Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu da benim hikayem
Keep Away
21-07-2010, 04:49
Merhaba değerli dostlar. Sitenizi çoktandır biliyordum fakat üye olmak bu günlere rastgeldi. Uzatmadan hikayeye geçeyim.
Ailem tarafından hiçbir dini baskı görmedim, yaşamımı asla dine göre düzenlemedim ve dini sadece moral için kullanıyordum. Fakat geçen senenin yazı çeşitli etkenlerden dolayı sürrealistliğim canlandı ve dini öğrenmeye başlamamla bu durum değişti. İlkten Sünni İslam'la başladım ve oruç tutmaya karar verdim, 30 ramazan oruç tutup Nihat Hatipoğlu dinledim. Dini duygu ve düşüncelerim bende epey etkin olmaya başlamıştı. Okullar açıldığında bunun etkisiyle namaza da başladım ve içimi bir nebze rahatlattım, zira borcum gittikçe azalıyordu Allah'a karşı.
Ardından tam bir Müslüman olmak için fikirsel anlamda da bilgilenmeye başladım, kısa zaman içinde Harun Yahya'yı tanıdım ve onun her fikrini savunan bir destekçisi oldum. Harun Yahya vesilesiyle tabii ki dinsiz düşüncelerle de karşılaştım. Dinim doğru olduğundan dinsiz düşünceleri de çekinmeden irdelemeye başladım ve dinsiz forumları objektif olarak gezmeye başladım. Fikirsel meseleleri tam bilmediğimden Allah'a havale edip kolayca sıyrılabiliyordum fakat duygusal olarak dini düşüncelerin acımasızlığından fazlaca etkileniyordum. O sıralar sosyalist düşünceye yakın olduğumdan Che'nin nasıl cehenneme layık biri olduğunu düşünmeden edemiyordum. Ardından Atatürk'ün de dinsiz olduğunu öğrenince çok sarsıldım. Bu adamların cehenneme gitmemesi gerekiyordu ve ben de yavaş yavaş inançsızlara hak vermeye başlamıştım. Fakat küfre girmeyeyim diye sadece mantıklı demekle yetiniyordum.
Bu olaylar sonrası Muhammed'in hayatını inelemeye ve birçok yanını eleştirmeye başladım, hemen sonrası tövbe ediyordum ama artık bir şeylerin farkına varmıştım. Birkaç ay daha bu evre devam ettikten sonra sünneti reddedip siyeri inkar ettim. Reformist olmak, sadece Kuran diyebilmek mürtedin katli meselelerinden sonra beni çok rahatlattı. Ama bu, Allah çok merhametli ve Kuran tertemiz bir kitap demek olmuyordu... Bunu çok iyi biliyordum ve araştırmaktan korkmaya başlamıştım. Her gün 5-6 saat dinsiz forumlarda zaman geçiriyor, makale okuyor ve belgesel izliyordum. İki hafta civarı araştırmalara son verip "Müslüman'ım işte gerisini boş ver" düşüncesinde kalmaya çalıştım fakat bunu da kabul edemedim. O günden sonra kendime dürüst olup her şeyi korkusuzca yorumlamak için kendime söz verdim. Nasıl ki "dinim doğruysa imanım artar" düşüncesinle yola çıkabilmişsem "din doğruysa kendini tüm bu iddialardan kurtarır" düşüncesi de yarı yoldan devam edebilmemi sağladı. Yavaş yavaş dini reddetmeye başladım ama korkularım da beni bırakmıyordu. "Ya varsa, ya ölürsem o zaman ne olacak" gibi düşünceler beni mahvediyordu fakat araştırmam asla durmuyordu ve sonu yeniden dine girmek olan kısa süreli inançsızlıklar yaşıyordum. O dönemi de öğrendiğim meseleleri her karşılaştığım bilgili Müslümanla tartışarak ve onların ne hallere düştüğünü görüp geçmeyi başardım ve korkularımı en aza indirgedim. Namaza başlayışımdan 8 ay sonra kendimi inançsız olarak tanımlamaya başladım ve o günden bu güne endişelerim gittikçe azalıyor.
17 yaşımda yaşadığım bu 8-10 aylık süreç sonucu kendimi agnostik olarak tanımlamaya başladım ve tanrı fikrinin saçma olduğunu düşünüyorum. Yanlız bu düşüncelerim ne kadar hakim olursa olsun şu sözde cehennem korkusunu aklımdan tamamen yok edebilmiş değilim. Ama biliyorum ki her şey kişide bitiyor ve ben de bu forumda bunun için çaba sarfedeceğim.
Okuduğunuz için teşekkürler.
Ayrıca, bu saçma korkuyu üzerimden atabilmemi sağlayacak tavsiyeleri de alabilirim. :)
evrensel-insan
21-07-2010, 05:09
Saygideger Keep Away;
Senin oykun, "ters gelisen" bir oyku. Bu oyku cesidi, genelde Avrupa'da ya da yurt disinda dogup buyuyen kisilerde gorulur. Aslinda, milli acidan da gorulen bu "tersligin" bir ozenti mi/merak mi, ya da baska bir seymi oldugunun sorusu disinda, birey bilinci ile ve kendini kendin taniman ile direk iliskisi vardir.
Genelde, kisiler; dogduklari cografya ve onun etik yonlendirim ve yaptirimlari temelinde, dini degerlerle buyurler ve sonradan, ya sorgulamaz oyle kalirlar, ya da sorgular, dinlilikten, dindisiliga gecerler.
Iste senin, oykundeki "terslik" dindisiliktan, dinilige gecmek ve tekrar din disilikta karar kilmaktir. O yuzden, senin bu "ters" gelisen oykunun, "normal gelisenlere" nazaran, daha bilgili, birikimli, gozlemli, bilincli ve farkindalikli oldugunu dusunuyorum. En azindan, dinin olumlu/olumsuz iki yonunu de kendine yasatip, sonunda basladigin yere OGRENISEL DEGIL; BILGISEL GERI DONMUSSUN. O yuzden hem seni tebrik ediyor, hem bu birey ozguvenini ve kendi kendini sorgulamani kutluyor, hem de bu oykuyu bizlerle paylastigin icin, tesekkur ediyorum.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Yanlız bu düşüncelerim ne kadar hakim olursa olsun şu sözde cehennem korkusunu aklımdan tamamen yok edebilmiş değilim. Ama biliyorum ki her şey kişide bitiyor ve ben de bu forumda bunun için çaba sarfedeceğim.
Ayrıca, bu saçma korkuyu üzerimden atabilmemi sağlayacak tavsiyeleri de alabilirim. :)
ölüm korkusu iç güdüsel bir şey.hayatda kalma iç güdüsüne bağlı.senin hayatda kalmanı intihar etmemeni falan sağlar.ondan kurtulmaktansa bazı gerçeklerle yüzleşmek daha mantıklı bence.
hackercesur
21-07-2010, 19:23
Hikayen güzel... Tam bir çelişkide kalmışsın. Fakat mantıgın bunu reddetmiş. Sana cehennem korkunu yenmen için birşeyler söyleyecegim...
Eger din varsa varsayımından yola çıkıyoruz...
Bizi yaratan allah degilmidir ? evet
Cehennemi yaratan allah degilmidir ? evet
Bizi bir yaratan varsa zaten biz bizi yaratanın bir malı oluyoruz...
Eğer onun malıysak o da bizi cehenneme atıyorsa varsın atsın. Ben kaybetmem o kaybeder kendi yarattıgına ceza vermekle...
Düşünsene allah var... ve Tam bir psikopat...
(TEK YA) Günlerden birgün canı sıkılır. Ulan dur bir dünya yaratayım der.
Yaratır.
Dur lan içine dinazor koyayım der. Koyar.
Sonra dur şunların neslini tüketeyim der. Tüketir.
Ama canının sıkıntısı dinmez. Ulan bir de düşünen insan yaratım.
Sonra onlara peygamber yollayım.
İnananlara cennet ve huri vereyim.
İnanmayanları da cayır cayır yakayım...
Çok komik gerçekten. Dincilerin Allahının yarattıgını varsaydıgım mantıgım bunu reddediyor...
Saygılar.
Sn. Keep Away;
Oldukça zorlu bir sürecin içerisinden geçmişsiniz. Şu an aynı dönemi ben de yaşıyorum.
İşten güçten fırsat bulduğum takdirde ben de kendi hikayemi sizinle paylaşacağım.
Bence insanı en çok tedirgin eden; dini inançlarından kurtulduğu zaman neyle dolduracağını bilmediği bir manevi boşlukla karşılaşacak olmasıdır.
Ben de dini inanışların ve Tanrı kavramının insanın hayal gücünün ürünleri olduğuna ikna olduğumdan beri bu boşlukta kıvranmaktayım.
Kolay değil tabi ki... Çevrendeki insanların senden uzaklaşması, sana bakış açılarının değişmesi; en acı verici olanı da sevdiğin kadının senden uzaklaştığını hissetmen...
Bazen kızıyorum kendime; ''nerden çıktı lan bunlar! Ne güzel kafan rahat yaşıyodun işte!''
Tüm bu dogmalardan arındığında özgür olabilir ancak insan...
Artık bu yola girdik mi dönüş yok dostum.
Her zaman söylüyorum; '' Dini bir inanışa sahip olmak, Tanrı'nın varlığını kayıtsız şartsız kabul etmek çok kolay.''
Önemli olan; ''Neye ve neden inanıyorum diye sorabilmek, sorgulamak.''
Zor, çetrefilli, mücadele gerektiren bir süreç.
Sana, özgürlüğe attığın bu adımda başarılar diliyorum.
Saygılar.
kemalistcan
23-07-2010, 20:32
Din nedir: Gizemcilik, ilkellik, bağnazlık, tutuculuk, gericilik, bastırılmışlık, aşağılık duygusu, korku, cahillik, bağımlılık, kandırılmışlık, gerçekle yüzleşememek, kolaycılık ve alışkanlık ya da aykırı ve öteki olmamanın verdiği güven ve rahatlık. Bunları aşmış olmak elbette çok önemli ama bunların hiçbiri din değildir! Bir tanrıya inanmak din değildir. Akıl dışılık din değildir. Cehennem sanrıları ve cennet hayalleri içinde geçen bir ömür din değildir. Din gerçeğin ta kendisidir!
Kanlı Gazvelerde, yapılan hunharca katliamlar, yerle bir edilmiş şehirler, toplanan ganimetler, köle ve cariye haline getirilen hür insanlardır din. Kız çocuklarını diri diri gömmeyi lanetlerken hırsızın elini kesmeyi, kendisi dört kadın ve sınırsız cariyeyle gününü gün ederken cinselliğini yaşayanı kırbaçlamayı, senin dinin sana benim dinim bana derken inanmayanın kolunu bacağını kesmeyi, bir taraftan cenneti vaat ederken dünyadaki bolluğu bile hakkıyla paylaştırmayanları ve evlatlığının karısıyla evlenen adamın peşinden gitmeyi(ona ulviyet vermeyi) yadırgamayan bir toplum yaratarak, o toplumu kendi çıkarları doğrultusunda kullanmaktır din.
Din ÖSS, KPSS, SBS sınavlarıdır. Din 17 yaşında Erdal Eren’in idam edilmesidir. Din sömürgeci ülkelerin ideolojisi liberalizmin fakirlerce kutsanması ve kollanmasıdır. Din ırkçılık, aşırı milliyetçiliktir, faşizmdir. Din sosyal Darvinciliktir. Din, bütün gün(hayatı boyunca) sevmediği işi yapıp, ufacık bir izin için ciğeri beş para etmez patron ya da amirin ağzına bakmak ve üç kuruşa çalışmaktır. Din Hollywood’dur. Din, 12 Eylülde yaşananlar için timsah gözyaşları döken başbakandır. Din bilgisayar oyunlarıdır. Din, kocasından dayak yiyen milyonlarca kadına her şeye rağmen yuvanı yıkma, dayan diyen milyonlarca anne, yapacak bir şeyin yok katlanmalısın diyen toplumdur. Din: toprak-aşiret ağaları, şeyhler analarını bellerken anadilde eğitim için dağa çıkan, kan davasını bu meseleye de bulaştırmış canından başka kaybedeceği bir şeyi olmayan daha erkekliğini hiçbir kız üzerinde kullanmamış daha doğrusu yaşamamış gencecik bir oğlandır. Beş vakit namazı da kılsa, namahremdir deyip kimseye bakmasa da bir dönem eşekle, köpekle flört edip; şeytana uyup çok yakınlarından bir kızın kanına girip ya da bir erkekle halvet olup bunların kefaretini bir hac ibadetiyle sağlamaktır. Din banka kredilerdir, kredi kartlarıdır…
Sadece dinlere karşı mı anarşist ve uyanığız yoksa sistemin her çarkının din olduğunun farkında mıyız? Kimsenin hevesini kırmak istemem ama kat etmemiz gereken çok fazla yol ve başarmamız gereken bir sürü şey var. Yinede ne mutlu "dinin" esaretinden kurtularak ilk adımı atanlara…
Selam...
aliyarasfal
23-07-2010, 21:22
Sayın Keep Away;
Hikayenizi paylaştığınız için teşekkürler, size dayatılmış cehennem korkusu üstüne tavsiye istemişsiniz; insan temelinde, herkesi eşit görüyorsanız hata yapmaktan korkmayın, en güzeli kendi değerlerinizi önce keşfedin, etik anlayışınızı ve hayat felsefenizi (kendine yapılmasını istemediğini başkasına yapma) tavsiyesi ile düşünerek belirleyin. Kişiliğiniz zaten kendince bunları belirlemenizde yardımcı olacaktır.Kendinize hak gördüğünüzü başkalarınada hak görmeye başladığınız anda bırakın cehennem korkusunu çoğu korkularında yersiz olduğunu göreceksiniz.
