PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İran'ın Son Hamlesi

prometheus4517
16-06-2010, 03:24
Arkadaşlar haberlerde es geçilen haberler kısmında okuduğum bir haberden bahsetmek istiyorum. 4 tane haber kullandım :). Neyse. İran Filistin'e gemi gönderiyormuş ve bunlara savaş gemileri eşlik ediyormuş. Bu gemilerden biri de istanbuldan gidecekmiş. İsrail yine vururum demiş. Televizyon izlemediğim için televizyonlardaki haberlerde geçti mi bilmiyorum. Ama internet sitelerinde kıyıda köşede bahsediliyor bu olaydan.

Bu hareketin ciddi sonuçları olacağını düşünüyorum. Bu konuda bilgilerinizi ve öngörülerini paylaşırsanız sevinirim.

evrensel-insan
16-06-2010, 03:53
Saygideger prometheus;

Gemilerin, Cuma gunu varmasi dusunuluyor.

Saygilarimla;
evrensel-insan

prometheus4517
16-06-2010, 04:18
anlamadığım nokta, basın neden bu kadar ilgisiz. savaş çıkma ihtimali bu sefer cidden yüksek. israil deli vurur. iran deli anında cevap verir.

ve kimse bu konuyla ilgilenmiyor mu?

prometheus4517
16-06-2010, 04:19
ayrıca "cuma" günü varacak olmaları da çok anlamlı. cihat ilan etmesin iran? :)

evrensel-insan
16-06-2010, 04:25
Saygideger prometheus;

Zaten dunyayi ve insanoglunu, dugmeyi basacak olan da dahil; bir dugme yasatmiyor mu?, delinin biri basar dugmeye olur, biter. Iran zannedersem, kendisin e uygulanan yaptirima karsi bir misilleme dusunuyor, ama; savasmaya gittigini dusunmuyorum, tahrik etmeye gidiyor. Israil' de yeni tahrik oldugundan, kolay kolay tekrar tahrik olamayacak gibi.

Yoksa, bu ortadogunun yeniden sekillenme plan ve projesinin zamani mi, geldi?, Turkiye'ye ne olur?, misak- milli mi/sevr sinirlari mi?, Iran-Turkiye ittifaki mi/Turkiye/abd/israil ittifakinin, Iran'in ipini cekisi mi?

Walla, komplo teorileri cok ve karisik, her an, her yerde hersey olabilir.:scared:

Belki de Iran "Su nukleerlerime el konmadan, hic olmazsa Allah'in ve Islam'in hayrina kullanayim" diye dusunuyordur.

Saygilarimla;
evrensel-insan

ALKA
16-06-2010, 04:28
anlamadığım nokta, basın neden bu kadar ilgisiz. savaş çıkma ihtimali bu sefer cidden yüksek. israil deli vurur. iran deli anında cevap verir.

ve kimse bu konuyla ilgilenmiyor mu?

Bakalim Israil mi gercekten "deli" yoksa "Iran" mi?

Ama bir de su var, "Deli deliyi görünce sopasini saklarmis..."

Delinin huyunu cok iyi bilen Iran, muhtemelen ilk uyaridan sonra geri cekilir ve gemileri Israil'in kontrol etmesine müsaade eder. Eger Iran bunu yapmazsa kendi karasularina girince Israil'in kendisini vuracagini cok iyi biliyor. Ayrica Israil'in bunu yaparken bu sefer uluslararasi hukuka uygun davranacagini da biliyor. Mesela Mavi Marmara'da yaptigi gibi uluslararasi sulardayken vurmaz. ama bu is Isaril icin gurur meselesine geldigi icin muhakkak vurur. Iran da biliyor bunu.

Su da olabilir, bu söylentiler dogru degil. Iran, akli sira Israil'i korkutmak icin sisirme haberler saliyor medyaya... Iran'in hele BM yaptirim karari almisken Israil ile savasmayi göze alacagini tahmin etmiyorum...

