PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kılıçtaroğlu : Başartüsü ve Kürt sorununu biz çözeceğiz...

ahmetaltan
02-07-2010, 08:45
Sayın Kılıçtaroğlu, mitinglerde bol keseden atmaya devam ediyor. Atsın, atsın da, ufak atsa iyi olacak. İktidara gelmesi mümkün olmayan bir partinin olmayacak şeyleri vaadetmesi gibi olursa, yarın iktidara geldiğinde adamın önüne koyarlar : Hadi bakalım yap derler....
Son zamanlarda da "Başartüsü ve Kürt sorununu CHP iktidarı çözecek" dedi. Dedi ama nasıl çözeceğini açıklamadı. Radikal Gazetesi, manşetten bunu verince, gazateciler doğal olarak ona sordular : "Türbanlılar okula gidebileceklermi yani" diye....
İlginçtir ki Kılıçtaroğlu buna, "ben öyle demedim" diyerek cevapladı.
Anlaşıldıki Kılıçtaroğlunun çözümden amacı, başörtüsünü, problem olarak çözmek değil, kızların başından başörtüsünü çözerek ççıkarmayı kastetmiş anlaşılan.
Demekki Kürt sorununu da buna benzer yöntemlerle çözecek. Yani Kürtleri sınır dışı edecek herhalde...

Saygılar...

zapata
02-07-2010, 09:50
Sayın ahmetaltan...

8 yıldır iktidarda olan dindaşlarınızdan beklemediğiniz çözümü neden Kılıçdaroğlundan bekliyorsunuz anlayamadım. İşine gelen her yasayı anında çıkaran kimseyi dinlemeyen akp nizden neden hesap sormazsınız siz? Bu kadar ikiyüzlülük yapmayın. yarın iktidara geldiğinde adamın önüne koyarlar demişsiniz. Siz akp nin önüne koydunuz mu bu konuyu hiç? Bu konuda akp nin tavrı için ne düşünüyorsunuz?

Her gün eylem yapan sahtekar kızlar nerdeler şimdi? AKP döneminde birtek türban eylemi var mı? Olmaz tabiiki. Çünkü yönetim kendilerinden yana. Ama yönetim bir değişirse bakın görün her gün yine türban diye bas bas bağıracaklar. Bu tertemiz bir din duygusuyla yapılan bir eylem değil, aksine sahtekarlık yolu ile türban üzerinden din sömürüsüdür. Samimi olan şimdide çıkar bağırır türbanı serbest bırakın diye. Bana sorsanız türban serbest bırakılmalıdır. Ama türban bahanesi ile şeriat propagandası yapanları gördükçe içimden sadece bunlara lanet okumak geliyor. Dinin birilerinin elinde kullanılmasına, bu ülkede yaşayan herkes değil ama büyük çoğunluğun ses çıkarmaması, hatta benimseyip nemalanma arzusu ile her yapılana şakşakçılık yapması bu asil milletin! ne kadar dindar olduğunun da ölçüsüdür.
(Bu yazının içinde başka bir yazımda belirttiklerimden alıntılar mevcuttur.)
Saygı ve sevgi ile...

sargon
02-07-2010, 10:30
sayin zapata,

konu su: CHP'nin Türban/basörtüsü ve Kürt sorununu cözecegiz vaadi.

sizin cevabiniz su: ikiyüzlüler, sahtekarlar.

Konuyla ilgili ise hicbirsey yok.

Kilicdaroglu'na da soruyorlar nasil cözeceksiniz diye.

Kilicdaroglu'nun cevabi da su: Onu siz bize birakin.

Yine konuyla ilgili hicbirsey yok.

Böyle sacmalik nerde var yahu. Biz cocuk muyuz, elma sekeri verecem deyip kandiralim. Varsa bir cözüm öneriniz söyleyin, aciklayin. "Bizi iktidar yapin, biz biliriz, en iyi kadrolar bizde" demekle politika mi olur.

ahmetaltan
02-07-2010, 11:09
Sayın ahmetaltan...

8 yıldır iktidarda olan dindaşlarınızdan beklemediğiniz çözümü neden Kılıçdaroğlundan bekliyorsunuz anlayamadım. İşine gelen her yasayı anında çıkaran kimseyi dinlemeyen akp nizden neden hesap sormazsınız siz? Bu kadar ikiyüzlülük yapmayın. yarın iktidara geldiğinde adamın önüne koyarlar demişsiniz. Siz akp nin önüne koydunuz mu bu konuyu hiç? Bu konuda akp nin tavrı için ne düşünüyorsunuz?