Gerçi kolaymıdır bundan sıyrılmak bilemem, sizin kişiliğinize ve düşünme tarzınız ile yaşadıklarınıza bağlı.Öğüt vermek kolay, işki uygulayabilmek ,şimdilik kurtulmanız bu gereksiz korkulardan dileğimle saygımla gittim...
kemalistcan
25-07-2010, 02:46
Sevgili Keep Away ve onun durumunda olanlar lütfen özellikle okusunlar.
Cehennem korkusunu yenmek üzerine birkaç şey de ben söyleyeyim.
Korkmak insani bir duygudur. Yitireceği birşeyleri olan herkes korkar. Korku bir tür alarm gibidir; ama bu düzeneğin doğru çalışması çok önemlidir.
Korkularımız bir histeriden, paronayadan çok gerçekleşebilecek şeyler üzerine olmalıdır; gerçekleşmesi için bir neden yoksa buna kısaca kuruntu, ves vese, evham deriz.
Her ne kadar korksak da korkumuzla başa çıkmanın bir yolunu buluruz. Hele korkumuz bir yanılsama, boş bulunma, gerçeği bilmeme gibi nedenlerden kaynaklanıyorsa korkmamızı gerektirecek birşey yok demektir.
Şimdi arkadaşın korkusuna biraz eğilelim.
Cehennem diye biryerin olup olmadığını şüphesiz yüzde yüz bir kesinlikle bilemeyiz. Ama ödül ve cezayı insanları sıklıkla güdülemek için uygulayan insanoğlunun bu tür bir hileye, üç kağıta başvurmuş olması çok olası bir durumdur. Hasan Sabbah'ın yalancı cenneti Fedailer üzerinde inanılmaz etkiler bırakmıştı; hiç gözlerini kırpmadan efendilerinin bir sözüyle ölüme ve ölüme giden görevlere atılabiliyorlardı. Oysa bizim elimizde elle tutulur bir cehennem bile yok. Sen yanmaktan, haşlanmaktan, irinli sulardan, zebanilerden, sonsuz azaptan ve bunun sende yaratacağı olası acıdan korkuyorsun. Ama nasıl olup da bunların seni bulacağını düşünmüyorsun. Devlerin ayaklarının altında ezilmek, uzaylılar tarafından kaçırılıp canlı canlı otopsi edilmek, dev karıncalar tarafından yenilmek de en az cehennem işkenceleri kadar korkunç; ama bunların hiçbirine değer vermeyiz bunların gerçekle bağını ve olma olasılığını düşündüğümüzde. Cehennem azabının gerçek olduğuna dair akılcı bir nedenin, somut bir kanıtın var mı? Dediğim gibi cehennem ve işkenceleri üzerinde odaklanmayı bırakıp bu cehennem denen şeyin gerçekle bağını ve olma olasılığını bir düşün bakalım.
Düşünmen gereken başka bir şeyde birçok "tutarsızlığı", "akıl dışılığı", "insafsızlığı", "kandırmacayı" içinde barındırdığı için güvenmediğin, değer vermediğin bir şeyin son kumdan kalesini yıkmakta neden çekincede kaldığındır. Yalancı yalanını en güzel şekilde sunacaktır. Ama sen sana söylenenlerin yalan olduğunu anladıktan sonra bile hala yalancının seni etkilemek adına zaaflarına yaptığı göndermeye takılırsan sıkıntından asla kurtulamayacağını garanti ederim.
Bu tür korkulardan kurtulmanın en kesin, garanti çözümü ise dur durak bilmeden araştırıp ideolojik bir yetkinliğe ulaşıp kendini tatmin etmek ve bazı şeyleri zaman bırakmaktır.
Sevgiler, saygılar,
Kemalistcan çok güzel betimlemiş :) kutlarım.
Aklın yolu birdir.
Hoşgeldiniz.
kemalistcan
25-07-2010, 12:31
Kemalistcan çok güzel betimlemiş :) kutlarım.
Aklın yolu birdir.
Hoşgeldiniz.
Hoşbulduk dostum.
Aydınlanmaya hevesli, gönül vermiş genç kardeşlerimizin ne hissettiğini ne sıkıntılardan geçtiklerini nelere gereksinim duyduklarını geçmiş deneyimlerimizden ötürü biliyoruz. Bu deneyimlerimizden onları yararlandırmak boynumuzun borcudur.
Onlar geçiş döneminin sıkıntılarını epey bir süre yaşayacaklar ama sonra aydınlanmanın ve özgür birey olmanın mutluluğunu ve coşkusunu tattıkça eski günlerine hayıflanacaklar, gülecekler hatta lanet edecekler. Dilerim o gün geldiğinde yine burda olurlar ve kardeşlerine öncülük ederler...
Sevgiler, saygılar
Saçmalıyorsunuz
25-07-2010, 19:25
Hikayen güzel... Tam bir çelişkide kalmışsın. Fakat mantıgın bunu reddetmiş. Sana cehennem korkunu yenmen için birşeyler söyleyecegim...
Eger din varsa varsayımından yola çıkıyoruz...
Bizi yaratan allah degilmidir ? evet
Cehennemi yaratan allah degilmidir ? evet
Bizi bir yaratan varsa zaten biz bizi yaratanın bir malı oluyoruz...
Eğer onun malıysak o da bizi cehenneme atıyorsa varsın atsın. Ben kaybetmem o kaybeder kendi yarattıgına ceza vermekle...
Düşünsene allah var... ve Tam bir psikopat...
(TEK YA) Günlerden birgün canı sıkılır. Ulan dur bir dünya yaratayım der.
Yaratır.
Dur lan içine dinazor koyayım der. Koyar.
Sonra dur şunların neslini tüketeyim der. Tüketir.
Ama canının sıkıntısı dinmez. Ulan bir de düşünen insan yaratım.
Sonra onlara peygamber yollayım.
İnananlara cennet ve huri vereyim.
İnanmayanları da cayır cayır yakayım...
Çok komik gerçekten. Dincilerin Allahının yarattıgını varsaydıgım mantıgım bunu reddediyor...
Saygılar.
1. si kaybeden neden Allah olsun. yarattığı insana muhtaç değil.Kaybeden sen olursun.
2. si sen de yazmışsın inanmazsan ne olacağını ozaman inan. inanmazsan sonucunun ne olduğunu sende biliyorsun.
3.sü senin yorumun çok komik gerçekten.sence bunca evren dünya nasıl var.Eğer yaratılmadıysa.
Ve inanmayanlar böyle saçma yorumlarr yapar neden? çünkü dinin sorumluluklarından kaçmak için böyle saçma yorumlarla kendini rahatlatmaya çalışırlar.
Hepinize yazık diyorum.inkar etmekle ne kazanıyorsanız artık
kemalistcan
26-07-2010, 03:37
1. si kaybeden neden Allah olsun. yarattığı insana muhtaç değil.Kaybeden sen olursun.
2. si sen de yazmışsın inanmazsan ne olacağını ozaman inan. inanmazsan sonucunun ne olduğunu sende biliyorsun.
3.sü senin yorumun çok komik gerçekten.sence bunca evren dünya nasıl var.Eğer yaratılmadıysa.
Ve inanmayanlar böyle saçma yorumlarr yapar neden? çünkü dinin sorumluluklarından kaçmak için böyle saçma yorumlarla kendini rahatlatmaya çalışırlar.
Hepinize yazık diyorum.inkar etmekle ne kazanıyorsanız artık
Allah yarattığı insana muhtaç değil diyorsun ama onu bize karşı sen savunuyorsun.
İnanmak tatmin olmakla, hazır bulunuşlukla ilgili birşeydir. Yani mesele inanmak ya da inanmamak değil salt olarak. Biz birşeyi inkar etmiyoruz, var olana yok demiyoruz. Aklımıza vurduğumuzda olmaması daha mantıklı geliyor. Bu mantık tanrıya özel değil; dostumuza, ailemize hatta kendimize dahi bile aynı çerçeveden bakıp, kayırmacılık yapmıyoruz.
İnanmayınca sonuç ne olacakmış çok merak ettim. Bana yüzde yüz kesinlikle olmasa da iler tutar bir şekilde, kanıtıyla izah et kafama yatarda inanmazsam şerefisizim. Ama kuru lakırdıdan başka birşey yok ortada. Korku ve masal imparatorluğuna tabi değiliz maalesef.
Yaratmak edimini yoktan var etmek anlamında kullanıyorsunuz inatla ama kuranda bile bu tür bir ifade yokken sen neyin tartışmasını yapıyorsun bizimle.
Bizi kolaycılıkla ve sorumluluktan kaçmayla suçluyorsun he mi? Kelle koltukta, ön yargılarla, yaftalamalarla, ayrımcılıkla yaşamak zorunda olan ve bunu kendi seçen sensin değil mi; biz çok rahatız he mi?
emperrordiablo
26-07-2010, 04:23
Allah yarattığı insana muhtaç değilse neden yaratmıştır?Sonra nasıl bir duygusal kaprisle neden cennetinden kovmuştur ki hikayeye göre evrimde olmadığına göre cennetten kovulan bu bir çift modern insan neden kültür birikimi ve mirasını sonraki nesillere aktarmamış da ?Toplayıcı avcı tüketici insan modelinden daha sonra tarım öğrenilip de modern insan olmaya doğru adımlar ardından yazı ve günümüz insanına gelinmiş,bu arada tanrı kavramı neden evrilmiş_?Ateş su hava put tanrı kral zeus poseidon Ra derken yehova tanrı ve allaha kadar gelinmiş,ilk insan adem biliyordu ya allahı zaten neden söylememiş oğullarına?
Sevgili keep away?Cehennemden mi korkuyorsun ?Bir düşünsene öleceksin ve sonsuz bir yokluk,bu dünyaya bıraktığın hiç bir şey de yok bunu mu tercih edersin yoksa yanabilecek olsan da varlığını sürdüreceğin bir cehennem olsun mu istersin_?Şahsen ben yok oluşdan ise cehenneme razıyım bir ateist olarak.Müminler derler ya fıtratınızda allah var.Ben safkan ve hiç inançsız bir ateist olmaktan gurur duyuyorum , fıtratımda falan da hiç olmadı,lakin müminlere bak hepsi cenneti istiyor cehennemden korkuyor ama hiç biri ölmeyi istemiyor???En doğru dürüst yaşayanı bile ölümü istemiyor?Neden?Bu nasıl fıtrat içi rahat olan ölümden sonrasını bilen onlar değil mi_?Neden rahatsızlar o halde?
Geçtim hepsini grubuma ve ön yargısız satanizm başlığıma bak :) Şeytanı tanı biraz cehennemen korkmayı bırakırsın...Cennetin kölesi olarak yer yüzünde ithaat edeceğine cehennemin efendisi olmayı seç :) İnanç bağından kurtul ve özgürlüğün tadını çıkar...
emperrordiablo
26-07-2010, 04:29
Dikkat et yukardaki yazısından mümin olduğunu düşündüğüm arkadaş gibi hepsinin tek bir noktası vardır,allahın ispatını önümüze koymak için bilinmeyenleri kullanırlar.Zaman nasıl başladı gibi.Bunca evren neden var nasıl var gibi.Aslında farketmeden içlerindeki acizliği ve irrasyonel bir tesadüf olduklarını kabullenmediklerinden , kendilerini önemli hissetmek için biz bu dünyaya bir şey için geldik diyebilmek ve sefil ruhlarını biraz olsun huzurlu kılabilmek için allahı kullanırlar,tesadüfsünüz işte amaçsız ve rasgele genom açılımlarından mendel çaprazlaması ile babanızdan annenize geçen bir spermin ürünüsünüz.Bir amaç yada neden yok her canlı formu gibi buradasınız.Sandığınız allah o kadar yüce ise onu arayan neden sadece insan,doğada başka hiç bir canlı onu aramyor?Bilimsel sapmalarınız haric...Histerik allah diye bağıran aslanlarınız hariç :) Hayvan üreme iç güdüsü ile şarkı söyler dişi çağırır,siz allah sanarsınız.
Bir bilinmeyeni ispat için başka bir bilinmeyen kullanılamaz.Ben tam tersini söylesem kim nasıl ispat edebilir.Bunca evren neden var allah neden yaratmış desem sanki bir cevabı var...
İnsanı neden sınav eder desem sanki bir cevabı var???
Bir varlığın ispatı bir yokluk olamaz bildiklerimizi kullanırsak insanlık tarihi edinilmiş bilgileri toplamında tanrının yokluğu delilleri ile mevcut.Dinin ne işe yaradığı ve döktüğü kanda tarihte bir hayli açık...Saygılar...
