PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tayyip bu 2 - Neleri Sattı

axial
23-07-2010, 20:22
AKP Hükümetinin Aralık 2002 den itibaren sattıkları…
1-TAKSAN,
2-GERKONSAN,
3-SEKA Afyon İşletmesi ,
4- SEKA Balıkesir İşletmesi,
5- SEKA Çaycuma İşletmesi,
6- SEKA Kastamonu İşletmesi,
7- SEKA Aksu İşletmesi,
8- SEKA Taşucu Tersane Alanı,
9- SEKA'ya ait 4 taşınmaz,
10- TZD Sakarya İşletmesi,
11- THY USAŞ,
12- TDİ Trabzon Limanı,
13- TDİ Dikili Limanı,
14- TDİ Kuşadası Limanı,
15- Sümer Holding'e Ait Merinos Halı Fabrikası,
16- SÜMER HOLDİNG'E Ait ERYAĞ,
17- SÜMER HOLDİNG'E Ait Adıyaman İşletmesi,
18- SÜMER HOLDİNG' e ait 117 adet taşınmaz,
19- KBİ' ye ait 103 arsa, 89 lojman,
20- EBÜAŞ-MEYBUZ,
21- EBÜAŞ' a ait 54 taşınmaz,
22- TEKEL Kaya Tuz,
23- TEKEL 'e ait 30 taşınmaz,
24- ESGAZ,
25- BURSAGAZ,
26- ETİ BAKIR,
27- ETİ GÜMÜŞ,
28- ETİ KROM,
29- ETİ ELEKTROMETALURJİ A.Ş,
30- Çayeli Bakır İşletmeleri A.Ş,
31- KBİ Samsun İşletmesi,
32- KBİ 65 adet taşınmaz,
33-DİV-HAN A.Ş,
34- Amasya Şeker Fabrikası,
35- Kütahya Şeker Fabrikası,
36- SÜMER HOLDİNG' e ait TÜMOSAN,
37- SÜMER HOLDİNG Malatya İşletmesi,
38- SÜMER HOLDİNG Bakırköy İşletmesi,
39- SÜMER HOLDİNG Diyarbakır İşletmesi,
40- SÜMER HOLDİNG Çanakkale Deri İşletmesi,
41- SÜMER HOLDİNG'E Ait 108 Adet Taşınmaz,
42- SÜMER HOLDİNG Ortadoğu Teknopark A.Ş,
43- SEKA Karacasu İşletmesi,
44- SEKA Ankara Alım Satım Binası Müdürlüğü,
45- SEKA Ardanuç İşletmesi Varlıkları,
46- TÜGSAŞ,
47- TÜGSAŞ Gemlik Gübre San. TAŞ,
48- TÜGSAŞ-İGSAŞ HİSSELERİ % 100,
49- TÜGSAŞ Urfa Depoları arazisi,
50- TÜGSAŞ' a ait 23 taşınmaz,
51- İGSAŞ Kütahya Gübre Varlıkları ,
52- TEKEL Alkolü İçkiler San. A.Ş,
53- TEKEL' e ait 60 adet taşınmaz,
54- TEKEL İnegöl Kibrit Fabrikası T.A.Ş,
55- TEKEL Gemlik Sun.İp.Mües. T.A.Ş,
56- TEKEL Tuzluca Tuzlası,
57- TEKEL Sekili Tuzlası,
58- EBÜAŞ Samsun Soğuk Hava Deposu,
59- EBÜAŞ Manisa Kombinası,
60- EBÜAŞ Manisa Arsası,
61- EBÜAŞ' a ait 101 adet Taşınmaz,
62- TDİ ANKARA FERİBOTU,
63- TDİ Samsun Feribotu,
64- PETKİM 2adet taşınmaz,
65- TEDAŞ 1 arsa, 1 adet trafo binası,
66- TEDAŞ 1 adet taşınmaz,
67- ATAKÖY Turizm A:Ş,
68- ATAKÖY Otelcilik A:Ş,
69- ATAKÖY Marina Ve Yat İşletmesi,
70- SÜMER HOLDİNG Beykoz İşletmesi,
71- SÜMER HOLDİNG İstanbul İmar LTD.ŞTİ,
72- SÜMER HOLDİNG 2 adet Taşınmaz,
73- TDİ Karadeniz Gemisi,
74- TEKEL Kristal Tuz Rafinerisi,
75- TEKEL Kağızman Tuzlası,
76- TEKEL' e ait 49 adet taşınmaz,
77- TÜPRAŞ 2 adet taşınmaz,
78- TDİ 1 Adet Taşınmaz,
79- SEKA 5 Adet taşınmaz,
80- KÖY HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (Tasfiye Edildi),
81- SSK Hastaneleri (Tasfiye Edildi),
82- SSK Eczaneleri (Tasfiye Edildi),
82- SEKA Kocaeli Fabrikası ve arsası
83-Sümer Holding Sarıkamış İşletmesi,
84-Sümer Holding Sivas Dokuma Fabrikası,
85- Sümer Holding Manisa Pam. Men. A:Ş,
86- Sümer Holding Makine Ve Teçhizat,
87- Sümer Holding 32 Adet Taşınmaz,
88- TÜGSAŞ Samsun Gübre Sanayi A.Ş,
89- Tekel 5 Adet Taşınmaz,
90- Araç Muayene İstasyonları 1. Bölge,
91- DSİ ERCİYES Sosyal Tesisi,
92-Bayındırlık Ve İskan Bakanlığı ERCİYES Sosyal Tesisi,
93- Karayolları ERCİYES Sosyal Tesisi,
94-TEKEL Sigara Fabrikaları,
95-Sümer Holding Bergama Pamuk İpliği Fabrikası,
96-TEKEL Sigara Fabrikalarına Ait Taşınmazlar,.
97-TEKEL Puro Fabrikaları,
98-TEKEL Alkol İşletmelerine Ait Taşınmazlar,
99- Tercan Ayakkabı İşletmesi,
100-TCDD Mersin Limanı,
101-Adapazarı Şeker Fabrikası,
102-Ereğli Demir Çelik Fabrikası,
103-İskenderun Demir Çelik Fabrikası,
104-Ereğli Limanı,
105- İskenderun Limanı,
106-Yarımca Limanı,
107- Yarımca Porselen Fabrikası,
108- Romanya'daki Silisli Sac Fabrikası,
109- Divriği Demir Madeni,
110- Hekimhan Demir Madeni,
111- Kırıkkale Çelik Çekme Boru Fabrikası,
112- BORÇELİK,
113-TÜPRAŞ,
114- PETKİM,
115- TÜRK TELEKOM,
116- KIBRIS TÜRK HAVA YOLLARI,
117- TÜGSAŞ Toros Gübre Fabrikası,
118- TÜGSAŞ Tekirdağ, Tarsus, Fatsa Depoları,
119- Seydişehir Eti Alüminyum A.Ş,.
120- OYMAPINAR BARAJI,
121- ETİ Alüminyum'a Ait Madenler,
122- Emekli Sandığı Ankara Emek İşhanı,
123-Emekli Sandığı İstanbul Hilton Oteli.

lolepet
24-07-2010, 17:57
size zahmet birde satılması düşünülen şeyleri yazarmısınız??*

tabi yazamam derseniz size hak veririm elbette. malum satılması düşünülmeyen şey yok ki sığmaz buraya.

ülkeyi sattılar, milletin haberi yok

insan_olmak
24-07-2010, 18:04
aa lütfen türkiye gelişiyor

kocaman bir borç deliği oluşuyor,soruyoruz neden bu kadar borç?
''yatırım yapıyoruz gelişiyoruz ondan borçlanıyoruz'' diyorlar.
İnsanın aklına şu soru geliyor tabiki

''madem yatırım yapılıyor biz neden görmüyoruz? neden birçok devlet kurumu satılıyor?''

Saygılarımla

KızıL
24-07-2010, 20:53
tabi tabi gelişiyoruz sürekli bi yerlerde yatırım var ama ne hikmetse enflasyon yükseliyor işsizlik artmakta ne emeklinin ne memurun maaşlarında bir iyileşme var memlekette birilerinin geliştiği kesin yatırım birilerinin cebine gemiciğine yapılıyor orasıda kesin ama halkıma insanca yaşam sadece mitinglerde kürsüden dağıtılmakta...

kim
25-07-2010, 00:40
size zahmet birde satılması düşünülen şeyleri yazarmısınız??*

yazamaz amcası.
çünküm kopi pasta yapacak yer yok o konuda.:pound:

Kaynaksız kopi pasta yasak galiba
bugün bir Hırstiyan arkadaşınkiler çöpe taşınmıştı.
Endişe etme seninki çöp olmaz. Sen himayeyi eftaldensin.:brushteeth:

hako
25-07-2010, 00:55
Bozulacak ne var ?

Hem demokratikleşiyoruz, hem zenginleşiyoruz.
Ama bize bir türlü yaranamadı şu dinciler.

Haşaa,
Tayyibin dediği olur !

-XxX-
26-07-2010, 15:46
Tayyoş efendi yarın öbür gün oturduğumuz evlerimizi de satacak bu gidişle

Yergin
26-07-2010, 16:13
Tayyoş efendi yarın öbür gün oturduğumuz evlerimizi de satacak bu gidişle

Bizlerde böyle düşünceler, üsluplar, fikirler, sadece ama sadece eleştirmek hiçi yapıcı birşey söylememek var iken bunlar ne ki, hepsi mübah bize.

Elindekinin kıymetini bilmezsen, kıymetini bilene satılır.

Saygılar

3.yol
27-07-2010, 05:22
Bu kitlerinn bircogu verimsiz uretim , gereksiz istihdam coklugu , yolsuzluklar gibi sebeplerinden dolayi yillar boyu kar yuzu gormedi. Devlet de bu kitlerin borclarini para basarak odedi .... Sonuc belli ...... yuksek enflasyon ... Turk lirasinin dunya uzerindeki en degersiz para birimine donusmesi ..... Bilirsiniz enflasyon gizli vergidir. Turkiye halklari yillar boyunca bu yuksek vergileri odedi ..... %80lere yakin vergileri sadece enflasyon olarak odediniz ..... Bu arada kitlerin basinda olan bir cok mudur ve yuksek dereceli yoneticiler yediler bitirdiler bu kitleri ..... Particilerde gereke olmayan pozisyonlara icin . bes kisinin oturup bir kisinin calistigi pozisyonlar icin ise alam sozu vererek oy topladilar milletten ....

Nereden mi biliyorum?.......... rusvet almadigi ...... bu yoneticilerin milyon dolarlik yolsuzluklarina alet olmadigi icin babamin erken emekli yapilmasindan ......Devletin dolayisiyla sizlerin paralarinizla derici dukkanlari acti bu namussuzlar ... villalar , yazliklar aldilar .... Cocuklarini onbinlerce dolar verip yurt disinda ozel universitelerde okuttular ....

Madalyonun bir yuzu de budur ..... Kopyala yapistir e-maillerle yayilan kara propagandalarla kandirilmadan once bir de bu gercekleri goz onunde bulundurun ....

Saygilar,
3.yol

naper
27-07-2010, 10:37
Bu kitlerinn bircogu verimsiz uretim , gereksiz istihdam coklugu , yolsuzluklar gibi sebeplerinden dolayi yillar boyu kar yuzu gormedi. Devlet de bu kitlerin borclarini para basarak odedi .... Sonuc belli
Örneklerimize telekomdan başlayalım.Kaça satıldı telekom?
250 milyon dolar...Alan kaça sattı? 890 milyon dolar.
Sen hiç bir (1) milyon doları bir arada gördün mü?
Görmedin...
Bu alış verişte kazanç kaç para?
Yaklaşık 740000000$...
Karsız, pis, kaka, sırtımızda yük olan telekom, ne kadar da değerlenmiş yahu!

Seka ile devam edelim.980 dönümlük arazi üzerine kurulu SEKA fabrikasını 1.1 milyon dolara 5 yıl vadeli sattılar.Yani dönümü 1100 dolar.Metrekaresi 1.1 dolar.Dikkat edin fabrikayı hiç kurcalamıyorum.Salt boş arazi olarak bakıyorum olaya.
Gir bak bakalım emlak sitelerine bu paraya imarsız, üzerinde tek bir çivi olmayan arsa var mı?

Gelelim Tüpraşa.Aslında anlatmaya gerek yok, az çok borsa haberlerine bakan her okur yazar Tüpraşı bilir.
Yıllık net karı 450 milyon dolar olan işletme, 1.32 milyar dolara satıldı.Yani 3 yıllık kazancına satıldı.İhalesi hala şaibesini korur.Detaya girmeyeceğim, senin bu olanlardan fazlasıyla haberin var.Ancak yok ben bilmiyorum dersen, ihalenin şaibelerini uzun uzun yazarım.Üşenmem!

Tekele gelelim mi?Dünyanın 5. büyük sigara üreticisi.Türkiyenin karlılık ve üretimde ilk 10 daki adı üzerinde TEKELine!
Tekelin 6 sigara fabrikası BAT ya 1.7 milyar dolara satıldı.Bu para sadece tokat ve ballıcadaki 2 fabrikanın 3 yıllık karıdır.Gördün mü samsunda deniz kenarındaki tekel arsasını.Sadece o arsayı bir emlakçıya sorsana ne para edermiş?
Ya alkollü içki fabrikaları!
290 milyon dolara peşkeş çek, adam alsın götürüp 950 milyon dolara satsın.Bak böyle telafuzu ve yazması kolaydır da 1 milyon doların; kendisi o kadar kolay para değildir!

Petkimden de bahsedelim.2002 yılı cirosu 600 milyon dolardır.Ve 2 milyar dolara satılmıştır.Yani 3 yıllık cirosuna...Petkimi göreniniz vardır.Sadece arazisi, barajı ve hidroelektirik santrali 2 milyar dolar eder!

Demir çelikten tutta limanlara kadar daha çok yazarım.Ama dürüst olmak gerekirse bunları zaten bildiğini biliyorum!

naper
27-07-2010, 11:08
Şimdi gelelim "Zaten zararda ve devlete yük teşkil ediyorlardı" yalanına!