Her gün eylem yapan sahtekar kızlar nerdeler şimdi? AKP döneminde birtek türban eylemi var mı? Olmaz tabiiki. Çünkü yönetim kendilerinden yana. Ama yönetim bir değişirse bakın görün her gün yine türban diye bas bas bağıracaklar. Bu tertemiz bir din duygusuyla yapılan bir eylem değil, aksine sahtekarlık yolu ile türban üzerinden din sömürüsüdür. Samimi olan şimdide çıkar bağırır türbanı serbest bırakın diye. Bana sorsanız türban serbest bırakılmalıdır. Ama türban bahanesi ile şeriat propagandası yapanları gördükçe içimden sadece bunlara lanet okumak geliyor. Dinin birilerinin elinde kullanılmasına, bu ülkede yaşayan herkes değil ama büyük çoğunluğun ses çıkarmaması, hatta benimseyip nemalanma arzusu ile her yapılana şakşakçılık yapması bu asil milletin! ne kadar dindar olduğunun da ölçüsüdür.
(Bu yazının içinde başka bir yazımda belirttiklerimden alıntılar mevcuttur.)
Saygı ve sevgi ile...

Sayın zabata;
yazım hakkında yaptığınız eleştiri iki bölümden oluşuyor :

1 - Neden AKP çözmüyor? Siz AKP ye neden hesap sormuyorsunuz?
Cevap : Hafızanızı tazelerseniz, bu konu ile alakadar olarak 411 millevekili evet oyu vererek meclisten bir anayasa değişikliği yaptı. Bu anayasa değişikliğinin amacı, üniversitelerde kılık kıyafetin (dolayısı ile başörtüsünün) serbest olması ile ilgili idi.
Ancak size hatırlatayım, bu anayasa değişikliğini CHP Anayasa mahkemesine götürdü. Anayasa Mahkemesi görev alanı olmadığı halde, yani sadece şekli olarak incelemesi gereken anayasa değişikliğini, esastan inceleyerek (yetki aşımı, ve yasamanın yerine kendini koyarak) bu anayasa değişikliğini iptal etti.

CHP + Anayasa mahkemesi = İktidar

Eskiden Ordu + CHP = İktidar dı.

Fakat Ergenekonla yara alan ordu, şimdi ddemokrasinin gereği olan çizgisine dönmeye meyletti. Fakat yerinie nayasa Mahemesine bıraktı.

Zaten referanduma sebep olan Anayasa değişikliğinin arkasında kopan fırtınanın asıl nedeni de budur. Yani CHP nin son iktidar kalesinin düşme telaşı.

Yani sözün özeti : Sizin belirttiğiniz gibi değil, Zaten AKP çözme yolunda girişimini yaptı. Hatta bunun bedeli olarak Kapatma Davasına hedef oldu.
AKP tekrar bu konuda girişim yapacak olsa, pusuda bekleyen bürokratik CHP kalesi (yargı) derhal AKP yi kapatmak için bahanesini bulacaktır.

İnsaflı bakarsanız bunun böyle olduğunu kabul edersiniz?

Gelelim ikinci itirazınıza :

2 - Niye Türbanlı kızlar ortaya dökülüp "Türban sorunumuzu çözüüüüüüün" diye gösteri ve yürüyüş yapmıyor?

Bunun neden böyle olduğunu anlamak için çok zeki olmaya gerek yok. Aptal olmayanlar bile anlarki : AKP, bu sorunu çözme konusunda üzerine düşeni yaparak, kapatılma tehlikesini yaşadı. Biz neyin gösterisini yapacağız. AKP samimi olarak anayasa değişikliğini yapmak istedi. Ancak Oligarşik bürokrasi, hala CHP nin elinde duruyor.

Ne zaman yargı, bağımsız ve tarafsız olursa, o zaman yeni bir anayasa değişikliği yapılabilir.

Bunu bilen başörtülüler, sabırla referandumu bekliyorlar.

Anayasa mahkemesi üyeleri ve yargı üyeleri tarafsız olduğu an yeni anayasa değişikliği yapmazsa ancak o zaman başörtülüler gösteri yapabilir.