Şu anda Şurada Yazılan her bir Cümlede Kesinlikle Saçmalık var.Din şudur Din budur Diyen O diller Bile Şeytanın Sizlere Oyunudur.Dine girdim 8 ay geçti ve Dindeki saçmalıkları görerek Çıktım Diyen O dillerde Şeytanın Oyunlarıdır Ve sizleri 1 Kukla olarak kullanmaktadır.
Şimdi Derler ki Şeytan tamemen Beynimiz tarafından yarattığımız Hurafelerdir.
İşte Gençlik BU şekilde Yok oluyor.Sizlerin kafalarına girenlerin Kim olduklarını ne zaman anlayacaksınız.İnsanlar Şeytanın tamemn hayal ürünü olduğunu söyler ama ''İNSAN'IN BEDENİNE CİN GİRMESİ'' bunu gördüklerinde bile şeytanın gerçek bir melek olduğunu anlayamazlar.Cinde Şeytanda Görünmez varlıklardır.Cin Bir İnsanoğluna Zarar verdiği ve bu zararı bütün gözlerin gördüğü bir zamanda Herkez Cinin olduğunu kesin 1 anlamda bilir.Ama şeytan Sizlere vesvese veriyor yada sizleri kandırıyor dediğimizde ''HAYIR'' şeytan diye bir kavram yoktur tamamen beyin icadıdır deyip geçiştirilirler.
Elbette Şeytanın fitnelerini Dünyada gören bir çok kişi vardır ve bunlar Allah'a iman edip yolunda ilerleyenlerdir.Bunların onu görmeside İman ettikleri için şeytanın onları değiştirmesi ve kötü yollara gitmesini sağlamasıdır.
Emin olun Arkadaşlar İnsanların beyinlerini yıkamak o kadar kolaydır ki.Buna canı gönülden inanın.Çıksam bir din yazsam kafamdan Emin olun en az 100 kişi bana tapar.
Haşa Allah-u teala Dan başka kimseye tapılmaz.
Herşeyin Doğrusunu Allah bilir...
İnsanların beyinleri yıkanırken Öncelikle Onlara Beynin ulaşamayacağı yerlerden saldırılar gerçekleşir.Örnek olarak ''ATAİST'' ler,1 yaratıcının olmadığını savunurlar.Bu ATAİSTLİK kavramının çıkışı ve dağılmaması içinde ''EVRİM TEORİSİ '' ortaya konur.Dolayısı ile Bir Kavram yaratılır ve bakarlar ki bu yarattıkları insanları dininden ve imamından eden bu kavramlar,Dinlerine bağlı ve sadık olan insanlar tarafından yanlış bakılıyor Hemen bu kavramı başka bir kavram ile desteklerler.İşte bu Beyin yıkamadır.
Şimdide Yine insanların beyinlerinin sorgulayamayacağı,sizlerinde şu anda içerisinde bulunduğunuz durum.. Yani Bir yaratıcı vardır AMA din yoktur varsa bile insanlar tarafından kendi kafalarına göre yazılmış ve insanlığa hükmetmek için yaratılmış kavramlardır olarak nitelendiriyorsunuz.Şimdi Dünyada 6 Milyar insan var Bunları kısım kısım farklı dinlre inanırlar.Sizlerin durumlarıda günümüzde 1000 i geçmez.Diyorsunuz ki aklımı kullandım Dİnden ayrıldım.Sende akıl olsa 6 Milyar İnsanın Peşinden gittiği bir Kavramı yalanlamaz Ve onların gittği yoldan gidersin.
Ama hayır İnsanoğlunun Aklını karıştıracak musibetler nefslere daha çok hoşuna gider ve o yolda ilerlerler.herkez bilir Kızların arkasından bakmayı,herkez bilir zina yapmayı,herkez bilir millet çalışıyorken hırsızlık yapıp bedava bir hayat sürmeyi.
İşte bunlar Bile Yine rabbimizin ayetlerinde belirttiği gibi
Ahir zamana yönelik..(İŞTE O ZAMAN BİZ CEHALETİ İNDİRİRİZ)
Resmen cehalet içerisinde bir topluma sahibiz.Bunları yazılarınızla daha çok görmeye başladım.
Ve başka bir konu ise.Geçen arkadaşlarımdan biriyle konuştum Oda sizin gibi beyni yıkananlar arasında.Senin tanrın kendisine ''O'' diye hitap ediyor senin tanrın kafayı yemiş gibi cümlelerde kullandı.
Şimdi Rabbimiz Ayet gönderirlen İnsanların Okuyacağı ve başkalarına aktaracağı şekilde ayetler göndermiştir.
DE Kİ; O tektir,Doğmamış ve doğurmamıştır.ALLAH sameddir.
İşte sorgulamaları bu yöne şeytanın yardımı ile beyinlerine hakim olarak Şu soruyu yöneltiyor
SENİN TANRIN KENDİSİNE NEDEN ''O'' DİYOR KAFAYIMI YEMİŞ
İşte Ben burada tamamen beyinsizlik görürüm ki gördüm.Şimdi o ayet şöyle olsaydı ne olurdu
De ki; ''BEN'' Tekimdir.Bu böyle olsa İnsanlar Kendilerine Allah Olarak Bakacak Dolayısı ile sizler gibi yanılgıya düşeceklerdir.Siz nasıl düşünüyorsunuz Din Diye bir kavram yoktur Diye,eğer ayet öyle olsaydı o zaman İnsanlar sizin düştüğünü zavallılığa düşerek acaba ben ALLAH 'mıyım diyecekdir.Sonuçta insan beyni yıkanması çok kolaydır.
İslam dinine heryerden saldırılar yapılmakdatır.tabiki yapacaklardır Sonuçda İSLAM dini ve eziyet göreceklerdir.Bu ALLAH'u teala'nın Onları öngördüğü ahir zaman alametleridir.
Dinsizlik yayılacak,İnsanlar ALLAH' a şirk koşacak,haramlar helal sayılacak vs.. Şimdi hepsini açıklarsam Sabahı bulur bunlar.
Bunlar ve yaptıklarınız DOlayısı ile zaten Ahir zaman Alametleridir.RAb'bi yok saymak,yok saymıyorsanızda Gönderdiği kitapları ve yasakları Yok saymak.Bunlar Normaldir Kimse anormal olarak karşılamasın Çünkü herkez görecektir zaten Sonuçlarını
Şimdi Yine beyinsiz arkadaşlarımızdan biride demiş ki..
ALLAH VARDIR
O yaratmıştır.
yarattıklarını cehenneme atacaksa varsın attın.
Bre gerizekalı insan.Allah'u Teala İnsanlara Ve meleklere
İradi Ve İlahi kader olarak 2 türlü Kader vermiştir.
Eğer SADECE ilahi kader olsaydı O zaman senin dediklerin doğru olacakdı.
Sadece ilahi kader olsaydı zaten Dünya,Cennet ve cehennem olmaz İnsanlar ve hayvanlar ve hatta melekler Ot gibi yaşarlardı.
Ama Rabbimiz Yücedir ve birde İradi kader vermiştir bizlere.Yani bunlar nelerdir.
Susadığınızda ne zaman isterseniz su içebilirsiniz.İsterseniz susuzlukdan ölebilirsiniz de bu sizin elinizdedir.
İLahi kader nedir;Annenizin yahut babanızın bir trafik kazasında ölmesidir.Allah korusun tabiki..
Gelelim Diğer Bir konuya Yine o konuştuğum arkadaşa bana 2 ayet verdi Ve resmen Komedilik bir şekilde gülesim Geldi..
Ayetlerden biri Doğru Ayet olarak şu;
DİNDE ASLA ZORLAMA YOKTUR
Kendi uydurdukları ve insanların beyinlerini yıkadıkları insana komiklik veren bir durum olarak yazdıkları ayette şu
DİNDEN ÇIKANLARI ÖLDÜRÜN..
Ve biliyormusunuz Bu 2 ayetinde kuranda farklı farklı yerlerde yazdıklarını savunuyorlar..
Yahu insan bu olay karşısında gülmesinde ne yapsın.
Ki bu Mükaddes bir kitap.Kitapların Efendisi Kur'an - ı Kerim
Yahu ben bile kitap yazsam Senin söylediğin o 2 çelişkiye düşmem.Madem beyninle dini Yok sayıyorsun.O çelişkilerin öyle bir kitapda olmayacağınıda anlamak beyne dayalı İse sen tam Bir beyinsizsindir.
Gelelim Diğer bir konuya.Diyorki Zatı Muhterem Arkadaşımız.İngilterede Mini etekli Kadınlar Serbestçe ve diledikleri özgürlükde Yaşarlarken.Bizim ülkemizde yada İslamiyetin Yoğun olduğu Ülkelerde Neden böyle olmuyor.Ama bir yandanda Bakıyoruz Ki O Mini etekli Dolaşan kadınların Devletleri Gelişmiş Devletler.
Bu Sorunun üzerine Cevaplar Verdim.
Dedim ki kadınların Açık Bulunan Yerleri Erkeklerin Nefslerini uyandırır Ve bu Durum Günahtır Dedim.
Bunun üzerine Atatürke İnanırmısın dedi arkadaş bana.
İnanırım Hatta belkide senden daha çok inanır ve severim,Ayrıca O olmasa İdi belkide Müslümanlık dinimizi Bu derece Yaşayamayacaktık dedim.
Peki ya Dedi Türbana karşımısın Dedi.
İşte en can alıcı nokta.Elbette karşı değilim dedim.
Bunun üzerine arkadaş Küfr ederek saçmalamaya başladı.Ve ben sakince şunları Söyledim
Az önce İngilteredeki bir kadının Mini etekli dolaşmasını Ve bunun Ülkemizde Normal hale gelmesini Bilakis Devletimizin Bir demakrasi Devleti olduğunu beyan ediyordun.O halde Mini eteklerin dolaşmasını İStiyorsan neden Türbanlı Kadınlar Olmasın ki Dediğim gibi başladı küfürler etmeye,Tabiki Bilirsiniz Küfür insanların zor zamanlarında baş vurduğu kavramlardır.
Dolayısı ile arkadaşlar İnsan aklı Bir yere kadar gider oradan öteye gidemez.Etrafınızdaki güzelliklere bakın Ve bunların 1 yaratıcısı Olduğuna inanın Lakin
İnsanları oluşturan Bir ''MENİ'' damlasının içerisindeki gücrelerden 1 tanesinin bile ne derece mükemmel olduğunu görmek zorundaısnız Ve emin olun Bunları Veren,Sizlere iyilikleri aşılamayaca çalışan,Doğru yolu göstermeye Çalışan Rabbimiz Sizleri Seviyor Ve cennete nail olmanızı İstiyor.Rabbimiz bağışlayıcıdır Buna emin olun.Ama Gazabındanda korkmanız gerekmektedir.Ona şirk koşun,Onu yok sayın,Kitaplarını Dinlerini Görmezden gelerek ''HAYVAN '' gibi bir hayat yaşarsanız Bu hem insanlığınıza yakışmaz hemde Rab Zaten böyle birşeyi kabul etmez.Şu anda Dinden ayrılışı Doğru gördüğünüz Beyninizi Bile o yaratmıştır.O beyin Doğru yollara kullanmak sizin Elinizdedir.
KOLAY GELSİN.
aliyarasfal
27-07-2010, 22:12
Sayın kurtcan;
Ayetlerle bana şu dediğiniz beynin ne için yaratıldığı kısmını gösterir misiniz? Yada beyinle ilgili bir ayet sunar mısınız?
şimdilik saygımla gittim...
emperrordiablo
28-07-2010, 00:41
Sayın kurtcan;
Ayetlerle bana şu dediğiniz beynin ne için yaratıldığı kısmını gösterir misiniz? Yada beyinle ilgili bir ayet sunar mısınız?
şimdilik saygımla gittim...
Sayın aliyarasfal :) Biz diyoruz antartika :) kurtcan arkadaş demiş ki ...
daha o ali topu at safhasına gelememiş ki ali topu neden atacak analiz yapabilsin :) İnancına saldırıldığını düşünüp savunmuş uzunca da bir metin yazmış her bir yazdığı satıra aslına bakarsan tek tek cevap vermek mümkün ama :) Uğraşamayacağım , mutlu ve farkındalık düzeyinin altında ki insanları bırakalım mutlu kalsın bence tüm ateist arkadaşlar da bunu yapmalı,bizlere ve sosyalliğimize yön vermediği sürece...
Sayın Kurtcan Sayın Allahla ilgili yani inancınız ile ilgili bilgileriniz bile yanlış onu da ben düzelteyim bkz.Kuran-ı Kerim'e Allah insalara cüzzi ve külli irade vermiştir
ilahi irade sadece kendisinde mevcuttur ki kader yada zaman dediğiniz kavram bu doğrultuda değerlendirilebilir.Lakin meleklerin bir iradesi yoktur ve saf nurdan İlahı inanarak değil bilerek tanıyan yaratıklardır.Şimdi insanın içine cin mi girer şeytan mı girer Şeytan melek mi cin mi gibi konuları önce bir kafanızda aydınlatın , kaynak göstereyim size diyeceğim ama Kuran bile bu konuda çelişkilidir.Yani şeytan cin mi melek mi muhallaktır,ama diyelim ki melek iradesi olmayan bu yaratık hangi iradeyi kullanarak isyan etmiştir,o halde potansiyel olarak belki bir gün Cebrail de isyan edebilir eeeh yeter ulan başlatma insanından diyebilir değil mi_? İlahi kadere gelince ilahi katta tanrı zaman kavramından arınmıştır ve quantum yasaları gereği olasılıkların hepsini bir arada değerlendirendir zamanın başı ve sonunu aynı anda görendir,lakin eğer sadece ilahi kader olsaydı cennet cehennem olmazdı demişsin bende bunu merak ediyorum işte,neden böyle bir şeye gerek duymuştur,can sıkıntısı mı acaba?
