Orijinalini görmek için tıklayınız : Tavuk mu yumurtadan, yoksa yumurta mı tavuktan çıktı?
"Tavuk mu yumurtadan, yoksa yumurta mı tavuktan çıktı?" sorunsali artik bilimsel olarak cözüldü ve net bir yanit vermek mümkün. Bilim insanlarinca yumurta tavuktan cikmis...
Yüzyıllarca felsefi ve bilimsel gizemin doruk noktası oldu. Ama artık öyle değil. Bilim insanlarıı “Tavuk mu yumurtadan, yoksa yumurta mı tavuktan çıktı?” bilmecesini çözdüklerini açıkladılar.
Bilim insanlarına göre yumurta tavuktan çıkmış. Araştırmacılar yumurta kabuğunun sadece tavukların yumurtalıklarındaki proteinden yapılabileceğini belirlediler. Böyle olunca, bir yumurta ancak bir tavuğun içinden çıktığı sürece var olabiliyor. Ovokledidin-17 ya da OC-17 adı verilen protein kabuğun oluşmasını hızlandırmada katalizör görevi görüyor.
Yumurtanın içinde civciv oluşurken, yumurtanın sarısı ve etrafındaki koruycu sıvıyı barındırmada başlıca görev sert kabuk tanakasına düşüyor. İngiltere’nin Sheffield ve Warwick üniversitleri bilim adamları bir yumurtanın oluşumunu yakından izleyebilmek için süper bir bilgisayar kullandılar. HECToR adınaki bilgisayar OC-17 proteininin kabuğun oluşumunu başlatmada kritik bir rol oynadığını belirledi.
Bu keşif “Yumurta kabuğu proteininin kristal çekirdeği üzerindeki yapısal kontrolü” (Structural Control Of Crystal Nuclei By An Eggshell Protein) başlıklı bir raporda yayımlandı.
http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=1008028&Date=14.07.2010&CategoryID=79
evrensel-insan
17-07-2010, 20:13
Saygideger ALKA;
Benim, bildigim; yumurtadan, tavuk degil, civciv cikar. Tavuktan da yumurta.:humble:
Saygilarimla;
evrensel-insan
hackercesur
09-08-2010, 19:04
Bilim adamları açıklamadan önce bende aynı şeyi savunuyordum. Demekki savundugum şey dogruymuş...
SİYAHSANCAKLI
10-08-2010, 04:01
Buda şunu gösteriyor insanında ancak yaratılmış olan bir insandan türediğini..
Buda şunu gösteriyor insanında ancak yaratılmış olan bir insandan türediğini..
Tebrik ederim einstein. Yaratılmış olan neyden türemiş yartılandan mı?
bu konuya bu bilimsel açıklamadan önce en çok tuttuğum cevap horozun cevabıydı :)
ben işime bakarım gerisi beni ilgilendirmez diye buyuruyordu :)
SİYAHSANCAKLI
12-08-2010, 03:37
Tebrik ederim einstein. Yaratılmış olan neyden türemiş yartılandan mı?
özün kıssası insan yine yaratılmış bir insandan türedi,öyle evrim teorisi gibi maymunun evrimleşmesi ile değil,hem öyle evrimleşme olsaydı maymun neslinin tükenmesi lazımdı.
özün kıssası insan yine yaratılmış bir insandan türedi,öyle evrim teorisi gibi maymunun evrimleşmesi ile değil,hem öyle evrimleşme olsaydı maymun neslinin tükenmesi lazımdı.
1 Ben evrimci değilim. teoriyi uzaktan takip ederim.
2 Maymunun evrimleşmesi ile insan oldu denmiyor. Evrim teorisi, insan ve maymun ortak bir atadan gelen farklı türlerdir diyor.
SİYAHSANCAKLI
12-08-2010, 03:55
maymun ortak bir atadan gelen farklı türlerdir diyor.
eğer o ortak atanın adı yoksa bence Evrim teoroside bomboş..
eğer o ortak atanın adı yoksa bence Evrim teoroside bomboş..
Evrim teorisi üzerine yazılan kitaplarda, veyahut çeşitli üniversitelerin sayfalarını takip ederseniz orada bayaa bir bilgi var. Bende oralardan okuyorum. Sizde okuyunuz, içeriği sadece burada aramak hata olur.
SİYAHSANCAKLI
12-08-2010, 04:08
Evrim teorisi üzerine yazılan kitaplarda, veyahut çeşitli üniversitelerin sayfalarını takip ederseniz orada bayaa bir bilgi var. Bende oralardan okuyorum. Sizde okuyunuz, içeriği sadece burada aramak hata olur.
benim kanım aslında okuduklarınızdan tam ikna olduğunuz söylenemez,hala araştırma süreci içerisinde gibisiniz geliyor bana..
benim kanım aslında okuduklarınızdan tam ikna olduğunuz söylenemez,hala araştırma süreci içerisinde gibisiniz geliyor bana..