Cünkü Iran, Israil ve ABD'nin Iran'i vurmasi ve Nükleer programini yok etmesi icin mükemmel bir gerekce de sunmus oluyor böylece..

ALKA
16-06-2010, 05:02
Su an haberi Milliyet'te gördüm...

Acaba mi? Bu da ne simdi? Erdogan yine basindan büyük bir is actigini görüp U dönüsü mü yapiyor? Iran gemileri yollayinca birden ABD kadim dostumuz ve model ortagimiz oldu...Erdogan herhalde gündelik gömlek degistirmeyi seviyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin, Orta Doğu ile ilişkilerinin, partisinin iktidarıyla başlamadığını, bu durumun yeni ve farklı olmadığını vurgularken, “Eksenimiz tarih boyunca değişmedi. Şüphesiz ki kadim dostumuz ve (Sayın Obama’nın ifadesiyle), model ortağımız ABD’dir” dedi. Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin misyonunu en iyi idrak edebilecek ülkelerden birinin Amerika olduğunu da vurguladı. vurgulayan Erdoğan, “Şüphesiz ki kadim dostumuz ve Sayın Obama’nın ifadesiyle, model ortaklığı kurduğumuz Amerika Birleşik Devletleri’dir.

ABD ile çok boyutlu bir işbirliği de var. Bugün hala bu dostluğun ve işbirliğinin örneklerini birçok bölgede görüyoruz. Bugün birçok bölgedeki ABD’nin hedefi ve vizyonuyla, Türkiye vizyonu örtüşmektedir. Zaman zaman ortaya çıkan farklılıklar ve kullanılan yöntemler, öncelik sıralamasından kaynaklanan bir farklılıktır. Başkan Obama’nın liderliğinde ABD yönetimi, Türkiye’nin sergilediği dış politika duruşunun, bu işbirliğini azaltacak değil daha da etkin hale getirecek bir mahiyet taşıdığını çok iyi anlamalıdır,değerlendirmelidir.

http://www.milliyet.com.tr/abd-dostumuz-model-ortagimizdir/siyaset/haberdetay/16.06.2010/1251390/default.htm

barudi
16-06-2010, 21:31
Türkiye İran ile ittifak yapmazsa ve İran'ın düşmesini beklerse kendi ipini çekmiş olur çünkü İran'dan sonra sıra bize gelecek, kadimdost madimdost hikaye... Bizim İran'a, İran'ın da bize ihtiyacı var yanımıza Rusya'yı da çkmemiz gerekiyor.. Yoksa sırayla Rusya'ya kadar ABD buraları ele geçirmeye bakar...

insan_olmak
16-06-2010, 21:35
Türkiye İran ile ittifak yapmazsa ve İran'ın düşmesini beklerse kendi ipini çekmiş olur çünkü İran'dan sonra sıra bize gelecek, kadimdost madimdost hikaye... Bizim İran'a, İran'ın da bize ihtiyacı var yanımıza Rusya'yı da çkmemiz gerekiyor.. Yoksa sırayla Rusya'ya kadar ABD buraları ele geçirmeye bakar...
Rusya yı yanımıza çekemeyiz çekerse o türkiye'yi yanına çeker.Tayyip erdoğan rusya'ya yaklaşmaz yaklaşırsa açık bir şekilde ipi çekilecektir.(CHP hazırda bekletiliyor)

Saygılarımla

Natan
16-06-2010, 22:25
Recep Tayyip ,Tr'nin iç sorunlarını bırakıp Araplar için dünyayı karşısına almıştı. Bakalım Molla İran için ne yapacak :)

Acaba mi? Bu da ne simdi? Erdogan yine basindan büyük bir is actigini görüp U dönüsü mü yapiyor? Iran gemileri yollayinca birden ABD kadim dostumuz ve model ortagimiz oldu...Erdogan herhalde gündelik gömlek degistirmeyi seviyor. - ALKA -

Bu güzeldi.