Birde sayıları total olarak o kadar kolay ağzınıza almayın altı milyar insanın yürüdüğü yoldan gidin sizde bir dine inanın demişsiniz,3000yıllık köklü tarihleri ve dünyanın en kalabalık nüfusu olan Çin'in yaklaşık bir milyar insanın resmi dini devletinin dini yoktur.Bir çoğu komünist mao yönetimi sonrası ateist yada budist yada felsefi akımların peşinden gitmiştir.Altıda biri düşün o hesaptan.İlkel yaşayan hala cilalı taş ve yontma taş devrinde gibi yaşayan kabile hayatı süren,Avustralya ve G.Amerika yerlileri de mevcuttur nüfusları bir hayli fazla ilkel inanış biçimleri olan ve bildiğiniz hiç bir inancın peşinden gitmeyen insanlar olarak onlar da epey bir yekün tutar.Gelelim dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi Hindistana halkın büyük çoğunluğu budizm ve hinduizme inanır :) Bildiğiniz semavi kökenli birşeye tapmazlar,eh geriye kalan bizleri de çıkarın :D sanırım artık çoğunluk teşkil ediyoruz siz müslümanlar olarak karşınızda duran bu kadar çoğunluğun peşinden gitmeye ne dersiniz ki bize tam olarak bunu önermişsiniz...Hristiyanlar da müslümanlığın son din olduğunu ve peygamberinin son peygamber olduğunu doğal olarak red ederler...Tanrıları allahtan epey farklıdır.diğer semavi din olan musevilik de de tanrı Yehovadır eh sizin allaha inanan kim kaldı dünyada :) Sadece araplar ve Türklerin bir kısmı...Çoğunluklar ağıza kolay gelir içine bakmak lazım.Cahilce konuşmayın ...
emperrordiablo
28-07-2010, 01:00
Şimdi Yine beyinsiz arkadaşlarımızdan biride demiş ki..
ALLAH VARDIR
O yaratmıştır.
yarattıklarını cehenneme atacaksa varsın attın.
Bre gerizekalı insan.Allah'u Teala İnsanlara Ve meleklere
İradi Ve İlahi kader olarak 2 türlü Kader vermiştir.
kimmiş bunu diyen arkadaş merak ettim hakikatten gerizekalıymış kendisi neyse.Ben şunu dedim bir kere melekler ve iradesi konusunda yanılıyorsunuz Kuran-ı Kerimden ayet ve surelerle ispatlarım bunu ,yukarda açıkladım zaten ama insan konusunda diyelim ki allah var ve şeytan var o halde bakınız şeytan davasında haklı dünyayı görmüyor musunuz?...
Son olarak arkadaşınız size sanırım kendisine saçma gelen iki ayet söylemiş ve aklınızca bunları çürütmüşsünüz ben size söyleyim de ulemanın bile haklı kılamadığı bu ayetle ilgili siz çıkın işin içinden 99 sıfata haiz herşeye var ol diyen hükmeden allahınız Nisa suresi 18.ayette mirasın nasıl paylaşılacağını izah eder ve bir bütünü pay eder,yani 100lira varsa şu kadarnı buna verin bu kadarı sizde kalsın falan gibi ama dağıttığı payları toplayınca 100lira dağıtan allah toplamda 125 lira elde eder.Buyrun bakalım burdan yakın matematik yanlışı yapıp 4 tane kesirli sayıyı toplayamayan bir allah :) Ne de güzelmiş.Nebe suresi 32.ayet cennetinde bize ne vaad ettiğini anlatır bakın arkadaşınız gibi işime gelen cümleyi de almıyorum koca ayet tamamı bunu anlatır açıp bakınız peki ne vaad eder :) Elmalılı Hamdi Yazır'ın çevirisinden çevireyim bulabildiğim en yumuşak tercümeyi o yapmış.Turunç göğüslü yaşıt kızlar ve içi dolu kadehler :D kadehin içine su yada süt koyan bir millet varmıdır bilmem acaba içi dolu kadehle ne kast edilmiş ama turunç göğüslü yaşıt kızlar ibaresi ilginç,oysa Kuran-ı Kerim'in yani o evrensel sandığınız kitabın hiç bir yerinde kadına cennette bir şey vaad eden tek bir satır yok?Sizin Kuran yoksa insan olarak sadece erkekleri mi sayıyor buyrun bir meal bulun kadına cennette vaad edilmiş tek bir şey gösterin bana müslüman olacağım :) Yazdıklarınızda ki en saçma kısımları derledim ama hoş bunları da bana olmayan şeytan söyletiyor nasılsa iradeniz ve aklınız yok sizin , Atatürk'ün dediği gibi yıllar boyu Türk Milleti arapça kuran ezberlemekten beyni sulanmış Hafızlara dönmüş sizde o hafızlardan biri misiniz?Sevdiğinizi söylediğiniz Atatürk'ün ne düşündüğünü hiç araştırma gereği duydunuz mu?Din ile ilgili islam ile ilgili :) Buyrun biz sizin gibi iddaalarımızı şeytan uyduruyor gibi saçma temellere değil ispatlara dayandırırız işte Atatürk'ün din ile ilgili fikirleri.Kendi el yazmasından.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=8572
kendi el yazması olan M.Kemal'in bizzat satırlarını bulabileceğiniz link de bu başlık altında verilmiştir :)
Saygılarımla gene Don Kişotluk yapıp kendi söylediğime ters düştüm ama takdiri ilahi :) Ne diyelim :)
emperrordiablo
28-07-2010, 01:15
Ayrıca tüm yazdıklarım ve yazdıklarınızdan sonra şunu da sormadan edemeyeceğim yaşınız kaç acaba?Bu forumun yöneticilerinden bir talepde bulunsak mı ki 18 yaş uyarısı falan koysalar diyeceğim de , küçük yaşta o kadar aydınlık beyinler de tanıdım ki artık sizin cüzzi iradenizin zayıflığına veriyorum...
İnsanları oluşturan Bir ''MENİ'' damlasının içerisindeki gücrelerden 1 tanesinin bile ne derece mükemmel olduğunu görmek zorundaısnız Kitaplarını Dinlerini Görmezden gelerek ''HAYVAN '' gibi bir hayat yaşarsanız Bu hem insanlığınıza yakışmaz hemde Rab Zaten böyle birşeyi kabul etmez.
İlginç, allah neden bir damla meni içindeki o mükemmel 40 milyon spermi çöpe atıyor?
İnsan neki? Ben zaten düşünen bir hayvanım. Bırakın bu entel egolarınızı bir kenara.
''O insan görmedi mi? Biz onu bir nutfeden yarattık.Şimdi Aşikar bir mücadeleci kesiliverdi'' YASİN SURESİ (36,77)
Şimdi burada ne anlatılmak istiyor desem,Yorum yapmayı bilen polemiğe girme konusunda altın portakal ödülüne sahip olacak inançsızlar
Derler ki;Bu ayet tamemen saçmalık dolayısı ile zaten kuran-ı kerimde bir saçmalık O yüzden buna herhangi bir yorum yapılamaz derler
Yorum yapmayı beceremeyenler ise;Bu ayeti birileri yazmış sizlere yutturmaya çalışıyor gibi kulakdan dolma bilgiler ile bizlere yön vermeye çalışırlar.
Şimdi burada Ne diyor;
O insan görmedimi? Biz onu Bir Nufteden(SAF SU-MENİ-SPERM) den yarattık.Şimdi Aşikar (Belli,açık olan,Kesin) bir Mücadele(karşı çıkma,karşı koyma,reddetme) kesiliverdiler
Şimdi yukarıda benden beyin ile ayet isteyen arkadaş hemen atlayacak olaya ve diyecekki;BEN BURADA BEYİN İLE İLGİLİ BİR AYET GÖREMİYORUM
Ne diyor '' BİZ İNSANI YARATTIK'' dolayısı ile insanı yaratmış olmak onun beyninide yaratmış olmaktır.Tabi bunada her zamanki gibi birilerinin bir yorumu olacaktır.
Allah' a inanmayan Onun kitaplarına ve peygamberlerine inanmayan polemikçi insanlar Okusunlarda bir takım gerçekleri artık görebilsinler.Lakin günahlarından korkup cehennemin yakıcı ve kavurucu gücüne girmek istememeleri ve bunu düşünerek korkularından kurtulamayacaklarını düşünenler ve bunu düşünmek istemediği için inkar edenler Elbetteki yalanlamaya devam edeceklerdir.
Şimdi Diyorsunuz ki Kur'an-ı kerim Birileri tarafından yazılmış insanları aldatma üzerine kurulmuş bir kitaptır.Dolayısı ile bazılarınız ise şunu söylemeye çalışıyorlar
KUR'AN-ı Kerim'i Muhammad (SAV) yazmıştır.Tabi bu zatı muhteremler (SAV) kullanmazlar direk.Muhammad derler.Neyse
Peki Diyelim ki Bunu EFENDİMİZ(SAV) yazmıştır.İyide Arkadaş Beyni olan bir kişi Sorar yahu bu bir insan parmaklarından ve aklından çıkmışsa 1.400 sene önceki bir kitapda bu güne dair bir çok olay nasıl vukuu buluyor.
Bu yazdığıma cevaben şunları söyleyeceklerdir.
Olan olaylar tamamen rastlantısaldır gerçekle hiçbir ilgisi yoktur...
İyide aga biri rastlantısal,ikisi rastlantısal..Yüzüde rastlantısal olamaz ya.
Diyorki Kitabımız Kuran-ı kerimde
FIRAT NEHRİ DURDURULMADIKÇA KIYAMET KOPMAZ
Durdurulmadımı.Durdurulmadı diyenler varsa çıksın ortaya.Fırat nehri yapılan keban barajı ile önü kesilip durdurulmadımı.
Şimdi arkadaşlar buna bir baraj yapmakla alametmi olurmuş diyeceklerdir.varsın desinler.
Önemli olan fırat Nehrinin durdurulup suyunun kesilmesi Değil.Kuran-ı Kerimin bunu 1.400 Yıl öncesinden nasıl bildiğidir.
Şimdi yine polemik yaratacak olan arkadaşların Soruları şu şekilde olacaktır.
SORU:Kuranı kerim zaman zaman değiştirilmiştir.Keban barajı kurulupda,fırat nehririn suyunun kesilmesinden sonra Kuran-ı kerime yazılmış,aktarılmış ve insanları bu şekilde kandırmışlardır.
CEVAP:birşey demiyorum çünkü bu aciz Soruya karşı gülmekden yazamıyor olacam o zaman
Rabbimizi,Bizi yaratanı yok saymak Zaten ayetlerde belirtilmiştir. 1400 Yıl önce yazılan bir Kitap Bunları nasıl bilmektedir.Ben söyleyeyim yaratanın bir mucizesidir Bu.
Şimdi burada Bulunan arkadaşlarımızdan Bir çoğu ''Sn TURAN DURSUN'u'' bir yol gösterici ışık olarak görmektedirler.
Şimdi Sn Turan Dursun'u Bir araştırmaya kalksam Ki bundan önce hiç araştırmaya laik biri bulmadığım için incelemedim bile.kesinlikle bir gün bir yerde ''Siyonistler,masonlar,Satanistler vb..'' Bir çok saçma düşüncelere mensup kişilerle konuştuğunu kayıtlarda varsa görebilirim.TURAN DURSUN'a Sayın diye hisap ettiğime aldanmayın.Sayın dememin nedeni gerçekten Bu kadar insanı Yoldan çıkarabilmişse,kandırmacalara ve ''DECCAL''in istediği yöne çevirebilmişse Ve bunlar Düne kadar müslümanım Diye geçinenlerse Bu adamı Canı gönülden tebrik Ettiğim için ''SAYIN''diyorum...
İşte buna AKıl Çelmek,İnsanları Dinlerinden Uzaklaştırmak,Onların beyinlerini yıkamak denir.Ve gerçekten Beyinleri Yıkanan buradaki Bir çok arkadaşımız Malesef Doğru yolu Bulmuş sanıp,Doğru Yolu gösterenleri Kendilerine düşman Sıfatına koyup,Onlara karşı büyük bir savaş ve cephe içerisindedirler.Çünkü onlar için artık Doğruyu Bulmak tamamen bir mucizeye bağlı olacaktır.
Vay gençliğimizin haline Nede güzel Kanıveriyorlar.Tabi Boş beyni Doldurmak kolaydır.
Eğer O Yanılgıya düşen Beyinler ve bu beyinlerin yön verdiği el ve gözler zamanında bir Kuran-ı Kerimi kavramayı bilselerdi Bu denli bir gaflete düşmemiş olacaklardı...
