PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türk Sagi Neden Yalan Söylüyor.

zahit
28-07-2010, 01:04
Neden Vede Niye hayir.Türk sagi niye yalan söylüyor.
Bakin sayin arkadaslar bizlerin tulumbasi niye sarz etmiyor.Biraz ondan bahsedelim.
12 eylül karanligi türkiye halklarina cok büyük darbeler vede düsünmesine tecavüz etmistir?
Bu karanlikdan en büyük eziyeti, iskenceyi,insana vede insanliga sigmayacak akila mantiga sigmayacak sekilde sol nasibini almistir,Sag ise büyük sekilde ödün vede mükafat almistir?
Sol dendigi zaman Tulumbasi sarz etmeyen kendilerini elit vede etiketli zanninda olduklarini,
zanneden zansiz yani ukalä vede bir okadar“Da sifatsiz bilincliler solu kullanmakda“Dirlar.
Kusura bakmayin amma solu yeniden biraz“cik ben kendim Ne anliyorum onun tarifini yapacagim,
Sizleri birazcik sikacagim amma kusuruma bakmayin.
Sol dendigi zaman,sosyal demokratlar,kemalizmin cogunlugu,saga kaymis“Lar,bu düzenden her,
Türlü nemalanlar vede dönekler geliyor bizlerin akillarina?Hayir hicde öyle degil.
12 eylül karanliginda büyüyen vede yetisen cogunluk,solu vede devrimciligi tam manasiyla anniyamamis“Lardir,NEDEN VEDE NIYE.Yine bu nedenler 12 eylülün yarattigi büyük tahribatlar vede,
iktidarlarin devamli sag olmasi,Hayatin bütün alanlarini ellerinne alislari,vede dünyada esen paylasim,
Rüzgarlarinin bizlerin dünyasina insanlik vede insanligin kurtulusunun güzellikleri diye yansitilmasi?
Ben yine konuya ülkemizden vede almis oldugumuz bilinc düzeylerimizden vede niye bu düzenin,
Disina cikamadigimizi anlatarak devam edecegim.
Kurtulus savasindan sonra,Yapilan yani osmanli saltanatindan kurtulus,yeni bir yönetim bicimi,
yani cumhuriyet,cumhuriyetin yapmis oldugu yeni bir halk yapilanmasi,Firansiz,italyan anayasalarindan alinan örnekler cumhuriyetin yapilanmasi?Dinin diyanet eline verilmesi,
Dogru dürüst bir toprak reformunun yapilmayisi,Yoksulun yoksul,Zenginin zengin kalmasi.
Söylenecek daha cok seyler var amma,recmin yeni olusu yüzünden söylenecekler söylenmedi?
Gelelim tek partili döneme,yani C-H-P-Dönemine vede parti yönetimi hemen hemen hepsi asker?
Parti semboli alti okun nerden geldigi belki cogunuzu ilgilendirmez amma,ben yinede söylüyeyim,
Alti okun alintisi italyan fasist musolini markasidir?Arastira bilirsiniz,daha duymadiginiz cogu seyleri,
Yakin zamanda gercek tarihlerden ögreneceksiniz,Bakiniz benim yazilarimdan,tarihlerimizin yani bizlere ögretillen tarihlerin cogunun gerceklere dayanmadigini yazmisimdir?
Halkimiza verilen egitim,Asker kutsaldir yani peygamber ocagidir yanlis vede zulim yapmaz?
Okumus insandan vatana millete zerle kadar kötülük fenalik gelmez,yaninada bir kac güzel din,
kilifli serriye katildigi zaman deyme keyfine,soyguncu hirsiz yalanla yogrulmus beylerin keyfine?
Zengin zengindir karsi gelmek käfirlikdir,verdiginlen yetineceksin,Allahin yaradanin ilahi takdiridir,
Beye agaya karsi gelmek aynisidir,karsi geldinmi komünüs vede kafirsin,onlar ar namus bilmezler,
istediklerinle yatar kalkarlar,iscisi ögrencisi aydini yani kim ki ben vatanimdan ülkemden yanayim,