Benim mesleğim araştırma üzerinedir zaten. Ama bu okuduğu ile ikna olma/olmama anlamına gelmiyor. Ben deneysel gözleme dayalı veriye İnanırım. İkna olmam. Birşey ya gerçektir ya değil. Süreç tamamlanınca eldeki veriyi değirlendiririm.
SİYAHSANCAKLI
12-08-2010, 04:22
Benim mesleğim araştırma üzerinedir zaten. Ama bu okuduğu ile ikna olma/olmama anlamına gelmiyor. Ben deneysel gözleme dayalı veriye İnanırım. İkna olmam. Birşey ya gerçektir ya değil. Süreç tamamlanınca eldeki veriyi değirlendiririm.
evet ama bunca süredir yapmış olduğunuz bu bilimsel araştırmalar diyelim size nasıl oluştuğunuz hakkında bir fikir vermedimi halen...?
evet ama bunca süredir yapmış olduğunuz bu bilimsel araştırmalar diyelim size nasıl oluştuğunuz hakkında bir fikir vermedimi halen...?
Verdi tabiki, MADDEDEN. Metafizik ise ham bir hayaldir bence. ne denenebilir, ne sınanabilir, ne görülür, ne duyulur. Ancak rivayet olunur. Her söylenene inansa idik halimiz nice idi?
SİYAHSANCAKLI
12-08-2010, 04:30
Çok ilginç tam bir kimya uzmanı için tabiki bilinmeyen bir varlık için onun adıda madde olmalı başkası abese kaçardı, ne diyelim inşaAllah o bilimeyenide çözerde bizlerde istifade ederiz o gerçeklerden...
SİYAHSANCAKLI
12-08-2010, 04:33
şimdi ben şunu anladım maddeden denilince sanki maddeye yaratıcılık izafe ediyorsun..
SİYAHSANCAKLI
12-08-2010, 04:34
ve bu maddeyide bilinmezlik kavramı içinde tanıyorsun...
şimdi ben şunu anladım maddeden denilince sanki maddeye yaratıcılık izafe ediyorsun..ve bu maddeyide bilinmezlik kavramı içinde tanıyorsun...
Madde sizin "yaratılmış" dediğiniz herşeyin yapıtaşı ise eğer, bir şey izafe etmeme gerek yoktur zaten. Kendi kanunları ve metotları vardır maddenin. Kimya bunları öğretir, araştırır. Benimde çalışmalarım bu yolda.
gokselisyan
12-08-2010, 08:55
Sayın siyahsancaklı;
öncelikle birşey hakkında görüş belirtmeniz için, o şeyin ne olduğunu öğrenmeniz gerekmez mi? Evrim hakkında sağdan soldan uydurma düşünceler dışında okuduğunuz yada bildiğiniz birşey olmadığını düşünüyorum.
Öncelikle yaratılışı evrim teorisi ile açıklayamazsınız. Evrim teorisi yaratılışa cevap vermez, evrim teorisi yaratılış sonrası zamanı ele alır.
Bu baslikta yumurta/tavuk konusunu isliyoruz gerci ama yine de insanla primatlarin ortak atasinin hangi tür oldugunun bilindigini ve buna dair fosillerin de oldugunu belirtelim.
Insanla primatlarin bir cok ortak atasi vardir. Bunlardan biri ve en sonuncusu ise Pierolapithecus catalaunicus...
http://rhoi.berkeley.edu/newsletter/newsletter_images/pierolapithecus.jpghttp://newsimg.bbc.co.uk/media/images/40541000/jpg/_40541771_pieroskull_sci_203.jpg http://blocs.xtec.cat/microsfera/files/2007/11/pierolapithecus2.png
İspanya’da, insan ve maymunun son ortak atası sayılabilecek 13 milyon yıllık bir primat fosili bulundu. Canlının, Afrika’dan Ortadoğu’ya ilk geçen türlerden biri olduğu düşünülüyor.
18 Kasım 2004 — Bilim dergisi Science’ın son sayısındaki makaleye göre, daha önce bulunan fosiller, maymunların ilkel morfolojilerine benzeyen özellikler arz ederken, Katalonya’da bulunan fosil, modern insana benzeyen formlara sahip bir örnek. Makaleyi kaleme alan bilim adamları türü, insanla maymun arasındaki ‘eksik halka’ olarak niteliyor.
’35 KG’LİK BİR ERKEĞE AİT’
Primata ait kemik parçalarının Barselona yakınlarındaki Pierola yöresinde bulunması nedeniyle bu türe ’Pierolapithecus catalaunicus’ adı verildi. Kemiklerin yaklaşık 35 kilogramlık bir erkeğe ait olduğu tespit edildi. İskelette yapılan incelemelerde göğüs kafesinin geniş ve yassı, omurganın alt kısmının ise bükülmediği, kürek kemiklerinin maymunların aksine sırtta, bileklerin de oldukça esnek olduğu saptandı.