120 senelik alman raylarında 150 km/h ile tren yürütmeyte kalkarsan, kuruluşundan beri 1 metre ray döşememiş isen tabii zarar edersin.
Bak bu tren zarar eder mi?
http://www.hafif.org/imaj/ansleyforce/r3266155253.jpg

Sen hala buradaysan zarar eder tabii.
http://tecrubem.net/wp-content/uploads/2009/12/dogu_expresi.jpg

Neden geliştirmedin?
Mühendis mi yok?
İşçi mi yok?
Arazi mi yok?
Hammadde mi yok?

"Eeeee efendim 1 kişinin yapacağı işi 5 kişi yapıyor!"
Yaptırma!
Alma işe!
Aldıysan, çalıştır!
Sen yönetiyorsun.
"Yok zarar ediyor..."
Ettirme!
Beceremiyorsan .iktir git...Adam çok, koyarız yerine birini...
TCDD yi yönetemiyorsun, Türkiye Cumhuriyetini mi yöneteceksin!

ABD bile devletleştirmeye gitti bu son krizde.Fransa 1996 dan beri özelleştirdiği sağlık kurum ve kuruluşlarını hızla geri alıyor.

1990 larda başladılar özelleştirmeye ve şu sıralar aynı hızla geri dönüyorlar.

Bu da finlandiyadan;
http://img829.imageshack.us/img829/2449/finlandiya.png

Eller gider mersine, biz gideriz tersine!

naper
27-07-2010, 12:08
Bu şirketlerin hepsi zararda.Bir an evel satmak lazım...
http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/536297-iste-turkiyenin-en-buyuk-sanayi-sirketleri

Bu arada tüpraş 776 milyon TL net karda!!!
Alan şirket borcun 1/3 ünden fazlasını kazanmış.

Ne güzel değil mi?
Çevresinde devren satılık bakkal olan var mı?Ama 3 yıllık net karı kadar para vereceğim.İçindeki mal v.s. ve mülkünüde isterim....

lolepet
27-07-2010, 13:08
http://www.tkp.org.tr/dosyalar/tkp/hesap_sorma_zamani_dosya.pdf

arkadaşlar bu dosyayı incelemenizi tavsiye ederim. doğruluğunun tartışılmaya gerek bile olmadığı analizler var içinde. Net bilgiler, net istatistikler, ve net analizler.

satılan kurumlar zarardaydı, devlete hayrı yoktu diyenlere içinde çok güzel cevaplar var. kurumların satıldıktan 1 yıl sonra nasılda o kurumu aldığı fiyatın 2 katı kar yaptığını gözler önüne seren güzel bir çalışma. bir çok akademisyen ve istatistikerlerinde faydalandığı bir dosya.

VraeL
27-07-2010, 20:26
Sayın Naper'e paylaşımından dolayı teşekkür ediyorum, verdiğiniz bilgiler işime yaradı.

Sangre
27-07-2010, 21:03
'Özelleştirme' kavramı hakkında tek bir akademik yazı dahi okumayan insanların, bu konuda böyle rahat konuşabilmesini gerçekten çok garipsiyorum.

Yukarıda verilen 'Tren' resimlerinden de üsttekinin Özel bir Japon demiryolu şirketine ait olması, alttakinin ise yıllarca devletin bünyesinde bulunması söz konusuyken, iki resmi karşılaştırıp altına mesnetsiz yorumlar yapılması gerçekten de bilgi sahibi olunmayan konulara ne kadar önyargılı yaklaşıldığının göstergesi.

İsteyenlere Özelleştirme kavramı hakkında, en azından başlangıç oluşturması açısından bir kaç kaynak linki verebilirim.

3.yol
28-07-2010, 00:31
Örneklerimize telekomdan başlayalım.Kaça satıldı telekom?
Görmedin...
Yaklaşık 740000000$...

Hangi telekom'dan bahsediyorsun sen naper ? Turk Telekom'dan bahsediyorsan eger, Turk Telekom'un % 55 hissesi 6.650 Milyar dolara satilmis. Sen neden bahsediyorsun 250 milyon dolarla ?

Yoksa kopyala yapistir e-maillerinden mi ogrendin bu rakamlari ?

Al bak burada ihalenin nasil gerceklestigini de ayrintili bir sekilde anlatmis ....

http://www.turk.internet.com/portal/yazigoster.php?yaziid=13115

Zaten biraz ozellestirmenin ve sebest piyasanin kurallarini biliyor olsaydin ihalelerin butun ozel sirketlere acik oldugunu bilirdin. Serbest piyasada her sirket ozellestirmesi ihaleye verilmis devlet kuruluslari icin kendi degerlendirmesini yapar , ne kadar harcama yapip nasil kar ederim diye hesaplar ve ona gore bir paha bicer. En yuksek parayi veren dudugu calar.

Yok arsa degerinin bile cok assagisinda satilmis da falan da filan da. Yahu obur ozel sirketler salak mi boyle bir firsat olacak da degerlendirmeyecekler ?..... Hadi arastirmadin Bari biraz kafayi calistirsana naper ...

Yoksa bu kara propaganda haberleri insani depresyona da sokar , ruh sagligini da bozar...... Benden soylemesi :nono:

naper
28-07-2010, 10:47
Yazılarıma tek bir yanıt alamadım.Görüyorum ki mesnetsiz, aklınca entellektüel ağızlarla mücadeleye çalışılıyor.Seninde bildiğin gibi 3yol, ihaleye fesat karıştırmak diye bir kavram var değil mi?
Bu kavram neden var?

Ben senin gibi tarafın, bugünün vırtın zırtın çığırtkanlığını yapmam.Rakam ve isimleri karıştırdım telekom örneğinde.Sen altındaki diğer örneklere bir bak!Var mı yanıt?
Kopyala yapıştır olmadığının da ciddi bir kanıtıdır bu.Kendi tarzını bana yakıştırma!
Ayrıca telekomun toplam satış bedelinin 3 (ÜÇ) yıllık karı olduğu gerçeğide dağ gibi önünde durmaktadır.

Tekrarlıyorum;
Bana devren satılık bir dönerci, bakkal, ayakkabıcı, manifatura bul.3 yıllık karına; mülkü, müşterisi ve içindeki demirbaş ve sarfla alıp, 5 yılda taksit taksit ödeyeceğim!

Al bu sayfadan bir çıktı, as duvarına;
http://www.turk.internet.com/portal/yazigoster.php?yaziid=20748

Boş konuşacağına yanıt vermeni istiyorum.

Gelelim sana sangre...Sen benimle akademik sidik yarışını bırakta, bir zahmet bir yanıt ver!

Köylü uyanıklığının yararı yok sana, bunu da ekleyim.Neden satmıyor japon kamunun demir yolunu, senin kadar aklı yok mu?

http://img840.imageshack.us/img840/8616/demiryolu.png

axial
28-07-2010, 11:14
3. yol satılanların gerçekten zarar ettiğini düşünüyorsan yazık sana.

Ama asıl önemli sorun sattın eyvallah. Ne yaptın sattıklarınla işçi emekli asgari ücret ne oldu? O parayla eğitime, teknolojiye, bilime ne kattın. Yoksa sadece gemicikler ve villalar mı aldın.

Ayrıca neden bu şirketlerin hemen hemen tamamı yabancılara satıldı. Çünkü onlar daha fazla para verdi. Bu tamamen kısa vadede ne kadar para kazansam cebimi dolursam kar politikası. Uzun vadede ülkenin milli kaynaklarının yabancılarda olması zarardır.

Ben bekliyorum bor madenlerini elinde tutan etibank ne zaman satılacak diye. Çünkü ABD ellerini açmış bekliyor. Onu da bir punduna getirip satacaklar. Sizde hala yazarsınız bunlar zarar ediyordu falan diye.

Yönetemiyorum o halde satıyım. Ver kurtul. Yasakla kurtul. Bunlar neden se tanıdık geliyor.

KızıL
28-07-2010, 12:42
sevgili üçüncü yol siz doğada kuralların özelde türkiyede kuralların teoride olduğu gibi işlediğinden bu kadar eminsiniz heralde?? ama maalesef bu emn oluşunuzu bozabilirim size ihalesine fesat karıştırılmış yanlı şirket yada iş adamına bilerek verilmiş çokça ihale sayarım mesela unakıtanın evlatlarının aldıkları ihaleler gibi...

onuda geçtik satılan kurullar sadece ülkeyi yönetme yeteneği olmayanların pra kazanma hırsıdır! gelen sıcak parayla ekonomiyi çevirmeye çalışırlar! dünyada satılmayanlar diye birşey vardır stratejik kurumlar ve bölgeler özelleştirilmez ama bu türkiyede böyle değil hem zaten özelleştirmenin kılıfıda hazır zaten "zarar ediyordu sattık"
BUyrun bebelere baloon.....

mhmd
28-07-2010, 13:07
İki ayrı duruşun düşüncelerinden tek bir olumlu sonuç ortaya çıkmaz.
Çıksa çıksa kavga, gürültü, küfür okunur bu sayfalarda.

Bir yazarın;

"Bu kitlerinn bircogu verimsiz uretim , gereksiz istihdam coklugu , yolsuzluklar gibi sebeplerinden dolayi yillar boyu kar yuzu gormedi. Devlet de bu kitlerin borclarini para basarak odedi .... Sonuc belli ...... yuksek enflasyon ... Turk lirasinin dunya uzerindeki en degersiz para birimine donusmesi ..... Bilirsiniz enflasyon gizli vergidir. Turkiye halklari yillar boyunca bu yuksek vergileri odedi ..... %80lere yakin vergileri sadece enflasyon olarak odediniz ..... Bu arada kitlerin basinda olan bir cok mudur ve yuksek dereceli yoneticiler yediler bitirdiler bu kitleri ..... Particilerde gereke olmayan pozisyonlara icin . bes kisinin oturup bir kisinin calistigi pozisyonlar icin ise alam sozu vererek oy topladilar milletten ...."

Düşünceleri de doğrudur aslında içeriğe bakılınca.

Diğer yazarın;

"Örneklerimize telekomdan başlayalım.Kaça satıldı telekom?
Görmedin...
Yaklaşık 740000000$...

Seka ile devam edelim.980 dönümlük arazi üzerine kurulu SEKA fabrikasını 1.1 milyon dolara 5 yıl vadeli sattılar.Yani dönümü 1100 dolar.Metrekaresi 1.1 dolar.Dikkat edin fabrikayı hiç kurcalamıyorum.Salt boş arazi olarak bakıyorum olaya.
Gir bak bakalım emlak sitelerine bu paraya imarsız, üzerinde tek bir çivi olmayan arsa var mı?

Gelelim Tüpraşa.Aslında anlatmaya gerek yok, az çok borsa haberlerine bakan her okur yazar Tüpraşı bilir.
Yıllık net karı 450 milyon dolar olan işletme, 1.32 milyar dolara satıldı.Yani 3 yıllık kazancına satıldı.İhalesi hala şaibesini korur.Detaya girmeyeceğim, senin bu olanlardan fazlasıyla haberin var.Ancak yok ben bilmiyorum dersen, ihalenin şaibelerini uzun uzun yazarım.Üşenmem!

Tekele gelelim mi?Dünyanın 5. büyük sigara üreticisi.Türkiyenin karlılık ve üretimde ilk 10 daki adı üzerinde TEKELine!
Tekelin 6 sigara fabrikası BAT ya 1.7 milyar dolara satıldı.Bu para sadece tokat ve ballıcadaki 2 fabrikanın 3 yıllık karıdır.Gördün mü samsunda deniz kenarındaki tekel arsasını.Sadece o arsayı bir emlakçıya sorsana ne para edermiş?
Ya alkollü içki fabrikaları!
290 milyon dolara peşkeş çek, adam alsın götürüp 950 milyon dolara satsın.Bak böyle telafuzu ve yazması kolaydır da 1 milyon doların; kendisi o kadar kolay para değildir!

Petkimden de bahsedelim.2002 yılı cirosu 600 milyon dolardır.Ve 2 milyar dolara satılmıştır.Yani 3 yıllık cirosuna...Petkimi göreniniz vardır.Sadece arazisi, barajı ve hidroelektirik santrali 2 milyar dolar eder"

Dediği de doğrudur.

Bir taraf ordusunu bile özelleştirerek dünyaya hükmetmenin marifetini sergiler, diğer taraf ise insan hayatını bile devletleştirerek bu hegemonyaya karşı hegemonya üretir.
Bir taraf desantralizasyon ile lokal özelliğin değerini katlar, diğer taraf santralizasyon ile tüm değerleri eşit dağıtmanın peşine düşer.

Kim mi kazanır?

Yol değil sonuç kazanır.
İster devletçi yol izle ister liberal,
Halkını memnun edemiyorsan sonun aşikar.
Ya sosyalistsin ya da kapitalist
Farksızdır yoksullukta hepsi de faşist.

Sangre
28-07-2010, 13:57
Gelelim sana sangre...Sen benimle akademik sidik yarışını bırakta, bir zahmet bir yanıt ver!

Köylü uyanıklığının yararı yok sana, bunu da ekleyim.Neden satmıyor japon kamunun demir yolunu, senin kadar aklı yok mu?

Ben seninle akademik sidik yarışı yapacak kişi değilim.. Normalde senin gibi birisini ciddiye dahi almam, ama burdaki insanları yanlış bilgilendirdiğin için bu tür bir konuda bana da bir şeyler yazmak düşüyor.

Öncelikle ilk verdiğin tren resmi, özel bir demiryolu şirketine aitti.. Hem bu resmi koyup altına saçma sapan yorumlar yapacaksın, hem de japonyada devletin de hissesi bulunan bir demiryolu şirketi olduğunu belirtip ilk yazdığını haklı çıkarmaya çalışacaksın.. Yok öyle yağma!

Japonya'daki demiryolu şirketlerinin özelleştirildikten sonraki performans, verimlilik ve etkinliği ile ilgili bir makale verebilirim.