Diyenler bu Dini vede irkci söylemlerin yaninda yer alib karalamalara yandaslik yapmislardir vede hala yapmakdadirlar?Gelelim cok partili döneme,Menderes dönemine,nato,cento,abd,kore savasi,
Güzellik diye lanse edilen karanlik döneme,Türkiyenin bütün güzellikleri vede halki disa pazarlama,
ilk adimlari bu dönemlerde baslamistir,Demirel tekrar demirel,Kolüsyonlar,kara oglan dönemi,12 mart,12 eylül,özal sisko kisa vede satici vede güzel pazarlayici,ciller,agarlar,türkesler oda iyi bir,
Yanki pazarlayicisidir ülkü daslarida öyle kaliteli vatan saticilaridirlar vede insan insanlik düsmanidirlar.
Erbakan milligörüs,tayib gül,ve diger yandaslari Bunlarda güzel ahlakli vede vatani ülkeyi güzel kaliteli,
Satislari pazarlamalari öteki anlatilanlari aratmayacak sekilde daha fazla icra etmekdeler?
Bazilariniz bu anlatilan isimlere kurumlara ihtiraz edeceksiniz ben bunlarin bilincindeyim.
Altmislarin sonlarini vede yetmisleri bir güzel arastirsinlar,ögrenci olaylari,isci girevleri sol sendika olaylari,Grev kiricilari patronlarin usakligini kimler yaparlar,dinci gerici güruhun ortaklari kimler“Dir ögrenilsin Ondan sonra ihtirazlarinizi kabul görüb af dilemesinin erdemine Sahibiyiz“Dir?
Bizler sol vede Devrimci,insandan insanlikdan yana olusumuz hic bir zaman belden asagi vurusu savunmaz vede kabul etmez vede ettirmez buda böylece bilmiyenlere duyrulur?
Birde su konulara deginmeden gecemeyecegim,Bir-bizim bir dayanisma vede yardimlasma ruhumuz var“idi ne olduda unutur olduk,Dogaya insancil yanasimiza neoldu,dedi koduyu bilmez idik,bir namus olayini farkli görür idik bize ne oldu uzaklasir olduk,Hakliyi haksizi ayir“ederdik bu anlayislarimiza neler oldu,alis verislerimize gözlerimiz gibi sayib olur kollardik neden unutur olduk,büyüge kücüge ayri ayri saygimiz var idi neler olduda unutur olduk,asi isi,aciyi kederi,dügünü cenazeyi,arkadasligi yol dasligi,vs-vs-vs-anlat anlat bitmez bu degerlerimize neler oldu yoksa bunlardami evrim degisliginemi ugradilar?Bilim adamlarimiz,mühedisler,doktorlar,mimarlar,purofosö rler,dekanlar vede bir coklari,
Niye degisime ugradilar hani bunlarin kutsal yeminleri,BUNlarda maddiyatin vede etiket olmanin,
degisiminemi ugradilar evet ne acidirki bunlara ugradilar?
Yani piyasa vede özel kuruluslarin özeli oldular?Debremlerde yikilan binalarin cürük yapilanmasina imza atar oldular,Yüzlerce binlerce insanlarin ölümüne katline ortak oldular,yüzlerce binlerce yapilarin kurulmasinda vede kurulanlarin ortaklari olmakdalar?Kurulan kurulacak barajlarin,santirallerin,yeni olusacak dogal affetlerin,hastaliklarin,kanserlerin,yikimlarin sözcülügünü vede imzasinin atilmasinda öncülük görevlerini hükümlerini yerine getirmeye calisiyorlar?
Doganin insandan intikam almasi cok büyük acilara vede insanligin sonunu getirecek son noktasina,
Dünyamiz ne yaziktirki geliyor.Gelelim anayasa oylamasina ,bazi kuruluslara vede insanlara democrat,
Tik degisimler olarak gelsede,HAYIR-insanlik icin-HAYIR-Sagcilar vede düzenden yana olanlarin olsun-
arkadaslar elimde olmayan nedenlerden dolayi yazimi burda kesiyorum.

