güneydoğusundaki gecikmiş versiyonudur.
Öncelikle lanetlenmesi gereken Kürt kimliğini Cumhuriyetin başından beri inkar ve imha politikasıyla yok etmeye çalışanlardır.
Pınar Akdağ'ın resimlerine ve cenaze fotoğrafların bakınca demokratik ve barışçıl çözümün gerekliliğine daha çok inandım ve bu yönde daha fazla uğraşlar vermemiz gerektiğine inandım. Ya bu kan davasını sürdüreceğiz ya da insancıl bir çözüm üreteceğiz. Başka bir çözüm yok. Ya "silahlı açılım" ya da "demokratik açılım".
evrensel-insan
12-06-2010, 23:18
Saygideger arkadaslar;
Bence, konuyu ozel bir icerikte degil de; son zamanlarda artan, teror saldirilarinin, neden su siralar artisa gectigini, bunun Ortadogu, Israil, ABD ve Iran konulari ile baginin ne oldugunu ve TC hukumetinin son zamanlardaki disa donuk politikasini v.s. de goz onune alrak degerlendirmek gerekiyor.
Bu arada, insanlikdisi yontemlerle, yasam hakki elinden alinanlarin, yasam hakkini elinden alanlari insanlik adina kiniyor ve bu yaptiklarinin, insan haklarina bir tecavuz oldugunu hatirlamalarini oneriyorum.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Freedom1
12-06-2010, 23:46
O kızın suçu neydi? bir avuç çapulcu dağa çıkıp terrör estiriyorsa ortada açılım falan yoktur.
onurmusa
13-06-2010, 00:58
Kasden lojmana mı ateş ettiler yoksa karakola ateş ederken mermilerin bazıları hemen yakınında bulunan lojmana mı gitti bilemiyoruz tabi.
Saldırı hem karakola hem de lojmana gerçekleşti. Hem lojmanda hem de karakol binasında hasarın olduğu söyleniyor. Birincisi örgüt ilk defa lojmana saldırmıyor. Bunu onlarca defa yaptılar. İkincisi, öyle "yanlışlıkla vurdum" diye bir şey yok. Orası Osmaniye. Ve lojmanı içinde bir jandarma karakolu seçilmiş. Amaç asker ailelerine de korku ve gözdağı vermek. Ayrıca askere saldırması kabul edilebilir bişey mi sanki?
Ancak Genelkurmayın bildirisinin şu kısmını çok ilginç buldum:
"Bu son saldırı göstermiştir ki bölücü terör örgütü eski kirli günlerine tekrar geri dönmüş ve..."
Bu ifadede dolaylı yoldan deniyor ki PKK eskiden kirli günlerinde idi ama sonradan kirli politikayı bırakmış (sivillere saldırıyı) temiz oynamaya başlamıştır. Bu son olayla birlikte tekrar kirli günlerine dönmüştür.Gerçekten ilginç ve genelkurmaydan beklemediğim bir itiraf.
Genelkurmay'ın açıklamasını kırpıp da vermişsiniz buraya. O kısmı tam okursanız tam tersi örgüt hakkında yapılan doğru bir analiz görürsünüz, itiraf değil.
" Bölücü terör örgütü geçmişte köy katliamlarında kadın ve çocuk demeden, savunmasız insanları da hedef almaktaydı. Bu son saldırı göstermiştir ki bölücü terör örgütü eski kirli günlerine tekrar geri dönmüş ve hedefleri arasına Türk Silahlı Kuvvetleri’nin personeli yanında onların eş ve çocuklarını da almıştır."
deniyor açıklamada. Yani bu sandığınız gibi bir itiraf değil. Terör örgütünün eskiden olduğu gibi bel altı çalıştığını anlatıyor. Askere saldırması zaten vatana ihanet olarak görülüyor. Ama sivillere saldırı mertçe dövüşmek yerine belden aşağı vurmak olarak görülüyor. Genelkurmay'ın eski ve yeni açıklamalarını takip etseniz, zaten göreceksiniz.
PKK, Kürt özgürlük hareketini silahlı yolla gerçekleştirme taraftarı olan ve bu amaçla askeri kanadı olan bir partidir.
Kürt özgürlük hareketi filan diyince mutlu mu oluyorsunuz? Türkiye'de yaşayan Kürtlerin neden yüzde 10'u BDP'yi destekliyor ya da neden 5 binde biri dağlarda bunu hiç sordunuz mu kendinize? Kürt kökenli vatandaşların yüzde kaçı bu taleplerinizi destekliyor? Kürt özgürlük hareketi gibi afilli laflar etmeden önce bu soruları bir defa sorsaydınız keşke kendinize. Kürt özgürlük hareketi diyorsunuz ama Kürtlerin yüzde 90'ı desteklemiyor nedense onu. Memleketin gerçeklerine uzak olmak böyle bir şey olsa gerek.
19. yy. Osmalısında Balkanlarda çıkan milliyetçi ayaklanmaların Anadolunun güneydoğusundaki gecikmiş versiyonudur.
Balkanlarda çıkan ayaklanmalar üzerine araştırmalar yapmayı seven bir tarihçi olarak bu tespitinize gülsem mi ağlasam mı bilemedim. İlk defa duyduğum, çok özgün ve alınmayın ama çok saçmasapan, ipe sapa gelmez bir tez olmuş bu. Balkanlarda çıkan milliyetçi ayaklanmalarıyla mevcut sorunun uzaktan yakından ne sosyal ne siyasi ne kültürel hiçbir bağlantısı bulunmadığı gibi bunu bugüne kadar öne süren hiçbir ciddi tarihçi de okumadım. Sizden başka bu bağlantıyı kurabilen varsa söyleyin lütfen=)
Öncelikle lanetlenmesi gereken Kürt kimliğini Cumhuriyetin başından beri inkar ve imha politikasıyla yok etmeye çalışanlardır.
Ezberlenmiş cümleleri dinlemeye devam ediyoruz. Tartışmaya değer bile bulmuyorum şu ezbere cümleyi.
Ve gelelim yazınızın zirve noktasına
Ya "silahlı açılım" ya da "demokratik açılım".
Dinlerle, tabularla mücadele ettiğini öne süren insanların bir AKP-ABD ortak projesi olduğunu artık 5 yaşındaki çocukların bile bildiği, içi boş bir açılıma sarılmaları ne tuhaf değil mi? Dinlerle mücadele ederken İslamcı bir partinin açılımına sarılmak ne acıklı.
Kur'an'ı eleştirirken mangalda kül bırakmıyordunuz ne oldu iş AKP'nin safsata açılımına gelince bir anda arındık mı anti-islamcılığımızdan?
Genç, masum bir kız öldürülüyor. Bu olaya terör dememek için lafı dolandıran, pkk ya terörist dememek için sözü evirip çeviren, işine gelince AKP'nin projesine dört elle sarılan insanlar bu ülkede özgürlüğün savunucusuysa yazık benim ülkemin geleceğine...
Yazık! Hem de çok yazık...
Freedom1
13-06-2010, 04:26
insanlığın önünde büyük bir engel teşkil eden savaşların en temel kaynağı olan dinleri eleştirirken, pkk terrör örgütünün bu aşağılık saldırısı üzerine onları bu şekilde savunmak üzücü hemde düşündürücüdür. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!
Dindeki kutsallar ile milliyetçilikteki kutsallar ne kadar örtüşüyor. Dinde nasıl eleştiri ve farklı bakış kafirlik olarak değerlendiriliyorsa, milliyetçi/ulusalcı bakışta her farklı değerlendirmeyi vatan hainliği, ihanet olarak değerlendiriyor.
Bilimsel düşünme yöntemini bir kenara bıraktığımızda, tüm metafizik değerler aynılaşıyor.
onurmusa
13-06-2010, 16:12
Sevgili saroz;
İsrail-Filistin meselesinde İsrail'e olan sert tepkinizi burda pkk terörüne karşı da görmek isterdik. O başlıkta, "Filistin'in de hataları var" dediğimiz anda sizin tarafınızdan İsrail savunucusu ilan edilmiştik. Burda da bilimsel düşünme yöntemini bir kenara bırakmakla suçlanıyoruz. Demek ki sadece ulusalcılığa özgü değilmiş ötekileştirmek.
Binlerce kilometre ötedeki teröre olan tepkinizi takdir ediyor ve aynı tepkiyi topraklarımızda yaşanan teröre de göstermenizi diliyorum.
23 yaşındaki masum bir kız öldü. Tepkiniz ulusalcılara mı olacak?
Saygılarımla...
ozgur_beyin
13-06-2010, 16:32
sevgili cem ,tayyibin açılışından bi bok anlamadım. senin açılımın nasıl oluyor. tam anlatsaNDA ANLASAK BU İŞ NASIL OLUR SENCE VE nasıl çözülür . bunda gerçekten bir merak var ne ironi nede eleştiri var. tayyip gibi vantrolog olmamak gerekir diye düşündüm
sevgili cem ,tayyibin açılışından bi bok anlamadım. senin açılımın nasıl oluyor. tam anlatsaNDA ANLASAK BU İŞ NASIL OLUR SENCE VE nasıl çözülürSevgili özgürbeyin,
Tayyip korkusundan açılımın içeriğini açıklayamadı. CHP ve MHP başta olmak üzere kalabalıklar üzerine gelince oy kaybetme korkusuyla geri çekildi.
Tayyip'in demokratik açılımının tam olarak neyi içerdiği beni çok fazla ilgilendirmiyor. Önemli ve güzel bulduğum şey silahlı açılımın dışında başka bir açılımın da varolduğunu, varolabileceğini insanlara göstermekti. AKP'nin açılımı bu noktasıyla doğruydu, ilericiydi ve barışçıldı. Ancak maalesef BDP ve EDP dışında pek destek gelmedi.
AKP Kürt sorununu çözebilmiydi diye sorarsanız, çözemezdi ama önemli sayılabilecek gelişmeler sağlayabilir ve adil bir barışa doğru giden süreçte mevzi kazanılmasına yardımcı olabilirdi diye düşünüyorum.
AKP tabanının önemli bir bölümü milli görüşten gelme olduğu için güneydoğuda etnik/milliyetçi temelde yürüyen bu kirli savaşa karşı idi, karşı olmayanlar ise en azından soğuk idi. AKP'nin milliyetçi gelenekten gelmiyor olması onların kökende gerici olmalarına rağmen Kürt sorunununda çözüme katkıda bulunmalarına olanak sağlayacak ilerici bir misyon gütmelerine temel olabilirdi.
Kürt sorunu konusunda CHP, MHP, İP gibi partiler AKP'den çok daha gerici ve kanlı olduklarını gösterdiler. Benim düşüncemde olan insanların bu ulusalcı bloğa karşı AKP'ye göreli olarak daha sempatiyle bakmalarının temel nedenlerinden biri de budur. Yoksa elbette ki bir ateistin dindar tabanlı bir partiyi tutması, kendini ondan sayması mümkün değil.
Kürt sorunu nasıl çözülebilir dersen benim görüşüm İspanya'nın Bask bölgesinde uyguladığı modeldir.
12 Eylül askeri fasist dikdatörlügü bunlarin hortlamasini vede gercek dogum"larini gerceklestirdi.Üstüne üslük yaptigi anayasaylada percinledi.
30 senedir"de toplumsal mufalleti öyle bir sindirdiki helal olsun bu günlere,
Getirdi.Basin-gazeteler-yayin organlari-televizyonlar-ögrenci,ögretmen,askeri,polisi,yökü,ünüversteleri, Hayatin her alanini parsellemeyi bölüstürmeyi,her türlü ahlaksizligi pazarladiki insanlari insan olmayi unutturdu,gambazlik,ispiyon,fuhus,acele köse nasil dönülür"lügü
dönekligi yigitlik,haci analara kerhane patronicelere madalyalar vermeleri,
pezevekleri,mafya babalarini vatan sever olarak ilan edisleri.
Söylemler sürüb gider gerisini siz getirin genclik?
-----------------------------------------------------------.
Üsteki alintiyi iyice bir gözden gecirib tartisma konularinizi ona göre bu zeminlerden.
Hareketle sürdürür“Seniz kimlerin neler istedigini hangi idolijelere hizmet vede kapi kullugu yapislari anlasilir olur.Tabi sizler gibi yani cogunuzun-O-yüce görüslerinizin
Sinif üstünlügünüz kadar yeterli olmayisim?Amma bu yasamima kadar tek bir ögretimim
Olmustur taraf olusum vede paylasim?Tabiki cogunuz bunlardan birsey cikartamiyacak“siniz cikartamayisiniz“Da yukardaki alintida yatiyor.
Devamli vurguyu islamislere vurdugumuz icin,esas olan-M H P;Denen özü yani fasist,irkci,
ülkücü,gericiligide bagrinda tasiyan,insanlikdan güzellikden,yani bütün insani istemleri.
Almanya ,Italya,Fasizminden alib ülkede hayata gercirmeleri?Özelikle bakiniz 1930 larda.
Cumhuriyet“De tek partili yönetimde yani ülkemizde.Alman naziziminle ne kadar siki fiki olusumuz,Nasilda gözden kaciriyoruz degilmi,Niye cumhuriyete devrimlerine söz söylerin“mi Cünkü padisahligi,gericiligi yani halifeligi yikib bati özgürlügünü getirdi??
Dini vede tanri taniz“Mazligi elestirib her türlü yanlislarini Tarihler vede olaylari güzel,
Yerli yerine oturtuyoruz cok güzel sizlernen ayni görüsteyim vede beraberim amma?
Yanlis vede kötü cirkin yanlis size ne kadar yaramazlar var ise Elestirib cürütmek istiyorsunuz bunlarda yerinde cok güzel vurgular?
Icinizdeki tasidiginiz-O-Güzeliklerin icindeki,zalimlikleri,irkciligi,fasizanligi niye anlatamiyorsunuz nelere kimlere bilerek veyahuta bilmiyerekden diyelim Hizmetimiz?
Benim niyetim hic bir bireyi inciltmek kücük görme diye niyetim yok.Benim sorunum bu kirli karanlik,irkci,kafatasli Fasist idoleji“Leri,Gücüm oranin“Da aciga cikartib Mücadele etmekdir. Terör niye kinanmiyor diye söylemler var insan hayatini bitiren her türlü eylemlere karsi gelme ihtiraz etmek her ben insanim diyen insanin görevi dir.