İnsanoğlu maymunu ‘koşarak’ aştı
.
EVRİMDE EKSİK HALKALARDAN BİRİ
Makalenin bir diğer yazarı Meike Kohler de, Pierolapithecus catalaunicus bulgularını maymundan insana geçişte “kayıp halka” olarak niteledi. Kohler şunları ekledi: “Direkt olarak bu tür maymundan insane geçişin tek türüdür diye iddia etmiyorum, ancak bu türün veya onun benzerinin geçişte önemli bir işlev gördüğünü söyleyebiliriz”.
Fosilin bulunduğu bölgede sadece tek bir canlıya ait kalıntı çıkarıldı. Bölgede ikinci bir canlıya ait dişler bulundu. Zamanında bu bölgede söz konusu canlıların koloniler kurduğuna dikkati çeken bilim adamları daha yeni birçok fosili bulabileceklerini umuyor.
Makalenin tümü;
http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/296606.asp
Insanla primatlarin bir cok ortak atasi vardir. Bunlardan biri ve en sonuncusu ise Pierolapithecus catalaunicus...
Tabi en sonuncu ortak atadan bahsettikten sonra ilk ortak atalardan bahsetmeden olmaz. Insanla primatlarin ayrismasi milyonlarca yil sürmüstür ve bu ayrisma süresinden dolayi bu zaman araliginda daha yüzlerce ortak atalar gelip gecmistir..Bilim asla ''yersen yani'' mantigiyla hareket etmediginden insanin bir “tür” olarak “Homo sapiens” halini alincaya dek gecirdigi evreler, hominidlerin (dik yürüyebilen hayvanlarin) fosil kayitlarına göre sekillendirilmeye calisilir. Peki ilk ortak atalarimiz nasil görünüyordu?
Bilindigi gibi Australopithecus ilk hominid (insansi) olan ve 2-3 milyon yil öncesinin Afrika savanlarına ait bir türdü. Yukarida bahsedilen Pierolapithecus catalaunicus ise iste bu Australopithecus'un ön atasiydi.
Atalarimizin atasi yani dedelerimizin dedesi ise ayni zamanda insanla primatlarin degil günümüz tüm yüksek memelilerin de ortak atasi olan Eomaia scansoria'dir ve bu tür agaclarda yasayan memeli bir kemirgendi.
http://currents.ucsc.edu/04-05/art/ancestor.04-12-06.jpg
Eomaia scansoria'dan önceki onun atasi sayilan tür ise Eucynodontia'dir. Eucynodontia'lar memeli benzeri sürüngenlerdir ve yumurtalayan bir türdü. Buna ragmen süt bezleri olusturabilmisti.
Eucynodontia
http://www.thelostworld.nfo.sk/images/gallery/walking/cynodont.jpg
Ilk ortak atalarimizdan Eomaia scansoria'ya geri dönelim. Eomaia scansoria'dan sonraki gelen ortak ata ise Carpolestes simpsoni'dir ve Eomaia scansoria bu türe evrilmistir.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/33/PlesiadapisZICA.png/200px-PlesiadapisZICA.png
Carpolestes simpsoni ise Plesiadapis'e evrilmistir.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/de/PlesiadapisNewZICA.png/200px-PlesiadapisNewZICA.png
Bundan sonra gelen Haplorrhini'ler ise Platyrrhini ve Catarrhini adinda iki ayri türe dönüsürler ve bunlardan biri olan Platyrrhines'ler yeni dünya maymunlarinin ön atalari olur.
Catarrhini'ler ise günümüz eski dünya maymunlari ile bizim grubumuz olan Hominidilerin ön atasi olurlar.
En eski Catarrhini sinifina ait tür ise Aegyptopithecus'tur. Catarrhini sinifi ise kendi arasinda ayrisip iki degisik türe evrilir. Bunlardan birisi Eski Dünya Maymunlari süperfamilyasina ait olan Cercopithecoidea ile bizim icinde bulunacagimiz süper familya veya sinif olacak olan Hominoidea'lardir...Bu sinifa ait bir tür olan Proconsul africanus ise hem biz insanlarin hem de büyük primatlarin ortak atalarindan birisi olacaktir.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/3f/ProconsulZICA.png/200px-ProconsulZICA.png
Iste bu noktadan sonra ayrisma devam etmektedir ve gitgide belirginlesmektedir. Sempanzeler ile insanlar arasindaki son ortak atalardan birisi ise 7 milyon yil önce yasayan Sahelanthropus tchadensis'tir.