TABİKİ;HERŞEYİN DOĞRUSUNU ALLAH(C.C) BİLİR.
Şimdi Bazı Beyinsiz gruplarda Kuran-I Kerimde Bulunan Hadisleri,ayetleri ve bir çok benzeri yazıları çelişkili bulduklarını iddia ediyorlar.
Diyorlar ki;
Muhammed (SAV) 9 yaşındaki bir kızla evlendi Ve cinsel İsteğini(egosunu) tatmin etti.Bir Peygamber bunu yaparmı.Yapıyorsa Biz neden ''MUHAMMED''e inanalım.
Şimdi Bu cümleyi kurmak için arkadaş çok uğraşmış sanırım.Sanki kuran'da bir açık bulmuş gibide hemen atlamış üstüne.belli ki Müslümanım Dediği zamanlarda Bille Allah' a inanmıyormuş Yani resmen bir münafık.
Gel Gelelim Sorusunun Cevabına;
Ey Akılsızın Akılsızı Ademoğlu insan
1.sen 9 Yaşındaki Bir kızın Evlenemeyeceğini Şu an içerisinde Yaşadığın Devletin Yasalarına göre konuşma iradesine nereden kapılıverdin.
2.O zamanın coğrafi şartlarını ve Fiziki Özelliklerini Nerden biliyorsunda Bu cümleleri Böyle Kanıtlar Sunmadan Ortalığa Savuru veriyorsun.
''Şu anda Bile Arap Toplumlarında Yaşayan kızlar Türkiye Ve diğer ülkelere göre Daha gelişmiş bir durumdadırlar.15 Yaşındaki Bir kız bile 25 Yaşında Gibi Görülüyor.Bu Onların Beslenmelerine,yaşamlarına ve coğrafi konumlarına bağlıdır.Dolayısı İle Efendimiz(SAV) dönemlerindede Şimdiki gibi hormonal Özellikli Hiçbir Besin Yoktu vs. Şimdi Çevreciliğe girmeyelim.
3.Diyorki;9 yaşındaki bir kız ile nasıl evlenipde Cinsel İlişkide bulunursun.
Efendimizin İlk evliliği 20 Yaşında Ve 40 Yaşındaki HZ.HATİCE ile olmuştur.İşte bu beyin çelen beyinsiz yaratıkla İnsanları En can alıcı noktalardan Nokta atışı yaparak vurmak ve yanlışa sevk etmek için ellerinden geleni yapıyorlar.Öyle Muhterem Bir zat Neden 40 yaşlarında Bir kadın ile evlensin ki.Kendi yaşlarında Evlenir Ve bu evlilikden Daha Büyük Zevklerde alabilir.neden kendinden 20 Yaş büyük biri ile Evlensin.Buda bu beyinçelenlerin yanlışlarını ortaya çıkarmaya Yetiyor ve artıyor bile
Neyse arkadaşlar Ben elimden Geldiğince Rabbimin bana Buyurduğu Görevleri yerine getirmeye çalıştım yazdıklarımla.İnanıp inanmamak sizlere kalmıştır.
Eğer dediğiniz gibi Tanrı yoksa Ve cennet cehennem Yoksa Siz inanmamaya ve ibadetlerinizi yerine getirmemeye devam edin.
Biz Müslümanlar inanıyoruz Ve kalplerimizde Onun nuru ile yaşıyoruz.Eğer dediğiniz gibi Ölümden sonra yokolunacaksa.Böyle yok olacaz.Eğer yok Bizim dediğimiz gibi O cehennem ateşinde yanacaksanız Vay Sizlerin haline..
Dolayısı İle her türlü Önce olacaz.HERŞEYİ ALLAH(C.C) Bilir.
aliyarasfal
28-07-2010, 02:05
Sayın kurtcan;
Siz buraya insanları aşağılayıp insanlara vaaz vermeye geldi iseniz sorun değil, kişi ne ise kendini sergiler. Saygı istiyor iseniz klasik bu tarzdan vazgeçip bir çok konunun açık olduğu bölüme geçiniz ve fikirlerinizi sununuz. Site kuralları çerçevesinde devam ettiğiniz sürece ve böyle polemik yaratacak saldırgan demogojik söylemlerle kendinizi haklı sanmanız bir işe yaramıyor. Bildiklerinizi kanıtları ile paylaşırsanız yanlış olan bilmediğimiz konu varsa sizden öğrenmiş oluruz.
Şimdi sakinleşin lütfen. Forum mevcut, buyrun orda devam edelim.
Şimdilik saygımla gittim...
Yazdıklarım Hoşuna Gitmedi İse affeyle.Nitekim Doğruları Dinlemek Yaşamı boyunca hiçbir insanın Hoşuna Gitmemiştir.
aliyarasfal
28-07-2010, 03:49
Sayın kurtcan;
Yazdılarının doğru olduğunu varsayalım (ki tersini düşünsemde), bu sizce bu doğruları anlatmanın yolu olarak seçtiğiniz saldırgan ve aşağılayıcı durumu haklı kılar mı ve karşınızdakiler dediklerinizi önemser mi? Tepki alırsınız ve sadece karşılıklı kavga eder incinir, incitirsiniz. Doğrunuzda sizinle kalır.
İkinci cümleniz "doğrular yaşamı boyunca hiç bir insanın hoşuna gitmemiştir" söyleminizi doğru kabul edersek bir kezde tersten düşünün derim. Sizinde mi hoşunuza gitmiyor? Doğru göreceli bir kavramdır ve kişiden kişiye değişir.
Doğrunuzu kabul ettirmeye mi yoksa gerçek ne ise tartışarak bulmaya mı geldiniz?
Seçim sizin. Forumlarda fikirlerinizi sunup saygı çerçevesinde her eleştiriyi yapabilirsiniz.
Önce konuları okuyup bilgilenmeniz ve kişilerle değil fikirlerle tartışmanız doğrularınızı sunmanızda yardımcı olur diye düşünüyorum.Burası aslında tartışma alanı değil çünkü çok kişisel görüşler ve hikayeler yazılmakta.Umarım daha sakince paylaşırsınız bizlerle bildiklerinizi.
Şimdilik saygımla gittim...
evrensel-insan
28-07-2010, 04:12
Saygideger Kurtcan;
'' BİZ İNSANI YARATTIK'' -Kurtcan-
Oncelikle hosgeldiniz. Yukaridaki cumlede, cogul sahis zamiri kullanilmis. Allah cogul mu?, yoksa "yaratirken" yardimcilarimi vardi?
Birde "insanoglunu Allah yaratti" ile
"Dusunce kavrami yaratti" benzer cumlelerinde, Dusunce, beynin fonksiyonudur. Allah, neyin fonksiyonu?
Kavrami yaratan dusuncenin beyni, bir tek insanoglunda olduguna gore; Allah bir kavram olarak; insanoglunun beyninin fonksiyonu dusuncesinin, bir yaratimi olmuyor mu?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Rabbimiz Allah'u Teala bazı Hadislerinde Biz Ve bazılarında İse Ben olarak belirtmiştir.Bunlar Şu şekilde İzah edilebilir.
Örnek Olarak;
"Ey İsrailoğulları! Size ihsan ettiğim nimetlerimi hatırlayın ve son peygambere iman edeceğinize dair Bana verdiğiniz sözü yerine getirin ki, Ben de size verdiğim sözü yerine getirip mükâfatınızı vereyimhttp://www.mumsema.com/images/smilies/nokta.gif Ve sadece Benden korkunhttp://www.mumsema.com/images/smilies/nokta.gif"
Dikkat etmek gerekirse Burada
İhsan Ettiğim.
Nimetlerimi hatırlayın.
Mükafatınızı vereyim
benden korkun
İfadelerinden yola çıkarak,Doğrudan ALLAH'U TEALA nın Zatı ile alakadar olduğu ve arada Hiçbir aracının bulunmadığı yönünde ''BEN'' kullanmıştır.
Velakin bazı hadislerinde ise ''BİZ''olarak ifade etmiştir.Buna örnek ise;
Az öncede verdiğim gibi
''biz insanları ve cinleri ancak bize kulluk etsinler diye yarattık''
Burada Ne anlaşılır diye sorsam,''Ataist arkadaşlar Direk kafalarına yatan ALLAH Çoğul varlıktır demekki''derler.hayır yanlış
DOĞRUSU;
Rabbimiz burada yaratırkende bir aracıya gerek duymuş o yüzden Biz Demiş olabilir.
Veyahut burada Kendisine ''saygınlık'' için ''BİZ'' demiş olabilir.
Şimdi arkadaşlar işin ehemmiyetinin farkında olmayışınız Elbette yine tekrarlamak zorunda kaldığım klasikde olsa tekrarlama gereksinimi duyduğum ''DECCAL'' ve onun yardımcıları şeytan yüzündendir.
VE emin olun ki;Kıyamet alametlerinden biride bu sizlerin yaptığıdır.
Şimdi Sizler Allah'a İnanmıyorsunuz.Bunu Açık açık itiraf ediyorsunuz.Herhangi bir inkarda yok ortada Bu belli.
Yahu ciddi anlamda Hiç görmüyormusunuz.
Örnekleri sıralama ile bitiremem ki.Ama yinede vereyim 3-5 örnek.
Allah Diyen kargayı Bir çoğunuz izlemiştir.İzlemeyenler için Link bile verebilirim.
veya;
hac sırasında bulutların Oluşturduğu ''ALLAH'' C.C yazısını Hiçmi herhangi bir yerde görmediniz.Diyelim ki İnternette görmediniz Hiçmi amcanız,dayınız onların yakınları veya onlarında yakınları Bu vesileye tanık olmadılar.
veya;
karpız çekirdeğinin üzerindeki ''ALLAH''yazıları
Bunlara hiçbi birinizin akrabası eşi,dostu tanık olmadı...
Yine yorum yapacak arkadaşların Yorumlarını şimdiden görebiliyorum ve yazayım aşağıda
ALLAH DİYEN KARGA
orada karga ''ALLAH'' demiyor sadece ağzını oynatıyor ve bazı bilgisayar proğramları tarafından Ona ''ALLAH'' dedirtiliyor.
HAC'DA BULUTLAR İLE BELİREN ''ALLAH'' YAZISI
Tamamen tesadüf.Olabilir Kimi zamanda; Aslan,kaplan,ayı,kuş,böcek gibi hayvanlarda çıkıyor.
KARPUZ ÇEKİRDEĞİNDEKİ ''ALLAH'' YAZISI
Photoshop yapılmış abi besbelli...
Tabiki bunları böyle nitelendireceksiniz ve yorumlayacaksınız.Çünkü İnsanlar derecelidir.Herkez RABBİMİZE insansa Cehennemi kim dolduracak değilmi.O zaman arada bir sınıf olmaz ve Cennet-cehennem Boşuna yaratılmış olurdu.
SAYGILARIMLA...
''biz insanları ve cinleri ancak bize kulluk etsinler diye yarattık''
Burada Ne anlaşılır diye sorsam,''Ataist arkadaşlar Direk kafalarına yatan ALLAH Çoğul varlıktır demekki''derler.hayır yanlış
...
Siz hiç tevrat okudunuzmu? O kitaptada tanrı ifadelerinde "biz" der.
Birde kuranın kötü bir tevrat kopyası olduğunu hiç düşündünüzmü?
Sayın Egnostikim
Kuran-ı Kerimde Bazı ayetler Vardır ki Şunları dile getirir.
Biz Diğer gönderdiğimiz kitaplara inanıp iman etmedikleri için ve değiştirdikleri için Kuran-ı kerimi gönderdik.Ve kıyamet gününe kadar o Allah'ın koruması altındadır.
Şimdi aslında ayet böyle değil.Kimi ayetlerin birleşimi budur.Ayeti tam yazılış biçimi ile yazmadım.
Siz diyorsunuz ki Kuran,tevratın tam bir kopyasıdır.Bunu insanlar güler canım kardeşim.
Kuran Tevrattan sonra gönderilmiştir.Nitekim Değiştirilmediğinin Tek Sebebide başka bir peygamberin gelmemiş olmasıdır.Eğer kuran Dediğiniz gibi değiştirilmiş olsaydı Emin olun Rabbimiz 1 peygamber daha göndermiş olacakdı.
Şimdi inandıklarınız ciddi anlamda boş şeyler.Şimdi Diyorsunuz ki ataist'iz
Ataist Neye inanır.Sadece Görebildiği varlıklara
O halde Aklınız yoktur.Lakin var derseniz Bana bunu göstermeniz gerekir.
Diyelim ki aklınızı bana gösterdiniz.Ki gösteremezsiniz De ve ben bunu kabul ettim.
O halde sizin anneniz ve babanız sizin gerçek anne ve babanız olduğuna ne kadar eminsiniz.
Diyeceksiniz Ki zaten sizler genellikle Bilimsel deneyleri ön plana çıkararsınız Buradan anlaşılacağı gibi son Soruya cevaben Şunları söyleyeceksiniz.
ee ''DNA''Diye bir araştırma kavramı var.Buradan anne ve babalarımızın bizim kesin anne ve babalarımız olduğunu anlarız.
