PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Din mi üstün, İman mı, Nasihat mı, Akıl mı...

Sayfa : 1 2 3 4 [5] 6

HarunKAHYA
26-06-2007, 23:04
प्रतिभा का नया मामला भारी अंधविश्वास से जुड़ा हुआ है। एक प्राइवेट न्यूज चैनल ने दिखाया कि प्रतिभा आत्माओं से बातें करने का दावा कर रही हैं। कांग्रेस के लिए इसका जवाब देना मुश्किल हो रहा है। इससे पहले, पर्दा प्रथा को मुगलों के भारत आगमन से जोड़ने के मामले में भी कांग्रेस को डिफेंसिव होना पड़ा था। पर्दा मामले के बाद कांग्रेस ने प्रतिभा को सोच-समझकर बोलने की सलाह दी थी। लेकिन अब प्रतिभा द्वारा आत्माओं से बातें करने का दावा करने के बाद कांग्रेस से कुछ बोलते नहीं बन पड़ रहा है। राजनीतिक और कानूनी दांवपेंच में माहिर सिंघवी से जब 'आत्मा से साक्षात्कार' के बारे में पूछा गया तो सिंघवी सिर्फ यही कह पाए कि उनका गलत मतलब निकाला जा रहा है। अन्य आरोपों पर विपक्ष को चरित्र हनन का दोषी बताने वाला लेफ्ट भी आत्माओं के मामले में कुछ नहीं कह पा रहा है।

Haklısınız sn.Özgür-beyin. Herşey anlattığınız gibi..itiraz götürmez.. :roll:
Sn.mhmmd.sizde haklısınız efendim... :lol:
Ama galiba sn.Cemal kardeşimiz enhaklı..zira sıcaklar bütün Türkiyeyi çarptı.. :lol:

vartor
27-06-2007, 03:51
ØÇïùÁ Ù³ñ¹áõİ Ù¿Ï Ù³ëİ ¿ ÙdzÛİ« ÇëÏ ëÇñïÁ ³ÙµáÕçáõÃÇõİÁ£
* * * * * * * * * * * Gordugunuz gibi tam da benim dedigim gibi.

Click aon ny character

27-06-2007, 09:28
Selamlar Cemal'im
Korktum senin başnıktan ben haberin ola.
Mit,Kgb,Cia,Mossad falan 3.dünya savaşının habercisi gibi
Bir El Muhabberat yok aranızda ? *:lol:

Ayrıca bu ne böyle herkes bir dili almış tekeline gidiyor.
Mhmmd şahidimdir Rus'ça benimdir.İkinci bir şahidim daha var ona göre * :)
Romence'yi söken var mı aramız da ? *:wink:
Senin Yaşşar'dan Mep'in Bekkir tatile çıkmışlar.
Şimdi bir komplo teorisi üreteyim ben.Disiplin kurulu başkanı tatilde,burası casus yuvasına dönmüş durumda ve Yaşşar ile Bekkir tatilde ne iş *:roll:
Bakşan takipte mi ne *:?:

spartacus
27-06-2007, 10:58
sevgili CEmal, yada CEMal, havalar bordada çook sıccak. Eyi ediyon bizi güldürüyon, sağol varol, vartol amcada olaya adapde olmuş bak...

Benden size Kolaylık, ne demek istediğimi en azından anlayabiliyonuz :) Kopeyleyin Word dosyasına yapıştırin işte karşınızda, valla ben sizlerin ne dediğiginici anyamadım, asıl işin Sırrı burda olsa gerek *:lol:

Cemal
27-06-2007, 19:41
"sevgili CEmal, yada CEMal, havalar bordada çook sıccak. Eyi ediyon bizi güldürüyon, sağol varol, vartol amcada olaya adapde olmuş bak..."
"Selamlar Cemal'im
Korktum senin başnıktan ben haberin ola.
Mit,Kgb,Cia,Mossad falan 3.dünya savaşının habercisi gibi
Bir El Muhabberat yok aranızda ? "
" ØÇïùÁ Ù³ñ¹áõİ Ù¿Ï Ù³ëİ ¿ ÙdzÛİ« ÇëÏ ëÇñïÁ ³ÙµáÕçáõÃÇõİÁ£
* * * * * * * * * * *Gordugunuz gibi tam da benim dedigim gibi. "
"Haklısınız sn.Özgür-beyin. Herşey anlattığınız gibi..itiraz götürmez.. Rolling Eyes
Sn.mhmmd.sizde haklısınız efendim... Laughing
Ama galiba sn.Cemal kardeşimiz enhaklı..zira sıcaklar bütün Türkiyeyi çarptı.. Laughing"
"· 国际原子能机构代表团抵平壤 赖斯可能访朝 * Laughing
Laughing *Laughing

日欲全球推动日语热培养亲日派 对抗"汉语热"

"едновременно боготворен и яростно ненавиждан. Умира на 29 декември (16 декември по стар стил) 1916 година.

*cemal, her şey yukarda anlattığım gibidir. *itiraz istemem. o kadar"

tamam amcam havaa 42 derece..itiraz olurmı bu havada.. :lol:
bak ne diyem:

şennolassıııığğğıığğğnnnn *urrgUuüüÜüüüÜÜüüüüğğğğüüüppp.
dımanııığınnnn dütmeeeEEeeeeğğğğz.. :wink:

bide sonbişedaa sölicem.hANı eski bi abimis vardın.bOŞ teneke hAMDiabim.hanı bise "hadiolum..köfteciler köfte yoursun...baraksın bele işelri filece deyyip *-bize doru yolu göstertmiştiya..İşte a canım abim *:roll: bana özelden bimasac yollamış.CeMALım .deyo..ben sana çook severim.nütfen son sözü bana bırak.İşTE son söze hAMDi abim sölüyo..üstüne bakşa laf söletmemabimm. 8O

"المحجوزة مع نهاية العام الجاري 15 طنا، ''إذا تواصلت وتيرة المحجوزات مثلما هي عليه الآن''· وحسب نفس المسؤول، فإن الكمية التي تمر عبر الجزائر بإتجاه الخارج تقدر نسبتها بـ73.87 بالمائة، في حين يبقى نحو 26.13 بالمائة للاستهلاك المحلي·

annaşıldı demi abilerim.. :wink:
(yaw ..hepsine annadımda ..bu Amdi abimin dediine annayamadım.. :lol: )

habilis
27-06-2007, 20:12
cemalll ne diyosunuz yaa anlamıyorum vallada billada...!!

Cemal
27-06-2007, 22:55
yaw hapilis abim.sICaklar bi yandan..bu acan adamlar biyandan.Bunaldık yaww..Okumuyonmu..bu adamlar VartOl amcamın peşindelermiş.bizinde peşimizde olabilirlermiş.bUNnar çok telikeli adamlarmış. 8O mazallah.. :? İşte bu adamlar yüzümden bide sıcak fena bunattı..Hepbarabar şifreye geçtik.. :lol:
bu
Kargaların
Gözü
Bizde

telikeli bi tekşilatmış abim.aman sende dıkkatli ol.Kara paltolu siyagözlüklümüş bunnar.Bak bele galiba ..... * *:arrow: 8) .sakkınbunnara takılma.abim.

şennolassıııığğğıığğğnnnn *urrgUuüüÜüüüÜÜüüüüğğğğüüüppp.
dımanııığınnnn dütmeeeEEeeeeğğğğz.. *:wink:

ahhulan yaŞŞar seninkadanolamadık wallama.Bideve kadan keyif süremiyos şodünyada..keyfinkeyif..küfürküfür yayalada..valla.
bisde mangal başında sıcakhava yelliyos...hava 42 ..mangalda koy20 daa.ne etti 62...off Allaım of..yandıkına galik..tam cehendem oldu *:oops:

mep
27-06-2007, 23:17
38
39
40
41
42
43
44
45
SICAĞA DAYANABİLECEĞİNİZ KADAR GÜNAH İŞLEYİN....!
46
47
48
49
GÜNAH İŞLERKEN NEM ORANINI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUN....!
50
51.

habilis
27-06-2007, 23:23
eee hadi bakalım gazamız mubarek ola..:)

Cemal
28-06-2007, 02:00
yaw harun abim.yanı hacı öMerabim sen şindik geldin herkeşe herşeye karışttırtın.kim olduğun annaşılmadı.şindikte*ben benim*diyosun.ben benim ne demek*?

HarunKAHYA
28-06-2007, 02:28
Sn.Cemal; bu lafla ilgili basit bir bilgi vereyim izninle:

"Tanrı Musa'ya yanıp tükenmeyen bir çalıdan seslendiğinde, Musa ona, adın nedir diye sormuştu. Rab ona, "Ben Benim" diye cevap vermişti. Yani "ben kendiliğinden var olanım". Tevrat'ta (Çık.3:1-4, 13-14), yanan çalıda hem Rab'bin Meleği görünüyor hem de Tanrı Musa'ya sesleniyor. Eski Antlaşma boyunca "Rab'bin Meleği", Tanrı'nın insanlara kendi zuhurunu gösterdiği seçilmiş habercidir. Yani gelecek olan Mesih'in bir tezahürüdür (bir görünümü). Mesih İsa doğmadan önce, Tanrı'nın diri Sözü (Kelam'ı) olarak Tanrı'nın yanındaydı ve Tanrı'nın özündendi, çünkü Tanrı'nın kendisiydi (Yu.1:1). Mesih doğduğunda İsa diye bir insan doğdu; ama bu insanın benliği ve ruhsal kimliği ezelden beri var olan Tanrı'nın Kelamı'dır. Diri Kelam İsa doğmadan önce de vardı... Kendisi "Benim" dediğinde, "ben kendiliğinden var olanım, ezelden beri ‘elimin' gücüyle evreni devam ettiren gücüm" dedi ve bu güç kendini göstererek askerleri yere düşürdü.

Yani açıklıyorum ki, ben ne senim,ne *sn. mepim,ne sn.mhmmdim,ne sn.hacı Ömer'im.. :lol:

Sonuçta diyorum ki,

"Ben Benim""
Yani "ben kendiliğinden var olanım".

H.K * * :lol:

spartacus
28-06-2007, 13:00
Diri Kelam İsa doğmadan önce de vardı... Kendisi "Benim" dediğinde, "ben kendiliğinden var olanım, ezelden beri ‘elimin' gücüyle evreni devam ettiren gücüm" dedi ve bu güç kendini göstererek askerleri yere düşürdü. HarunKAHYA

“Eli, Eli, lema şevaktani?” yani “Tanrım, Tanrım, beni neden terk ettin?” diye bağırdı.
Matta 27:46

Ben benim, no problem, "Tanrım, Tanrım, BENİ neden TERKETTİN"(İsa) Bu terkedilen kim, terk etmezden önceki kim ? *8)

Ve buldum Siz HarunKAHYA ama işin özünde birazda vaftizci YAHYA sınız.... Buda demektir ki siz Mesih olamazsınız, ancak mesih'i vaftiz edebilirsiniz, zaten Mesihlikde vaftiz ile mümkündür :twisted:

habilis
28-06-2007, 16:42
ben ben olanım ifadesinde bir özel isim söz konusudur !... bu türkçeye YHVHolarak tercüme edilir ! ibranice elyazmalarında "olmak" ifadesini taşır !.

BEN BEN OLANIM .. bu ifadeyi bazı arkadaşlarımız şu şekilde yorumluyorlar :

tanrı bizim için herşey olur ..yani yeri geldiğinde bizim babamızdır,yeri geldiğinde öğretmenimizdir.. yeri geldiğinde bizim yerimize insan OLUR ve bizi kurtarır vsvs.. gibi..

HarunKAHYA
28-06-2007, 17:49
"Ve buldum Siz HarunKAHYA ama işin özünde birazda vaftizci YAHYA sınız.... Buda demektir ki siz Mesih olamazsınız, ancak mesih'i vaftiz edebilirsiniz, zaten Mesihlikde vaftiz ile mümkündür"

sn Spartacus.kimi vaftiz edeyimde vazifemi tamamlıyayım.. :lol:

"
“Eli, Eli, lema şevaktani?” yani “Tanrım, Tanrım, beni neden terk ettin?” diye bağırdı. "

tabii bu çok güzelbir soru?yani olay biraz tersinir oluyor burada..
hem kendiliğinden varoluyorsun..
hem elinin gücüyle ezelden beri evreni devam ettiriyorsun..
hemde sıkışınca ağlıyorsun.. :cry:

ne diyeyim..
Sen ağlama bir tanem..
ben ağlarım senin yerine... :lol:

H.K
doğduğundan beri var olan.
kendisi,kendi olan..

Bu konuları ümid ederim ileride açarız,daha rahat ve daha çok yazarız.bu Tevrat ve yan inançları oldukça derin ve ilginç.
Sn.cemal'in yerini meşgul etme hakkımız varmı bilmiyorum.Ama herhalde çok sevildiğinden burada yazılan konular daha çok dikkat çekiyor.. :D

Cemal
29-06-2007, 15:34
sevgilikAHyaa bim.hacımöMERim amcam..
"Bu konuları ümid ederim ileride açarız,daha rahat ve daha çok yazarız.bu Tevrat ve yan inançları oldukça derin ve ilginç.
Sn.cemal'in yerini meşgul etme hakkımız varmı bilmiyorum.Ama herhalde çok sevildiğinden burada yazılan konular daha çok dikkat çekiyor.. Very Happy"

bıyır herzaman gel.dUKkan senin.yalınıs hep laf yapmayın.Acıkbişelerde yeyin içinde duKkanda iş yapsın 8O .babam sölenmesin.. :oops: "lan kavemi brası" deyii.. :lol:

tamammı hACı öMeramcam..(yaw hakget ömer amca deilmisin sen*?)

HarunKAHYA
29-06-2007, 18:57
sn. ve sevgili Cemal;
lütfen artık beni"ben" olarak algıla..

" hACı abim hoşgeldin.Yannıs ben tam çıkattıramıyom.Sen hAcımısın.Ömer amcamısın.KarunyAHyamısın.Hakget tam olarak hankısısın.*?
Ellerinden öperim amcam.(sorulara çok cailce buldusan cevap yazma abim) "

Yani benim bu sanal kişilik ihalem çok uzun sürdü? yani beni "ben" olarak kabuletmek bukadar zormu?
Ellerimden öpde,ben senin amcan değilim.. :lol: *:lol: *:lol:

Cemal
29-06-2007, 22:33
tamam abim.sensensin.seni sen olalak kabulettik.eveli bende inandımki sen hacıöMer abim olamassın.bak soro abim güzelbişe yakalamış.Bikere ömer abi hAcı abimi*?Eveli busorumun cevabına bulmak lazım.
Ben bu işlere pek karışmıCEMabim.Kimkimse* 8O -oodur abim.. :?
cml.

Cemal
30-06-2007, 00:30
http://www.fairlands.herts.sch.uk/skeletons/gorilla.jpg

ulen bubaAAaaaa.. 8O ..ne hallara düşmüşün sen.Sıcaklamı yaptı bele..yosam açlıkmı çarptı sana.. :lol:

Cemal
30-06-2007, 00:33
http://www.fairlands.herts.sch.uk/skeletons/monkey_skull.jpg

yosam anam betDUva ettidemi bu hallara düştün..Bişik kelle gimi sırıtıyon.. :lol:

Cemal
02-07-2007, 23:32
abimyaz geldi.Biyandaniş..bi yandandaçocuklara vakıtayırma...Siteye az girer olduk.sate sıcakta fazlakonuda çıkmıyo :lol: .Acık akşamları artık kaveyede çıkıyos.Özlemişis arkadaşları.Onnarda beni tabi.
Bugün neye yazıyom biliyonusmu abim.Bu tevede hanı "YALANÇI YaRİM " DEYİ BİDİZİ vardıya.Bishanım çocuklar hepberaber seyrediyoduk.Ordaki o yakışıklı can kardeşimis şarkıcı bArış Akasu Bodrumda kaza geçirmiş.Eyy Allaım..Hayırlar yas yaPappim.Oturanın kalkacaana senedi yok..yatanın uyanacaana..Gidenin döneceine seneti yok..
Aslan gimi delikanlı komadamış.Yanındeki 2 hanım kız mefat etmiş.Allah ramet etsin.Barışıda bis ayilece çok severdik.Üzüldük.Onunda pek çıkışı yokheraldem.Allah bilir ama durumona gösteriyo.Allah şifa versin abim..kalanınada sabır versin.
Kalp kırmamak lazım abim..çalmamak çırpmamak*haksıslık yapmamak lasım.Kimseye yar olmuyo bu dünya.Barim gidince arkanda *iyi adamdı lafına bırak..

krşns.cml.

mep
04-07-2007, 23:10
Cemal abi şu anda barış *akarsu'yu yitirdik..
üzgünüm :cry: *:cry: *:cry:

Cemal
17-07-2007, 19:08
mePim Allah ramet etsin abim.Çok güzel bikardeşimizdi.hanI karşılıklı görüşmedik ama*-yalansıs-dolansıs dürüs bi insanevladıydın.Allah ayilesine sabır vesin.amin.

\}\}\\}\}\}\}\}*0*0\}\}\0*0*0*}\}0-0*0*0-0*0\}\}\}\|}|*0*0
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*0*0*0*0*0*0-*-*-*0*0*0*0*00*0*0*0*}\}\}\0*}

şindi seçim vaktıya.altakke ver külah bizin borda hergün seçim kavgası-gırgılı var.Busefer meepeliler çok itdalı.Devlet bEy partiyi topladı seçimde mutlaka sandıktan çıkcez diyolar.Hayırlısı.Yannıs aKpnin çook kuvetli gelcei yüzde 40 yapcei filece konuşuluyo..Bazı abilerde bukadan çok oy alırlarsa bunnar sapıtır-şımarır diyo.Biz hanımlan konuştuk.Eveli babamla beraber,annem babam,halam-enişte,çocukları filece hepimis aKPye oy atcez diye konuştuyduk.Şindik bis bu son*çok kuvetli gelirlerse şımarırlar lafından sona-hanımla konuştuk biz 2 oy Memet Aara atcez oyu.DEPEye yani.20y 2 oy olsun.o garipde belki yırtar girer meclise *-denge olur.Hadi hayırlısı 3-5 gün sona belli olcek.İşallah en hayırlısı olur..Şindi bi sitede seçim gırgıLLarı buldum.onları postalıyom.. :lol: herkeşe selam.. :wink:

SEÇİM FIKRALARI *:)

“NERDE ESKİ SEÇİMLER”
Her seçimde olur
Elli seçimlerinde Konya'da duvarlara asılı afişleri okuyan köylü ile aday arasında şu konuşmalar geçer:
" Topraksıza toprak, toprağa tapu,ürüne fiat."
" Ne zaman olacak bunlar "
" Her seçimde, her seçimde. "

"Oylar nereye gider ?"
1950 Seçimlerinde oyunu kullandıktan sonra, köylü seçmen geri döner.
" Bey pusulamı geri istiyorum. "
" Geri verilmez, niçin istiyorsun? "
“Adres yazacağım”
" Adres yazılırmı be Adam!.."
" Geçen seçimde adresi yazmadık ta oylar başka partiye gitti de..."

"Geçersiz oylar ne olur ?"
1965 seçimlerinde İstanbuldan milletvekili seçilebilmek için 20.114 oy gerekiyordu. Oysa 27.937 oy geçersiz sayılmıştı. Milli bakiye sistemine göre bu oylar sayılsa idi birde geçersiz milletvekili çıkardı.-----

"Babasının yerine kızı"
1950 seçimlerinde Afyon milletvekili ve millet partisi Yönetim kurulu üyesi Sadık Aldoğan radyoda konuşacaktı. Fakat Aldoğan tutuklanmış. Bunun üzerine konuşmayı kızı Gönül Aldoğan yaptı :
" Bu saatte babam Sadık Aldoğan buradan partisi adına ulusumuza seslenecekti. Ancak az önce polisler geldi, babamı İstanbul'a götürmek için tutukladılar. Ben kızı Gönül Aldoğan, onun yerine konuşuyorum. Konuşmam özgürlüğünü yitiren babamın, milletimiz özgürlüğe kavuşsun diye babam tarafından yazılmış olandır."

"Kime oy verelim ?"
Kürsüye çıkmış olan aday, atıp tutuyor :
" Falanca parti koministtir,ona oy vermeyin!"
" Yaşa..."
" Filanca Genel Başkan masondur,ona oy vermeyin."
" Varol..."
" Şu parti de dinsizdir, ona da oy vermeyin!"
" Nurol..."
Kalabalığın arasından biri sorar.
" Peki kime oy verelim? "
" Bana oy verin, bana..." :cry:

"Dimitri camiye gitti"
46 seçimlerinde oylama yöntemi şöyleydi : Oylar açıkta, herkesin gözü önünde atılıyor, oyların sayımı kapalı yerde, herkesin gözünden ırak yapılıyordu. Onun için olacak, bugünkü deyimle, 1946 seçimleri ayıplıdır. Çünkü kapalı yerlerde yapılan oy sayımının içine neler girmez, neler çıkmaz.
1950 seçimlerinde ise oyların atılması gizli yerde olacak, kapalı bir yerde atılacaktı.Sayımı ise açıkta herkesin gözü önünde yapılacaktı.
Oyların gizli, kapalı bir hücrede atılması için her seçim sandığında bir hücre bulunması gerekiyordu. Hesaplandı, kitaplandı, kapalı hücreler yaptırmak dünyanın parası idi. Ne yapsın hükümet, Oyların okullarda,camilerde kapalı bir yerde atılmasına karar verdi.
İstanbul'da Hiristiyanların bol olduğu bir yerde adres soran birine:
" Dimitri mi ? Dimitri camiye gitti" demişlerdi.
Camiye gitmişti ama namaz kılmaya değil.

cml.

mhmd
18-07-2007, 09:11
Sn. Cemal,

Şimdiden hayırlı uğurlu olsun...
Sizin bölünen oylarınız, bir sözü aklıma getirdi, paylaşayım istedim.
Oyunuzu bölüp vereceğiniz partinin, zamanındaki şapkalı başkanı geçenlerde bir laf etmiş.

"- Hükümete karşı, birleşin, birleştirin bu siyasi partileri. Bu seçimden güçlü bir iktidar çıksın!!!"
Zamanında yüzlerce gencimizin kanının aktığı ortamlar ve birleştirmeye çalıştığı partilerde o zaman yaptığı ayrılıklar ve düşmanlıklar aklıma geldi. Heyhat...

23 Temmuz gününü iple çekiyorum.
Güçlü bir hükümet çıkacağı kesin de, bu aklı evvel çok laf hiç işin, diğer birleştirdiği partilerin hali nice olacak onu merak ederim.

Ama bir görüşünüze de hakkını vermek lazım. Güç insanı şımartır. Kendisini ilahi görmeye başlar.
Kontrolsüz güç, güç olmaktan çıkar.
O yüzden, yeni dönemde, her kime oy verirsek verelim, verdiğimiz oyun kontrolünü bizzat kendimiz yapalım derim.

Hatalarımı, cehaletime bağışlayın

Cemal
19-07-2007, 10:22
seLamaleyküm abim.hayırlı günner..bAk bak ne mübarek güne geldi şu son seçim süprizini açıklamak.. 8O..Kurban olam yaratan Rappime..şo mübarek olayı böle mübarek bir günde açıklamaknasipetti. (Abim inanan herkeşin REGAİP KANDİLİ KUTLU OLSUN..inanmaynların cebi matde dolsun *:lol: )
aBim hamdossun seçimlerin son günnerine geldik.Aylardır.teşkilat olarak çalaştık*-çabaladık.gayret gösterttik.gece demedik günnüz demedik. vatan içüm.millet içüm..Allah içüm çalaştık.. 8O .. 8O (galiba fazla gaza geldim yaw..dur toparlayım)..Yanı sitemis içün çalaştık..Napcez netcez tektek annattık.. :roll: .ardada yapCEM
etCEM
söliCEM
gelCEM
...
verCEM deyi boyuna son süprize dayir açıklamalar işaretler verdim..aRTıkın açıklıyom son müttiş süprizi..dahle annamayanlara..onnarda annıcek galik..

en BÜYÜK TRASFERİ YAPTIK AbİM..

CEM abim CEMALCİLERE KATILDIıııı[/size]

hurraaaAAAAaaaaAAAAAaaaAAaaa... :arrow: *AlLAaaaaAAAAAAaaaaaaa.. :idea:

[size=24]CEM ve CEMAL... :D

seçimler bitmiştir abim.bitirdik bu işe haMDossun..çok şükür..çooOOookk..
saayın CEM abim bise tevecü göstertti ..başkannıa bise bıraktı..Ben yoruldum.
sen gençsin dinamitsin.. 8O ..enercin çok..sİteye sen ve ekibin çok şeler katceniz*dedi..bende ona kıramadım.Başkannıa kabul ettim ısrarı üzerine.nede olsa büyüümdür.kıramam..Bende riceettim.Abim sende büyümüssün.çok emeen geçti.sEnde bize yardımçı ol.göskulak ol*dedim.Başk. yard. lını ona verdim.
saoSun kabul etti..

hayırlı olsun..
hayırlı olsun..HAYIRLI OLSDUN::

krdşns.cml.
hem pırof.hem cemal.hem başk. :D

19-07-2007, 10:39
Selamlar sevgili Cemal'im ;

Senin bu sevinçli anında,senin dükkanda inanan tüm arkadaşlarımızın ve değerli aile üyelerinin Regaip kandilini en içten sevgilerimle kutlarım.
Küçük Cemal ve Tuba kızımızın da hasseten gözlerinden öperim.

Benim de "İnsani olan her şey kabulüm."

Ama tanklar değil *:lol:

aldostu
21-07-2007, 19:59
Cemal; tebrik ederim.
Gerçekten seçimin bombasını sen patlanmışsın..
Böyle bir transferi ancak sen başarabilirdin..:lol: ..
Haydi hayırlısı.

Devir teslim ne zaman.
Aman herşeyi evrakla teslim al,sonra başına iş gelmesin.
Usul böyledir.. :D

Cemal
23-07-2007, 10:36
abim hayırlı olsun.Hemburdeki hem memleketin seçimleri bitti.. 8O .ArTıkın herşe yerliyerine oturdu.cEm *abimede gösterttii annayış içün teşekür ederim.saolsun*varolsun.(iPsiKoabim.kandil tebriine saol.ellerinden öperim abim.)
sEçim yazılarında aLdostuamcamın orda yazılannara okudum.Ben onun bukadan kızdıına hiçgörmediydim.CEPeye bAykala oy vermiceni hepde sölüyodu ama*neden c.h.p nin malubiyetine bu kadan bozulmıuşannamadım.kendibiliYodur tabi.Pante abimde ona hak vermiş ve yorum yapmış.eNçokda DİLAVER amcanın yorumu hoşuma gitti.Valla hakkı yerine teslim etmiş.hElal olsun *ben ve com-a..
demekki gerçei teslim eden issannar.Ha buarada bis hanımlan son anda gene-istikrara-oy verdik.iyide yapmışıs.çünküm öle aşırı oy olmadı.öledeniyo.Dengeli başarı olmuş.cumurbaşkanı için uzlaşma gerekiyomuş.eziici çounnuk olmamış.Aara üzüldük.garip giremedi.DP başkannıınıda bıraktı.Dansösde bırakır işallah.. 8O(Aldostu amcam bu dansös lafına -senin içün yazdım.çok bozuluyonya o adama.. :lol: ) demoktar partinin durumu içün*Demirelin numaraları mafetti onu ve partiyi -deniyo.
Abim memlekete hayırlı olsun*bizin tesgahta büyüsün işallah.Memleketle beraber bis *çoluk çocuun nafakasınında peşindeyis.hÜkümette denişiklik olmıcaı içün ekonomide sarsılma olmıcakmış.bide karışıklık olmayınca turis artarmış.Bunnar bise ekoonomi olarak dönüyo.. :?
(lan cemal köfte tesgaı ile ekonomiyi birleştirdinya..helal ossun bu pırof uvvanı sana.. :? )
Abim bu arada burda yönetimi bise nezaman devretceenis.Ona göre takımelbiseye ütületeyim.bi damatlık vardı..ona nassı sıcez şindik bilmiyomama..devir teslimde temis efendi giyimliolmamıs lazım.birinisde abim bana gıravat yollayın.ona arattım buşlamadım.eFendi görünmemis lazım.eEE kolay deil kocca siteye başk.olduk abim.. :D

cml.

HarunKAHYA
24-07-2007, 22:28
sn.Cemal, hayırlısıyla ne zaman başlıyorsunuz efendim.Adresi bildirirseniz, zatı alilerinize bir vakko kravat yollayabilirim.Başkanımıza bir hatıramız olur.
Seçimde keşke fikrinizi son anda değiştirmeseydiniz.Bakın işaret buyurduğunuz gibi,
siz oy vermeyince garip aradan sıyrılamadı.Meclis kürsüsüne gelemeyince de şimdi hakim kürsüsünün önüne çıkacak.
Ama mert adammış, hakkını teslim etmek gerek."Yapamadım "dedi ve istifa etti sn.Ağar.

Darısı bizim pişkinin başına..
Hocası Demirel ona izin vermiyormuş, yoksa istifa ederdi çoktan...
Bu kadar da pişkin olmazdı ama..ne yapsın Hocasının hatırını kıramıyor.. :lol:

Cemal
26-07-2007, 10:37
hArunaBim,gıravata özel mesaclan yollayıver. 8O ..Yönetimm.. bu devir işine nezman yapcez bana bildirin.oNa göre hazıllık yapalım.. :? *:?

**Arkadaşlar hazırmıyıs?** :lol:

cml.

Cemal
26-07-2007, 21:51
**Arkadaşlar hazırmıyıs?** *:lol:

bu şarkıya seçimi kaybeden;

rOdosa kadar yüzmeyen seçimden oylarına artırarak çıkan *Galip bAYkal;
seçimin tekerkek-sözünde duran garibi MEmet Aar;
en hakiki İPçi DEvlet bAççeli *:lol:
ve seçime kazanıpda herşeye vatandaş gimi devam eden,
seçim oldumu*-olmadımı farkettirmeyen gassımpaşalı Başbakanımıs rECEp Tayip içün okuyos..