Bu linkten, demiryolu özelleştirmeleriyle birlikte nasıl bir ilerleme sağlandığını görebilirsiniz;

http://www.informaworld.com/smpp/content~db=all~content=a713867915

Bir market ekonomisinde önemli olan rekabetin sağlanmasıyla beraber, o sektördeki verimlilik artışıdır.. Japonya bunu, bir çok şirketin sektörde aktif olmasıyla sağlamış görünüyor.. Yani hiç kimse kamunun sektörde hissesi olmasın demiyor!.. Piyasa ekonomisinin en önemli şartlarından biri, devlet tekellerinin yerini özel tekellere bırakmamasıdır.. Zaten bu yüzden ülkelerde rekabet kurumu vardır.

naper
28-07-2010, 16:01
Piyasa ekonomisinin en önemli şartlarından biri, devlet tekellerinin yerini özel tekellere bırakmamasıdır.. Zaten bu yüzden ülkelerde rekabet kurumu vardır.
Biz ne diye yırtınıyoruz?Çevir kazı şimdi!

Hiç olayı karmaşıklaştırmaya çalışma.Zaten hiç bir işe yaramadan, zerre kadar katma değer sunmadan, kene gibi toplumdaki çalışan ve üreten insanların bir numaralı işidir olayı karmaşıklaştırmak.
Yok makro ekonomi, yok küresel yeni dünya düzeni gibi zırvalarla cahil halkın sırtında asalak hayatı sürerler.Aracı, komisyoncu, finans danışmanı, emlakçı vesaire...(örnek çok)
Özelleştirmenin ne akademik boyutu olacak, sen kimi kandırıyorsun?
Akademik boyut bilimde olur, tıpta olur, mühendislikte olur.Halkın malını üç beş zengin züppesine peşkeş çekmenin akademisi de olmaz, yayını da...

Benim derdim özel sektör olmasın değil!
Benim derdim, yapılacak özelleştirmenin usulune tam uygun yapılması.Benim derdim enerji, ulaşım gibi toplumum %99,9 unu direkt ilgilendiren sektörlerde mutlak devletin ciddi otoritesinin olması.

Kendi işletmeyecek mi?
Kiralasın.

Ve ya kamu kurumunu aynen özel kurum gibi çalıştırsın.(Ör:Finlandiya)

Çözüm çok.
Ama sen tutmuşsun "yok efendim satalım"
Kimin malını kime satıyorsun?

Yanıt veremiyorsun! Tekrar soruyorum;
Yukarıdaki şartlarla bana satacağın bir işletme bul!
Ya da metrekaresi 1 dolardan imarlı arazi bul bana!Üzerinde tek bir bina, atolye, işletme olmasın!
Boş işleri bırak, sadede gel...

Sangre
28-07-2010, 17:17
Biz ne diye yırtınıyoruz?Çevir kazı şimdi!Ne kazından bahsediyorsun sen yahu??.. Tam rekabet piyasasının olmazsa olmaz şartı rekabettir zaten.. Özelleştirmelerin amacı da işletmelerin kamunun statik durumunundan çıkartıp, (özel işletmeler sayesinde) rekabetin dinamik durumuna dönüştürmek ve böylece işletmelerin etkinliğini arttırmaktır.

Hiç olayı karmaşıklaştırmaya çalışma.Zaten hiç bir işe yaramadan, zerre kadar katma değer sunmadan, kene gibi toplumdaki çalışan ve üreten insanların bir numaralı işidir olayı karmaşıklaştırmak.
Yok makro ekonomi, yok küresel yeni dünya düzeni gibi zırvalarla cahil halkın sırtında asalak hayatı sürerler.Aracı, komisyoncu, finans danışmanı, emlakçı vesaire...(örnek çok)
Özelleştirmenin ne akademik boyutu olacak, sen kimi kandırıyorsun?
Akademik boyut bilimde olur, tıpta olur, mühendislikte olur.Halkın malını üç beş zengin züppesine peşkeş çekmenin akademisi de olmaz, yayını da...??!!??!!??!!

Görüyorsunuz kimlerle neyi tartışıyoruz.. Akademik boyut tıpta, mühendislikte olurmuş.. Bilimi reddeden insanlarla ne tartışılırsa boş görüldüğü gibi...

Benim derdim özel sektör olmasın değil!
Benim derdim, yapılacak özelleştirmenin usulune tam uygun yapılması.Biz de diyoruz ki, usulüne uygun olmayan özelleştirme işlemlerini kanıtlarıyla birlikte yaz..

3.Yol'un telekomun özelleştirilmesiyle ilgili olarak verdiği linke bakılduğında, ihaleye 4 şirketin girdiği gözüküyor.. İlk oturumda iki şirket diğerlerinden daha düşük bir teklif getirdikleri için elenmişler.. Son oturumda ise, en yüksek teklifi veren şirket telekomun hisselerinin %55'ine sahip olmuş.. Şimdi söyle, bu özelleştirme işleminde kabul edemediğin şey tam olarak nedir??.. Hisseye sahip olmak için teklif ettiği parayı mı beğenmedin??.. Eee, bu özelleştirme işlemi ihale yöntemiyle gerçekleştirilmedi mi.. En yüksek teklifi veren şirket kazanmadı mı.. Zaten her hangi bir şeyin değerini belirleyen de piyasa mekanizması değil mi, arz-talep değil mi.. O zaman sorun nerede?? Elinde daha yüksek teklif verebilecek şirketlerin ihaleye sokulmamasıyla ilgili bir belge vs. de yok..

Bu durumda ya mesnetsiz iddialarına devam edeceksin, ya da susacaksın.

Benim derdim enerji, ulaşım gibi toplumum %99,9 unu direkt ilgilendiren sektörlerde mutlak devletin ciddi otoritesinin olması.Niye, diğer sektörler bizi ilgilendirmiyor mu??.. Ne alakası var bu yazdıklarının??

Yukarıda Japonya'da, ulaşım sektöründe özelleştirmelerle beraber demir yolu ulaşımında ne kadar yol kat edildiğini gösterdim.. Ama nedense sen oralı bile olmadın..

Senin gibi sadece 'solcu geçinen' medyayı takip edenlerin olaylara ne kadar önyargılı yaklaştıkları ortada görüldüğü gibi..

Zatan klavyemin 'a' ve 'b' tuşları da yazmıyor, harfleri copy paste yapmaktan canım çıktı.. Bu yüzden özelleştirmelerle ilgili sadece bir iki akademik çalışma verip konudan çekileceğim.. Sen mesnetsiz iddialarına devam edebilirsin.

http://www.sobiadacademy.net/sobem/e-ekonomi/ozellestirme/kamu-ekonomisi-genisleme/eker-bailey-ozellestirme.htm
http://www.sobiadacademy.net/sobem/e-ekonomi/ozellestirme/kamu-ekonomisi-genisleme/eker-savas-ozellestirme.htm
http://www.sobiadacademy.net/sobem/e-ekonomi/ozellestirme/kamu-ekonomisi-genisleme/devrim-ozellestirme-teorisi.htm
http://www.sobiadacademy.net/sobem/e-ekonomi/ozellestirme/kamu-ekonomisi-genisleme/beesley-nezihe-ozellestirme.htm
http://www.sobiadacademy.net/sobem/e-ekonomi/ozellestirme/kamu-ekonomisi-genisleme/egeli-hartley-ihale.htm
http://www.sobiadacademy.net/sobem/e-ekonomi/ozellestirme/kamu-ekonomisi-genisleme/tugen-hartley-ozellestirme.htm

Bunlar da 'kritik' olarak nitelendirilen enerji ve ulaşım özelleştirmeleriyle ilgili ampirik veriler.. Güya bu yönde olan özelleştirmeler etkinlik yaratmayacakmış!!!???

http://www.sobiadacademy.net/sobem/e-ekonomi/ozellestirme/devlet-piyasa-karsilastirma/ihale-yontemi-kamu-ozel-karsilastirma.htm
http://www.sobiadacademy.net/sobem/e-ekonomi/ozellestirme/devlet-piyasa-karsilastirma/toplu-tasima-kamu-ozel-karsilastirma.htm
http://www.sobiadacademy.net/sobem/e-ekonomi/ozellestirme/devlet-piyasa-karsilastirma/havayolu-yuk-tasima.htm
http://www.sobiadacademy.net/sobem/e-ekonomi/ozellestirme/devlet-piyasa-karsilastirma/hidro-elektrik-santraller.htm
http://www.sobiadacademy.net/sobem/e-ekonomi/ozellestirme/devlet-piyasa-karsilastirma/elektrik-hizmetleri.htm

axial
28-07-2010, 17:46
Sayın sangre;

Olayla ilgili bilimsel akademik bilginiz bizden fazladır. Bu kabulum. Lakin benim başlığı açmamdaki sebep özelleştirme yapılmasın hadi akp yi karalamak için bir bahane daha var değil di.

Ben eldeki somut bilgilere bakarım.

Bu hükümetin sattığı mallar altın yumurtlayan tavuklar ve çoğu yabancılara satılıyor. Bunun benim ülkeme faydası nedir. Nedir serbest rekabet. Bu resmen kapitalizmdir. Parası çok olan alsın. Bir bir bütün milli kaynaklarımız ülkemiz elinden gidiyor. Peki türk yatırımcılar için devlet ne yapıyor. Türk sanayisi neden kan ağlamakta.

Ayrıca tekrar soruyorum. Bunlarla gelen paralar ne oldu. Zengin daha da zenginleşti fakir daha da fakirleşti. Herşeyin bir usulu vardır. Biz emeklemeden yürümeye çalıştığımız sürece daha çok şeyimizi satarız.

naper
28-07-2010, 18:35
sangre;
Sen zaten benimle tartışacak çapta değilsin.
Soru işareti koyduğun bölümde bunu anlatmak istedim.

Satılan işletmelerin hemen hepsinin üç yıllık karları karşılığında satılmasını benim ne mantığım ne vicdanım almaz.Bu devleti kazıklamaktır.Kamu malını peşkeş çekmektir.Böyle bir alış veriş örneği daha yoktur.

Senin seviyene inmeye çalışarak bakkal örneği verdim tık yok.Senin verdiğin linkten telekomun net karını verdim gene tık yok.

Apaçık soruyorum.
Kimin malını kime satıyorsun?

Bir insan bile ortalama 70 yaşına kadar yaşayacağını bildiği halde, mülk edinmek ister.Hatta ihtiyacı olmayan fazladan mülkler edinip, yatırım yapmak ister.Çoğu ticaretle uğraşan tüzel ya da gerçek kişiler fabrika, dükkan, atölye, ofis v.s. nin mülküne de sahip olmak ister.
Buna karşılık teoride sonsuz yaşaması planlanarak kurulan devlet, ki;
pratikte yüzyıllarca yaşamaktadır neden mülkünü satar?
Neden üç yıllık getirisi karşılığında koca işletmeyi arazisi, malı, mülkü, binası ve hammaddesi ile top yekün satar.

Bunu açıklayamıyorsun.
Açıklayamazsın.
Çünkü derdin/iz Türkiye Cumhuriyetinin halkının refahı, alım gücü, hakları değil.
Derdiniz üç beş parababasına (özellikle yabancı) memleketi ve mallarını peşkeş çekmek!
Bunun adı hainlikten başka hiç bir şey değildir.

İhalelerdeki yolsuzlukları rakamları ile verdim.Senin 3 e sattığını alan 5 ay sonra 9 a satıyorsa sen buna nasıl meşruu satış dersin.Saf olamayacağın aşikar, bu durumda tek ihtimal var;
Artniyetlisin!

Sangre
28-07-2010, 19:10
Verdiğin rakamların hepsinin yalan olduğu ortaya çıktı, sen ise utanmadan yazmaya devam ediyorsun..

Telekomun satış rakamını 250 milyon olarak açıklamamış mıydın??

Burada öyle yazmıyor.. Ve detaylı olarak ihaleye kaç şirketin katıldığı vs. belirtiliyor.

http://www.oib.gov.tr/telekom/turk_telekom.htm

Ortada nasıl bir hile olduğunu hala anlatabilmiş değilsin.. Tek yaptığın iftira atmak.

Kamuya ait olan mülkün, dolaylı olarak halka ait olduğunu sanmak gibi bir hataya da sahipsin.. Bir mülkün değerinin arz-talep ile belirlendiğini de bilmiyorsun, bu yüzden de satış değerini düşük buluyorsun..

Neyse bunları sana detaylı olarak açıklamaya çalışmayacağım, sana bu kadar laf anlattığım yeter de artar bile.

naper
28-07-2010, 19:11
Al, senin adamın bu;
www.canaktan (http://www.%3Cb%3Ecanaktan%3C/b%3E).org/canaktan.../canaktan.../aktan-insan-muhendisligi.pdf

Konu başlığını takip eden arkadaşlardan bir ricam var;
Sangre'nin verdiği linklerin yazarı büyük prof coşkun can aktan bilin bakalım öğrenim hayatında hangi vakıflardan burs almış.

1-Earhart Vakfı
2-Friedrich Naumann Vakfı
3-İngiliz Kültür Heyeti (British Council) araştırma bursu

Bir zahmet bu burs dağıtan kurumları araştırınız!!!

2003-2006 yılları arasında ise sağlık bakanlığında danışmanlık yapmış.

Yani sangre, sen azılı bir kapitalistin isminin önüne prof. eklemesi ile kapitalizm mentalitesini öven ve yücelten tezlerini evrensel doğru olarak getirip utanmadan buraya koyuyorsun!
Tebrik ederim, bu ne zeka tanrım...

Aynı zamanda değerli hocamız yeni asya gazetesinin yan ürünü dergilerde de parlak fikirlerini yazan bir ılımlı islam devleti neferi!

