Orijinalini görmek için tıklayınız : Hoşçakalın Arkadaşlar
Arkadaşlar,
kısa bir süre forumunuza katıldım.Kısa zamanda çok mesaj yazdım.Kimseye hakarette etmedim.Ufak tefek takışmaları normal karşılıyorum.Kısa zamanda çok soruya yanıt verdim.Verdiğim yanıtlar, tarafınızdan kabul edildi veya saçma bulundu.Orası sizi bağlar.
Ancak sonuç olarak diyebilirim ki, konu hep aynı noktalara geliyor: Peygamber sav'in mirası, insanın iradesi, neden yeryüzündeki çirkinliklere Tanrı engel olmuyor, Hz.Peygamberin hanımları, Kuran ayetlerinin nazil olma şekli, Kuranı yazarken (haşa) Muhammed sav kimlerden yardım aldı vb...Bu liste uzar gider ama sınırlı bir liste olarak kalır.Çünkü sitedeki konular kısır bir döngüden ibaret.
Ben izninizle sitedeki kişiler hakkında kısa kısa yorumlar yapıp sizlere veda etmek istiyorum:
Cem: İman sadece, Allah'tan veya cehennemden korkmak değildir.Kaynağıda bu değildir.
Mutezile: Pek insaflı değilsin kusura bakma ama.Sitede bana o kadar hakaretler edildi.O hakaretleri bir müslüman yapsa idi çoktan ban koymuştun.Ayrıca benim ilmimi aşağıladığın yazıda ''mezhepsiz bir müslümana mukallid deyip çok yanlış bir kelime kullanmakla'' kendinide biraz zor duruma soktun.İnan çok güldüm:)
Sargon: Kardeşim sen tipik bir komünistsin.Hatta senin düşüncelerine sahip marksist leninist bir arkadaşım bile var.Senin yolunda hayır yok.:)
Panteidar ve Sodomo: Bunlar aynı yolun yolcusu.İslamsız bir tasavvuf ve Mevlana peşindeler.Ancak bu arkadaşar ''Mevlanın, Kuranın esiriyim ve Muhammedin çiğnediği toprağım, bundan gayrı benden bişey derlerse onlardan da, dediklerinde de uzağım'' sözünü hiç açıklayamadılar.
Deli Cevat: Kardeşim kaç defa dicem, din akıllı olanların işi diye.:)
Şamanist: Hayvan postu sana bir başka yakışıyor:)
Psikokemoterapi: İnsanların seni anlaması için, frekanslarını sana göre ayarlamaları lazım.Yoksa yazdıkların arada kaynayıp gidiyor.
Arkadaşlar, son kez söylemek istiyorum: ''Hayat çok hızlı akıp geçiyor.İnkar etmeden önce tekrar düşünün.Zira son pişmanlık fayda vermiyor.Ben tebliğimi yaptım.''
Bu sitedeki son sözüm şudur:
''La ilahe illallah Muhammedun Rasulullah.''
Hızlı çocuk, geldi gidiyor. Hepimizi de bir güzel etiketleyivermiş. Şrak şrak. *İnsanın entellektüel gelişimi ile ahlaki gelişimi her zaman paralel gitmiyor. Birinde tökezleme olunca ortaya böyle ucubik durumlar çıkabiliyor işte. Ben AMD'nin siteye bir katkısını görmedim. Tek yaptığı bizi sinirlendirmek oldu. Aspartam'la çok kavga ettim ama gidişine açıkçası üzüldüm. AMD gibi ahlak yoksunu değildi. Serinkanlılıkla tartışmalar açıyordu ve herkese de yararı oluyordu. AMD sağa sola tükürdü gitti. Yolun açık olsun. Burda sana insanlığı öğretemedik, belki başka yerlerde öğrenirsin.
sodomo--
14-04-2006, 17:26
Bak AMD senin durumunu Gazali aynen anlatmış Kimya-i Saadet de
aşağıda tekrar veriyorum, iyi oku anla ve bilmeyenlere anlatıver bi zahmet.
İlmin perde olmasının sebebi şudur ki, bir kimse Ehl-i sünnet itikadını öğrenir, münâkaşa ve münazaradaki delillerini de öğrenir, kendini tamamen buna verir ve bundan başka hiçbir ilim yoktur diye kabul eder, eğer kalbine başka bir şey gelse, «Bu duyduğumun aksinedir. Ona uymayan her şey bozuktur, yanlıştır» derse, böyle bir kimsede, işlerin hakikatinin bilinmesi mümkün olmaz. Çünkü: AVAMA ÖĞRETİLEN İTİKAD, HAKÎKATlN SÛRETÎDİR, KENDİSİ DEĞİLDİR. TAM MÂRİFET OLMALI Kİ, ÖZÜN KABUKTAN AYRILMASI GİBİ, HAKİKATLAR SURETTEN AYRILSIN.
