PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Teröristin amacı ve arzusu ne?

ahmetaltan
24-06-2010, 11:04
Terör...
İnsan kılıklı vahşi yaratığın fiilleri....

İnsan hayatından daha önemli ne var?
Hangi gerekçe insan hayatını sonlandırmayı meşru sayar?
Eğer terörden amaç, bir hakkın elde edilmesi ise, o hak ne?
Terörle, hangi hakkın elde edilmesi amaçlanıyor olabilir?
O amacı elde etmek için terörden başka yolmu kalmadı?
Her yol denendi de yollar tıkanıp, son çare terörmü kaldı?
PKK nın nihai amacı ne?, Kürt devletimi? Kürtlere siyasi ve kültürel haklarmı? Bu haklar neler?, Dilini serbestçe konuşması, kendi dilinde eğitim vs. mi?
Bunun demokratik rejimlerde yolu açılmış....
Kurarsın partini, seçmeni, yapacakların konusunda aydınlatır ve vaatler verirsin. İkna olurlarsa sana yetki verirler. Sende yasama yetkini kullanarak bu değişiklikleri yaparsın.
Yani yasal zemin var...
Önün açık...
Tıkanma yok....

O halde bu terör niye?
Demekki amaç "hak" elde etmek değil.....
Eğer öyle olsa, her eylemden sonra bir bildiri yayınlarsın, ve "Eğer şu şu isteklerimizi yapmazsanız, şu şu yasaları ve hakları vermezseniz teröre devam ederiz" dersiniz...
Ne istediğini bilmeyen bir örgüt....
Kendine "Asker" olacak işsizler ve eğitimsizler ordusu sırada bekliyor. Militan ayartma konusunda sıkıntı çekmiyor. Gencin zaten ovada canı sıkılıyor. İş yok güç yok.... "Hadi seni dağa çıkaralım, karnını doyururuz, temiz hava, bol gıda..." dedinmi, al sana militan.....
Niçin, tamda "kürt açılımı" yapılacağı söylendiğinde azdı bunlar.... İstismar zeminleri kayıyor olmasın.
Niçin, Türkiye ekenomik olarak IMF siz yoluna devam edebilmeyi başardığında azdı bu terör? Birileri bundan rahatsız olmasın?
Niçin İsrail ve ABD ye "kafa tutan" bir türkiye oluşmaya başladığında arttı bu terör?
Niçin Türkiye çevresiyle güçlü bir koaliasyon kurma yolunda adımlar attığında azdı bunlar?
Ezberler bozuldu....
Kulağı çekilip, "otur yerine" dendiğinde yerine pısıp oturan bir Türkiye yok artık karşılarında...
Ne yapsınlar. Son kozları bu...
Türkiyenin yumuşak karnı... Kürtler....

Ey Kürt Kardeş dur ve dinle:
Bunları gör ve ayık.
Sen bizim öz kardeşimizsin.
Etle tırnak gibiyiz..
Bacımı senin oğluna gelin verdik. Kızını oğluma gelin aldık.. Torunlarımız Türk - Kürt karıştı...
Elbetteki dilini rahat konuşmalısın...
Elbetteki kültürünü hür olarak yaşamalısın....
Ama ölüler ana dilini de konuşamazlar.
Ölüler, kültürlerini yaşayamazlar.
Sağ kal ki bunları yapabilesin. Sağ bırakki, sana tekrar kız verip kız alalım....
Terörizme ortak tepki sesimizi yükseltelimki, hangi gerekçe ile yapılırsa yapılsın terörist mazeret bulamasın.

Kalın sağlıcakla...

Sangre
25-06-2010, 00:58
Bir an gerçekten Ahmet Altan'ı okuyorum sandım.

Çok güzel yazmışsın dostum, ellerine sağlık.

hako
15-07-2010, 21:02
Kürt kökenli vatandaşın oyunu beyaz eşya rüşvetiyle 29 Mart seçimlerinde hüpletemeyen AKP , hiç bir zaman ne olduğunu anlatamadığı sahte bir açılımla meydana çıktı.
İçi boş, gerisi desteksiz sallama furyası sonucunda bu noktaya gelindi.

Zaten çeşitli tertipler kurarak TSK'da da gereken zaafiyet oluşturulmuştu.
Terörü besleyen ve ondan geçinenler kaçırılmaz bu fırsatın gücüyle harekete geçtiler.

Karşıdevrimci tayfanın basın-yayın ayağı utanmadan buna da Ergenekon yaftasını koymakta gecikmedi.

Olayın özeti budur.