Sizlere biraz tarihi bilgiler:1940,Lar C H P,Hitler fasizmi isbirlikciligi vede Türk turanciligi,
irkciligi,fasizan“Ciligi .-O-Zamanin genel kurmay baskani anli sanli Maresal,Fevzi Cakmak.
Basbakan Sükrü Saracoglu,General Hüsnü Erkilet,bunlar göze carpan yücelerimiz oldugu icin yazdim ufak isimleri yazmadim istenirse ileride acariz.
1950 Lere gelelim.Türkese ordu tarafindan amerikaya egitime gönderilisi neyin egitimi.
Anti terör,gerilla,vs-vs-Kime karsi komünizmle-komünüs“Lere karsi fasist,ve irkci egitim.
1956 da menderes hükümetince istanbulda acilan Komünizmle Mücadele Dernekleri.
Icinde kimler var kimler Sizlere yaliniz iki karanlik tipi verecegim,Recai Kutan vede Fetullah Gülen“Efendiyi Bazilariniz icin yüce Gördügü ardan,namusdan bir habersiz isimler?iste böyle hic bir karanlik,Zalimlik,katliyamlar vs-vs Gerceklerin vede Gercek Tarihlerden,Kacamiyacak“Larini Bir kez daha Ögrenecekler vede yazilacaklar?
Süper natoya girisimiz,Gladio,Özel harp daireleri,Türk islam Sentezi,Kontr-Gerilla,Mttb-Tmtf,Özel Tim Bu timin özellikle iyi ögrenilmesi lazim kürt bölgeleri icin kurulmus Tamamida Ülkücü Fasist Katillerden Kurulmustur?Bu Timi anlatisim Bazilarin Söyledigi PKK Nin Cocuk Kadin demeden öldürüldüler Demesi,Aksi bir soru Bu Timin-O-Bölgelerde,
Neler yaptiklari?Bu söylemlerin Baska Yüzleri Cikarsa Tarihlerin Sayfalarina?
Söylenecek cok sey var Bu Pesin karar veren Yargisiz infazda Bulunan“Lara Amma.
Degmez diyorum?Yine diyorumki BU Kadar tarihlerden kopuk Bilgisiz olusumuz Üste anlatilan Tarih“Lerin vermis oldugu yikimlarinda Yatiyor.
Kasden lojmana mı ateş ettiler yoksa karakola ateş ederken mermilerin bazıları hemen yakınında bulunan lojmana mı gitti bilemiyoruz tabi.
Şu cümleyi anlayamadım, anlayamıyorum.Aynı iyi niyet zorlamasını neden mavi marmarayı durduranlar için yapmıyorsunuz?
Mermileri aktivisleri hedef alarak mı yoksa uyarı amaçlı mı attılar?
Tutarsızsınız!
PKK'yı salt terör örgütüne indirgemek doğru olmaz. Herşeyden önce siyasal hedefleri olan, belli bir ideolojiyi savunan, hedeflerine ulaşmak için basın, yayın vb. sivil araçlar olduğu kadar şiddet ve terör de kullanan, şiddet kullandığı kadar ateşkes teklifleri de yapan ve buna uyan bir örgüttür. İhtiyacı olan mali gücü elde etmek için haraç alma ve uyuşturucu ticareti yapma gibi illegal yollar kullanması sebebiyle batıdaki itibarını kaybetmiştir.
Ne ideolojisi?Nedir PKK nın ideolojisi?Sol bir örgüt müdür?Sosyalist bir kürt devleti mi kurmak ister?
Bölgenin bir numaralı toprak ağalarının öncülük ettiği, savunduğu PKK mı ideoloji sahibidir.Nedir hocam o ideoloji?
Madem her şey kürt milleti içindir, o vakit şu ahmet türk topraklarını marabalarına dağıtsın hele!
Bir düğmeyle başlatılıyormuş gibi taşlı eylemler, silahlı eylemler başlatılıyor.Aynı şekilde bitiriliyor.Bu olaylar ergenekon davası ile inanılmaz bir senkronizasyon içinde cereyan ediyor.Taş atan çocuklar birden kayboluyor hooop bir dalga, genareller içeride.Bir kaç gün sonra yine top yekün molotof, taş...
Aptal değiliz hocam.Dönen dolabın farkındayız...
Sevgili saroz;
İsrail-Filistin meselesinde İsrail'e olan sert tepkinizi burda pkk terörüne karşı da görmek isterdik. O başlıkta, "Filistin'in de hataları var" dediğimiz anda sizin tarafınızdan İsrail savunucusu ilan edilmiştik. Burda da bilimsel düşünme yöntemini bir kenara bırakmakla suçlanıyoruz. Demek ki sadece ulusalcılığa özgü değilmiş ötekileştirmek.
Binlerce kilometre ötedeki teröre olan tepkinizi takdir ediyor ve aynı tepkiyi topraklarımızda yaşanan teröre de göstermenizi diliyorum.
23 yaşındaki masum bir kız öldü. Tepkiniz ulusalcılara mı olacak?
Saygılarımla...
İsrail'in, uluslararası sularda, silahsız sivil insanları öldürmesine İsrail-Filistin meselesi olarak bakmak mümkünmü? Uluslararası sularda silahsız savunmasız 9 insan öldürülüyor, sizler filistin de terör yapıyordu diyorsunuz. Ülkenizde gerillaların askeri bir kuruma saldırısı sonucu bir sivilin ölmesi durumunda, ulusalcı gözlüklerinizi takarak, ''23 yaşında masum bir insan öldü'' diyerek dramatik bakabiliyorsunuz. Ancak TC. devleti de devlet terörü yapıyordu diyemiyorsunuz.
İşte bu çifte standart bakış yüzünden bilimsel gözlükle bakamıyorsunuz bakamazsınızda.
Üstelik İsrail devletinin 1.5 milyon nüfuslu bir bölgeye uyguladığı ablukayı kırmak gibi en temel insani taleple giden savunmasız silahsız insanlarsa katledilenler.
Ben ulusal kimlikle bakmıyorum, bir devletin çıkarı veya kaygıları gözlüğü ile bakmıyorum. En temel insan haklarını baz alıyorum. İsrail devletini mahkum etmek için yeterli bir kantardır bence.
PKK terör uyguluyor doğrudur. Ancak TC. devleti de terör uyguluyor. Silahların kullanılmasına karşıyım. PKK ulusal ve ekonomik taleplerini siyasal yollarla dile getirmelidir. Ancak, karşısındaki güç bu alandaki olanakları antidemokratik yollarla, hatta gladyo tipi derin devlet örgütlenmeleri ile tıkamaktadır.
Türk milliyetçiliği veya Türk devleti çıkarları gözlüğünden olaya bakarsanız, kaygılarınız anlaşılır olur, ancak insan hak ve özgürlükleri gözlüğünden bakarsanız kabul edilemez olur.
Freedom1
14-06-2010, 18:58
Bask modeli Türkiyede değil fakat kuzey ırakta uygulanabilir çünkü evrensel tarihte bu etnik kökenin ana yurdu kuzey ırak ve urmiye bölgesinin güneyidir ifadesi yer alır.
onurmusa
14-06-2010, 23:39
İsrail'in, uluslararası sularda, silahsız sivil insanları öldürmesine İsrail-Filistin meselesi olarak bakmak mümkünmü?
Türkiye Cumhuriyeti'nin topraklarında silahsız, sivil bir insanın ölmesine hiç üzülmediniz ama bakıyorum. Yalandan bile olsa üzülseydiniz keşke insanlık gereği. BDP bile ara sıra şehitlere de üzüldüğünü söylüyor. Siz onu da yapamıyorsunuz. Bu ülke size ne yaptı ki bu ülkenin ölen masum insanlarına BDP kadar bile üzülemez oldunuz. Bu devlet size nasıl bir kötülük yaptı ki masum bi insanın ölümü bile etkilemez oldu sizin gibi "insan hakları savunucusu" birini...
Uluslararası sularda silahsız savunmasız 9 insan öldürülüyor, sizler filistin de terör yapıyordu diyorsunuz.
Ben "Filistin'in de hataları var" demiştim ama siz öyle anlamışsınız öyle olsun. Filistinli örgütlerin yaptıkları terör olaylarına gözlerinizi kapatmanızı da anlıyorum. İşinize gelmiyor çünkü. Takındığınız "insan hakları aşığı" profiline uymuyor dışardan bakıp sağlıklı bir analiz yapmak. Bir tarafı tutup olayı edebileştirmek daha güzel oluyor değil mi?
Ülkenizde gerillaların askeri bir kuruma saldırısı sonucu bir sivilin ölmesi durumunda, ulusalcı gözlüklerinizi takarak, ''23 yaşında masum bir insan öldü'' diyerek dramatik bakabiliyorsunuz.
Dramatik ha? Dramatik? Öyle mi? Ölen kızcağız kız kardeşiniz olsaydı yine "dramatik" mi derdiniz? Ya da sevgiliniz olduğunu düşünün o 23 yaşındaki, masum, sivil kızın. Yine böyle hayatında hiç acı yaşamamış bir insan gibi "ne var canım dramatikleştirmeyin" mi diyecektiniz? Dram nedir ben size söyleyeyim. Ateş sesi duyup "acaba kocamın karakoluna mı saldırıyorlar" diye balkona çıkıp, kafandan roketle vurulmaktır dram. 1,5 aylık karını, 23 yaşında kızını ellerinle toprağa vermektir dram. Bunu görmek için herhangi bir gözlüğe gerek yok. "İnsan" olabilmek kâfi.
En acısı, en dramatiği de ne biliyor musunuz? Birileri sırf o insanlık dışı terör, yaşadığımız şehre, metropollere gelmesin diye, sırf o bomba evimizin içinde patlamasın, o mermi ailemizden birine girmesin diye canını siper edip sınırda çatışırken, gerekirse can verip can alırken birilerinin de o insanlara çamur atması, teröriste arka çıkınca, teröre meşruiyet kazandırınca kendisini demokrasi savunucusu sanması. Birileri bizim için ölürken birileri de klavyenin başından "TC devleti de devlet terörü yapıyor" yazıp kendi çapında, kendi bilgisinde analiz yapıyor. Tevfik Fikret'in dediği gibi:
"Neler yapmadık şu vatan için
Kimimiz öldük
Kimimiz nutuk söyledik"
Ancak TC. devleti de devlet terörü yapıyordu diyemiyorsunuz.
Bunu zaten pkk söylüyor. Bir de hayata pkk gözlüğüyle bakanlar. Ulusalcılığı bir hakaretmiş gibi kullanmanız da incelenmesi gereken ayrı bir psikoloji. Bu ulusun bütünlüğünü, bu toprakların çıkarlarını savunmak, onur duyulacak bir şeydir. Teröriste "gerilla" demeyi demokratlık sanmaksa acınacak bir durum.
PKK terör uyguluyor doğrudur. Ancak TC. devleti de terör uyguluyor. Silahların kullanılmasına karşıyım. PKK ulusal ve ekonomik taleplerini siyasal yollarla dile getirmelidir. Ancak, karşısındaki güç bu alandaki olanakları antidemokratik yollarla, hatta gladyo tipi derin devlet örgütlenmeleri ile tıkamaktadır.
Tüm dini değerler ve kabullere sorgulayarak bakan siz, söz konusu, pkk nın tabanına ezberlettiği laflar olunca bakıyorum hiç sorgulamadan almış kabul etmişsiniz. T.C. devleti de terör uyguluyormuşmuş. pkk siyaset yapacakmış ama karşısındaki güç olanakları tıkamışmış. Ya şey diyeceğim sizin zihniyetinizin dağdaki teröristten bir farkı yok aslında. O da böyle düşünüyor. Bu saçmalıklar uğruna çatışıyor zaten. Diyorum ki siz bırakın her şeyi, çıkın dağa. Sizi tutan mı var? Çıkın, bu yazdıklarınız uğruna savaşın. Böyle klavye başından destek olunmaz örgütünüze. Sizin gibi düşünenler dağda, siz böyle klavye başında, olmuyor. Çıkın, gösterin davanıza sadakatinizi. Buralarda harcanmayın bu fikirlerle.
Derin devlet örgütlenmeleri ile siyaset yollarını tıkamaktaymış da. Sanki o ısrarla savunduğunuz pkk nın arkasında başka başka derin devlet, gizli servisler yok. Sanki okyanus ötesi gizli servisler kurdurmadı hayranı olduğunuz örgütü. Sanki o coğrafyada İsveç'ten Afrika ülkelerine zilyon tane istihbarat teşkilatı cirit atmıyor da bizim devlet keyfinden adam yolluyor oraya. Güneydoğu Anadolu Ortadoğu'ya yetecek su kaynaklarına, Kuzey Irak'tan uzanan gizli petrol yataklarına, ayrıca Irak, İran ve Suriye'yi kontrol edecek bir jeopolitiğe sahip. O terör örgütünün de varlık amacı bu. Efendilerine hizmet amacı bu. O "insan hakları", "demokrasi" filan var ya onlar da sizin gibiler için yem işte. Onlar da sivil-asker ayırmayan bu şiddeti meşrulaştırmak için ortaya atılmış yemler işte. Yiyen yiyor gördüğünüz gibi. Oysa Kürt kökenli vatandaşların yüzde 90'ının yemediği açık. Bunun da en açık kanıtı oy oranları. "İnsan hakları", "demokrasi" adı altında sıralanan talepleri savunan parti 1 milyon oy bile alamıyor. Ülkemizde 20 milyonu aşkın Kürt kökenli yurttaş varken hem de.
Yani bu yemi pkk atıyor, sizin gibiler de yutuyor. İşin özeti bu.
Sn. onurmusa; siz ne yapmaya çalıştığınızın farkında mısınız? sitenin ağa babası havasında, üyelerimiz hakkında şöylesiniz, böylesiniz, yazıklar olsun sizlere demek hakkını nerden alıyorsunuz? Düşüncelerinin efendiliğini size emanet eden mi oldu ki hop oturup kalkmaktasınız..
23 yaşında genç bir insanın ölümü üzerinden çıkış almadan da Devlet ve uygulamalarının savunuculuğunu yapabilirdiniz. Siz beklenti içindesiniz diye burdaki insanlar, başlığınıza ses verecek her sözünüzü olumlayacak diye bir zorunluluk yok..