Hocamız, parlak zekasından buraya da nükteler saçmış;
http://www.evrimkuran.com/default.aspx?pid=47032&nid=36177

Hocamızdan incilere devam;

http://www.koprudergisi.com/index.asp?Bolum=EskiSayilar&Goster=Yazi&YaziNo=825

bakınız efendim şöyle bir atasözümüz vardır;
Hoca hocayı tekkede
Hacı hacıyı mekkede
deli deliyi dakkada bulurmuş...
http://tr.fgulen.com/content/view/3717/136/

http://img689.imageshack.us/img689/2527/feto.png

Sizi, amacınızı, destekçinizi öyle iyi bilen bir topluluk var ki!
Bir tarafınızdan tuttumu, çorap söküğü gibi, beklentileri hiç boşa çıkarmadan çözülüyorsunuz.
Hani pis bir kokudan etrafta bir hayvan leşi olduğunu anlarsınya...
Leşi görmezsin, ama bilirsin oralarda bir yerde olduğunu.Azıcık bakınınca da buluverirsin kokunun kaynağını....

naper
28-07-2010, 19:16
Verdiğin rakamların hepsinin yalan olduğu ortaya çıktı, sen ise utanmadan yazmaya devam ediyorsun..

Telekomun satış rakamını 250 milyon olarak açıklamamış mıydın??
....................................

Yazdığım rakamlar yukarıda.Zahmet edip insanlar bakıverir internete.Telekom açıklamamı yaptım.

Diğerlerine ne diyorsun?

Eğer dediğin gibi yazılarım yanlışsa ben sahtekarım, yok doğruysa sen sahtekarın önde koşanısın bilesin.
Takdir okuyanların!

fantomas
28-07-2010, 19:30
Sayın naper,

Türkiye'de özelleştirmeleri savunanların kim oldukları hiç önemli değil.Çünkü özelleştirmeler bir devlet kararıdır.Türkiye Cumhuriyeti devleti bu kararı 1980'den çok daha önce aldı.Süleyman Demirel'in 24 Ocak Kararlarını açıkladığı video klibi internette var.Adam açık açık özelleştirme diyor.24 Ocak kararları uygulanabilsin diye darbe yapıldığı söylenmiyor mu?Ordu özelleştirmeleri desteklemiyor mu?Kendi kurumlarını özelleştirdiler!

Ancak özelleştirmeleri yapabilmek için daha doğrusu halka kabul ettirebilmek için "din" oyunu oynandı.Herhangi bir iktidar döneminde yapılamayan özelleştirmeler rahatlıkla yapıldı.Toplumdan hiç bir tepki çıkmadı.

Türkiye'nin 1980 İhtilalinden sonra eski Türkiye ile hiç bir alakası kalmadı.Hele şimdi hiç kalmadı.

Sangre
28-07-2010, 19:40
Kimden burs alırsa alsın sana ne??.. Sen yurt dışında öğrenimini devam ettireceğin zaman başvurduğun kurumlar arasında seçici mi davranırsın.. O kurumların benim için hiçbir önemi yok!

Can Aktan Buchanan'ın öğrencisidir.. Tanıyormusun Buchanan'ı??

Benim verdiğim linkte gördün ya Can Aktan'ı, sen git google'a ''Can Aktan, İslam'' yaz, ondan sonra da bir iki tane İslami site bul, hemen etiketi de yapıştır.. Kimin art niyetli olduğunu hepimiz görüyoruz.

Can Aktan o verdiğin sitelerde yazmıyor, sadece onun yazılarını kendi sitelerine copy yapmışlar o kadar..

Fetullah Gülen'le ilgili verdiğin sempozyumda da Mehmet altan'dan tut, Eser Karakaş'a kadar bir çok Liberal var.

Sen ki, Buchanan hakkında hiçbir şey bilmezsin.. Sen ki 'Kamu Tercihi Okulu'nu şimdiye kadar duymamışsındır.. Gelmiş burada Türkiye'nin en saygı değer hocalarından birine iftiralar atıyorsun.

Neyse, bu zaten senin karakterinde var.. Onun için artık pek fazla garipsemiyorum.

fantomas
28-07-2010, 19:56
Türkiye'de özelleştirilmelere devam edilecek.Çünkü devlet sadece şu üç hizmeti yüklenme kararı verdi.

1-Vergi toplayacak.

2-Güvenlik sağlayacak

3-Adalet hizmeti verecek

Diğer bütün hizmetler özel sektöre devr edilecek.

Özellikle yüksek öğretim kurumları özelleştirilecek ve pek çok bölüm kapatılacak tı.Yabancı yüksek okuların Türkiye'de üniversite açmaları sağlanacaktı.Ancak bir kaç yıldır özelleştirmeler savsaklanıyor.

Tekrar söylemekte yarar görüyorum.Özelleştirmeler bir devlet kararıdır.Şu parti bu parti şu cemaat bu cemaat şu isim bu isim tartışmalarının hiç bir anlamı yok.

axial
28-07-2010, 20:17
Arkadaşlar bence naperin anlatmak istediğini daha iyi anlayın.

Özelleştirmeye hayır diyen yok.

Kapitalist bir düşünce içinde özelleştirmeleri yaparsanız, zenginler daha zengin fakirler daha da fakir olmaya devam edecek, asgari ücreet, açlık sınırının altında iken, başkaları gemicikler alacak vi,llalarda tatil yapacak.

Bizim anlatmaya çalıştığımız. AKP ne yaptı bu paralarla. Bilim adına bir şey yapıldı mı. Türk sanayisi neden kan ağlıyor. Eğitimle ilgili ne yapıldı. Demokrasi ile ilgili ne yapıldı.

Bana bunları anlatın.

fantomas
28-07-2010, 20:42
Sayın axial,

Deveye sormuşlar neden boynun eğri diye nerem doğru ki demiş.

O hesap,ülkede doğru olan ne var ki?Bilim demişsin.Bilim adamları Allahına kadar siyasetin içinde.Her akşam televizyonlarda ülkeyi kurtarıyorlar.Bir değil beş değil.Binlerce.Almanya'da sıkıysa çıksın da bir televizyon kanalında bir bilim adamı memleketi kurtarsın.Neden bahsediyoruz?

Kim yiyor?

İşte bunlar yiyor!

Özelleştirilen paralar işte bunlara gidiyor.

Türkiye'nin en büyük kara deliği.

Ordu özelleştiriliyor.

Ama bunları bu millet hala besliyor.

hako
28-07-2010, 21:25
Haraç mezat babalar gibi satmak mıdır özelleştirmenin amacı ?
Bu arpalığı sana ucuz ucuz vereyim , sen de beni gör anlayışı mıdır ?

AKP döneminde bu satışlardan elde edilen 30 milyar dolarla
ne bir çivi çakılmış, ne de kendilerinden başka birine bir fayda
sağlanmıştır.

Türkiyenin yeraltı zenginliklerini yabancılara peşkeş çekmeye çalışan
zihniyet Sn. Necdet Sezer tarafondan veto edilen (2007 tarihli) yasada ne peşindeydi bir hatırlayalım
ve unutmayalım , çakallar hala işbirlikçilerinden bu yasayı beklemekteler.

AKP’nin yeni petrol yasasında,
Petrol arama ve üretim başvurularında, eski kanunun temel kuralı olan “işin milli menfaatlere uygun olması” ilkesi kaldırıldı;
Ülke topraklarından çıkarılacak petrol ve doğalgaz ile ürünlerinin karada yüzde 65’inin, denizde yüzde 55’inin “memleket ihtiyacına” ayrılması zorunluluğu kaldırıldı;
Arama ruhsatlarında hektar başına alınan “devlet hakkı” geliri kaldırıldı.
Üretim büyüklüğüne bağlı olarak, üretilen ham petrolden alınacak devlet payı yüzde 2’lere kadar düşürüldü;
Karada çıkarılan petrol ve doğalgazdan elde edilecek olan devlet hissesinin yüzde 50’sinin, işletme ruhsatının bulunduğu ilin il özel idaresine verilmesi hükmü getirildi(PKK yanlısı olduğu bilinen belediyelere özel torpil);
Yabancı petrol şirketlerine vergi muafiyeti getirilirken, işletme ruhsat süreleri 30 yıl olarak belirlendi. Bu süreyi 50 yıla kadar uzatma imkânı getirildi.

Bu mudur savunduğunuz ekonomik sistem ?
2B arazileri, yargı kararına rağmen kontak kapatmayan madenleri, bireyi
hergeçen gün daha da fakir kılan, ekmeğe suya muhtac eden bir iktidarı
beğeniyor ve destekliyorsanız o halde ya bir maddi çıkarınız vardır, ya da buralarda
dezenformasyon amaçlı yazı yazmaktasınızdır.

3.yol
29-07-2010, 01:23
Petkimden de bahsedelim.2002 yılı cirosu 600 milyon dolardır.Ve 2 milyar dolara satılmıştır.Yani 3 yıllık cirosuna...Petkimi göreniniz vardır.Sadece arazisi, barajı ve hidroelektirik santrali 2 milyar dolar eder!

Kimse bir ise yillik ciro miktarina gore para yatirmaz . Amac kardir. Kar yapamayip zarar yaptiktan sonra isterse 10 kati fazla ciro yapsin ne farkaderki ?

Simdi bakalim Petkim 1996 yilindan 2009 yilina kadar 31 Aralik finans raporlarina gore ne kadar kar yapmis , ne kadar zarar yapmis. Ak koyun kara koyun ortaya ciksin :
Not: Bu karlar enflasyona gore hesaplanmistir .....

31.12.2009 114,035,094
31.12.2008 (151,258,150)
31.12.2007 73,860,890
31.12.2006 57,985,829
31.12.2005 (98,546,779)
31.12.2004 61,942,957
31.12.2003 (245,401,500)
31.12.2002 2,647,272
31.12.2001 2,887,240
31.12.2000 (10,476,964)
31.12.1999 37,155,699
31.12.1998 21,881,312
31.12.1997 33,926,264
31.12.1996 24,446,950
Toplam = (74,913,886)

Kaynak : http://www.petkim.com.tr/yatirimciIliskileri/FinansalBilgiler/Bilanco.aspx

Demekki 1996'dan 2009'a kadarki 14 yillik toplam net zarari yaklasik 75 milyon YTL.

Aslinda Petkim'in ozellesme bilgileri surada mevcut :
http://www.oib.gov.tr/portfoy/petkim/petkim_index.htm

Notlar kisminda su bilgiler var :

PETKİM Petrokimya Holding A.Ş.’nin sermayesindeki, % 51 oranındaki kamu hissesinin “blok satış” yöntemi ile özelleştirilmesine ilişkin ihale sürecinde 05 Temmuz 2007 tarihinde kamuya açık olarak yapılan nihai pazarlık görüşmeleri sonucunda ikinci en yüksek teklifi veren, Socar-Turcas-İnjaz Ortak Girişim Grubu'na 2.040.000.000- ABD Dolarına satılması Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun 22 /11/2007 tarih ve 2007/63 sayılı kararı ile onaylanmıştır.

Ne diyor 2007 kari icin ?
73,86 milyon YTL / 63 milyon US $

Yani 2008 yilinda % 51 hissesi yaklasik 2 milyar dolara yakin bir paraya Socar-Turcas-İnjaz Ortak Girişim Grubu'na satilalarak ozellestirilmis.

Bol bakalim 63 milyon $ yillik kari 2 milyar dolara bir de bunun %51'ini al ne cikiyor ? Yatirimlarinin yillik getirisi 2007 yili sonuna gore yuzdesi % 1,6.

2007 senesi sonuna gore PETKIM'in malvarliginin (tasinir + tasinmaz) degerine bakalim :

1,929,868,007 YTL = 1,278,058,283 $ ( 5 Temmuz 2007'de 1 $ = 1.51 YTL)

% 51'i satildigina gore 1,278,058,283 x 0.51 = 651,809,724 $.

Yani PETKIM'in % 51 hissesine 2 Milyar Dolar yatiran bu sirketin ortak oldugu tasinir ve satinmaz malvarliginin degeri yaklasik 650 Milyon Dolarmis. Bu yatirilan paranin yillik getiriside 2007 yilina gore %1,6.

Eeeee bunu alis verisin neresi peskes cekmek oluyor ?.........

Devlet elinde 14 yilda toplam 74 milyon YTL zarar etmis bir sirketin hisselerinin %51'i sirketin degerinin 3 katina satilmis ( 2 milyar $/ 650 milyon $). Satildiktan sonraki yil da yani 2008 senesinin sonunda da zaten 158 milyon YTL de zarar etmis.

Iste sizin altin yumurtlayan tavuklarinizdan birisinin ozellestirilmesi ve son 15 yilinin bilancosu :

Biraz arastirin , her habere , her forward edilen , elden ele dolastirilan e-maillere inanmayin lutfen. Internet elinizin altinda bilgi cagida yasiyoruz ....... Kendinizi tembel yetistirmeyin.

Saygilar,
3.yol

Not: PETKIM'in finansal raporlarini 1996 yilindan itibaren su adresten indirebilirsiniz :
http://www.petkim.com.tr/yatirimciIliskileri/FinansalBilgiler/Bilanco.aspx

3.yol
29-07-2010, 03:56
Yazılarıma tek bir yanıt alamadım.Görüyorum ki mesnetsiz, aklınca entellektüel ağızlarla mücadeleye çalışılıyor.Seninde bildiğin gibi 3yol, ihaleye fesat karıştırmak diye bir kavram var değil mi?
Bu kavram neden var?

Ben senin gibi tarafın, bugünün vırtın zırtın çığırtkanlığını yapmam.Rakam ve isimleri karıştırdım telekom örneğinde.Sen altındaki diğer örneklere bir bak!Var mı yanıt?
Kopyala yapıştır olmadığının da ciddi bir kanıtıdır bu.Kendi tarzını bana yakıştırma!
Ayrıca telekomun toplam satış bedelinin 3 (ÜÇ) yıllık karı olduğu gerçeğide dağ gibi önünde durmaktadır.

Tekrarlıyorum;
Bana devren satılık bir dönerci, bakkal, ayakkabıcı, manifatura bul.3 yıllık karına; mülkü, müşterisi ve içindeki demirbaş ve sarfla alıp, 5 yılda taksit taksit ödeyeceğim!

Al bu sayfadan bir çıktı, as duvarına;
http://www.turk.internet.com/portal/yazigoster.php?yaziid=20748

Boş konuşacağına yanıt vermeni istiyorum.