http://squib.homestead.com/toumai.jpg
Maymunlardan ayristiktan sonra dik yürüyebilen Sahelanthropus tchadensis de daha sonra yukarida da bahsettigimiz Australopithecus-afarensis'e evrilecek ve bugünkü insanlarin ve nesli tükenmis olan Neanderthallerin ortak atasi olacaktir.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/af/Australopithecus_afarensis_new.JPG/550px-Australopithecus_afarensis_new.JPG
İvan Karamazov
12-08-2010, 13:56
"Tavuk mu yumurtadan, yoksa yumurta mı tavuktan çıktı?" sorunsali artik bilimsel olarak cözüldü ve net bir yanit vermek mümkün. Bilim insanlarinca yumurta tavuktan cikmis.
bugün için yumurta tavuktan çıkar, tavuk da yumurtadan çıkar. geçmişe doğru gittikçe tavuğun yumurtadan çıktığı gerçeği değişmez ancak yumurtanın tavuktan çıktığı gerçeği değişir. sonuçta tavuklar da evrim geçirerek bugüne ulaştı öyle değil mi? eğer tavuklar evrim geçirdiyse, daha önceden yumurtalar tavuktan çıkmış olamaz, çünkü: o zamanlar daha tavuk ortalarda yoktu... bence :)
İvan Karamazov
12-08-2010, 14:15
tavukların evrimi hakkında hiç bilgim yok ancak tavukların atalarının da yumurtladıklarını düşünüyorum. yumurtlama bir anda tavukta ortaya çıkmış olmamalı... kuşların ortak atası dinozorlar olduğuna göre kuşlar dünya sahnesine çıkmaya başladıklarından beri bence hep yumurtladılar bugüne kadar. yumurtlayan değil de memeliler gibi canlı doğuran kuş türleri var mı(olmuş mu) sevgili alka?
SİYAHSANCAKLI
12-08-2010, 23:19
Şimdi Maymunun ortak atalarının evrimleşmesi sonucu düşünemeyen varlıktan,düşünen İnsanoğlu türedi öylemi.? o halde bu maymun nesli neden halen ayakta..? yoksa bunlar evrimin uzağındamı kalmışlar..
SİYAHSANCAKLI
12-08-2010, 23:24
bugün için yumurta tavuktan çıkar, tavuk da yumurtadan çıkar. geçmişe doğru gittikçe tavuğun yumurtadan çıktığı gerçeği değişmez ancak yumurtanın tavuktan çıktığı gerçeği değişir. sonuçta tavuklar da evrim geçirerek bugüne ulaştı öyle değil mi? eğer tavuklar evrim geçirdiyse, daha önceden yumurtalar tavuktan çıkmış olamaz, çünkü: o zamanlar daha tavuk ortalarda yoktu... bence :)
siz bilimin gerçeğinden uzaksınız veya tam algılıyamadınız konuyu sanırım,bilim diyorki yumurtanın oluşabimesi için mutlaka öncelikle tavuğun olması lazım diyor,sizse artık şimdi yumurtadan tavuk çıkıyor diyorsunuz ne alaka şimdi..yine başa dönüyorsun peki o yumurta nerden çıktı diye..:)
İvan Karamazov
12-08-2010, 23:41
siz bilimin gerçeğinden uzaksınız veya tam algılıyamadınız konuyu sanırım,bilim diyorki yumurtanın oluşabimesi için mutlaka öncelikle tavuğun olması lazım diyor
hayır bilim demiyor radikal gazetesi diyor... haberde bahsedilen bilimsel araştırmanın tavuk mu yumurtadan çıktı yumurta mı tavuktan çıktı sorusuyla ilgili olduğunu sanmıyorum.
Bilim insanlarına göre yumurta tavuktan çıkmış. Araştırmacılar yumurta kabuğunun sadece tavukların yumurtalıklarındaki proteinden yapılabileceğini belirlediler.
serçeler de yumurtluyor, madem ki yumurta kabuğu sadece tavukların yumurtalıklarındaki proteinden yapılabiliyor serçeler tavuk mu acaba? gazetelerde yazılan her habere bilimsel diye atlamamak gerek diye düşünüyorum.
Şimdi Maymunun ortak atalarının evrimleşmesi sonucu düşünemeyen varlıktan,düşünen İnsanoğlu türedi öylemi.? o halde bu maymun nesli neden halen ayakta..? yoksa bunlar evrimin uzağındamı kalmışlar..
Evet evrimin uzağında kalmışsınız. :pound:
Böyle düşünmeyen varlık bir anda ampul yandı ve düşünmeye başladı.
ne kadar basitleştirerek anlatabilirim bilmiyorum ama masal tadında deneyem:
bu gün, hayvanat bahçesindeki veya afrika'daki şempanze; 140 cm boyunda, kıllı, taşla ceviz kırabilen, bir karınca yuvasına uzattığı dala tutunan karıncaları yiyebilecek seviyede alet kullanabilen bir hayvandır.
insan da 180 cm boyunda, marsa araç gönderen, eliyle gödünü silen bir yaratık. bunda anlaştık.