Ezber bozma lafını en çok kullananan 100 yandaşa ,
çekilişsiz ve kurasız, gazoz kapağından madalya takacalarmış.
Haydi sıraya.

cenker
15-07-2010, 21:07
ikna yoluyla terörün biteceğini zannetmiyorum.bir de bölgedeki kızlar feodal baskılardan kurtulmak için terör örgütüne katılıyorlar diye okumuştum.denize düşen yılana sarılır hesabı.

lolepet
16-07-2010, 00:53
bunları yazarken kimse önyargılı davranmasın benim ne olduğumu bilen biliyor zaten.

özgürlük var.

insan gibi yaşamak.

diğer yolları tıkarsanız başka yol kalmaz. bahsettiğiin politik yollar daha önce kürtler tarafından denenmedi mi? sonuç: tutuklamalar, faili meçhuller, parti kapatmalar.

PKK nın nihai amacı ne?, Kürt devletimi? Kürtlere siyasi ve kültürel haklarmı? Bu haklar neler?, Dilini serbestçe konuşması, kendi dilinde eğitim vs. mi?

PKK nin amacı başlarda bağımsız biir sosyalist Kürdistan kurmaktı. ama sonra eksenleri çeşitler vakalardan sonra kaymaya başladı. Bunlardan ilk akla gelenler; sırtını dayadığı SSCB nin yıkılması, Öcalanın yakalanması, ortadoğu siyaseti vs. sonra amaç siyasi ve kültürel hakları elde etmek oldu ama en son hedefleri 31 mayıstan sonra açıklandı : Demokratik Özerklik

Eğer öyle olsa, her eylemden sonra bir bildiri yayınlarsın, ve "Eğer şu şu isteklerimizi yapmazsanız, şu şu yasaları ve hakları vermezseniz teröre devam ederiz" dersiniz...

Eylemlerden önce veya sonra zaten bildiri yayınlanıyor sizin haberiniz yok. bunlar bizim medyamızda verilecek değil ya.merak etmeyin bizim siyasi başlarımızın bu taleplerden haberleri oluyor.

Ne istediğini bilmeyen bir örgüt

ben ekseni kaymış bir örgüt olarak nitelendiriyorum. ama bazı talepleri kemikleşmiştir. yani o kadarda ne istediğini bilmeyen bir örgüt değil.

Kendine "Asker" olacak işsizler ve eğitimsizler ordusu sırada bekliyor. Militan ayartma konusunda sıkıntı çekmiyor. Gencin zaten ovada canı sıkılıyor. İş yok güç yok.... "Hadi seni dağa çıkaralım, karnını doyururuz, temiz hava, bol gıda..." dedinmi, al sana militan.....

o işsizler ve eğitimsizler ordusu bu sebeplerden çıkmıyor. içinde biriken intikam duysuyla,ulusal duyguyla ve birazda milliyetçi bir duyguyla oraya çıkıyor. bu iyi bişi mi elbette değil. ama ne yapalım yıllarca onun içinde biriktirdiklerinin sorumluları var. bu sebepler o bahsettiğin iş,güç,temiz hava,bol gıdadan daha militan yapar insanı.

Niçin, tamda "kürt açılımı" yapılacağı söylendiğinde azdı bunlar.... İstismar zeminleri kayıyor olmasın.
Niçin, Türkiye ekenomik olarak IMF siz yoluna devam edebilmeyi başardığında azdı bu terör? Birileri bundan rahatsız olmasın

Kürt açılımının Kürt tarafına hangi getirileri oldu onlar açısından. Siyasileri tutukllanmadı mı hemde binlerce, partileri kapatılmadı mı, erdoğan ya sev ya terket demedimi. sınır ötesi operasyonlar yapılmadı mı. peki biraz empati yapıldığında onlar için bu kürt açılımı ne ifade ediyor.

Bunları gör ve ayık.
Etle tırnak gibiyiz..

Böyle denilmedi mi zaten yıllar boyunca. ama özkardeş gibi davranıldımı peki kürtlere.

Bacımı senin oğluna gelin verdik. Kızını oğluma gelin aldık.. Torunlarımız Türk - Kürt karıştı...
Sağ kal ki bunları yapabilesin. Sağ bırakki, sana tekrar kız verip kız alalım....
Terörizme ortak tepki sesimizi yükseltelimki, hangi gerekçe ile yapılırsa yapılsın terörist mazeret bulamasın.

evet sana katıldığım tek paragraf sanırım. terör olmamalı. daha başka çözümler var çünkü.

ama bu çözümler için daha cesaretli olunup adım atılmalı. unutmayın PKK neden değildir sonuçtur. bunu siyasetçilerin çoğu kabul ediyor buna AHMET ALTAN dahil.

bizler bu ülkenin çatısı altında birlikte yaşabiliriz ama biraz empati kurup karşı tarafı anlayabilmek zorundayız yoksa bu sorunlar çözülmez. her iki taraf için söylüyorum bunu
IRKÇILIĞI BIRAKMALI. OLAYLARA DAHA GENİŞ BAKABİLMEYİ ÖĞRENMELİ.