Ayrıca telekomun toplam satış bedelinin 3 (ÜÇ) yıllık karı olduğu gerçeğide dağ gibi önünde durmaktadır. - naper

Bakalim gercekten dag gibi onumuzde mi duruyor ..... yoksa kara propagandanin gercekleri carpitmak icin onumuzde patlattigi sis bombasi mi ?

Simdi de Turk Telekomun yillik karlarina bakalim ;

2005 - 1.762.408.000 YTL
2006 - 2.208.349.000 YTL
2007 - 2.591.656.000 YTL
2008 - 1.627.370.000 YTL
2009 - 1.652.027.000 YTL

Toplam = 9.841.810.000 YTL = 6.561.206.667 $ ( Temmuz 2005’e gore)

Kaynak : http://www.turktelekom.com.tr/tt/portal/YatirimciIliskileri/Mali-Operasyonel-Veriler/

Sirketin %55'ini 6.645.000.000 dolara alan bir sirket
demikki 5 yilda 6.561.206.667 $ x 0.55 = 3.608.663.667 $ kar yapmis.

Bakalim bu sirketler grubu ne kadar zamanda yatirdiklari parayi geri kazanacaklar :

( bes yilda 3.608.663.667 $ kazanmissa ne kadar zamanda 6.664.500.000 kazanir denklemi)
6.645.000.000 / 3.608.663.667 * 60 Ay = 110.5 Ay = 9 yil + 2 Ay

Neymis ? demekki satis bedeli 3 yillik kar miktari degilmis ..... gercek neymis ? 9 yil + 2 aylik kar miktariymis......

Simdi de sirketin toplam degeri uzerinden inceleyelim ... bakalim burada bir yamukluk var mi ?

Sirketin toplam degeri ( tasinir + tasinmaz) = 12.872.298.000 YTL = 8.581.532.000 $ (1 $ = 1.5 YTL Temmuz 2005 kurlarina gore)

Sirketin degerinin %55'i ne yapiyor ?
8.581.532.000 $ X 0.55 = 4.719.842.600 $

%55'i kaca satilmis ?
6.645.000.000 $'a satilmis. Devlet bu satistan ne kadar kar elde etmis ?

6.645.000.000 - 4.719.842.600 = 1.925.157.400 $

Benim gibi gercegi bulmak icin arastirirsaniz yukaridaki finansal bilgileri su adreste bulurdunuz:

http://www.turktelekom.com.tr/tt/portal/YatirimciIliskileri/Mali-Operasyonel-Veriler/

Ozellestirmenin ayrintilari da suradadir:

Yazdiklariniz demekki neymis ? ....... Dag gibi onumuzde duran ve gercekleri gormemizi engelleyen kara propaganda sis bulutuymus .....

Saygilar,
3.yol

3.yol
29-07-2010, 05:03

Sira geldi Seka Balikesir kurulusuna .... Niye Seka Izmit veya baska bir yer degilde Balikesir ?
Cunku Sayin naper'in 1.1. milyona satilan kismi Balikesir tesisleri de ondan .... Herhalde kopyala yapistir ... pardon .... kendi sahsi arastirmalarini yazarken Balikesir tesisleri oldugunu belirtmeyi unutmus .... !

Acikli bir durumu var bu Balikesir Seka isletmesinin .... acikli durumu Balikesirliler'in magduriyetinden oturu .....

Simdi biraz haber arsivlerini kurcalayalim ... bakalim Seka Balikesir adindaki "altin yumurtlayan tavugun" durumu nedir ?

Elektrik borcu yüzünden SEKA'da üretim durdu

Balıkesir'deki SEKA kağıt fabrikasının elektriği, 12 trilyonluk borç yüzünden kesildi. Fabrikada üretim durdu. İşçiler, fabrikanın bir an önce üretime geçmesini istiyorlar.

Balıkesir merkeze bağlı 122 köyden 74'ünün su şebekesinin elektriğini kesen Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ), bu kez de 12 trilyonluk elektrik borcu sebebiyle Selüloz ve Kağıt Sanayii Kurumu'nun (SEKA) Balıkesir'deki kağıt fabrikasına elektrik vermeyi durdurdu. Balıkesir TEDAŞ Müessese Müdürülüğü, Enerji Bakanlığı'ndan gelen emir doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşlarının elektriğini kesmeye başladı. Bu çerçevede 12 trilyon liralık borcundan ötürü geçen salı günü SEKA'nın da elektriği kesildi. 60 işçi ve 100 memurun çalıştığı fabrikada üretim durdu. Yetkililer, geçen zamanı değerlendirmek için fabrikayı bakıma aldı.

TEDAŞ'tan alınan bilgiye göre, Balıkesir genelinde 550 bin elektrik abonesinden 21 bini sorunlu. Kamu kuruluşlarının da büyük bölümünün elektrik borcu bulunuyor. Okul ve hastane dışında 1 Kasım'dan sonra resmi dairelerin de elektriği kesilecek.

TEDAŞ Bölge Müdürü Mustafa Orhan, elektriklerin kesilmesini, "Ben alınan kararları uyguluyorum." şeklinde değerlendirdi. SELÜLOZ-İŞ Sendikası Başkan Vekili Şaban Çekim ise, böyle bir borçla karşılaşmaktan büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Fabrikalarının çalışmasını ve üretim yapmasını isteyen Çekim, Türkiye'nin üretim yaparak kalkınabileceğini vurguladı.

http://arsiv.zaman.com.tr/2001/10/26/haberler/haberlerdevam.htm

Demek bizim altin yumurtlayan tavuk 12 trilyonluk elektrik borcu da yumurtlamis !!!!!!

Türkiye Selüloz ve Kağıt Fabrikaları AŞ (SEKA) Balıkesir İşletme Müdürlüğü`nde üretim yeniden durdu.

Balıkesir SEKA İşletmesi`nin şubat ayı elektrik borcunu ödemeyince, TEDAŞ fabrikanın elektriğini kesti. 22 Ekim 2001 tarihinde elektriğin kesilmesiyle üretimin durduğu SEKA`da, Enerji Bakanlığı ve TEDAŞ Genel Müdürlüğü`yle yapılan görüşmelerde borcun 14 taksitle ödenmesi konusunda anlaşılmış ve üretim, yeni yılın ilk günlerinde, 70 günlük iş kaybının ardından başlamıştı. ÖİB, 26 Şubat 2002 tarihinde ödenmesi gereken 2 trilyon 70 milyar lira tutarındaki elektrik borcunu ödemeyince TEDAŞ, SEKA`nın elektriğini kesti ve fabrikada üretim yine durdu. Selüloz, Kağıt ve Mamulleri İşçileri Sendikası(Selüloz-İş) Balıkesir Şube Başkanı İsmail Deniz, SEKA hakkında kasıtlı olarak `hantal, çalışmıyor` ifadelerinin kullanıldığını, asıl amacın işletmeyi iflas etmiş gibi gösterip yağmalamak olduğunu öne sürdü. Balıkesir SEKA İşletmesi`nin iki defa çıktığı ihalede teklif almadığını, nisan ayında yapılacak üçüncü ihale öncesi bilerek bu duruma düşürüldüğünü iddia eden Deniz, `SEKA bir ay çalışmadığında, 9 trilyon liralık üretim kaybı oluyor. Fabrikada, şu anda hiç stok yok. Üretim olmayınca ihracat da durdu. Düzenli bir çalışma olmayınca gazeteler, kağıt ihtiyacını ithalat yoluyla çözmeye çalışacak ve kağıt ithalatında tekel oluşacak.` şeklinde konuştu. Balıkesir SEKA`da halen 598 işçi ve 90 memur görev yapıyor. Erhan Güven/ Balıkesir 03.03.2002

26 Şubat 2002 tarihinde ödenmesi gereken 2 trilyon 70 milyar lira tutarındaki elektrik borcunu ödemeyince TEDAŞ, SEKA`nın elektriğini kesti ve fabrikada üretim yine durdu.

http://www.tumgazeteler.com/?a=221576

Hayda TEDAŞ 14 taksite bolerek odeme kolayligi saglamis ama Seka Subat odemesini yapamamis yine kapanmis .... Ne olmus bu altin yumurtlayan tavuga ... her halde kus gribine yakalanmistir :D

Bu sirketin fazlaca bir finansal tarihini internette bulamadim. Bulduklarin sadece 2003 ve 2004 yilinin net kar/zarar miktarlari :

2003 - 289.926.000 YTL (Zarar)
2004 - 623.031.000 YTL (Zarar)

Kaynak : http://www.oib.gov.tr/portfoy/seka.htm

Albayraklar ( Yeni Safak gazetesinin sahibleri ayni zamanda) aldiktan sonra bu alim mahkeme karariyla iptal oldugu icin su anda Seka Balikesir'de uretim uc bes yildir durmus durumda .... Albayrak da oraya 30 milyon dolarlik yatirim yapip teknolojiyi uretim yapabilir konuma getirdigi ve bu mahkeme karari yuzunden kac yildir uretemedigi icin hem istihdam saglayan Balikesir halki hem de Albayraklar sirketi magdur durumda ....

Saygilar,
3.yol

3.yol
29-07-2010, 06:48
Mesaj #37'nin devami .......

Bakalim su adresteki bilgiler ne yonde .....

2002 yılında dönemin ilgili Bakanı Yılmaz Karakoyunlu tarafından yabancı bir firmaya yaptırılan fizibilite araştırmasından bahseden Öğün, "İhalelerde başarısız olunması sebebiyle piyasalarda ortaklık arayışına gidilmiş, ancak koordinatör İsveç Ekman & Co.AB, yaptırdığı çalışmalar sonrasında, bu işletmenin 1 ABD Doları karşılığında devredilmesi halinde bile karlı bir işletme olarak çalıştırılmasının mümkün olmadığını 27 Eylül 2002 tarihinde yetkililere bildirmiştir" dedi.

2002 yılında dönemin ilgili Bakanı Yılmaz Karakoyunlu tarafından yabancı bir firmaya yaptırılan fizibilite araştırmasından bahseden Öğün, "İhalelerde başarısız olunması sebebiyle piyasalarda ortaklık arayışına gidilmiş, ancak koordinatör İsveç Ekman & Co.AB, yaptırdığı çalışmalar sonrasında, bu işletmenin 1 ABD Doları karşılığında devredilmesi halinde bile karlı bir işletme olarak çalıştırılmasının mümkün olmadığını 27 Eylül 2002 tarihinde yetkililere bildirmiştir" dedi.

Grubun kağıt teknolojisini hiç bilmediği halde böyle bir yatırıma girmesinin çılgınca bir cesaret olduğunu belirten Öğün, Balıkesir kağıt fabrikasının üretime geçmesiyle, kağıt ithalatı yapan bir medya patronunun piyasadaki etkinliğinin sona ereceğine dikkat çekerek, "Bu ithalatın çok karlı olduğunu söyleyebilirim. Bunun bir kısım basın organları sahibi şahsiyetler tarafından yapıldığını düşünürsek, bu kişilerin kontrol ettiği gazetelerde özellikle Balıkesir'in Albayrak'lar şirketine peşkeş çekildiği, batırıldığı, çalıştırılmayacağı gibi ifadelerin yer alması pek tesadüf değildir. Bu fabrika yılda Balıkesir'in tamamı kadar elektrik tüketmektedir. Kimseyi silah zoruyla bu ihaleye katılmaktan alıkoyamazsınız. Albayrak Şirketler Grubu'nun sahipleri cesaret sahibi ve kimsenin girmediği işlere girip başarabilen insanlardır. Kağıt teknolojisi konusunda hiçbir bilgisi olmayan grubun böyle bir yatırıma girişmesini çılgınlık olarak niteleyebilirsiniz" diye konuştu.

"YATIRIM YAPACAĞIZ"

Grubun aklında arsayı almak, teçhizatı hurda diye satmak, binaları yıkmak, buralara apartmanlar dikmek gibi hiçbir düşünce olmadığını kaydeden Öğün, şunları söyledi:

"Söz konusu ihale sonuçlandığında, Albayrak Şirketler Grubu, fabrika için 1.1 milyon dolar teklif vermiştir, bu teklif Özelleştirme İdaresi tarafından onaylanmış ve fabrika Albayrak Şirketler Grubu'na devredilmiştir. İşçilerin kıdem ve izin tazminatları dahil o tarih itibariyle fabrika şirketimize 2.1 milyon dolara mal oldu. Toplam alanı bin 700 dönüm olan sadece bin 200 dönümü bize verildi. Böyle bir tesisi işletmek için balıklama atlamadık. Bir kısım danışman ve yabancı ortaklarla değerlendirme yaptık. Yongalama tesisinin modernizasyonu için Finlaniya Medso ve Avusturya Andritz firmalarıyla gerekli görüşmeleri yaptık. 1.3 milyon Euro karşılığı proje konusunda mutabakat sağladık. En büyük sorun elektrikti, elektriği kendi kaynaklarımızla elde etme kararını verdik. Bu kapsamda, Turbomak firmasıyla doğalgazlı turbo jeneratör sözleşmesini 11.3 milyon Euro olarak imzaladık. Hamur hazırlama bölümündeki sorunları gidermek için 1.7 milyon Euroluk, asıl kağıt makinesinin yapıldığı bölümün modernizasyonu için Finlandiya Medso ile 7 milyon 450 bin Euro'luk sözleşme yaptık. Şirketimiz mahkeme kararlarına saygılı. Ancak, haklarımızı da hukuk yoluyla aranması gerektiğinin de bilincindeyiz. Söz konusu sebeplerle şirketimiz, Özelleştirme İdaresi tarafından kendisine ulaştırılan iade taleplerini saygıyla karşıladı. Fakat elektrik, su , idare vs. şu anda aylık masrafı asgari 60 milyar liranın geriye ödenmesini talep etmek de bizim hakkımız. Bizim burası için taahhütlerimiz 150 milyon Euoru. Albayrak Şirketler Grubu, Balıkesir kağıt fabrikası için bana göre ilk ve son şanstır. Beklentimiz, kararın ülkenin ve Balıkesir'in menfaatleri doğrultusunda gerçekleşmesidir. Bu kararla ya üretime başlanacak veya fabrika hurda olarak satılacak".