6 milyon yıl kadar önce.. (6 milyonda 6000 tane 1000 yıl var) 6 milyon yıl önce 110 cm boylarında birbirinin aynı 2 yaratık, hayvan vs var, de ki bunlar tek yumurta ikizi. bu iki kardeşten biri avlanırken ve kaçarken gereken hız için 4 ayakla yürümeye devam ediyor. diğeri, 2 ayakla yürüyerek hızdan vazgeçip, elini kullanmasıyla, hızdan kaybettiğini alet yaparak kazanmayı seçiyor!. bu 2 ayak üzerine durmayı 5 saniyelik bir belgesel animasyonu sanmayın. bu bile belki de milyonlarca yıl?
neyse, bu av olmamak için kaçarken ve avı kovalarken gereken hızdan vazgeçip mızrakla mamut avlayan akıllı kardeşin alet yaptıkça kafası çalışıyor, çalıştıkça beyni büyüyor ve daha kompleks aletler yapıyor. bu birbirinden beslenen döngü çığ gibi büyüyoor ve biz houston'da marstan gelecek görüntüleri bekleyen insana evriliyoruz. (bkz: 2001 a space odyssey)
diğer kardeş aynı yerde otluyor. radikal bir değişiklik tercih! etmediğinden geçirdiği evrim de minimal düzeyde oluyor ve ancak günümüzdeki şempanze ailesi olabiliyor.
bir filden kat kat küçük olan, aslanın atasının avı olan zeki kardeşi de diğer canlılara dünyayı dar eden zekasıyla gelişip bugünkü insan oluyor. kuzeni de hayvanat bahçelerinde fıstıktan bile mahrum.
o ikiz kardeşin, yani ortak atanın adı ne şempanze, ne insan, ne de maymun. darwin'e de benzemiyor. bu ortak atadan çook(milyon gele aklınıza) önceleri başka ortak atalarla ayrılanların şimdiki adları da orangutan, babun vesaire.. yani hep kitaplarda gördüğünüz temsili soy ağacının dallarının başlangıç noktaları, ortak ataların kardeşlerine veda etme anları.
şimdiki maymun da(şempanze) şimdiki insan olmaya uygun ortamda ve tercihe yönelse, milyonlarca yıl sonra şimdiki insanın aynısı olamasa da aynı şartlarda bile en iyi ihtimalle benzeri olabilir. çünkü, 64 kareli satrançta bile milyarlarca ihtimal varken, milyonlarca yıllık bir süreçte ve katrilyonlarca değişken ortamlarda, sonuçların neye benzeyeceği kestirilemez. tabii bu sırada geçecek milyonlarca yılda, kuzeni insan da şimdiki temsili z-uzaylılara benzeyebilir.
ok?
Yani senin sorduğun soruda, şimdiki öküzler neden insan değille eşdeğer. Çünkü onlarla da ortak atamız var. Kök aynı yerden geliyor.
SİYAHSANCAKLI
12-08-2010, 23:56
Bu evrim hikayesi ancak bu kadar basit anlatılabilirdi sizi tebrik ederim hakikaten size sormak lazım siz gerçek yaşamınızda ve çevrenizdede bu söylediklerinizi aleni olarak anlatıyormusunuz,yoksa içinizde bir ukde olarakmı kalıyor.? büyük ihtimalle gülmekten kasılıp kalıyorlardır..:)
Alka bilgilendirici çalışman için emeğine sağlık.
Evrim sürecinde şu anki genel resim sadce bir kere gerçekleşebilir. Kasedi başa sarıp yeniden filmi çekmeye başlarsak çok farklı bir süreç göreceğimizden emin olabilirsiniz.
insan bu gezegende bir kere ortaya çıktı bir daha da ortaya çıkmaz. Şempanzenin milyon yıl sonraki halinin ne olacağını kimse kestiremez. Süreç tesadüfi bir çeşitlilik çıkarıyor her başa alışta bu çeşitliliğin farkı olasılıklarını seyretmek mümkün olurdu.
Hep kendi merkezimizden baktığımız sürece evrim olgusunu anlamamız mümkün olmuyor. Şempanze ve insan modern iki canlıdır. Eskiden yaşamış tüm insanımsılar bu türün ortak atalarıdır.
SİYAHSANCAKLI
13-08-2010, 00:09
Evet henüz evrim geçirememiş angutlar gülüyorlar :fish2:
He ya doğru söyledin atasının maymun olduğu söyleyen birisine ancak bu kadar olur..ne oldu atana hakaretmi oldu söylediklerim o söylediğin varlıklar maymunlara bile hakaret oluyor oysa o mahlukat her gün kendisini yaratan varlığa şükrediyor onu anıyor,sizin gibilerde ancak onu atası sanıyor...halin aslında gülünecek değil ancak ağlanacak durumdur..