İnsan yaşamını başka insan-insanlar eli ile sonlandıran tüm uygulamaları lanetlerim..(bu sonuca yol açan PKK ise onu, Devlet ve organları ise onları, Cem Garipoğlu ise onu,) Yaşama hakkını sonuna kadar savunmak saygı göstermek ayrı, o hakka kasteden sebepleri sorgulamak ayrı. Siz ise sorgusuz biat beklemektesiniz bu başlıktaki diğer savunularınıza.
milomanara
15-06-2010, 00:48
Pas geçecektim ama dizelerle Tevfik o kadar uyumsuz ki(dil açısından)... Müsadenizle Orhan Veli olarak düzelteyim[1 (http://www.orhanveli.net/kaniksadigimbiri/vatanhainiyim.html)].
Tevfik Fikret'in dediği gibi:
Kimimiz öldük
Kimimiz nutuk söyledik"
onurmusa
15-06-2010, 01:04
Pas geçecektim ama dizelerle Tevfik o kadar uyumsuz ki(dil açısından)... Müsadenizle Orhan Veli olarak düzelteyim[1 (http://www.orhanveli.net/kaniksadigimbiri/vatanhainiyim.html)].
Evet teşekkür ederim milomanara. Ben de düzeltmiş olayım böylece. Tevfik Fikret'in dizelerini kopyalayacakken son anda vazgeçip Orhan Veli'ye dönünce yukarısı öyle kalmış. Tekrar teşekkür ederim.
onurmusa
15-06-2010, 01:19
Sn. onurmusa; siz ne yapmaya çalıştığınızın farkında mısınız? sitenin ağa babası havasında, üyelerimiz hakkında şöylesiniz, böylesiniz, yazıklar olsun sizlere demek hakkını nerden alıyorsunuz? Düşüncelerinin efendiliğini size emanet eden mi oldu ki hop oturup kalkmaktasınız..
Ben oturup kalkmıyorum pervane, sadece yazı yazıyorum. Okumak istemezseniz sayfayı kapatırsınız olur biter.
Ayrıca site üyelerinizi eleştirmek için sitenin ağa babası mı olmak gerekiyor? Kim veriyor o unvanı?
İnsanları eleştirmek için düşüncelerinin efendiliğini mi almak gerekiyor? Örneğin siz düşüncesine katılmadığınız hatta kabul edemeyeceğiniz ölçüde yalış fikirlere sahip insanları eleştirirken kimden izin alıyorsunuz? Ben sizden almam gerektiğini okumadım sitenin hiçbir yerinde.
Terör örgütü mensuplarına "gerilla", devlete "terörist devlet" denilen her ortamda herkese karşı sesim böyle çıkar pervane. Sadece benim değil devletin sesi de böyle çıkar. Şu söylenen sözleri siz hazmedebilirsiniz ama ben hazmetmiyorum. Ayrıca suç bu biliyorsunuz değil mi? Yönetim kurulu üyesi olduğunuz bu sitenin kapanmasına da neden olur bunları da biliyor musunuz?
Anlıyorum ki önceki mesajlarımı da takip ediyorsunuz. Ama ben yazıklar olsun demedim. Yazık dedim. Ayrıca yazıklar olsun da derim ne var bunda? Hayatta herkesin "yazıklar olsun" diyeceği şeyler vardır. Bu kimi zaman karısını döven adamdır, kimi zaman devletine terörist devlet diyen bir insandır. Sizin de vardır "yazık" dediğiniz insanlar, emin olun. Üyelerinize "yazık" demeden önce sizden izin mi alıyorduk? Demokratik bir sitedeydik değil mi?
23 yaşında genç bir insanın ölümü üzerinden çıkış almadan da Devlet ve uygulamalarının savunuculuğunu yapabilirdiniz.
Devletin istediğim uygulamasını savunur, istediğim uygulamasını eleştiririm. Bunun hesabını sormak size düşmez.
Siz beklenti içindesiniz diye burdaki insanlar, başlığınıza ses verecek her sözünüzü olumlayacak diye bir zorunluluk yok..
Benim kimseden hiçbir beklentim yok. Kimseden sözlerimi olumlamasını da beklemedim. Ama "bask modeli özerklik", "Kürt gerillaları", "Kürt asimilasyonu" gibi sözleri bir google'da aratın bakalım. Bir burda çıkar bir de pkk'nın yan sitelerinde. Dediğim gibi bu sözleri siz kanıksamış olabilirsiniz ama ben kabul etmiyorum. Etmeyeceğim de.
Ayrıca bu başlığa müdahale de ne oluyor? Olayı neden kişiselleştiriyorsunuz ki? Benimle ilgili bir sorununuz varsa özel mesaj diye bir şey var değil mi? Başlığın ortasına dalıp üslubumu sorgulamadan önce mesajınızı bir defa okuyun bakalım. İnsanları etiketlemeden/suçlamadan önce de bir şunu düşünün. Beni sorgulama hakkını nerden kendinizde buluyorsunuz?
Sn. onurmusa; başlığı açar açmaz bombardımana geçmişsiniz hemen. sanki bizlere 30 yıldır gözümüzün önünde cereyan eden olayları ilk defa gösterme cürretine katlanmış bir kahraman edası ile de aşağıdaki satırları geçmişsiniz. Siteyi de üyelerini de eleştirebilirsiniz fakat bu şekilde suçlayamazsınız! eleştiri ile itham arasındaki çizgiyi karıştırıyorsunuz. üstelik bir iki aşağıdaki ithamınıza mazhar olacak içerikte olmayan ileti üzerinden bunları söylüyorsunuz.
"Söz konusu İsrail'e lanet olunca mangalda kül bırakmayanların, "terörist devlet" sloganları atmaktan bıkmayanların konu pkk olunca sessiz kalmasına hiç şaşırmadım. Ne oldu arkadaşlar? Terörist kelimesini kullanmamak için niye bin dereden su getiriyorsunuz? İsrail'in yaptığı terörü dile getirirken bu kadar ık mık etmiyordunuz. Açıkça lanetleyin bu terörü de. Masum bir sivil ölmüş işte. Yazsana kardeşim bu olaydan duyduğun üzüntüyü. Ama yok "Kürt militanlar" dersek daha demokrat oluyorduk değil mi?"
Neyin suç olup olmadığını sizin dikkat çekmenizden, önce siteyi kapatmak için bin dereden su getirenler eminim daha iyi biliyordur.
"Terör örgütü mensuplarına "gerilla", devlete "terörist devlet" denilen her ortamda herkese karşı sesim böyle çıkar pervane. Sadece benim değil devletin sesi de böyle çıkar. Şu söylenen sözleri siz hazmedebilirsiniz ama ben hazmetmiyorum. Ayrıca suç bu biliyorsunuz değil mi? Yönetim kurulu üyesi olduğunuz bu sitenin kapanmasına da neden olur bunları da biliyor musunuz?"
Kabul edip etmemek bizlerin değil sizin sorununuz. Siz kabul etmiyorsunuz diye kimsenin kendini değiştirmesi gerekmiyor, kabül etmediğiniz yerde ne aradığınız da sizin sorununuz.Bugün ulusal yayın organlarında dahi nelerin tartışıldığından bi haber, sadece google kaynaklarında neyin tartışıldığını baz alarak bizlere göz dağı vermek amacında iseniz ciddi sorununuz var demektir. TD yerine önce yasal yolları kullanarak diğer kanalların kapatılması gerektiği yönünde de biryerlere hatırlatmada bulunuyormusunuz?!
"Benim kimseden hiçbir beklentim yok. Kimseden sözlerimi olumlamasını da beklemedim. Ama "bask modeli özerklik", "Kürt gerillaları", "Kürt asimilasyonu" gibi sözleri bir google'da aratın bakalım. Bir burda çıkar bir de pkk'nın yan sitelerinde. Dediğim gibi bu sözleri siz kanıksamış olabilirsiniz ama ben kabul etmiyorum. Etmeyeceğim de."
Son olarak tam ne demeye çalışıyorsunuz? bu başlıkta ifade edilen düşünceleri kabul etmeyeceğim diyerek? bu da beklentinin ayrı bir yöntemi değil mi? dayatmaya çalıştığınız nedir? size zorla birşeyleri dayatma yöntemine baş vuran oldumu ki buda bu tür bir ifadeye baş vurabiliyorsunuz?
onurmusa
15-06-2010, 03:06
Sn. onurmusa; başlığı açar açmaz bombardımana geçmişsiniz hemen. sanki bizlere 30 yıldır gözümüzün önünde cereyan eden olayları ilk defa gösterme cürretine katlanmış bir kahraman edası ile de aşağıdaki satırları geçmişsiniz. Siteyi de üyelerini de eleştirebilirsiniz fakat bu şekilde suçlayamazsınız!
Benim üslubumu eleştirmeden önce kendi üslubunuza bir bakın bakalım. Suçlayan, itham eden sizsiniz ben değil. Kelimelerinize dikkat edin ve olayı kişiselleştirmeyin. Terörist devlet sloganları atılırken gözlerinizi kapatıyordunuz belli ki. Siz kapatabilirsiniz. Ama benim ne cevap verip veremeyeceğimi siz belirleyemezsiniz. Küfür, hakaret vs yoksa istediğim cevabı veririm. Siz kim oluyorsunuz ki benim üslubumu tartışmaya açabiliyorsunuz? Siz kendi yazım hatalarınızı düzeltmekle başlayın işe. Sonra da şu itici ve suçlayıcı üslubu değiştirin.
Neyin suç olup olmadığını sizin dikkat çekmenizden, önce siteyi kapatmak için bin dereden su getirenler eminim daha iyi biliyordur.
Onlar belki biliyorlardır ama anlaşılan o ki siz bilmiyorsunuz. Zaten bir forumda yönetici olmakla yasalar öğrenilseydi herkes hukukçu olurdu. İnsanların yazılarını zapturapt altına almaya çalışmaktan vakit bulabilirseniz bir zahmet bilişim yasalarını okuyun. Sitenizde "terörist devlet" sloganları attırmak suç! Buna izin verdiğiniz için siz de suçlusunuz. Üstelik öyle site kapatma filan değil, daha somut cezalar alırsınız, bize üslup öğreteceğize önce gidin okuyun bilişim yasalarını.
Kabul edip etmemek bizlerin değil sizin sorununuz. Siz kabul etmiyorsunuz diye kimsenin kendini değiştirmesi gerekmiyor, kabül etmediğiniz yerde ne aradığınız da sizin sorununuz.Bugün ulusal yayın organlarında dahi nelerin tartışıldığından bi haber, sadece google kaynaklarında neyin tartışıldığını baz alarak bizlere göz dağı vermek amacında iseniz ciddi sorununuz var demektir. TD yerine önce yasal yolları kullanarak diğer kanalların kapatılması gerektiği yönünde de biryerlere hatırlatmada bulunuyormusunuz?!
Ben kimsenin kendini değiştirmesini beklemedim. Bunu yapan sizsiniz ama farkında değilsiniz. İnsanlardan kendilerini, yazılarını değiştirmelerini isteyen sizsiniz. Sizin gibi düşünmüyorum diye "kahraman edaları" diye aklınızca küçümsemeye çalışan da sizsiniz.
Ayrıca "Kürt gerillaları", "Kürtlere özerklik", "TC devleti terörist devlet" ifadeleri hangi ulusal yayın organlarında geçiyor? Siz hangı yayınları okuyorsunuz bilmiyorum ama bence ülkenin gündemini klavyenin başında, google kaynaklarında(o ne demekse) arayan sizsiniz. Siz hangi basını okuyorsunuz ki o basında her gün devlete terörist deniyor? O kadar kanıksamışsınız ki teröre arka çıkan ifadeleri, artık size normal geliyor bunlar. Sizin dünyanız bu olmuş ve Türkiye'yi de böyle zannediyorsunuz. Tuhaf!
Son olarak tam ne demeye çalışıyorsunuz? bu başlıkta ifade edilen düşünceleri kabul etmeyeceğim diyerek? bu da beklentinin ayrı bir yöntemi değil mi? dayatmaya çalıştığınız nedir? size zorla birşeyleri dayatma yöntemine baş vuran oldumu ki buda bu tür bir ifadeye baş vurabiliyorsunuz?
Benim ne dediğim belli. Anlamanız için bir kez daha tekrarlıyorum. Siz hiçbir şekilde bana da yazılarıma da karışamazsınız. Böyle istediğiniz başlığa dalıp olayı kişiselleştiremezsiniz. Nasıl yazıp yazamayacağıma karışamazsınız! Siz önce sitenizdeki yasalara aykırı ifadeleri uyarın sonra cümlelerinizi, üslubunuzu düzeltin sonra karşıma gelin. Forumda yönetici olmanız size kendinizi iyi hissettirir o kadar. Kafanıza göre ahkam kesemezsiniz. Hukuk dışı bir şey bulursanız gereğini yaparsınız. Yoksa her fırsatta demokrasi diye bağırıp sonra buraya gelince "öyle konuşamazsın" diye başlığa dalamazsınız! İnsanlar kendilerini savunur sizin gövde gösterinize gerek yok. Şovunuzu gidin başka yerde yapın. Türkiye'nin demokratik olmadığını her platformda ifade ederken önce kendiniz demokrat olun ve insanların ifadelerine karışmayın. Karışacaksanız da en azından bu adabınla yapın, özel mesaj atın.
İstediğim her platformda istediğim gibi konuşurum. Bana üslup öğretmeden önce yasaları, ardından dil bilgisi kurallarını ardından da üslup öğrenin. Bende olduğunu iddia ettiğiniz itham edici üslup fazlasıyla, rahatsız edici boyutta sizin yazılarınızda var çünkü. Okumak istemiyorsanız da sayfayı kapatırsınız. Ben sizin yazılarınızı görünce öyle yapıyorum mesela.
İnsanların avukata ihtiyacı yok. Atatürk'le alay edecek cürete sahip insanlar kendilerini bana karşı savunurlar merak etmeyin.
SYN:Onurmusa.
---------------
Size benim tavsiyem zahit isimli üye olarakdan benim dünki yazimi bir zahmet okuyun iyice anliyarak pesin karar"Lar vermeden ondan sonra devletin kimler icin negibi yasalar cikarib kürt bölgelerine kimleri gönderdigini bilin.-O-Giden irkci,fasist tiblerin neler yapdigini ögrenin.
