Orijinalini görmek için tıklayınız : VEDA
vedabusesi
13-04-2006, 18:32
Arkadaşlar ben aspartam.Başka bir isimle yazdığım için sizlerden özür diliyorum.(ne yapalım şartlar bunu gerektirdi.)Bu siteden ayrılmayı düşünüyordum hatta bir yazımda bunu belirtmiştim.Ama açıkçası ayrılmayı biraz ertelemeyi uygun görmüştüm.Ki erteleme düşüncesinin yanlış bir karar olduğunu anladım.Neyse acısıyla tatlısıyla bir kaç ay geçirdim sizlerle.Sizlere bazen kızdım,bazen acıdım,bazende takdir ettim.Ama sürekli olan bir hissim vardı.Sizleri hep sevdim.Doğru veya yanlış bir fikri olan ve bunu özgürce ifade edebilen herinsan benim için değerlidir.Bu yüzden karşıt görüşte de olsak ya da aynı şeyi de söylesek,sizler benim için değerli insanlarsınız.Eminim bazı arkadaşların gözünde düşükde olsa bi değerim vardır.Neyse arkadaşlar uzun yazıları sevmem,buyüzden yazılarımı kısa yazarım.Dikkat edin uzunsa mutlaka alıntıdır.Müslüman kardeşlerimden helallik,ateist kardeşlerimdende beni hoş görmelerini istiyorum.Bu siteye bir isim adı altında son girişim belki arasıra misafir olarak katılabilirim...İnanansanız da ,inanmasanızda hepiniz yüce Yaradana emanet olun....Hoşçakalın....
biraz daha kendine hakim olsaydın, daha iyi olacaktı şahsi kaanatim aspartam....
senden sonra pek muhalif arkadaşta kalmadı, sürekli yazan...
kendine iyi bak..
Sizlere bazen kızdım,bazen acıdım,bazende takdir ettim.Ama sürekli olan bir hissim vardı.Sizleri hep sevdim.Doğru veya yanlış bir fikri olan ve bunu özgürce ifade edebilen herinsan benim için değerlidir.
Ne güzel sözler bunlar Aspartam. Bana kalırsa sıkılmıştın didişmekten. Bir fırsatı bahane ettin gibi geliyor bana. Ama acısıyla tatlısıyla haftalarca birbirimizi yedik. Sonuçta birbirimizden öğrendik. Tek isteğim odur ki bu siteden ayrılan herkesin şunu söyleyebilmesidir.
Çok şükür, çok şükür, biraz daha insan olduk
sodomo--
13-04-2006, 20:26
aspartam sen iyi bir insansın bunu bil, seni özleyeceğim.
Aspartam , bu sitede kesinlikle eksikliğini hissedeceğim bir arkadaşsın.
Sanal alemdeki farklı renkteki arkadaşımızın , sıkıntılı bir dönem içinde olduğuna
emindim.Birkaç kez de bunu yazdım.Çünkü son ay ki Aspartam ile , önceki 6 aylık
Aspartam arasında çok fark oluşmuştu , her yazısında değil tabi..
Son yazılarından en çirkin olanı , muhakkak ki öfke ile tepkisel olarak yazılmıştır.
Öyle düşündüğünü ve inandığını sanmıyorum.
Daha büyük hatası ise bunda diretmesiydi.İlk uyaran olarak ondan özür beklediğimizi
yazmıştım ama gurur meselesi yaptı herhalde.Ama vatan ve millet sevgisi gururun üstünde olmalıdır.Yüzbinlerce şehit bu vatan ve millet için değil gururlarını , canlarını feda etmişlerdir ,
etmektedirler.Aspartam'ında gerektiğinde ki -dilerim gerekmez-onlardan aşağı kalır tarafı olacağını sanmıyorum.
Böyle durumlarda banlama yerine , geçici uzaklaştırma cezaları verilemez mi?