Bende bu hususta şunları söylerim.''DNA'' bilimselliği ne kadar doğru.Ben inanmıyorum
DNA nın var olmadığını size sonuna kadar savunurum Kimsede bana ispatlayamaz.
Aynen 2x2 nin 4 olduğunu savunamayacağınız gibi.Çünkü orada cevap olarak velin 4 ün bile bir sayı olduğuna inanmıyorum.
benim inancıma göre eğer 2 diye bir sayı varsa ve gerçekten bütün herşey sayılara ve Bilimselliğe dayanan bir takım düşünceler ise
Ben insanların ortaya koydukları ''2''kavramına da inanmıyorum.
Lakin bana göre 2x2=4 değildir.bana göre;
elma x armut =hıyardır
kanıtlayabilirmisiniz.Ben inanmadıkdan sonra neyi neye kanıtlayacaksınız ki.
Şimdi desem ki bana BİNG BANG olayını açıklayın.Onada bir kulp bulup şunu söyleyeceksiniz.
Tamam işte uzay herzaman vardı içindede 1 güneş vardı.O güneş Büyük patlama(BİNG BANG) i yaratıp daha sonra dünyayı oluşturup sonrada o dünyada bir takım canlanmalar oldu vs.vs derken hayvanlar,agaçlar,oksijen,Meydana geldi.daha sonra bunların dışkıları birbirine karışarak vs gibi örneklerle insan meydana geldi deyip yine bir yaratıcıyı yok sayıp bir evrim geçirdiğimizi kanıtlamaya çalışacaksınız.
saygılarımla...
:D:D e o zaman sende allahın varlığını kanıtla, kurandaki ayetleri kanıtla. e sen başka alemdesin galiba. öyle kafana göre sayıyorsun. ama kendi inancının da elle tutulur bir kanıtı yok :)
Sayın Think
Mantıklı düşündüğümde bile kuran'ın mücizelerini görebiliyorum.Kuran Senin hayatında olup biten herşeyi görmüştür.Bana söylermisiniz Rüzgarın çiftleştirmeye yaradığı 1400 yıl önce nasıl incelendide biliniyordu.
Senin söylediğin tamamen ''MAYDONOZ DEMET DEMET,BİZE GEL BAZI BAZI''
bu cümlede ne derece anlatım bozukluğu varsa senin cümlendede o kadar bozukluk var.
Sayın Kurtcan, hepimizin öznel gerçeklikleri vardır ve bizim dışımızda da nesnel gerçeklikler. Bilim öznel gerçekliklerimiz ile nesnel gerçekler arasında ilişki kurmamızı sağlar, test eder onaylar yada bizim yanılsamalarımızı düzeltir vs.
Bırakın evrimi büyük patlamayı falan bir kenara. Siz idealist düşünceyi temsil ediyorsunuz. Bense materyalistim. Kendi algılarımın yani öznel gerçeklerimin yansıma yanılsama olduğunu kabul ediyorum siz etmiyorsunuz. Ben yanılsama içinde olabileceğimi kabul ederek bilime baş vuruyorum ve test et diyorum.
DNA ve matematik ile ilgili düşünceleriniz beni şaşırttı doğrusu. Bakın bu gün insanoğlu dünyadan falan milyon km öteye bir uzay sondası yada makine yollarken yaptığı matematik, fizik hesaplama ile bunu başarıyorsa bullandığı bilimsel yolların doğru olduğunu en büyük delilidir.
Yani atıyorum, mars'a sonda yollayacağız. Mars gezegeni gözle gözlemlenir ve orada parlak minik bir gök cismi olarak öznel gerçekliğimizde yer alır. Bu gerçeklik içinde gezegenin sıcaklığı büyüklüğü gibi vasıfları mevcuttur. Fakat bu öznel gerçeklik verileri ile asla bu gezegene yolculuk yapılamaz. bir sürü karmaşık fizik yöntemlerle yörünge hesabı yapılır uzaklık hesaplanır, yakıt, süre, inişle ilgili binlerce hesaplama yapılıp işe koyulunur ve pratiğe iş döküldüğünde yani uzay aracı oraya indiğinde yaptığımız tüm hesaplamaların doğru olduğu anlaşılır.
Şimdi bu saatten sonra hiç kimsenin bilimin bu yolculuk için yaptığı işe karşı düşüncesi olamaz, bilim ispatı ortaya koymuştur.
İnanmadığınız DNA üzerinde yapılan çalışmalarla canlıların biçim, renk vs. gibi özelliklerini değiştirmeye başladılar. Bunun anlamı bir zamanlar DNA eğer kafada bir fikir idiyse şu andan sonra gayet nesnel somut bir gerçek olmuş demektir. Bilim adamları sanal bir molekül üzerinde oynamış olamazlar.
Akıl soyuttur tıpkı kafanızdaki tanrı gibi. Soyuttan somut pratiklere nasıl varıyorsunuz ben anlamakta zorlanırım.
Zihin fikirleri üretir fakat bunların nesnel gerçekliği olmaya bilir ve zihin yada ruh dediğiniz şey maddeye bağlıdır. Maddeyi yok saydığınızda ne zihin kalır ne fikir ne irade ne eylem ve gerçekler.
Bana siz sanki hayal dünyasında yaşıyormuşsunuz gibi geldi. Yada böyle mutlu olduğunuz için gerçek dünyaya kendinizi kapatmışsınız.
Ben sizi bir şeye inandırmaya çalışmıyorum fakat belkide siz bu forumda bir şeyler aramak için varsınız. zaten bilim ile iman hiç bir zaman anlaşamaz. Ya bilirsiniz yada inanırsınız. Tabi bilerek iman etmekte mümkün. Fakat siz bilmeden kör iman içindesiniz gibi.
Neyse bu başlık bu tartışmanın yeri değil. Sizi İslam forumuna beklerim. Orada devam ederiz.
arkadaşım şu forumu biraz oku; 17-18 yaşın taze mümin hevesiyle dalmışsın konuya... o saydığın sana göre mucize olan meselelere dair ayrı ayrı konu başlıkları mevcut, önce biraz oku bakalım ne demiş bu ateistler..
DNA ve matematik ile ilgili düşünceleriniz beni şaşırttı doğrusu. Bakın bu gün insanoğlu dünyadan falan milyon km öteye bir uzay sondası yada makine yollarken yaptığı matematik, fizik hesaplama ile bunu başarıyorsa bullandığı bilimsel yolların doğru olduğunu en büyük delilidir.
Yani atıyorum, mars'a sonda yollayacağız. Mars gezegeni gözle gözlemlenir ve orada parlak minik bir gök cismi olarak öznel gerçekliğimizde yer alır. Bu gerçeklik içinde gezegenin sıcaklığı büyüklüğü gibi vasıfları mevcuttur. Fakat bu öznel gerçeklik verileri ile asla bu gezegene yolculuk yapılamaz. bir sürü karmaşık fizik yöntemlerle yörünge hesabı yapılır uzaklık hesaplanır, yakıt, süre, inişle ilgili binlerce hesaplama yapılıp işe koyulunur ve pratiğe iş döküldüğünde yani uzay aracı oraya indiğinde yaptığımız tüm hesaplamaların doğru olduğu anlaşılır.
Şimdi arkadaş bunu yazmış söylediklerindede Bilim İçin haklı olabilir.Benim sorum Şu Sizler bu gözlemlediklerinizi Çok büyük araştırma merkezlerinde yapılan kocaman kocaman teleskoplar ile gözlenlenir.
Diyorum ki arkadaş 1400 yıl önce teleskopmu vardı ki. Bizlere güneşin yörüngesinden,ayın uzaklığından,güneşin çekim kuvvetinden,dünyanın dönüş hızından bahsetmiştir...
O halde sallamışlar tutmuş dimi :)
Şimdi arkadaş bunu yazmış söylediklerindede Bilim İçin haklı olabilir.Benim sorum Şu Sizler bu gözlemlediklerinizi Çok büyük araştırma merkezlerinde yapılan kocaman kocaman teleskoplar ile gözlenlenir.
Benim için bu ifade yeterlidir ve sizde kendinizi yanlışlamış oldunuz bu şekilde. Kuran ve islam ilgi alanım değil.
Saygılar
emperrordiablo
30-07-2010, 16:46
Diyorum ki arkadaş 1400 yıl önce teleskopmu vardı ki. Bizlere güneşin yörüngesinden,ayın uzaklığından,güneşin çekim kuvvetinden,dünyanın dönüş hızından bahsetmiştir...
O halde sallamışlar tutmuş dimi :)
Ya sen ne taze bir saf müminsin öyle etinin kokusu buradan burnuma dayandı :) Lezzetin aşikar ...
Soru 1)Güneşin yörüngesinden bahsedebilir misiniz?Bilimsel cümleler kurarken bilimsel cümlenin doğru ifade edilmiş olması gerekir acaba burada bir ifade yanlışlığı mı var yoksa koca bir cahiliyet mi yatıyor?Eğer cahiliyet ise,buradan sonra ki hiç bir yazdığımı zaten dikkate almayınız,neyse soruya döneyim basit bir soru.Güneşin yörüngesinden bahseder misin?
Soru 2)Ayın uzaklığından bahseden net ayeti bana buraya alıntı yaparak yazar mısınız?Merak ettim.Birde hangi uzaklığını yazar bu ayette?Muhammed ayı ikiye böldükten sonra ki mi yoksa önce ki mi?Yoksa değişmemiş midir?Bu uzaklık kuran-a göre .Ayı iki ye böldükten sonra.
Soru 3)Güneşin çekim kuvveti ve dünyanın dönüş hızını yazan ayeti bana yazar mısınız?Alıntı yaparak.
Soru 4)Hangi insanlığa yol gösteren kitapta yazarın cinsel hayatını düzene koyan kurallar yazılmıştır,bana bir örneğini daha gösterebilir misiniz?Dünyada?Gösteremezsiniz çünkü Kuran emsalsiz değil mi?
Soru 5)Nebe Suresi 32.ayetteki evrenselliği bana izah edebilir misiniz?
Son sorum da şu
Soru 6)Dünyanın dönüş hızını batılı bilim adamları bulmuştur,bundan ziyade dünyanın yuvarlak olduğunu Galile söylemiş bu yüzden darağacına gitmiştir.Eski alimler mi Kuran-ı okumayı iyi beceremedi ki onlar bilmiyordu bunu,yoksa bunlar bulunduktan sonra mı lan şöylede bir ayet var buraya sıvarsam çok da yakışır kendi doğrularıma da dayanak yapmış olurum dendi acaba_?
şimdilik bu kadar...
emperrordiablo
30-07-2010, 16:56
Ayrıca Not : Size Kuran-ı Kerim tevratın kopyasıdır deniyor,diyorsunuz ki gene kaynak olarak Kuran-ı Kerim'i gösterip bu kitap tarafımızdan korunmaya alınmıştır değiştirilemez,belki tevratta da aynısı yazıyor okudunuz mu tevratı.Sonra Gılgamış destanını okudunuz mu baktınız mı ilyada ve odessa da ne anlatır ne kuran ne tevrat daha yer yüzünde yokken yazılmış destanlar bunlar.Bu destanlardan alıntıların tevrattan kurana geçip geçmediğini önce araştırıp bir öğrenin.Bilmiyorsunuz ki saplanıp kalmışsınız tek bir kaynağa.Bir teziniz var hararetle savunuyorsunuz ama anti tezinde ne söyleniyor umrunuzda değil.
Sonra:Gidip Libya da okunan bir Kuran-ı Kerim nüshası bulun kendinize bakın bakalım bizim elimizdeki ile aynı mı,ben iddaa ediyorum değil...
emperrordiablo
30-07-2010, 18:27
Şimdi yukarıda benden beyin ile ayet isteyen arkadaş hemen atlayacak olaya ve diyecekki;BEN BURADA BEYİN İLE İLGİLİ BİR AYET GÖREMİYORUM
Dedimi böyle bir şey hemen atlayıp_?Bizim yerimize sorup bizim yerimize cevap veriyorsunuz sizin yazınızın altına yazdığım hiç bir şeye cevap yazmıyorsunuz nedense,içlerinden dişinize göre olanı mı seçiyorsunuz sadece.Derdiniz ego tatmini mi===?
Şimdi Diyorsunuz ki Kur'an-ı kerim Birileri tarafından yazılmış insanları aldatma üzerine kurulmuş bir kitaptır.Dolayısı ile bazılarınız ise şunu söylemeye çalışıyorlar
Biz bir şey söylemeye çalışmıyoruz siz çalışıyorsunuz!
KUR'AN-ı Kerim'i Muhammad (SAV) yazmıştır.Tabi bu zatı muhteremler (SAV) kullanmazlar direk.Muhammad derler.Neyse
Peki Diyelim ki Bunu EFENDİMİZ(SAV) yazmıştır.İyide Arkadaş Beyni olan bir kişi Sorar yahu bu bir insan parmaklarından ve aklından çıkmışsa 1.400 sene önceki bir kitapda bu güne dair bir çok olay nasıl vukuu buluyor.
Bu yazdığıma cevaben şunları söyleyeceklerdir.
Gene biz değil siz söylüyorsunuz ???
Olan olaylar tamamen rastlantısaldır gerçekle hiçbir ilgisi yoktur...
İyide aga biri rastlantısal,ikisi rastlantısal..Yüzüde rastlantısal olamaz ya..Hangi olaylar???