Hincinizi vatan vede insan severliginizi oturub güzel bir düsünün.
Her zaman keskin sirke Küpüne zarar Verir?Ben senin devletini Karekder olarakdan cokiyi taniyorum?OSMANA AYRI-HASHOYA Ayri bir deger yargisi
VARDIR?Cogu zaman osmani korur vede kullanir-Sira hashoya gelir onuda.
cevresiyle yok eder?Fayili mecul"Lara katar?Belkide kizdigin bu vatandaslarin yakinlari akrabalari Bu cirkin savasda yok oldular?
Sen kalkibda bu dilleri ne hakla hakaret düzeyini cikartiyorsun?
BEN IDDA EDIYORUM BENDEN FAZLA ÜLKESINI SEVENE Fazla raslamadim?
NOT:Bütün yazilarimi dikkatli oku belki ileride bu konulari tartisa biliriz?
Türkiye Cumhuriyeti'nin topraklarında silahsız, sivil bir insanın ölmesine hiç üzülmediniz ama bakıyorum. Yalandan bile olsa üzülseydiniz keşke insanlık gereği. BDP bile ara sıra şehitlere de üzüldüğünü söylüyor. Siz onu da yapamıyorsunuz. Bu ülke size ne yaptı ki bu ülkenin ölen masum insanlarına BDP kadar bile üzülemez oldunuz. Bu devlet size nasıl bir kötülük yaptı ki masum bi insanın ölümü bile etkilemez oldu sizin gibi "insan hakları savunucusu" birini...
Ben "Filistin'in de hataları var" demiştim ama siz öyle anlamışsınız öyle olsun. Filistinli örgütlerin yaptıkları terör olaylarına gözlerinizi kapatmanızı da anlıyorum. İşinize gelmiyor çünkü. Takındığınız "insan hakları aşığı" profiline uymuyor dışardan bakıp sağlıklı bir analiz yapmak. Bir tarafı tutup olayı edebileştirmek daha güzel oluyor değil mi?
Dramatik ha? Dramatik? Öyle mi? Ölen kızcağız kız kardeşiniz olsaydı yine "dramatik" mi derdiniz? Ya da sevgiliniz olduğunu düşünün o 23 yaşındaki, masum, sivil kızın. Yine böyle hayatında hiç acı yaşamamış bir insan gibi "ne var canım dramatikleştirmeyin" mi diyecektiniz? Dram nedir ben size söyleyeyim. Ateş sesi duyup "acaba kocamın karakoluna mı saldırıyorlar" diye balkona çıkıp, kafandan roketle vurulmaktır dram. 1,5 aylık karını, 23 yaşında kızını ellerinle toprağa vermektir dram. Bunu görmek için herhangi bir gözlüğe gerek yok. "İnsan" olabilmek kâfi.
En acısı, en dramatiği de ne biliyor musunuz? Birileri sırf o insanlık dışı terör, yaşadığımız şehre, metropollere gelmesin diye, sırf o bomba evimizin içinde patlamasın, o mermi ailemizden birine girmesin diye canını siper edip sınırda çatışırken, gerekirse can verip can alırken birilerinin de o insanlara çamur atması, teröriste arka çıkınca, teröre meşruiyet kazandırınca kendisini demokrasi savunucusu sanması. Birileri bizim için ölürken birileri de klavyenin başından "TC devleti de devlet terörü yapıyor" yazıp kendi çapında, kendi bilgisinde analiz yapıyor. Tevfik Fikret'in dediği gibi:
Kimimiz öldük
Kimimiz nutuk söyledik"
Bunu zaten pkk söylüyor. Bir de hayata pkk gözlüğüyle bakanlar. Ulusalcılığı bir hakaretmiş gibi kullanmanız da incelenmesi gereken ayrı bir psikoloji. Bu ulusun bütünlüğünü, bu toprakların çıkarlarını savunmak, onur duyulacak bir şeydir. Teröriste "gerilla" demeyi demokratlık sanmaksa acınacak bir durum.
Tüm dini değerler ve kabullere sorgulayarak bakan siz, söz konusu, pkk nın tabanına ezberlettiği laflar olunca bakıyorum hiç sorgulamadan almış kabul etmişsiniz. T.C. devleti de terör uyguluyormuşmuş. pkk siyaset yapacakmış ama karşısındaki güç olanakları tıkamışmış. Ya şey diyeceğim sizin zihniyetinizin dağdaki teröristten bir farkı yok aslında. O da böyle düşünüyor. Bu saçmalıklar uğruna çatışıyor zaten. Diyorum ki siz bırakın her şeyi, çıkın dağa. Sizi tutan mı var? Çıkın, bu yazdıklarınız uğruna savaşın. Böyle klavye başından destek olunmaz örgütünüze. Sizin gibi düşünenler dağda, siz böyle klavye başında, olmuyor. Çıkın, gösterin davanıza sadakatinizi. Buralarda harcanmayın bu fikirlerle.
Derin devlet örgütlenmeleri ile siyaset yollarını tıkamaktaymış da. Sanki o ısrarla savunduğunuz pkk nın arkasında başka başka derin devlet, gizli servisler yok. Sanki okyanus ötesi gizli servisler kurdurmadı hayranı olduğunuz örgütü. Sanki o coğrafyada İsveç'ten Afrika ülkelerine zilyon tane istihbarat teşkilatı cirit atmıyor da bizim devlet keyfinden adam yolluyor oraya. Güneydoğu Anadolu Ortadoğu'ya yetecek su kaynaklarına, Kuzey Irak'tan uzanan gizli petrol yataklarına, ayrıca Irak, İran ve Suriye'yi kontrol edecek bir jeopolitiğe sahip. O terör örgütünün de varlık amacı bu. Efendilerine hizmet amacı bu. O "insan hakları", "demokrasi" filan var ya onlar da sizin gibiler için yem işte. Onlar da sivil-asker ayırmayan bu şiddeti meşrulaştırmak için ortaya atılmış yemler işte. Yiyen yiyor gördüğünüz gibi. Oysa Kürt kökenli vatandaşların yüzde 90'ının yemediği açık. Bunun da en açık kanıtı oy oranları. "İnsan hakları", "demokrasi" adı altında sıralanan talepleri savunan parti 1 milyon oy bile alamıyor. Ülkemizde 20 milyonu aşkın Kürt kökenli yurttaş varken hem de.
Devleti kutsayan, tepeden bakan, insan hak ve özgürlüklerini devletin ali çıkarları karşısında her zaman böcek gibi ezilmesi olarak gören, despot egemen gözlüğü ile bakıyorsun.
Cümlelerinde tek bir toplumsal tespit ve çözümleme yok iken, beylik laflar ve bol keseden ahkam kesmek diktacı zihniyetini ortaya koyuyor.
Çelişkilerle dolu yazının daha önce yüzlerce örneğini okudum. Bir vali, kaymakam veya bir polis, kafatasçı mhp , chp liderleri de aynı lisanı kullanıyor.
Çözüm üretmek yerine sürekli sorun ve çatışma yaratıp, ölenlerine zıp zıp zıplayan, öldürdüklerine leş muamelesi yapan zihniyet bir de duygudan bahsediyor.
Komik....
Bu kısma tamamiyle katılıyorum.
Biri bana anlatsın;
Kürt sorunu nedir?Kürtlerin ne sorunu vardır?
Bu kadar net soruyorum.İsterse iki cümleyle isterse sayfalarca anlatsın.
Bekliyorum...
Sayın onurmusa,
Olmasını beklediğiniz kürt arkadaşımız budur. Lakin, kendisi sanırım artık siteye girmiyor.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=15185
Özlediğimizi de yeri gelmişken belirtmek isterim.
Konu içinde, ölenlerin yakınlarına başşağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin.
Saygılar
onurmusa
15-06-2010, 18:31
Devleti kutsayan, tepeden bakan, insan hak ve özgürlüklerini devletin ali çıkarları karşısında her zaman böcek gibi ezilmesi olarak gören, despot egemen gözlüğü ile bakıyorsun.
Bunlar ezberlenmiş, klişe laflar. Benim sözlerimle uzaktan yakından ilgisi yok. Tepeden bakma, despotluk, devleti kutsama, böcek gibi ezme. Ezberletilmiş sözler bunlar. Senin fikrine katılmadık diye despot olduk, güzel
Cümlelerinde tek bir toplumsal tespit ve çözümleme yok iken, beylik laflar ve bol keseden ahkam kesmek diktacı zihniyetini ortaya koyuyor.
Evet şimdi de diktacı olduk. Yine ezbere söylenen sempatizan lafları bunlar.
Ayrıca bu başlık "pkk sorunu ve çözüm önerileri başlığı" değil ki yazımda tespit arıyorsun. Senin yazındaki en büyük çözümleme de "diktacı, kafatasçı" olmuş. Bu mu çözümleme?
Çözümleme istiyorsan önce şu ezberlettikleri lafları bir kenara bırak, gel olayın sosyal, siyasi, ekonomik boyutlarını tartışalım. Meselenin çıkışı nedir, geldiği nokta nedir, çözümü nedir bunu hem de akademik tezlere atıf yaparak tartışalım, sloganlarla değil. Bu konuda yazılmış master ve doktora tezleri var. Yerli, yabancı stratejistlerin analizleri var. Örgütün ezberlettiği sloganları bir kenara bırakmak gerekir bunun için. Herkesi anlamaya çalışmak gerekir.
Devleti yönetenlerin de hataları oldu elbette. Devlet adına bölgede görev yapan sivil ve askerin de. Hükümetlerin de, devlet içi grupların da. Zaten bunu inkar eden yok ki. Bu olayda hiçbir görevlim hiçbir hata yapmadı diyen bir kurum yok ki. Bunların hepsi tartışılır. Doğrular, yanlışlar ortaya konur. Ama bunlar "devlet oraya derin devlet gönderiyor. antidemokratik şeyler bunlar" türünden, çocukların bile söylemeyeceği ucuz sloganlarla olmaz. Sen tarihte derin devletinin olmadığı tek bir devlet biliyor musun? Analiz, bilimsel olur. Gerçekçi olur.
Çelişkilerle dolu yazının daha önce yüzlerce örneğini okudum. Bir vali, kaymakam veya bir polis, kafatasçı mhp , chp liderleri de aynı lisanı kullanıyor.
Elinde çekiç olan her gördüğünü çivi zannedermiş. Senin ağzında örgütün sloganları, herkesi aynı görüyorsun. Sivil bürokrasi başka bir şey, askeri bürokrasi başka. MHP başka, CHP başka, polis başka. Örgütün penceresinden baktığın için hepsi aynı geliyor sana. Çünkü hepsi karşında, "karşı taraf"ta.
Çözüm üretmek yerine sürekli sorun ve çatışma yaratıp, ölenlerine zıp zıp zıplayan, öldürdüklerine leş muamelesi yapan zihniyet bir de duygudan bahsediyor.
Komik....
Doğduğun, büyüdüğün, yaşamını borçlu olduğun topraklarda, hem de senin için, senin şimdi burda rahat rahat internete girebilesin diye, sırf terör senin evine de gelmesin diye o dağlarda bir yerlerde ölen, şehit olan insanlar var. Üç gün öncesine başına roket isabet eden, tek suçu evinin balkonuna çıkmak olan, 23 yaşında gencecik masum bir kız var. Ve sen bize, bütün bunlara üzülmek bir kenara "ölenlerine zıp zıp zıplayan" diyorsun öyle mi? Bu nasıl bir ifadedir ya. Bu nasıl bir vicdandır. Bir de insan hakları demiyor musun insan gülse mi ağlasa mı bilemiyor.
Dediğin gibi, komik. İnsanın 23 yaşında, yaşama hakkı elinden alınmış bir insana üzülmezken "insan hakları"nı savunduğunu düşünmesi, hem acıklı hem de komik. İçine düştüğün bu durum tek kelimeyle trajikomik.
onurmusa
15-06-2010, 18:34
Murat Karayılan: "Oysa biz siyasal bir mücadele veriyoruz. Ama devlet buna terör diyor ve Kurd halkına karşı yürüttüğü teröre de ”terörïzmle mücadele” diyor. Devlet üzerimize silah ile, top ile, uçak ile geliyor, Halkımıza zulüm ediyor. Biz de kendimizi savunuyoruz. Aslında bizim esas aldığımız şey silahlı mücadele değil, biz savunma pozisyonundayız ."
Türk milliyetçiliği veya Türk devleti çıkarları gözlüğünden olaya bakarsanız, kaygılarınız anlaşılır olur, ancak insan hak ve özgürlükleri gözlüğünden bakarsanız kabul edilemez olur.
Murat Karayılan: "PKK Kuzey Kurdistan’da Kurd halkının temel ve doğal haklarını talep eden bir harekettir. Bir ulusun temel hak ve özgürlükleri ne ise PKK Kurd halkı için de o hakları istiyor."
Murat Karayılan: "Devlet, cinayetler işleyerek, zor kullanarak hüküm sürdürmeye çalışıyor Kurdistan’da. Üstelik kimse öğrenmesin, bilmesin istiyor bu cinayetleri."
Ne kadar örtüşüyor değil mi? Sanki aynı ağızdan çıkmış gibi.
Elinde çekiç olan her gördüğünü çivi zannedermiş. Senin ağzında örgütün sloganları, herkesi aynı görüyorsun. Sivil bürokrasi başka bir şey, askeri bürokrasi başka. MHP başka, CHP başka, polis başka. Örgütün penceresinden baktığın için hepsi aynı geliyor sana. Çünkü hepsi karşında, "karşı taraf"ta.
Doğduğun, büyüdüğün, yaşamını borçlu olduğun topraklarda, hem de senin için, senin şimdi burda rahat rahat internete girebilesin diye, sırf terör senin evine de gelmesin diye o dağlarda bir yerlerde ölen, şehit olan insanlar var. Üç gün öncesine başına roket isabet eden, tek suçu evinin balkonuna çıkmak olan, 23 yaşında gencecik masum bir kız var. Ve sen bize, bütün bunlara üzülmek bir kenara "ölenlerine zıp zıp zıplayan" diyorsun öyle mi? Bu nasıl bir ifadedir ya. Bu nasıl bir vicdandır. Bir de insan hakları demiyor musun insan gülse mi ağlasa mı bilemiyor.