Kaynak: http://www.kenthaber.com/marmara/balikesir/Haber/Genel/Normal/albayrak--demoralize-olduk/73960887-6e82-4767-b7c2-068d7d2bd7ff

Seka Balikesir 2 kez ihaleye acilmis ..... Turkiye'deki ve dunyadaki aptal sirketler bir turlu altin yumurtlayan Seka'ya talip olmamislar ....Herhalde bizimkiler oyle bir fesat soktularki bu ihalelelere ( Balikesir Seka'da veba salgini var gibilerinden galiba...... ) En sonunda 3. ihalede tek bir cengaver cikip 1.1 milyon dolar demis ..... Ustune bir de 20 milyon Euro'luk yatirim planlayip uretime gecmeyi hesaplamislar .... Vay saftirikler vay.... Bizim ulusalcilar piyasa degerini sizlerden daha iyi biliyorlar ..... 52 milyon dolar diye cakmislar ....

1 milyon dolara satilaman seyin degeri nasil 52 milyon dolar oluyor ...? Bu da ulusalcilarin gizli formulunde sakli ... Onlardan daha mi iyi bileceksin serbest piyasa ekonomisini !!!!! Kapa ceneni ve otur yerine .... :D

Saygilar,
3.yol

naper
29-07-2010, 12:22
Kimse bir ise yillik ciro miktarina gore para yatirmaz . Amac kardir. Kar yapamayip zarar yaptiktan sonra isterse 10 kati fazla ciro yapsin ne farkaderki ?

Simdi bakalim Petkim 1996 yilindan 2009 yilina kadar 31 Aralik finans raporlarina gore ne kadar kar yapmis , ne kadar zarar yapmis. Ak koyun kara koyun ortaya ciksin :
Not: Bu karlar enflasyona gore hesaplanmistir .....

31.12.2009 114,035,094
31.12.2008 (151,258,150)
31.12.2007 73,860,890
31.12.2006 57,985,829
31.12.2005 (98,546,779)
31.12.2004 61,942,957
31.12.2003 (245,401,500)
31.12.2002 2,647,272
31.12.2001 2,887,240
31.12.2000 (10,476,964)
31.12.1999 37,155,699
31.12.1998 21,881,312
31.12.1997 33,926,264
31.12.1996 24,446,950
Toplam = (74,913,886)

Kaynak : http://www.petkim.com.tr/yatirimciIliskileri/FinansalBilgiler/Bilanco.aspx

Demekki 1996'dan 2009'a kadarki 14 yillik toplam net zarari yaklasik 75 milyon YTL.

Aslinda Petkim'in ozellesme bilgileri surada mevcut :
http://www.oib.gov.tr/portfoy/petkim/petkim_index.htm

Notlar kisminda su bilgiler var :

PETKİM Petrokimya Holding A.Ş.’nin sermayesindeki, % 51 oranındaki kamu hissesinin “blok satış” yöntemi ile özelleştirilmesine ilişkin ihale sürecinde 05 Temmuz 2007 tarihinde kamuya açık olarak yapılan nihai pazarlık görüşmeleri sonucunda ikinci en yüksek teklifi veren, Socar-Turcas-İnjaz Ortak Girişim Grubu'na 2.040.000.000- ABD Dolarına satılması Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun 22 /11/2007 tarih ve 2007/63 sayılı kararı ile onaylanmıştır.

Ne diyor 2007 kari icin ?
73,86 milyon YTL / 63 milyon US $

Yani 2008 yilinda % 51 hissesi yaklasik 2 milyar dolara yakin bir paraya Socar-Turcas-İnjaz Ortak Girişim Grubu'na satilalarak ozellestirilmis.

Bol bakalim 63 milyon $ yillik kari 2 milyar dolara bir de bunun %51'ini al ne cikiyor ? Yatirimlarinin yillik getirisi 2007 yili sonuna gore yuzdesi % 1,6.

2007 senesi sonuna gore PETKIM'in malvarliginin (tasinir + tasinmaz) degerine bakalim :

1,929,868,007 YTL = 1,278,058,283 $ ( 5 Temmuz 2007'de 1 $ = 1.51 YTL)

% 51'i satildigina gore 1,278,058,283 x 0.51 = 651,809,724 $.

Yani PETKIM'in % 51 hissesine 2 Milyar Dolar yatiran bu sirketin ortak oldugu tasinir ve satinmaz malvarliginin degeri yaklasik 650 Milyon Dolarmis. Bu yatirilan paranin yillik getiriside 2007 yilina gore %1,6.

Eeeee bunu alis verisin neresi peskes cekmek oluyor ?.........

Devlet elinde 14 yilda toplam 74 milyon YTL zarar etmis bir sirketin hisselerinin %51'i sirketin degerinin 3 katina satilmis ( 2 milyar $/ 650 milyon $). Satildiktan sonraki yil da yani 2008 senesinin sonunda da zaten 158 milyon YTL de zarar etmis.

Iste sizin altin yumurtlayan tavuklarinizdan birisinin ozellestirilmesi ve son 15 yilinin bilancosu :

Biraz arastirin , her habere , her forward edilen , elden ele dolastirilan e-maillere inanmayin lutfen. Internet elinizin altinda bilgi cagida yasiyoruz ....... Kendinizi tembel yetistirmeyin.

Saygilar,
3.yol

Not: PETKIM'in finansal raporlarini 1996 yilindan itibaren su adresten indirebilirsiniz :
http://www.petkim.com.tr/yatirimciIliskileri/FinansalBilgiler/Bilanco.aspx

Demekki doğru deliği çomaklamışız.Güzel.
1996 dan önce nasılmış ki petkim?Hatta önemli olan 1980 öncesi nasılmış?

14 yılda yaklaşık 75 milyon lira zarar etmiş bir şirketi neden alırlar?

Yanıtlayalım.
Petkimin sadece marka değeri 250 milyon doların üzerindedir.14 tane dev fabrikası vardır.Bunun haricinde bir limana ve sosyal tesislere sahiptir.Sadece faliyet alanı 20 (yirmi) kilometre karedir!Denize sıfır 166 dönüm limanlı 14 ana 8 yardımcı üretim tesisli bir fabrikadan söz ediliyor unutmayınız.
Buradan buyrun;
Alıcı firma, yeni yatırımlara hazırlanıyor.Hemde özelleştirme için ödediği meblağın 2,5 katını basacak;
http://img717.imageshack.us/img717/5971/petkimarazi2.png

Petkim sürekli kapasitesini arttıran ve yatırım yapan bir kuruluş.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Petrokimya_Holding_A._%C5%9E.
Dolayısı ile örneğin 2006 yılındaki net karı, 437 milyon dolarlık yeni yatırım yapıp, devletede vergisini ödedikten sonra cebinde kalan paradır.

Kağıt üstünde tabii ki hatalar olmayacaktır.Bağımsız, uluslararası kontrole tabiidir.Ama bu peşkeş çekildi gerçeğini değiştirmez.
Sahtekarlığın kanıtı budur.2008 de 151 milyon zarar eden petkim, 2009 da artan hammadde ve düşen ürün satış fiyatlarına rağmen dönem karı olarak 114 milyon TL açıklamıştır.
http://img80.imageshack.us/img80/8616/dnemkar.png

Oynanan oyundan;

http://www.ekonomiborsa.com/petkim-hisselerinde-buyuk-oyun.html

Ciro alım satımda gayet önemli bir kriterdir.Bilinçli zararlar gelir üzerinden değil gider üzerinden dolap çevrilerek yapılır.Özelleştirmelerle beraber(telekomdu yanılmıyorsam) şirketlerlerden alınan gelir vergisi indirimine gidilmesi bile enteresandır.Rakamları sen yazarsın artık.

Satıldığında 3 milyon tonun üzerinde üretimle ve 400 milyon dolarlık ihracat hacmine sahipti.

Petkim petro-kimya alanında ülkemizde tekel olduğu gibi dünyada da sayılı işletmelerdendir.Üstelik ülkemizde petro-kimya ürünlerine doygunluk sözkonusu olmadığı gibi iki petkimi daha kaldıracak talep vardır.Zira petro-kimya ürünlerinin kişi başına kg bazındaki kullanımı avrupa ve abd nin 1/3 üne denk gelmektedir.

Altın yumurtlayan ve yumurtlayacak olan bir kurumu 3 (üç) yıllık cirosu karşılığında sattılar.Bunun adını siz koyun!

2010 bilançosunu yine bu konu başlığına taşıyacağım.
Petkim en savunulabilir olanı.İhale geçmişini inceleyenler göreceklerdir.Uzan gurubu ve petkim, sonra recebimin uzanlara çökmesi filan konu çoook geniş.Okudukça pislik, rezalet, peşkeş...

Arkası yarın...

fantomas
29-07-2010, 12:37
Bir ek;

Türkiye'de tutuklanan bütün asker ve sivillerin tamamının ortak özelliği şudur.

Hepsi yabancı sermaye ve özelleştirmelere karşı idiler.

Ne demek istiyorum?

Wallahi artık ben de bilmiyorum.

naper
29-07-2010, 12:41
Bakalim gercekten dag gibi onumuzde mi duruyor ..... yoksa kara propagandanin gercekleri carpitmak icin onumuzde patlattigi sis bombasi mi ?
Simdi de Turk Telekomun yillik karlarina bakalim ;
2005 - 1.762.408.000 YTL
2006 - 2.208.349.000 YTL
2007 - 2.591.656.000 YTL
2008 - 1.627.370.000 YTL
2009 - 1.652.027.000 YTLToplam = 9.841.810.000 YTL = 6.561.206.667 $ ( Temmuz 2005’e goreKaynak : http://www.turktelekom.com.tr/tt/portal/YatirimciIliskileri/Mali-Operasyonel-Veriler/Sirketin %55'ini 6.645.000.000 dolara alan bir sirket
demikki 5 yilda 6.561.206.667 $ x 0.55 = 3.608.663.667 $ kar yapmis. Bakalim bu sirketler grubu ne kadar zamanda yatirdiklari parayi geri kazanacaklar :
( bes yilda 3.608.663.667 $ kazanmissa ne kadar zamanda 6.664.500.000 kazanir denklemi)
6.645.000.000 / 3.608.663.667 * 60 Ay = 110.5 Ay = 9 yil + 2 Ay
Neymis ? demekki satis bedeli 3 yillik kar miktari degilmis ..... gercek neymis ? 9 yil + 2 aylik kar miktariymis......
Simdi de sirketin toplam degeri uzerinden inceleyelim ... bakalim burada bir yamukluk var mi ?
Sirketin toplam degeri ( tasinir + tasinmaz) = 12.872.298.000 YTL = 8.581.532.000 $ (1 $ = 1.5 YTL Temmuz 2005 kurlarina gore)
8.581.532.000 $ X 0.55 = 4.719.842.600 $%55'i kaca satilmis ?
Benim gibi gercegi bulmak icin arastirirsaniz yukaridaki finansal bilgileri su adreste bulurdunuz:
http://www.turktelekom.com.tr/tt/portal

8.581.532.000 $ X 0.55 = 4.719.842.600 $

%55'i kaca satilmis ?

(http://www.turktelekom.com.tr/tt/portal/YatirimciIliskileri/Mali-Operasyonel-Veriler/)http://www.turktelekom.com.tr/tt/portal/YatirimciIliskileri/Mali-Operasyonel-Veriler/

Yazdiklariniz demekki neymis ? ....... Dag gibi onumuzde duran ve gercekleri gormemizi engelleyen kara propaganda sis bulutuymus .....

Saygilar,
3.yol/YatirimciIliskileri/Mali-Operasyonel-Veriler/ (http://www.turktelekom.com.tr/tt/portal/YatirimciIliskileri/Mali-Operasyonel-Veriler/)
Saygilar,
3.yol

Aynı köylü uyanıklığına devam ediyorsun da;
yemezler!

Al sana telekomun 2010 yılı ilk yarısındaki karı;
http://img828.imageshack.us/img828/5554/telekom.png

Dağ duruyor hala hatta daha da büyümüş.

Benim karşıma getirdiğin kurum karları, zaten satılması için bilinçli olarak dizginlenen dönemlerin karları.
Şirketlerin gerçek verimlilikleri gün gibi ortada.

http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=185329

http://www.ekoklinik.com/manset-haberler/turk-telekomdan-kar-patlamasi

http://www.haberpan.com/telekomun-net-kari-11-milyar-lira/

Arkası yarın

naper
29-07-2010, 12:52
Mesaj #37'nin devami .......

Bakalim su adresteki bilgiler ne yonde .....

Grubun kağıt teknolojisini hiç bilmediği halde böyle bir yatırıma girmesinin çılgınca bir cesaret olduğunu belirten Öğün, Balıkesir kağıt fabrikasının üretime geçmesiyle, kağıt ithalatı yapan bir medya patronunun piyasadaki etkinliğinin sona ereceğine dikkat çekerek, "Bu ithalatın çok karlı olduğunu söyleyebilirim. Bunun bir kısım basın organları sahibi şahsiyetler tarafından yapıldığını düşünürsek, bu kişilerin kontrol ettiği gazetelerde özellikle Balıkesir'in Albayrak'lar şirketine peşkeş çekildiği, batırıldığı, çalıştırılmayacağı gibi ifadelerin yer alması pek tesadüf değildir. Bu fabrika yılda Balıkesir'in tamamı kadar elektrik tüketmektedir. Kimseyi silah zoruyla bu ihaleye katılmaktan alıkoyamazsınız. Albayrak Şirketler Grubu'nun sahipleri cesaret sahibi ve kimsenin girmediği işlere girip başarabilen insanlardır. Kağıt teknolojisi konusunda hiçbir bilgisi olmayan grubun böyle bir yatırıma girişmesini çılgınlık olarak niteleyebilirsiniz" diye konuştu.