3.yol
16-07-2010, 03:19
bunları yazarken kimse önyargılı davranmasın benim ne olduğumu bilen biliyor zaten.

özgürlük var.

insan gibi yaşamak.

diğer yolları tıkarsanız başka yol kalmaz. bahsettiğiin politik yollar daha önce kürtler tarafından denenmedi mi? sonuç: tutuklamalar, faili meçhuller, parti kapatmalar.

PKK nin amacı başlarda bağımsız biir sosyalist Kürdistan kurmaktı. ama sonra eksenleri çeşitler vakalardan sonra kaymaya başladı. Bunlardan ilk akla gelenler; sırtını dayadığı SSCB nin yıkılması, Öcalanın yakalanması, ortadoğu siyaseti vs. sonra amaç siyasi ve kültürel hakları elde etmek oldu ama en son hedefleri 31 mayıstan sonra açıklandı : Demokratik Özerklik

Eylemlerden önce veya sonra zaten bildiri yayınlanıyor sizin haberiniz yok. bunlar bizim medyamızda verilecek değil ya.merak etmeyin bizim siyasi başlarımızın bu taleplerden haberleri oluyor.

Ne istediğini bilmeyen bir örgüt

ben ekseni kaymış bir örgüt olarak nitelendiriyorum. ama bazı talepleri kemikleşmiştir. yani o kadarda ne istediğini bilmeyen bir örgüt değil.

o işsizler ve eğitimsizler ordusu bu sebeplerden çıkmıyor. içinde biriken intikam duysuyla,ulusal duyguyla ve birazda milliyetçi bir duyguyla oraya çıkıyor. bu iyi bişi mi elbette değil. ama ne yapalım yıllarca onun içinde biriktirdiklerinin sorumluları var. bu sebepler o bahsettiğin iş,güç,temiz hava,bol gıdadan daha militan yapar insanı.

Niçin, Türkiye ekenomik olarak IMF siz yoluna devam edebilmeyi başardığında azdı bu terör? Birileri bundan rahatsız olmasın

Kürt açılımının Kürt tarafına hangi getirileri oldu onlar açısından. Siyasileri tutukllanmadı mı hemde binlerce, partileri kapatılmadı mı, erdoğan ya sev ya terket demedimi. sınır ötesi operasyonlar yapılmadı mı. peki biraz empati yapıldığında onlar için bu kürt açılımı ne ifade ediyor.

Bunları gör ve ayık.
Etle tırnak gibiyiz..

Böyle denilmedi mi zaten yıllar boyunca. ama özkardeş gibi davranıldımı peki kürtlere.

evet sana katıldığım tek paragraf sanırım. terör olmamalı. daha başka çözümler var çünkü.

ama bu çözümler için daha cesaretli olunup adım atılmalı. unutmayın PKK neden değildir sonuçtur. bunu siyasetçilerin çoğu kabul ediyor buna AHMET ALTAN dahil.

bizler bu ülkenin çatısı altında birlikte yaşabiliriz ama biraz empati kurup karşı tarafı anlayabilmek zorundayız yoksa bu sorunlar çözülmez. her iki taraf için söylüyorum bunu
IRKÇILIĞI BIRAKMALI. OLAYLARA DAHA GENİŞ BAKABİLMEYİ ÖĞRENMELİ.

Aslinda bu sorunun cozumu icin su dev adimlar atilabilse sorun cozulecek :
1) Vilayetlere kismi ozerklik.
2) Resmi dil Turkce olmak kaydiyla secmeli dil olarak anadilde egitim.
3) Anayasada Turkiye vatandasinin taniminda herkesi kapsayan bir dil kullanilmasi.
4) Genel af (kademeli olarak - silahlari birakma sartiyla).

Sanirim en zoru 4. madde. Ama umuyorumki ilk uc madde gerceklesirse 4. maddenin kendinden gerceklesecegi .....

Biliyorum bircoklarinda intikam duygulari cok yogun bir bicimde ..... ama bilesinizki bazen intikam duygusu sahibine daha cok zarar verir hayatta .......

saygilar,
3.yol