Maymun genel bir kavramdır aslında. Ape denir. Bizim atalarımız hominidlerdi. Bu tür bugünkü şempanze, bonobo, orangutan ve goril dörtlüsünün de atasıdır. Kuyruksuz maymunlar da denir. O yüzden bulunan eski fosiller bugünkü maymun tipine daha çok benziyor. Ama belli bir noktadan ayrışma başlamış. Aslında insan biraz farklılaşmış bir hominid. Eminim şempanze de bizi bir türdeşi olarak görüyor ki Afrika'da çok sayıda bebek kaçırma vakası var şempanzeler sürekli bebek kaçırıyorlar.
Normalde şöyle denebilir, insan denilen canlı memeli takımından primat türünden, hominid grubundan avcı bir maymun türüdür. Evet avcı bir hominid türünden geliyoruz. Son derece meraklı ve şiddete meyilli, doğal uzuvlarının yetersizliği sonucu kendini alet yaparak savunmak zorunda kalmış bir avcı maymun türüyüz.
SİYAHSANCAKLI
13-08-2010, 00:35
İnsanoğlu Yaratılmış varlıkların en üstünüdür bütün mahlükat ve beşeriyat onun mahiyetine hizmetine verilmiştir bununla gurur duyacağınız yerde şu söylediklerinize bakın hakikaten siz bu söylediklerinize düşünen bir varlık olarak inanabiliyormusunuz..?
İnsanoğlu Yaratılmış varlıkların en üstünüdür
Yolun bir gün karlı bir günde ormanlara düşerse önüne çıkabilecek vahşi kurtlar eminim ki (...) kendilerine rızk olarak verilmiş senin gibi güzel ve besili bir av için allaha şükredeceklerdir :D:D
O zaman anlatırsın ben üstünüm diye...:D
SİYAHSANCAKLI
13-08-2010, 00:54
İnsanoğlu Yaratılmış varlıkların en üstünüdür
Yolun bir gün karlı bir günde ormanlara düşerse önüne çıkabilecek vahşi kurtlar eminim ki (...) kendilerine rızk olarak verilmiş senin gibi güzel ve besili bir av için allaha şükredeceklerdir :D:D
O zaman anlatırsın ben üstünüm diye...:D
Evet Rabbim Allah(c.c.) tır o ııssız Ormanda karşıma çıkarsa bilirimki o hadise onun dilemesiyle gerçekleşecek gelen takdire razı olurum,Tabiki önce tedbir sonra tevekkül..
İnsanoğlu Yaratılmış varlıkların en üstünüdür bütün mahlükat ve beşeriyat onun mahiyetine hizmetine verilmiştir bununla gurur duyacağınız yerde şu söylediklerinize bakın hakikaten siz bu söylediklerinize düşünen bir varlık olarak inanabiliyormusunuz..?
Sayın sihaysancaklı bana HIV virüsünü nasıl mahiyetimize alacağımız veya hizmetimizde kullanacağımızı bir açıklarmısınız? Açıklayamayacaksanız bilmediğiniz denizlerde kulaç atmayınız.
HIV virüsü derken şimdi onuda bilmiyorsunuzdur. AIDS'e sebebiyet veren virüs ailesinin fertleri yani. HIV-1, HIV-2, HIV-0 isimli dostları.
SİYAHSANCAKLI
13-08-2010, 01:50
Sayın arkadaşım yukarıdaki arkadaş sanırım bize bir espri yapmış,ormanda karşılaşırsın o zaman bende görürüm seni der gibi,bizde önce tebir alır sonrada Allah(c.c.) tevekkül ederiz demiştim..ayrıca evet insanoğlu bütün mahlükat onun emrinde ancak söz konusu viriüsün imha edilmeside daha önceki virüsler gibi insanoğlunun elinde olacaktır,şimdi bilim çaresini bulamamış diye o maddeye tapalımmı Allah(c.c.) sana akıl ve o işleri çözecek ilim vermiş araştıracak bulacak ve onu çürüteceksin,daha önce değilmiydi ölümcül hastalıklara sebeb olan,çaresi olmayan bir sürü hastalık vardı ne oldu bilim ve insanoğlunun aklı sayesinde çözüldü..
Sayın arkadaşım yukarıdaki arkadaş sanırım bize bir espri yapmış,ormanda karşılaşırsın o zaman bende görürüm seni der gibi,bizde önce tebir alır sonrada Allah(c.c.) tevekkül ederiz demiştim..ayrıca evet insanoğlu bütün mahlükat onun emrinde ancak söz konusu viriüsün imha edilmeside daha önceki virüsler gibi insanoğlunun elinde olacaktır,şimdi bilim çaresini bulamamış diye o maddeye tapalımmı Allah(c.c.) sana akıl ve o işleri çözecek ilim vermiş araştıracak bulacak ve onu çürüteceksin,daha önce değilmiydi ölümcül hastalıklara sebeb olan,çaresi olmayan bir sürü hastalık vardı ne oldu bilim ve insanoğlunun aklı sayesinde çözüldü..