Onlar sabırla beklemede....

Ayrıca AKP nin başörtüsü sorununu siyasi rant için yapmadığının en güzel göstergesi, CHP lideri Kılıçtaroğlunun, "Başörtüsü sorunu CHP iktidarında çözülecek" açıklamasını, bir gazeteci bir AKP milletvekiline sordu. AKP milletvekili ise o soruya şu vevabı verdi : "CHP çözerse memnun oluruz ve destekleriz. üstelik siyasi getirisi CHP ye olacak olsa bile biz memnun oluruz" diye beyanat verdi. Bu şu demektir. Başörtüsü sorunu çözülsün de kim çözerse çözsün memnun olacak bir AKP kadrosu var. Bu da gösteriyorki AKP bundan rant peşinde değil, sorunun samimi olarak çözülmesi peşinde.....

Saygılar...

insan_olmak
02-07-2010, 15:12
1 - Neden AKP çözmüyor? Siz AKP ye neden hesap sormuyorsunuz?
Cevap : Hafızanızı tazelerseniz, bu konu ile alakadar olarak 411 millevekili evet oyu vererek meclisten bir anayasa değişikliği yaptı. Bu anayasa değişikliğinin amacı, üniversitelerde kılık kıyafetin (dolayısı ile başörtüsünün) serbest olması ile ilgili idi.
Ancak size hatırlatayım, bu anayasa değişikliğini CHP Anayasa mahkemesine götürdü. Anayasa Mahkemesi görev alanı olmadığı halde, yani sadece şekli olarak incelemesi gereken anayasa değişikliğini, esastan inceleyerek (yetki aşımı, ve yasamanın yerine kendini koyarak) bu anayasa değişikliğini iptal etti.

CHP + Anayasa mahkemesi = İktidar

Eskiden Ordu + CHP = İktidar dı.

Fakat Ergenekonla yara alan ordu, şimdi ddemokrasinin gereği olan çizgisine dönmeye meyletti. Fakat yerinie nayasa Mahemesine bıraktı.

Zaten referanduma sebep olan Anayasa değişikliğinin arkasında kopan fırtınanın asıl nedeni de budur. Yani CHP nin son iktidar kalesinin düşme telaşı.

Yani sözün özeti : Sizin belirttiğiniz gibi değil, Zaten AKP çözme yolunda girişimini yaptı. Hatta bunun bedeli olarak Kapatma Davasına hedef oldu.
AKP tekrar bu konuda girişim yapacak olsa, pusuda bekleyen bürokratik CHP kalesi (yargı) derhal AKP yi kapatmak için bahanesini bulacaktır.

İnsaflı bakarsanız bunun böyle olduğunu kabul edersiniz?

AKP anayasasının çok güzel önerileri var çok pembe görünüyor ama değil.Elbette o ''hap gibi anayasayı'' yutturmak için içine bazı güzellikler koyacaktır.Aksi beklenemez.
AKP'nin bu anayasa ile yargıyı kendine bağımlı hale getirmek istediğini kimse inkar edemez herşey apaçıktır.
Sadece buda değil sandikalar konusunda yaptığı yeniliklerde sendikaların örgütlenmesine büyük darbe indirmiştir.

Bırakın anayasayı bu yıl diyanetle ilgili bir yasada ''diyanet'in zararlı yayınları toplatabilmesi'' gibi bir yasa gündeme geldi.Yani diyanet yanlış mealleri vb...isterse toplatabilecek.Bunun anlamını biliyorsunuzdur.

gün gelecek turandursunun kitaplarını bile toplatabilecekler.Tabi yargıçlar meallerin yanlış olduğunu nasıl anlayacak onuda bilmiyorum aa tabiki o zaman arapça bilen yargıçlar olacağı için sorun olmaz :)

kısacası AKP özgürlük falan getirmiyor.Yapmak istediğide kız çocuklarını çok düşündüğünden değildir.

Ayrıca AKP nin başörtüsü sorununu siyasi rant için yapmadığının en güzel göstergesi, CHP lideri Kılıçtaroğlunun, "Başörtüsü sorunu CHP iktidarında çözülecek" açıklamasını, bir gazeteci bir AKP milletvekiline sordu. AKP milletvekili ise o soruya şu vevabı verdi : "CHP çözerse memnun oluruz ve destekleriz. üstelik siyasi getirisi CHP ye olacak olsa bile biz memnun oluruz" diye beyanat verdi. Bu şu demektir. Başörtüsü sorunu çözülsün de kim çözerse çözsün memnun olacak bir AKP kadrosu var. Bu da gösteriyorki AKP bundan rant peşinde değil, sorunun samimi olarak çözülmesi peşinde.....