HOR *GÖRME

Nerde boynu bükük bir garip görsem
Hor görme kim bilir ne derdi vardir
O garip halinde ne sirlar gizli
Onu bu hallere bir koyan vardir

Ah o garip halinde ne sirlar gizli
Belki benim gibi sevdigi vardir

Madem yasamaya geldik dünyaya
Benim de herseyde bir hakkim vardir
Sevmiyorsan hor görme bari
Benim de senin gibi Allahim vardir

Ah o garip halinde ne sirlar gizli
Belki benim gibi sevdigi vardir

Nice ümit dolu hayat yolunda
Yolunu kaybetmis garip ne yapsin
Hersey haktan ama zulmetmek kuldan
Gönül bir zalimi sevdi ne yapsin
Gönül bir vefasiz sevdi ne yapsin

Nice ümit dolu hayat yolunda
Yolunu kaybetmis garip ne yapsin
Hersey haktan ama zulmetmek kuldan
Gönül bir zalimi sevdi ne yapsin
Gönül bir vefasiz sevdi ne yapsin

Söz-Müzik: Orhan Gencebay

Cemal
04-08-2007, 22:30
abim bugun yeNi vekillerimis yemin etti.milletin vekili oldular.araara serettimTeve den.Hayırlı olSun.ATATÜRKümün kurduu meçlise ve miLletimize layık olsunnar*vatana millete güzel hizmet etsinner.Ptesi de Cumurbaşkanımıs bAşbakan Erdovanı çaırıp yeniden hükümet vercekmiş.aRtık seçim bitti.hepimisin hükümeti olcekler.İşallah tarafsıs memleket hayrına faydalı işler yaparlar.Vatan millete hizmet edenherkeşe ALLaH yardım etsin*yoluna düzetsİn.(amin.)
Bütün abilerime *kardeşlerime hayırlı akşamlar diliyom.
krdşnz.cml.

Cemal
07-08-2007, 00:19
http://www.arastiralim.com/wp-content/uploads/2007/08/ikili-gozetleyiciler.jpg

yAW nerelerdesinis..gÖzleRim yolda kaldı... :D

Cemal
29-08-2007, 23:14
FeNErim işi bitirdi Allama şükür...

:D *:D *:D

Daa beş dakka var.iŞallah erken ötmemişimdir..

mhmd
30-08-2007, 11:42
Sn. Cemal,

Uzun süredir, gah siz yazamadınız, gah biz okuyamadık.
Kavuşturana şükür.
Başlığınızın aktifleşmesine sevinenlerden biri de biz olduk.
Bu kadarına da şükür.

Hatalarımı, cehaletime, bağışlayın

Cemal
03-09-2007, 18:22
abim hamdossun yazdageldi*-geçiyo yavaş yavaş.bu yazıda göstereten Allaha şükürolsun abim..hAnı yaz geldiaz yazdıkya..şindik gene başladım acıkacıkindernete vede siteye girmee.mUhammet abim saol arayıpsorduuna.saol.az Eveli bi bilok da çok güzel biyazı gördüm.onu buraya postalayım.benim hoşuma gitti.okuyun dersidevar*-gırgılıda.
" HESAB [Bu yazıyı izle]

[b]
*** *Kasabanın birinde zengin bir tüccar
yaşardı. Öleceği zaman vasiyetinde,

* *"Ben mezara konulduğum gün kim gelir benimle bir gece mezarda kalırsa
ona servetimin yarısını bırakacağım" dedi.

* *Çocukları, akrabaları servetin yarısı bırakılmasına karşın bunu yerine
getiremeyeceklerini düşünüyorlardı. Kısa bir süre sonra adam öldü. Adamın
vasiyeti kasabada zaten ünlüydü. Bunu duyanlardan biri de kasabanın en
ıssız *köşesinde yaşayan hamaldı. Adamın öldüğü haberini duyunca
yakınlarına *kendisinin bir gece mezarda kalabileceğini söyledi. Bunun
üzerine cenaze *merasiminden sonra hamalı da adamla birlikte koydular.

* *Hamal, "Zaten bir tane ipim bir tane de küfem var. Kaybedecek bir şeyim
yok. İyi ettim de bu adamla buraya girdim. Çıktığımda kasabanın hatırı
sayılır insanlarından biri olacağım" diye düşünüyorken bir gürültü koptu
ve *dünyada daha önce hiç karşılaşmadığı yüzlere orada rastladı. Gelen
melekler *aralarında konuşuyorlardı:

* *"Bu ölü olan zaten elimizde. Onu istediğimiz zaman hesaba çekebiliriz.
İlk önce şu canlı olandan başlayalım."

* *Adam tir tir titriyorken başlamış melekler art arda sorular sormaya:

* *"Söyle bakalım küfenin ipini nereden buldun? Satın aldıysan ne kadara
aldın? Kimden aldın? Aldığın kişiyi dolandırdın mı? Gerçek değerinde mi
verdin ücretini?"

* *Adamın dili dolanıyor sorulan sorulara yanıtlar bulmaya çalışıyor ancak,
o yanıt verdikçe ip ile ilgili bir başka soru ile karşılaşıyordu. Gün
ağarırken zengin adamın akrabaları geldi ve adamı mezardan çıkardılar:

* *"Artık kasabanın sayılı zenginlerindensin. Anlat bakalım bir gece
mezarda kalmak nasıl bir duygu?" Hamal bu soruyu şöyle yanıtladı:

* *"Ben hiçbir şey istemiyorum" dedi. "Bu bana ders oldu. Ben bir ipin
hesabını sabaha dek veremedim, o kadar malın hesabını kesinlikle veremem
herhalde.***/b]"

aBim hamdossun bizinde bi ipimis var bide sapımız..kıskıs gülmeyin.arka baççedeki keser sapından bassediyom.. :lol: Onuniçüm verilmecek fazla hesabımız yok..olannar düşünsünabim...kimde mal fazlasa.. işi zor valla..eEe nedemişler.çoklaf yalasız*-çak mal haramsıs olmaz-deyi.. :wink:
(öSgür amcam..sende malganimiş*diyolar.Dorumu*?? *8O * :lol: *:lol: )

vartor
03-09-2007, 19:47
Sen hesap ver bakalim, bunca zaman neredeydin?
* Koftelerine ne tur malzeme karistiriyorsun?
* Malzemeyi aldigin kimseler kimsenin hakkini yemedigine emin misin? (Ne de olsa neden arastirmadin diye sorarlar)
* *Kazmanin sapi hangi agactan, sap yapmak icin canli agac kesilmis midir?
* * * Ozlettin kendini CeMaLcigim, daha etin basindan gecen seruvenlere gelmedim ama sorulacak cok soru olabilir gibime geliyor....

Cemal
03-09-2007, 21:36
:lol: *:lol: *:lol:
vArtoL amcam çok yaşşa valla.çok güldürdün beni..
sorular çok güzel valla.hanı seninki melek sorgusuna geçmeiş..accık *zebani*sorusu*gimi olmuş.. :lol:
eLLerinden öperim.yengeminde..

Cemal
04-09-2007, 23:49
abim şindik farkettim.tUranDursun amcanın resmine koyup.yanına*-17.ölüm dönümü.*saygılan anıyoz yazılmış.
Abim inanırdı inanmazdı*-ben genedediyom.*ALLAH ramet etsin abim.kalanına başsalığı diliyom.*
Kardeşiniz cml.

ozgur_beyin
05-09-2007, 09:00
Yafu Cemal, seni ordinaryus pırof yaptık, Havalaramı girdin? Ne oldu annamadım?. Terki-site eyledin.
Aldustu'm' a *haber saldım, bu devesinin boynu eğri ,pırof cemalım nirde deyi.
Aldostu'm dediki *'' Cemal'ı şımarttınız. Ordinaryus pırof olunca ayakları yere basmaz oldu. Arka bahçedeki
kesere sap takmayı bıraktı :lol: *, Rusyadan ithal ettiği ,keserlere sap takmaya başladı'''

Bak Camalım, bende medyum memiş gbi cinlendim, artık eski gölgesinden *korkan *Öskür amcan değilim.
Şu an cinler sayesinde, elimde öyle güçler oluştuki anlatamam(hoş anlatsamda anlamassın, çünkü sende o zeka yok) bütün ağır abilere kafa tutuyorum. *Kimlermi ?Ahanda sana ufak bir liste. SÜPERMAN, TEXAS, TOMMİX,
ZEMBLA .ZAGOR v.s. * *v.s.. bu dünyanın tırstığı süper kahramanlardan hiç biri, benden korktukları için karşıma
çıkamadılar.
Hepsi dünyanın çeşitli bölgelerindeki çocukların hayallerine saklanmışlar,karşıma çıkamıyorlar.
Bunnarı açıkladıktan sonna ,sana demem odurki ,eğer bi daha bu kadar uzun kaytarırsan, o gavur İSMİR'i
içindekilerle beraber (sende dahil) *hak-ile yeksan ederim haberin ossun.

Bi haber daha aldım, Aldostu'mdan, bilimsel araştırmalara başlamışsın .konunda şuymuş
''Saksağanın dübüründeki tüylerin yüzde kaçı sağa,yüzde kaçı sola yatıyormuş'' diye doğrumu?
Eğer doğruysa ,sana böyle ağır konular yakışır. Yannıs *bu araştırmayı yaparken saksağana fazla kuru fasülye
yedirme. bazen egzost borusundan çıkan çiğ gaz seni rahatsız edebilir. :lol: *:lol:

Cemal
08-09-2007, 17:16
yokyaw öSgüramcam..ne pırofluu ne ordinsürlüğü *boşgeç..birgaRip ceMalız işte..yazıyozçiziyoz*-maksat muabbet olsun-gönüller neşe dolsun.Yannız baksen işi gargarAya boup esAs soruya unutturma.."Sende malganimiş dorumu?**? *:lol: *:lol:
öKsürbakalım öSgür amcam..( :wink: )
bAk adam biipin hesabına verirkene ecelter leri dökmüş.ona göre... :roll:
*-*-*-*-*-0*0-*0-*-0*0-**-0-*0*090*9**0**--***

öZgür amcam gırgıl biyananassın iyimisin.sAlıın siatin nasıl*?Ellerinden öperim.hayırlı günner olsun..

ozgur_beyin
08-09-2007, 17:30
cemalım, allaha şükür mal gani.tahtakalede üç beş tane han var. adı yok yaylasında 1500 koyun var.
daha ne ossun. :lol: *:lol: . sorduğun diğer mallar depoda lazım oldukça deponun kapısını açıp malı dışarıya
çıkarıyorum. gücüm yettiğincede başka depolara sevkiyatta yapıyom. :lol: *:lol:
bu ay içinde, bir aksilik olmazsa gürcistana gidip bir kaç depoya bakacağım :lol:

cemalım teşekkür ederim iyiyim,umarım sende iyisindir

Cemal
13-09-2007, 21:31
http://www.arastiralim.com/wp-content/uploads/2007/09/acgozlu-insanin-sonu.jpg

abim.herkeşin ramazanını kutlarım.cmlkardeşinis.

HarunKAHYA
14-09-2007, 10:01
sn.cemal.. bu aşağıdaki resimler hayatımızdan silinmedikçe ramazanımız kutlu olsa ne olur,kutsuz olsa ne olur?...
İnanan olsak ne olur..ateist olsak ne olur...
Bence önce insan olsak?
Belki en büyük din bu..İnsan olabilmek..
yardımımızı,diline ,dinine, ırkına, rengine göre değil,
muhtaç insan oluşuna göre yapsak..
İnsanı öldürmek için değil, yaşatmak için harcasak..birşeyler yapsak.
Sadece silaha yatan paralar bile insanı doyurmaya yeter..
Hayret.. yaşatmak için ucundan kıyısından vermeye nazlanırken..
öldürmek için öldüresiye harcıyoruz varı yoğu..
İnsanı öldürmek için harcıyoruz.. *sonrada insanlıkdan bahsediyoruz..
İnsan müsveddeleriyiz *hepimiz.. gerçek insan bu olmamalı..

Kendini insan sanan salaklardan biride benim..
ama bu benim hayatımı renklendirmiyor..karartıyor..

sağol güzel resmin için..
öldürülmüş bir doğa..
ve ölmeyi bekleyen insanlar..
ve öldürmek için harcanan milyar dolarlar..

http://img201.imageshack.us/img201/3897/atmaca38afrikadan1sfyv6.jpg

Pulitzer Ödüllü Akbaba

Acı dolu resimleri var
gözlerimin önünde yaşamın.
Küçük çocuk aç susuz
arkasında akbaba...
Afrika orası,
acının tam ortası.
Bir resim ve Pulitzer ödüllü.
Çocuğa ne oldu bilinmez.

Acı dolu resimleri var
gözlerimin önünde yaşamın.
Bir adam gazeteci, insan, karnı tok
Afrika orası
acının tam ortası.
Bir resim ve Pulitzer ödüllü.
Adama ne oldu biliyoruz.

Acı dolu bir sürü resim yaşamda.
Çocuk millerce sürünür
zayıf çelimsiz.
Adam resmini çeker
ve sonuç Pulitzer ödülü.
Çocuğa ne oldu bilinmez.
Adama ne oldu biliyoruz.

Yaşam dolu acılar var bir resimde.
Adam çocuğu bırakır ortada.
Çocuğa ne oldu bilinmez.
Bir Pulitzer ödülü ve acı dolu bir resim.
Adama ne oldu biliyoruz
Depresyon ve intihar.

Acı dolu bir resim.
Küçük Afrikalı bir çocuk.
Bir Avrupalı gazeteci.
Pulitzer ödüllü bir akbaba.

Cemal
14-09-2007, 20:57
Harun amcam.saol çokgüzel biyazı yazmışın.Ama nolur ALlaşkına o resme kaldır.Yüreim hiçkaldırmadı.çok üzücü biresim.yAzıylan şiir kalsın cok güzel ama o resim çok acıverici.
Bu harun abi siteye azgiriyogaliba.Yönetimden biabi kaldırırsa sevinirim.saol.
cml.

Cemal
14-09-2007, 21:18
nOT:sAyın yönetimciler.resme kaldırabilcenizmi*??

sİtemize BAKKALmAMUT amca gelmiş.HOşgeLdin mAmuT amca.Yağin varmiy..vor.vor..Unin vormi?vOr vor.şEker vormi.vorvor..ne duriisiiin..halva yapsanaaAaaAaa.. :D

Bakkal Amca - Mahmut Tuncer - Bu Türkünün Yöresi -

Bakkal amca bakkal amca (Ne var)
Yağıyi var mı (Var var)
Uniyi var mı (Var var)
Şekeri var mı (Var var)
Ne duruyorsun (Ne yapayım)
Helva yapsana helva yapsana
Helva yapsana vay vay helva yapsana

Şoför amca şoför amca (Ne var)
Arabay var mı (Var var)
Benziniy var mı (Var var)
Yolcular var mı (Var var)
Ne duruyorsun (Ne yapayım)
Gasa bassana gaz bassana
Gaza bassana vay vay gaza bassana

pante
14-09-2007, 22:04
Cemal, bence bu resim Ramazan ayı için çok uygun.
Ben de etkilendim ama resimleri kaldırmakla bu acı tablolar yokolmuyor.
Bırak kalsın, bu resimler çoğalsın hatta, her yerde insanların gözüne batsın, rahatlarını, huzurlarını kaçırsın ki dünyadaki adaletsizliği, sefilliği görüp duyarlı olsun, çözüm üretsinler.
Sen bakmamaya çalış, idare et, sevaptır. :)

Cemal
15-09-2007, 00:18
pante abim tamam.harun amcaya saygımıs var.kalsın.ben bu sayfaya atlamak içün bikaçmesac üstüste atcem.Allaım kimseye böle acı göstertme.issanın evladı açlıktan iki bükü.karga yemekçinbaşına bekliyo..İssan olalım.elele verelim.bu acılara kaldıralım.Silaa para yatırannar... :evil: *gebersin zepevekler..Bu issannara verilsemiş.silah paraları..bunnar olmas... :cry: cml

15-09-2007, 11:23
Zekatın farz faizin haram olması olay bu....

pante
15-09-2007, 11:32
Zekatın farz faizin haram olması olay bu....

Ne alaka şimdi..
Sen zekatla bu işin çözüleceğini mi sanıyorsun?
Zekat dediğin 1/40, yani %2,5.
Bugün bir işçi %50'ye yakın vergi ödüyor.
Sen neden bahsediyorsun? Sömürüyü yokedeceksin sömürüyü.

aldostu
15-09-2007, 14:11
Cemal ,
Pante dostumuz çok güzel ifade etmiş acı gerçeği.

"Ben *de *etkilendim *ama *resimleri *kaldırmakla *bu *acı *tablolar *yokolmuyor.

Bırak *kalsın, *bu *resimler *çoğalsın *hatta, *
her *yerde *insanların *gözüne *batsın, *
rahatlarını, *huzurlarını *kaçırsın *ki *
dünyadaki *adaletsizliği, *
sefilliği *görüp *duyarlı *olsun, *çözüm *üretsinler. "

:cry:

mhmd
16-09-2007, 05:30
Daha önce de yazmıştık. Konu icabı tekrar gereği hissettik.
Bu resmi ne zaman görsem dayanamazdım.
Koca boyumuza rağmen çocuklaşır gözlerimiz dolardı.
Kalbim daralır tüm dünya yükü omuzlarıma çöker gibi olurdu.
Evlenip çocuk sahibi olunca işler çok daha çekilmez oldu.
Resmen ağlıyordum artık.
Kimsenin görmediği zamanlar,
Bakmaya cesaret ettiğim zamanlar hem içten hem dıştan ağlardım.

Her daim, ne olduğumuzu anımsamak adına, bir siteden indirdim, ebatını büyüterek yazıcıdan çıktı aldım.
Odamda, bana dönük bir köşeye astım.
İlk günüm çok kötü geçti.
İkinci gün kötü.
Üçüncü gün işlerim yoğundu.
Dördüncü gün aklıma gelmedi.
Bir hafta sonra artık bu resim hakkındaki hislerimin çoğu törpülenmişti.
Bakışlarım bile alıştı.
Beynim alıştı.
Kalbim...

Derhal kaldırdım.
Bizi biz yapan duygular, çok uzağımızda olmamalı, doğrudur.
Ama, yedi gün yirmi dört saat de yanımızda olmamalı.
Birinde; unutulmuşluğun duygusuzluğu yatar.
Diğerinde alışılmışlığın duygusuzluğu.

Bu yüzden, bu resmin kaldırılması taraftarıyım.
Sn. Cemal'e katılırken, sn. panteye katılamayacağız.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın

Cemal
20-09-2007, 23:55
Cemal
Kıdemli Üye

Durum: Bağlı
MesajTarih: Pts Arl 11, 2006 11:15 pm * *Mesaj konusu: Re: yaş ortalamamız kaç acaba?
Alıntıyla Cevap Gönder Mesajı değiştir/sil Mesaj Raporu

şey afedersiniz...
hAnımensemden okumuşyazdıklarımı.28 decekmişim.
20 eYlul 79 da dodum. 2buçuk aydır 28 mişim*? Crying or Very sad
(abim bu nası hesap yaw. 2006 çıktı 1979 * = 27
nası 28 oluyomuş yaw...hanım uzaklaştı..şindi hava yapıyom Very Happy ..20yedi ..
o kadan abim... hanım gelince 28.. * :cry: *)

aBim bugün benim doum günüm..gece 11.30da domuşum.
İki çocuum ve eşim veanam-babam-kaynanam*kayınpederim ve dierlerimiz..
Allaım yeni yaşımada verdiin için çok teşekkür ederİm.
Artık tam dolu 27 bitti.28 az sona başlıcak.
Dostlarıma duyururum... :wink:
cml.krdşnz.

pante
21-09-2007, 00:02
Doğum günün kutlu olsun sevgili Cemal kardeşim.
Nice mutlu yıllara.
İyi ki varsın..

frodo
21-09-2007, 00:16
27 (hanım korkusu nedeniyle 2 8 ) yaşında olan üyelerimiz F(rodo) Kuralları gereği "orta yaş"
kapsamına alınmıştır. Bu nedenle orta yaş bunalımına girme hakkına sahip olmuş sayılacaklardır.
Prof CeMal'i bunalım hakkına ulaştığı için kutlar ileri yaş (bunama ) hakkına sahip olacağı günlere de
birlikte ulaşmayı dileriz.

ozgur_beyin
21-09-2007, 00:57
yahu cemalım doğum günü ilanın son güne bırakılırmı? Bu satten sonra sana ne gönderebilirim?
SElam SeVGİ VE ESENlik *dilerim . büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden( çocukların) ortancalara bir şey yok (sana) .yüca rabbim bu sitede *bana senin ölüm yıldönümünüde kutlamayı nasib etsin (yaş 43) aminnnnnn
ondan in deveye bin yine amiiiiiiiin (afedersin İ LER BİRAZ ÇOK OLDU. seND e lazım olDUKÇA kuLLnırsın

dilaver
21-09-2007, 02:03
sevgili cemal ben ve comm da sana iyi seneler iyi yaşlar dileriz. Bu 28, 14 ün katı ediyor, ayın bir devir tamamlama zamanı. Ay tapımı ile bir ilgisi var mı acaba. *:lol:

* * *saygılarımla

vartor
21-09-2007, 02:40
Biraz daha gayret bana yaklasacaksin. Sana sevindirici bir haber vereyim, benim buyuk oglumdan 3 yas daha gencsin. Guzel CeMAl'im, sana uzun sihatli ve neseli yillar, ailen ve dostlarinla birlikte hep mutlu olmani dilerim. Sevgi ve opucukler....

mhmd
21-09-2007, 05:35
Sn. Cemal,

Geride kalan 27 sene boşuna geçmemiş.
Yazılarınız da gösteriyor ki gelecek seneler de dolu dolu geçecek.
Yeni yaşınızın değerini bilin.

Doğum gününüzü kutluyorum.
Ama!

Bence sizden önce kutlanacak kişileri kutladıktan sonra.

Annenizi ve babanızı kutlarım.
Ellerinden öperim.
Sizin gibi bir evladı dünyaya getirme çilesini çektikleri, bebekliğinizdeki emekleri, çocukluğunuzdaki sabırları, ergenliğinizdeki metaneti gösterdikleri için.
Onları canı gönülden kutlarım.

Daha sonra da sizi, yeni yaşınıza girdiğiniz için kutlar, zamanın değerini bir kez daha hatırlatırım.

21-09-2007, 08:38
Sevgili Cemal'im ;

Tıpkı mhmmd abin gibi psiko abin de ilk önce senin gibi bir evlat sahibi olup bugünlere gelmene sebeb olan değerli anne ve babanı tebrik eder ve daha nice yıllara,tüm sevdiklerinle birlikte sağlık ve mutluluk içinde girmenini dilerim.

Sevgilerimle

meas
21-09-2007, 08:47
Sevgili cemal...

Hep olduğun gibi sevgi dolu ve neşeli kal. Nice mutlu yaşlara...

Cemal
22-09-2007, 11:02
aBim doum günümekutlayan herkeşe çokteşekür edrimSaolun varolun.AldostuamCam bişe yazmamış.Ama biliyom.obugünnerde çok üzgün.Büyük kızı aır amaliyat geçirdi.Bizde hastanede ziyaret ettik.Ablamıza geçmiş olsun.Allah şifalarvesin:işallah tezzamanda iyileşir.üzülme amcam.Ablama.cemal kardeşin sitedende *-geçmişolsun*yazdı de.olurmu.saol.

Abim şindi pırofluuma yakışır bi yzaı yazdım.ona aşaya alıyom.Dıkkatli okuyun ıstıfade edin.bukadan uraşıyom sizin içüm.Boşa gitmesin bu çalaşmama.
İmza. * * * pırof.cml.

" Hiristiyanlardan ateist olsaz bile nefret ve uzak durmaliyiz onlara karsi kinimiz var ve onlarin bize karsi sönmeyen kinleri var kesinlikle Türkü kabul etmezler.-.(Tuzbaykucbars)

Asla hiç bir nsandan peşin-hükümle ve sadece başka bir İnançta- ya da İnançsızlıkta- olduğu için nefret etme ve ondan uzak durma taraftarı olmam. Zaten nefret gibi duyguları diri tutmak ruh sağlığımız için de son
derece zararlıdır. Amerika'nın önemli Kalp-Damar Uzmanlarından Mehmet Öz de kitabında bu duyguya yer vererek şöyle der: ''Öfke ve Kızgınlık bir
derece; ama nefret direk kalbe zararlı bir duygu.'' Ben insanın ruh halini de marazi bir hale getirdiğini düşünüyorum. Trafikte, stadyumda birbirine s ü r e k l i girişen, tahammülsülüğümüzün kökeninde bu nefret tohumları olduğunu düşünüyorum. Küfür ve nefret zaten atbaşı gider. Bir insan kendi
özgürlüğü kısıtlanmadan, kişiliğine bir küfür - ağır hakaret duymadan / se
bepsiz (nefs-i müdaafa durumu hasıl olmadan) birilerine sırf
farklılar /L'autre (=Öteki) diyerek hasmane duygular; husumet besleyebili
yorsa bence tüm çocukluğunu ve eğitimini baba ocağında yaşadıklarını bir
gözden geçirmelidir. Beni Mustalık Kıyımında develerine su içiren, yemek
ateşi yapan, uyku hazırlığında olan bir topluluk neden kılıçtan geçirilmiş
tir sanıyorsunuz? Cemel olayında Hz Ayşe ve Hz Ali neden karşı karşıya gelmiş toplam 14 000 kurban vermişlerdir sanıyorsunuz? (Savaşanların TAMAMI MÜSLÜMAN=Ashabtan olanlar, Vahiy katipleri, Yaşarken cennetle
Müjdelenenler, ve Ehlibeyti)..Nefrettir 6,5 milyon yahudinin gaz odalarında
Zyklon-B ile öldürülüp yüksek fırınlarda yakılmasını sağlayan; nefrettir Hiroşimaya ve Nagasakiye sivil halkın üzerine bomba yağdıran; ve nihayet
nefrettir Bağdatta Pazar yerine yukarıdan tonlarca bomba yağdırarak çoğu
nluğu kadın ve çocukların ölümüne sakat kalmalarına sebebiyet vermek.

Nefretin genealogic, taassubi, milli aidiyet, fütuhat gibi kökenlere bağlama
k suretiyle meşruiyet kazandırmak isteyenler tarihte hep varolmuştur.
Bu çok acıklı, masum insanların hayatlarıyla ödemek zorunda kaldığı çir-
kin bir oyundur. Ermeni arkadaşım Arno'dan niye nefret edeyim? İşte içindeki nefret dışarı taşınca nasıl yüzüne gözüne bulaştığını Agos gazete
si başyazarı ve sahibi Hrant Dink denen arpacık soğanı örneğinde bütün
Türkiye gördü:

Agos gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, "Türklüğü tahkir ve tezkif" suçundan dolayı yargılanıp,6 ay hapis cezasına çaptırıldı…

Kararda, sanık Dink'in, "Gençliğe Hitabe"deki "Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur" sözünü ''Türk'ten boşalacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan, Ermeni'nin Ermenistan'la kuracağı asil damarında mevcuttur. Yeter ki, bu mevcudiyetin farkında olunsun" şeklinde ifade edince 6 ay hapse mahkum olmuş; fakat tekrarı halinde içeri tıkılmak üzere serbest bırakılmıştır.

Gerekçeli Kararde Mahkeme: Bu toprağın her karesi kanla sulanmıştır. Atatürk, bu vatanın bu kanla kurtulduğunu gayet iyi bildiği için, gençliğe her zor koşulda muhtaç olduğu kudretin bu kanda olduğunu söylemiştir. Oysa sanık, bu kanın zehirli olduğunu ifade etmiştir. Bu Türk atalarına, şehitlere, milleti meydana getiren değerlere saygısızlıktır ve tabii ki aşağılayıcı, inciticidir." demiştir.

Yunan elitist ve iktidar sahiplerinin 'Megalo ideası' ve büyük
rüyaları 'ENOSİS' inde kökeninde bu nefret duygusu vardır, ve hiç sönmemiştir. Kendi toplumumuzun nefretini teşbih eden şu mesel'i herkes
hatırlayacaktır: ''Cehennem'' de kazanlar milletlere göre ayrılır ve her bü
yük kazanın başına da zebaniler konur, ki kaçma olmasın cezalarını sonu
na kadar çeksinler diye-hikaye böyle-. Almanların, Rusların ve diğer milletlerin başındaki Zebani çok meşguldür ve kazanın kenarına tırmanma
ya çalışanları elindeki demir ile sürekli aşağıya itelemektedir. Zebanilerde
n biri diğerine sorar:''Türklerin kazanlarından kim sorumlu. Başlarında hiç kimse yok. Kaçar bunlar.'' _''Yok, der diğeri. Onlara adam koymaya gerek
duymadık. Kaçmak isteyen olursa, aralarından birileri onu aşağıya nasıl olsa çekiyor''. Bu küçük öyküye çok büyük anlamlar yüklenmemeli, ama anlatmak istediği şeyin ne olduğu irdelenmelidir, kanaatindeyim.
Nefret ve tahammülsüzlük duygusunun-Gemisini kurtaran kaptan; benden sonra Tufan, ben yaptım oldu, Anayasa bir kez delinse birşeycik olmaz vb vb versiyonlarını beraberinde getirmesi kaçınılmazdır.

Sevgili Tuzbaykucbars; Hem organizmamıza hem Ruh sağlığımıza zarar ve
ren bu duygu kesinlikle kaçınmamız gereken duyguların başında gelmekt
edir.Prof. Mehmet Öz Öfke ve kızgınlığın faydası bile olabileceğini, fakat nefretin zararlarını güzel kitabında ayrıntılı anlatır. Mevlana Cellaleddini Rumi, Ömer Hayyam, Tevfik Fikret, Hacı bektaş veli, Yunus Emreler vb ozanlar her türlü AYRIMCILIĞIN ne kadar tehlikeli ve yıkıcı sonuçlara yol açabileceğini mısralarla hep dile getirmişlerdir. Amacım seni eleştirip, ha
ta yaptığına işaret etmek değil; sakın öyle alma. Yoksa bu yazı 3 satırdan
ibaret olurdu. Amacım hepimizin aslında farkında, idrakinde olduğu, görd
üğü bazı tehlikelerin altını çizmek. ABD güçlerinin Irak'ta öldürdüğü 100 000 kadar insanın 80 000'inin savunmasız kadın ve çocuk olduğunu biliyo-
ruz. İlk bombalamalarda tüm ailesini ve kendinin TÜM UZUVLARINI (eller ve kollar) kaybeden küçük Iraklıyı görünce hangimiz ağlamadık, üzülmed
ik. Nefretle varacağımız yer işte orası. Bush denen soğan cücüğünün skol
astik şartlanmışlığı ve köktendinci paradigmaları onun içindeki nefreti bes
lemektedir. Yazının bu kadar uzayacağını öngörmemiştim; sonuna kadar
okuyanlara, sabırlarına şimdiden teşekkürler .

-loas miba eLiZeTuM*-

Cemal
22-09-2007, 20:54
abim sitede kimse gözükmüyo..hanı o soldeki yerde eskiden ismlerimisçıkıyodu.Şindi kimse yok..ama sitede şakkırşakkır yazılar yazılıyo..lenyoksam şEtannarmı bizim adımıza yazı yazıyo... :D

hiramusta
22-09-2007, 22:07
Sana O'ndan, ailenle birlikte sağlık,mutluluk ve başarı dolu uzun yıllar dilerim,Cemal kardeşim.

