PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 80 milyon yıllık balık


KızıL
19-07-2010, 12:49
80 milyon yıllık balık



http://haber.sol.org.tr/sites/default/files/imagecache/makale_genel/images/xiphactinus.jpg


Kanada'nın Manitoba eyaletindeki bir kazı alanında 80 milyon yıl öncesine ait olduğu tahmin edilen balık fosili bulundu.
Kanada Fosil Keşif Merkezi Genel Müdürü Tylor Schroeder, Manitoba'nın güneyindeki Pembina Vadisi arkeolojik kazı alanında, 80 milyon yıl öncesine ait, “Xiphactinus” adlı yırtıcı ve parçalayıcı dişleri olan bir türe ait balık fosilinin olduğunu açıkladı.
Altı metre uzunluğundaki fosile ait kemik parçalarının bulunması üzerine, kazı ekibinin yeni fosil aramaları için bölgedeki çalışma sürelerini uzattığı bildirildi.
Mesozoik dönemin “denizler canavarı” olarak da bilinen Xiphactinus'un fosili, Kanada Fosil Keşif Merkezi’nin Manitoba'daki müzesinde sergilenecek.
(soL-Haber Merkezi)

barudi
22-07-2010, 04:06
yazık 80 miyon yıldan beri bir türlü başka bir yaratığa geçiş yapamamış...

ulpian
22-07-2010, 04:37
yazık 80 miyon yıldan beri bir türlü başka bir yaratığa geçiş yapamamış...

bu mesajın ciddi kastedildiğini sanmıyorum, ama yine de cevap vermek gerekirse:

(1) Yukardaki balık zaten artık olmayan bir tür. Canlılar tarihinde sayısızca tür yaşadı ve yok oldu. Kimisi, kendisinden evrilen farklı türler bıraktı, kimisi bırakmadı. Her halükarda yukardaki balık hakkında ''80 milyon yıldır bir türlü geçiş yapamamış'' demek, mantıklı bir düşüncenin ürünü değil.

(2) Evrim kuramı zaten, her canlının mutlaka başka bir türe 'geçiş' yapmasını öngörmüyor. Birçok türün milyonlarca yıldır hiç değişme uğramadan (veya çok az değişime uğrayarak) var olduğunu biliyoruz. Bunlara ''yaşayan fosiller'' deniliyor. Meşhur örneklerinden biri 250 Milyon yıldır var olan Latimeria chalumnae (http://en.wikipedia.org/wiki/Latimeria_chalumnae) türü. Bundan evrim kuramına karşı kullanılacak bir argüman devşirmek, mümkün değil.

KızıL
22-07-2010, 14:37
sevgli ulpian ne güzel açıklamışsın ama bilmeden birşeyler yazanlara üzülüyorum...