AKP türbanı siyasi rant olarka kullanmıyor mu?
''velevki siyasi simge'' diye konuşan kimdir?
kara çarşaf giyin şehirde gezin diyen kimin belediyesi?
ankara'da neden türbanlı sayısı artı?birde imana mı geldik milletçe?

hayır bu tamamiyle AKP'nin iktidara gelmesi ve onun simgesi olan türbanın su yüzüne çıkmasıdır.

CHP konusuna gelince kılıçtaroğlu bu sorunu çözemez.Çözmeye çalışırsa işi biter.Gerçi iktidar olabileceği bile şüpheli ama umarım iktidar olur.Hiçbirşey yapamadığı anlaşılsın ki kemalistler bazı şeyleri anlasın.

Saygılarımla

KızıL
02-07-2010, 15:40
sevgili insan olmak sadce ankarad aartmadı türbanlılar emin ol heryerde ve çok yüksek derecede arttı...

insan_olmak
02-07-2010, 15:45
sevgili insan olmak sadce ankarad aartmadı türbanlılar emin ol heryerde ve çok yüksek derecede arttı...
biliyorum sevgili kızıl bir an aklıma ankara geldi.Bir ankara'ya geldiğimde inanamadım ne oluyor diye. çok etkisinde kaldım heralde ondan ankara'yı örnek olarak verdim.

Saygılarımla

Yergin
02-07-2010, 16:36
sayin zapata,

Kilicdaroglu'na da soruyorlar nasil cözeceksiniz diye.

Kilicdaroglu'nun cevabi da su: Onu siz bize birakin.

Yine konuyla ilgili hicbirsey yok.

Böyle sacmalik nerde var yahu. Biz cocuk muyuz, elma sekeri verecem deyip kandiralim. Varsa bir cözüm öneriniz söyleyin, aciklayin. "Bizi iktidar yapin, biz biliriz, en iyi kadrolar bizde" demekle politika mi olur.

Mesajınızın altına imzamı atıyorum sevgili sargon.

Malesef Türkiye'de insanlar çok konuşuyor ama konuyla ilgili hiçbirşey yok.

Cem Yılmaz'ın söylediği gibi, guru gürültü :)

zapata
02-07-2010, 19:38

8 yıldır iktidarda olan dindaşlarınızdan beklemediğiniz çözümü neden Kılıçdaroğlundan bekliyorsunuz anlayamadım.

Sayın sargon....
İşte konu ile ilgili cevap, görmediniz sanırım. Kılıçdaroğlunun bu konudaki düşünceleri beni bağlamaz. Ayrıca konu ile ilgili görüşümü gayet kısa ve net yazdım ilk cümle ile. Konuyu açanın amacı Kılıçdaroğlunu samimi olarak sorgulamak olsa idi o konuda yazardım ama amaç alaycı bir şekilde bağcıyı dövmek olunca benimde karşı taarruza geçmem doğaldır. Ve de yazacaklarımı birilerinin istediği kalıplar içinde yazmak zorunda da değilim. Birilerinin istediği cevapları vermek için burada bulunmuyorum. Herhangi bir kimseye hakaret etti isem bunun cezasını çekerim. Ama ne yazacağımı da ben bilirim.

İkinci paragrafta ise daha önceki bir yazımdan alıntılar yaparak ayrıca türban konusu ile ilgili fikir belirttim. Tekrar ediyorum o ikiyüzlü sahtekar kızlar ve arkasındakiler 8 yıldır neredeler?

2 - Niye Türbanlı kızlar ortaya dökülüp "Türban sorunumuzu çözüüüüüüün" diye gösteri ve yürüyüş yapmıyor?

Bunun neden böyle olduğunu anlamak için çok zeki olmaya gerek yok. Aptal olmayanlar bile anlarki : AKP, bu sorunu çözme konusunda üzerine düşeni yaparak, kapatılma tehlikesini yaşadı. Biz neyin gösterisini yapacağız. AKP samimi olarak anayasa değişikliğini yapmak istedi. Ancak Oligarşik bürokrasi, hala CHP nin elinde duruyor.