"YATIRIM YAPACAĞIZ"

Grubun aklında arsayı almak, teçhizatı hurda diye satmak, binaları yıkmak, buralara apartmanlar dikmek gibi hiçbir düşünce olmadığını kaydeden Öğün, şunları söyledi:

"Söz konusu ihale sonuçlandığında, Albayrak Şirketler Grubu, fabrika için 1.1 milyon dolar teklif vermiştir, bu teklif Özelleştirme İdaresi tarafından onaylanmış ve fabrika Albayrak Şirketler Grubu'na devredilmiştir. İşçilerin kıdem ve izin tazminatları dahil o tarih itibariyle fabrika şirketimize 2.1 milyon dolara mal oldu. Toplam alanı bin 700 dönüm olan sadece bin 200 dönümü bize verildi. Böyle bir tesisi işletmek için balıklama atlamadık. Bir kısım danışman ve yabancı ortaklarla değerlendirme yaptık. Yongalama tesisinin modernizasyonu için Finlaniya Medso ve Avusturya Andritz firmalarıyla gerekli görüşmeleri yaptık. 1.3 milyon Euro karşılığı proje konusunda mutabakat sağladık. En büyük sorun elektrikti, elektriği kendi kaynaklarımızla elde etme kararını verdik. Bu kapsamda, Turbomak firmasıyla doğalgazlı turbo jeneratör sözleşmesini 11.3 milyon Euro olarak imzaladık. Hamur hazırlama bölümündeki sorunları gidermek için 1.7 milyon Euroluk, asıl kağıt makinesinin yapıldığı bölümün modernizasyonu için Finlandiya Medso ile 7 milyon 450 bin Euro'luk sözleşme yaptık. Şirketimiz mahkeme kararlarına saygılı. Ancak, haklarımızı da hukuk yoluyla aranması gerektiğinin de bilincindeyiz. Söz konusu sebeplerle şirketimiz, Özelleştirme İdaresi tarafından kendisine ulaştırılan iade taleplerini saygıyla karşıladı. Fakat elektrik, su , idare vs. şu anda aylık masrafı asgari 60 milyar liranın geriye ödenmesini talep etmek de bizim hakkımız. Bizim burası için taahhütlerimiz 150 milyon Euoru. Albayrak Şirketler Grubu, Balıkesir kağıt fabrikası için bana göre ilk ve son şanstır. Beklentimiz, kararın ülkenin ve Balıkesir'in menfaatleri doğrultusunda gerçekleşmesidir. Bu kararla ya üretime başlanacak veya fabrika hurda olarak satılacak".

Kaynak: http://www.kenthaber.com/marmara/balikesir/Haber/Genel/Normal/albayrak--demoralize-olduk/73960887-6e82-4767-b7c2-068d7d2bd7ff

Seka Balikesir 2 kez ihaleye acilmis ..... Turkiye'deki ve dunyadaki aptal sirketler bir turlu altin yumurtlayan Seka'ya talip olmamislar ....Herhalde bizimkiler oyle bir fesat soktularki bu ihalelelere ( Balikesir Seka'da veba salgini var gibilerinden galiba...... ) En sonunda 3. ihalede tek bir cengaver cikip 1.1 milyon dolar demis ..... Ustune bir de 20 milyon Euro'luk yatirim planlayip uretime gecmeyi hesaplamislar .... Vay saftirikler vay.... Bizim ulusalcilar piyasa degerini sizlerden daha iyi biliyorlar ..... 52 milyon dolar diye cakmislar ....

1 milyon dolara satilaman seyin degeri nasil 52 milyon dolar oluyor ...? Bu da ulusalcilarin gizli formulunde sakli ... Onlardan daha mi iyi bileceksin serbest piyasa ekonomisini !!!!! Kapa ceneni ve otur yerine .... :D

Saygilar,
3.yol

1,1 milyon dolar ha!
Ayıptır yahu, yazıktır.

Bak bakalım şunlara;

http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-villa-morhills-den-k-c-kemerboyu-nda-4-2-townhouse-28976737/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-villa-well-q-villalarinda-tek-secenek-28973506/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-villa-century21-abc-den-a-kapisina-yakin-uygun-fiyatli-c-tipi-villa-28973423/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-villa-tarabya-da-merkezde-sitede-ozel-havuzlu-satilik-455-m2-villa-28968340/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-villa-sariyer-de-sahibinden-deniz-manzarali-villa-28942983/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-villa-safir-gayrimenkul-den-acarkent-te-c-tipi-villa-28953146/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-villa-lalezar-konaklari-nda-muhtesem-villa-28813535/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-villa-safir-gayrimenkul-den-acarkent-te-c-tipi-villa-28904275/detay

Söyleyecek başka hiç bir şey yok.Bu satışlarda payı olanların derhal mercek altına alıp araştırılması lazımdır.

Türkiyenin bir villa parasına mı ihtiyacı vardır?

Burası sözün bittiği yer.

Ne o 3yol tekel konusunda yalan yanlış bulamadın mı?

naper
29-07-2010, 13:17
Fetullah Gülen'le ilgili verdiğin sempozyumda da Mehmet altan'dan tut, Eser Karakaş'a kadar bir çok Liberal var.

Özürü kabahatınden beter...

Çapı bu senin liberalinin.Senden hallice!

http://www.youtube.com/watch?v=eeacza5vun4&feature=related

Bunlara liberal diyorsan, liberallere hakaret ediyorsun bilesin.

Sangre
29-07-2010, 14:52
Bu verdiğin linkte ne var?? Sadece bir benzetme yapmış.. Tabi senin kapasiten yetmediği için anlayamamışsın.

O ruhu ben sana daha kolay anlatayım;

Anayasa ne kadar değişirse değişsin, 'Türk Vatandaşlığı' ile ilgili anlatım hep aynı kalmış;

http://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrk_vatanda%C5%9F%C4%B1

İşte 12 Eylül ruhu budur.. İşte Kemalizm'in eskimiş, çağın gerisinde kalmış ulus-devlet ruhu hala anayasamızda geziniyor.. Ne kadar yamarsan yama, iskelet hala aynı.. O yüzden sivil, demokratik bir anayasa istiyoruz.. Ama senden bunu anlamanı da zaten beklemiyorum.. Belki aksini düşünen biri yazıları okur da fikri değişir diye umuyorum.

fantomas
29-07-2010, 15:00
Türkiye'ye artık yeni bir anayasa şart.Sivil demokratik bir anayasa hem de.Askerlerin de din adamlarının da insan hayatına karışamadığı bir anayasa.

Türkiye'de ulus devlet anayasası yerine demokratik bir anayasa yapılmalı.

Halkı sömüren bütün ulus devletçi yapılar özelleştirilmeli.

Zaten sadece bir üniversiteler kaldı özelleştirilmeyen.

Hastahaneler bile bu yıl içinde özerk kurumlar haline getirilecek.

En kısa sürede çağdaş medreseler yok pahasına satılmalı.

Kim alırsa alsın.

Bu yapılmadığı takdirde bu medrese ve bu mollalar Osmanlı devleti gibi Türkiye'yi de batıracaklar.

naper
29-07-2010, 15:49
Türkiye'ye artık yeni bir anayasa şart.Sivil demokratik bir anayasa hem de.Askerlerin de din adamlarının da insan hayatına karışamadığı bir anayasa.

Türkiye'de ulus devlet anayasası yerine demokratik bir anayasa yapılmalı.

Halkı sömüren bütün ulus devletçi yapılar özelleştirilmeli.

Zaten sadece bir üniversiteler kaldı özelleştirilmeyen.

Hastahaneler bile bu yıl içinde özerk kurumlar haline getirilecek.

En kısa sürede çağdaş medreseler yok pahasına satılmalı.

Kim alırsa alsın.

Bu yapılmadığı takdirde bu medrese ve bu mollalar Osmanlı devleti gibi Türkiye'yi de batıracaklar.

Katılıyorum.

Sangre;
Yukarıda yazdıklarıma ekleyecek bir şeyim yok.Anlaştık seninlede...

3.yol
30-07-2010, 01:14
Aynı köylü uyanıklığına devam ediyorsun da;
yemezler!

Al sana telekomun 2010 yılı ilk yarısındaki karı;
http://img828.imageshack.us/img828/5554/telekom.png

Dağ duruyor hala hatta daha da büyümüş.

Benim karşıma getirdiğin kurum karları, zaten satılması için bilinçli olarak dizginlenen dönemlerin karları.
Şirketlerin gerçek verimlilikleri gün gibi ortada.

http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=185329

http://www.ekoklinik.com/manset-haberler/turk-telekomdan-kar-patlamasi

http://www.haberpan.com/telekomun-net-kari-11-milyar-lira/

Arkası yarın

O yapistirdigin resimdeki 5,25 Milyar YTL Kar degil ....... sadece satis bedeli !!!!!!!

Sirket bilancolarini okumasini bilmiyormusun sen ? Oysa ki vermistim Telekom'un resmi finansal tablolarinin adresini. Bak tekrar vereyim :

http://www.turktelekom.com.tr/tt/portal/YatirimciIliskileri/Mali-Operasyonel-Veriler/

Hatta su PDF dokumanini indir ve 6. sayfasindaki tabloya bak :
http://www.turktelekom.com.tr/telekom/tr/pdf/mali_operasyonel/2010/2010-YY-Finansal-Tablolar.pdf

Satış gelirleri 5.249.939
Satışların maliyeti (-) (2.351.045)

Satis gelirleri cirosudur. Bundan sonra tabloda assaya indikce masraflar ve vergi dusuldukten sonra da net kar bulunur. Ne yaziyor Net kar hanesinde o tablonun ?

Dönem karı ..... 1.066.981

Para birimi aksi belirtilmedikce 1000 YTL diye de not dusulmus en basta. Yani neymis ? ilk yariyil net kari 1 Milyar YTL civarindaymis.

Simdi kim yapiyor kurnazligi?.... uyanikligi ? naper !!!! ....... Ayrica "köylü uyanikligi" diyerek niye köylüleri assagiliyorsun ?

Istanbul'daki emlak fiyatlarini yazmis, gozume sokmaya calismissin ..... Yaa kardesim bu ozellestirme islemlerinin sartlarin saglanmadan olmiyacagini bilmiyor musun sen ? Seka Balikesir neredeyse ikinci dunya savasi zamanindan kalma binalari , teknolojileri , alt yapisi ile atsan atamazsin satsan satamazsin.......... teknolojileri yenilemek icin Albayraklar gibi 30 milyon dolarlar yatirman lazim ve uretime gecip istihdam saglaman lazim. Yoksa al sirketi , yik binalarini parselle parselle sat degilki olay ....

Benim saatlerce ugrasip resmi sitelerden internet adreslerini verdigim sana finansal olarak ispatladigim , senin tezlerini curuttugum mesajlarima yazdigin yuzeyi dusuk , propaganda olsun bos olsun icerikli cevaplarindan sonra .... Ne yazikki kapasitenin bilimsel ve duzeyli bir tartismaya yetmiyecegini anlamis oldum .......

Bence sen tekrar doldur-bosalt kopyala-yapistir mesajlara inanmaya ve AKP paranoyasiyla yasamaya devam et .....

3.yol
30-07-2010, 06:45
Mesaj #47'nin devami :

Bakalim devlet ve millet ne kadar zarar yapmis Seka'da sadece iki yil icinde :

2003 - 28.992.600 YTL (Zarar)
2004 - 62.303.100 YTL (Zarar)
http://www.oib.gov.tr/portfoy/seka.htm

Topla bu iki yilin zararini ne yapiyor ? 92.3 Milyar YTL ...... Ne kadar paha bicmisti bazilari 52 Milyar YTL ..... Demekki iki yilda bu kara delik hem 52 Milyar degerini hem de ustune 40 Milyar YTL yutmus. Bu paralar senin benim gibi vergi veren halkin cebinden cikiyor haberin var mi ? Devletin hazinesinde para kalmayinca para basiyor mecburen ... Bu da sana bana okkali bir sekilde enflasyon olarak geri donuyor ....

Devlette zaten SEKA'yi bosuna elinden cikarmaya calismiyor .... kelepir evet .... ama sebebi kara delik gibi para emiyor ..... Neden 1980lerde 1990larda % 80 lere kadar varan enflasyonlarla yasadik saniyorsun .... Iste boyle miladini doldurmus KITlerin emdikleri paralar yuzunden .....

20 sene icinde yasadigim Petkim'i sen bana mi anlatiyorsun ? Sen Petkim'de ne tur yolsuzluklar dondugunu ... devletin mali deniz yemeyen keriz lafinin nasil bilfiil uygulandigini biliyormusun ki boyle ucuzdan konusuyorsun ! Ben Petkim'de bizzat calistim ... gozlerimle gordum ne oldugunu ... gozlerimle gordum bir devletin koskoca bir sirketi nasil yonetemedigini ..... gozlerimle gordum 5 kisi otururken bir kisinin calisip isleri goturdugunu .... Yarimca'sini da bilirim Aliaga'sini da bilirim .... Bana oradan Petkim soyleydi boyleydi ama iste peskes cekildi gibi mulagatalar yapma .....

Ozellestirmeye bu kadar karsisiniz ... uyanin ve gozlerinizi acin .... Dunya'ya bakin .... Rusya bile 1990'lardaki ozellestirmeleri geri cevirdikten sonra tukurdugunu yalayip tekrar ozellestirme kararlari almaya basladi .... Neden ? cunku devlet sirket isini yo-ne-te-mi-yor ...... Elinde patliyor !!!!! ... kurulan fabrika degerini iki uc sene icinde yarattigi borclar yuzunden emip bitiriyor ....

Daha fazla yazmaya gerek yok ... benim icin bu tartisma sonlanmistir ....

3.yol
30-07-2010, 07:17
Özürü kabahatınden beter...

Çapı bu senin liberalinin.Senden hallice!

http://www.youtube.com/watch?v=eeacza5vun4&feature=related

Bunlara liberal diyorsan, liberallere hakaret ediyorsun bilesin.