Sayın sihaysancaklı ;
Okumam yazmam var. Konuyu baştan sona okudum. açıklama yapmanızı istediğim yer kurtla karşılaşma bölümü değil yani.
Tüm mahlukat insanoğlunun hizmet ve mahiyesine verildi ise HIV virüsünü nasıl hizmetimiz doğrultusunda kullanacağız ve mahiyetimize alacağız demişim. Sizden gelen cevap YOK ETMEK üzerine. Mahiyet ve Hizmetine verdim derken ALLAH "Yok Edin" mi diyordu? Buradan yola çıkarak mahiyetimiz ve hizmetimizdeki tüm mahlukatı YOK ETMELİMİYİZ?
Size HIV'e tapının demedim ki. Ne kıvırıyorsunuz? SİZ TAPINACAK BAŞKA BİR VİRÜS BULMUŞSUNUZ ZATEN. İnanç Virüsü.
Öyle değil siyahsancaklı kardeşim, doğada güçlü kimse onun borusu ötüyor. Şu an biz boruyu ele aldık o kadar. Yalnız bu boruyu sınırlı mekanlarda öttürebiliriz ben yukardaki örneği espri olsun diye vermedim. Bu gerçektir. Her canlı kendi bölgesinde üstünlük kurar. Sen kurtların bölgesine girersen seni günlük besin olarak algılayıp yerler. İnsan burada sadece alet kullanarak üstünlük kurabilir. Genetik veya doğal bir üstünlüğümüz yoktur yırtıcılara karşı.
İşte şunu demek istiyorum doğal seçilim her türe kendi bölgesini şekillendirip üstünlük kurabilecek kadar donanım sağlamıştır. Sen HIV'i istediğin kadar kontrol altına al bölgesine girdikçe evrim geçirip sana üstün gelecektir. Doğa bir savaş alanıdır. Kinsenin topyekün üstünlük gösterdiği bir alan değildir.
Sayın sancaklı;
Dinazorların insanlardan milyonlarca yıl önce yaşamış ve nesillerinin tükenmiş olduğunu bilirsiniz sanırım. Dinazorlar döneminde çakmaktaşların falan yaşadığını düşünmüyorsanız onların insanlarla ne gibi bir mahiyetdurumu söz konusudur.
SİYAHSANCAKLI
13-08-2010, 02:23
Bakıyorum siz olayı fiziksel anlamda kavrayıp o demden vurmaya devam ediyorsunuz,ben hiç şimdi nerde dedim insanoğlu üstündür derken,hayvanların hakim olduğu beldede baldır çıplak gireceksin ona üstünlüğünü ispat edeceksin diye,ben orada Allah(c.c.) insanoğluna akıl vermiş onunla Virüslede mücadele edeceksin,gücünün yetmediği durumda o mahlükatlada..ama görüyorumki akıl sizde varda başka tarafta çalışıyor bir taraftan maddeye sığınıyor,diğer taraftan kendi varlığınızı inkar edip atanızın maymun olduğunu söylüyorsunuz,bir diğerinizde yaşadığımız bütün gerçeklerin bir tesadüften olduğu gibi saçma sapan,akla ve mantığa aykırı gayretler içerisine giriyorsunuz,şunu anladımki sizler aslında birbirinize bile zıtsınız ama karşınızda bir inanç olunca zıt kutuplar birleşip,ittifak içerisine bile girebiliyorsunuz,yazıklar olsun sizlere acınacak haldesiniz...
...,ben hiç şimdi nerde dedim insanoğlu üstündür derken,.....
Şu cümleniz daha doğrusu cümle olmaya zorlanan yazı kimin acınacak halde olduğunu açıklıyor. :D
B Allah(c.c.) insanoğluna akıl vermiş onunla Virüslede mücadele edeceksin,gücünün yetmediği durumda o mahlükatlada..
(...)
"Hizmetine verdim, mahiyetine verdim" derken ALLAH, savaşın mı dedi?
Yahu (...) cok hücreli, virüsü hizmetimiz doğrultusunda nasıl kullanacağız.
Ya ALLAH'ın bir herze bilmiyor, ya sen. cevap versene hanginiz.
Ediyorsun bir laf, arkasında dur be dostum. Bir değil, iki değil. (...)
Şu cümleniz daha doğrusu cümle olmaya zorlanan yazı kimin acınacak halde olduğunu açıklıyor. :D
sayın axial dost ;
Bir herzeden haberi olan bir insan değildir sihaysancaklı. her argümanda kıvırır.
Boş yere oksijen tüketir, sera gazı salgılar. Kyoto protoküle ters insandır kendi. Diğer yazdıklarınıda mutlaka okuyunuz. Hemen yalanlanmayacak bir kelime kaleme alamamıştır. şimdide cami megafonundan duyduğu kadarı ile Evrim'i Tartışıyor.