Diyelim ihtarlara uymayan kişiye , 15 günlük uzaklaştırma cezası verilse , dilerse cezası bitince dönebilsin.Döndüğünde aynı tutumunu devam ettirdiğinde bu defa 1 aylık son uzaklaştırma cezası verilse , 2. uzaklaştırmadan sonra da kurallara uymayan sürekli ban alacak şekilde bir
sistem uygulanamaz mı?
Bunun uygulaması için Aspartam bir başlangıç olabilir ne dersin Mutezile?
istavrit
13-04-2006, 21:34
aspartam kardesim,
inan ne diyecegimi bilmiyorum...hic dusunmemistim ayriligi.
gidiyorum deyince icimde bir seylerin koptugunu hissettim..
kavga ettik,kirdik birbirimizi,uzduk..
ama nefret etmedik..
cok sabirliydin..agresiftin, biraz aykiriydin...olsun beee
biz seni boylede kabul etmistik...
uzulurum gitmene..hemde cok.
sanada mev gibi,aldostu gibi izin verelim...
kendini dinle..
seni yine aramizda gorelim..
hem sen olmazsan bu dukkan nasil is yapar ...
bizde kapatip dukkani gidelim..
iyi tatiller...
daha zinde,daha olumlu, daha sevgi dolu aspartamim geri donmesi dilegi ile..
seni seviyorum aspartam
Mutezile
13-04-2006, 21:40
Ban malum; kişiye değil kullandığı nicke uygulanmaktadır (IP).. Modem resetlemek vb uygulamalar ile (Nick değiştirerek) siteye ziyaret sürdürülebilmektedir.
Sözgelimi Aspartam'ın adı Ahmet olsun. Siteden Ahmet değil; Aspartam nicki ve onunla şekillenen 'Duruş' banlanmış demektir.
Farklı bir nickle - eğer başarabilirse- farklı bir 'Duruş' ile site kullanımı devam eder.
Burada 'Duruş'dan kasıt o kişinin dünya görüşü, paradigmaları, değer yargıları d e ğ i l;
Sitede sergilediği y ö n ü d ü r. (Mizaç,Üslub, Hitabet vb)
Benim bir süre dostluk yaptığım Aspartam ile, siteden uzaklaştırmak zorunda kaldığım Aspartam nicki arasında en ufak bir benzerlik bulunmamaktadır..
Hatırlayanlar olacaktır: Yazın sahillerde denize giren kadın ve kızlara çok iğrenç yakıştırmalar yaptığı günden sonra (yaklaşık 1 ay önce) aspartam nickli kullanıcı benim tanıdığım dost, hüsnüzan eden karakterden başka bir karaktere bürünmüştür; ve kendi kalitesine ihanet etme noktasına gelmiştir.
Yukarıdaki veda yazısını yazan 'Vedabusesi'; benim bir süre dostluk yaptığım ve birbirimizin Özelini paylaştığımız g e r ç e k Aspartam'dır.
Aspartam, karşı görüşten de olsan siteye yazılarınla katkıda bulunmuş bir insandın. Hatta sitenin en iyi takipçilerinden *biri bile sayılırsın. Çoğu zaman hitap üslubunu da korudun. Sargonun yaptığı tesbiti sanırım sen de kabul ettin. Zaten ayrılmayı düşünüyordun son olaylar bahane oldu. Hatta ayrılmana bahane olsun diye o ifadeleri bilerek kullandın gibi geliyor bana.
Aslında şikayetler bölümünde araplar hakkında şerefsiz hitabı kullanan kişi için yaptığın başvuruda Mutezile ile birlikte yaptığımız görüşmede senin haklı olduğuna karar vermiştik ki tam bu sırada benim okuma fırsatımın olmadığı bazı nahoş mesajlar olmuş. Eğer bunları geçici ve tekrarlanmayacak diye görürsek seni gene en azından kendi adıma forumlarda görmek isterim. Eski nikine kalıcı değil belli süreliğine ban seçeneğini de yönetimde görüşebiliriz.
Kafanı biraz dinlendir ve yeniden dön..
Bekliyoruz Aspartam..