Diyorki Kitabımız Kuran-ı kerimde
FIRAT NEHRİ DURDURULMADIKÇA KIYAMET KOPMAZ
Durdurulmadımı.Durdurulmadı diyenler varsa çıksın ortaya.Fırat nehri yapılan keban barajı ile önü kesilip durdurulmadımı.
Şimdi arkadaşlar buna bir baraj yapmakla alametmi olurmuş diyeceklerdir.varsın desinler.
Önemli olan fırat Nehrinin durdurulup suyunun kesilmesi Değil.Kuran-ı Kerimin bunu 1.400 Yıl öncesinden nasıl bildiğidir.
Şimdi yine polemik yaratacak olan arkadaşların Soruları şu şekilde olacaktır.Koptu mu peki?
SORU:Kuranı kerim zaman zaman değiştirilmiştir.Keban barajı kurulupda,fırat nehririn suyunun kesilmesinden sonra Kuran-ı kerime yazılmış,aktarılmış ve insanları bu şekilde kandırmışlardır.. böyle bir soru sormadık forumda da yok.HAngi zeka düzeyinde insanlarla muhattapsanız onlarla tartışın.Kuran'ı kerimin değiştirildiğini görmek için baraj falan gerekmez bütün kitap ve hikaye tek bir kelime ile başlar ikra peki ikra suresi kaçıncı suredir?Birinci sure olması gerekmez mi?Neden değil?
Şimdi burada Bulunan arkadaşlarımızdan Bir çoğu ''Sn TURAN DURSUN'u'' bir yol gösterici ışık olarak görmektedirler.
Şimdi Sn Turan Dursun'u Bir araştırmaya kalksam Ki bundan önce hiç araştırmaya laik biri bulmadığım için incelemedim bile.kesinlikle bir gün bir yerde ''Siyonistler,masonlar,Satanistler vb..'' Bir çok saçma düşüncelere mensup kişilerle konuştuğunu kayıtlarda varsa görebilirim.TURAN DURSUN'a Sayın diye hisap ettiğime aldanmayın.Sayın dememin nedeni gerçekten Bu kadar insanı Yoldan çıkarabilmişse,kandırmacalara ve ''DECCAL''in istediği yöne çevirebilmişse Ve bunlar Düne kadar müslümanım Diye geçinenlerse Bu adamı Canı gönülden tebrik Ettiğim için ''SAYIN''diyorum....
Turan Dursun zurnanın zırt dediği yerdir bu argümanlar içinde islam dini ve turan dursun en küçük noktadır belki de ona gelene kadar Dawkins ,Carl Sagan,Futuyama ,Hawking ,Einstein gibi dünya da ki en önemli bilim adamları bize değil ışık :D gözünüzün içine bile sokmuştur gerçeği....
Şimdi Bazı Beyinsiz gruplarda Kuran-I Kerimde Bulunan Hadisleri,ayetleri ve bir çok benzeri yazıları çelişkili bulduklarını iddia ediyorlar.
Burdan sonrasına ise cevap bile vermeyeceğim :D bana kuranda yazılmış bir hadis gösterebilirseniz tamam diyeceğim bu kadar boş bu kadar cahil cühela ve at gözlüğü ile dünyaya bakan birini tartışıp bu satırları yazdığım için hicap duymaktayım , gözüm gitsene bir ışık evine neyine sen.Ne işin var bu forumda???
Diyorlar ki;
Muhammed (SAV) 9 yaşındaki bir kızla evlendi Ve cinsel İsteğini(egosunu) tatmin etti.Bir Peygamber bunu yaparmı.Yapıyorsa Biz neden ''MUHAMMED''e inanalım.
Şimdi Bu cümleyi kurmak için arkadaş çok uğraşmış sanırım.Sanki kuran'da bir açık bulmuş gibide hemen atlamış üstüne.belli ki Müslümanım Dediği zamanlarda Bille Allah' a inanmıyormuş Yani resmen bir münafık.
Gel Gelelim Sorusunun Cevabına;
Ey Akılsızın Akılsızı Ademoğlu insan
1.sen 9 Yaşındaki Bir kızın Evlenemeyeceğini Şu an içerisinde Yaşadığın Devletin Yasalarına göre konuşma iradesine nereden kapılıverdin.
2.O zamanın coğrafi şartlarını ve Fiziki Özelliklerini((((Coğrafyanın insan fiziğine evrim olmayan bir dünyada adaptasyon vb.de olmadan nasıl şekil verdiğini de merak ettim,dağlar denize dikse kızlar 9 yaşında gelin olur mu yani bumudur?)))) Nerden biliyorsunda Bu cümleleri Böyle Kanıtlar Sunmadan Ortalığa Savuru veriyorsun.
(((((((((( Varsan çarp diyorum sadece))))))))))
İnadına hayattayım :)
emperrordiablo
30-07-2010, 21:31
Son olarak o kadar dar kafalısınız ki hala dünyaya kendi belirlediğiniz çerçeveden bakıp bizleri kendi kalıbınız içerisinde şekillendirmeye çalışmaktasınız.Bir zamanlar müslümanım diyen ateistler yok inanırken inançsız olan ateistler yok turan dursun kesin siyonistmiş kesin masonistmiş falanmış :) Filanmış.Senin siyonist dediğin dünya görüşünü ortaya atan insanların inandığı bir yaradılışcılık masalını işine gelince yiyorken bizler bilimin ışığında aradık her zaman hayatın sırlarını.Turan Dursun'a gelince.Siyonist'di mason du satanist'di de o yüzden bu kadar rahatsız etti islami çevreleri ve o yüzdenmi hayvan sürüsü gibi hareket eden islami terör örgütlerinden birinin kurbanı oldu!Bir söylesene bana hangi siyonist dünya üzerinde İbda C tarafından öldürebilmiş?O kadar güçlü mü bu örgüt yaw?
Neyse hiç bir zaman islam dini mensubu olmadım çocukluğum ve kendimi bildiğim ilk zamanlar dahil hiç bir zaman da müslümanım demedim!Bir kimlik olarak bu pis arap milliyetçiliğinin fetişist sex manyağı arapların inancının peşinden gitmedim!Şimdi ne diyeceksiniz?Bendemi masonum?Kesin israilliyim ben bu forumu bölmek için yazıyorum bunca şeyi :) Einstein zaten yahudi idi,Hawking ona keza,Dawkins satılmıştır Carl SAGAN desen oda siyonist , Futuyama da budisttir kesin :) Yazdığım kocakoca gerçeklerin küçük beyin hücrelerinize sığacağını sanmam ama sayfa dolusu yazıp bir şey yazdığınızı sanıyorsunuz ya cümle cümle cevap verdim ki :=)Aslında çok komik yazıyorsunuz.Bu arada değerinizi bilin çok az ateist sizi bu forumda böylesine ciddiye alır ve bu kadar ince cevaplar yazar :) Çünkü gerçekten komiksiniz!
One Minute
15-08-2010, 02:59
Daha mÜslümanlığı öğrenmeden,ateizm kitabı okumaya başlarsanki doğal olarak bilmediğin inançtan dinsizliğe doğru uçuruma yuvarlanırsın..
emperrordiablo
15-08-2010, 04:39
Daha mÜslümanlığı öğrenmeden,ateizm kitabı okumaya başlarsanki doğal olarak bilmediğin inançtan dinsizliğe doğru uçuruma yuvarlanırsın..
Bu cümle bana mı keep away için mi anlamadım lakin keep away için söylenebilecek bir mantık taşımadığından üstüme alıp cevap verme gereği duydum.Keep away kendi açtığı bu başlıkta ilk olarak islamı öğrenme gayreti içinde olup oruç tuttuğunu vs.Anlatmış zaten...
Neyse İslamı tartıştığım onca başlıkta neyi ne kadar bildiğimi yeterince ortaya koyduğuma inanıyorum,daha önce yazdığım mezhepler ile ilgili bir başlığa binayen bu düşünceyi ortaya koyup islamı bilmediğimi zikrediyorsanız gene yanılgıdasınız,ben bilgi eksikliğim olan lokal bir konu üstünde tartışıp bilgi almaya çalışıyordum sadece,ama islamı mezhepler ekseninde tartmak zaten kendi içinde tutarsızlıktır,önce kuran vardı ki bildiğim her şeyi onu refere ederek cevap veriyor yada ortaya bir tez olarak sunuyorum,mezheplerin oluşacağı herşeyi gören bilen duyan allah tarafından önceden ön görülmemiş olsa gerek ki bununla ilgili tek bir ayet yok...
Safkan Ateistim sözümden bunu çıkarıyorsanız da aynı mantıktan hareketle ben de sizi itham edebilirim,daha ateizmi bilmeden ahkam kesiyorsunuz o halde...
Lakin son tahlilde ateizmin ne yazık ki bir kitabı , pragmatik bir yanı yada dogmaları yoktur,ateistlerin yazdığı inanç felsefesi üzerine değişik kitaplar bulunabilir,ama hiçbiri salt ateizm için bir referans değildir,çünkü ateizm sizi prangaya alan sistematik bir düşünsel stratejiye manevi ve karşı konulmaz bir mana bindirme çabasında insanları egosal amaçla peşinde sürükleme ve gütme mantığı taşımaz...
Son Not:"Uçurumları sevenin kanatları olmalı"F.Nietzsche
Uçmayı biliyorum demek ki.Yapıyorum...
yalcinsahin1
16-08-2010, 14:11
Merhaba değerli dostlar. Sitenizi çoktandır biliyordum fakat üye olmak bu günlere rastgeldi. Uzatmadan hikayeye geçeyim.
Ailem tarafından hiçbir dini baskı görmedim, yaşamımı asla dine göre düzenlemedim ve dini sadece moral için kullanıyordum. Fakat geçen senenin yazı çeşitli etkenlerden dolayı sürrealistliğim canlandı ve dini öğrenmeye başlamamla bu durum değişti. İlkten Sünni İslam'la başladım ve oruç tutmaya karar verdim, 30 ramazan oruç tutup Nihat Hatipoğlu dinledim. Dini duygu ve düşüncelerim bende epey etkin olmaya başlamıştı. Okullar açıldığında bunun etkisiyle namaza da başladım ve içimi bir nebze rahatlattım, zira borcum gittikçe azalıyordu Allah'a karşı.
Ardından tam bir Müslüman olmak için fikirsel anlamda da bilgilenmeye başladım, kısa zaman içinde Harun Yahya'yı tanıdım ve onun her fikrini savunan bir destekçisi oldum. Harun Yahya vesilesiyle tabii ki dinsiz düşüncelerle de karşılaştım. Dinim doğru olduğundan dinsiz düşünceleri de çekinmeden irdelemeye başladım ve dinsiz forumları objektif olarak gezmeye başladım. Fikirsel meseleleri tam bilmediğimden Allah'a havale edip kolayca sıyrılabiliyordum fakat duygusal olarak dini düşüncelerin acımasızlığından fazlaca etkileniyordum. O sıralar sosyalist düşünceye yakın olduğumdan Che'nin nasıl cehenneme layık biri olduğunu düşünmeden edemiyordum. Ardından Atatürk'ün de dinsiz olduğunu öğrenince çok sarsıldım. Bu adamların cehenneme gitmemesi gerekiyordu ve ben de yavaş yavaş inançsızlara hak vermeye başlamıştım. Fakat küfre girmeyeyim diye sadece mantıklı demekle yetiniyordum.
Bu olaylar sonrası Muhammed'in hayatını inelemeye ve birçok yanını eleştirmeye başladım, hemen sonrası tövbe ediyordum ama artık bir şeylerin farkına varmıştım. Birkaç ay daha bu evre devam ettikten sonra sünneti reddedip siyeri inkar ettim. Reformist olmak, sadece Kuran diyebilmek mürtedin katli meselelerinden sonra beni çok rahatlattı. Ama bu, Allah çok merhametli ve Kuran tertemiz bir kitap demek olmuyordu... Bunu çok iyi biliyordum ve araştırmaktan korkmaya başlamıştım. Her gün 5-6 saat dinsiz forumlarda zaman geçiriyor, makale okuyor ve belgesel izliyordum. İki hafta civarı araştırmalara son verip "Müslüman'ım işte gerisini boş ver" düşüncesinde kalmaya çalıştım fakat bunu da kabul edemedim. O günden sonra kendime dürüst olup her şeyi korkusuzca yorumlamak için kendime söz verdim. Nasıl ki "dinim doğruysa imanım artar" düşüncesinle yola çıkabilmişsem "din doğruysa kendini tüm bu iddialardan kurtarır" düşüncesi de yarı yoldan devam edebilmemi sağladı. Yavaş yavaş dini reddetmeye başladım ama korkularım da beni bırakmıyordu. "Ya varsa, ya ölürsem o zaman ne olacak" gibi düşünceler beni mahvediyordu fakat araştırmam asla durmuyordu ve sonu yeniden dine girmek olan kısa süreli inançsızlıklar yaşıyordum. O dönemi de öğrendiğim meseleleri her karşılaştığım bilgili Müslümanla tartışarak ve onların ne hallere düştüğünü görüp geçmeyi başardım ve korkularımı en aza indirgedim. Namaza başlayışımdan 8 ay sonra kendimi inançsız olarak tanımlamaya başladım ve o günden bu güne endişelerim gittikçe azalıyor.