SİYAHSANCAKLI
13-08-2010, 02:41
konuların içerisinden kırpıp çıkarılan sözcüklerin içerisinde inkarı bulmak ateizmin başvurduğu bir sistemdir..yahu sen anlama özürlüzüsün ben sana kılıç kalkanla o virüsle savaşmı diyorum sen bilim adamı isen olayı çözeceksin,aklınla hareket edeceksin..tabiki aklına güveniyorsan ..ayrıca senin bildiklerin dam üstünde saksağan vur beline kazmayı,sen kim bilim kim sadece öğrendiğin hastalıkların ve maddelerin isimleri onların ne işe yaradığı,veya neye zarar verdiği hususunda değil.
SİYAHSANCAKLI
13-08-2010, 02:44
çıkın bunlarıda yüreğiniz elveriyorsa meydanlarda söyleyin,yoksa meydanlarda kıvırıp oruç tutup,camileremi koşuyorsunuz..
konuların içerisinden kırpıp çıkarılan sözcüklerin içerisinde inkarı bulmak ateizmin başvurduğu bir sistemdir..yahu sen anlama özürlüzüsün ben sana kılıç kalkanla o virüsle savaşmı diyorum sen bilim adamı isen olayı çözeceksin,aklınla hareket edeceksin..tabiki aklına güveniyorsan ..ayrıca senin bildiklerin dam üstünde saksağan vur beline kazmayı,sen kim bilim kim sadece öğrendiğin hastalıkların ve maddelerin isimleri onların ne işe yaradığı,veya neye zarar verdiği hususunda değil.
Söyle dostum o zaman bu virüs ne HİZMETİMİZE YARAYACAK. Allahın haberi yokmuş, tek hizmete verilecek hayvan diye deveyi bilirmiş herhalde.
Ya insanlıktan çok önce yaşayan Dinazorlar. Onalrı nasıl mahiyetimize alacağız.
Sende oda yok ya...Ben yaptım Bilmimi. Ya sen.. Ancak Arap deynekçiliği :blah:
Cami megafonundan duyupta burda Evrim Tartışmayın.
SİYAHSANCAKLI
13-08-2010, 02:46
söyledikleriniz bir incir çekirdeğini bile doldurmuyor...(...)
söyledikleriniz bir incir çekirdeğini bile doldurmuyor...(...)
(...) demek isterdim,
ama terbiyem el vermez. İlkokul kaçtan terksiniz.?:ban:
Hakikaten Evrim Teorisi üzerine bir kitap yada makale okudunuz mu? Yada kısacası daha önce hiç OKU dunuz mu?
Siz bence İslam Forumunda konu tartışınız, (...). Sebeb konunun derinliğinden ziyade, sizin donanımsızlığınızdır.
esen kalınız.
SİYAHSANCAKLI
13-08-2010, 03:57
Benim yiğit bir atadan doğduğum belli (...),(...).Allah y..k,kitap y..k,hesap yok vs.vs.yok oğlu yok aslında gerçek var ama orada da sen yoksun...
Benim yiğit bir atadan doğduğum belli (...) Allah y..k,kitap y..k,hesap yok vs.vs.yok oğlu yok aslında gerçek var ama oradada sen yoksun.......
(...)
Ne idiğü belirsiz olan Madde mi? Hani hep gördüğümüz, duyduğumuz, bildiğimiz..Yoksa hakkında hiç bir şey bilmediğiniz, görmediğiniz, duymadığınız, Arap mitolojisi ürünü Allah'mı?
(...)
Cami megafonundan duydulalrınız ile Evrim'i Tartışmayın. Siz önce konu ile ilgili donanımlandırınız kendinizi.
Sayın area;
Forumun girişine bir yere yazı asmak lazım. Evrim bilmeyen giremez diye.
Böyle süzmelerle uğraşmaktan evrim hakkında konuşamıyoruz.
Görsellerde isimleri verilen Eomaia scansoria, Eucynodontia,Carpolestes simpsoni, Plesiadapis, Aegyptopithecus, Sahelanthropus tchadensis, Australopithecus-afarensis, bu türlerin hic biri ayakta degil, yani nesli tükenmis ve baska yeni türlere evrilmis canlilar..
Bu ayrisma ve evrimlesme de milyonlarca yil icinde aniden degil yavasca olmustur. Bir türden diger türe ve her iki ayri tür arasinda da yüzlerce ara türler ile gerceklestmistir. Bunun yaninda her tür ve her fosil kendisi ile bir önceki arasinda zaten bir ara tür oluyor.
Beyin evrildigi icin düsünemeyen türlerden düsünen insanlar olmustur. Düsünme yetimizi beynin evrilmesine borcluyuz. Beynin evrilmesi de yine milyonlarca yil icinde yavasca olmustur. 3,5 milyon yil önce yasamis olan insanlarin ön atalari ilkel dahi olsa keskin aletler yapabiliyordu. O günden bugüne insan beyni gelismis ve evreni anlamaya baslamistir.