Ne zaman yargı, bağımsız ve tarafsız olursa, o zaman yeni bir anayasa değişikliği yapılabilir.

Bunu bilen başörtülüler, sabırla referandumu bekliyorlar.

Anayasa mahkemesi üyeleri ve yargı üyeleri tarafsız olduğu an yeni anayasa değişikliği yapmazsa ancak o zaman başörtülüler gösteri yapabilir.

Onlar sabırla beklemede....

Bekliyorlar evet. Neden bekliyorlar? Mücadele kesintisiz olur. Kendi yandaşlarım iktidarda aman ses çıkarmayayım. İktidar elden giderse yine çıkar ortaya mücadele ederiz. Bu çok komik bir tavır. Eğer bir davanız varsa buna 8 yıl ara verip daha sonrada ben mücadelemde haklıyım diyemezsiniz. Davanız için gerekirse akp ye de muhalefet etmeniz gerekirken tam bir takiyye içerisinde bizimkiler giderse davaya devam ederiz gibi sığ bir düşünce bana göre haklı bir mücadele tavrı değildir. Burada akp yi değil bu eylemcileri eleştiriyorum. akp nin zaten türbanı serbest kılma gibi bir derdi yoktur. Türban eylemlerinin akp yi kapatmaya götüreceğini söylemek tam bir takiyyedir. Ülkede hemen hemen herkesin hemfikir olduğu konuda akp de bilmektedir bu nedenle kapatılamayacağını. Madem anayasa mahkemesi iptal etti o zaman bunun çözümü için gereken zemini tekrar hazırlama gayretine girmeli idi akp. Madem davan, bu konuda kapatılmayı da göze alacaksın. Hiç onaylamadığım tamamen karşısında durduğum bdp dahi davaları için defalarca kapatıldılar ama ısrarla davalarına sahip çıktılar. Sanki çok zor yeni bir parti kurmak ülkede. Geçin bu işleri.

Mesajınızın altına imzamı atıyorum sevgili sargon.

Malesef Türkiye'de insanlar çok konuşuyor ama konuyla ilgili hiçbirşey yok.

Cem Yılmaz'ın söylediği gibi, guru gürültü :)

Sayın yergin... guru gürültüyü kimlerin yaptığını benden iyi bilirsiniz. Size tek bir konu hatırlatacağım. Gazze olayının ardından aslan kesilen akp li hükümet şimdi nerde acaba? Ne yaptılar israil konusunda. Astılar kestiler sonra da 2 tane maç iptal ettiler. Bütün eylemleri bu. 50 küsür anlaşmanın 1 tanesine dokundularmı? Hani o kabadayı akp lileriniz nerede? hani o guru gürültücüler?

Saygı ve sevgi ile...

lolepet
02-07-2010, 23:25

Saygılar...

sayın ahmetaltan; milletvekili gazetecinin sorusuna "aman chp çözmesin biz çözelim,siyasi getiriside bize olsun" demez herhalde çünkü siyaset denilen bişey vardır. politikacıların her 10 sözünden 9 u yalandır. şimdi kalkıp bu cevaptan akp nin iyi niyetli olduğunu çıkarmak mantık dışıdır.

ayrıca akp nin anayasa değişikliğini halka sadece içine koyduğu şekerlerle anlatması bile neyin peşinde olduğunun göstergesidir. yandaş medyayı kullanarak halkı kandırmanın peşindedir. yeni anayasanın iç yüzünü saklamaktadır. bu anayasayla birlikte akp önündeki engelleri kaldırmak istemektedir. bunu yaparken halkı oyuna getirmek için yem atmaktadır.

iddia ediyorum referandum yaklaştıkça akp bu yemleri arttıracaktır ki daha çok kişiyi kandırabilsin ve yasa halkoyundan geçsin.

asıl meseleye gelirsek. türbanın siyasi imge olmaması şartı ile serbest olmasına tabikide karşı değilim ancak bu artık mümkün değildir. türban siyasi imge olmuştur ve bu kaderi değişmeyecektir bu yüzden türbana karşıyım.

kürt sorunu ise bu sistemde çözülemez. bu sorunun çözümü daha eşitlikçi,burjuvanın ve emperyalizmin elinin karışmadığı bir sistemde çözülebilir.bu sistemde hiçbir iktidar bu sorunu çözemeyecektir "çözerim" diyen yalan söylüyordur.