Cemal
23-09-2007, 13:06
hİram abim sende saol.

ben * *** * O *** nu çok seviyom..

HarunKAHYA
24-09-2007, 18:43
Kendi hesabı ile *28, hanıma saygısından şu anda 29 yaşında olan sn. *ve sevgili Cemal dostumuz.Yeni yaşınızı tebrik ediyorum.İnancınız çerçevesinde iyi bir yaşam diliyorum..
yalnız bugün sizin durumunuzu tehlikeli görüyorum... 8O
Zira sizin samimi ve içten yazılarınıza gülüyorduk,
bugün 2 şaklaban gelmiş siteye.. bayağı prim yaptılar.Arkadaşlarımızda iyi makara bulduk diye habire yazıp duruyorlar, onlarda ceffel kalem cevap yetiştiriyorlar.. :lol:
Sayelerinde İslami inançta olan bazı insanların zavallı şovenistliklerini ve çaresizliklerini görüyoruz.
Halbuki sizin bir yazınızda işaret ettiğiniz gibi burada sn .(soro,hiramusta,P.Kemoterapi,mhmmd )gibi çok efendi ve saygın inançlı arkadaşlarımız var.Bunlar gibi zavallılar, bence İslamın kalitesine kötü tesir yapıyorlar.
Bence bu inançlı arkadaşlar,inançları adına bu tip çapsız ve toy arkadaşlara müdahale etmeli.
Sitedekiler de bu boşkafalıları kaale alıp yazı yazmamalı.Ne gerek var bu tip zırva adamların açtığı başlıklara prim yaptırmaya..

vartor
24-09-2007, 19:14
Sevgili CeMaL, bence de HarunKAHYA yerden goge hakli.

aldostu
27-09-2007, 00:47
Bence de Vartor haklı... :D

Cemal
08-10-2007, 20:49
seLamaleykümabim.hErkeşin kandili mübarek kutlu olsun.hayırlar getirsin.Bu gece *binaydan hayırlı*deniyo.Abim inanmasanda bi zararı yok.iNanıp Allaa ibadet yaparsan belkine faydası olbilir veyaolmas.Ama hiçbirimize zararı olmas.
Büyüklerimin ellerinden öperim.inaçlı olnların kandilini kutlarım.İnanamayan abilerime *kardeşlerime hayırlı günner ve geceler dilerim.(amin)

serkan88ist
09-10-2007, 16:01
aminn...
su mantık cok hosuma gidiyor ya ya YA VARSA...
ister inan ister inanma ama inanırsan ne kaybetceksın ama inanırsan kabul edersen cennete gidersin varsa:)
ne güsel piskoloji değil mi?

Cemal
09-10-2007, 20:32
seRkanım dukkanımza hogeldin..İnanma..ama inanırsan ya varsa falaca bunnar boş laflar*boş işler abim..İnanmak bigönül meselesi.bu işi bis yatutarsa filece deyi yapmıyos.Sen daa yenisin sannedersem.acık oku burdeki yazılanı çizileni..olceksende salam atevis ol.laf olsun torba dolsun-moden görüncesya -atevis olalım*dine gülelim tezgaına gelme.
bAk gocausta ne demiş.

dilsizler haberini
kulaksız dinleyesi
dilsiz kulaksız sözün
can gerek anlayası

bunna zor işler abim.Vardeyen ispatlayamas-yok deyen bişe kaybetmes.Sen kimseye dalaşmadan*bulaşmadan-kimseye küçük görmeden kendine yetiştirmee bak --yoksa köfteci gimicail kalırsın..Herşeden önce iyi issan olalım.Yavarsa --ya yoksa filece bunnar müim işler deil..Ne olduuna tam bilen yok.dİlsiz haber çıkattırıyo.. :( *.. kulaksıs dinniyo.. :lol: *ama işin aslında,d
dilsis kulaksıs sözü annamak içim *c a n gerek ama .. o can ne sende vaaar ne bende abim..

buarada şeit olan 15 vatanevladı ASLANImıs için Allah ramet etsin.Anababasıan-çoluuna çocuuna sabırlar vesin.(amin)

Cemal
09-10-2007, 23:25
abimbizim uykumus geldi..bizyatıyos.Allah raatlık versin hepinize. :D

http://www.arastiralim.com/wp-content/uploads/2007/10/bebek-ve-kedi.jpg

Cemal
11-10-2007, 22:04
http://www.arastiralim.com/wp-content/uploads/2007/10/sirin-bebek-3.jpg *BAYRAMINIS KUTLU OLSUN
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * ceMal ve ayilesi

vartor
12-10-2007, 02:26
Senin ve ailenin de bayrami kutlu olsun. Deliye hergun bayram misali, coluk cocuk seviniyor ya muhim olan o. Nice bayramlara....

Cemal
14-10-2007, 23:04
abim bu mücize konusve hadis konusu benim kafama çok takılıyo*daa dorusu bozuyo.bizin en zayıfolduumus yere bu Kuranda mücize arama vehadis konusu.bukonuda hArunabinin açtııbi başlıa yazı yazdım.Bu ay yarılma olmuşmu*? deyi.Hiramabim akıllıca cevap vermiş.cemal kıyamette olcek* deyi.Şindi düşünüyom..
hİramabim saol sana güvenirim.bilgin çok vesen kuranıKerime biçokissandan farklı annıyon-annatıyon.Abimbak borda az yokarda panik kardeşimis tam aksine şeler sölüyo.hAdis veriyo.bissür hadis.Abim sate bubizin kendi içimisdeki çekişme yokmu*?o işte dine maffediyo.İnanmayanın azınada balgimi sakız veriyo..Yanı ben cail olaraktan buiş senin annadııngimi kıyamet vaktı olursa olur.
Allah öle sölemiştir diyom.Adamlar bindereden sugetirtiyo.İşte ohadis işte bu efendimis bunu naklediyo..falacafilece *herkeşe rezil oluyos.
" Abdullah *ibn *Mes'ud *(ra) *şöyle *demiştir: *Biz *Mina'da *Peygamber'in *beraberinde *iken *Ay *ikiye *bölündü *de, *Peygamber *(sav): *"Şahit *olunuz!" *buyurdu.

Ebu'd-Duha *Müslim *ibn *Subayh *da *Mesruk'tan; *o *da *Abdullah *ibn *Mes'ud'dan: *Ay *Mekke'de *ikiye *bölündü, *diye *söylenmiştir...

Ve *hadislerinden *örnekler *vermeyi *çok *sevdiğiniz *buhari:

Buhari *ve *Müslim, *İbn-i *Mes'ud *(ra)'dan *şunu *nakletmişlerdir: *

"Resulullah *(sav) *zamanında *Mekke'de *Ay *ikiye *bölündü. *Ve *Allah *Resulü *şöyle *buyurdu: *"Bakın *ve *görün!"

Buhari *ve *Müslim, *Enes *(ra)'dan *şunu *nakletmişlerdir: *"Dedi *ki: *"Mekkeliler *Allah *Resulü'nden *bir *mucize *göstermesini *istediler. *Bunun *üzerine *Ay'ın *iki *kez *ikiye *bölündüğünü *gösterdi. "

Yani Hiram abim.sen kusura bakmada ben müslüman olaraktan buhadislerden bıktımabim bıktım.. O ona dedi bubuna dedi..bissürü afedersin palavra. Abim akıl var yakıl var. LAN AY YARILSA Buna bütün dünya görmesmi.Adam dalga geçeleklten yazmış.haklı.tArihçiler *imparatorun ossuruna yazıyo..KOcca ay 2ye bölünmüş.. hiçkimse yazmıyo.Adamda dalga geçiyo.Gavur inat yapıyo diye.. Haklı abim dalga geçmekte.. haklı .bizde bu kafa olunca adamlar dalga geçertabi. Baksen ne güzel*bende öle inanıyom.Kuran buna kıyamet yaklaşınca*o vakıt olcek.Böle annamak lazım diyosun.Adam 1000 tane fosuruk ayet yazıyo.Yok ay Peygamberimiz(AS) zamanında yarıldı*bissürü issanda şahit oldu. diyo.. Ondan sona abim ayıkla prinçin taşına.. makara üstüne makara yazılar.. dinine yandıımının fossurukçuları.. siz zehir katıyonus bu dinin içine.Akıldan saptırtıyonus.. Hiramabimi örnek alın.Onun hatırlıyom*Allah ve Melekler Peygambere selateder-selam verir *ayetin açıklaması negüzeldi.Selam filece deil.salat yardımeli uzatmak*deyi. Yardım eli uzatmak Peygambere.. olur tabi. Allah ve melake Peyganberine yardım eder.Ama selamnverir deyi tercüme edersen..ayıda yararsın.. kaşıgözüde yararsın.. içinede edersin... *:oops:

dilaver
14-10-2007, 23:27
siz zehir katıyonus bu dinin içine.Akıldan saptırtıyonus..

* * *aman cemalim bu yazdıklarını çaktırmadan sil, kimse görmesin. Başka bir başlıkta bir katılımcımız buna yakın laflar etti diye kan gövdeyi götürdü neredeyse. *:lol: *Mecburen başlıgı kilitledik. *:lol:

* * * * * saygılarımla

hiramusta
15-10-2007, 10:25
Sevgili Cemal,isyanında sonuna kadar haklısın.Böyle birşey olmamıştır,olamazda.Sebebini gayet güzel açıklamışsın.Bu konuyla *ilgili öyle uydurmalar var ki aklın şaşar.Güya ay ikiye ayrılmış bir parçası Peygamberin hırkasının bir kolundan girmiş,diğer kolundan çıkmıştır. :) Bütün bunlar Peygamberleri yarıştırma çabasıdır.Bütün bunlar Peygamberi ilahlaştırma çabasıdır.Bütün bunlar Peygamberi insanüstü bir konuma getirerek,O'nu örnek alınamaz bir konuma dolayısıyla dini yozlaştırma,uygulanamaz bir duruma sokma,içeriğinin boşaltılarak şekilsel bir hale getirme çabasıdır,çabasının bir parçasıdır.En başta Kur'an'ın kendisi bu gayretlere karşı çıkmaktadır.Bugün Resule mucize atfedenlerin bir diğer versiyonları 1400 sene öncesinde de mevcuttu.Onlar Kur'anı hiç kaale almadan Peygamberden ısrarla mucize talep ediyorlardı.
*
Ve, "Bizim için yerden bir pınar fışkırtmadıkça sana asla inanmayacağız. Yahut senin hurmalardan, üzümlerden oluşan bir bahçen olmalı. Onların aralarında şarıl şarıl ırmaklar akıtmalısın. Yahut iddia ettiğin gibi göğü parçalar hâlinde üzerimize düşürmelisin, yahut Allah`ı ve melekleri karşımıza getirmelisin. Yahut senin altın süslemeli bir evin olmalı, yahut göğe yükselmelisin. Ancak, senin yükselişine, okuyacağımız bir kitabı bize indirmene kadar, asla inanmayız." dediler. De ki: "Rabbimin şanı yücedir. Ben beşer *bir elçiden başka bir şey miyim ki?!" İsra 90-93

Peygamberde ısrarla bu taleplerini yerine getiremeyeceğini çünkü kendisinin tıpkı onlar gibi insan olduğunun altını çiziyordu.Ve şunu da Allah'ın şu mesajını da ekliyordu;

Kendilerine okunan Kitap`ı, Bizim kesinlikle sana indirmiş olmamız onlara yetmedi mi? Bunda, inanan bir toplum için elbette ki bir rahmet ve bir öğüt vardır. Ankebut 51
Zaten Kur'an daki kıyametle ilgili olan birçok ayet ayın yarılmasını/parçalanmasını ifade eder niteliktedir.
Üzerinize ateşten alev ve duman gönderilir de birbirinizi kurtaramaz ve yardımlaşamazsınız. Rahman 35
Gök yarılıp da kızarmış yağ renginde gül gibi olduğu zaman,Rahman 37

Gök yarılmıştır; o gün o, zayıf, sarkıktır.. Hakka 16

Ayrıva; İnşikak; 1-5, * İnfitar; 1-4, * Tekvir; 1-14

Sevgili Cemal,Kur'anda özellikle kıyamet ve ahiret sahneleri bütün zaman kipleriyle ifade edilirler.Kamer 1 geçmiş zaman kipiyle kıyamet öncesi zamana atıfta bulunur.
Aşağıdaki ayetlerde değişik zaman kiplerinde gelecek zamana atıfta bulunmaktadır;

(Allah) buyurdu: "Sizden önce geçen cin ve insan topluluklariyle beraber ateşin içine girin!" Her ümmet girdikçe yoldaşına la'net etti. Hepsi birbiri ardından orada toplanınca sonrakiler, öncekiler için dediler ki: "Rabbimiz, bunlar bizi saptırdılar. Bunlara ateşten bir kat daha azab ver!" (Allah): "Hepsi için bir kat fazla (azab) vardır, ama siz bilmezsiniz." dedi.A'raf 38

Öncekiler de sonrakilere dediler ki: "Sizin bize bir üstünlüğünüz yok. O halde siz de kazandıklarınıza karşılık azabı tadın!" A'raf 39

Sur'a üfürüldü; böylece Allah'ın diledikleri dışında, göklerde ve yerde olanlar çarpılıp-yıkılıverdi. Sonra bir daha ona üfürüldü, artık onlar ayağa kalkmış durumda gözetliyorlar. Zümer 68

Yer, Rabbi'nin nuruyla parıldadı; (orta yere) kitap kondu; peygamberler ve şahidler getirildi ve aralarında hak ile hüküm verildi, onlar haksızlığa uğratılmazlar.Zümer 69

Her bir nefse yaptığının tam karşılığı verildi. O, onların işlediklerini daha iyi bilendir.Zümer 70

İnkâr edenler, cehenneme bölük bölük sevkedildiler. Sonunda oraya geldikleri zaman, kapıları açıldı ve onlara (cehennemin) bekçileri dedi ki: 'Size Rabbinizin ayetlerini okuyan ve bugünle karşılaşacağınızı (söyleyip) sizi uyaran elçiler gelmedi mi?' Onlar: 'Evet' dediler. Ancak azab kelimesi kâfirlerin üzerine hak oldu.Zümer 71
Dediler ki: 'İçinde ebedi kalıcılar olarak cehennemin kapılarından (içeri) girin. kibirlenenlerin konaklama yeri ne kötüdür.'Zümer 72

Rablerinden korkup-sakınanlar da, cennete bölük bölük sevkedildiler. Sonunda oraya geldikleri zaman, kapıları açıldı ve onlara (cennetin) bekçileri dedi ki: 'Selam üzerinizde olsun, hoş ve temiz geldiniz. Ebedi kalıcılar olarak ona girin.'Zümer 73
(Onlar da) Dediler ki: 'Bize olan va’dinde sadık kalan ve bizi bu yere mirasçı kılan Allah'a hamd olsun ki, cennetten dilediğimiz yerde konaklayabiliriz. (Salih) Amellerde bulunanların ecri ne güzeldir.Zümer 74
Melekleri de arşın etrafını çevirmişler olarak Rablerini hamd ile tesbih ettiklerini görürsün. Aralarında hak ile hüküm verilmiştir ve: 'Alemlerin Rabbine hamdolsun' denilmiştir.
Zümer 75

Hoş ve esen kal.

Cemal
15-10-2007, 20:43
" Sevgili *Cemal,isyanında *sonuna *kadar *haklısın.Böyle *birşey *olmamıştır,olamazda.Sebebini *gayet *güzel *açıklamışsın.Bu *konuyla * ilgili *öyle *uydurmalar *var *ki *aklın *şaşar.Güya *ay *ikiye *ayrılmış *bir *parçası *Peygamberin *hırkasının *bir *kolundan *girmiş,diğer *kolundan *çıkmıştır. *Smile *Bütün *bunlar *Peygamberleri *yarıştırma *çabasıdır.Bütün *bunlar *Peygamberi *ilahlaştırma *çabasıdır.Bütün *bunlar *Peygamberi *insanüstü *bir *konuma *getirerek,O'nu *örnek *alınamaz *bir *konuma *dolayısıyla *dini *yozlaştırma,uygulanamaz *bir *duruma *sokma,içeriğinin *boşaltılarak *şekilsel *bir *hale *getirme *çabasıdır,çabasının *bir *parçasıdır.En *başta *Kur'an'ın *kendisi *bu *gayretlere *karşı *çıkmaktadır."

Hiramabim. ALLahsenden razı olsun abim..ben aynene bu siteye gelmeden evelibugazcı takımına tam ina-nıyodum.iŞte camihocası şuna annatır vay peyganberimiz nemucize geöstertmiş..vay bizin peyganmberimizin mücizesi isa A.s dan daa büyükmüş.. BizinkiMusa a.sdan daa büyük peyganbermiş.. Valla aynenea bim bupeyganber yarıştırma.. Arada kafamızın basmadıı haadis veya mucizekafamısa takılsa..şeytan aklımıza çeliyo*deyitöbe istifar yapardık..Abim keşke camihocaları senin gimi aydın müslümanhoca olsa. Başkası bulafıma bozulabilir .ama yeminnen ben sen hoca olsan senin tarafında olurum.Sen akıl tarafından müsnümansınabim.Bu garip cemalde akıllı müsnüman olmaya gayret yapıyo..Yok ayyarılmış bi parçası pEyganberA.Selamın *bi kolundan girip obirinden çıkmışş.Bak bak mücizenin büyüklüğüne.. üüüüffff..vay anam vay..
Abim bu adamlar dine hizmet ediyos deyi*dine maskaraya çeviriyoSonada Harunabi gibi ianamayan adamlar *haklı olaraktan fosuruk örneene verip *makara sarıyolar..(Harunabi adına sık andım deyi kusura bakma.senin inacınada saygım var.sEn bize iyi yerden vurmuşun.haklısın deyi senin örmneneveriyomabim.)

Cemal
15-10-2007, 21:40
http://img156.imageshack.us/img156/8744/18bia3em3.gif

abimben*cailim filece diyomya..palavra abim. ben 3 lise ..4 üvversite bitirdim..bak bi pororram yaptım bilgisayanda.. harflere rakamlara y adamşeklinde yürütüyom.hOdrimeydan..yapında göreyim bakalım.. :lol:

.kıtta avah iyi- loas miba-ınapay sase nişi.

Cemal
15-10-2007, 21:42
abim bu şekle görüyosanıs çabuk cevap yazın..yoksam sadecene benim bilgisayanda giricesmi bene görüyom*herkeş görüyomu*?Gören hemene *aferin lan ceMal *deyi cevsap yassın.gördüünüze annayım.. :?

HarunKAHYA
15-10-2007, 22:27
Aferin lan sn.ceMal*bitirdiğin 3 lise: 4 üvversite-sana helal olsun.
Yaptığın işe helal olsun yalnız alt yazıları ters yazma uyanık :lol:

ozgur_beyin
15-10-2007, 22:44
CEMALIM , harf giymiş adamın hem görünüyo hemde yürüyo.

temele ,allah, yürü ya kulum demiş, oda arabayı satmış. senin adamında, o hesap. arabayı satmış yürüyo :lol:

thunderpoint
15-10-2007, 23:17
"hemene aferin lan ceMal"

İyi ki varsın; umarım hep olursun...

Sevgiler...

vartor
16-10-2007, 01:58
Bise gormuyom ama yine de aferim lan cEmAl.

pante
16-10-2007, 09:17
Herkes aferin dediğine göre, Cemal iyi birşey yapmış olmalı. *:roll:
Benden de aferin.

Cemal
16-10-2007, 11:38
pante abim yawbak olmadıişte.Tam ölene yanaştık. hazıllıklar bitti.azdan müşteri başlar işallah dukkana gelmeye.2 dakka pederden sıyırıpsigaramolasında*yıkarı çıktım.*şöleceme benimyürüyenadamı kimler daa gördü*sevinem bakem deyi siteye girdim.Hoop Pante abim ahavaya *aferin len ceMal* demiş.. :cry:
abim cinnermi göstermiyo sana. *bak yokarda bissürüabimgördü.senneye göremedin.cinmi çarptı yosam sana. 8O Bak bida koyuyom.lütfenbu sefer görelekten*aferinlen cemal* deolurmuabim.saol. http://img156.imageshack.us/img156/8744/18bia3em3.gif

pante
16-10-2007, 12:27
Heh, şimdi gördüm Cemal.
Meğer arka sayfadaymış. Desene birader. :)

Cemal
18-10-2007, 12:09
abim bugun keyifteyimm.. :)

Cemal
18-10-2007, 12:09
böle ölen vaktı yazbildiime görebidurum var yanı..

Cemal
18-10-2007, 12:12
hafiften bölesalyasümük vaziyetleri oluncas*peder müşteri raatsız olmasın deyi dukkana sokmuyo..Adamdaki insansaygısına bak.. 8O bende yokarda ense yapıyom valla.Oooohh *hanım su getri* hanım çay ver..-hanım sırtıma ov...
oohho bugun padişah gimiyim valla.

Cemal
18-10-2007, 12:23
abim şindik*:çzürdiliyomhepinisten..Bakbu yazıları nedenbirer satır yazıpyooluyom*biliyonus demi..mesac sayısı ve uvvan meselesi varya..işte bak pAnte abimin bukunuda yazdıı başlıa yazdıım bi yazıvar.ona okuyun daa iyi annarsınıs.. o konuya takviye olsun deyiböle yazdım..
Ama dier taraftan valla bugun benim içüm kıyak bi gün.. vAlla erkek olmanın güzelliide bu abim.. acık kıçın başın aarıdımı*hanımlarımıs edrafımısda pevrane oluyo...Küçük Tuba bilene babam-babam etrafımda..ama ona çokyaklaştıtmıyos.grip buleşmesin deyi.kadınnar vallama erkekten çok dayanıklı abim.Bu gripi bana hanımsattı.eveli o oldu.Ama maşşala o ayakta geçirdi..bizim2salya*2 sümük vaziyetimisoldu..tıkk hemen yataa kaydık.. yedimis önümüsde yemediimis ardımısta...abim arada böle yatmakta güzel oluyo..Ayile olmanın bi güzelliini daa iyi annıyon.Bekar kardeşlerime evlilii şiddetlan tasviye ederim abim.Allah hayırlı kısmet vesin..evlenin abim..öle bi ay onna-üç ay bunna çıkmaylan-yatmaylan-kalkmaylan bu iş olmas..ayile olmaya bakın abim..hanıcemal güç nede decenis..abim Allah yardımedr.azlan başlayın..tamtakımdüzmeyin.. baca eeriolsun dumanı doru çıksın..evlilikiyidrabim.
Abim hepinise salıklar diliyom..benim limonnu *naneli ıhlamur geldi.ona iççem hayrılı gunner.saalıınısa dıkkat edin.havalar kırık..

Cemal
21-10-2007, 13:45
"evren *zamanımızdan *13 *milyar *700 *milyon *yıl *kadar *önce *bir *büyük *patlama *ile *oluşmaya *başladı.
_ *yok *ya! *yanında *mıydın?
_ *en *büyügünden *en *küçügüne *ipuçları *bunu *gösteriyor. *Anstronomi *alanında, *1950 *li *yıllardaki *buluşlara *göre *evren *edwin *hubble *nin *ortaya *çıkardıgı *'hubble *yasası' *uyarınca *şişiyorsa *ve *bunu *destekleyen *albert *enistein'in * 'genel *görelilik *kuramı' *deklemi *dogrultusunda *bir *meçhule *dogru *gidiyorsa *bundan *ne *çıkar? *
civciv *çıkmaz *heralde. *Bundan *ve *bu *kanıtı *destekleyen *'ardalan *ışınımı' *denen *uzaydan *gelmekte *olup *bp *sırası *oluşmuş *ama *varlıgını *sürdüregeldigi *sanılan *dalgalanan *ve *de *yüksek *enerji *fizigi *deneylerinden *çıkan *burgubilimsel *sonuç, *içinde *yaşadıgımız *evrenin *düzeninin *büyük *patlama *sonrası *oluştugudur....

ÖDÜMÜ *PATLATTIN *BÜYÜK *PATLAMA:
'Diyelim *patladı; *kim *patlattı *sen *onu *söye' *diyenler *çıkabilir. *biz *de *onlara *derizki: *bir *balonun *illede *birilerini *korkutmak *amacı *ile *biri *tarafından *patlatılmasımı *gerekir? *Çok *ısınması *ya *da *canının *çok *sıkılması *nedeni *ile *balon *kendiliginden *patlayamaz *mı? *ve *ekleriz. *onu *patlatan *nedeni *şimdilik *bilmiyoruz.Belki *hiç *bir *zaman *bilemeyecegiz.ama *sonucunu *biliyoruz.adam *kanlar *içinde *yerde *yatıyor.besbelli *tabancayla *vurulmuş.vuranı *bilmiyoruz *diye *adamın *öldürülmediginimi *söylüyecegiz? *Degilmiki *sonucu, *evrendeki *cisimlerin *birbirinden *uzaklaştıgını *biliyoruz; *hatta *uzaklaşma *hızlarını *hesaplıyabiliyoruz.daha *ne *istiyorsunuz? *Söz *konusu *cisimlerin *yakın *geçmişte *birbirlerine *bugünkünden *daha *yakın, *çok *uzak *geçmişte *ise *birbirlerine *degecek *kadar *yakın *olmaları *olası. *açıklanan *kanıtlar *bunun, *olasılıgın *biraz *ötesinde *oldugunu *gösteriyor.Siz *kimin *patlattıgını *(bugün *için *bilemeyeceginiz *soruları) *bırakında, *patlamadan *sonra *neler *oldu *(bilebildigimiz *soruları) *sorun.
Burgubilime *göre *patlamadan *hemen *sonra *tanrı *'ay *ödümü *patlattın' *demiş *olamaz. *Ya *ne *olabilir?"
buyazıya dOflen abinin başlıından aldım.Valla benim yazılardan daakomik geldi aban.Hanı *kimse bizi biline karşı-bilinsellie karşı sannetmesin.Sate sannetmiyoda.bis pırof olaraktan bunca bilinsel yazımısla buna çoktaan ıspat yaptık..Ama bu aşadeki cümlelerve annayışlar bana çok düşündürüyo ve güldürüyo..

"Çok *ısınması *ya *da *canının *çok *sıkılması *nedeni *ile *balon *kendiliginden *patlayamaz *mı?"
abim valla boş bu laflar:aHanı sis kızıyonus*gülüyonusya bu patlamayı *Allah*yaptı deyinces.İşte sizinkide o hesap..Balonun nası patladdıı*kızarakmı-sıkılarakmı-aalayarakmaı*gülerekmi patladı*?? yaw konubu deyil..bAloncu kim abim...?*ee oraya sorma ceMal... balon hep vardın... :lol: Abim ozamanda cevap hazır..ALLAHda herzaman vardın..
Oooo cail ALLAH mallah yok.. Allaı kim yarattı.?*. ee o zaman cevap ver.. ilk matdeyi yaratn maddeyi hankı matde yarattı..? :cry:
bEn aylar önce bi gırgıl yazdıydım.. matde canı sıkıldıkça bölündü -tekhüçreden çok hüçreye döndü.ordan sona kuyruu oldu..önce sudaydın sona suona sıktı karaya çıktı..Soan lan boş boş gezmeyim dedi..adam olmaya karar vedi.Usulusul oto*boka*şebee-ordan inee*ordanda eşşee *pardon issana döndü..

CEVAP*:snceMal..ne malolduunus cevabınızdaki caillikten belli.Bide sıkılmadan pırofum diyınus.Bikerem*2 hasan- şebekten inee dönmedi.Buna bilin ordan sona akkam kesin.Bilinsellikle filece hiçbi elakanıs yok.Terbiyesis adam.
:cry:

hAklısın Terbiyeli adam... :roll: * hata yapmışım...şebekten *inee dönmemeiş ben sırayı bi karıştırmış ve atlamışım..şebekten direk sise dönmüş... :roll: *:lol:

**-*-*-*-*

abim-herkeş hayırlı pazarlar...brnim gırip geldi geçti enamdüllah.

Cemal
21-10-2007, 16:41
abim 10o0 oldum.

1000[/b]...

.....[b] 1000

Bİİiiİİİİiiiİİİİiiiiiiiinnnnn BİN*BİN* bİNNNNNNNNNNnnnn

aLLama şükür caile bugunnerede gösterttin.saol.

artıkın ne yapceksenizyapın abim.. :lol:

pante
21-10-2007, 16:45
Cemal, maalesef son 7-8 mesajın sandık odasına gidecek.
Birçoğu konuyla ilgisiz bulundu.
Bundan sonraki mesajların da tek tek incelenecek.

Not: Bu arada siteye girememe gibi bir sorun yaşarsan bil ki teknik arızadandır.

mhmd
21-10-2007, 16:46

Sn. cemal,

Son iki yazınızdaki numaralandırmanın farkındaydık da ilk zıplayan kefal biz olmayalım der, ama bir o kadar da merak ederdik.
Demek buymuş.
Seni nicelikçi seniiiii :wink:

dilaver
21-10-2007, 17:37
frodo dan aldıgım bilgiye göre Cemal'in uygunsuz bulunan 75 mesajı silinecekmiş.

* * * saygılarımla

ozgur_beyin
21-10-2007, 18:58
Cemal'in uygunsuz bulunan.........DİLAVER.

Cemalım ,bu dilaver abin ne diyo?. ayıp ayıp tü, tü ,tü . siteyi ahlak zapıtası basmış, amaniiiiinn :lol: *:lol:

HarunKAHYA
25-10-2007, 13:13
sn.hocam,cemali gazlayanlara sen cevap vermişsin.Ama sn.cemalin yutup yumadığı belli olmamış? :D

soro
25-10-2007, 19:31
son derece *kınıyorum Cemal kardeşimin mesajlarının siliinip de,1000 mesaj kotasını aşmasının engellenmesini.

böyle bir durum dünyada hiçbir yerde olamaz,son derece adaletsiz bir durum bu.

eğer yönetim kararlı ise bu mesaj azaltma işinde,o halde benim tüm mesaj sayımın Cemal kardeşimin hesabına ilave edilmesini rica ediyorum ve bu haksızlık var oldukca bu sitede yazmakta zorlanacağımı ifade ediyorum.

cemal yanındayım sonuna kadar kardeşim..

pante
25-10-2007, 19:58
son derece *kınıyorum Cemal kardeşimin mesajlarının siliinip de,1000 mesaj kotasını aşmasının engellenmesini.

böyle bir durum dünyada hiçbir yerde olamaz,son derece adaletsiz bir durum bu.

eğer yönetim kararlı ise bu mesaj azaltma işinde,o halde benim tüm mesaj sayımın Cemal kardeşimin hesabına ilave edilmesini rica ediyorum ve bu haksızlık var oldukca bu sitede yazmakta zorlanacağımı ifade ediyorum.

cemal yanındayım sonuna kadar kardeşim..