Dediğin gibi, komik. İnsanın 23 yaşında, yaşama hakkı elinden alınmış bir insana üzülmezken "insan hakları"nı savunduğunu düşünmesi, hem acıklı hem de komik. İçine düştüğün bu durum tek kelimeyle trajikomik.
Asker bürokrasi, mhp, chp başka değil. aynı gözlükle bakıyor. devlet üstün vatandaş ise devlete kul köle olması gereken sürü. Bu sihniyet aynılaştırıyor bunları.
O dağlarda ölen her asker için son derece üzülüyorum. Her gerilla içinde üzülüyorum.
Keşke söylediğin gibi olsaydıda o askerler halk için, halkın güvenliği, huzuru, refahı için oralarda savaşıyor olsalardı.
Maalesef, derin güçlerin çözüm yerine sürekli sorunu büyüttükleri, Kürt halkının taleplerini dinlemek yerine şiddetle bastırmayı, köy yakmayı, katliamlar yapmayı, provakasyonlar yaparak iki halkı düşmanlaştırmayı seçtiğini örnekleriyle gördük.
Son örneği, şemdinlideki kitabevine atılan bomba olayı. Eylemi yapanlar halk tarafından yakalandı ve araçlarında çok sayıda silah ve patlayıcı yanında krokiler çıktı. Araçtakiler askeri personeldi ve dönemin genel kurmayı bir tanesi için tanırım iyi çocuktur dedi.
Bunlar yanlışlıkla yapılan hatamıdır?
23 yaşında öldürülen asker eşine de üzüldüm elbette, ancak anlatmaya çalıştığım şeyi sende çok iyi anlamana rağmen demagoji yapmaktan çekinmiyorsun. Kendi ölenin karşısında kıyamet koparırken, öldürdüğü yurttaşına leş muamelesi yapanların çelişkisini ortaya koymak için kullandığım tabirler üzerinden ucuz demagoji üretmekten çekinmiyorsun.
Murat Karayılan: "Oysa biz siyasal bir mücadele veriyoruz. Ama devlet buna terör diyor ve Kurd halkına karşı yürüttüğü teröre de ”terörïzmle mücadele” diyor. Devlet üzerimize silah ile, top ile, uçak ile geliyor, Halkımıza zulüm ediyor. Biz de kendimizi savunuyoruz. Aslında bizim esas aldığımız şey silahlı mücadele değil, biz savunma pozisyonundayız ."
Murat Karayılan: "PKK Kuzey Kurdistan’da Kurd halkının temel ve doğal haklarını talep eden bir harekettir. Bir ulusun temel hak ve özgürlükleri ne ise PKK Kurd halkı için de o hakları istiyor."
Murat Karayılan: "Devlet, cinayetler işleyerek, zor kullanarak hüküm sürdürmeye çalışıyor Kurdistan’da. Üstelik kimse öğrenmesin, bilmesin istiyor bu cinayetleri."
Ne kadar örtüşüyor değil mi? Sanki aynı ağızdan çıkmış gibi.
Alıntıladığın yazılara katılıyorum. Senin tartıştığın şey iddiaların içeriği değil, kim tarafından söylendiği belliki. İşte tam da bu nedenle gerçeği ıskalıyor, sağlıklı bilimsel tespitler yapamıyorsun.
Murat karayılan iki, iki daha dört eder dese, belli ki itiraz edeceksin.
onurmusa
16-06-2010, 01:26
Ben demagoji mi yapıyorum? Kelimelerin anlamlarını bilerek kullanalım lütfen. Senin hakkındaki fikirlerimi, sempatizanı olduğun örgüt hakkındaki düşüncelerimi gayet açık net söylüyorum işte. Hatta o kadar açık söylüyorum ki "insanları itham ediyorsun" diye tepki aldım. Oysa son mesajından anlaşıldı ki ben kimseyi itham etmiyorum, olanı söylüyorum. Son mesajınla beraber tespitlerimde ne kadar haklı olduğumu ispatlamış oldun. Ona gelmeden önce...
Şu Şemdinli olayı hakkında hiçbir şey bilmiyorsun. Hiçbir şey okumamışsın, televizyonları, gazeteleri, bu konu hakkında yazılan yazıları bile takip etmemişsin. Zaten senden bir analiz beklemiyorum, bu sana haksızlık olur ama en azından bu kadar sığ olmasaydı yorumların. Taraf mı okuyorsun Özgür Gündem mi bilmiyorum ama sana naçizane tavsiyem her fikri oku. Her görüş, her farklı kaynak geçsin elinden. Tek kaynaktan beslenip onun etkisinde kalırsan böyle derinliği olmayan cümlelerle değerlendirirsin olayları. Farklı değerlendirmeler oku ki Şemdinli'de o aracın üstünde tepinip slogan atan, provakasyona gelmiş sürüden bir farkın olsun.
Öncelikle cevabını bilsem de sorayım. Hiç gittin mi, hiç yolun düştü mü Şemdinli'ye? Bak ben sana anlatayım. Şemdinli dediğin bir küçük ilçe. Bu Şemdinli'nin doğru dürüst bir tek caddesi var. O caddede de herkesin bildiği tek bir kitabevi var. Şimdi krokileri görmüşsündür. Keçeli kalemle cadde boydan boya işaretlenmiş. O kitabevi de böyle yuvarlak içine alınmış, üzerine yazılar yazılmış ve öylece arabanın bagajına bırakılmış. O krokiyi bırak bir jandarma istihbarat astsubayına, çocuğa çizsen güler sana. Herkes biliyor zaten burayı der. Tek caddedeki tek kitabevi zaten.
Bir de o iki askerin jandarma istihbaratçı olduğunu duymuşsundur. Hani birisi hakkında dönemin genelkurmay başkanı(genelkurmayı değil, başkanı) "Tanırım, iyi çocuktur" demişti. İşte onlar. Jandarma İstihbarat subay/astsubayı gördün mü hiç hayatında? Askere gitmediysen, gidince göremesen de duyarsın ne olduğunu (Aman askerde burdaki düşüncelerini söyleme). Bir jandarma istihbaratçıya anlatıyorsun hem de salağa anlatır gibi keçeli kalemle, harita üzerine yazarak çizerek.
Bir de üstüne tesadüfe bakın ki arabada beklemesi gereken, gözcülük yapması gereken kişi eski bir terörist, yeni itirafçı olmuş birisi. Ve olaylar gelişir...
İki asker arabadan indikten bir süre sonra patlama, ardından da itirafçının olay yerinden kaybolması. Üstüne halkın arabaya çullanması. Aaa o da ne? Arabanın bagajından çelik yelekler, mermiler, el bombaları ve o çocuğa anlatır gibi çizilmiş krokiler çıkması.
Ve asıl final. Roj Tv'nin 3 dakika sonra sokaktan canlı yayın yapması. Ne ara haber aldınız? Canlı yayın aracınız ne ara oraya gitti? Hadi diyelim ordan geçiyordunuz. Ne ara kurdunuz aparatları? Olayın üzerinden 3 dakika geçmiş. Roj Tv askerleri isim isim açıklıyor, olayı anlatıyor, krokileri veriyor. Ve halk provake edilmiş bir halde arabaya saldırıyor. Ardından asker lojmanlarına yönelip subayların eşlerine saldırıyor.
Senden analitik bakmanı, bu olayı tahlil etmeni beklemiyorum dediğim gibi. Senin yorumun da böyle olacak tabii ki. Kızmıyorum da gerçekten. O yemler, birileri yutsun diye atılıyor zaten.
onurmusa
16-06-2010, 01:41
Alıntıladığın yazılara katılıyorum.
Tartışma benim için bitmiştir. Murat Karayılan'ın yukarıya kopyaladığım yazılarına katıldığını söyleyen bir insan benim için tartışmaya, vakit harcamaya değer bir insan değildir. Bir terör örgütü sempatizanıdır. Belki fiilen değil ama fikren destekçisidir. pkk lı bir militandan düşünce anlamında hiçbir farkı yoktur. Ülkesinin insanlarına ve insanlığına ihanet etmiş bir canlıdır.
Yolun açık olsun saroz.
Başta Karayılan olmak üzere aynı fikirleri paylaştığın tüm teröristler kadar açık olsun yolun...
insan_olmak
16-06-2010, 02:00
Sayın onurmusa şimdi size hitler ile mustafa kemalin iki benzer cümlesini göstersem?
mustafa kemal sizin gözünüzde hitlere katılıyor mu olacak?bu o demek mi?
bazen birtakım doğruları birtakım yanlış kişiler söyleyebilir.
saygılarımla
onurmusa
16-06-2010, 04:01
sayın insan_olmak
Bana lütfen Mustafa Kemal ve Hitler'in aynı konuda aynı fikre sahip oldukları bir örnek gösterir misiniz? Lütfen tartışmayı uzatmadan hemen bir örnek istiyorum. "Birisi Almanlar üstün ırk demiş, diğeri Türk milleti çalışkandır demiş" değil ama. Aynı konu değil çünkü bunlar ve birbirine zıt görüşler. Aynı konu üzerine aynı düşünceyi paylaştıklarının bir örneğini hemen şimdi verir misiniz? Somut örnek üzerinden tartışalım.
Bekliyorum.
Ayrıca bu mesele öyle herhangi bir konu değil. Aynı takımı tutmak gibi basit bir şey değil bu. Karayılan'ın sözleri size göre nedir bilmiyorum ama bana göre öyle "birtakım doğrular" diye nitelenebilecek şeyler değil. Örgütü üzerine, devlet üzerine, bu faaliyetler üzerine pkk nın fikrini açıklıyor. Bu mu "birtakım doğrular"?
Ayrıca saroz bu düşüncelere katıldığını söyledi. Benzetmeme de hiç alınmadı. Ve konuşmalarından da Karayılan'la aynı fikri paylaştığını görüyoruz. Karşılaştırmam gayet yerinde yani. Bunu, karşılaştırmaya konu olan insanın cevabından bile görüyoruz.
saygılarımla
Onurmusa, sen istihbaratçı subaylarla, yani jitemle içli dışlısın belliki. Tamamen subjektif yorumlarından bu anlaşılıyor.
Murat Karayılan'ın yukarıdaki tespitleri bence doğrudur. Ancak ben pkk'yi savunmuyorum. Eleştirdiğim çok sayıda yanlışları var.
Despot zihniyet farklılıkları anlamak istemez. Ya bendensin ya da düşmansın ikilemine sokar. ABD'nin kuleleri yıkıldıktan sonra yaptığı gibi. mhp'nin ya sev ya terket dediği gibi.
Bu tartışma benim içinde bitmiştir. Seninle bu uslupta tartışarak, ilerlemek, bir yere varmak mümkün değil.
onurmusa
16-06-2010, 11:42
Onurmusa, sen istihbaratçı subaylarla, yani jitemle içli dışlısın belliki. Tamamen subjektif yorumlarından bu anlaşılıyor.
Şu cümle bile bilgi birikimini ortaya koyuyor biliyor musun? Jitem başka bir şey istihbaratçı subay başka bir şey. "İstihbaratçı subay yani jitem" demen, bunları birbirine eşitlemen bile bu konuya ne kadar hakim olduğunu gösteriyor.
Ayrıca ha evet jandarma istihbaratla iç içeyim. Ama gelip seninle burda forumda tartışıp bildiklerimi anlatıp kendimi deşifre ediyorum, tehlikeye atıyorum. Manyağım çünkü ben. Bi düşünsene öyle olsam seni kaale alıp cevap verir miyim? Ciddi ciddi öyle olsam seninle kısır tartışmalara mı girerim?
Murat Karayılan'ın yukarıdaki tespitleri bence doğrudur. Ancak ben pkk'yi savunmuyorum. Eleştirdiğim çok sayıda yanlışları var.
Bakalım neler demiş Karayılan.
pkk yı pkk yapan görüşler bunlar zaten. "Devletin Kürt halkına karşı terör yürüttüğü", "aslında pkk nın terör yapmadığı, bunu devletin böyle isimlendirdiği", "pkk nın sadece kendini savunduğu", "örgütün tek amacının temel hak ve özgürlükler" olduğu, "devletin Kürdis'tan(!)'da cinayetler işlediği" görüşlerine katılıyorsun öyle mi? Milletimizin bu örgütü "terör örgütü" olarak anmasının sebebi, bu görüşler zaten. "Bu görüşlere katılıyorum ama pkk yı da eleştiriyorum" nasıl bir "çevir kazı yanmasın"dır. pkk nın sözde komutanları bile zaman zaman kanallarına çıkıp örgütü eleştiriyorlar zaten. Bu, senin terör örgütüne fikren ne kadar destek olduğunu değiştirmiyor ki. Sen pkk yı terör örgütü yapan şeylere katılıyorum diyorsun. Yani bu "Hitler'in Yahudileri öldürme tezine katılıyorum, adam bu konuda haklı ama Hitler'in de eleştirdiğim yönleri var tabii" demek kadar komik.
Bu tartışma benim için de bitti. Kendisi gibi düşünmeyen herkese "despot", "diktacı" diyen bir zihniyetten olsa olsa slogan öğrenilir, propaganda öğrenilir ki benim de buna hiç niyetim yok.
insan_olmak
16-06-2010, 13:52
Milletler hayasızlıklarla değil,fedakarlıklarla kurtarılır.
Adolf Hitler
“Bundan sonra milli mukaddes gayemiz için her türlü fedakarlıkla çalışmak üzere milletin sinesinde bir mücahit fert sıfatıyla bulunmakta olduğumu tamimen arz ve ilan eylerim.”
Mustafa Kemal
Hayat güçsüzlüğü affetmez.
Adolf Hitler
Medeni olmayan insanlar, medeni olanların ayakları altında kalmaya mahkumdurlar.
Mustafa Kemal
Yeterli mi sevgili onurmusa?
benim anlatmak istediğimi mi bile anlamamışsınız.Ben hitlerle mustafa kemali benzetmiyorum!Ben bazı konularda en uç insanların bile bazı konularda aynı düşünebileceğini söylemek istemiştim!
siz sayın saroz'un da dediği gibi sözlere değil söyleyenlere bakarak bir çıkarım yapıyorsunuz.şimdi murat karayılan ''insan olmak çok önemli'' dese biz bu düşünceyi onaylasak karşı mı çıkacaksınız.İşte benim anlatmak isteidğim noktada buydu ama siz konuyu''mustafa kemall şöyle şöyledir.Hitler şöyle şöyledir nasıl benzerler?''gibi bir duruma getiriyosunuz ama ben bunu söylemiyorum.Umarım yeterlidir.
son olarak
Mustafa Kemal; bir millet, bütün vasıtalarından mahrum edilse dahi, kendini kurtaracak vasıtaları yaratabileceğini ispat eden adamdır.