İşte sen yukarıdaki kişisin, üstelik bu durumun farkında bile değilsin zaten farketsen değişime geçer yol katederdin ama sana ne söylesek boş çünkü "tekamül"'ün yanına bile yaklaşmış değilsin üstelik "din" konusu da senin için başkalarına yukarıdan bakmanın bir kılıfı haline gelmiş, eğer kibirini yenemezsen hiç bir yol katedemeyeceksin istersen günde 80 rekat namaz kıl, 80 kere hacca git ve yılın her günü oruç tut ama nafile benden söylemesi.
Mevlana'nın o sözüne gelince, onu açıklamak o kadar kolay ki, ama senin anlama niyetin olmadığı için anlatmak boşa çaba, şunu unutma İNSAN o kadar büyük bir kitap ki Kuran yanında cüce kalır. Biz ayetleri CAN dan alıyoruz yazıdan sözden, lafızdan değil.
Sen bize ortalama bir şeriatçı nasıl olur çok güzel bir örnek sundun, artık durum çok açık herkes için. "Din uğruna ana baba bile kılıçtan geçirilir" diyenlerden öğrenecek bir şeyimiz yok.
Sana Allah akıl fikir versin diyecem ama bunu Allahın bile başaracağını zannetmiyorum
HOŞÇAKAL
boş teneke yokuştan aşağı yuvarlandı gitti.
Yuvarlanırkende bissürü anlamsız gürültüler çıkardı.
Sağa sola vurdu.
Vurduğu yeri kırdı-kendide eğrildi.
Ders almıyacak kadar gururluydu.
Eteğine hiç bakmadı-çünki çıplaktı..
Hızlı geldi-hızlı gitti..
Allah inancı olanlara hiçbir katkısı olmadı..
Ateistleri de dinden ve Allah'tan daha çok nefret ettirdi.
Hiç izi kalmadı..
Boş teneke yuvarlandı gitti..
Çıkardığı gürültüler ona çok güzel geldi.
İyi ve mütevazi insanlar..
Siz ne güzelsiniz,inancınız ne olursa olsun.
Siz iyi insansınız.
Sizin adınız önemli deil.
Bazınızın adı
Sodomo
Panteidar
Sargon
İstavrit
Cem
Mutezile
Ensareo
Aldosto
Mev
Psikoterapi
Gameover
Mev
Meas
Orca
Kel
Russel
İskender85
Şamanist
Servet
Vartor
Diriliş
Körelmiş...
Adını unuttuum iyi abiler bene afetsin
Güle güle gitme amd efendi...Gururun gölgen gibi senin...güneşin durumuna göre
bazen önünde bazen arkanda..
Yazık köfteci kadar olamadın..
Mevlanayı-Yunusu - garip Cemel i oku..
ama içine sindirerek oku amd'i abi - belki bişeyler kaparsın..
Gittin - etrafa güzel kokular yayıldı..
İyiki gittin amd'i efendi..
Şamanist
15-04-2006, 01:55
AMD sen de hayvan postuna taktın:) Bir de son yazdığın la ilahe illallah diye başlayan kısmı Türkçe yazsaydın daha hoş olurdu.
Bu ortamdaki arkadaşların hepsi birbirinden değerli.Burda olmak bence bir ayrıcalık.Gerek metafiziksel gerek de bilimsel konularda bu denli güzel tartışmaları başka bir yerde görmedim.(yalakalık değil kesinlikle)
Bakalım daha kimler gelip geçecek bu otağımızdan.Hep birlikte göreceğiz.
istavrit
15-04-2006, 07:44
sayin *amd arkadas,
cok arkadaslar geldi gecti bu siteden...
kimsenin arkasindan su dokmedik,karalar baglamadik,yas tutmadik..
kinada yakmadik,
cogunun gitmesine huzunlendik, ayni goruste bile olmasak bile..
cogunlugundan ogrendigimiz seylerde oldu...
hosgoru,sabir,tevazu,
ayni seyleri sizin icin soyleyemiyorum maalesef...
uzulemedik gitmene..
kendi kendine bir ozelestiri ver lutfen..
cikaracagin cok dersler olacaktir..
her sey gonlune gore olsun..
İNSAN o kadar büyük bir kitap ki Kuran yanında cüce kalır.
Bu sözü çok tuttum Sodomo. Alıntıladığın bir kaynak var mı? İzninle imzam yapmayı düşünebilirim.
deli_cevat
16-04-2006, 12:15
amd üzgünüm ama bende diğer arkadaşlarla aynı görüşteyim çünkü yazdığın yazılar tamamıyla o an haklı çıkmak için belki hiç bdüşünmeden belki başka insanların aynı sorulara getirdiği cevaplar çoğuda zaten zoraki açıklamalar olduğu için kendi içinde çelişiyor bir mücahit gibi sağa sola saldırıyor yazdıkların neyse bence kalsan daha iyi olurdu burada öğrencek çok şey var ama sen bilirsin ha bu arada ben müslümanım gitmedem son bir kez bakarsın belki
yolun açık olsun eyyy serdarı mücahit
hüda kılıncını keskin eylesin ömrünü gün gibi medih :D
sevgiler saygılar
ya AMD
demin okudum yazdıklarını. Bide bazı arkadaşlara mesajlar vermişin tek tek.Giderayak s.c... gene etrafa. Söylenecek tek kelime var.