Kararlı, kararlı. *:evil:
Adaletsiz değil, Cemal'inki haksız rekabetti ama Cemal'e de yazık olacak doğrusu. *:cry:
Ne yapsam benimkilerin yarısını da ben mi versem acaba? *:roll:
Ben de böyle elim ve vahim durumdan sonra yazmakta zorlanmaya başladım.
Elim gitmiyor klavyeye.
Verdim gitti. Cemal'e helal olsun. *:lol:

vartor
26-10-2007, 01:47
CeMaL'in sadece ileti sayisi degil, bir de Amerika'dan tastikli prof unvani var. Bu unvan tek basina 10000 iletiye bedeldir, bu da ileti sayisinin toplamini 11000 'e yukseltir. Hadi bakalim nasil eriseceginizi siz dusunun CeMaL'in rekoruna...

dilaver
26-10-2007, 02:18
frodo dan duydugum kadarıyla nemalanma tüzügü çıkarılıyormuş . Yapılan bagışın % 25 i gidecekmiş. Dolayısıyla Cemale her yapılan 100 bagışın ya da hediyenin Cemalin mesajlarının % 25 ini götürecegini hesap ederek davranılması yerinde olur diye düşünüyorum.

* *Bu hesaba göre pante ile soronun takriben 3000 e yaklaşan bagışı Cemali neredeyse sıfırlayacak gibi görünüyor. 750 eksi oradan, 75 de kafadan Cemal bu bagışlarla kıdemi bile kaybedecek gibi. *Yahu yazıktır Cemale *:cry:

* * Bagıştan vazgeçilip Cemal için dua edilmesi tavsiye olunur.

* *saygılarımla

3.yol
26-10-2007, 03:26
Cemal,
Duymadin mi enflasyon geregi kabaran uc sifiri atma karari alindi. Mesajlar'in ismi de Yeni Mesajlara cevriliyor.
Ama sendeki bu profluk varken sen bu durumlari da asarsin. Ben iki yol denedim tutmadi ucuncusunu deniyom.

Cemal
31-10-2007, 23:07
:lol: ..

atın bakalımgazlara..atın..ceMalyutcek sankim.. :D Bundansona artıkın bilinselyazılar yazcem.mAtamatik*-fizik-müzük üstüne bilinsel gelişmelere aırlıkvercem.Site çok hafifledibu gazlarlan.accık aırlaşsın..demi vArtOl amcam..Öskür amcam zalımaanın soppetinde doyum olmuyo demi.. :lol:
nOT:pAnte abim yönetimdenayrıl mış.bana çok sayıda mesac geliyo-Busitede bi aklı başında-pırofuvvannı sen varsın 8O .Allaşkına şuişe bi elat-*Busiteye toplarsan*sen toplarsın ceMal*deyi.Çok ısrar var.siz ne diyonus.Acale cevapyazın.ona göre davrancem.. :? çobuk cevap bekliyom..

nOTiki2:bana sayı vercek olan abilerime sAro abime*Pante abime:saol.:

Cemal
04-11-2007, 18:16
abim selamaleküm.saayın okurcular.Şindik ben bipırof olaraktanartıkın bilinsele aırlık vercem.dedim.Ama önceme bikısgınnıma söliyim.Taklit yapılıyom.. 8O
Şindik benim aylarönce bordasorduum soruya ve verdiim cevaba *yeni üyelerümisden
ebeadilkartdeşim sadecem **benim at yazdıım yere koyun yazaraktan aynene vermiş.Nütfen yanı.acık öeteye bariye-eskiye yeniye bi karıştırtın-okuyun.demi canım.hemene aklına gelene yazıp*baak benne cefferler -biliyom havaası yapmayalım ebe adil kartdeşim.İşallah alınmadın.Bide sen bu isme nerden buldun*??-merakettim.saol cevabına.
Şindik ayrıcadana yeni bi bilmece buldum indernette *ona yazıyom.Yannız yazan bilene bu*bilmecemi-deilmi? çıkartamamış.ama soru gimi geldi bana.altındada epe cevap yazılmış.bakalım bisde ne cevaplar gelcek.

"
The New England Tıp Jurnalinin raporuna göre,
doktorların 10'da 9'u doktorların 10'da birinin salak olduğunu düşünüyormuş.

Aslında bu bilmece değil ama ben ne demek istediğini ya da böyle birşey olduğunda sonucun ne olacağını biraz düşünmüştüm. Cevaplarınızı bekliyorum. "

şindik ben pırof olaraktan şöle düşündüm.onda dokuzun-dokuzda onu-ondan çıkar ondadokuzu=kaldı sana bi tane saf doktor..gerisiuyanık..saf olana veriyolar günde yüz50 hasta... :lol:

Cemal
10-11-2007, 22:23
Tarih: Cmt Kas 10, 2007 9:18 pm * * Mesaj konusu: Re: Forum İstatistikleri
"1 33260 Din mi üstün..İman mı..Nasihat mı..Akıl
2 20487 İslam ve bilim neden çelişsin ki?
3 13390 Dinî Gerçekler ve Adım Adım Aydınlanma
4 12554 Lafla yürüyen Peynir Gemisi...
5 9380 islamda kadının yeri ve değeri
..
..
.. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *"

fIRoDo abim.. afedersin ben böle rezillik görmedimabim..yAnı böle rezzillik olurrmu.yönetim uyuyomu*?Buna bidur decek yönetiçiyokmu..*?Adam doru dürüs okuma yazma bilmes.türkçenin içine eder.bidediii bidedine tutmas.sis çıkıyonus-sıkılmadan etmeden bide*bu adamsitede eençok okunanadamdır*deyi açıklama yapıyonus.şİddetlen piretosto ediyomsiteye.bu cail adama dur demessenis-gerenkli tetbirlere almassanıs.benbidaa bi okurcu olaraktan busiteye girmecem..(meselamisal olaraktan basıttetbirlere sölüyom.çaktırtmadan bu adamın sayacınaters çalaştırın.bi müttet böle gitsin.sonama bunun 3üç okunmasına sayaç1 bir yassın.filece böle tetbirler alalım.Yoksam bu adam dinmi üstün*imanmı*yosam imammı üstün*derkene derkene biside kendine bezzetcek galibama.*?))beN şasseen böle bi caile bezzeyemem kardeş..

imza:Cemalettin eYiettin.
nOT:benim bu bassedilen ceMallan isim bezzerliinden bakşa bi bezzerliim yoktur.

Cemal
12-11-2007, 15:58
" Bakara *(İnek) *Sodomo'ysan *çık *ortaya!
Değilsen, *burada *eşekler, *develer yeterince *var *zaten;
Bir *de *ineklerle *uğraşmayalım. * "

pAnte abimnolluyoz yaww.YaŞŞarıma dokunmayın.sateküstü garibim :cry: Borda deVeler yok*bidene deve var*:oda yaŞŞar.. ha eşekler azmıçokmu ona bilemem.. :wink: * yAw soDomo amcam allaşkına çık ortayayaw.bbak sitede eşekler develer karışıyosen yoksun deyi..hadisen ceMala seversin.borda bi selamgönder arkadaşlarına... :D * *kadşn.ceMAL

Cemal
12-11-2007, 22:01
epedir bilinsel yazılarıma hasret kaldınıs.bununfarkındayım.bİlinsel açıdan marum kaldınıs.Merak etmeyin pırofunus son 10 beş gündür her akşam yemeinden sona 15 dakka bilinsel çalışma yapalak aşedeki *bilinseldiZiye *hazırladım.kOnu acıkçetrefilliama korkmayın.ben duvasına yaptım.evelallah çarpılmayıs korkmayın.yannıs gecevaktı pissu üstünden geçmeyin*edraftan doleşin.Acık yorulursunus ama garentilidir.Konuya girelim.?**

"Cinlerin ömrüne bilimsel yaklaşım

Fizikçi Paul Langevin şöyle diyor: “Bir taşıtın içindeki insanla birlikte, yeryüzünden ışık hızının 20.000`de biri kadar bir hızla ayrıldığını düşünün… Bu taşıt ve içindeki insan, taşıt içindeki kendi zamanı ile tam bir yıl süreyle dünyadan uzaklaşıyor… Bir senenin sonunda ise çark ediyor ve dünyaya geri gelmeye başlıyor… Ve sonuçta dünyaya geri döndüğü zaman kendi öz zamanına göre iki sene geçmiş iken, dünyanın tam iki yüz yıl ihtiyarlamış olduğunu, dünya üzerinde üç neslin değişmiş bulunduğunu görüyor.”

İşte bu durum onun çok yüksek hızda yaşamış olmasından ileri gelmektedir. Evet, Cinler ise yapıları, madde kaydıyla kayıtlı olmamaları dolayısıyla sürekli olarak yüksek hız içinde yaşamaktadırlar. İşte bu hızları dolayısıyla da, onlar, bizim 70 yıllık ömrümüz kadar bir zamanı kendi öz zamanları içinde yaşadıkları zaman; bu süre bizim hızımıza bağlı zaman boyutu itibariyle 700 sene civarına ulaşmaktadır."

nOT.acıkdaa devametcek.meraketmeyin.çalaşıyom sisiniçim.çok güselbilinselbiçalaşma demi*?

vartor
13-11-2007, 03:53
Ben de dusunup duruyordum bu namussuz cinler neden olmuyor diye, demek sebebi buymus.Sayin profumuz CeMAl bizi aydinlatmaya devam eden calismalarini buyuk bir hayranlikla izliyorum. Su melekler *de kafami kurcaliyor. Azrail ne zaman olecek? bir olse de hepimiz kurtulsak diyorum. Adem ile Havva'dan beri bana misin demiyor, geceyi gunduze katarak ha babam calisiyor. Hirosima,da bir anda 100 binlerce cani nasil tasidigini baya merak ediyorum. bunun icin bir arastirma yaptin mi?

Cemal
14-11-2007, 00:34
vArtOL amcam bu cinner konusu çookderin 8O bildiin gimideil :wink: bukonuya çokderin girmicekmişin.öle diyolar.yosambunnar adama çarparmış(bislamanirraim)yeminnen anamın gittiibi cincihocavardın.*tekin olmas bunnar*baziçok zorlarlar bise*diyodu.tabi çok issan cine inanmas.saygıduyarım.yanı bakma* bunun neolduuna tam bilenyok.
bİLinselyazılarıma devam ediyom:

"RUH ÇAĞIRMA VE CİNLER:

Aslında ruh seansı adı verilen davetlerde gelen görüntüler ruh değildir. Zira hem mantıki olarak düşünürsek bunun böyle olmadığına karar veririz, hem de İslam inançlarına aykırıdır. Gelenler cinlerden başkası değildir. Cinlerin insanları aldatma usullerinden biri olan ruh kandırmacasına maalesef dünyanın her yerinde milyonlarca insan kapılmakta, güya ruhlarla konuştuğunu sanmakta. Aslında konuşulan kesinlikle cinlerdir."

böleceme vArtOlamcam *bu ruhçaırma olayınınaslınada açıklamış*oldum. :D

ozgur_beyin
14-11-2007, 00:50
ULEN CEMAL sen harbi harbi pirof oldun. PARMAĞINI sokmadığın arı kovanı kalmadı. bide cinler kalmıştı.
Allahın lütfü -keremiyle bu *CİN! *işinide hallettin. helal sana ,banada pravo :lol: *:lol: *:lol:

sargon
14-11-2007, 01:47
Sayın Prof. Cemal hocam, ben iki defa Cin çağırma seansına girdim. Hocam, inanın ki ikisinde de elimizin altındaki fincan fırıl fırıl döndü. Bu arada fincana parmağını basan 4 kişiden ikisi ateistti. Şimdi sayın Prof. Cemal hocama şunu sormak istiyorum. Cinler ateist, müslüman ayırmadan herkese gelir mi? Yoksa biz gerçekte ateist değil miyiz. Pante'nin dediği gibi inançlı insanlar mıyız. Yoksa cin bizi müslüman sanıp yanlışlıkla gelmiş olabilir mi? Bir de şunu sormak istiyorum sayın hocam. Hıristiyanlar da cin çağırıyorlar, onlar cin çağırma tahtası kullanıyorlar. Biz, durum malum, maddi sorunlardan, bir de kahve alışkanlığından dolayı kağıtlara harfleri yazıp fincanın etrafına diziyoruz. Şimdi merak ettiğim şey şu hocam. Acaba hıristiyanlara gelen cinler hıristiyan mıdır? Bir de şunu çok merak ediyorum hocam. Ateist cin de var mıdır? Bize bir defasında iki cin gelmişti. Acaba bunlardan biri ateist olabilir mi? Ben o cinden şüphelendim. Hocam bir de bu cinlerin ben çok yalan söylediğini düşünüyorum. Her şeye cevap veriyorlar, ama hiçbiri çıkmıyor. İlk cin çağırdığımızda 15 yaşındaydım. Bana doktor olacaksın demişti. Doktor olmadım. Bu yaştan sonra da herhalde olmam. Karımın adını da söylemişti. O da doğru çıkmadı. Eğer cinler yalan söylüyorsa neden yalan söylüyorlar sayın hocam.

Sayın hocam, soracak çok soru var aslında ama ben değerli vaktinizi daha fazla almayayım. Bu konularda beni aydınlatırsanız çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar ve başarılar dilerim sayın hocam.

ozgur_beyin
14-11-2007, 01:52
sevgili sargon, sen cin konusunda tam bir zır cahilsin! :lol:
cinlerinde müslümanı var kafiri var. demekki müslümana müslüman! cin, ateistlerede ateist! cin musallat oluyor. :lol:

Cemal
14-11-2007, 22:05
çOk sayın okurcumlarım.müttiş ilinsel açıklamalarıma devamediyom.yanı bu seferde inanamııcanız biliinsel aççıklamalar getirtiyom bilindünyasına.gennigennine açılan telEVizonlar*-genninden çalanka pı falaca filece.inanamıcaksınıs.ama inanın,inanın.sis nelere inanmadınıski..bunada inanın.habieskik*habi fazla.ne farkeder*? * *Şindik saayın örencim sAlGon (abim) sorularınıs bana çok duygulandırttı.benim bu konudaki örençim ve yardımcım.Yard.zart.zrt.dOÇEt ÖsKÜr hocamında annattıı gimi.bunnar çook derin konular.Bunnarın münümanı var-*hirıstanı var-yavdisi var.dinsizi var.imansısı var.Hanı bu atevis olannarı Allah aradaiçeriçekiyo.Bunnar çok kısgın -üstünden duman çıkarvaziyette ve açıkta kurukları yanmış halda içerden çıkıyolar.ama gene dediim dedik..yaktıım *kuyruk* deyip imamsıslıa devam ediyolar.
Abim gennileri bilir.napayım inanmayan cine-ister yayan yürüt bunnarı Çİne...
Meraklan bekleyin -*konular ilerledikçe herbi sorunuza cevap yetiştircem allaın izniylen. işallah.bİsmilamanirraim.dıkkat...üç kulfu-*bi ellam.. haydi buyruncin konusuna dalam..(bismillaa)

"İLETKEN CİNLER

Televizyon fişsiz çalıştı Bir akşam üzeri hanım ve çocuklar yandaki komşuya gittiler, evde yalnız kaldım. Kitap oku
dum, televizyon seyrettim. Zilebasılınca kalktım kapıyı açtım. Ama kapıda kimse yoktu. Geldim bir video kaseti aldım tekrar çalındı kapı. Kaseti videonun üzerine koyarak kapıyı açtım. Yine kimse yoktu. Ama bu sefer kapının önünde duran ayakkabımın teki kapı nın tokmağına asıımıştı. Ayakkabımı alıp yere koydum. Belki çocuklar yapmışlardır, dedim. Ama daha sonra hatırladım bizim binada bu işi yapacak yaşta çocuk yoktu. Kapıyı kapatıp geriye döndüğümde videonun üzerine bıraktığım kaset yoktu. Sağa sola baktım kaset kitaplığın rafında duruyordu.

Hanım geldiğinde olayı anlattım. O da ayakkabılarını bazen kapı tokmağına asılı bulduğunu anlatınca içimize kurt düştü. Ondan sonra bütün eşyalara dikkat etmeye başladık. Tuvalete, mutfağa ya da dışarı gidip geldikten .sonra birçok ufak eşyanın yerlerinin değiştiğini gördük. Tabii bunları görünce uykularımız kaçıyor, büyük korkular yaşıyorduk. Aynı şeyler çocuklarda da görülmeye başladı. II yaşındaki oğlum aynaya bakamaz olmuştu; “Aynaya bakınca iki uzun kol üzerime doğru geliyor, boğazımı sıkmaya çalışıyor” diyordu.

Bu durumdan kurtulmak için doktora gittik. Hiçbir şeyiniz yok dediler. Daha sonra birçok cineiye gittik; “Sizden öncekilere büyü yapmışlar” dediler. Birtakım şeyler yaptılar ama bir türlü kurtulamıyorduk bunlardan. Yine birgün televizyon seyrettikten sonra televizyonun fişini çektim. Yatmaya hazırlanıyoruz. Bir de ne göre yim, televizyon fişi takılı olmadığı halde çalışmaya başladı. Artık dayanacak gücüm kalmamıştı, koşarak evden çıktım manevi büyük saydığım bir hocanın yanına zor attım kendimi: “Hocam ne olursun bir çare bul buna yoksa delireceğim” diye yalvarmaya başladım. Hoca sakin bir şekilde; “Televizyonu çalıştırmaları mümkündür, iletken oldukları için elele tutuşup kablo vazifesi görebilirler” dedi. Ben biraz daha ısrar edince; “Tamam iyi olur, inşaallah geçer” diyerek beni uğurladı. Eve geldim yattım. ,Sabah kalktığımda ayakkabımı koyduğum çininin bir köşesi üçgen şeklinde kesilmiş o parça un gibi ufalanarak ayakkabımın içine doldurulmuştu. Hocaya sordum. Hoca ayakkabıyı öylece denize atmamı söyledi. Ben de götürdüm, attım. O gün bugündür evde böyle bir halle karşılaşmıyorum. "

Cemal
15-11-2007, 18:03
iyi..iyi ..şindilik cininçarptııyok maşşalaa..hadibakalım devambilinselaçıklamalarıma.. :?

"CİNLERLE TEMASA GEÇİLİNEBİLİR Mİ ?"

Fettullah Gülen Hocaefendi’nin “İnancın Gölgesinde” adlı eserinde konu yeterince açıklanıyor. Bu konuda yazılanlar özetle şöyle:

Bazı insanların ruhları cinlerle temasa müsaittir; çabuk trans hali. ne geçebilir, çabuk bizim buudlarımızın dışına çıkabilir ve onların alemi, onla. rın buudları, onların dilleri ve haberleş. meleriyle mayalanabilirler. Bu bir fıtrat mes’elesidir.. ancak, bundan bir insani üstünlük manası da çıkarılmamalıdır."

HarunKAHYA
17-11-2007, 19:26
sn.prof.Cemal hocam ;hayır olsun 2 gündür bizi cinlemedin... :? yoksa bize üç kulfu bi elham tavsiye ederken,kendin unutup iletken cinler değdide ceryanamı kapıldın.... :lol:

Cemal
18-11-2007, 15:04
şind,k size bicin resmi yolluyom.bisbuna he-dındın cini diyos.Bu azyokarda bassettiim atevis cinnerden.işte kurbanolduum Allah hanı aklıbaşına gelsin 8O *deyi arada bunnarı sıcaasokuyo dediidimya..işte çok yanmasınnar deyi üstüne zır kaplamış.. :? .. hanı cehendem cini olsa bilene Rappim acımış gene ..çok yanmasın.sadeceme aklı başına gelsin deyi öle yapmış heraldem.. :lol:

http://www.arastiralim.com/wp-content/uploads/2007/11/armadillo.jpg

vartor
18-11-2007, 18:45
Cok da sempatik gorunuyor kerata. Demek insanlara sokulabilsin diye, yine de sevimli yaratmis rappin.Bir de allaha adaletsiz derler, daha ne yapsin?

thunderpoint
18-11-2007, 21:04
"CİNLERLE TEMASA GEÇİLİNEBİLİR Mİ ?"

Sevgili pırof,

Bu e'cin'niler alav değil miydi? 'Cin'sel temasta insanın bir yeri yanmaz mı? Merak ediyorum...

Sevgiler...

Cemal
18-11-2007, 23:45
"Cok da sempatik gorunuyor kerata. Demek insanlara sokulabilsin diye, yine de sevimli yaratmis rappin.Bir de allaha adaletsiz derler, daha ne yapsin?"
vArtOl amcam gurban olam senide yaratanallaa..Bak sende sonunda Allaın adalatine kavradın... :lol:

tAndıR abim..(nOT:hanım ingilişçe biliyo:tuhunder yazılır tandır okunurmuş..ikinci isim nassı okunuyo ona unuttum.müimdeil. :? )
bak abim.ben ilimselbilin konusunda pırofluk aldım.bu çin konusu benim yardımçı konum.Yanı bu konudada aydınnatıyom.sitemizdehiçbi konuda cailkalmayın deyi.Bide benim yard.ort.zOrT.do.Pirof yardımcım var.onunmakamı benden aşaı ama.o bu konuda daa bilgili.ondanda cevap bekliyos.
aYrıcadana..
"Sevgili pırof,
Bu e'cin'niler alav değil miydi? 'Cin'sel temasta insanın bir yeri yanmaz mı? Merak ediyorum... "

bak ben buyazıya Fettulla hocadan alıttıyaptım.kitap ismide verdim.eNsonunda ona gitcen."Bizin sitede çook sevdiimiz bi Pırof ceMAL bey var.o sizin içüm *böle böle -diyo.Saayın hocam sen ne diyon bu konuda *de.Tamammı tandır abim.o gerenkli bilgiye verir.

krdşniz ve aynı zamanda bilinsel pırof.ceMaL.

Cemal
21-11-2007, 00:37
şindik tuhunder abim cinner alaf falaca dedinya-sen sannetkionnar **odun yer*- ..yook öledeil işte.
tabi bilinsel olmak işte borda farkettiriyo.. 8O ..oNnar odun nyemEsler.bakbu konudada açıklama veriyom..

"CİNLER *NE YERLER *?

“Benim bildiğim cinler insanların yediği herşeyi yerler. Pirinci ve mercimeği de çok severler. Kemik yemeleri söz konusu değildir”

(Medyum Mehmet Memiş)"

vartor
21-11-2007, 03:59
Benim merak ettigim bir baska konu, cinler gaz yapar ve cikarir mi? yani kendilerini gormesek bile, mecimek kuru fasulya gini yemekler sunarak varliklarini kanitlayabilir miyiz?

3.yol
21-11-2007, 06:59
Prof Cemal,
O koydugun resim armadillo degil mi ? Bizim bu civarin tescilli yaratigidir yani Texas'in. Genelde bor bocek yer karinca falan yer, pirinc mercimek falan yedigini hic gormedim.
Medyum Memis bizi Yemis anliyacagin. Haberin olsun M.Memis sahtekar onun calismalarini alinti yaparken dikkatli olmani tavsiye ederim.

Cemal
21-11-2007, 18:20
vArToL amcam çok yaşa.valla sençok önemli bi buluş yaptıngimigeldibana 8O .Yanıbu nofut fasulle yeme hakget gazyapıyo issanda..Acıba cinnerdede yapıyomu :? .ordan şöle bişe deyebilirmiyis.yanı fosurukyaptıı zaman issan..omu yapıyo..yoksamocıvarda..cin varda omu yapıyo.. :roll: *?Bu konuda beraber çalaşma yapalım.belkine çookbüyük bi buluşyapabiliris.cinnerin varlıına ısbat yapabiliris.*nediyon? :arrow: *:?: *:idea:
üçüncüabim.bu memişe çok buleşme..kafası bozulunca -çakıştırıyo bu namıssıs.. :lol: ketooya vurmuş bu zamanında diyolar...

Cemal
22-11-2007, 22:41
http://www.xdosyalar.com/cccc/Image2.jpg

buda barelin cini.nassıda güzel dansyapıyo demi... bu korkulmıcak cinnerden.

"CİNLERDE ERKEKE ve DİŞİ VARMI?

Cinlerinde erkeği ve dişileri olduğu gibi onlarda ürerler ve ölürler. Akıl ve irade sahibidirler. Onlar da insanlar gibi emir ve yasaklara uymak Allah'a ibadet etmek için yaratılmışlardır. İnsanların peygamberleri onlarında peygamberleridir. Cennetle de nimetlendirilecekleri olduğu gibi Cehennemle de azablandırlacak olanları vardır.

Yeryüzündeki çalışmaları devam etmekle beraber, gökyüzüne çıkıp bilgi edinme girişimleri, koruyucu melekler ve *delici alevlerle engellenmiştir.

Farklı kültürel seviyelerdedir. Hz.Süleyman devrinde ileri derecede bilimsel ve sanatsal etkinlikleri görülmüştür. Ordu da yer aldıkları gibi, mühendislik, ustalık ve dalgıçlık görevi yapmışlar, heykeller, büyük havuzlar ve sabit kazanlar inşa etmişlerdir. Günümüzde laboratuvar düzeyinde çalışmaları yapılmakta olan, eşyanın ışınlamasına sahip bilgiyi onlar bundan üçbin yıl önce elde etmişlerdi. Geçen bu kadar süre içinde teknolojilerinde ilerleme kaydetmedikleri düşünülemez elbette. Çağımızda görüldüğü söylenen ufolar, uçan daireler, merihliler'i n onlar olmadığı ne malum. Yeryüzü medeniyetine katkıda bulunduklarını veya bulunacaklarını, Hz.Süleyman örneği önümüzde iken söylememek mümkün mü?

Işınsal vücut yapılarından kaynaklanan hızları, engelleri aşma özellikleri yönündeki üstünlüklerinin yanısıra, mantık ve muhakeme yönünden insanlardan hayli geridirler. Ancak insanların anarşi çıkarma, kan dökme gibi bazı olumsuz özellikleri daha belirgindir. "
annaşıldı heraldem..erkek vekadın cinner vardır..uFOLARIN ONLAR OLMADIINEmalum.*Geçen bu kadar süre içinde teknolojilerinde ilerleme kaydetmedikleri düşünülemez elbette."dooru düşünülememeli... :?

mhmd
23-11-2007, 10:57
Sn. Cemal,

Cinler hakkındaki bilgileri aktarmanıza, öncelikle teşekkür etmek lazım.
Sonra da Medyum Memiş ve Keto'ya geçelim.
Keto'nun nasiplendiği, Memo darbelerine bizzat şahit olmuş biri olarak!!!
Bizim de aklımıza takılan birkaç sorumuz olacak sizlere.

Bunca zamandır, herbir işi için Cinlerini koşuşturan Memo, bunca televizyonun önünde keto için cinlerini niçin kullanmamıştır?

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın

ozgur_beyin
23-11-2007, 12:48
Bunca zamandır, herbir işi için Cinlerini koşuşturan Memo, bunca televizyonun önünde keto için cinlerini niçin kullanmamıştır? mhmmd

sevgili mhmmd,eğer ''gerçekten'' cinler olsaydı, ketoyu bırak invi bile kullanırdı? :lol: *:lol:

23-11-2007, 13:11
Benim favori cinlerim Bombay Sapphire, Gordon's ve Beefeater'dır. Yerli cinlerde iş yok, fena çarparlar. Kokusuz olan ve meyve suyu içinde çaktırmadan karşı tarafı etkileyebilen cinler meslek hayatı boyunca tecavüzcü Coşkun abimizin en büyük yardımcıları olmuşlardır.

Cemal
25-11-2007, 23:17
abimcinkonusuna ascıkaraveriyom..çarpmasınnar deyi.. :D accık raat bırakalım..ama tamamen bırakmayalım.tamammı*?

bakşindi.sİsebi soru sorcem.?

http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages%5CFoto%20Haber%5CD%DCNYADAN%20%DDLG%DDN %C7%20FOTO%D0RAFLAR%2025%20KASIM%5C10.jpg

sisce bunnardan hankısı daa önce dourcek*? * * * * * * * * * *( *:wink: * )

Cemal
26-11-2007, 19:14
selamaleküm abim...Bu cinkonusunda sise bibilgi daa veriyomççbuakşam sahat 1230 yarımda..atvde çin konusu var.renklamlarında göstertiyo.seredelim bakalım neler olcek.Belkide birinis benim telefona verirsenis*bu çook usmandır bu konuda filece *deyi baN a şişirirsenis belkide benede ararlar.bende sayenisde teveye çıklmış olurum.cml.prf. deyinama. tamammı*?

Cemal
27-11-2007, 21:44
selamaleküm eyforum ahalisi( :roll: ).bak herkeşe geneben selam verdim.demi saLgoN ab im öle gerenkli.. :? şindikben düşündüm.çok düşündüm..üzülceniz bişe olcek ama napayım..ben sizin pırofunus olaraktan böle düşündüm sizinmeffatinis içüm.üzülsenisde amanabim*yamanhocam desenisde yapcem.aRtıkın bucin dizisine bitiriyom..ancama bitirmeden önce size bu büyülerdencinnerden kurtulmanın biriki duvasını öretcem.sonacııma konuyaka patcem.bu iyilimede unutmayın.hemene dediklerime yapın*hiççin filece çarpmazabim:

"Size aşağıda pek çok dua ve bu duaların ne için okunacağını veriyorum.Ama şunu sakın unutmayın ki en büyük dua çalışmaktır.Bir hedef için sadece dua etmek yeterli değildir.Çalışıp gayret göstermek,hedeflediğin şeye uşlamak için ihtiyacın olan maddesel güçtür,bunun yanında hedeflerine ulaşman için gereken manevi güçte duadır.Aşağıdaki dualardan önce söylemek istediğim tekbirşey var.
Tanrının yarattığı en yüce varlık insandır
.İnsan azminin başaramıyacağı şey yoktur.
Maddiyat yüzünden çaresizce dualara ve hatta dahada kötüsü büyülere başvuranlar şunu unutmamalıdır ki,önemli olan sizin için ilk hedefiniz olan şey para değil bilgi olmalıdır.
Bilgiyi herzaman paraya çevirebilirsiniz.Lütfen aradığınız şeylere dikkat edin.

Halsyail,Hamdyail,Hasyail,Hafzyail,Hakyail,Selsail ,Hotyail,Hamyail,Meriyail,Saferyail,Tıfyail....... .............................vb birçok hizmet meleği vardır.Bunlar harflerin hizmet melekleridir ve hepsinin ayrı bir duası ve çağırılış şekilleri vardır.Bu melekler vasıtasıyla Allah' ın izniyle dualar yerine gelir.