3.yol
29-07-2010, 07:44
Walla yazini okuyum derken gozlerim bozuldu ....
Birincisi harf boyutlarini buyultmussun .. sanki buyultunce dikkat cekecekmis gibilerinden ... Halbuki cok itici .... gayet iyi niyetle okudum yazini ama bin pisman olarak ....

Ikincisi, paragraf yapsan iyi olacak ... yani soyle bir kac cumle sonra bir bosluk biraksan ... goze daha iyi bir hitab edecek ....

Ucuncusu, imla hatalari , kelimelerin yanlis yazilimi , cumle dusuklukleri , aman tanrim diyesim geliyor bir tanriya inansam ... Walla benim edebiyat ogretmenimin sinifinda olsaydin degil sifir almayi bir de sinif onunde rezil rusva olurdun bu Turkce ile ....

Dorduncusu , "tencere yuvarlanmis karga karga gak demis" nedir bu icerik bu anlam ....
Hicbir anlam butunlugu yok yazinda ... Neyi anlatmissin .. bundan ne sonuc cikar ? Hicbir bilgi kirintisi yok .... Sifir aldin benden ... :D

Zahit, kardesim sen ne demek istiyorsun ? Sunu acik bir Turkceyle anlatsan .....

Saygilar,
3.yol

fantomas
29-07-2010, 12:03
Yazı hem gerçekleri hem de ön yargıları barındırıyor.Artık Atatürk dönemini tartışmanın hiç bir anlamı yok.Artık tarih oldu.Atatürk dönemi bugün II.Mahmut dönemi kadar uzaktır şu an ki Türkiye ve Türkiye toplumuna.

CHP ile ilgili eleştiriler yapılabilir.Örneğin İsmet Paşa'nın bazı icraatleri eleştirilebilir.Ancak bunları zaten yapıyorlar.İktidarın değil de yarım asır küsür önceki iktidarların eleştirilmesi sadece Türkiye gibi sömürge ötesi ülkelerde olur.

Türkiye'yi 1950'den beri sağ partiler yönetir.O dönemlerde olumlu şeyler de yapılmıştır olumsuz şeyler de.

Menderes'te,Demirel'de,Özal'da ülkeye katkıları olan sağ iktidarların liderleri idiler.

Ancak sağ partiler iktidarlarını sürdürebilmek için dini kullanmıştır.

Bugünkü Türkiye onların eseridir.

zahit
29-07-2010, 15:53
syn.3.yol.
elestirilerin icin tesekür ederim.
imla vede eksik ,yazi cesitim belki, sizi tatmin etmeye bilir.
kullandigim dilden"de---birsey cikartmiya bilirsiniz.
sizin aldiginiz, egitimle vede dünya görüsünüzle.
benim kullandigim dil,size belki köylü dili gelebilir?
baska bir sey demeyecegim,ülke sorunlari,sizin yasadiginiz,
ülkeden size alli,pullu gelebilir amma,bana öyle gelmiyor.
saygilarimla.
------------------------------------------------------------------
syn.fantomas.
sizede tesekür ederim.en azindan beni anladiginiz icin.
Ben atatürk dönemini,elestirmedim orda ben askerden,
asker yapisinin, ikdidar,oldugundan vede bu son,döneme gelisimizi,
yani askerin yapisini.bu konuyu biraz arastirirsaniz,askerin özünü,
vede hangi yönetimlernen,kol kola oldugunu fark edersiniz.
saygilarimla.Gercekler yardimciniz olsun.

fantomas
29-07-2010, 16:07
Ben teşekkür ederim sayın zahit,

Günümüzde artık ordunun pek bir önemi kalmadı.En azından ulus devlet ordularının.Dünyanın her yerinde egemen olan güç sermaye'dir artık.