Kibarca DEFOL, Kabacasını sen anlamışsındır!!!
[hr:684687840e]"Benim naciz vücudum elbet birgün toprak olcaktır, ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."
sodomo--
16-04-2006, 16:50
Sevgili Cem,
Bu söz gibi binlerce söz söylenmiştir tasavvuf yolunda yürüyenler tarafından. Lakin onlar içinde yaşadıkları dönemin koşullarından ve şeriat tarafından kuşatılmışlıklarından dolayı açık bir şekilde şeriata karşı çıkışın içinde olamamışlar, olmamışlarıdır. Bu kimi zaman "sözlerim ahali tarafından dinlenmez" endişesi ile (ki bugün bile bu böyledir) kimi zaman kendisine Hallac muamelesi yapılmasından endişe ederek hakikate ait sözleri üstü kapalı kılıflar içinde sunmayı tercih etmişlerdir. Düşünsenize, bugün bile inanan insanlar ancak ve ancak ehl-i sünnet itikatını benimsediği taktirde din adamlarının sözlerini dikkate almakta ve eğer bir dini kişilik namazında niyazında değilse onun her söylediğinin din dışı kabul edilmektedir.
Mesela Yunus şu sözleri ile ne demek istiyordu acaba ?
Sayrı olmuş iniler, Kur'ân ününü dinler
Kur'ân okuyan kendi, kendi Kur'ân içinde.
veya "ete kemiğe büründüm Yunus deyu göründüm" derken,
veya şu beyitlerde ;
Hakk cihana doludur, kimseler Hakk'ı bilmez
Onu sen senden iste, o senden ayrı kalmaz
Niyazi Mısri den şu beyitler mesela ;
Sağı solu gözler idim, DOST yüzün görsem deyu,
Ben taşrada arar idim, ol can içinde CAN imiş!..
Ariflerin öncüsü olarak bilinen Ali İbn Ebi Talib'in şu sözleri ne anlatıyor bizlere acaba ?
İlacın sende, ama bilmiyorsun sen,
Derdin kendinden, ama görmüyorsun sen.
Harfleri ile gizlinin apaçık olduğu,
Kitab-ı Mübin'sin sen.
Küçük bir cisim sanıyorsun kendini;
oysa sende dürülü en büyük alem
Kendinden başkasına ihtiyacın yok senin,
Bir düşünsen nefs üstünde, ama düşünmezsin ki sen.
veya Sadreddin-i Konevi şu sözleri ile açıkça beyan etmiyor mu bu durumu ?
"Kamil insan bütün ilahi ve kozmik kitapları kuşatan bir kitaptır"
veya Mevlana,
"İnsan öyle büyük bir sırdır ki, bu sırrı söylersem bende yanarım duyanda yanar" derken ne anlatmak istiyordu acaba?
veya Bayezid-i Bistami hacca giderken karşılaştığı bir zaat'ın "Ka'be benim, çevremde yedi kere dolaş sonra memleketine dön, beyhude zahmet çekme. Ka'be kurulalı Tanrı o eve bir kere bile girmedi, fakat benim varlığım yapılalı bu evden bir kere bile çıkmadı" demesinde bu incelik ifade edilmez mi ?
Daha sayısız mana yakalayabiliriz söylenegelmiş sözlerden. Lakin yalnızca "dünyaya gelişin hüner olmadığını" bilmek ve kamil insan olmaya doğru giden yolculardan olmak şartıyla bu sözlerin muhattabı olabiliriz ancak. Yalnızca etten kemikten bir insan olmak yetmez yücelik için, yoksa ne farkı kalırdı ömrünü insanlara hizmet etmeye adayan Rahibe Teresa ile Hitler gibi, Bush gibi, Saddam gibi kasaplar arasında." Kamil İnsan" olmak şarttır bu yücelikten pay alabilmek için.
Bu sözü istediğin gibi kullanabilirsin tabii ki, zaten doğru sözün sahibi yoktur ki.
Sevgiyle kal.
deli_cevat
18-04-2006, 09:33
amd abi sen hala gitmedinmi ben seni hala sitenin şu an bağlı kısmında bazen görüyom
ne iş ?????????
deli_cevat
18-04-2006, 09:54
abi aklımın kıtlığını mazur gör sonuçta ben bir deliyim ama anlamadım be abi bi daha yazarmısın
lafın tamamı deliye söylenirmiş söyle be abi
sevgiler saygılar