Bu dualar belli ayetlerin parçalarından alınmıştır.

Kullanılan *malzemelerden bazıları:

Safran,camsakızı.................................v s

Yapılış nedenleri:(her birinin duası farklıdır)

* ** Kendini sevdirmek
* ** İç ağrıları sıkıntılar ve bağlılıklar için
* ** Celbi muhabbet için
* ** Nazardan korunmak için
* ** Dedikodulardan kurtulmak için
* ** Korunmak için
* ** İns ve cinlerden korunmak için
* ** Büyü bozmak için
* ** İnsandan şeytanı uzaklaştırmak için
* ** Çiçek hastalığından kurtulmak için
* ** Sar'a tutan kimse için
* ** Ağrıyan göze şifa
* ** Felç hastalığını iyileştirmek için
* ** Kısmet açmak için
* ** Herhangi bir maksat için
* ** Düşmanın evini yıkmak için
* ** Uzağa giden kimsenin geri gelmesi için
* ** Hatm-i Şerif
* ** Vucutta meydana gelen şişlikler için"

Cemal
28-11-2007, 16:43
selamaleküm.Hayırlısıylan bucinnerkonusundada size aydınnattım.bivazifeme daa yaptımhamdossun.Şindik gene çok önemli bi konuya parnak basıyom.

TÜRKİYE UYUMA...SESİNE ÇIKAT.. FIRANSAYA GİT..
AMARİKAYA GİT..İSSAN HAKLIRINA KorU..

ŞİNDİK abim azeveli sahat15üç haberlerine dinnedim tGRT tevede..çok önmeli haberlere verdi.şindik dinneyinces sisde hakvercenis önemine ve Türkiyenin doan haklarına..
hAnı bu hıyarlar.. afedersinis batılılar ... :? bisde bişe olunca hemene mudane ediyolarya..bizin makemelere giriyolar..bildirik yayınnıyolar..bis neye yapmıyos ..yapalım..Bak bi pırof olaraktan neler yapılcek onnara açıklıyom*?:
*1 - *AMARİKADA Bi haKİM BÜTÜN DİNNEYENNERE HAPSETTİ... 8O
abim bu issan haklarına aykırı.hemen millet birleşme cemiyetien,issan hakları makemesine ve daa neresivarsa muracat yapılsın.Ula *insannıktan nasipsis deVe.. makemede telefon çalmış.*Hemene telefon bana gelcek* demiş.kimsede benim telfonçaldı deyip vermeyince..
?Ulan şimdi sıktım ananızın elini* deyip hepsine bin1000 dolar ceza ve 1 ay hapis attırmış...
HEMEN *HAReKETE geçilcek.AMarikada hakemler sapık..İSSan haklarına çiiniyo..YUUuuuuuu AMARikaYA... issan hakkı yok.bÜtümdünya duysun...hemene iSsan hakları makemesine aMarika şikatedileçek.. :twisted:
2*-* FIRANsada MOTorLu 2 GeNç poLİs rARABsına ÇARPILIP ÖLMÜŞ:
Buna pırosto eden gençlere pOLis vermiş sopaya vermiş sopaya.. araba yaktın vur..polisin önüme geçtin geberet..Lan soylu zepevekler..Bisde otobüs yakan iğnelere polis mudane etti tutukladı ..mitigte polise taş attı deyi tutuklanan olunca *hanı kıyamet kopoyodu..itolu itler.Bizin devlet deersis..bizin polis deersisde sizinkiler ipte yürüyen gıymatlı canbaslarmı..böle bişe oluncas veriyonus sopaları..
HEMeNe fIRansaya partamneter yollansın.Orda issn hakları iilali var deyi inceleme yapılsın.Partemekntolarında gidip bisinkiler inceleme yapsın.Makemelerine girilip hakime hesap sorulsun*-HIYAAAARRRRrr yermisin saayın hakimim deyi soru* sorulsun.. :o

3*** KOSOVA LUguSLAVYADAN AYRILMAk İSTİYO..HEMEnE dESTEKLenMELİ..
Abim oraya hemen bi gasteci ordusu ve milletvekilleri yollanmalı.Bisde asıl kürtkardeşlerimis deilde b
ölüçükürtler ayrılık isteyince hertürlü destee verenner onnar.ayrılsun deyi elaltındandestekleyen kışkırtan onnar.Bisde hemene oraya gidelim.KOSOVAYA ÖsGÜLLÜK deyi yazılar asalım..baaralım çaaralım..Elaltından boroşürler daıtalım..Hertürlü kargaşaya yapalım..

Şindiki bugunnük işlerimis bunnar abim..Pırofunus artıkın uluslararsı konudada size yolgöstertiyo.. :roll: hadi bakalım.
nOT:kendi hötündekiçöpe bak deyennere..birasda otekilerin çöpünede bakalım deyi yasdımm :?

kompLeks
29-11-2007, 00:05
1138 cevap yazılmış halen bir sonuca ulaşamamışız...eminim konu başlığından çok kişisel meseleler tartışılmıştır...bi ara merak ettim okuyayım dedim ama bu kadar mesaj oku oku bitmez ki...tabiki din üstün *8) çünkü din aklı mühürler nasihat da kar etmez...kilitleyin şu başlığı artık yeni başlıkta tartışalım...

ozgur_beyin
29-11-2007, 00:34
sevgili kompleks cemalın cinleri var. başlığı kitlesek ne olur? cemal ,o saatte açar başlığı.

cemalın bir lakabıda '' miftahul ebvab''dır.

HarunKAHYA
29-11-2007, 00:37
Bence çok gırgır bi başlık..konularının devamlı değişmesi de çok hoş...sıkıcı olmuyor. Cahil bir adamın okunma rekoru kırması, bazılarımızda kompleks yapmasın lütfen... :D

kompLeks
29-11-2007, 00:54
8) bende kompLeks yapmaz...bi kaç satırını bile okumadım desem abartmış olmam...bu başlığı terketmek bu kadar mı imkansız jagler mi sürdünüz üstüne 8) kendim için değil yeni gelenler için istiyorum...

* *eski imzam:

kompLeks: karışık, karmaşık, çözülmesi güç demek (hani merak eden olursa die :D )

kompLeks
29-11-2007, 00:57
artık açamıyorumda başlığı cemalin cinleri mi çarptı ne 8) hiç cevap gelmemiş diyo 8)

aydoe
29-11-2007, 01:35
Sayın hocamız prf.Cemal beyin yazıları bizleri aydınlatmakta
koplekse kapılmayalım bizde ilerde yar. doç,doç ,prof olabiliriz

HarunKAHYA
29-11-2007, 01:58
sn.aydoe haklısınız.Koskoca prof'umuza yanlışlıkla cahil dedim, esas cahil ben oldum. sn.cemal özür dilerim...

29-11-2007, 11:45
cemalıma laf söyletmem,,o bir numara

HarunKAHYA
01-12-2007, 18:58
sn.özgür beyin; sizde arapca kuvvetli maaşallah...
"cemalın bir lakabıda '' miftahul ebvab''dır."
sn. profumuz cemal ımızın bu lakabının manası nedir?
Kıymetli profumuzun bir özelliğini daha öğrenelim...
sn.cemal hocam, nasılsınız efendim?Bizde sağlığınıza duacıyız efendim:Rahle-i tedrisinizden geçmek için sıra kolluyoruz... :D

ozgur_beyin
01-12-2007, 23:48
miftahul-ebvab= kapılar açan, demektir ,sevgili kahya.

Cemal
02-12-2007, 18:47
öSkür amcam.. yaw *bu* köftehül*kebab* lafıda nerden çıktı abim..yanı aLlarazı ossun bize sevdiinisden bise yeregöe sıdıramıyonus. 8O saolunvarolun. :D hem ben o massun bakışlı ablama kısmadımkine..Azbilene yasmış benim içüm.iyikine tamamına okumamışyasdıklarımın.yosam haklı .. daa büyük hakaretler yapardı haklı olalak.Allarazı ossun genede issaflıymış..saolsun.
şindik esasişimis pıroflua döneyim.ve sise hayattın başlamasıylan ilgili bi tEVe belgeselinden kaptıım bilgilere satayım.. :? ABim hayatın başlankıçı Allah mallah deilmiş.. neymiş biliyonusmu....

AYALLAH
...
AYALLAAAAHHHHH..

ANNATCEM.AccIK bekleyin..çoook şaşşırceksinis..vallama ..ben *bi pırof olmama ramen bu gerçee görememiştim.Amarikalı bı usman meslenktaşım bulmuş buna..... :?

ozgur_beyin
02-12-2007, 21:17
--------------------------------------------------------------------------------

öSkür amcam.. yaw *bu* köftehül*kebab* .....CEMAL

yahu cemalım'' miftahul-ebvab' ı '' ne güsel mütercimlik yapıp ,östürkçe yapmışsın gıpta eTTim valla billa :lol:

peki cemalım şunuda bi zahmET östürkçEYe *şaapTIrıRmısın. yeni bir şey kaznsın.dilimiz

tahtel -bahri ,minel kahri *(bütün kahırlar ,denizaltı yüzündendir)

Cemal
05-12-2007, 21:55
"yahu *cemal *,ikimizinde *, *bu *sitede *çok *beğenildiğimizi! * biliyorum.
biliyorumda *ortada *bir *problem *var. *ya *senle *beni *''irşad'' *maksadıyla *dinci *sitelere * göndeilirlerse *(yönetim *tarafından) *oralarda *,eşşekten *düşmüş *incir *sepetine *dönmez *miyiz? * * * *
*
istersen *bu *konuyu *, *yeniden *düşünelim. *olmaz *mı? *(ama *yönetime *duyurmadan. *özelden *yaz * *)

--------------------------------------------------------------------------------

Sorun *cahil *olman *değil,kendini *alim *sanman "

(yaw öSkür amcam.matde bir sen bu imzaya deniştir.aldostu amcam çok beyenmişsaolsun ama ben almayım amcam.yaw hörsefer diyomkine öSkür amcam bana taşlıyo.. :? neyseme bene sölemiyon biliyom.ama laf çok korkunç abim.yanı gerçee şak deyi adamın annına yapıştırttırıyo.... :lol: ..
Abimbak şindi..eşek depmişe dönmiyelimde..eşekten düşmüşimcire dönelim müim değil..tepilmeyelimde ..Yanı yönetim bise bozuk atmasın ama..bak nediyom.bene bifikir ver.Dini site fileçe boşverde ..geçemlerde hUriyet gastesinden *bi mesac attılar bana.CeMal bey bizin bilokda size yasmaya davet ediyos sise dediler... 8O ..Tu.De sittesinde 130 bin okurcunus olmuş.teprik ederis.Türkiyede bu bir lekor dediler.sise davet ediyos gastenin bilokuna *ded,ler.Bende tos kaldırmadım abim..yAnı 0tusbinmi önemli..yoksa bir mi önemli..otusbini alan adam 1 okurcuyu nassısa almış demektir*demi abim.. sonuçta yanı. 30 binne 130 bin arasında sadeceme 1 fark var :wink: ..o kadan uydurma ..yanı kadı bilene yapar demi abim..
Şindik öSkür amcam benim sorumum şu..Benbunnardan ne isteyim*?Sate hemen *gelrim*deyi atlamadım..ee nede olsa borda çok sevdiimis issan var..bİ düşüneyim dedim..hemene gelcem desem..* bana bedavaya tırasfer etcekler abim... :roll: ..şindi ben düşüneyim abim*dedimya..onnarda hemene..Bisde eşek deilis ya ceMal bEy* dediler.Yanı ben kasınca onnarda annadı abim..eEee kolaymı abim.. pırof trasfer ediyolar..elcebe gircek abim biras yanı.. hAttakine cebi accık fasla kurcalıcekler..yannıs bu arada papası bulmasınnarda saa sola sapıp.... :D ..Abim ben şindi bunnardan bi ev bi araba isticem. trasfer üçreti olalak.Araba ne marka olsun.ne marka istiyem..bizin bu şeytan şapkası tırabattan anam aaladı abim..O banamı taşıyo..benmi ona taşıyo.. bunca yıldır annıyamadım abim..Hankı marka eyi bene bilgi ver *ona isteyim...Bide kaç odalı ev isticem.Sanada asistan.yard. dr.pırofluk isticem..sen neler isticen. acaale yas..bİDe ne maişistices..sene ne vecekler-bene ne vecekler..ben senede çook şişircem.tamammı abim?*..çobuk cevap yas abim... * Allaaa .. helal lencemaal turnaya vurdun gösünden..laylaylomm..)

Cemal
07-12-2007, 20:53
yawöSküram cam.bissürü müim sorosordum.cevapvermiyon.acaale cevapbekliyom.Bakbidebenden resim istemişler.tabi sitede resmim görükmüyoya..işte merak etmişler.annaşırsek gastede resmime basıp renklam yapceklermiş "pırof cEmalbey bisde yazıyo*deyi.işteonunçün resmime *istiyolar.sende bidene resmine yollabana.Aşadeeki resme yollayımmı.*? aCcık gençlik resmim emme...:roll: .. sen ne diyon* yosam... :?

http://www.arastiralim.com/wp-content/uploads/2007/12/kisa-pantolonlu.jpg

vartor
07-12-2007, 21:20
Sen ne tatli bebekmissin CeMaL, yine boyle yakisikli misin? merak ettim dogrusu..

Cemal
09-12-2007, 19:56
abim sitemize kuyruklu hoş bi abimis gelmiş.. oDa benim gimi bilinsel çalaşmalar filece yapıyoki..gas tüpleriylen elakalı çok bilinsel sorular sormuş :lol:
yaŞŞar Baykal abim hoşgeldin.Abim bordakiler içerdeekilerlen dışardekiler arasındaaki farka çok bilmesler...sen onnara bakma..Şindik sorularına geliyom.Bunnar annamas ama ben sana annadım abim.*:
"Dolu sandığımız ve evimize girdiğinde, zamanından önce tükenen tüpler canımızı hep sıkmıştır.
a)Bunlar hangi dolum tesislerini kullanırlar?
a*-bunnar kaççak tüpler abim.bullar dolum tesisi filece kullanmas.ahır mahır deppo gimi yerlerde yapar bu işe.
b)Suç acaba dolum tesislerinde mi?
b-)abim dolum tesisi olmayıncas*dolum teesis suçuda olmas.demi.bu soruya bidaa sorma.
c)Tüpler delik olabilir mi?
(c*-tüpler delik deil*delikdeşik abim.hordaya gitcekkene sene gelmiş..
d)Dolum imbikleri tıkanmış mıdır?
d-ne imbiki abim..bunnarda ne imbik olur ne dümbük..rakı fıcısımı bunnar imbiklencek..
e)Yanlış dolum tesisi mi seçilmiş?
e*=Abim olmayan şeyin yannışı olmas.demi?
f)Ortada tüp filan yok mudur?
f-)Şindik dooru söledin dışardeeki abim.ortada *tüp*filece yok..(abim şoanda mAnısaya kaç. km. kaldı*?)
g)Yukarıyla ilişkilendirebilir miyiz?
g-)Abim onu yokardekine *sen sorcen.Belkine sana bunu açıklıyabilir...annaşıldıı kadan sana çok seviyodur..
h)Zor bir felsefi kavram olarak algılayabilir miyiz?
h*-abim dooru..bunnar çok zor konular..bis senlen yannıs konuşalım bunnara..(Amcam manısaya kaç km. kaldı*?)..haa şoyoldanmı devam etces..saol..saol..)
ı)Matematiksel verilere gerek duyabilir miyiz?
ı*) abim işte bu konuda tam adamına çattın.ittiyaç duyduun her türlü matamatii prof. kartdeşin ceMal sana verir..(ödüç olalak tabi..)
i)Öyleyse ya da böyleyse mantığı çalışmalı mı?
i*-Abim sende aciip bi kafa var valla.. Bi iş ilese iledir..bilese biledir.Yani ya.eyledir..ya beyledir.yanı oda o, ododo..yeterkine sen kafana bosma..bak az kaldı yola.....
k)Ya toplum tüpse?

k-* Abim kıpraşma..şindi seni tüpe sokcekler..hastabakıcılaaaAaarrr.. yettişin lan..kaçcek buuuu :lol:

(yaŞŞar abim..bene afet.gırgıl yaptım.ama annaşıldıı kadarıynan sende benim gimi gırgılı seviyon.Hoşgeldin. krdşn. cml. aynızemanda pırof.. :roll:

Cemal
11-12-2007, 20:02
vArToLamcam budadelikannınıa ilk geçiş yıllarım...nassılım ama demi...serde delikannılık varya...aslımıza inkar etmiyosyanı.. :D

http://www.arastiralim.com/wp-content/uploads/2007/12/cicili-elbiseler.jpg

Cemal
11-12-2007, 20:19
"peki cemalım şunuda bi zahmET östürkçEYe *şaapTIrıRmısın. yeni bir şey kaznsın.dilimiz

tahtel -bahri ,minel kahri *(bütün kahırlar ,denizaltı yüzündendir)

öSkÜramcam.seninsıpa rişe unuttum sannetme.bEn hanı yanı pırofumya :? ..hilmi çalaşma yapmadan hemene zappadanak çalaşma sonuçu açıklıyamam.biline ters olur.. 8O
bakşindik uzun uuraşmalardan sonama terçemeye şöle yapabildim:

tatta batti..
bahri yan yatti.. *uydumuabim :cry: ..uymadısa uyduralım.. :wink:aşadeki resimde tahta battıktan sona bahri aaca çıkarkene görülüyo... :lol:

http://www.arastiralim.com/wp-content/uploads/2007/12/aslan-korkusu.jpg

HarunKAHYA
16-12-2007, 01:49
sn.profum.. *çocukluk ve gençlik resimleriniz pek güzel..şimdiki hali cemalinizin bir fotoğrafınıda gönderebilirmisiniz efendim? * * :D

ATKUYRUGU
16-12-2007, 12:44
Sevgili Prof. Cemal abim,
Cemaline erince kendimden geçtim
Bilge Spartacus, çoktan varmış Cemal'ine!
Karışımtırak yaŞŞar, sinek, bir de zehirli kuyruk, dışarıdaydık bi kere...

Cemal
16-12-2007, 16:20
ALLLLaAAAAaaaaaaAAaaaaaAAaaaaaaaaa... 8O çOkşükür yareppim..çok şükkür...yaŞŞar bulunmuş...Kim oresme koydusa helal ossun abim..çok teşekür ederim..hankı yöneertiçimis yaptısa ellerinden öperim.yaŞŞara çok öslemiştim..Helekine bu Aydove abi..cemalım sucukcu tipli herifler doleşiyoortalarda..* dediinde vallama yüreeme immişti..ŞüKkür yareppim.. şükür..güççük kuyruklu yaŞŞar ıma bulduk.şİndik uzun guyruklu yaŞŞar abimlen ilgilenebilirim.Guyruk abim*-tekrara hoşgeldin*diyom.hoşgeldin abim.(Abim bis esnafısya.bizin esasişimis köfteçilik.dukkanımıs var hamdossun.yanı esnafıs.ben 29 yaşımdayım.sen kaçsınçküçük ossanda bis esnaflıktan ve borda encailissan olduumusdan-herkeşeabideris-bneden güççükolsende mahakkibenden okumuşundur.bisin okumuşa saygımıs büyüktür.bEnde bizingüççük cemala okutcem.odaa ilkokulda abisi.Aldostu amcam gimi meendis yapces işallama.OKumak çokeyi bişe abim.bis okuyamadık.çarıklıkaldık abim.Abim bisindukkana gelip bise şerefverdiin içümsaol.hoşgeldin.Köfte ayran bisden abim..seversen çokgüsel piyasımızda var..hersamanbuyurabim.hoşgeldin.. :D

spartacus
16-12-2007, 19:13
yaŞŞar ahırı mekan eyledi Cemal
MEP uzakta diye, MEP'in eşeği
bacak bacak üstüne atıp
yellendirip, tellendiriyor :?

Senin yaŞŞar MEP'in eşeği Bahri 8) olmayınca yapamayor
psikolocisi bozuldu yaŞŞar'ın
arasısara hal sor hatır sor
Yalnız bırakma burada garibi..

Cemal
16-12-2007, 21:41
ıSparta abimmeraba.aBim çokgüselbi konuya deemişin.saol.Abim bak ne diyom.Bu *oki-toki-zoki abimis varya..abim bak-bu abimsiteye tanımıyo :roll: Bak bu sitede herkeşin ayrı bi yeri var ve ayrıcadana yanı herkeş buna kabul etmiş. Yanı sen kendkendime öle-* lemmeşek oki-* deyemessin. Aslada deyemessin.Abim.Herkeşin aklına esdiksıra* ben eşekim*-* ben deveyim demee hakkı olamsa abim. HAksısmıyım ısparTa abim. varmı ele malaka*? :x
Boranın eşşei var*-devesi var- bide atkuruu abim geldi.Bak onunismine itirasımıs olamasabim..
Ben deveyim*mEP eşek-yaŞŞar ebim atkuyruu.. bu isimlere kAPIldı abim..
Ele ben *-eşekim* ben atım*-ben deveyim*- demeklen ne at oluynuyo-ne eşek*-nedeme deve olunuyo.. :?
Biszamanında uyanık davranıp eşeklii-develii- atlıı kimselere gaptırmadan gaptık abim.. :lol:
oKİ abim gussura kalma -sana düşmedi eŞŞeklik... :lol: .. bak başının çaresine..
nOT:mEPim nerlerde kaldın abim.bAka bu sefere senin eşeklii kurtarttım.ama bidaa sefere kendi eşekliine kendin korucenabim.Hadi sana çok ösledik.Fasla bekletme abim.

okinono
16-12-2007, 23:21
Sevgili Cemal ,
Oki sözde değil özde eşektir, tıpkı Camel'in hası Cemal gibi. :)

Selamlar

ATKUYRUGU
16-12-2007, 23:40
Meraba sevgili cemal emmi, ben yaŞŞar ( guyruklu atan, kuyruğun ve onun atından ham-di ve Semalar olsun!)
sema bizim kapı gomşusu, hamdide onun kocası, çok iyidirler az önce, geldiler bana bi de dolma yapmış ki oh!!!!! parmaklarımı da yedim vala..bugün hayriye hanımın oğlu gelecekmiş almanyadan, oğlu da bi garib olmuştu zaten gecen sene…
emmi bıktım vala ahada sana bir bir dert yanayım.
şu bizim sinek takmış bi kere kuyruğa, yüksekten yüksekten yazar. o ne çok bilmiştir o bi bana sorun, bagırırsam duyar sonra dilime dokunur.

seninse diline salık camel emmi, iyi ettin,
“a*-bunnar kaççak tüpler abim.bullar dolum tesisi filece kullanmas.ahır mahır deppo gimi yerlerde yapar bu işe.
b)Suç acaba dolum tesislerinde mi?
b-)abim dolum tesisi olmayıncas*dolum teesis suçuda olmas.demi.bu soruya bidaa sorma.
c)Tüpler delik olabilir mi?
(c*-tüpler delik deil*delikdeşik abim.hordaya gitcekkene sene gelmiş..
....”iyi yazmışsın,

ha ne diyodum evet bizim sinek! emmim burnundan gıl aldırmaz büyük büyük gonuşur, bi de kendine bilge mi ne buldu yandık valla, hiç bişiyi anlamıyom, sonra da gafama vuruyo bön bön bakınca!
emmim işte böle…
ben yine gelirim, bizim sinek duymasın tamam mı!!
öbdümmm…
yaŞŞar

guyruklu atan, kuyruğun ve onun atından ham-di ve Semalar olsun!

Cemal
21-12-2007, 15:57
abİm selamaleküm*-hAyırlı bayramlar.hepinise kutluossun.Allah tekrara nasip etsin.Amin.
Şindik deceksiniski -*cemal geçkaldın.neye?.. eee abim bisde bu sitenin büyüklerindenis.demi ama.Birinçigun bekledik siteden filece epe gelenimis gidenimis oldu.saolsunnar.hatırımısa sayıp gelmişler.. 8O ..E bis yaşçapekbüYük deilisama.. nede olsam pırof us abim.hanı övünmekgimi olmasın ama...yanı*? Bidene pırofunus var..Barakın bisde accık kasılalım.Abim nassınıs eyimisinis.gelmeyennnere soruyom) bise sorcek olursanıs-Allama bin şükür eyiyis.Kurban busene bise çok berektli geldi.Allah binbereket vesin.Hiç kurbannık artmadı.Hepsine sattık abim.300den600e kadan her boy hayvan vardın.en paalı olan koça bi nişannı aldı.Bis boyayanan güzel süs yaptık.Olanda takılarına yaptı.çok şaane oldu.hayırlı ossun.
Şindik Atkuyruuabim.bis senlen eyi annaşçes.bu böle gösüktü.tamam.yAnnıs senin sinee bi isim bulmamıs lazım.Bak deve..Yaşşar..benim.. mepin eşee ..beKKİr ..bu isimlere ben kodum.şİndik senin sineede bayram sonu hayırlısınana bi isim bulcem.acaale etme..tamamı abim?
OKi abimm..ben douştan öleyim* şöleyim..böleyimnen buiş olmas.Şindiksende bene accık vakıt ver.sanada bi hayvan bulces.iŞallah.Ben deveguşu veyama kamguru düşünüyom.sEnne diyon.*?GÜselde bi isim bulurus ona..o garipimde geççinir gideraramısda.demi abim..
Herkeşe iyi bayramlar ossun.Alla amanet olun.Allah tekrarına nasip etsin. (amin..ceMal)

mep
21-12-2007, 17:44
Tüm site halkının Bayramını kutluyor.
Büyüklerin ellerinden,Küçüklerin gözlerinden Öpüyorum.
Cemal abiminde elerinden öper,Yaşşar'a da selam ederim.
(Mektup gibi oldu valla)
İYİ BAYRAMLAR

*Bekkir'de ellerinizden öpüyo..

sargon
21-12-2007, 17:47
Ben de herkesin bayramini Cemal'in kosesinden kutluyorum.

zelzeleci
21-12-2007, 20:42
Ben de herkesin bayramını bir de buradan kutlayarak forumun en çok okunan başlığına girmiş oldum. Hayırlara vesile olması; mutluluk, barış, sevgi, kardeşlik, huzur, selamet, nizam, refah, fazilet, saadet, akp getirmesi dileğiyle... :lol:

mep
21-12-2007, 20:47
Cemal abi yetiş burası bayram yerine döndü. :lol:

spartacus
21-12-2007, 21:32
:)
O devesini kurtarmakla mesgul Mep! Kanı daha hayırlıdır diye pesine düsmüsler yaŞŞar'ın, kurbanlık istiyorlar kanımca :wink:

mep
21-12-2007, 22:01
Yaaa! işte Yaşşar da mubarek bi hayvan *sparta abim.
Peşine düşerler haliyle...Allahtan...! Allah Eşşeğin sesine gıcık oluyodu.
Yoksa bizim Bekkir de sakata gelicekti.Allahın sevmediği mahlukuymuş hergele.
o bakımdan şanslı yani..!

spartacus
21-12-2007, 22:05
Evet dünyada ki en kötü ses eşeklerin sesidir buyurmuş kendileri(C.C), ama bu etleride en kötü et demek olmasa gerek, sen yinede kurban bayramlarında Bekkir'e dikkat et. Ondan da kan akar çünkü. * 8O

mep
21-12-2007, 22:10
Sparta abim eşek etiyle ilgili söylediğin eti kötü olmasa gerek filan
gibi laflar şaşırttı beni..İstermisin şimdi hebele hübü'de Kalkıp eşek
kurban edin desin..? Dermi der yani!

spartacus
21-12-2007, 22:16
Neyse bu konuyu aramızda hallederiz Mep! Böylelikle Hebelehübü böyle bir söylemde bulunmaz.

mep
21-12-2007, 22:22
Sparta abim be!
*Yani böyle ısmarlama şey edebiliyosak .bi de bu hebele hübü
"Bütün mahallenin kızları Mep'e Helaldir" filan gibi bişey de
diyebilirmi acaba abi.He be abi? Aramızda annaşırız sonra.

vartor
21-12-2007, 23:52
Sen sen ol yine de Kayseri civarinda dolasma Bekir'le, Kurban olmayabilir ama guzel sucuk olur diye duymustum.

aydoe
22-12-2007, 02:26
Sayın Prf.Cemal Hocam
Bayramınızı kutlarım,sağlığınıza duacıyım.
Müsait zamanınız olursa ,benim kuş içinde bir isim araştımanızı istirham ederim.
saygılar,sevgiler,aydoe

Cemal
22-12-2007, 17:52
evelama borayı çümbüş yerine çeviren abilerime -*arkadaşlarıam bayramına kutlarım.mekansisin.Zelzeleciabim titretme borayı haa.. :lol: sAlgon abim hoşgeldin..vArtolamcam torun nerde kaldı(yEngemin ellerinden öperim)ısIparta abim-deveye bulduk Allama şükür.mEPim Allaşkına çok kaybolma..eŞŞeeyürütcekler bak..ne sesine bakallarne soluuna.. :lol: Şindik pırofluk konularıma geçiyom*:}
abimtamam.hEpinisinderdine carevar profcemalde.. :? *acaleye gerenk yok..panikyok. çözümvar.. herderde..(devadam başka.. :D )şİNdik sırasıynan baryam sonası işallah herşeye çözcez.. tamammı*?sadecene bumüjdeye vermek içümgirdim siteye..çözüm sona..Ama istersenis acıkucumdan başnıyalım abim.kafaya ısıtmaabaşlıyalım.*:
Şimdik aTkuyr UU abime bi isim bulalım.bendiyomkine sineinismiiİİiiii..iiiiİİİİİiii..sineen ismi:
SALİH sİNEK olabilir...yanı. .... sİNEK SALİ..olabilermi? (karar verlim..sona...)
şiNikgeldikkamguruya OKİaBim....ne diyon bu kamguru işine ha*?.. olabilirmi..sevdisen olsun..bAk bide aciip gelmesse .. kAmgurunun adıda Sülaman ossun...olabilirmi..Olursa ossun...şinikbi çalaşmadaa..AydoVenin guşunageldi sıra.. buguşun adııIIIıııııIIıııı..ığğğğğğghhHHhhh..ne desekki..
buguşun adıma...HUMA GUŞU koysak olurmu*? veyama nAZİKE?*
Bakın şindik hepbarabar çalaşalım.sisde fikrinise yazın.yAnı benpırofum..aman hoçamısa *saygısıslık filece yapmayalım*deyifikirsaklamayın..Yanı bu sitede domokraasi var.Borda herkeşin sös hakkı var.Şindik bakın sizin şöle bi domıkraatik hakkınıs var:
1-* Ya bu isimlere olduugimi kabuledersinis.vEyama.
2*-MUttelif adette (aşaada açıklıyomkaçadete kadan isim teklif yapabilirsinis)
isim teklif hakkınıs var:
Herbir üyemisin isim teklif adet hakkı: *0 ..(annaşılmadısa rakama yazıynanyazıyom..SIFIR adet)
iŞTe domokrasi budurabim.bAKvatandaşa kaçdene isimteklifi yapabilir.onabile açıklıyos..Gösünü yediimin domokrasisi..ALLah eksiine göstertmesin..
nOT:yapılan Oylama sonuçuna açıklıyom.*Yapılan domokraatik seçimler sonuçu..?*:
ceMalin deVesi........... *...... yaŞŞar..
mEpin eşşeee.................... beKKir
atKurunun sinee.................sALih
oKİnin kamgurusu...... ..... * süLAman * * * * *
aYDOvenin guşu... .............. HUMA veyama nAZike *olalak kabul edilmiştir..hayırlı ossun.amin..