Adolt Hitler
şimdi bunu hitler söylüyorsa kesin yanlış söylüyodur değil mi?
saygılarımla
insan_olmak
[B]Milletler hayasızlıklarla değil,fedakarlıklarla kurtarılır........................................ .................................................. .................................................. ....i?
saygılarımla
insan_olmak
Güzel yazmışsınız da konu bu kadar basit değil.PKK yı savunma üstü kapalı yapılıyor, yeri geldiğinde daha net şekilde yapılıyor.Hatta PKK yı temize çıkarıp askerlerimizi kötülemek adına yalanlar atılıyor.Biri yalanları ortaya çıkarınca geri adım atılıyor.Tüm bunlara site moderasyonunundan sorumlu bazı arkadaşlarda dahildir.İlk baştan da okunabilir.Ben son 40 sayfayı ciddi tavsiye ederim.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=4353&highlight=k%FCrt+sorunu
Turan dursun forumları malesef külliyen yanlı davranmaktadır.Şu da kanıtıdır.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=18773&page=3
25.mesaj.
Turan Dursun gibi aydın bir insanın ismi bu yanlı hareketlerle kirletiliyor.
Açıkça söylüyorum kürt milliyetçisi taife ile ülkücüler arasında hiç bir fark yoktur.Tamamiyle aynı hastalıklı odaktan hareket ederler.
Burada kürt milliyetçileri sorun olduğuna göre yine açıkça yazayım;
Emellerinize ulaşmak için çook kan dökmeniz ve döktürmeniz gerekiyor.Göze alınız.
insan_olmak
16-06-2010, 14:53
Sevgili naper
benim demek istediğim insanları karalamak için bak sözleriniz benziyor denmesi yanlış.sorun pkk'nın savunulup savunulmaması değil kişiler üzerinden benzetmelerle insanlar damgalanmaya çalışılıyor.İşte bu yanlıştır
konuya şimdilik bu kadar dahil olmak istediğim için söyleyecekleriim noktalıyorum.
saygılarımla
insan_olmak
insan_olmak;
Konuya katılmamak kararınıza saygı duyuyorum.
Ancak ortada bir gerçek var.Bazı forum üyeleri Cumhuriyet, Mustafa Kemal ve kazanımları ile sistemli bir şekilde uğraşıyor.Ve geçmiş konuları kurcaladığınızda tüm eleştirilerini "Kürt Milliyeti" eksenine otutturduklarını göreceksiniz.
Çanakkale savaşını bile Mustafa Kemal'i yermek için kullanma çabasına giriyorlar.Dahası çanakkale savaşındaki başarıların arap, hintli, ermeni asıllı askerlerle kazanıldığını iddia edecek kadar ileri gidiyorlar.Türk askerlerin alman desteği, arap desteği olmadan hiç bir şey yapamayacağını iddia ediyorlar.Ve her nasılsa bu işi evirip çevirip "kürt" eksenine getiriyorlar.Ne mutlu ki, yanıtlarını almışlar ilgili konu başlığında.
Bir önceki gönderimde verdiğim linkte de durum aynı.Sinsi sinsi işi Kürt Kafatasçılığına götürüyorlar.Karşılarına kuvvetli argümanlarla biri çıktığında bir geri adım atıp, olay soğuduğunda başka taraftan saldırıyorlar.
Bu arkadaşlar "açılım" zokasını da öyle bir yemişler ki AK partisi gibi direkt ve net din üzerinden siyaset yapan bir partiyi eleştirme noktasında ise sukunetlerini koruyorlar."Dinlerden özgürüz ama lehimize hareket varsa din üzerinden olabilir" noktasındalar.
Örneğin "Kürt Toplumu" konusunda insan hakları, yargısız infaz nutukları atan arkadaşlarımız; konu ergenekon davası olunca; kanıtsız ya da yasa dışı yolla kanıt elde edilerek 3 (üç) yıldır cezaevinde tutulanlar noktasında yine sukunet içindeler.
Tamam arkadaş.Tabii ki ne Mustafa Kemal ne de Türkiye Cumhuriyeti hatasız değildir.Askeri darbelerle dalga dalga gelen bir baskı ve dikta hüküm sürmüştür.Bir çok insan temel hak ve hürriyetlerinden alıkonulmuştur.
Ama şiddetle karşı çıktığım nokta sanki bu haksızlıklar sadece bir etnik köken hedef alınarak yapılıyormuş izlenimi uyandırılması ve rakibi bir şekilde devirmek adına alenen gerçeklerin çarptırılmasıdır.
Bu ülkede yüzlerce Kürt işkenceden geçmiştir.Geçmiştir de; yüzlerce Türk vatandaşımız da işkenceden geçmiştir.Ziverbey köşklerini biliyoruz.
Tamam Kürtlere "kro" denmiştir de; biz çerkeslere de "at hırsızı" denmiştir.Alevilere "kızılbaş" denmiştir.Sadece dilini konuşamayan Kürtler midir?Sadece ilçesinin adı değiştirilen Kürtler midir?
İşin özü Türkiyede zaten doğru dürüst Türk yoktur.Bildiğiniz gibi gerçek Türkler çekik gözlü, kavruk tiplerdir.Hala anadaluda az miktarda vardırlar.Onlara türkmen denir.Türkmen köyü, Türk köyü diye bir ayrım vardır anadoluda.Bilen bilir.Ayrıca "Türk" ismi bize başkaları tarafından verilmiştir.
Ben ırksal olarak Türk değilim.Ama Türküm arkadaş.Çıkarlarım böyle gerektiriyor.Bu ülkede doğdum ve büyüklerim Türk vesaire gibi bir ırk sorgulaması yapmadan bu ülkeyi işgalcilerden kurtarmıştı doğduğumda.Bunu ben seçmedim ve seçemezdim.Böylece kabul ettim.İnsan hakları ve demokratikleşme konusunda yol alınması gerekiyor tabii ki...
Ama bunu sadece "Kürt" etnik kökeni üzerinden uygulayıp, yapmaya çalışmak noktasında kesin ve net ayrılıyoruz.
Karşı komşum karadenizli.Rum.Rumca biliyor, köylerinin eski ismi de rumca ve zaten sapsarı mavi gözlü bir adam.Dedesini kurtuluş savaşında kaybetmiş ve babası dedesini hiç görmemiş!Ne olacak şimdi?Bu adamın dedesi ne için savaştı.
Özellikle ağzına demokrasi, insan hakları, din ve vicdan hürriyeti kelamlarını sakız etmiş arkadaşların mhp kıvamında kürtçülük yapması çok tehlikelidir.Çünkü bu yaklaşım en nihayetinde bir karşılık bulacaktır.Bunun adı iç savaştır ve o savaşta ben sizlere şans dilerim, zira şansa ihtiyacınız olacak...
onurmusa
16-06-2010, 17:43
sevgili insan_olmak
Mesajlarınızı okuyunca fark edilen bir durum var: Sapla saman birbirine karışmış.
Ya anlamak istemiyorsunuz ya da bu olayda görüş belirten herkesi yanlış anlıyorsunuz.
İkincisi olduğunu umarak açıklıyorum sözlerimi.
Birincisi, ben Mustafa Kemal'le Hitler'i benzettiğinizi iddia etmedim. Onu nerden çıkardınız anlamadım. Var mı aynı konuda aynı fikre sahip oldukları dedim.
İkincisi, Mustafa Kemal ve Hitler'in "hayat güçsüzlüğü affetmez, güçlü olmak gerekir" ya da "milletleri kurtarmak için fedakarlık gerekir" minvalindeki, sizin de bizim de yüzde yüz doğru olarak kabul edeceğimiz, genelgeçer sözlerini kopyalayıp yeter mi demişsiniz. İşte kafa karışıklığı tam bu noktada.
Bir önceki mesajımı okusaydınız anlardınız demek istediğimi. Ben kimseye Murat Karayılan'la herhangi bir konuda aynı düşünüyorsun demek ki ondansın demedim. Murat Karayılan'la "pkk'nın amacı ve eylemleri, devletin amacı ve eylemleri" gibi konularda aynı düşünüyorsun dedim.
Karayılan "PKK Kuzey Kurdistan’da Kurd halkının temel ve doğal haklarını talep eden bir harekettir. Bir ulusun temel hak ve özgürlükleri ne ise PKK Kurd halkı için de o hakları istiyor." diyor ve saroz buna katılıyorsa;
Karayılan "Devlet, cinayetler işleyerek, zor kullanarak hüküm sürdürmeye çalışıyor Kurdistan’da. Üstelik kimse öğrenmesin, bilmesin istiyor bu cinayetleri." diyor ve saroz buna katılıyorsa;
Karayılan "Oysa biz siyasal bir mücadele veriyoruz. Ama devlet buna terör diyor ve Kurd halkına karşı yürüttüğü teröre de ”terörïzmle mücadele” diyor. Devlet üzerimize silah ile, top ile, uçak ile geliyor, Halkımıza zulüm ediyor. Biz de kendimizi savunuyoruz. Aslında bizim esas aldığımız şey silahlı mücadele değil, biz savunma pozisyonundayız ." diyor ve saroz buna katılıyorsa
buradan çıkan tek bir anlam vardır:
saroz, Karayılan'la pkk'nın varlığı konusunda, devletin bölgedeki faaliyetlerinin ismi konusunda, pkk nın eylemlerinin amacı konusunda aynı fikre sahip demektir. Benim bütün söylediğim bu. Bunu saroz da inkar etmiyor zaten. Tam tersi katılıyorum diyor. Dolayısıyla kimse damgalanmaya çalışılmıyor. Kendisi aynı fikirde olduğunu söylüyor, bu bir iddia değil.
Öte yandan Hitler'in ve Atatürk'ün hayat üzerine herkesin söyleyebileceği derecede genel ve normal sözlerini alıp tartışmaya dahil etmek bana kalırsa abesle iştigal olmuş. Ben Karayılan'ın alalede, hayat üzerine bir sözünü alıp "bak sen de ondansın" demedim. Karayılan "insan olmak çok önemli" de dememiş, o sizin iyi niyetiniz. Terör örgütünün filli lideri ve saroz bu konuda yani güneydoğu konusunda aynı düşünüyor dedim.
Çünkü Karayılan'ın sözleri zaten örgütün dağda oluş amacı. Bu sözler zaten teröristlerin devletle çatışmalarının sebebi olan sözler. Karayılan, röportajda örgütünün neden dağda olduğu sorusuna verdi bu cevapları. Örgütünüzün amacı ne, neden dağdasınız sorularına verilen cevaplar bunlar. saroz da bu sözlere katıldığına göre demek ki saroz da "örgütün amacı, neden dağda olduğu, devletin mi pkk nın mı terör uyguladığı, bölgenin adı" gibi konularda Karayılan'la aynı fikri paylaşıyor demektir. Bu fikirleri paylaşan bir insanı da ben tartışmaya değer bulmam diyorum. Bence gayet açık.
İyi niyetle(öyle olduğunu düşünüyorum), "uç insanlar bile bazen aynı düşünür" diyorsunuz ama gördüğünüz gibi içinde bulunduğumuz durumla bu tespitin uzaktan yakından hiçbir ilgisi yok. Ne "uç insanlar" söz konusu ne de "uç fikirler".
Ayrıca ben bu eleştirinizi olumlu buluyorum. Sözlerime açıklık getirmiş oldum.
Lütfen arada sırada da olsa, insanların damgalanmasına olan bu tepkinizi, kendisi gibi düşünmeyenleri despot, diktacı diye damgalayan insanlara da yöneltin olur mu? O zaman iyi niyetinize bütün kalbimle inanacağım.
Saygılarımla...
onurmusa
16-06-2010, 17:48
Turan Dursun gibi aydın bir insanın ismi bu yanlı hareketlerle kirletiliyor.
Açıkça söylüyorum kürt milliyetçisi taife ile ülkücüler arasında hiç bir fark yoktur.Tamamiyle aynı hastalıklı odaktan hareket ederler.
Burada kürt milliyetçileri sorun olduğuna göre yine açıkça yazayım;
Emellerinize ulaşmak için çook kan dökmeniz ve döktürmeniz gerekiyor.Göze alınız.
Baştan sona katılıyorum.
Saygılarımla...
benim anlatmak istediğimi mi bile anlamamışsınız.Ben hitlerle mustafa kemali benzetmiyorum!Ben bazı konularda en uç insanların bile bazı konularda aynı düşünebileceğini söylemek istemiştim!
siz sayın saroz'un da dediği gibi sözlere değil söyleyenlere bakarak bir çıkarım yapıyorsunuz.şimdi murat karayılan ''insan olmak çok önemli'' dese biz bu düşünceyi onaylasak karşı mı çıkacaksınız.İşte benim anlatmak isteidğim noktada buydu ama siz konuyu''mustafa kemall şöyle şöyledir.Hitler şöyle şöyledir nasıl benzerler?''gibi bir duruma getiriyosunuz ama ben bunu söylemiyorum.Umarım yeterlidir.
Allah, insanlara iyilik yapmayı emrediyor. Niye peki her fırsatta Allah'ı kötülüyorsunuz? Bir tane mesajınızı gösterir misiniz bana, şunlarda şunlarda söyledikleri yanlış ama şurada Allah çok doğru söylemiş dediğiniz...
Murat Karayılan "insan olmak çok önemli" der ise siz bu düşünceyi onaylar mısınız? Onayladığınızda, Karayılan'ın insanlık düşüncesi nasıl ise, sizinki de onun insanlık düşüncesi ile aynı olmazmı?
İnsanları öldüren birisinin, "insan olmak çok önemli" demesinden ötürü onun yüzüne mi tükürürsünüz "bu lafı söylüyorsun madem de niye insanlık yapmıyorsun!" dersiniz yoksa "hmmm, insanları öldürüyor ama bak doğru söz söyledi, gel de buna katılma şimdi" mi dersiniz?
Hakikaten, insan olmak adına düşülen durumlara yazıklar olsun...
insan_olmak
16-06-2010, 21:27
konuya cevap yazmayacağım demiştim ama şahsıma sorulan soruya cevap vermek istiyorum.