Eser Karakaş gayet dogru yorum yapmis.... :

Simdi sunucunun ortaya attigi arguman su : Bunca yildir bir cok hukumet gelip gecti ... Ozal hukumeti dahil ... bircok degisiklik yapildi 12 Eylul darbe anayasasina ... hala neden degisiklik yapilmak isteniyor ?

Eser Karakaş da gayet yerinde cuk gibi oturan bir ornek vermis .... dunyanin butun cerrahlarini getirseniz beni Brad Pitt yapamazsiniz diye .....

Tabiiki eksik bir anaktod ... ama canli yayinda bu kadar olur .....

Aslinda denilmesi gereken ... evet bir cok degisiklik yapildi ama asker ve yargi vesayetini saglayan maddelere dokunmaya simdiye kadar hicbir hukumet cesaret edemedi ..... AKP bile su anda urkek bir sekilde tesebbus etti ... Niye? ..... Gorduki ordu gizliden gizliye darbe planlari yapiyor ... yuksek yargi her olumlu atilimin onunu kesmeye calisiyor ve meclisin/hukumetin yani yasamanin ve yurutmenin onunu kesiyor .....

Bu referandumdan EVET cikarsa demokrasi adina buyuk bir devrim gerceklesmis olacak ....

naper
30-07-2010, 14:15
3yol;
İlk yarıyıl dönem karı 1 milyar dolar az paradır diyorsun...
Ben de sana saygılarımı sunuyorum.

Anadolu toprakları çok verimlidir...Çok hain çıkar daha!
Yazdıklarım yukarıdadır.
Ekleyecek yada çıkaracak hiç bir şeyim yok.

naper
30-07-2010, 14:26
Eser Karakaş gayet dogru yorum yapmis.... :

Simdi sunucunun ortaya attigi arguman su : Bunca yildir bir cok hukumet gelip gecti ... Ozal hukumeti dahil ... bircok degisiklik yapildi 12 Eylul darbe anayasasina ... hala neden degisiklik yapilmak isteniyor ?

Eser Karakaş da gayet yerinde cuk gibi oturan bir ornek vermis .... dunyanin butun cerrahlarini getirseniz beni Brad Pitt yapamazsiniz diye .....

Tabiiki eksik bir anaktod ... ama canli yayinda bu kadar olur .....

Aslinda denilmesi gereken ... evet bir cok degisiklik yapildi ama asker ve yargi vesayetini saglayan maddelere dokunmaya simdiye kadar hicbir hukumet cesaret edemedi ..... AKP bile su anda urkek bir sekilde tesebbus etti ... Niye? ..... Gorduki ordu gizliden gizliye darbe planlari yapiyor ... yuksek yargi her olumlu atilimin onunu kesmeye calisiyor ve meclisin/hukumetin yani yasamanin ve yurutmenin onunu kesiyor .....

Bu referandumdan EVET cikarsa demokrasi adina buyuk bir devrim gerceklesmis olacak ....

Öte yandan HAYIR çıkarsa
Soroz çocuklarının,
Vatan satanların,
Hainlerin,
Yalancıların,
BOP eşbaşkanlarının,
Amerikan yalakalarının,
Avrupa şakşakçılarının,
Arap hayranlarının,
Gemicik filosu sahiplerinin,
Aşiret ağası kılıklı insan müsfettelerinin,
Köylü uyanıklarının,
Tökezlemiş cumhuriyete tekme atmaya çalışanların,
Dimokrasi havariliğine soyunmuş kapital kapıcılarının,

Bazı hesaplar vermeleri gerekecek.

Bu anlamlı olacak buraya;

vatan haini
"nâzım hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.
amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz dedi hikmet.
nâzım hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ."
bir ankara gazetesinde çıktı bunlar, üç sütun üstüne,
kapkara haykıran puntolarla,
bir ankara gazetesinde, fotoğrafı yanında amiral vilyamson'un
66 santimetre karede gülüyor, ağzı kulaklarında, amerikan amirali
amerika, bütçemize 120 milyon lira hibe etti, 120 milyon lira.
"amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz dedi hikmet.
evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz,
ben yurt hainiyim, ben vatan hainiyim.
vatan çiftliklerinizse,
kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan,
vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan,
vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın,
fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan,
vatan tırnaklarıysa ağalarınızın,
vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa,
ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan,
vatan, amerikan üsleri, amerikan bombası,
amerikan donanması, topuysa,
vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan,
ben vatan hainiyim.
yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla:
nâzım hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.

fantomas
30-07-2010, 14:54
vatan haini

vatan çiftliklerinizse,
ben vatan hainiyim.

Bu şiiri okuyup ta yüreyi titremeyen gözleri dolmayan varsa insan olup olmadığını sorgulaması gerekir.

Selam olsun Nazım'a.

insan_olmak
30-07-2010, 15:05
not:bu şiiri okuyup ağlayanlar içinde bir grup vardır ki,hergün cumhuriyet gazetesini eksik etmez,nazımı dilinden düşürmez ve en acısıda nazım'a vatan haini diyen gazetenin cumhuriyet olduğunu bilmez.

Saygılarımla

fantomas
30-07-2010, 15:18
not:bu şiiri okuyup ağlayanlar içinde bir grup vardır ki,hergün cumhuriyet gazetesini eksik etmez,nazımı dilinden düşürmez ve en acısıda nazım'a vatan haini diyen gazetenin cumhuriyet olduğunu bilmez.

Saygılarımla

Cumhuriyet Gazetesi'nin tarihi orta hallice bir devlet tarihidir.Cumhuriyet Gazetesi'ni Atatürk çizgisinde tutmak için verilen kavgalar sıradan bir ülke de görülen iktidar kavgalarından daha şiddetlidir.

Cumhuriyet Gazetesi'ni Cumhuriyet çizgisinden ayırmak için kimlerin,neler yaptığını anlamak için gazetenin sürekli okuru olmak gerekir.

Bu konuda Cumhuriyeti devamlı takip edenlerin söyleyecek sözleri mutlaka vardır.

3.yol
31-07-2010, 06:17
3yol;
İlk yarıyıl dönem karı 1 milyar dolar az paradır diyorsun...
Ben de sana saygılarımı sunuyorum.

Anadolu toprakları çok verimlidir...Çok hain çıkar daha!
Yazdıklarım yukarıdadır.
Ekleyecek yada çıkaracak hiç bir şeyim yok.

Naper,

Ben hicbir zaman su miktar azdir su miktar coktur demedim .... 1 milyar dolar da kucumsenecek bir rakam degil .... Ama ilerisini de dusunmek lazim .... devlet kurumlari ilk kurulduklari zamanlar gayet iyi karlar yaparlar .... Bu sirketleri calisir duruma sokmak icin yurt icinden yurt disindan bu isin uzmanlari getirilir fabrikalar kurulur .... muhendisinden teknisyenine mudurlerinden iscilerine kaliteli elemanlar alinir bunlar egitimden gecerler ... muhendisler bilhassa yurt dislarina gonderilerek egitilirler ( eski zamanlara nazaran gelismis bugunun Turkiye'sinde belki yurt disi egitimler gerek duyulmadikca yapilmiyordur). Ama bir sure sonra fabrikalar isler ve kar yapar duruma gelince zamanla yatirimlar da durur buyume de yavaslar .... artik bu devlet kurumlari siyasetin bal damlayan parmaklari olur ....

Bakin Petkim ornegini vereyim daha iyi anlatmak icin .....
Yarimca Petkim 60'larin sonu 70'lerin basi gibi kuruldu. Amerikali uzmanlar kurdular .... genc Turk muhendisler Amerika'ya Kanada'ya aylarca suren egitimlere gittiler ... O zamanin en kaliteli tesisleri ve yeterli sayidaki kalifiye elemanlari Petkim cok buyuk karlar yapti ..... Hatta abartmiyorum ... bu karlar ile devasal Aliaga Petkim kuruldu. Aliaga Petkim'in lojmanlari bile ufak bir kent buyuklugundedir icinde uc dort tane lokantasi , acik hava sinema salonu , kapali basketbol sahasi acik tenis ve basketbol sahalari .... futbol sahlari ile kucuk bir kent gibidir.... Aliaga Petkimin sosyal tesislerini TSK'nin sosyal tesisleri bile karsilastiramazsiniz .... Cok guzel bir plaji da vardir .... lokantalari .... pide salonlari Yarimca Petkim calisanlarinin gelip tatil yapabilmesi icin pansiyonlari olan dev bir plaj kompleksi ....

Buraya kadar cok guzel ..... Ama sonrasi aciklidir .... Cunku siyaset Petkim gibi dev sirketlere secimlerde oy alabilmek icin parti elemanina is bulma kurumu gibi calismaya baslamislardir .... Yavas yavas sirketin onemli bolumlerine de caliskan ve becerikli kisiler degilde partinin adamlari yerlestirilmeye baslamistir ... Bu arada 1990larin sonuna geldiginde Petkim'in teknolojisine gerekli yatirimlar da yapilmadigi icin verimlilik ve karlilik sifira bazen negatif degerlere dayanir .... Ayni zamanda 1970-80lerden beri calisan yurt disinda en iyi sekilde egitilmis kalifiye genel mudurler mudurler basmuhendisler bir bir erken emekli edilmeye baslandi .... partilerin adamlarinin onu acilsin diye... yani 50-60 yas araligindan bahsediyorum .... Bu erken emekli edilenlerin buyuk cogunlugu bir kismini ozel sirketler havada kapti bu kisiler su anda ya genel mudur ya da daha yuksek mevkilerdeler ... Tabii yasi kemale erenler emekli olmuslardir ...
Sonucta Petkim kaynak yaratip yenilesmek icin kollari sivadi 1997'den itibaren de yatirimlar yapildi eski karligina ulasmak icin ama eski zamanlarin yukselis devrine hicbir zaman ulasilamadi .... Elimizdeki veriler 1996'dan basliyor .... Ama ben 1996 oncesinini de biliyorum ... elimde rakam yok su anda ama biliyorum zarar ettigini .......

Ayrica Petkim'e binlerce ton hammade tasinirdi tankerlerle .... Bu hammadelerin analizleri yapilirdi Petkim labaratuarlarinda .... Eger ithal gelen bu mallar uretim icin uygun degilse alinmamasi gerekir .... tankerlerin limanda bekletilmesinin maliyeti haftalik yuzbinlerce dolardir .... Ne paralar, rusvetler donerdi biliyormusun ? Ust yoneticilerden baski gelirdi labaratuvar mudurlerine hammadeye gecerlidir/uygundur raporu yaz diye .... Bu partinin adamlari ust yoneticiler sonradan fabrikalar kurdular , bodrum’da marmariste villalar aldilar , deri dukkanlari actilar ….

Izmit Seka , Tupras ve Seramiklerin durumlari da bundan pek farkli gelismedi .....

Iste sana bir "insider story" bilgileri .....

Zaten sonucta bu kitlerin ozellesmesi sonucunda karlilik artacagi icin … senin verdigin Telekom orneginde oldugu gibi 2009’un ilk yarisindaki kar 2010’un ilk yarisina gore %40 artmis ozellestirildikten sonar …..

Bu yuksek karlardan elde edilecek vergiler de devletin/milletin cebine inecektir ….. Yani devlet zarar riskine girmeden belesten para kazanacak … bundan daha iyi bir alis veris olabilir mi ?

Simdi ben de seni vatan hainligi ile yaftalayabilirim ... cunku benim dusunceme gore benim savundugum yontem devletin ve milletin yararina ... ama senin savundugun yontem devletin ve milletin zararina .... Ama seninle benim gorus acimiz arasinda bir fark var .... O yuzden ben senin hain olmadigini biliyorum .... Ben senin savunma nedenlerini biliyorum , bunun ideolojik arka planini biliyorum ..... Kara propagandanin nasil isledigini biliyorum .... senin getirdigin argumanlarin aynisini yuzlerce kez duydum .... sanki ayni kaliptan cikmislar gibi ..... Cunku isleniyorsunuz farkinda olmadan Naper .... O yuzden benim fikirlerimi kabul edin demiyorum ... hatta kabul etmeyin yeri geldigince ... Ama kendi arastirmanizi mumkun oldugunca farkli kaynaklardan gerekirse ilk kaynaklardan arastirarak yapin ....Kendinizi yetistirin .... Yoksa yurtsever olayim derken bilmeden vatan haini konumuna dusebilirsiniz ....

Saygilar,
3.yol

3.yol
31-07-2010, 06:39
Öte yandan HAYIR çıkarsa
Soroz çocuklarının,
Vatan satanların,
Hainlerin,
Yalancıların,
BOP eşbaşkanlarının,
Amerikan yalakalarının,
Avrupa şakşakçılarının,
Arap hayranlarının,
Gemicik filosu sahiplerinin,
Aşiret ağası kılıklı insan müsfettelerinin,
Köylü uyanıklarının,
Tökezlemiş cumhuriyete tekme atmaya çalışanların,
Dimokrasi havariliğine soyunmuş kapital kapıcılarının,

Bazı hesaplar vermeleri gerekecek.

Bu anlamlı olacak buraya;

vatan haini
vatan çiftliklerinizse,
ben vatan hainiyim.

Cuk oturmus ama sizin istediginiz yonde degil ... Nazim'in bu siirini cok severim ... 1960 iltilalinden iki sene sonra 1962'de yazilmistir ..... Elestirilen hukumet ABD destegi ile darbe yapan ordu ve Ismet Inonu hukumetidir ....Siirden de anlasiyorki bu ihtilalin sonuda 120 milyon liralik da odul almislar .... Yapilan her dabenin sponsoru ABD olmustur TC tarihinde .... O yuzden anti-emperyalistsen bugun de aynen postal parlaticilarin ve darbe yanlilarinin karsilarinda yer alman gerekir ...... Eger egemenlik kayitsiz sartsiz milletin diyorsan koylusu kapicisi demeden bu insanlarla butunlesmen ve onlarin isteklerinin gereksinimlerinin dili olman gerekiyor .... Yoksa ... istanbul dukalaginin doldur bosalt cengaverlerinden oteye gidemezsin ... ister Nazim'dan yaz ister Asik Veysel'den .....