Cemal
22-12-2007, 18:01
deVe yaŞŞar..
eşşek beKKir
sinek sALih
kamguru. süLAman * * * *
HUMA guşu

isimler uydumu abim..ha?? uydumu*? aBim uysada kodum..uymasada... :lol:

ozgur_beyin
22-12-2007, 18:45
yafu cemalım, allah zihin açıklığı versin.
sonundA hayvanatı mahlukatın şeceresinide çö<zdün

senden , bu allameliğe göre öskür amcana bi kıyak yapmanı istiyutarom .
ben, şu kuantum fiz<iğini tam anlaıyamıyom. şunu benim anlayacağım şekilde bi anlat.
anlatırsan huriler yoldaşın mepin eşşeği bibitin olsun aç koynunu kuş konsun.
tanrımıza homdolsun hadi afiyet olsun :lol:

(cemalım bayramını kutlar, gözlerinden öperim)

Cemal
22-12-2007, 21:45
öSküramcam eveli ellerinden öper bayramına kutlarım.. :D ORdan sona yemek duvasına hatırlatman eyi oldu.Allarazı ossun.hamdetmek eyidirabim.Askerde höryemekte yapardık buduvayı..yapmayana..paaatt şaplak.. 8O
gElelim ilinsel konuya..Allarazı ossun.sen benim bilinsel tarafımın guvatını eyi bilennerdensin.Hertürlü hayvanat konusumda usmanım.biliyon.Bu *kıvırttım fizziide benim konuma girer abim.Esasında epe önceleri meşşur HACI ÖMER abime bu belirsislik fizii hakkında bi kofras<vermiştimde..sonadan çook pişmanoldumdu.Bu kadan bilinselaççıklamayı Hacım fazla buldu*-annayamadı steye terketti..Giderkenede hepimise *kerkenes-koyun-aamak-filece dediydi.. Esasındaben bu kadan bilimselaırlıkta cevapvermesedim..oda aazına açıp*-gözüne yummasdı.. :? Neseme olan olduuu..kalan kaldı.. gidene gülü gülü..kalan saalar bisimdir vedeme bizim saalar iyidir...Şindilik bu kıvırttım fiziihakkında bu kadan sölüyom..fqaslası aır geliyo demi abim..bakşa kaçırtma yapmayalım...(HacIM ÖmER abim.sana ösledik.gel gayrı.Kartdeşin cemAl ellerinden öper-hayıllı bayramlar dilerim.Bi isteen olursa siteden bana yas. abim hacım.)

aydoe
22-12-2007, 23:50
Huma kuşu yükseklerden seslenir
Yar koynunda bir çift suna beslenir
Sen ağlama kirpiklerin ıslanır
ben ağlımki belki gönül uslanır

Çok demokratik bir seçim neticesi kuşumun adı Huma kuşu olarak tescillenmiştir,ABD ve AB onay vermiştir,
Bundan sonra bu sitenin semalarında entarnasyonal cennet kuşu HUMA uçmaktadır,en yüksekte uçmakta olduğundan,öncelikle selamlanması gereken bir mitolojik kahramana sahip olan siteye ne mutlu
Sayın Prof.Cemal Hocama demokratik yaklaşımı ve site için yaşamsal sorunları çözmedeki paylaşımcılığı ve yüksek değerleri için teşekkürü borç bilirim,sağol varol hocam

Saygılar,sevgiler

Cemal
23-12-2007, 15:01
aYdovem.savol.isme kabul etmişinabim.hayırlı olsun vatana millete vede siteme..artıkın bisorum daa çözüme kavuştu Allamaşükür.
PANTE Abiiİİİiiiiiiimmmmm*
"

Durum: BağlıDeğil
MesajTarih: Sal Kas 13, 2007 7:55 pm * *Mesaj konusu: Re: Ateistlere bir soru...
Alıntıyla Cevap Gönder
Bu *başlık *bir *hazine *gibi.
Ensareo'nun *ki *gibi *kimbilir *ne *inciler *var *içinde. * Smile *

Ama *"Umumi *çöplük" *gibi *bir *havası *da *var.
O *nedenle *istatistiklerde *yer *alması *sevgili *prof'umuz *Cemal'e *haksızlık *oluyor.
2 *kategorideki *altın *madalyasının *biri *haksız *olarak *gümüşe *dönüşüyor.
Farkında *olsa *susmazdı *herhalde. *
Bu *yazımı *okumasa *bari.

abim yaw bizin birinçiliimisbizinmi güselabim.barak Allaşkına..burda maabbet olsun*neşe olsun deyi yazıyos.hemikendimis gülüyos..hemiyapabilirsek sislerineşelendiriyos..böle abuk sapuk yazılar birinci olsa nolur sonuncu olsa nolur..İşte arada lafossun torba dolsun yazıyos.Esas deerli okuncek-lekor kırcek yazılara başta sen-seningimi deerli abilerimyazıyo..bizinkitelevole abim.. :? borda gönüllerin birinçisisensin güselabim.saol varol.
krdşn cml. + maalukat tayfası... :lol:

pante
23-12-2007, 20:14
Sevgili Cemal;
Senin dükkan Mevlana dergahı gibi.
Kimseye kapalı değil.
Her düşünceden, her inançtan insanın rahatça girip yazabildiği tek başlık.
Hem muhabbet köşesi, hem selamlaşma-bayramlaşma köşesi.
Suratı asık giren gülerek çıkıyor dükkandan.
Boşa dolmamış bu 79 sayfa.
Bu ahenkle 100 de olur 200 de.
Tahtaya vuralım. Tak Tak! *:) *- (Bu tahta senin tayfadaki tahta değil!)

ATKUYRUGU
23-12-2007, 23:19
Cemal emmi;
Evvela hiç birşeye sığınmadan ve sığıntı olmadan selam eder. Malum uçuşurum şimdi küpür olmuş kuyruklar etrafında ama merak etme kuyruk sadece kendi ulabileceği uzaklıkta.
Yapabileceği tahribatı yaptı zaten toplumu bilinçlendirme zamanı.
Ne gaz kaçırsınlar ne de tüp olsunlar.
Saygılar emmim...

Ham-di ve semalar size de konuk olsun!

HarunKAHYA
25-12-2007, 23:41
" * *deVe *yaŞŞar..
eşşek *beKKir
sinek *sALih
kamguru. *süLAman * * * * * * * *
HUMA *guşu

isimler *uydumu *abim..ha?? *uydumu*? *aBim *uysada *kodum..uymasada... "

sn. prof Cemal hocam... *isimleri çok güsel -komuşsunuz-..uysada.uymasada.. :lol: .sn hocam bir boş vaktinizde bu kulunuzada bir -malukat *:? -takdir edip onada bir isim lütfedebilirmisiniz efendim.. :D
Saygılarımla sn.Hocam...

Cemal
30-12-2007, 16:37
aRunkAaya abim tamam senede bimalukat ayarlacez..ama şoaralar çok bilinsel sorumlarla uraşıyom.. 8O bikerem *=Ayallaaahh *0 konusu duruyo.eveli ona işlices.Oordam sona şoanda sitede çook önemli başnıklar var.onnara inçeleyip*gerenkli bilgilere ve cevaplara hazırlayıp üyelereaydınnatmam lazım :? bunnardan vakıt kaldıktasana bi malukat ve isimhazırlıces.mEp bene bu konuda yardımçı olurmusun.saol abim.(şİndi bu kaaya abimin aveterine bakkarsan
çok hopluo*sıplıo..falaca filece çok hareketliyanı.bEndiyomkine *hanı bi şarkı var.daa dorusu türkü..hoplayıve çekkirgee..zıplayıvee çekkirgee...filece gidiyo..Ben diyomkine arUmkaaya abime *çekkirgeye vesek vedeme adına..hoplaayıvee çekkirge*desek olurmu.neDiyon.cevabına ver.saol.)
şindik esas bilimnsel sorumlara gelelim.bAşnıklarda çook müim konular var.sen nediyonbuhususta*usta*? :?
* *1}Cenneti ve cehennemi kaldırın, inanan kalır mı? *
2-*Bilim ile Din Uzlaşır mı Bilim ve Din dilaver
*3#2008den sonra dinler nereye gidecek Serbest Forum enki33
1*ben diyomkine kalır.sadeceme çennet ceendem için Allaa inanan ..dooru beKKirin cennetine gitsinabim.. :D
* 2£*abim uydurana baalı..iyi uydurursa *uyar..
ama dURSun sa uymas.ama dursun uysada koyar*uymasada koyar..netekim komuşda.. :cry:
03*-kİmdinlerse oraya gider abim.demi*? dinnemeslerse neye ora gitsin.. :roll:
demiabim..çOk şükkür gene pırofluk vasifeme yapıp alkımı aydınnattım..şükür şükür(..haKan şÜkür..) :wink:

Cemal
30-12-2007, 20:32

" Adam *ormanda *dolaşırken *ayı *üstüne *çullanmış, *yıkmış *yere, *tam *yiyecek
adam *ellerini *göğe *kaldırarak *"Allahım *hiç *mi *bu *mahlukata *din, *iman *vermedin" *der.
Ayı *ellerini *kaldırmış *"Allahım *verdiğin *nimetlere *şükürler *olsun" *demiş. "

8O *:lol: *:lol:

aldostu
31-12-2007, 15:59
Bu gece yeni yıla adım atacağız.
2007 den daha sağlıklı, daha varlıklı,
daha huzurlu ve herkesi mutlu edecek,
herkesin yüzünü güldürecek yeni bir yıl olsun 2008.

Yeni yıl kutlama ve dileklerimi Cemal'in yerinde yapıyorum;
temenni ederim 2008 de
olaylara onun gibi gülümseyerek bakacak moralimiz ve imkanlarımız olur.

Bütün iyi insanların yeni yıla ait umutları *gerçek olsun.

Kutlarım.

Saygı ve sevgilerimle.

mhmd
31-12-2007, 17:52
Sn. Cemal'in dergahına ve dergahından biz de selam verelim.
Yeni umutlara, hayallere, güzelliklere, saygıya, sevgiye yürek açalım.
Barışın huzuru, zenginliğin onuru, ahlakın erdemi, dileyelim herkese,
Bu başlığın sahibine de; sağlıklı beden, dinç zihin, bol altın kese dileyelim...

vartor
31-12-2007, 20:29
Icten dileklerinize katiliyor, bazilarimizin CeMal'in devesi kadar da olsa aklini kullanabilecegini umit ediyorum.

HarunKAHYA
11-01-2008, 22:09
sn.Cemal Hocam-nerelerdesiniz ya hu..Özledik vallahi..Zıplayan çeKKirge de ellerinizden öper efendim.

HarunKAHYA
03-02-2008, 17:22
sn.prof Cemal hocam-anlaşıldı siz ilmi çalışmalara dalıp bir müddetliğine bizi terkettiniz..Halbuki sitede ve memlekette bu kadar sorun duruyorken....Neyse allah razı olsun sizin yerinizi doldurupda memleketin önemli sorunlarını çözen insanlarımız var..Büyük fedakarlık yaparak sabahların sultaanı sn. kırk kocadan bakire..( * :lol: ) gözümüzün nuru-gönüllerimizin sultanı hanımefendi nihayet memleketin en önemli sorununa çözüm getirdi..Televizyonlarda hergün defalarca dile getirilen sorunu çözdü.. :D Sultan Niyattanmı çocuk yapayım-Ametlemi yatayım-Memettenmi çocuk yapayım konusundaki, her bir Türk yurttaşının en önemli sorununa çözüm getirdi..Büyük fedakarlıklarla kendinden 30 yaş küçük bir tazeyle resmen 6.kez -gayrı resmi olarakda belkide 66 kez dünya evine girdi... :lol:
Çok şükür Allama..sağol gönlümün sultanı... sağol.Hamdolsun memleketin bir önemli sorunu daha bitti...Hemde kadıncağız düğün resimlerinde gözlerinin altındaki torbalar halkımız tarafından görülüp moralleri bozulmasın diye, resimleri photoshop layıp bir gün geç basına dağıtmış..Eee onca silikonlu boyaya rağmen bazı gerçekler saklanamıyor... :lol:
Sağolsun bizim moralimizi düzeltti..Herdem terütaze tazeydi zaten bizim gözümüzde.. ama her sabah yataktan kaltığında kıymetli kocasının.. "Lan bu kaknem karıylamı evlendim... televizyonda hiç böle gözükmüyodu buuu.. :twisted: " *tehlikesini nasıl önleyecek...Aman sen sen ol Cemal hocam.. sen memleketin bu yeni sorununa bi çözüm bul...Yoksa memleket bi sultan boşanma ve evlenmesini daha kaldıramıyacak... Ya zinde güçler devreye girerse alimallah... :lol:

(sn Mep.. siz ne zaman dönüyorsunuz?...Bu soruna sizdende bir çözüm bekliyor memeleket... :wink: )

mhmd
25-02-2008, 22:38
KAYIP İLANIDIR.

04.01.2008 Tarihinden itibaren Sn. Cemal ve devesi bekkirden haber alınamıyor.
Görenlerin, duyanların, okuyanların ya da bilenlerin insaniyet namına haber vermeleri önemle duyurulur.

TD. sitemizde, it izinin kurt izine karıştığı!
Demokrasi savunucularının elitistliklere yöneldiği!
Vatanperver örtünün altında faşizm naralarının atıldığı!
Doğumsal özelliklerin, kazanımsal özellikleden fazla önemsendiği!
Kırk yıllık komünist abilerin bile esasen liboş oldukları!!!
Eksikleri olsa da beğenilen yönetimin aslında saman altından su götürdüğü!
Ettiği!
Yaptığı!
Kattığı!
Ve dahi sattığı!
Esefle, dikkatlice, üzüntüyle takip etmekteyiz.

Kafamız karışmış ve bir bilen aramaktayız.
Sn. Profumuz bu günler için bizimle değilse, üniversitelerde baş örtüleri serbest olduğu zaman mı ortaya çıkmayı planlamaktadır!!!

vartor
26-02-2008, 19:02
Sevgili CeMal,
* *hadi devesini ariyor dedik ses cikarmadik,
* *kofte satislari cok artmistir, ses cikarmiyalim profosorumuz biraz calissin dedik,
*Bilgisayarina virus girmis, antibiyotikleri bitene kadar yazamiyordur diye tahminler yuruttuk,
* Bunca zaman ses cikmayinca , amerika profesorlar birligi bana baski yapmaga basladi; Dunyamizda bunca cozulmesi gereken sorunlar varken, senin suskunluguna ne cevap verecegimi sasirmis durumdayim.
*Biliyorum, senin ulkenin de sorunlari az degil, Ancak TEBPDB'ligina yaptigimiz muraacatta, onlar da senden haber alamadiklarini yazinca icime bir kusku dusmedi desem yalandir. TEBPDB(Turkiye En Buyuk Profesorler Dernegi Baskanligi)
* En kisa zamanda bana yazip beni bu musgul durumdan kurtaracagini umit ediyor, Amerika'dan tastikli *unvanini koruyabilmem icin benim yuzumu ak cikaracagina inaniyorum( bi daa da vartol amcam imansiz deme *Bak sana inaniyorum)
* *Kestane kebap
* *Yemesi sevap
* *Aman CeMal'cigim
* Acele cevap....
* * * * * * Seni candan seven amcan VARTOL

28-02-2008, 11:23
Ben bir inanırım.
Sevgili Cemalim de öyle.
Ama bu site,misyonu "Dinlerden özgürlük" olsa da,katılımcılarının tamamını kucaklayan,demokrat,özgür bir site olarak hepimizin değil mi ?

Sevgili Cemal,başkaları adına konuşamasam da biliyorum ki özlüyor ve özleniyorsun.

BARAN
28-02-2008, 14:12
burdaki arkadaşların ortak bir özelliği var oda şu hepsi şunu dile getiriyor din tabu şubu ve özgürlükten bahsediyorlar madem o kadar aklı ön plana çıkarıyorsunuz size bir sorum var madem bu kadar akıllsınız neden turan dursunun fikirlerinin kölesisiniz herkes birşeye inanır sizde turan dursana inanıyorsunuz yani onun fikirlerinin kölesi olmuşsunuz ve yarım aklınızla anlamadığınız islamı yorumluyorsunuz yazık çağdaş köleler yazık

frodo
28-02-2008, 14:23
Baran hoşgeldin. Ama kızgın gelmişsin. Öncelikle forumlarda büyük harfle yazmak bağırmakla eş anlamlıdır ve biz buna izin vermiyoruz. Bundan sonraki iletilerinde dikkat edeceğini düşünüyorum.

Turan Dursun'a inandığımızı da nerden çıkardın. Onu okuyoruz iddialarını akla uygun buluyoruz ama inanmıyoruz, çünkü inanmak bizim işimiz değil.

vgm.1
28-02-2008, 14:51
"yarım aklınızla anlamadığınız islamı yorumluyorsunuz yazık çağdaş köleler yazık" Baran

* *Senin tam aklını ispatlayan bir kanıtın var mı, bir cümlelik saçmalığından başka? Kanıtsız yazmak yok tam akıllı. O zaman aklının yettiği kadar yaz deniyor çünkü. *Bu acı gerçeği yüzümüze çarpan olmamıştı, ilk senin aklına gelmiş, tebrikler. Nerelerdeydin bunca yıldır, niye bu kadar bekledin, dur ama önce emin olalım sende bir paragraf yazıp kaçanlardan mısın?

Selamlar.

ozgur_beyin
28-02-2008, 15:32
sevgili peker, ağa yanındaki adamıyla, çok sıcak bir günde kasabaya gelip ,bir kahvehaneye gelip otururlar.
kendilerine birer çay söylerler. ağa, bir buçuk saat ağzını açmaz. töre olarak, ağası konuşmadan adamı konuşamaz. bir buçuk saat sonra ,*ağa kafasını göğe çevirir ve''bugün havada çok sıcak ''der.
adamı bu fırsatı kaçırmaz ''ağam sohbetine hiç *doyulmuyor'' diyerek ağayı yağlar.

baranda aynı o ağa gibi .üye olalı iki sene olmuş ve iki senede ancak bu kadar fikri gelmiş.

BARAN AĞAM ,SOHBETİNE *HİÇ DOYULMUYOR :lol: *:lol:

babanne
28-02-2008, 15:46
tek kelime akıl

vgm.1
28-02-2008, 16:16
Bunu bilmiyordum, çok güzel di sevgili özgür. :D

Selamlar.

BARAN
28-02-2008, 16:52
şeytanda aklıyla hareket etmişti tıpkı sizin gibi

ozgur_beyin
28-02-2008, 17:12
baran bu yaptığın slogancılık. bu site *fikri ağırlığı olan bir site.
sana belletilen ''dine'' göre ahkam kestiğini zannetmen sana bir fayda vermez.
yazıklarından (toplam 10 cümleyi geçmiyor) anladığım kadarıyla yaşın küçük. çok okumalı ve çok araştırmalısın.
basit ''şeytanlı'' rahmanlı kadük anlatımlarla bir yere varamazsın.
senin yerin aşağıdaki site burada çok hafif kalırsın

http://www.nurbahcesi.org/default.asp

HarunKAHYA
04-03-2008, 20:15
sn.Cemal hocam-az evvel sn Baykalı dinledim televizyonda,siz aklıma geldiniz ve dedimki "Helal olsun sn. Baykala.." Esti köpürdü-savurdu devirdi gene... :lol: *:lol:
EN KAHRAMAN.. BAYKAL rıdvan.. :lol: .. başka kahraman yok...
Onu seyrederken siz aklıma geldiniz sn. hocam...hani szin aileniz sn Baykalı çok seviyor ya... :oops:
Esti köpürdü hükümete orduyu geriçekti diye... Tam zamanıymış ilerlemenin..Hükümet ordunun kahramanlığını bozmuş Amerikadan aldığı emirle...
Bu sn.Baykal oldukça bu CHP 1 milim yol almaz...Adam komedyen gibi..laf cambazı..Bekara karı boşatıyor...Ahhh *sn. cemal hocam siz yokken bari sn.Baykal gelsede sizin boşluğunuzu doldursa... :lol: :lol: *:lol:

vartor
05-03-2008, 04:25
Sevgili Cemal, bunca cagiriya cevap vermedigin icin aklima iki sey geliyor; Ya bilgisayarin kirik, veya sen bize kiriksin. problem bilgisayarda ise, birisinden odunc al, veya internet kafeden basit bir not yolla kusene. Eger bize kirginsan, onu da bana ozel olarak soyle, gideyim alayim ayagimin altina.
* Cogunlukla yari saka yazdigin icin, eski yazilanlara da baktim, nerede kimin seni kirabilecegini anlamadim. Belki ciddi birseyi saka anlamis olabiliriz, ama dag daga kusmus, kimsenin haberi olmamis derler; hangi daga kustugunu bir bilsek, maden ariyoruz der, gidip dinamitleyebiliriz.
*Olmuyor cemal olmuyor
artk yuzum gulmuyor
*sayin prof olmayinca,
buralarin tadi kalmiyor.
* * not; gecen gun Kanada hukumetiyle yaptigim toplantida, prof CeMal acaba bir haftaligina gelip, buralari bir duzene sokabilir mi diye rica ettiler, yol ve otel paralarini karsiladiktan baska, $46,318.00 *dolar da cep harcligi vereceklermis. Artik ortalikta olmadigini soyleyemedim, ben iletirim sizin teklifinizi, artik gerisini kendi bilir, bu siralar orta dogu meseleleriyle cok mesgul oldugunu nihayet devamli baris getirebilecek bir formul uzerinde calistigini soyledim. Bilmem iyi ettim mi? iznin olmadan Kanada hukumetiyle konustugum icin ozur diler, pek yakinda senden olumlu haberlerini beklerim...
* *Sol kolun vartor.

Cemal
05-03-2008, 18:49
sElamaleküüüüüüÜÜÜÜüüüüüüümmmm abilerim *amcalarım.Allahbinke re razi ossun.Arayıp hatırso rannara-yaw cwmal nerdesin?*öldünmü-kaldınmı?sana özledik diyennere.muahamet abim-psikoabim*harum abim*ösKür amcam*vArtOl amcam. ve dierleri.saolun varolun..Ama bis 2ay filece öncesi bi başka başnıkta bişe yazmıştım.yanı bu dukkanın esas saibi var.yaw dedimkine*tamam *biscailis-uydurkaydır yazıyos.aklımıs okadan eriyo.Ama iyi niyetlen hem kendimis bordan bişeler kapmaa çalaşıyos.hem ondan sona arada gırgıl yapıp sislere güldürüyos.Alla razı olsun işte sislerde bize sevdinis araıyonus soruyonus saolun*varolun.Allaım tuttuunuza altın etsin..(bu aralar çook kıymetlemmiş altınnan-petrol...)sisde öle kıymetli olun işalla.ama patron bise h,çlaf etmiyo-dukkana h..Hanı diyom belkdediyokune*yaw bu adamın neişi var borda..Olabilir abim.herkeşin bi görüşü var.Belkine *o haklıdır.yanı ben onuniçüm yanı bir-2 aydır acık yazmaya kestim.yanı işin dorusu buydun abimiçuramadı.şereflemedibise....Hanı dedim nassı ses gelcek.Gitti kurtuldukmu?filecede denebilir..
vArtOl amcam Allarazı ossun bise kanada hükümetinden eyibi vaziyet ayarlamışın...Adamlara dese :cry: din bu adam sitenin(cail)pırofu..Vaktı-hakkı gıymatlıdır bunun*deyi :lol: ..amA sende güzel pazarlamışın...46bin 318 kanad YTL si güzel para..ben sende kalırım amcam..en kıyak yerde yattık deyi güzelde bi otel masrafı çıkarırıs..kalanıda kırışırıs... :wink:
bÜtümabileri min-*amcalarımın hatırına sorar-selam ederbüy ükleriminel lerinden öperim.(amcam torun nerde kaldı..yoldadır işallah.Yengeminde ellerinden öperim.hErkeşe sevgiler saygılarabim.
kArdeşinis ceMal. siteninaMarikadan tasdikli(*uyduruk)profu...

vartor
05-03-2008, 19:15
Yaw Cemal Patron cekindiginden yazmiyordur sana, Oyle kolay mi amerikadan tasdikli profosora yazmak? Bana da hic yazmiyo, kimseye de.
*Patron aslinda inzivaya cekildi galiba, pek sesi cikmiyor. Bana kalirsa sana bana guvenuyordur, bunlar buradayken gozum arkada kalmaz diyordur. Oyle ya korkacak nesi var/ Kapi gibi proflar idare ediyorlar kendi kendilerine diyordur.
*Torun morun yok simdilik cemalcigim, kafam da bozulmaya baslamadi desem yalan olur. Kor seytan git sen bir cocuk yap da kiskansinlar diyor ama, kor iste, yasimi basimi goremiyo ki zavalli seytan.
*Ismize donucek olursak, ben yine de agirdan alacagim bu daveti, su ortadodunun isini halledeyim de konusuruz diyo diyim mi? Biraz naz yaparsak belki fiyati d artirlar, bu pahalilikta kurtarmaz, bu para icin gelmeye degmez diyim mi?
*Talimatlarini bekliyorum.... Not: beni ne zaman sag kolun yapacaksin? sol kolun daha yorulmadi mi?

mep
05-03-2008, 19:15
Cemal abimmmmmmmmmm!
nerdesin yav!
Eşşe olan eşşene
devesi olan devesine atlayıp gidiyo..
hadi benden kist aldılar sana ne oldu be abim...?
sen bari boş bırakmasana bu siteyi...
hoşgeldin abim..yaşşara da hörmetler..
bekkir de selam ediyo..

ozgur_beyin
05-03-2008, 20:07
ülen kambur develi sahte pırof cemal. sevildiğini bildiğinden hınzırlıkmı yapıyon?
bak, işi bir daha böyle uzatırda uğramazsan, aldostu'mdan evini barkını öğrendim gelir, bilgisayarını klavyesiyle birlikte kafanda paralarım. bilmiş ol.
(cemale önemli not: oğlum karate kursuna giderken, iki üç saat karate seyretmişiliğim var. ona göre. yani boş adam değilim)

Averroes
05-03-2008, 23:15
SEvgili Cemal kardeşim,

Yazdıklarını takip ettim, içimi titretti. ancak şunu söyleyebilirmki, "küfrün izalesi için kalpten fazlası gerekir." Site yapıcıları, işlerinde uzman adamlar, senin benim kadar bu dini bilen adamlar. biri "Allah" dedi mi sen, ben ve diğer Müslümanlar ağlamaya başlar, ama bu insanların önce "mantıken" ilzam edilmelri gerekir. Büyük bir idn aliminin şu sözleri çok manidardır.

"Eski zamanda, dalâlet, cehâletten geliyordu. Bunun yok edilmesi kolaydır. Bu zamanda dalalet, -Kur'an ve İslâmiyet'e ve imânâ taarruz- fen ve felsefe ve ilimden geliyor. Bunun izalesi müşkildir. Eski zamanda ikinci kısım, binden bir bulunuyordu; bulunanlardan, ancak binden biri, irşad ile yola gelebilirdi. Çünki: öyleler hem bilmiyorlar, hem kendilerini bilir zannediyorlar.

* * * * *Hem, bundan evvelki asırlarda, müsbet ilimlerin, yirminci asırdaki kadar terakki etmemiş olduğu mâlûmunuzdur. Şu halde, bu asırda dünyaya yayılmış olan dinsizlik ve maddiyyunluğu kökünden yıkabilmek, hak ve hakiîat yolunu gösterip, beşeri sırat-ı müstakîme kavuşturmak, îmanı kurtarabilmek için, ancak ve ancak Kur'an-ı Hakîm'in bu asra bakan vechesini keşf edip, umumun müstefid olabileceği bir şekilde tefsir edilmesi, elbette bu asırda kabil olacaktır.

Selam ederim

dilaver
05-03-2008, 23:21
sayın scophenauer

* * *genç bir insan oldugunuzu biliyorum. Ancak neden 21 yy gençlerinin anlayamayacagı bir dili kullanmakta ısrar etmek zorunda oldugunuzu anlayamıyorum. Bunlar ezber miidir, kutsal bir anlamı mı vardır, anlaşılamamanın size kazandıracagı bir şey mi vardır. Yoksa kimsenin anlamayacagı bir tazrda ısrar etmek ayrıcalık mi yaratmaktadır. Önemli olan ikna etmek midir, yoksa raundu kazanmak mıdır.

* * saygılarımla

Averroes
05-03-2008, 23:36
Sevgili dilaver,

Fazla yaşlı olmadığım doğru, ama bir söz vardır, "Bir insan konuşabildiği kadardır" diye. Bu eski kaynaklarla olan ilgimin bir sonucudur, ve altında yatan herhangi bir artniyet aranmamalıdır. üstelik senin gibi daha yaşlı ve tecrübeli insanların, "özellikle de senin gibi zeki birinin" bunu garipsemesini garipsedim. Bu sitede 15-20 civarında post gönderdim, içlerinde eski dili kullandığım 2 post var, birisi "cemal'e" yazdığım ve (bana ait olmayan) alıntıladığım osmanlıca ağırlıklı olan ifade diğeri de "cennette hangi dil konuşulacak" bölümünde aspendos'a yazdığım aslında amacı "o bölümde sürüp giden gergin havayı dağıtıp biraz tebessüme (gülücük mü demeliydim yoksa, hani anlaşılmıyor ya) yol açabilmek olan posttu. bunun dıışında sohbet odasında da gördüğün gibi dilim çok fazla garip değil.

Saygılarımla

aydoe
06-03-2008, 00:45
Cemal'in blogdan alıntıdır
''Öfkeyi, şehveti, hırsı terk etmek erliktir. Bu peygamberlik damarıdır.
Ustası, şaşı çırağına “içeriye gir, raftaki şişeyi dışarıya getir” demiş;
Şaşı (çırak) “o iki şişeden hangisini getireyim?” diye (sormuş).
Ustası cevap vermiş: “O, iki şişe değil, git şaşılığı bırak; (biri iki) görme.”
(Çırak) “usta beni (niye) azarlıyorsun” deyince ustası “(öyleyse) o iki şişenin birini kır” diye (karşılık vermiş).
Şişe bir taneydi, ama onun gözüne iki görünüyordu.(…)
(Çırak) birini kırınca diğeri de gözden kayboldu. İnsan da arzuları ve öfkesi sebebiyle (böyle) şaşı olur.
Öfke ve şehvet insanı şaşı yapar, ruhu doğruluktan ayırır.
Kin (duygusu) gelince hünerler görünmez olur, gönülden göze yüz perde iner.
Kin tutma! (Zira) kin yüzünden yol azıtanların kabirlerini kin tutanların yanına kazarlar.
Kızgınlığın cehennem ateşinin tohumudur. Kendine gel de şu cehennemini söndür. Çünkü o bir tuzaktır.
Kızgınlıkla gönüllere ateş saldın mı, cehennem ateşinin aslı oldun gitti, demektir.
Ateşin burada nasıl insanları yakarsa, ondan meydana gelen eser de orada seni yakar.

abim ateşde olmayalım-odunda.bençe eniyisi iyiadam olmak.ben iyi adamolmaa uraşıyom.Allah denk getire.Ben sana bekliyom sOdomo amcam.Allaa emanet ol.
Kardeşin cml. ''

Ben sana ne dedim kardeşim ,bu ülkede Abd'ye rağmen bişey olmaz.
Sensiz de olmaz.
YaŞŞar iyimi,sen iyimisin ,gerisine boşver.
Mevzular çok çetrefelleşti,3-5 cin sardırdın içinden çıkamıyoruz,acele bu problemlerin çözümüne katkılarını bekliyoruz.
Sevgiler,saygılar
Huma kuşu aydoe

Cemal
06-03-2008, 23:19
aBim benşindi meydanı birasboş bıraktımya.. 8O ..başladınıs olurolmas atmaa... :lol: Abim bilinsel konularda boyunuza aşmayın.. :oops: Aydove abim..saol yazın çok güzeldi.saol.Allah gönnüne göre versin abim...Şindik esas konumus bibaşka*-başlıklan ilgili.. adına okuyamıyom.saol yokarda sende çok güzel yazmışın kardeşine..saol varol.ALLAH deyinces bizin yüreimis kabarır.ne cennet güzelliği ne cehendem korkusu..bunnar bize vıs gelirtırıs gider.Bizim sevgimis -sadecene Rapbimiz Allaımıza olna hayrannıımısdan.onun yaratışına-kurban olduum- *hayrannıımısdan abim.başnıkkonusu.MATEMATİK-FİZİK ve DİNTABU_YASAK..
şindi bu başnııyazan can abim ..ben seninadına nası okucamana öretevala bana*nası okuncek adın*?
ŞİndikCİN konusu ilinselbilin konusu.Bu 1(bir)öle ordaborda gördüünüs uyduruk kaydırık bilgilerlen konuşulcak konu deil..gelirçarparlarsa :arrow: görürsün varıyou.. :wink: Abim bu cinner VAR.. VAR..VAR.. inanmayan gelsin bizin çarpık hocaya götüreyim..Ölen yedii yemee-kıççındaki donun rengini..işini çişini saysın..açarsın ozaman gözlerini faltaşı gimi... :lol: *:lol: *:lol: Adamlar nası yapıyo bilmiyom abimama ..müttiş biliyolar olanabitene..yannıs gelcee ayit sölediklerinin çou atmasyon.. :roll: ..Yeminnen olan bitene çokiyi biliyolar...şindilik bu kadan bilinsel açıklama yeter..faslası aklınısı karıştırır*-kafanısa şaşırtır.. :wink:

Cemal
09-03-2008, 22:31
aBim sitede gene aynımevzu.Tanrısate varmıydı*-varsa buyrun-yoksabuyrun..Abim yaw Allaşkına var veya yok nefarkeder?*bütümkonu iyiissan olmakta demi?*Şindik bu inaçla-iyiissan olma konusunda indernette güzel bi yazı buldum.onakopyapos ta yapcem.Şindik butip davranmakta masur varmı-yokmu*?Bu iyilii yapanissan yafudiol sa ne olur-hıristan olsa neolur-dinni olsa neolur -dinsis olsa neolur.Bençe yanı dinni issanlar hep cail*gerici-Allaa meffaat için yalakalık yapıyogimi düşünmemeklazım.Bu issana yardım konusu çok güzel bişe.. *bu konu bana birini hatırlatıyo ama..kimi acaba*??

Sadece, Müslüman olduğunu söyleyerek, övünmekle İslam dininin yaşanmayacağının hoş bir örneği bu öykü…
* * * * * ** * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Bir bayram arifesinde, dul bir kadın yetim çocuğu ile zengin bir Müslüman esnaftan Allah rızası için ardım istemiş;
Müslüman esnaf, fakir kadına yardım etmediği gibi:
- “Bıktım sizden! Nedir bu iş yahu? Ben sizin için mi çalışıyorum? Defol şuradan!” diyerek kovar…
Zengin Müslüman esnaftan ummadığı şekilde kovulan kadıncağızı karşı dükkân sahibi çağırır. Karşı dükkân sahibi bir Yahudi’dir... Musevi şivesiyle;

- “Bayan, sizin bir derdiniz var?” diye sorar.

Kadıncağız utanarak,
- “Yok, bir şey!” diyebilir sadece…

Yahudi, dükkânından istedikleri gibi giyinebileceklerini söyler…
Kadıncağız yetim çocuğunu Yahudi’nin dükkânından beğendiği şekilde giydirip dükkandan, çıkarken Yahudi’ye: “Allah sana iman nasip etsin. Sen bizi giydirdiğin gibi, Allah da sana Cennette köşkler verip, Cennet elbiseleri giydirsin!” diye dua eder. Çocuk da bu duâya “Âmin!” diyerek, onay verir…

Müslüman esnaf; o gece bir rüya görür. Rüyasında kıyamet kopmuş ve kendisi cennete girmiştir. Cennette gezerken gayet güzel, gözleri kamaştıran bir köşk görmüştür.Dikkatli bakınca, köşkün kapısında kendisinin ismi yazılı olduğunu fark eder ve sevinçle:
-“Demek burası bana ait!” diyerek köşkün kapısından içeri girmek ister…
Fakat kapıdaki melekler adamı içeri almazlar.
-“Giremezsin!” derler.
Adam korkuyla:
- “Niye giremiyorum, bu köşk benim değil mi?” diye sorar.
Melekler:
-“Düne kadar senindi; ama dün senden alındı, o Yahudi bildiğin Avram Efendi’ye verildi.” *derler.

Müslüman esnaf adam neye uğradığını anlayamaz.. Bir telaş, bir heyecan! Uyanır ki ve bakar ki, gerçekte *yatağında yatıyordur;
-“Eyvah ben ne yaptım? Dün çocuklara iyilik etmemekle hata ettim, demek ki benden sonra onları Yahudi Avram Efendi giydirdi.” Diye düşünür…
Sabah olunca doğruca Yahudi Avram Efendinin dükkânına telaşla gider ve
- “Avram Efendi, dünkü dul kadına sen kaç liralık elbise verdiysen onların parasını sana ben vereceğim.” der..
Yahudi bir altın değerinde elbise verdiğini söyler. Adam;

- “Madem o kadarmış; al sana onun iki misli!” diye konuşur.

Fakat Avram olmaz, der. Adam değerini yükseltir, adam yükselttikçe Yahudi olmaz diyor, Yahudi kabul etmedikçe adam vermek istediği parayı arttırır.
Adam yüz altın, iki yüz altın vermeye başlar ama artık Avram’ın da sabrı taşmıştır.
-“Olmaz bre Müslüman kardeş olmaz! O köşk yüz altınla, bin altınla satın alınmaz... O senin gördüğün rüyayı ben de gördüm ve işte Müslüman oldum. O köşk düne kadar senindi, sen daha evvel yaptığın hayır - hasenatla o köşkü yaptırmıştın ama dün bana sattın. Ben onu tekrar sana satmaya niyetli değilim. Sen artık bundan sonra kapına geleni boş çevirme de, Cennette kendine başka köşkler yaptır. Allah’ın mülkü geniştir!” der…"

nOT:bUyazı yeni yazarımıs"ceMal kendi söler*-kendi dinner" tarfından yazılmıştır.* :lol:

aydoe
09-03-2008, 22:47
Cennetteki köşklere değilde gönüllerdeki köşklere sahip olunmaya çalışılmalıdır.
Sayın Cemal'imizin gönüllerimizde kurmuş olduğu köşk herşeye değerdir.
İnsan olan insana köşk gerekmez.
Gönüllerde yaşanılan dostluk akçeyle ölçülmez.
sevgiler

mep
10-03-2008, 10:15
Yav Cemal abim ben bu köşk hikayesini okuyunca kafam
temelli şaşırdı..
Şindi İmkanı olup hayır yapanların cennette köşkü olucakta.
imkanı olmayıp hayır yapamayanlar..gecekondumu dikecek..
ben şindi oraya gidersem.sırat köprüsünün *altındamı yatıcam..
:roll: *8O

vartor
10-03-2008, 19:33
Boyle hikayelerden nasil olumlu sonuclar cikarili merak ederim.Zaten zengin, dunyada refah icinde yasayan birlerinin cenneti de para gucuyle parselliyebilecegini anlatiyor hikaye. Evet, fakirlere yardim edin dersi var, bunu hemcinslerine karsiliksiz yardim olarak anlatilacagina, cennette kosk sahibi olmak icin kendi menfaati dolayisiyla yapmasi ogutleniyor.
*Hicbir cennet , kosk, hurma, huri gozetmeden, sirf karsisindakinin de kendi gibi biri oldugunu dusunerek yapilan karsiliksiz yardimlar, benim gozumde cok daha degerlidir. Anadolu insanimizda bu degerlerin dini inanci ne olursa olsun, bolca bulundugunu zannediyorum.
Mep kardesim, sirat koprusunun altnda fazla durma bana kalirsa, biliyorsun gecemeyenler tepene dusebilir, bir kaza maza olur alimallah.
* * * * * * *Sevgiler...

mep
10-03-2008, 21:05
Mep kardesim, sirat koprusunun altnda fazla durma bana kalirsa, biliyorsun gecemeyenler tepene dusebilir, bir kaza maza olur alimallah.

*Hadi *buyur işte..
Öte tarafta bile yatçak yer bulamıyoz kendimize.. 8O

( Vartor abimde "Almanyadan oğlum gelcek,boşaltın evi" diyen ev sahipleri gibi he!
kendisi yerleşçek galiba sıratın altına ) :wink:

Cemal
10-03-2008, 22:50
mEpimyaw yoksa osıratın altı *-eşekcenneti*dedikleriyermi*?... 8O *yanı beKKirnen-yaŞŞar oraa giderse belkine bisde gideris demi?*vaRtoLamcam..sen.. ben aydove abim..öksüramcam...sona daabaşkaları.. belki dilaverabi*?gırgılın binibi para..bi mahappet bi mahappet.. sıcaa bile annamayıs gırgıldan.ha*?? :lol:

vartor
11-03-2008, 04:45
Ne sicagi CeMal, biz donuyos bu sene buralarda, cehennem bile guzel gornmeye basladi gozume. O degil de bu kopru kildan ince olmayacak miydi? Altina nasi siginacagiz? dur bakayim, kildan ince ne vardi? Orumcek agi olabilir mi acaba? hem peygamberin orumceklerle arasi iyi oldugunu da duymustum bir yerlerde.

mep
11-03-2008, 09:55
Eşekler cenneti.....!
Yav cemal abi,bu eşeklere özel bi cennetmi aceba..
Öbür cennete girmek için müslüman olmak gerekiyo..
bu cennete girmek içinde eşekmi olmak gerekiyo acaba..
Müslüman olamıyoz bari diyom eşek olup..
öbür cennet imkanlarındanmı yararlansak ama..
eşeklere ne vaad edilmiştir bilmediğim için biraz çekiniyom yani...
sabah akşam samana talim etmiyelim orda..
ama ben sanmıyom eşekler cenneti diye bi yer olsun..
Allah zaten eşekten hazzetmezdi,sesini beğenmezdi..
niye onlar için cennet inşaa etsin dimi..

yav Vartor abi ..
hakkat bu köprünün kıldan tüyden olduğunu unuttuk..
ötede başımızı sokacak bi yer bulduk diye sevindik..
neyse arazi çok geniş olacakmış..

Âl-i İmrân(*) Sûresinin 133 . Ayetinde *
Rabbinizin bağışına, ve genişliği göklerle yer arası kadar olan, Allah’a karşı gelmekten sakınanlar için hazırlanmış bulunan cennete koşun

bu geniş arazide bi gecekonduda biz dikeriz artık..

mhmd
11-03-2008, 10:24
Sn. mep,

Değerli kardeşim, şüphen olmasın.

Cemal
14-03-2008, 23:34
sitee şölebi göz atıyom..aBim bi abi i,lgimeçekti..lekor onageççek kısa zamanda taminim.. :cry:

evrensel-insan hakkında

Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
[Tüm mesajların 0.16% / Ortalama hergün 23.86 mesaj]
evrensel-insan tarafından gönderilen tüm mesajları bul
Web sitesi: *
Meslek: *
İlgi alanları: felsefe,psikoloji,sosyal yasam

evnerselabim vallabu ne hısbe abim. maşala ..8 mart *-bugun14***fark etti 6.aLtı gunde 167 mesac.
yüzatmışyidiyiböl6..25 olsa gunde eder yüzelli*artan17böl 6 ..aşaoka eder 3..topla yimbeş...
gunde 28 mesac.. valla lekorlara parçaladın abim..iyikine busite varmış demi abim.Yosamvalla sen borayı bulup yazmasan ..patlıcakmışın abim..Abim sitemise hoşgeldin.BiZindukkanada beklerim.kıymetli fikirlerinden bisde ıstıfade ederis. saol.krdşn. cml.

dilaver
14-03-2008, 23:42
sevgili Cemal

* bu arada duyurular başlıgına bir göz at. senin başkanlık koltuguna göz diken var gibi. benden söylemesi.

* *saygılarımla

evrensel-insan
15-03-2008, 02:28
Saygideger arkadaslar;

Bence birey icin bireyci olmayan akil-bireyin kisisel saygisi
Insan icin vicdansiz olmayan akil-insanin evrensel ve insani vicdani
Insanlik icin en tehlikelisi ise- kendi dusuncesinin isleviyle ozdeslestirdigi soyuta veya somuta-tapmasidir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
15-03-2008, 02:35
Saygideger Cemal;

Ben seni uzmek istemem,sen bana rekoru soyle,ben kirmamak icin elimden geleni yaparim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
15-03-2008, 14:52
Saygide Cemaa;

Ben uslu uslu yazilaami yazyom,acil diyom,onemli diyom,ne diyonuz diyom,dinlemiyola.Ustlik cok!yaziyon diyola,beni"elestiriyola!pararaf diyola,imla diyola,sik yaziyon diyola yazilarima "satasiyola,cevap vemiyola,gulucuk komiyom diye kiziyola,ciddi olmuyola.Bi de bana sitede herksin onude satasiyola,yapman,etmen diyom,etik diyom,sagi diyom,kozumuzu ozel mesjda paylasim diyom,dinlemiyola,benle urasiyola,beni cekemiyola,beki de kiskaniyola.

"Biz bunla zati biliyoduk"diyola,ben ustelik soru soyom,ne bilikleni orenim diye,sorlarima cevap vermiyola.

Bende bilmiyom,hem yazlarimi yazyom,hem cevapla yazyom,hem sorlar yazyom,yazla cogaliyo.

napim ben,sen ne diyon,onere varmi?

Saygilaamla;
evensel-insa

Cemal
16-03-2008, 17:17
sElamaleküm abim.evali cevaplarage çelim.mEpm valla Allaın nimeti geniştir.hepimize yer vecek iyiyerlerde.Bakma sen inanıyo*inanmıyo kavgasına.Rappim ona azbakcek.eyi issanmısın.eyilik yaptınmı*Kötülükten uzakmısın.Tamam?geç olum bu tarafa.okadan.Ama inanırsan onun ışına görcek daa iyi yere oturabilirsin.Belkine ötede iman gelirsana.Onunçünbudünyada
eveliiyi issanolmaa bakın.gerisi daa az müim.bis Alla şükür hem iyiissan olmaa bakıyos.hem Rapbime şükrediyos.hamdossun. şükür.
Evressel abim.saol.dUkkana şeref vedin.Sen öSKür amcama bakma .yasmaa devam abim.MaDemkine lekora niyelisin... ver gaza abim.. ver gaza..annayan annar.dinneyen dinner.fasla kafa ütüledin derlerse... :oops: .. napalım abim.. :cry: .. pşaporta verirler eline...yolçu yolunda derler..demi abe..esate iNilterede olduuna göre..sende paşaport sate vardır demi abim.. :lol:
Başnık sayısını..ayda otus(rakamnan 30)a çıkat abim..Ayrıcadan günnük yazısayısı da boynu bükük kalmasın.yüklen onada 30*otus yap abim.. sonuçta dersinkine.. Abe..olursa pazarım*olmassa bozarım.. :wink:
mmUhametabim nassın. kırkdan dört çıktı..kaldı otusaltı..onada yeris yavaşyavaş..
dİLaver abim..başk.kim olcek annamadım.o başnıkda çookyazı var.bişe annayamdım ben.açıkla abim.Şindik geldik müim bikonuya.
AKePPekapatılCEKMİŞ:::
abim yaw bu baYKalın bşka işiyokmu Allaşkına..güyama hiç ses çıkatmıyo.. aazı kulandadır..abim bak bis bugün Zabah gastesi aldık ordan başnıkda gördüm.sonama indernet sayfasından kopYa posta yapıyom **AVrupalılar kıçıynan gülmüşler bu duruma.. :lol: *aYIpvalla ayIP.. bu seçimde CEPE gene bu sfer sıfır çekcek bu bAYkal sayesinde.. millet gülüyıo bunnara..gastedeb habernenilgili kopya postalar:
'VATANDAŞA CEZADIR'
AP'de Yeşiller Grubu Eşbaşkanlığı görevini de yürüten Lagendijk, "Gerçekten bu akıl almaz durum olabiliyormuş. Ciddiye almakta zorluk çekiyorum" diyerek şunları söyledi: "AKP ile siyaset arenasında başa çıkamayacaklarını anlayanlar, şimdi yargı yoluyla AKP'yi durdurmaya çalışıyorlar. Köşeye sıkışanların son çırpınışları ve panik atakları bunlar. Vatandaşlarının yanlış yaptığını düşünen devlet, son seçimlerde neredeyse yüzde 50 oy alan AKP'yi kapatarak kendi vatandaşını cezalandırıyor..."
AB Genişleme Komiseri Olli Rehn: Bu dava normal bir Avrupa toplumunun normlarına uymuyor. Avrupa demokrasilerinde siyasi konular mahkeme salonlarında değil parlamentolarda tartışılır ve sandıkta halk iradesiyle neticelenir.
AP Liberal Demokrat Parti (ALD) Başkanı Graham Watson: Bu dava, Avrupa'da çok tuhaf bir olay olarak algılanacaktır. Avrupa'da hiçbir savcı ılımlı bir partiyi, hele halktan büyük destek almış bir partiyi kapatmayı hayal bile edemez.

aydoe
16-03-2008, 19:38
Sayın hocam Prof. Cemal,
Akp'nin kapatılıp kapatılmayacağına bağımsız yargı karar verecekmiş.Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı iddaname hazırlamış vermiş,bu da başsavcının göreviymiş,yani adam görevini yapmasınmı hocam?Sonra bu başsavcının dedeside Kürt Nakşi şeyhiymiş yaa

Bence bu işin Deniz'le alakası yok chp ile ilgisi yok.
Bu yeşiller grubunun yeşillenmesine de anlam veremiyorum,herhalde hala bağımsız cumhuriyet kurumlarının var olması onları şaşırtıyor.Ab'nin aklı bizim işlere ermez hocam.Ülkemizde yaşananların hiç biri oralarda yaşanamaz.Hiç bir Ab ülkesinde Başbakanın çocukları ve ulaştırma bakanının çocukları gemiciklerle oynayamaz.Devlet başkanının liseye giden çocuğu şirket kurup mısır neyin satmaz.

Geçenlerde (10 gün önce) *Turhan Çömez geldi onla görüştüm hocam,Çömez bu Tayyip'in özel kalem müdürüydü, danışmanıydı 2002 seçimlerinden önce birlikte Abd'ye gitmişlerdi sonra 2002 de mecliste Akp millet vekiliydi bana *değişik bilgiler aktardı Maliye Bakanı Unakıtanın yalnız un akıtmadığını söyledi.Çalmadım çırpmadım,harama bulaşmadım hep vatanımın menfaatini gözettim ve Akp'den ayrıldım dedi.''Benim yaşadıklarımı yaşasaydınız,benim bildiklerimi bilseydiniz ve benim gördüklerimi görseydiniz siz de aynısını yapardınız.'' dedi.
http://www.ankaraenstitusu.org/tr/yazi.aspx?ID=281&kat=77

Bir süreç sonunda Akp yargıyı da kendine bağlamayı düşünüyor ve bu husus üzerinde çalışıyordu.
Yasama onlarda yürütme onlarda yargıda onlarda olsaydı da böyle problemler yaşamasaydık.
Türban değil yüksek öğrenimde, kamuda da serbest olsaydı,heryerde türbansız gezilmeseydi.
Hatta isteyen kara çarşaf veya burka neyin giyme özgürlüğüne kavuşsaydı.
Birde Atatürk'ü karalama yarışı ve Tsk nın etkisizleştirilmesi.Genelkurmayın Savunma bakanlığına bağlanması gerçekleştirilebilseydi .
Ne güzel karşı devrim süreci tamamlanacak nur topu gibi islam devletimiz olacaktı.
Nerden çıktı bu Cumhuriyet savcısı da düdük çaldı oyunu durdurdu?
Daha tasfiye tamamlanmamıştı,yazık çok yazık T.C'nin tasfiyesi halen başarılamamış.
Sevgiler,saygılar

16-03-2008, 20:27
sevgili cemal
beni sana şikayet ediyor bak bu kendini evrensel sanan insan. sakın böylelerine aldanma. insanların kafasını boş şeylerle doldurup bunun adına insanizm derler. açık açık kozlarını paylaşmaktan korkup kaçarlar. sonra da insanları şikayet ederler. sana beni şikayet edecek kadar aciz mi bu insan?
sorduğu sorular cevap veriyorum. sonra cevap vermedi diyor. beyniyle gözleri arasında veya beyni ile kulakları arasında bir bağlantısızlık mı var dersin? insanları metafiziğin içine hapsetmeye mi çalışıyor? yoksa burada ki insanların zaten gerçekçi bir dünya anlayışına sahip olmadığını mı sanıyor?
bu sitede konuların bir gelişim şekli vardı. şimdi arkadaş sayesinde kalmadı mı nedir?

hayırlısıylan arkadaşa bir mavi boncuk takarız herhalde.

evrensel-insan
17-03-2008, 00:16
Saygideger bilge_mi;

Goruyorum ki seni bir korku almis,bu kadar korkma cunku korkunun ecele faydasi yok.Sen konularin gelisim!sekline devam et,benim yazilarimi da okuma bosver,sonra bakarsin sende bu gelisimin disina cikarsin,sana ve bunca yillik sabitledigin dusuncene yazik olur.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
17-03-2008, 00:43
Saygidee cema;

Bini rahtlatn sozlrin icn teskurle.Gunnuk baslinida yazabilyom mu ben?Bnu bilmiyodum,saol.

Sayglaimla;
evrnse-insa

Cemal
18-03-2008, 21:57
Bİsmillamanirahim.Allaım sen bana yardımçıol.."Yolumamı şaşırttım ben..neerdeyimyaw..ne bu rezillikabimnesittenin hali..Yoksamben yoluna kaybotmuşbi garibanmıyım*?nedir.. CeMMMabİiiiiiİİiiim.abim Allaşkına şu siteye düzet..

Cemal
18-03-2008, 22:08
cEmabimbide *ben nean namadım biliyonmu*?Yaw hiç böle yarım hak-etme yapmamışlardı.Sen yarıda farkedipyarısınamı kurtarttın*?Aman nolur ön tarafınkınıda hemen kurtart abim.Böleyarım site pek güselolmuyo abim?hemene kurtartırsın işalla.amin. *krdşn.cml.

Cemal
26-03-2008, 21:31
abimmeraba.herkeşe hayırlı akşamlarol sun.hanı bisarada *gırgıl yazıyosfilece ama *yanı memleketin halinede aklımısyettince bakıyos.Son durumlarkarıştı heralde.herkeşte heryerdefarklı konuşmalarvar.hAnıbis dukkancıyıs-esnafıs hermüşteri nedese doruabim*haklısın -filece diyosmüşteriye maben annadım hankısı doru oldubu son zamanlarda.Kimidiyo*-bu Akepeyi kapatsınnar iyi oldu.bunnar memleketi iran yapcek*?Kimi diyo-lan bu domokrasimi yaw.MiiLet oy vermibukadan.bunnar halka karşı yapıyobu hareketi.böle domokratlık olmas.Şİndi biyanda buAkepeyi kapatma var.obir yanda eRdovan bu milliyetçi harekete esmeye çalaşıyomuş.Bu eRgenekon türklüe karşımış*?Şindi abim tamam bis akePeye oy verdik tamam ama-*bu Türklüe karşıolmak ne demek*?hanı sadecene mepeye oy verenner milliyetçi deil.Bisde elamdülilla milliyetçiyis.Bu ergenekon ümetçilerin Türklüü ezmekiçüm yaptıkları hareketmiş**?Hankısı doru bunun*?yanı bu dvlet*hem müsnüman*hem milletçi*hemissan haklarınasaygıılı*hem bütüm millete kÜrte-Türke*müsnümana hırıstana elveren-kucaklayan-sarılan bi dvelet olamasmı?
Bu gavur<ların bize karıştırmasımı?*yoksam bisin kendi beceriksislimismi?yanı -*afedersin kedin bi mokyapamassın-gabati şassıslıa atarsın yaa-buda öle bişemi**?Nedeb bis elbirliinene daha iyi yer gitmiyos-daa güsel daa kuvetli olmuyosda*-birbirimise yemme bakıyos.bençe ayıp.

Cemal
29-03-2008, 16:28
abim meraba.pIrofunus ceMalKendiyasar*kendiokur gene sisiniçün bilinsel konularda araştırtmaa devamediyo..şindik aşadeki yazılara okuyuncatabi kine bisin bi bilin adamı olduumuza unutmayın*ammacık velakincümbürt cematinbilinede tam güv enmeyin.. :? Sitedeki yazılara bakıyom-hepaynımevale..Allavarmıydın*yokmuydun-Atatürk atevismi*dindarmı-matdemi ömce-manamısona?Ruh varmıyokmu?*Şindik tabi bunnar çok önemlivedeme bilinsel konular.sis pırof olmadıınısdan bu kanularda gelgit akıllı :roll: oluyonus.. Elede desenishavagası belede desenis civagası.. :lol:
şinik bilin çookk önmeli.amabilinde hava gimidir *- fasla güvenme gelmes :idea: Bilin bugun varder.tamambulduk abim..bu budur..hasanın gıççındeki mavi dondur :? der.azzsona yaw afedersinis*mavi dediydik amma accık morumsu sarıymış :..ufakbi ölçünsapması olmuşşş :roll: .. **oLurd emi abim..ne derler beşer*şaşar..(nedemekse..aciba dine döndürmekiçümmü uydurulmuş bisösbu*?)Şinik abim beşer şaşarsa beşirin yaptı bilinde şaşar.. : ..Neden de**?sor ceMal hempırofsun-hem biline madara yapmaa uraşıyon?olabilir abim..bisde issanıs şaşabiliris..Bak bis bu yaştan sona *bisin küççük ceMala(yeniler bilmes..ceMal aynı zamanda benim olanında adı*ellerinisden öper) mart ayında çoalan-2 katlı kedileri annatmaa uraşıyos-suya sabuna dokundurtmadan..Olan sorup duruyo -buba bugunnerde kediler neden arda *2 katlı geziyo diye.. :lol: )
buGun borlarda hava güsel.işin aır zamanı geçti kayınco ziyarete gelmiş-yabançı deilsin olum.sen benim yerime acı dukkanda kal bis-accık ablanla çocuklarlan hava alalım -diyip işten sıyırncas-yokarı eve çıktım.acık indernetteazeveli haberlere bakıyom..Alişte bibilinsel itdaa daa güme gitmiş.. : Hanı eskiler bilir bis geçemsene bi yazı yasmıştık.Puluto gesegenine gesegennikten attılar deyuslar-üsdüler zavallımı*Olum sen artıkın gesegen filece deilsin.afedersin sana gesegennikten aldık.sen artıkın 34589 sayılı gökcismisin..üsülmebüsülme yavrum*filece deyip lelein garip yavrusugimi yuvadan atmışlardı..Şindikte bunçayıllık eDİson amcamın seskaytı konusundaki şappiyonnuna elinden almışlar.Yeni bibilinsel çalaşma yapılmış ve ilk seskaytının EDisona ayit olmadıı annaşılmış..Vayy hıyarlar vay..lan EDsom amcam bunca yıl mesarında..ilksese ben kaydettim*deyi kasımkasım kasılıyodu..mafettinis adamın cesetine-- :evil: bAKın habere:*******************"En eski ses kaydı bulundu
*
Fransız Edouard-Leon Scott de Martinville, eski bir Fransız halk şarkısını Edison'dan 17 yıl önce fonotograf kullanarak kaydetmiş. Bu kayıt, dünyanın en eski ses kaydı oldu.