Yergin
03-07-2010, 19:28
Sayın yergin... guru gürültüyü kimlerin yaptığını benden iyi bilirsiniz. Size tek bir konu hatırlatacağım. Gazze olayının ardından aslan kesilen akp li hükümet şimdi nerde acaba? Ne yaptılar israil konusunda. Astılar kestiler sonra da 2 tane maç iptal ettiler. Bütün eylemleri bu. 50 küsür anlaşmanın 1 tanesine dokundularmı? Hani o kabadayı akp lileriniz nerede? hani o guru gürültücüler?

Saygı ve sevgi ile...

Sapla samanı ayırmasını bilmiyorsanız, önce ayırmasını öğrenin ondan sonra fikirlerinizi yazın.

Forumun Arama bölümünden tüm mesajlarımı aratırsanız bir tane AKP yanlısı mesajımı göremezsiniz. Bir çok kerede dile getirmişimdir. Ben hiç bir zaman AKP'ye oy vermedim.

Yaşınız kaçtır bilmiyorum ama sargon'un değinmek istediğini siz anlamamışsınız.
CHP, AKP olmadan var olamaz mı? AKP olmadan politika yürütemez mi? Birşeyler ortaya koyamaz mı? CHP bu kadarlık bir parti mi? Çözüm sunması gerekir iken biz o konuyu çözeceğiz diyerek geçiştirmesi doğru mu? Buna tepki gösteren birisi hemen AKP'li mi oluyor? Bu nasıl bir zihniyettir? Bu yüzden guru gürültü demiştim zaten...

Bırakın bu zihniyeti. Çıkın dışarı, bulun CHP'ye oy veren insanları. Sorun CHP'nin izlediği politikayı. Aldığınız cevaplar sonrası bakalım onlarada diyebilecek misiniz akp lileriniz nerede diye...

zapata
05-07-2010, 04:20
Sapla samanı ayırmasını bilmiyorsanız, önce ayırmasını öğrenin ondan sonra fikirlerinizi yazın.

Forumun Arama bölümünden tüm mesajlarımı aratırsanız bir tane AKP yanlısı mesajımı göremezsiniz. Bir çok kerede dile getirmişimdir. Ben hiç bir zaman AKP'ye oy vermedim.

Yaşınız kaçtır bilmiyorum ama sargon'un değinmek istediğini siz anlamamışsınız.
CHP, AKP olmadan var olamaz mı? AKP olmadan politika yürütemez mi? Birşeyler ortaya koyamaz mı? CHP bu kadarlık bir parti mi? Çözüm sunması gerekir iken biz o konuyu çözeceğiz diyerek geçiştirmesi doğru mu? Buna tepki gösteren birisi hemen AKP'li mi oluyor? Bu nasıl bir zihniyettir? Bu yüzden guru gürültü demiştim zaten...

Bırakın bu zihniyeti. Çıkın dışarı, bulun CHP'ye oy veren insanları. Sorun CHP'nin izlediği politikayı. Aldığınız cevaplar sonrası bakalım onlarada diyebilecek misiniz akp lileriniz nerede diye...

Sayın yergin.. Sapla samanı ayırmayı gayet iyi bilirim. Bu terbiyesizce ithamınızı da aynen size iade ederim. Ben birilerinin istediği cevapları yazmak zorunda değilim. Kaldıki başlığa ait konuda çok kısa bir şekilde konu hakkında fikrimi belirttim ve başka bir boyuta geçtim. Bunu neden yapmayayım? Kim engelleyebilir bunu. Yazacaklarım hakkında, içeriğinde küfür hakaret olmamak kaydı ile kimseye danışmak zorunda değilim. Ama siz bunu rahatça yapabilmektesiniz bakıyorum.

Ben sargona gereken yanıtımı verdim. Sargonun tercümanlığı size kalmadı. O izah edebilir durumu. Ayrıca sargonun ne demek istediğini anlayacak kadar kapasitem var.

Yaşım ise şeriatın artık bu ülkeyi yavaş yavaş sardığını görecek kadar ileri. Ben ateist biriyim ve bundan rahatsızlık duyuyorum. Bu rahatsızlığımı da özgürce dile getirebileceğim tek bir yer varsa oda burası. Çıkıp sokakta bağıracak olsam buraya yazdıklarımı, beni anında yok ederdiniz ki tarih bunların örnekleri ile doludur. Bu sahtekar türban eylemcilerini de istediğim kadar özgürce bağıra bağıra burada eleştirme hakkına sahibim.