Allah, insanlara iyilik yapmayı emrediyor. Niye peki her fırsatta Allah'ı kötülüyorsunuz? ...
Allah'ı kötülemek nedir?ben gördüğümü söylüyorum.Ayrımcı baskıcı korkutucu..vb sıfatları taşıyorsa bunları kanıtlarıyla anlatırım.siz benim kötülediğimi idda ediyorsanız bunu kanıtlarıyla açtığım konularda açıklarsınız ancak açıklayamıyorsanız bana ''allahı kötülüyorsunuz''diyemezsiniz.!
Bir tane mesajınızı gösterir misiniz bana, şunlarda şunlarda söyledikleri yanlış ama şurada Allah çok doğru söylemiş dediğiniz
böyle bir zorunluluğum mu var?Ayrıca Allah ile insanların sözleri arasında farklar vardır.
İkisi aynı şeyler değildir.Konuyu saçma sapan yerlere getirmeyin.
Murat Karayılan "insan olmak çok önemli" der ise siz bu düşünceyi onaylar mısınız? Onayladığınızda, Karayılan'ın insanlık düşüncesi nasıl ise, sizinki de onun insanlık düşüncesi ile aynı olmazmı?
Efendim siz konuyu dağıtma konusunda özel bir dil eğitimi mi alıyorsunuz?
benim orda söylediğim''genel olarak hepimizin benimsediği insani değerlerdi''
konumuz başkası ile benim insan olma anlayışım değil ki?!örnek verdiğim şey kişi de değil x kişisi olsun bu kişi insan olmak önemli dediğinde ona katılırım elbette.şimdi siz gelmiş onun insanlık düşüncesi falan diyorsunuz.iyide benim örneğim''standartlara göre insan olmak''idi.
İnsanları öldüren birisinin, "insan olmak çok önemli" demesinden ötürü onun yüzüne mi tükürürsünüz "bu lafı söylüyorsun madem de niye insanlık yapmıyorsun!" dersiniz yoksa "hmmm, insanları öldürüyor ama bak doğru söz söyledi, gel de buna katılma şimdi" mi dersiniz?
Benim demek istediğimi ısrlarla inatla anlamayıp başka yerlere çekmenizi tebrik ediyorum tekrar tekrar.Ben diyorum ki konu iki kişinin cümlelerinin konup ''bak aynı söylüyonuz'' denilerek benzeştirme yoluyla kişiye saldırılması bu yanlış.Yoksa kişi murat karayılana katılmış katılmamış değil!
Son olarak önce kendi düştüğünüz duruma bakın daha sonra başkalarının durumlarına yazıklar olsun dersiniz.Birazda kitap okumanızı öneririm.
Saygılarımla
insan_olmak
Allah, insanlara iyilik yapmayı emrediyor. Niye peki her fırsatta Allah'ı kötülüyorsunuz? Bir tane mesajınızı gösterir misiniz bana, şunlarda şunlarda söyledikleri yanlış ama şurada Allah çok doğru söylemiş dediğiniz...
Sayın Enveyme, yine sap ile samanı karıştırıyorsun. Şehirlerde demokratik siyaset yapma olanakları yok edilen insanların dağa çıkmaları yüzlerce yıldır yaşanan bir olgudur. Dağa çıkmış bir grubun liderlerinden birisi bu tespiti ifade etmiş. Bu benim tespitimle örtüşüyor.
Demokratik koşullarda siyaset yapma olanakları sağlanırsa bu şiddet durur. PKK 10 yıla yakın ateşkes uygulayarak demokratik siyaset olanaklarının sağlanması için çaba gösterdi.
Genelkurmay pkk eski kirli günlerine yeniden dönüyor diyerek son yıllardaki eylemsizliğini ve çabalarını onaylamış hatta itiraf etmiştir.
Karşılığında hiçbir adım atılmadı.
(Bu sözlerimden dolayı senin ve diğer milliyetçi üyelerin nme diyeceğini tahmin ediyorum. Ama somut durum budur. Sizler aynı sorun uzak bir coğrafyada yaşansa bu gözlüklerinizle bakmayacaksınız.)
Senin yorumunun bu konuyla ne alakası var? Silaha başvuran pkklılar insan hakları dediğinde yüzlerine tükürelim peki, köyleri yakan, savunmasız köylüleri öldürüp toplu mezarlara atanlar, gerilla kıyafeti giyip sivil insanları öldürerek provakasyon yaratan, 1.5 yaşında azat bebeğe cinsel işkence dahil çeşitli işkenceler uygulayanların lideri konuştuğunda ne yapmalıyız?
Hemen her yazımda şiddetten yana olmadığımı söyledim.
Şiddet şiddeti doğurur. Bir tarafı görüp diğer tarafı görmezseniz şiddetin devamına hizmet edersiniz.
PKK şiddetinin durması TC. devletinin elindedir. Uygulayacağı demokratik ortam ile bu şiddet ve kan durur diyorum.
Ama sizler beylik laflarla hamaset yapmaktan öteye geçemiyorsunuz. Hergün insanlar ölüyor. Bu kanın sorumlusu sorunu çözmek yerine devleti kutsayan, insan hak ve özgürlüklerini tanımayan despotik anlayışlardır.
Bu anlayışa hizmet ederek kan dökülmesine neden olanlara yazıklar olsun....
Sayın Enveyme, yine sap ile samanı karıştırıyorsun. Şehirlerde demokratik siyaset yapma olanakları yok edilen insanların dağa çıkmaları yüzlerce yıldır yaşanan bir olgudur. Dağa çıkmış bir grubun liderlerinden birisi bu tespiti ifade etmiş. Bu benim tespitimle örtüşüyor.
Demokratik koşullarda siyaset yapma olanakları sağlanırsa bu şiddet durur. PKK 10 yıla yakın ateşkes uygulayarak demokratik siyaset olanaklarının sağlanması için çaba gösterdi.
Genelkurmay pkk eski kirli günlerine yeniden dönüyor diyerek son yıllardaki eylemsizliğini ve çabalarını onaylamış hatta itiraf etmiştir.
(Bu sözlerimden dolayı senin ve diğer milliyetçi üyelerin nme diyeceğini tahmin ediyorum. Ama somut durum budur. Sizler aynı sorun uzak bir coğrafyada yaşansa bu gözlüklerinizle bakmayacaksınız.)
Senin yorumunun bu konuyla ne alakası var? Silaha başvuran pkklılar insan hakları dediğinde yüzlerine tükürelim peki, köyleri yakan, savunmasız köylüleri öldürüp toplu mezarlara atanlar, gerilla kıyafeti giyip sivil insanları öldürerek provakasyon yaratan, 1.5 yaşında azat bebeğe cinsel işkence dahil çeşitli işkenceler uygulayanların lideri konuştuğunda ne yapmalıyız?
Şiddet şiddeti doğurur. Bir tarafı görüp diğer tarafı görmezseniz şiddetin devamına hizmet edersiniz.
PKK şiddetinin durması TC. devletinin elindedir. Uygulayacağı demokratik ortam ile bu şiddet ve kan durur diyorum.
Ama sizler beylik laflarla hamaset yapmaktan öteye geçemiyorsunuz. Hergün insanlar ölüyor. Bu kanın sorumlusu sorunu çözmek yerine devleti kutsayan, insan hak ve özgürlüklerini tanımayan despotik anlayışlardır.
Yazınız kendi içerisinde tutarsız.Şiddetten yana değilim deyip araya gerillanın dağa çıkma hakkını sokuşturuyorsunuz.
Arkadaşım bana göre hava hoş.Hem ben senin gibi tutarsız da değilim.
Hiç ama hiç bir ülke kendi topraklarında 3-5 tane çapulcuya yol kestirmez.Bunun karşılığında şiddet görür.Burada da görecektir.
Eğer senin anlattığın PKK mazlum ve Kürt halkından yana olsa, en başta Kürtler tarafından desteklenirdi.15 milyondan fazla Kürt yaşıyor ülkemizde.10 milyonu seçmen olsa bunların, PKK nın meclisteki uzantısının aldığı oy bunun
%18 idir.
Benim burada sabahtan akşama kadar muhattap olduğum insanların yarıdan fazlası Kürt.Hiç bir sorunumuz yok aramızda.Gayet iyi geçiniyoruz.
Öyle izmirde, ankarada, istanbulda oturup; kaba kaba konuşmak kolay, madem PKK ile aynı çizgidesiniz çıkınız dağa...
Merak etmeyin isterseniz mecliste, yok derseniz dağda her türlü mücadeleye bizler hazırız...Paşa, ağa keyfiniz bilir!
Yazınız kendi içerisinde tutarsız.Şiddetten yana değilim deyip araya gerillanın dağa çıkma hakkını sokuşturuyorsunuz.
Arkadaşım bana göre hava hoş.Hem ben senin gibi tutarsız da değilim.
Hiç ama hiç bir ülke kendi topraklarında 3-5 tane çapulcuya yol kestirmez.Bunun karşılığında şiddet görür.Burada da görecektir.
Eğer senin anlattığın PKK mazlum ve Kürt halkından yana olsa, en başta Kürtler tarafından desteklenirdi.15 milyondan fazla Kürt yaşıyor ülkemizde.10 milyonu seçmen olsa bunların, PKK nın meclisteki uzantısının aldığı oy bunun
%18 idir.
Benim burada sabahtan akşama kadar muhattap olduğum insanların yarıdan fazlası Kürt.Hiç bir sorunumuz yok aramızda.Gayet iyi geçiniyoruz.
Öyle izmirde, ankarada, istanbulda oturup; kaba kaba konuşmak kolay, madem PKK ile aynı çizgidesiniz çıkınız dağa...
Merak etmeyin isterseniz mecliste, yok derseniz dağda her türlü mücadeleye bizler hazırız...Paşa, ağa keyfiniz bilir!
Şiddet şiddeti doğurur ne demek sence? Halkına şiddet uygulayan her devlet karşılığında da şiddet görür. Karşısındakinin adınıda senin tabirinle çapulcu koyar. Sen devletinin gözünden bakıp hezeyan içerisinde hamaset düzeyinde ses çıkarmaya devam et.
Bir gerilla hareketi 25 yıldır her türlü saldırıya karşı dağda varolmaya devam ediyorsa halk desteği var demektir. Yoksa 1 ay bile yaşayamazlar.
sokak kabadayısı kıvamında sizi ''heryerde döveriz'' demek tam da devletlü zihniyetinin bir tezahürüdür.
Sen kimin canıyla kimle pazarlık ediyorsun? Kan ile, şiddet ile, baskı ve zulüm ile despotça bastırırım, sustururum sorun kalmaz diyorsun.
Senin gibi düşünenler şiddetten besleniyor. Sen daha çok zulüm yaparak çözerim üreteceğini zannediyorsun.
Tarihte bu yöntemle sadece kısa süreli başarı elde eden despotlar sonunda mutlaka yıkıldılar.
Her zaman kaybettiler ve kaybetmeye mahkumdurlar.
Benim ülkemde de demokrasi ve insan hakları kazanacaktır.
4sorum var
1: demokratik hak nedir?:özerklik,kürtçe eğitim vb midir.
2:farz edelim bunlar verilirse terörün ciddi ciddi biteceğini mi sanıyorsun.
3:apo hapisten çıkmadan genel af çıkarmadan pkk silah bırakır mı?bu yapılırsa türkiyede iç savaş çıkmaz mı?bunu yapan hükümet %1 oy alabilir mi?
4:demokrasi feodal bile değil kabile düzeyde yaşayan herkesin bir ağa veya şıha bağlı olduğu köylü bir toplumda uygulanabilir mi?
Şiddet şiddeti doğurur ne demek sence? Halkına şiddet uygulayan her devlet karşılığında da şiddet görür. Karşısındakinin adınıda senin tabirinle çapulcu koyar. Sen devletinin gözünden bakıp hezeyan içerisinde hamaset düzeyinde ses çıkarmaya devam et.
Bir gerilla hareketi 25 yıldır her türlü saldırıya karşı dağda varolmaya devam ediyorsa halk desteği var demektir. Yoksa 1 ay bile yaşayamazlar.
sokak kabadayısı kıvamında sizi ''heryerde döveriz'' demek tam da devletlü zihniyetinin bir tezahürüdür.
Sen kimin canıyla kimle pazarlık ediyorsun? Kan ile, şiddet ile, baskı ve zulüm ile despotça bastırırım, sustururum sorun kalmaz diyorsun.
Senin gibi düşünenler şiddetten besleniyor. Sen daha çok zulüm yaparak çözerim üreteceğini zannediyorsun.
Tarihte bu yöntemle sadece kısa süreli başarı elde eden despotlar sonunda mutlaka yıkıldılar.
Her zaman kaybettiler ve kaybetmeye mahkumdurlar.
Benim ülkemde de demokrasi ve insan hakları kazanacaktır.
Daha önce sordum.Benim sahip olupta herhangi bir Kürt vatandaşın sahip olmadığı, benim hak sahibi olduğum ama bir Kürt yurttaşın sahip olmadığı şey nedir?
Kaldı ki toplam Kürt nufusun 5 te 1 i bile desteklemiyor PKK yı!
Bak sana ne anlatayım.Vartolu bir amca geldi geçen.Çay içtik lafladık.Özler misin vartoyu diye sordum.Aynen şöyle dedi bana;
"Delikanlı; vartoda 300 baş küçük 100 küsür baş büyük hayvanım ve arazim vardı.Çocuklarımla çalışırdık.Orada bana misafir gelsen sana bir kuzu devirirdim.Burada misafir gelsen bir bardak çay koyarım belki önüne!"
Neden bıraktın da geldin amca madem dedim.
Devam etti;
"Teror yüzünden.Ya oğlunun birini vereceksin ya da dördünüde alırız senden dediler.Zaten haraca kesiyorlardı, çocuklar erince birini istediler.600 lira verecez maaş dediler(aslında dolarmış, sonra öğrendim).Mecbur yok pahasına sattım malı mülkü, 550 lira bağ-kur maaşım kaldı, devlet bizi koruyamadı!"
O maaş olarak verilecek paranın nereden geldiği bir yana, senin meşhur gerillan işte bu.Kendi halkını haraca kesecek, ölümle tehdit edecek ve hatta yapacak canii çapulcu gurubu.
