PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kabuli Zor Amma Gerceklerimiz.

zahit
24-07-2010, 01:15
http://haber.sol.org.tr/sites/default/files/imagecache/makale_genel/images/kayit_parasi-diyarbakir.jpg
Geçen yıl Ekim ayında Diyarbakır'da bir veli, çocuğunun kayıt ve aidat parasını ödeyemeyince okulun halılarını yıkamak zorunda kalmış ve halıları yıkarken de çatıdan düşürek felç olmuştu. Mahkeme ise kovuşturmaya gerek olmadığına karar verdi.
2009 yılı Ekim ayında Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde eğitimde piyasacılığın yol açtığı bir utanç manzarası ortaya çıkmıştı. Babası işsiz olan Enes Satık isimli anasınıf öğrencisinin annesi, aidat ve kayıt parasını ödeyemedikleri için okulun halılarını yıkamak zorunda kalmış ve evinin çatısında halıları yıkarken de düşerek felç olmuştu.
Utanç hastanede de devam etti ve üç omuru kırılan anne yeterli parası olmadığı için iyi tedavi edilememiş ve yatalak kaldı.
Sonrasında olay ile ilgili açılan soruşturmada ise hiç kimse suçlu bulunmadı.
Kendi isteği ile yıkamış!
Elif Satık’ın düşüp yatalak kalmasıyla ilgili olarak Çınar Savcılığı tarafından yapılan soruşturmada, suçlu bulunmadığı ve Elif Satık’ın okulun halılarını kendi isteğiyle yıkadığı sonucuna varıldı ve kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.
Karara itiraz eden Satık ailesi, avukatı aracılığıyla Siverek Ağır Ceza Mahkamesi’ne başvurarak, savcılığın kovuşturmaya yer olmadığına dair kararının kaldırılmasını istedi.
İtiraz dilekçesinde, Elif Satık’ın okuma-yazma bilmemesine rağmen imzalatılan ifadenin kendisine okutulmadığı ve başka görgü tanıklarının ifadelerinin de alınmadığı belirtildi.
Konu ile ilgili konuşan Elif Satık’ın avukatı Mehmet Adıgüzel, "Halıları yıkarken ayağı kayıp damdan düşüyor ve ağır yaralanarak yatalak oluyor. Ailenin hiçbir sosyal güvencesi ve geliri yok. Kadın kendi ihtiyaçlarını bile karşılamakta güçlük çekiyor” dedi.
Avukaat Mehmet Adıgüzel, Satık ailesinin 20 TL kayıt parası yüzünden büyük zararlar gördüğünü belirterek Milli Eğitim Bakanlığı’na başvurarak, 210 bin TL maddi ve manevi tazminat istediklerini söyledi.
Okul müdürü "hademe yok" demişti
Soruşturma kapsamında ifade veren okul müdürü Veysi Gül ise zorla halı yıkatıldığı iddiasını reddederek, “Halıları öğrenci velileri gönüllü yıkıyor. Kimseye zorla ya da kayıt parası karşılığı halıları yıkatmadık. Nazımızın geçtiği ailelere rica ettik, onlar da gönüllü alıp bu halıları yıkıyorlar. Bizim bu olayda bir suçumuz yoktur” demişti.
Kazanın ardından anne ne demişti?
Kazanın ardından konuşan anne Elif Saltık ise, "Öğretmenler çocuğumun aracılığıyla beni çağırdı. Okula gittiğimde anasınıfının bayan öğretmenleri, müdürün talimatı olarak ‘Ya halıları yıkar ya da çocuğu okula giremez’ dediler. Ben de ‘Eşim çalışmıyor, okul müdürü bana yardımcı olacaktı’ deyip okuldan ayrıldım. Eve geldikten sonra öğrenciler halıları sırtlarında getirdiler. Çocuğum okusun diye halıları yıkama mecburiyetinde kaldım. Halıları damda astığım sırada ise yere düşüp yaralandım. Ameliyat oldum, ama sakat kalma durumum söz konusu, çocuklarımın yardımına muhtaç duruma geldim. Okul yönetimi geçmiş olsun ziyaretinde bile bulunmadılar” demişti.

fantomas
24-07-2010, 01:33
Türkiye derhal güney doğu'dan çekilmelidir.

Onlardan ve sorunlarından bıktık artık.

Yeter artık be.

Gencecik çocuklarımızı yitirdiğimiz yeter.

Sanki biz cennette yaşıyoruz.

Türkiye bugün hemen güneydoğudan çekilmelidir.

Yeter artık!!!

lolepet
24-07-2010, 17:54
Türkiye derhal güney doğu'dan çekilmelidir.

Onlardan ve sorunlarından bıktık artık.

Yeter artık be.

Gencecik çocuklarımızı yitirdiğimiz yeter.

Sanki biz cennette yaşıyoruz.

Türkiye bugün hemen güneydoğudan çekilmelidir.

Yeter artık!!!

bu ne komedi anlamadım.. kim kime çektiriyor çok açık ortada. şimdiye kadar bölücü bölücü diye bağırıyorken ne olduda Türkiye nin güneydoğudan çekilmesini isteyerek tabir ettiğiniz BÖLÜCÜ lüğün kralını yapar hale geldiniz.???