Saygılar.

sargon
29-07-2010, 16:37
Arkadaslar, yazilarinizda nokta (.) ve virgül (,) gibi isaretlerden sonra bir bosluk birakirsaniz, bir fikiri aktarmayi bitirip baska bir fikrinizi aktarmaya gectiginizde paragrag boslugu birakirsaniz ve son olarak da yazmaya baslamadan önce yazacaginiz konuyu kafanizda toparlarsaniz okuyanlar ne demek istediginizi daha kolay anlarlar.

zahit
29-07-2010, 17:01
Güzel bir konuya deginmissin.
Güzele,yikici olmayan insani,örselemeyen nasihatlara ,
ne söylene bilir.Gercekden ben cok, özen gösteriyorum zanninda,
idim amma,sizler gibi purofi degilim.onun icin kusurlarim af ola.
Birde serde,kocamislik varya.Gercekler yoldasiniz olsun.saygilarimla.

KızıL
29-07-2010, 17:10
türk sağı değil sadece dünyada sağ hareketler yalan söylemekteler birilerinin güdümünde olmak yalan söyletir çünkü gerçekler acıdır gerçekleri halka söyleyemezler çünkü daha kendilerine bile itiraf edememişlerdir, sadece hiddetli gaz verici laflarla basıncı düşürürler okadar laf la yürüyen peynir gemisi sağ hareketlerdedir yani....

3.yol
30-07-2010, 02:51
syn.3.yol.
elestirilerin icin tesekür ederim.
imla vede eksik ,yazi cesitim belki, sizi tatmin etmeye bilir.
kullandigim dilden"de---birsey cikartmiya bilirsiniz.
sizin aldiginiz, egitimle vede dünya görüsünüzle.
benim kullandigim dil,size belki köylü dili gelebilir?
baska bir sey demeyecegim,ülke sorunlari,sizin yasadiginiz,
ülkeden size alli,pullu gelebilir amma,bana öyle gelmiyor.
saygilarimla.
------------------------------------------------------------------

Sayin zahit,

Benim babannem , dedem ve akrabalarimin cogunlugu koyludur ve halen koyde yasamaktalar ... Babaannem okuma yazma bilmez .... ben onlarla gayet iyi anlasiyorum ... koylu agizini da iyi bilirim. O yuzden benim sizi anlayamama sorunum, sadece sizin imlalama ve argumanlarinizi siralama seklinizden kaynaklaniyor. Argumanlarinizi giris-gelisme-sonuc seklinde yazsaniz , cumle sonlari noktalarinizi kullansaniz sizin ne demek istediginizi gayet iyi anliyorum .... Aynen su son yazdiginiz iletiler gibi ....

Neyse ..... isterseniz argumanlarinizi tekrar bir siralayin .... tartisalim fikir alis verisinde bulunalim ....

Saygilar,
3.yol

zahit
31-07-2010, 23:04
Sayin arkadaslar.ben bir konuyu yazarken-eger konu uzunsa bilgi sayarimda benim yazi yazacak bos,yani yaziyi koruyacak sayfam var.
yazilarimi yazar,gönderecegim yere burdan gönderirim-onun icindirki,son yazimin karisik olmasi-buraya göndermemden dolayi,ic-ice-gectiginden.
Dolayi 3-yol-arkadas anniyamamis-kusuruma bakmayin sizlere bu konuyu.
Gec acikladigim icin-yazimin icerikleri-yani bütün yazilarimdaki söylemler,
kolay anlasilmayacak sekilde degimlere yer verdigim icin-kisa sürede -
anlasilmayacagimi bende bilmekdeyim.eger sizlerle uzun zaman bir,
arada olursak belki benim nedemek-istedigimi anliya bilirsiniz derim.
yasaminizda basarilar diler.gercekler yoldasiniz olsun.zahit

Sorgulayıcı
31-07-2010, 23:33
Türkiye'de sağ da sol da fena halde yalancıdır.

TurkceRap
31-07-2010, 23:57
Sağ ya da sol bütün lanet olası ideolojilerin canı cehenneme...

insanlık ideoloji denilen bu hastalıklı nesneden kurtulduğu gün belki yalan yeryüzünden silinmeyecek, fakat büyük olasılıkla daha az yalan duyacağız.

TurkceRap
31-07-2010, 23:58
Türkiye'de sağ da sol da fena halde yalancıdır.

+Sonsuz...