Bir örgütün arkasında halk desteği olmadan da bir ülkeyle mücadele edebilir.Tabii arkasında başka ülkeler var ise...
Yunanistan, suriye, yakın zamana kadar iran, bariz olarak ırak ve el altından ABD senin gerillalara destek atmasın bir gün tutunamazlar.Bilineni yazmaya gerek yok, ama ben bilmiyorum dersen PKK ya akan para ve silah yardımı ile ilgili doneler verebilirim sana.
Başka bir devletin kucağında oturup Türkiyeye diklenmek, aynen bir finonun sahibinin kucağından havlamasına benzer.Gözünde canlandır.Tasmanın kimin elinde olduğunu biliyoruz.
Bu noktada vartolu amcanın devlete kızmasının haklı sebepleri var.Dilini konuşmasına müsade etmedi, müziğine ve kültürüne de...Ayrıca koruyamadı mezraasını.Her ne pahasına olursa olsun onu ve oğullarını, eşini vesaire korumalı, can güvenliğini sağlamalıydı.
Ama asıl anlaşamadığımız nokta şu ki, vartolu ya da Kürt ya da alevi diye değil.Devlet aynı zaafı çorum, maraş, sivas gibi daha çoğaltılabilecek bir çok yerde verdi.Vatandaşını ve temel haklarını koruyamadı.Bizim bu noktadan hareket etmemiz lazım.
Yok ben hala Kürt noktasındayım dersen ülkücülerden hiç bir farklı duruş arzetmezsin.Ve ne yaparsan yap iki kafatasçı gurup karşı karşıya geldiğinde kazanan güçlü ve kalabalık olan olacaktır.
Bir soru daha; nerede yaşıyorsun?
Diyelim ki doğuda bir Kürt devleti kuruldu.Ayrıldı Türkiyeden.Nerede yaşayacaksın?Senin Ahmet TÜRK kuşadasında, çeşmedeki yazlıklarını bırakıp gidecek mi?
Gitmezsin değil mi?
Öncelikle demokrasi istediğin toplumda demokrasinin tırnak ucu kadar alametleri olacak.Hangi Kürt iş adamı doğuya bir çivi çakmış.Tanıdığım kalifiye tüm Kürtler doğudan kaçıp muğla, izmir, istanbul vesaire illere kaçıyorlar.En son bir çocuk uzmanı erganili arkadaşım devletten istifa edip muğlaya yerleşti.
Neden?
Çünkü doğuda iki dolmuşçu sıra kavgası yapar, 23 kişi yaralanır 3 kişi ölür.İstedikleri kızı vermediler diye düğün basar katliam yaparlar.Kız istemek vermek mevzuusuna hiç girmeyim.Gelinine tecavüz eder hamile bırakır, töre diye bir de küçük oğluna vurdurur.
Bunlar münferit olaylar mıdır?
Git kahramanmaraşın çerkes köylerine.Bir bak bakalım nasıl yaşıyor insanlar.Devlet onlara ne vermiş, ne hizmet götürmüş, çerkesçeyi yasaklamamış mı?
Neden birbirlerini kesmiyorlar, neden tek eşliler, neden kuzenleri ile evlenmezler?Bu adamlar neden ceza evi olmayan toplum diye nam salmıştır?Neden marabalık yoktur, neden ağa yoktur?Neden ikiden fazla çocuk yapmak ayıptır?
Peki tüm bu gün gibi olupta ifade edilemeyen gerçeği değiştirmek için sen ne yaptın?Okur yazar, kafası basan, araştıran bir insan olarak ne katkın oldu halkına.Veya senin gibi aklı başında Kürtlerden hangisi gidipte doğuya bir okul açmış, hangisi bir fabrika kurmuş, hangisi kan davası ya da doğum kontrolü için bir kampanya başlatmış.Ancak Türkiyenin güzide şehirlerinde klavye başında kuru sıkı atıyorsunuz.İcraat sıfır!
Herif parayı vurur vurmaz bodrumda alıyor soluğu.Halikarnas diskoteğiyle uğraşıyor.Halis TOPRAK denen düdük neden eskişehire basmış parayı?Gidip memleketine bir hastane bir okul yaptıramaz mıydı?
Biz bile bir sosyal gurupla muşa, bitlise kitap, defter v.s. okul malzemesi yardımı yaptık.Benim doğuyla ne alakam var?Sırf insanlık adına...Sorarım senin BDP ne yapmış?Var sa yok sa küfür, şiddet, propaganda.
Önce sen hele bir okuma yazma oranınla uğraş, önce hele mağaradan çık, önce hele şu marabaların kanını emen AĞA bok yeyicisine bir şeyler yap.Pardon, pardon unutmuşum.BDP nin önde gelenleri aşiret ya da destekli...Tabii adam kendi toprağını dağıtır mı?
İşine gelince devlet bize yardım etsin, gelmeyince devlet tukaka...Açık ve net soruyorum;
Siz ne yaptınız halkınız için?
Koca bir hiç!
Ancak metropollerde lüks dairelerde, evlerde oturup bilgisayar başında entellektüel gerilla desteklemece oyunu oynuyorsunuz.
Biz askerdeyken 1800 rakımlı dağ köyüne gittik.80 yaşında teyze tansiyonunu ölçtürmeye korktu.Hayatında ilk defa tansiyonu ölçülüyordu.Pazar günü tatilimizi kenara atıp gittik onlarca köye.
Hangi Kürt doktor gitmişte bir Kürt dağ köyünde çalışmış.
Gideni de canından bezdiriyor senin gerillan.Mecburi hizmetten bile kaçıyor insanlar.Şırnak mezraasında bir bayan doktor köye tayin olsun yalnız yaşasın da göreyim!
Neden aydının yörük köylerinde rahatken şırnakta yaşanmazdır.
Tüm bu cahilliğin, primitifliğin, az gelişmişliğin sebebi Kürtçe konuşulamadığı içinmidir..
Hadi canım sende...
Şiddet şiddeti, acılar acıları davet ediyor. Son günlerde tırmanan şiddetten en başta hükümet sorumludur. Bu kanı durdurmak zorundayız.
Eğer kendi halklarımızla sorunlarımızı çözersek kaşınacak yara kalmaz. Huzur ve refah gönüllü birliktelikle sağlanır. Sayısı en az 15 milyonu aşan bir halkı yok sayamazsınız, taleplerini dinlemek zorundasınız.
Bugün Türkiye’nin en önemli sorunu; Kürt sorununun demokratik çözümü sorunudur ve bu doğrultuda atılacak adımlardır.
Ne var ki Erdoğan ve hükümetinin bu konuda attığı bir adım olmadığı gibi, asker ve emniyet güçlerinin “Asayiş önlemleri ve askeri yöntemlerle sorun çözme” stratejisine teslim olmuş durumdadır.
Bu çıkmaz yol; son dönemde çatışmaları dağlarda askerlerle PKK gerillaları, kentlerde polisle göstericiler arasında olmaktan çıkarmış; Kürtlerle Türkler arasında bir çatışmaya yol açacak biçimde ayrımlara dayanmıştır.
Üniversitelerde Kürt öğrencilerle Türk öğrenciler arasında çatışmaların başlamasını kışkırtan bir zemin oluşmaya başlamıştır. Ve eğer bu konularda demokratik adımlar atılmazsa; sorunun asker ve polise havale ederek çözülmesinde ısrar edilirse varılacak yer bellidir!
Herkes sorumlu davranmak zorundadır. Hodri meydan demek en kolayı ama en kanlısı olacaktır. Ardından olacakların, akacak kanın sorumluları, bu sorunu şiddet ve kan yoluyla çözmek isteyenler olacaktır.
Tekrarlıyorum 15 milyon Kürt yurttaşın öncelikli sorunu iştir, aştır, hastanedir, okuldur.
Temel insan hakları noktasındaki haksızlıklar ise sadece Kürt yurttaşlara değil, daha bir çok insanımıza yapılmaktadır.
Temel insan hakları konusundaki haksızlıkları "Kürt açılımı" diyerek çözemezsiniz.Vergisini veren her vatandaşın kanun önünde eşit olması, insan hakları evrensel beyannamesi asgari müştereğinde birleştirilmesi gerekir.
Bildiğiniz gibi ergenekondaki yargı sürecinde sürüyle hata yapılmakta, suçlunun yanında bir çok suçsuz insan yargılanmadan ceza çekmektedir.(Aksi ispatlanana kadar her zanlı suçsuzdur)
İddianameyi bir zahmet okuyunuz.
Siz şimdi hak ve hukuktan bahsedip ondan sonra da suçlu, suçsuz, tek suçu muhalefet olan bir çok insanın hakkındaki iddianameden habersiz yıllarca tutuklu kalmasına göz yumarsanız, bunun en kibar açıklaması tutarsızlıktır.Ve sizi davanızda da haksız duruma düşürür.
Heleki şak şakçı pozisyonu alırsanız(size söylemiyorum, şak şak çı kendini biliyor) bu bana sadece elinde güç olan kullansını ifade eder ve sizin bazı meşruu taleplerinizi bile reddetmem demektir.
Bu olayın bir iç savaşa doğru gittiğini anlamışsınız.Tebrik ederim bu engin görüş açınız için.
Ne zannediyordunuz.Çoğunluk olduğunuz bölgeye gelen öğretmeni vurup, azınlık olduğunuz bölgede süt liman üniversite eğitimi mi alacaktınız?
Güçlüyken barbar, kalabalıkken gaddar; sıkıyı gördün mü mazlum!Klasik şark kültürü..Ama eğri oturup doğru konuşalım, aynı eğilim Türklerde de fazlası ile vardır.
Örneğin şimdi darbelere karşı olan milyonlar var ya;
Hah işte onlar 1980 darbe anayasasını %92 ile kabul etti.
Şimdi bir darbe olsun, asker düşmanlarının %90 ı topuk selamı çakmazsa ben de insan değilim.Yine biz karşı çıkar işkencelerde gebeririz.Aynen 80 de olduğu gibi.
Merak ediyorum ahmet abi, nazlı abla ne yaparlar.Muhtemelen yalakalığa tam gaz devam.
Yanıt vermeye tabii ki mecbur değilsiniz ama önceki mesajda sorduğum "Nerede yaşıyorsunuz? ve "Bağımsız kürt devleti kurulsa gider misiniz?" sorularına yanıt alamadım.
onurmusa
19-06-2010, 18:05
Naper'in yazdıklarının altına sorgusuz sualsiz imzamı atarım. Zaten düşüncelerinin o kadar doldurmuş ki altını, o kadar sağlam gerekçelerle yapmış ki analizini, ilgisiz cevaplar gelmiş. Soruları yanıtsız kalmış. Günlerdir tek bir makul, mantıklı cevap gelmemiş öne sürdüğü argümanlara.
Kimse devletin hataları yok demiyor zaten. Her devletin hatası vardır, bizimkinin de. Ama bu hata kasıtlı olarak bir bölgeye, bir etnik gruba yöneltilmemiştir. Ayrıca devlet bizim devletimiz kardeşim, hatası varsa düzeltmek de benim boynumun borcu. Ama devlete meydan okuyup polisini askerini şehit edip sivil halka da saldıran caniler grubunu "demokrasi ve insan hakları savaşçıları" ilan etmek tek kelimeyle gülünç.
Sen yılda kaç milyar dolarlık uyuşturucu geçiyor o coğrafyadan biliyor musun? pkk nın yıllık kazancı Türk ordusunun kaç katı biliyor musun? Sen o uyuşturucu akışını durdurmadan, örgütün para kaynaklarını bitirmeden "Kürt dili edebiyatı" bölümü açarak terörü bitirebileceğini mi zannediyorsun? Sen o ağalık düzenini kaldırmadan, toprak reformu yapıp köylüyü kendi toprağının hakimi kılmadan terörü bitirebileceğini mi sanıyorsun? Yani ne zannediyorsun, dağdakiler "arkadaşlar Kürtçe televizyon açıldı hadi evlerimize dağılalım" mı diyecekler. Genelde bu soruma verilen cevap da şudur:
"pkk nın arkasındaki halk desteği çekilecek, pkk Kürt halkından kopacak"
Benimse bu fikre cevabım şudur:
pkk Kürt halkından zaten kopuk. Kürtlerin yüzde 10'u, yüzde 20'si bile pkk ve bdp'yi desteklemiyor diyoruz buna bir cevap veremiyorsunuz. Eğer sarozun dediği gibi pkk nın arkasında bir halk desteği olsaydı bugün en az yüzde 30 oy alırdı bdp.
Kürt kökenli yurttaşlar başka bir şey pkk başka bir şey. Eğer Kürt yurttaşlar pkk'yı sahiplenselerdi hiçbirimiz apartmanımızda bir Kürt kökenli yurttaşla beraber huzur içinde yaşayamazdık. Oysa hepimizin apartmanında, iş arkadaşlarında, okulunda, sınıfında Kürt kökenli insanlarımız yok mu? Bir gün olsun birbirinize silah çektiniz mi? Her ilde her ilçede Kürt yurttaşlar var bir gün olsun toplu halde birbirimize girdik mi? İstanbul'da İzmir'de Ankara'da ve diğer büyük metropollerde milyonlarca Kürt kökenli yurttaş var ama bdp bu kentlerde komik oylar alıyor. Doğuda, güneydoğuda bile sandıklar üzerinde baskı kurmalarına rağmen, çoğu yerde kadınların oylarını kocaları kullanmalarına rağmen, aşiret istediği için bdp'ye oy verme gibi olaylara rağmen istedikleri oy oranlarına hiçbir zaman ulaşamıyor. Demek ki halk pkk'yı istemiyor, bdp'yi desteklemiyor. Halkın talebi iş, aş, huzurlu müreffeh bir hayat. Halkın anayasada ikinci bir kimlik gibi, özerklik gibi bir talebi yok. Bunlar halktan kopuk insanların maksatlı sözleri, talepleri.
Bu ülkenin insanlarının tek derdi huzurlu ve rahat bir hayat.
O huzuru ve rahatı kaçıransa pkk.
Buyrun işte. Bugün Şemdinli'de 10 şehit daha var. 14 de yaralı.
Barış güvercini, insan hakları aşığı pkk şakşakçılarının vicdanına duyrulur.
10 gencimiz daha en kutsal insan hakkı olan yaşama hakkından oldu...