CHP nin akp ile sorunu yoktur. CHP nin sorunu ülkeyi karanlığa sürükleyen, şeriatın kucağına hızla götüren politikalardır. Bu politikayı uygulayan herkesin karşısındadır CHP. Adı ne olursa olsun farketmez. Sokaktaki adamlarla her zaman nabız yokluyorum. Ve şundan eminimki bu hırsızların kuyruklarını arkalarına kıstırarak defolup gidecekleri zamana çok az kalmıştır. Ve bu hırsızlıklarının hesabını da vereceklerdir. Ülkenin gitgide nasıl bir uçuruma yuvarlandığını göremeyen yada bilerek görmeyenler hala minicik akılları ile CHP yi eleştiriyorlar. Bazı T.C. düşmanı sözde aydınların tukakaları ile, şeriatın ele geçirmek istediği son kalelerin önünde tek engel olan CHP yi bu kadar kolay yıkabileceğinizi sanıyorsanız size ancak gülerim.
Sizlerin ve o sözde aydınların bütün derdi CHP yi bu hırsızlarla aynı kalıba sokmaktır ki bunu ancak rüyanızda görebilirsiniz. İyi uykular..

Yergin
05-07-2010, 11:52
Bakın sayın zapata,

Bu ülke senelerce ne için nelerini kaybetti? İnsanların hep böyle birbirilerini bilmem neci olarak görmeleri sonucu kaybetti. Hep birbirlerini böyle görüp sonrasında da düşman olarak görmesi ile kaybetti. Bakın size çok net AKP'ci olmadığımı ve hiç bir zaman AKP'ye oy vermediğimi söylüyorum, siz ise bana çıkıp neler söylüyorsunuz...

Söylenecek gerçekten söz yok, gençliğinize veriyorum.
Oysa gençlik, kendisini başkalarının peşinde koşarak değil, kendi idealleri peşinde koşarak çalışmalı, çalışmalı, çalışmalı...

Saygılar

zapata
05-07-2010, 23:49
Sayın yergin..

Siz hiçbirşey anlamamışsınız. Ben sizin akp li olduğunuzu söyledim mi? Dindaşlarınız dedim sadece. Peki siz benim CHP li olduğumu nerden çıkardınız. Ben de CHP ye oy atmadım bugüne kadar. Hadi onu da söyleyeyim ÖDP ye atmışımdır daima oyumu. Bu CHP ile çok farklı yerlerde duruyoruz anlamına mı gelir?

Bu ülke senelerce ne için nelerini kaybetti? İnsanların hep böyle birbirilerini bilmem neci olarak görmeleri sonucu kaybetti. Hep birbirlerini böyle görüp sonrasında da düşman olarak görmesi ile kaybetti.

Bu ülke gericilerin dehşetini yaşadı hep. İlericilerin aydınların kelleleri istendi hep bu ülkede. Ve ne aydınlarını yitirdi. İsterseniz bir çırpıda sayayım. Ama gerek var mı bilinen şeyleri saymaya? İnsanlar birbirlerini bilmemne olarak görmedi. Gericiler ilericileri hep bir tehdit olarak gördü ve yok etmeye çalıştı.

Söylenecek gerçekten söz yok, gençliğinize veriyorum.
Oysa gençlik, kendisini başkalarının peşinde koşarak değil, kendi idealleri peşinde koşarak çalışmalı, çalışmalı, çalışmalı...

Ben 50 yaşta ve emekli bir vatandaşım. Bugüne kadar ülkem insanlarının yaşadığı acılardan farklı bir hayat sürmedim. Her zaman o acıların içerisinde ve her zaman inandığım değerlerin savunması için verilen mücadelede diğerleri ile birlikte yer aldım. Ve eğer birazcık olsun 1 kişiye dahi bunları öğretebilmiş isem ne mutlu bana. Bilinizki bu sayı 1 den çok ama çok fazladır. Ve bunu görmek ve çevremde gitgide çoğalan aydın gençlerin coşkusunu yaşamak bana kat be kat mutluluk vermektedir. O gençleri gördükçe geleceğin daha aydınlık olacağına inanan biriyim. Ve bu nedenle tam da bu dönemde toplumda yükselen bu Kılıçdaroğlu rüzgarının arkasındayım. Çünkü ülkenin tepesine çöreklenmiş bu hırsızların gidişini gerçekleştirebilecek tek güç olarak kılıçdaroğlunu görmekteyim. Bu da benim düşüncem. Doğru ya da yanlış zaman gösterecektir.

kim
17-07-2010, 02:57
Sayın yergin..