29/03/2008 (1340 kişi okudu)

AFP - WASHINGTON - Thomas Alva Edison, 1877 yılında icat ettiği fonograf aleti sayesinde tarihte sesi ilk kaydeden mucit olarak bilinir. Oysa Amerikalı bir ses arşiv grubu Fransız Edouard-Leon Scott de Martinville'in geleneksel bir şarkıyı 1860'ta, yani Edison'dan 17 yıl önce daha ilkel bir kayıt aygıtı olan fonotografı kullanarak geleneksel bir şarkıyı kaydetmiş olduğunu ortaya çıkardı. Edouard-Leon Scott de Martinville, eski bir Fransız halk şarkısını, ses dalgalarını bir gaz lambasının isiyle karartılmış kâğıda işlemek suretiyle kaydetmişti. Bir grup tarihçi, kayıt mühendisi, ses arşivcisi ve kendini insanoğlunun ilk ses kayıtlarını bulmaya adamış kişilerin oluşturduğu 'First Sounds' adlı grup, seslerin okunması için seferber oldu. Dünyanın ilk ses kaydının 10 saniyesi tekrar çalındı, ancak şarkıyı kimin söylediği bilinmiyor."
lanbu bilincilerin basıları beningimi posuruktan pırof sannedersem..hAnıhep söledik..biara*BatLıcan erkeklie eyi gelir*hörgün yeyin*derler.biyıl geçer*yoklen öle bişe*deyi açıklarlar.Konestrolun başduşmanı yumurta..3yılsona..*Mucise..yumurta konestrola çokeyi geliyo... :idea: ..Pıransa vucuta demir yükler..yeyin..yokyok ne yüklemesilen..olanıda göçertiyo..
oLURabim bu bilinçilerden adı BEŞŞİr olamlara pek güvenmeyin..eee ata sözü BEşir şaşar... : *demiabim.. :lol:

HarunKAHYA
31-03-2008, 20:56
sn.Hocam adı BeŞŞir olan arkadaşlar, anlaşıldığı kadarı ile pek kaale alınmayacaklar...Bilinsel konuları çoook güzel açıklıyorsunuz sn.hocam.sağolun,varolun * :lol:

ozgur_beyin
31-03-2008, 22:00
sevgili cemalım ,şu mattenin ,antisini mantisini çözdünmü? çözdüysen haber ver boşuna uğraşmayalım

Cemal
06-04-2008, 16:03
" sevgili cemalım ,şu mattenin ,antisini mantisini çözdünmü? çözdüysen haber ver boşuna uğraşmayalım"
öSKüramcam meraba.nAssın eyimisin.ellerinden öperim.Bnede iyiyim.saol.öSkür amcam yaw yanıpeskinepesss.Amcam bukkadan annattık.dahle matde omu*-bumu*?,andısı varmı*?kandısı varmı 8O ?*deyi sende soruyosan...yanı**bennapayım abim.daa nassı annatayım buişlere.bilmiyomyanı :roll:
aMcam bak matde matdedir.Buna annıcan.matde 1 bir.matde mattedir.bunun andisi mantisi olmas..sadecene MANTISI olur.buNada eniyi kAYseride yapallar.Üstüne yourt koyarlar.accıkda böle acılısalçaya tavada kavurup üstüne gesdirdimmi...dadından yemmesabim..İşte sis atevisler buna annayamadıınısdan.işe çösemiyonus :roll: ..Şöleceme bigüsel mattı yesenis..galikine bu matdecilie bırakcenis.."Yareppim çok şükür..negüsel lessetler vermişin.Hamdossun.hamdossun .( *..... ) *yareppimabim. deceksinis.İşTeozman bütüm mesele bitcek amcam..Konubu..annaşıldımı..
Yanı bis okkadan yasdık abim..Ruhun var olduuna*bunun enbasit ıspatının TUZruu olduuna..
matdenin canı çoook sıkıldıı içüm yaveşyaveş sıkıttıdan patladıı ve böleceme bigbeg denen patlamanın meydane geldiine..sonacıma bigun.."lan ben bu sıkıntıynan daa çok patlarım..bi oyumcaım yokki..bi kedim bilene yok...** hüngürt. :cry: deyi aalarkene birden aklına oynamak içüm gennigennine bi kuyruk taktıını*-ordan sona kuyruklu hayvan olduuna-* bi mütdet sona gene sıkılıp..*lan bu guyruktanda bıktım abim* deyip düşşüne düşşüne *sıkıttıdan ikiye bölümdüüne... belecene.. çoalmaya başladıına..sonama ..işte gide gide herbişe olduuna.. bası parçalarının denisde kaldıına.basılarının karaya çıktıına..basılarının ot olduuna..basılarının mok olduuna..canı sıkılanın devve..kafası bosulanın eşek..basısınınhörümcek..basısının guş.basıssının aslan..en salanında iSSan olduuna :roll: ... annatmadıkmı amcam benim.ha?*
Bak özetsölüyom.MAtde vardır. ANdisi yoktur.manDisi yoktur.MANTISı vardır.buna annarsanıs.ALLaa da inanırsınıs.bu*- o -omuydun*? yosam bu bumuydun?*- sorularından vessıkıttıdan kurtulursunus abim.Matdenin faslası gaz yapar abim.bu matde işine çok aırlık verirsenis.. gasdan kurtulamasınıs abim.Sonama afedersinis..heryerde -gas *çıkattınısmı sıkıttı olur.koku sorumu doar.. :)
eLLerinden öperim.Allahtan *bu yazzıya sonuna kadan okuduuniçüm*sana sabırlar vemesini dilerim.Ellerinden öperim.saol.ben iyiyim.sen nassınamcam..

ozgur_beyin
06-04-2008, 16:42
eLLerinden öperim.Allahtan *bu yazzıya sonuna kadan okuduuniçüm*sana sabırlar vemesini dilerim.Ellerinden öperim.saol.ben iyiyim.sen nassınamcam *CEMAL

SAVOL CEMALIM BENDE İYİYİM ( tüh yine bağırmışım :lol: )

CEMAL , BANA EMMİ DEDİ *NEYLEYİM

Değirmenden gelirim beygirim yüklü

Şu kızı görenin del olur aklı

On beş yaşında kırk beş belikli

CEMAL bana emmi dedi neyleyim

Bizim ilde üzüm olur alc olur

Sızılaşır bozkurtları aç olur

Bir yiğide emmi demek güç olur

Birem birem toplayayım odunu

Bilem dedim bilemedim adını

Elbistan yanaklı Kürdler kadını

Karacoğlan der ki noldum nolayım

Akar sularınan bende geleyim

Sakal seni makkabınan yolayım

YAFU CEMALIM bana niye sürekli *AMCA AMCA deyip durma. insanlar bazı yerlerimdeki kılların ağrdığını anla-
layacaklar. o zaman senin eline ne geçecek :cry:

sanki sende, kundağa sarılacak bebeksin.

faişzme komunizme zarta zurta ölüm amca diyenlere ölümmmmmmmmmmm :lol:
ama ne yapayım seni biraz es geçiyorum. senin icabına 23 nisandan sonra bakacağım.
malum ''çocuksunya'' bayramını gör bari :lol: *:lol: *:lol:

evrensel-insan
06-04-2008, 18:46
Saygideger arkadaslar;

Iki turlu dunya gorusu vardir.

Biri nakli-yani hersey nakil,tanridan.-ki yaratilissal,dunya disi ve dogaustudur.

Ikincisi akli.Hersey bir akil urunu.

Bu da beseri,dunyevi ve idrakidir (algisal).

1)BESERI,AKLI TEMELDE IDRAKI OLARAK VARDI ve DUNYEVI OLARAK "SEYI" VARSAYDI
2)BESERI,AKLI TEMELDE DUNYEVI OLARAK VARDI IDRAKI OLARAK"SEYI" VARSAYDI

Yukardaki ikiliden:
a)1 dogru
b)2 dogru
c)ikiside dogru
d)ikiside yanlis
e)ucuncu bir sik var-nedir?

Yukaridaki ikiliden:
a) ikiside akli
b)sadece 1 akli
c) sadece 2 akli
d) ikiside akli degil
e)ikiside nakli
f)sadece 1 nakli
g)sadece 2 nakli
h)ikiside nakli degil
i)ucuncu bir sik var-nedir?

Kendi insan olarak vardi.INSAN-ERKEK/ KADIN
Karsiti "sey "olarak varsaydi.SEY-VARLIK/INANC.
Kendisi positif karsitlikti.-insan positif,erkek/kadin karsitlik
Kendisinin karsiti tek ikilemdi.-sey tek varlik/inanc ikilem

KARSITLIKLARDAN KENDI ERKEKTI,INSAN GENELDI KADIN KARSITTI. INSAN PARALELI-ERKEKSEL AKIL

BESERI,IKILEMDEN TEKE INANCI/VARLIGI INDIRDI,YA DA HALA HANGISI TEK OLMALI DIYE TARTISIYOR,VEYA IKISINIDE KABULLENIYOR. YA DA VARLIGI VAR-YOK TEKE INDIRIMLE,INANCI INANMA-INANMAMA TEKE INDIRIMLE, IKNA OLMA-ETME MUCADELESI VERIYOR.

SIZIN IDRAKINIZ VE DUNYA GORUSUNUZ AKLI MI,NAKLI MI?

Yorumlarinizi ve goruslerinizi bekliyorum.

Hadi sevgili cema gorim seni.

Saygilarimla;
evrensel-insan

gozeneli
06-04-2008, 21:40
Sayın Evrensel insan iki türlü dünya görüşü oldugunu söylüyor.

Hmmmmmm düşünüyörum.

Düşündüm ve aklı seçtim.

evrensel-insan
06-04-2008, 21:50
Saygideger gozeneli;

Seciminden dolayi,tebrikler.Yalniz evrensel temelde; akil erkeksel,"ben"kokenli ve sorunlu,ona gore!

Saygilarimla;
evrensel-insan

Cemal
07-04-2008, 21:21
penceresi cam*caam
ensevdiim -*öSkÜR amcam... :lol: *yAW öSKür amcam..noolduda sene bele gençlik sevdası buleşti... :D

*-*-*0*-0*-0-*0*0*-0*0-*0-*0-*0-*00

ENveR abim bak şindi:

Yukardaki ikiliden:
a)1 dogru * * *dersem
b)2 dogru * * aalar
c)ikiside dogru * desem yannışolur
d)ikiside yanlis * * geneyannış olur
e)ucuncu bir sik var-nedir? oda soruya duymazdan gelmektir.. * :lol:

Yukaridaki ikiliden:
a) ikiside akli
b)sadece 1 akli
c) sadece 2 akli
d) ikiside akli degil
e)ikiside nakli
f)sadece 1 nakli
g)sadece 2 nakli
h)ikiside nakli degil
i)ucuncu bir sik var-nedir? * abim bunnar- ne akli*?nenakli*sonuçta eVver abim hakli..

abim bizim esas sorumumuz cailolmamıs değil-gennimizealim sammamıs... :?

evrensel-insan
08-04-2008, 03:14
Saygideger cema;

Bin singi alimiim,cailmi,annamadim,sen ne dion?Yada ucuguncu bir sik!

Saagilaamla;
evrese-insaa

Cemal
10-04-2008, 00:11
EVVerabimbulafasen alınmıcan.çÜnküme bulaf hepimise.Ayrıcadana bu nafınnema naya geldiine banadeil*-buişimhocasına sorcen abim.Buişi bizin başımısa*-0:
fasulle camcam*
ensevdiim öSkür amcam sardı başımıza abim.Yazıyo yazıyo..nazik gözüküyo filece.sonama dayıyo lafa.: *"Sorun cahil olman değil, kendini alim sanman." s en artıkın verdii cevabın içinemi etcen*dışınabakcen-ben bilmiyom abim..Yazıyo yazıyo..ordan sona son cümleyleoturtuyo
lafı lökgimi adamın yürene..Bilmem sene sölüyo*bilmembene sölüyo..aMa hiç lafına sakınmıyo.*herkeşe veriyolafı ensonunda..Artıkın bundan senmi alınırsın*-benmialınırım..yoksam büyük bAşk.cEMabimmi alınırbilmiyomabim.Yanı herkeşcail*-kendinealim sannediyo...*? bitek o gerçekalim.?
(Öküramcam..naber yaw..nassıneyimisin..ellerinden öperim.Bana sorcekolursan.?saoliyiyim... :lol: )
krdşn.cml.aynızamnda pırof.. * * * ( :wink: * )

ozgur_beyin
10-04-2008, 01:08
yafu camalım yine bam telime bastın (acık acıdı :lol: )

camalım köyün birine hoca tutulmuş (bilirsin eskiden köylü kendi imamını kendi tutardı)
bak hoca deyince aklıma bir fıkra geldi onu anlatayım sonra esas mevzunun konusuna geçerim
yine bu anlattığım gezgin bir hoca bir köye gelir.
hoca muhtarı bulup. *hoca olduğunu söyleyip ''isterseniz size imam olayım der'' hocaya '' tamam '' derler
hoca mübarek gün diye cuma günü cuma namazıyla beraber hocalığa karar verir
neyse cuma günü gelir imama cübbeyi sarığı giyip çıkar minarede ezanı okuyp aşağı iner
hoca bir bakarki bütün köyün erkekleri kapıda hoca '' niye camiye girmediniz?'' diye dorar
camaattan biri '' biz *şeapmadığımız imamın arkasında namaz kılmayız''
bakmış hoca köyün bütün erkekleri cminin önünde
kafasındaki sarığı üstündeki cübbeyi atar tabanlar kuvvet kaçmaya başlar. imam koşar koşar epey uzakta bir yerde
bir çeşme görür önündede üç beş kişi sohbet etmekte
hoca içinden ''allaha bin şükür kurtuldum '' diye dua eder.
çeşemenin başındakilere selam verir tam bir yudum su içecekken içlerinden biri '' hayrola hemşerim bu ne telaş'' diye sorunca *hoca durumu anlatır . hemen biri atlar '' hocam o şerefsizler inanma onlar bir şey yapmaz onlar kovalar biz burda şeaparız.

gelelim konumuza uygu hoca hikayemize

yine bir köye bir *imam tutulur hocadan memnunlar ama hoca namazın sonunda duayı çok uzatıyor. cemaatın çoğu yaşlı
osuruğunu tutamayan çişini tutamayan mebzul. bu yüzden cemaat huzursuz.
cami cemaatından ileri gelernlerden biri derki etrafına '' ben kısa bir dua hazırladım. durumu anlatıp hocadan sadece benim verdiğim duayı okumasını isteyeceğim . muvafıkmıdır?'' herkes muvafıktır deyince
hocaya durum anlatılıp kısa dua eline tutuşturlur. cemaat *tam rahat edeceklerini düşünürken hoca duayı dahada uzatır.
namazdan sonra hocaya sorarlar ''ne oldu dua işi?''
imam cevap verir ''sizin duanızıda okudum ya ''
burdan çıkarılacak ders '' HER İMAM BİLDİĞİNİ OKUR'' *SENİN İMAMINDA BİLDİĞİNİ OKUYOR
sen ne dersen de bu değişmez.
atalrımız ne demiş. ....... ne demişse demiş banane sana ne?

hani nasrettin hocaya biri demiş '' hocam sizin mahalleye doğru bir sini baklava gidiyor'' *hoca ''bana ne?''
''ama hocam sizin eve doğru gidiyor'' *hoca '' o zaman sana ne? :lol: *:lol: *:lol:

ONUN İÇİN BANA NE????????????????????????????????????????????

aldostu
10-04-2008, 13:23
:D
Ben sevgili Cemal'imize de, sevgili *Özgür dostumuza da çok teşekkür ediyorum.
Cemal'i ne zaman okusam sıkıntılarım azalıyor;
gülümsüyorum; gülüyorum.
Özgür'ün katkıları da bunda çok fazla..
Sevgili Özgür;
bu kadar güzel ve yerine oturan fıkraları;
nasıl buluyor veya hafızanda saklıyorsun;
doğrusu merak ediyorum.
Güzel fıkralarına teşekkürler;
:D

vartor
10-04-2008, 16:47
Hakikaten sevgili profosorumuz degerli bilgileriyle bizi aydinlatmadikca, biz karanlik bir odada hapsolmus gibi hissediyoruz kendimizi. CemAl'in varligiyla iceri suzulen aydinlik, hepimizin yuzunu gulumsetmekte...

evrensel-insan
10-04-2008, 23:28
Saygideger arkadaslar;

"Korlerle sagarlar,birbirini agarlar"atasozu de benim cok hosuma gider.

Saygilarimla;
evrensel-insan

aydoe
11-04-2008, 00:49
Saygıdeğer arkadaşlar,
Allah körleri kör,sağırları sağır yarattı ise bu özürlü insanların birbirini ağırlamasında ne sakınca olabilir?

Özgürlük herkes için olmalı insanlar evrensel boyunduruktan kurtulabilmelidir.
Laf ortaya söylenir sahibini bulurmuş.
Erdem söz söylemek değil doğru sözü bilmekmiş.
Söz gümüşse sükut altındır demişler.
Doğru söze ne hacet.
sevgiler

ozgur_beyin
11-04-2008, 10:21
iğne deliğine iğne geçirmek , ve bok toplamak sanatı.
camalım rivayet olunurki osmanlı padişalarından birinin (sen pirofsun padişahın adını bilirsin) yanına hünerlerini
gösteren adamlar gelirmiş ve padişah bu gösterilerden hoşlanırmış.
yine böyle bir temaşada bir adam gelmiş huzura ,beşe metre öteye bir iğne dikmiş. başka bir iğneyi atıp dikili iğnenin deliğinden geçirmiş. padişah inanamamış bu yaptığına tekrar tekrar yaptırmış. ve adam her seferinde iğnenin deliğine iğneyi geçirmiş.
padişah adama bir kese altın vermiş ve kapıda bekleyen baltacılara bu adama kırk sopa vurun demiş.
iğneci padişahım keseyi anladım ama bu kırk sopa ne ? diye sorunca
padişah- bir kese altın, emeğinin karşılığı kırk sopada emeğini böyle hiç bir işe yaramayan boktan işle uğraştığın için. *(işte bunun adı ''iğne deliğine iğne geçirmek sanatı'' *deniyor :lol: )

gelelim ''bok toplamak sanatı''na

sen küçüksünya bilmezsin (bana amca diyonya) eskiden izmirin tabakhaneleri meşhurmuş. *kimya bu kadar gelişmediği için *dabbağhaneler *deriyi dabbağlamak için *köpek boku kullanırlarmış . sabah namazınndan evvel
bok toplayıcıları sokaklara dökülürler ve sokaklardaki köpek boklarını toplarlarmış.yeterince *bokları toplayan
dabbağhanenin yolunu tutarmış. taze köpek boku daha çok para ettiği için boku toplayan *koşa koşa gidermiş
bu yüzden acele edenlere '' tabakhaneye bokmu götürüyorsun?'' diye dalga geçerlermiş.
büyük *ihtimalle sende bu asil işi yapanlardan birinin torunusun *:lol: *:lol: *çünkü bu kadar zeki olmana ve pırof olmana buna borçlusun zannımca :lol:

gelelim başka sanatlara!!
ben ,ilk sanatlarla uğraşmaya başlamak niyetine girince . kendi kendime dedim acaba kaç türlü sanat var.
yedi tane varmış bunların biride ''plastik sanatlarmış''
plastik deyince benim aklıma çocukluğumdaki plastik leğen kova , ibrik satanlar aklıma geldi. onlar şöyle bağırırlardı
''hurda naylon alıyom terlik alıyom sarı ,bakır alıyom''
ben herşeyden anlayan zeki bir adamım bunuda biliyom. şimdi *NASA BANA TELEFON ETSE * ''uzay mekiğinde
bir problem var'' *dese '' yarın gidip bakarım'' diyecek kadar kendime güveniyom.
lafı karıştırmayalım benim sanat aşkım yarım kalacak.
ben naylonla ''plastik sanatlar''ın aynı olduğunu anlayınca. kendime hemen bir at arabası ayarladım.
tahtakaleden ( tahtakale, sizin kemer altı gibi bir yerdir) *hepsi naylon olmak kaydıyla leğen ibrik maşrapa kova
v.s. aldım. artık kendimi plastik sanatlara kendini adamış bir sanatçı olarak görmeğe başladım. ama
plastik sanatlarda meşhur olamadım ne yapayım kader utansın :cry: *:cry:

şimdi diyeceksinki ÖSKÜR AMCA bu kadar martavalı niye anlattın. elcevap, esas çok önemli bir konuya girizgah yapmak için

şimdi camalım en önemli bir sanata değineceğim. bu necip türk milletinin çok iyi bilip yaptığı bir *bir sanattır bu
başka milletlerde bu sanat bizdeki kadar hakimmidir bilmiyorum. bilenler olursa cevablarını beklerim

türkiyede çok meşhur bu sanatın adı '' HER ŞEYE MAYDANOZ OLMA'' sanatıdır.
bu *sanat erbabının tipik özellikleri vardır. uzun uzun anlatmayacağım. *
bu sanatla uğraşanları mazhar fuat özkan ''en uzak yere sen gittin en güzel kızı sen kaptın, sen neymişsin be abi'' şarkısında anlatmıştır.
madem söz sanattan açılmışken kendime ait (olmayan) iki mısra ile bitireyim.

BAHÇEYE KURDUM SALINCAK
YAR GİDİP *YAR GELİP SALLANACAK

camalım aşağıdaki fıkrayı aldostum *okusun diye yazıyorum sen okuma. okuduğunu görürsem kafanı kırarım :lol:
ama sende dedelerin kadar deri işinden anlıyorsan okuyabilirsin. deriden bahsedincede içinde deri olmayan fıkra olmadan olmaz. malum adımız fıkracıya çıkmış ya . ne boka yarıyorsa bu kadar fıkra anlattım bedava bir çay bile içemdeim

Bir Kaz Göndersem Yolar Mısın???" *(kaz yolma sanatı)

Çok soğuk bir kış günü padişah, tebdili kıyafet gezmeye karar vermiş.
Yanına baş vezirini alıp yola çıkmış...
Bir dere kenarında çalışan yaşlı bir adam görmüşler..
Adam elindeki derileri suya sokup, döverek tabaklıyormuş.
"Padişah", "ihtiyarı" selamlamış.
" Selamünaleyküm ey piri fani..."
" Aleykümselam ey serdar'ı cihan..."
Padişah sormuş.
" Altılarda ne yaptın ?"
" Altıya altı katmayınca, otuz ikiye yetmiyor..."
Padişah gene sormuş.
" Geceleri kalkmadın mı ?"
" Kalktık...Lakin, ellere yaradı..." Padişah gülmüş.
" Bir kaz göndersem yolar mısın ?"
" Hem de ciyaklatmadan..."
Padişahla baş vezir adamın yanından ayrılıp yola koyulmuşlar.
Padişah baş vezire dönmüş.
" Ne konuştuğumuzu anladın mı ?"
" Hayır padişahım..." Padişah sinirlenmiş.
" Bu akşama kadar ne konuştuğumuzu anlamazsan kelleni alırım."
Korkuya kapılan baş vezir, padişahı saraya bıraktıktan sonra telaşla dere kenarına dönmüş.
Bakmış adam hala orada çalışıyor...
" Ne konuştunuz siz padişahla... ?"
Adam, baş veziri şöyle bir süzmüş.
" Kusura bakma. Bedava söyleyemem. Ver bir yüz altın söyleyeyim.."
Baş vezir, yüz altın vermiş.
" Sen padişahı, serdar'ı cihan, diye selamladın.
Nereden anladın padişah olduğunu... ?"
" Ben dericiyim. Onun sırtındaki kürkü padişahtan başkası giyemezdi.."
Vezir kafasını kaşımış.
" Peki, altılara altı katmayınca, otuz ikiye yetmiyor ne demek..."
Adam, bu soruya cevap vermek için de bir yüz altın daha almış.
" Padişah, altı aylık yaz döneminde çalışmadın mı ki, kış günü çalışıyorsun, diye sordu.
Ben de, yalnızca altı ay yaz değil, altı ay da kış çalışmazsak, karnımızı doyuramıyoruzdedim."
Vezir bir soru daha sormuş...
" Geceleri kalkmadın mı ne demek ?"
Adam bir yüz altın daha almış.
" Çocukların yok mu diye sordu..Var, ama hepsi kız.
Evlendiler, başkasına yaradılar, dedim..."
Vezir gene kafasını sallamış.
" Bir de kaz gönderirsem dedi, o ne demek..."
Adam gülmüş... *onuda artık sen bul, demiş

USTAMIN ADI HIDIR ELİMDEN GELEN BUDUR kestane kebab , acele cevap

not: aydoe *siz tavukları ciyaklatmadan yolabiliyormusunuz :lol:

aldostu
11-04-2008, 15:39
"Türkiyede çok meşhur bu sanatın adı '' HER ŞEYE MAYDANOZ OLMA'' sanatıdır. "

Bu sanat da gerçekten,
milletimizin baş hastalıklarındandır;
bilmediğimiz, uzmanı olmadığımız,
kanaat sahibi olmadığımız konu ;
hemen hemen yok gibidir.

Siyasal ve ekonomik konularda;
"2- 3' nü sallandırsan bak nasıl düzelir bu memleket." muhabbetinden;
teknik konularda otuzbeş sene öncesinin;
"Bak sana ne diyorum, 10 tane gaz tenekesini açıp kaynatarak,
Murat 124 yapıyorlar." a kadar bilmediğimiz konu;
serdetmediğimiz fikir yoktur.

Bendeniz 10 yıl boyunca;
o gaz tenekesinin açılıp çekiçlenerek yapılmış ( ! ) 124' ü
şartları içerisinde;
memnuniyetle kullanmıştım.

Sevgili Özgürüm;
sen hakikaten bir harikasın..
Padişahın "yolunmak için gönderdiği kaz" fıkran da harikaydı;
sağol varol... :lol:

ozgur_beyin
11-04-2008, 16:12
sevgili aldostu'm ,sana * *gaz tenekesi anılarımı anlatayım.
sene kaç hatırlamıyorum galiba onsekizindeydim. dört arkadaş bir arkdaşımızın 124 üyle izmire fuara gitmeye karar verdik fuarı gezip çeşmeye çadır kurup bir kaç günde orda *kalacaktık.
hesapbı sonra değiştirdik geze geze *bodruma kadar gittik.
neyse izmirde fuarı gezdik sonra izmiri dolaşmaya başladık. şu ayrıntıyıda anlatayım paramız çok! olduğundan
geceleri arabada uyuyorduk (tabi benim söylediğim zamanlarda camalım daha emzikteydi :lol: )
kordon boyunda fayton kiralayıp gezmeye karar verdik. neyse dört eşşek faytona bindik.
izmire ilk gidişimiz gençlikte var faytonda sürekli şarkılar söylüyoruz. faytoncunun da keyfi gıcır bizmkide öyle
epey dolaştıktan sonra arkadaşın biri dediki faytondan tek tek atlayalım. tek tek atlamaya başladık kalanlar şarkı söylemeye devam ediyor. inen bir yere saklanıyor. son arkadaşta atladı doğal olarak ses kesildi.
faytoncu bir döndüki *faytonda kimse yok
fayton başladı ulan istanbul ******i o.rospu çocukları ... bir sürü sövdü saydı biz ve bizi gören ahali gülmekten kırılıyor. ama adama şaka yapmıştık bir saat sonra *parasını verdik adamda sövdüğü için bizden özür diledi

ne zaman sonra hatırlamıyorum izmirden yola çıktık yolun kenarındaki üzüm bağlarını gördük.
yıkama dan bolca üzüm yedik. meper siz daha yi bilirsiniz üzerindeki ilaç nedeniyle yıkanmadan *yenilen üzüm amel yaparmış. tabi biz mal bulmuş mağribi gibi bolca yedik.
sıkışan *sıtkı'ya (arabanın sahibi) sağa çek geliyor diyordu . bir ara bülent diye bir arkadaşımız sıtkıya sıtkı sağa çek çok kötüyüm dedi sıtkı ****luğuna biraz bekle burada duramam dedi ve oyladı
bülente kulak asmadı ama arabanın içine *tııırrttt diye bir sesle birlikte bir koku yayıldı. bülent in eksozu kopmuştu.
neyse hepimiz arabadan indik. ama arabanın arkasında küçük bir bidonda su var. bülent donunu pantolununu
yıkadı. . ama su arabaya yetmedi sıtkı arabayla gidip epey ilerdki bir çeşmeden su doldurup getirdi.
bülente arabayı yıka dedi. bülent beni zorla sıçıttın arabayıda sen yıka dedi.
uzun tartışmalardan sonra . sıtkı yaptığı eşşek şakasının bedelini ödedi ve arabayı mecburen yıkadı.
ve bodruma devam ettik ordada başımıza çok komik olaylar geldi onuda başka bir zaman anlatırım

ozgur_beyin
11-04-2008, 16:39
haaa birde ''it tüccarı '' hikayem var onuda anlatayım.
otuzlu yaşaldayım *bir bayan arkadaşımla beraber uludağa gittik aylardan ya temmuzdu ya ağutostu hem işlerden hem sıcaktan bunalmış kendime üç günlük bir kaçamak ayarlamıştım.
otellerin olduğu bölgeye gidip otelde yer ayırttırdım. gidenler bilir orda iki tane beceren oteli var.
ben çeşmenin yukarsındaki küçük olan beceren'den yer ayırttım. çünkü orası ban çok sıcak geliyordu
birde otelin ismi yapacağımız işe uygundu ada bak ''beceren''
neyse yeri ayırttım teleferiğin ordaki'' kendin pişir kendin ye''cinin birine oturduk.
oturduğumuz yer büyük kayanın hemen altındaki yerdi ( adrese ne gerek varsa) neyse bir kilo et ıvır zıvır birde büyük votka söyledik. *bir kilo et bitti. garsona yarım kilo daha et söyledik.et geldi azıcık pişirdik
alkolünde etkisi ve *mizahı sevmemin etkisiyle *garsonu çağırıp
''önce getirdiğin et çok güzeldi ama bu et İT ETİ *dedim . garson bozuldu itiraz etti ben it eti dedim. garson benle başa çıkamadı benden epey büyük bir adam geldi (meğer oranın sahibiymiş sonra çğrendim)
kızgın bir halde '' buyrun beyefendi ''dedi. durumu onada anlattım. oda aksini söyledi. ben ısrar edince
beklediğim (garsondan da bu soruyu beklemiştim) *soru geldi.
beyefendi lafını bırakıp nerden anladın kardeşim bu etin it eti olduğunu deyince
ben'' nasıl anlamam kardeşim ben İT TÜCCARIYIM'' dedim adam beş on saniye sonra işi anladı.
o ve biz başladık katıla katıla gülmeye.
sahibine dedimki garsonuna bir şaka yapayım dedim anlamadı. siz gelince devam ettim.
sahibi bana beyfendi bilmem kaç senedir burayı çalıştırıyorum ilk defa bana böyle nefis bir şaka yapıldı dedi
adam benden o yarım kilo etin parasını almadığı gibi bir de küçük votka ikram etti.

ula camalım sende deve tüccarlığı varsa bendede *İT TÜCCARLIĞI *var.

gör analar ne tüccarlar doğuruyor :lol: *:lol: *:lol:

deletix
11-04-2008, 20:48
Akıl insana verilen ve en fazla şimdiye kadar %6'sı kullanılabilen bir şeydir...
%94'ü halen verende gizli... durum böyleyken aklı vahiyden(Dinden,İmandan) üstün görmek onu verene nankörlük değilde nedir..??
Yani akıl onu veren kudretten onu verenin sözlerinden emirlerinden daha üstündür demek en hafif lisanla nankörlüktür...
"Dini aklıyla ölçen kadar zararlı kimse yoktur"(Hadisi Şerif)
Boşuna yaratılmadığınızın idrakine varın artık...