17 yaşımda yaşadığım bu 8-10 aylık süreç sonucu kendimi agnostik olarak tanımlamaya başladım ve tanrı fikrinin saçma olduğunu düşünüyorum. Yanlız bu düşüncelerim ne kadar hakim olursa olsun şu sözde cehennem korkusunu aklımdan tamamen yok edebilmiş değilim. Ama biliyorum ki her şey kişide bitiyor ve ben de bu forumda bunun için çaba sarfedeceğim.
Sen bu tespitleri yaparken yani ALLAH insanı değil insan ALLAH ı yarattı tespitinde bulunurken hiç sordunmu ki kendine bunları düşünmeme ve karar vermemde faydalı olan aklımı ve beynimi bana kim verdi diye? dilimin üzerindeki milyonlarca sinir ile tatlıyı ekşiyi acıyı beynin ayrı ayrı yerlerine gönderen bir kablolu ağ sistemini,yediğim yemeği içtiğim suyu vücudumda depolayıp ihtiyaç anında kullanan elim kesildiğinde orada hemen pıhtılaşıp kanayan yeri tıkayan bir mantar görevi gören kanın ileride olaki kalp ameliyatı olursam bacağıma yerleştirilen yeden damarı gerektiğinde çıkarılıp kullanılsın diye oraya yerleştiren.gece ben uyurken bilincimi yerinde alan ama vücud fonksiyonlarımı nefes alıp vermemi yahut kalp atışlarımı düzenleyen gözlerimi o çukurlara yerleştiren içine toz kaçmasın diye kirpikleri oraya ince bir şekilde koayan ve onlar yansa yahut kazınsa yerine çıkacak kılların yine aynı boyda kalmasını sağlayan daha fazla uzayıp görüşüme engel olmamasını sağlayan yediğim kocaman bir bifteği asit ile eriten ama kendide etten olduğu halde kendi asidiyle kendini eritmeyen bir miğdeyi oraya yerleştiren,sıvılardan ve katı yemekten istediklerini aldıktan sonra gerisini ben hiç takip etmediğim yönlendirmediğim halde bağırsaklara gönderen ve depo doldu boşaltma zamanın geldi diye ikaz veren alarm sistemini ve bu sistemin hiç arıza vermediğini hep uyardığını,kolun kırıldığında oraya yama yapıp eskisinden daha sağlam bir ek yapıldığını nefes alıp vermek ile hoş ve pis kokuları ayırt edip bunu beyninin çeşitli yerlerine ileten duymanı sağlayan kulağın ve burnundan aldığın nefesteki tozları temizleyip akciğerlerine gitmeden filtrelerden geçtiğini ve tüm bunların haricinde testislerinde sana ait olan boy,ırk ve genetik özelliklerini bir sıvı içerisinde saklayıp onu vücudundan dışarı attığında hemen dışarı ortama ayak uyduramayıp öldüklerini bildiğin spermi ve kadınların gözüne hoş gelmesini sağlayan hormonlarını ve çocuk sahibi olduğunda ona duyduğun sevgi his ve heyecanı hiç tereddüt etmeden onun için seve seve canını vereceğini,vücudun için gerekli vitaminleri meyvelerde proteinleri sebze ve ette sana sunan. senin hiç bir şey bilmez ve savunmasız bir şekilde dünyaya getiren anne ve babanın merhametiyle büyüten sonra seni tekrar eski güçcüz haline ihtiyarlığa sürükleyecek olan ve tüm bu oksijen su güneşten aldığın d vitaminlerini kışın soğukta çıkarıp kullanmanı sağlayan mekanizmanı sen mi yarattın? gökyüzünü ve yerde sana lazım olan madenleri dünyada bulunmamasına rağmen uzaydan sana gönderilen ve senin için çeşitli eşyalar yapabilmen için demiri gönderen,petrolü bulup ondan plastik eşyalar yapmanı akaryakıt olarak kullanıp çok uzak mesafeleri kolay şekilde gidip gelmeni sağlayan toprak altında kömürü ve gökyüzünü yedi katman olarak düzenleyip kuran sana güneşin zararlı ışınları gelmesin diye ona koruyucu bir kalkan koyan,uzaydaki başı boş göktaşlarının dünyaya çarpmasını önleyen manyetik kalkanı yapan onu boşlukta tutan ve ona güneşin etrafında tur attıran ısısını ve güneşe olan uzaklığını ayarlayan kışın kuru toprakta içi sulu karpuzu tamda suya en çok ihtiyacın olduğu mevsimde yaratan ama suyun içinde yetiştiripte taş gibi sert pirinç nimetini yaratan,güneşin hiç bir yakıt istasyonundan akaryakıt almadan belkide trilyonlarca senedir yandığını yaşadığın dünyanın halen altında sıcak lavlar olmasını kuzey ve güney kutbundaki buzulların ve dağların bu şiddetle dünya dönerken denge ağırlıkları olduklarını ve bunun senin dünyanın tüm insanlığın atılarını temizleyebilmesi için dörtte üçünün su ile donatıldığının ve bu suyun temizleme özelliği olduğunu hiç mi düşünmeden sümerlerin kitabını kabul ettinde islamı terk ettin. bunları hiç düşünmedin mi?dünyaya zaten gelen 125.000 peygamberin hatta sümerlerden çok çok çok daha evvel gelen peygamberlerin 4 ciltli büyük kutsal kitap haricinde elleri boş hiç bir duyurusuz mu geldiğini sümerlerin o ayetleri onlardan duyup kayıt altına aldıklarını düşünemedin? sen vallahi kendi hayatına büyük kötülük ettin kardeşim. tüm bunları tekrar düşün ALLAH ın verdiği ve nezaman ansızın hiç beklemediğimiz bir zamanda ecel gelmeden bir daha konuları gözden geçir.........bu kadar tesadüf olması mümkün değildir........saygılar
emperrordiablo
17-08-2010, 03:12
Sen bu tespitleri yaparken yani ALLAH insanı değil insan ALLAH ı yarattı tespitinde bulunurken hiç sordunmu ki kendine bunları düşünmeme ve karar vermemde faydalı olan aklımı ve beynimi bana kim verdi diye? dilimin üzerindeki milyonlarca sinir ile tatlıyı ekşiyi acıyı beynin ayrı ayrı yerlerine gönderen bir kablolu ağ sistemini,yediğim yemeği içtiğim suyu vücudumda depolayıp ihtiyaç anında kullanan elim kesildiğinde orada hemen pıhtılaşıp kanayan yeri tıkayan bir mantar görevi gören kanın ileride olaki kalp ameliyatı olursam bacağıma yerleştirilen yeden damarı gerektiğinde çıkarılıp kullanılsın diye oraya yerleştiren.gece ben uyurken bilincimi yerinde alan ama vücud fonksiyonlarımı nefes alıp vermemi yahut kalp atışlarımı düzenleyen gözlerimi o çukurlara yerleştiren içine toz kaçmasın diye kirpikleri oraya ince bir şekilde koayan ve onlar yansa yahut kazınsa yerine çıkacak kılların yine aynı boyda kalmasını sağlayan daha fazla uzayıp görüşüme engel olmamasını sağlayan yediğim kocaman bir bifteği asit ile eriten ama kendide etten olduğu halde kendi asidiyle kendini eritmeyen bir miğdeyi oraya yerleştiren,sıvılardan ve katı yemekten istediklerini aldıktan sonra gerisini ben hiç takip etmediğim yönlendirmediğim halde bağırsaklara gönderen ve depo doldu boşaltma zamanın geldi diye ikaz veren alarm sistemini ve bu sistemin hiç arıza vermediğini hep uyardığını,kolun kırıldığında oraya yama yapıp eskisinden daha sağlam bir ek yapıldığını nefes alıp vermek ile hoş ve pis kokuları ayırt edip bunu beyninin çeşitli yerlerine ileten duymanı sağlayan kulağın ve burnundan aldığın nefesteki tozları temizleyip akciğerlerine gitmeden filtrelerden geçtiğini ve tüm bunların haricinde testislerinde sana ait olan boy,ırk ve genetik özelliklerini bir sıvı içerisinde saklayıp onu vücudundan dışarı attığında hemen dışarı ortama ayak uyduramayıp öldüklerini bildiğin spermi ve kadınların gözüne hoş gelmesini sağlayan hormonlarını ve çocuk sahibi olduğunda ona duyduğun sevgi his ve heyecanı hiç tereddüt etmeden onun için seve seve canını vereceğini,vücudun için gerekli vitaminleri meyvelerde proteinleri sebze ve ette sana sunan. senin hiç bir şey bilmez ve savunmasız bir şekilde dünyaya getiren anne ve babanın merhametiyle büyüten sonra seni tekrar eski güçcüz haline ihtiyarlığa sürükleyecek olan ve tüm bu oksijen su güneşten aldığın d vitaminlerini kışın soğukta çıkarıp kullanmanı sağlayan mekanizmanı sen mi yarattın? gökyüzünü ve yerde sana lazım olan madenleri dünyada bulunmamasına rağmen uzaydan sana gönderilen ve senin için çeşitli eşyalar yapabilmen için demiri gönderen,petrolü bulup ondan plastik eşyalar yapmanı akaryakıt olarak kullanıp çok uzak mesafeleri kolay şekilde gidip gelmeni sağlayan toprak altında kömürü ve gökyüzünü yedi katman olarak düzenleyip kuran sana güneşin zararlı ışınları gelmesin diye ona koruyucu bir kalkan koyan,uzaydaki başı boş göktaşlarının dünyaya çarpmasını önleyen manyetik kalkanı yapan onu boşlukta tutan ve ona güneşin etrafında tur attıran ısısını ve güneşe olan uzaklığını ayarlayan kışın kuru toprakta içi sulu karpuzu tamda suya en çok ihtiyacın olduğu mevsimde yaratan ama suyun içinde yetiştiripte taş gibi sert pirinç nimetini yaratan,güneşin hiç bir yakıt istasyonundan akaryakıt almadan belkide trilyonlarca senedir yandığını yaşadığın dünyanın halen altında sıcak lavlar olmasını kuzey ve güney kutbundaki buzulların ve dağların bu şiddetle dünya dönerken denge ağırlıkları olduklarını ve bunun senin dünyanın tüm insanlığın atılarını temizleyebilmesi için dörtte üçünün su ile donatıldığının ve bu suyun temizleme özelliği olduğunu hiç mi düşünmeden sümerlerin kitabını kabul ettinde islamı terk ettin. bunları hiç düşünmedin mi?dünyaya zaten gelen 125.000 peygamberin hatta sümerlerden çok çok çok daha evvel gelen peygamberlerin 4 ciltli büyük kutsal kitap haricinde elleri boş hiç bir duyurusuz mu geldiğini sümerlerin o ayetleri onlardan duyup kayıt altına aldıklarını düşünemedin? sen vallahi kendi hayatına büyük kötülük ettin kardeşim. tüm bunları tekrar düşün ALLAH ın verdiği ve nezaman ansızın hiç beklemediğimiz bir zamanda ecel gelmeden bir daha konuları gözden geçir.........bu kadar tesadüf olması mümkün değildir........saygılar
Ovvv ne kadar bilimsel verilerle olay aydınlatıldı şimdi yahu,
Sn.Yalcin Sahin bu önermeleri çok duyduk onlarcası tartışılıyor forumda birinde fikirlerinizi daha sağlam zemine bastırarak savunursanız daha faydalı bir tartışma olacak kanaatindeyim,sorunuza gelelim , Soruyorum şimdi hiç sordun mu kendine dediğiniz binlerce soruyu,şu anda sordum...
Ok hala allahı göremiyorum karşımda ,cevap olarak o noktaya çıkmadım.Siz yardımcı olup tesadüf olabilir mi mümkün mü gibi başka bir bilinmezlikle cevap vereceğinize bunları bize allahın verdiğini ispatlarsanız sevinirim.Saygılarımla...
yazıyı yazan arkadas nerden biliyor kimin cehenneme gideceğini herkes kendinden sorumlu bu imtihanda dünyada yapılan hiçbir iyilik yada kötülük karşılıksız kalmaz
bu başlık gerçekten saçmalama yerine dönmüş.
saygılar
semihgencayla
03-10-2010, 05:05
Siz che ,ataturkun cennete mi cehennememi gidecegine karar verip sonra buna karsi cikip ardindan verdiginiz hukme kizip dinden ciktiginizi mi soyluyorsunuz ??
sizin icin zaten korkacak birsey kalmamis :)
ha_babam
06-10-2010, 04:29
Ardından Atatürk'ün de dinsiz olduğunu öğrenince çok sarsıldım. Bu adamların cehenneme gitmemesi gerekiyordu ve ben de yavaş yavaş inançsızlara hak vermeye başlamıştım. Fakat küfre girmeyeyim diye sadece mantıklı demekle yetiniyordum.
:)
Atatürk'ün dinsiz olduğunuda nerden çıkardın bu bi bir,bak bakalım Harun yahyadan öğrenmeye kalktığında Harun Yahya Atatürk için neler söylemiş...buda iki..
http://www.youtube.com/watch?v=_Z3Uv-p30tA