Bu ülke gericilerin dehşetini yaşadı hep. İlericilerin aydınların kelleleri istendi hep bu ülkede. Ve ne aydınlarını yitirdi. İsterseniz bir çırpıda sayayım. Ama gerek var mı bilinen şeyleri saymaya? İnsanlar birbirlerini bilmemne olarak görmedi. Gericiler ilericileri hep bir tehdit olarak gördü ve yok etmeye çalıştı.

Ben 50 yaşta ve emekli bir vatandaşım. Bugüne kadar ülkem insanlarının yaşadığı acılardan farklı bir hayat sürmedim. Her zaman o acıların içerisinde ve her zaman inandığım değerlerin savunması için verilen mücadelede diğerleri ile birlikte yer aldım. Ve eğer birazcık olsun 1 kişiye dahi bunları öğretebilmiş isem ne mutlu bana. Bilinizki bu sayı 1 den çok ama çok fazladır. Ve bunu görmek ve çevremde gitgide çoğalan aydın gençlerin coşkusunu yaşamak bana kat be kat mutluluk vermektedir. O gençleri gördükçe geleceğin daha aydınlık olacağına inanan biriyim. Ve bu nedenle tam da bu dönemde toplumda yükselen bu Kılıçdaroğlu rüzgarının arkasındayım. Çünkü ülkenin tepesine çöreklenmiş bu hırsızların gidişini gerçekleştirebilecek tek güç olarak kılıçdaroğlunu görmekteyim. Bu da benim düşüncem. Doğru ya da yanlış zaman gösterecektir.

Evet saygıdeyer büyüüm. Bu ülkede hep gerici faşisler
vatanını seven. vatanı için çalışan. dindar insanları
tedit olarak gördü.
kamusal alanda. açıkalanda. okulda. kışlada. herbiyerde ezmeye ezmeye uraştı.
Say abi say alıştık zate. Bütün o cinayettler orta çıkacak
günler yaklaşıyo.
Silivri bağlantılı olmasın. Danıştay gibi.:smash:

Ha bide Kıl ıçdaroğlu olayı. Kongereye bi hafta kalmış
eski genel başkanın miki filimi
servis ediliyo. Önce şok dalgası karşı atakla emilmeye çalışılıyo.
Önder abimiz genel başkana suyikast haberini pompalıyor.
sora şindiki genel başkan halkın gözün içine baka baka baka
yalan söylüyo. aday değilim diyo.
çokça bi sazaneski genel başkanın evinin önünde ağıt yakıyo.
Nolur dön sesiz olmaz diyor.
sora kongere günü gelip çatıyor. Bir anda aday olmayacanı
söyleyen şindiki genel başkan. aday oldunu
açıklıyor. Herkeşte bi çoşku bi çoşku.
Hatta Bekir Coşkun kasetçiye teşekür ilanı yazıyor.
ve yeni genel başkan seçiliyor. zina üzerine bina inşat ediliyor.
eski genel başkanın katil azimettirici adayı.
Türkiyenin kurtarıcısı. Mustafam supper man rolünden
istifae ediyo. okadar insanı satışa getiriyor.
okadarki 90 lık Raşan nine bilem koşup gidiyor. bu dürüs
adam Kemalin peşine. Yetmiyor bahçıvan Kamer Gençte koşuyor
hemşrsinin yanına.

Yani uzun lafın uzunu kimse kaseti ve şantajçı kasetçiyi
irdelemiyo. Allah deyip üzerine atlıyo.:confused:

Kasetçi yeni genel başkanın. sözlerinden bi adım sapmayan.
gözlerini gözlerinden alamayan. Etrafını öyle bi çaktımki bi yere
kıpraşamaz diyen abi olmasın yoksam.:whistle:

Hani ilkeli. doğru genel başkan. hani ilkeli doru sözlü
genel başkan arayan taban.:bored: