PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Rakı kebap site güzel :)

emperrordiablo
31-07-2010, 20:54
Gayet güzel bir site en az ateist arkadaşlar yada deist arkadaşlar kadar ülkemiz çoğunluğu müslümanların ne niyetle olursa olsun sitede olması ayrıca güzel ben ilk üye olurken inançsız insanlar ile tartışabilip fikir alış verişi yapacağımı sanıyordum ama zengin içerik ve her türlü inanca sahip insan ile konuşabilmek epeyce ilginç oldu.

hackercesur
01-08-2010, 00:46
Evet arada ciddi hakaretlerde olmuyor degil. Fakat bunu yapan insanlar genelde inançlı insanlar oluyor nedense...

Dikkat edersen inanmayan arkadaşlar gayet saygı içinde tartışırken bazı müslüman arkadaşlar hazmedememezlik sorunu yaşıyolar.

Özel mesajdan hakaretler edip kendi egosunu tatmin etme çabasındalar.

Bazıları da türkçe forumda arapça konuşarak biryerlere varmaya çalışıyor yine de güzel bir çizgide bu forum.

SİYAHSANCAKLI
05-08-2010, 05:15
Şİmdi burada şu mantığı güdelim bakdığım konularda hep siz inançlar üzerinde sizin gibi düşünen kişiler diğerlerinin inançları ile alay eder olmuşlar,onların mukadesatlarına saygısızlık yapıp durmuşlar,oysa onlar sizin inançsız olan gibi görünen ama bilinen bilinç altınnıza yerleşik olan inançlarınıza hakaret etmemişler,bu ikilemler neden hep sizler tarafından gelmiş..

kemalistcan
05-08-2010, 09:23
Şİmdi burada şu mantığı güdelim bakdığım konularda hep siz inançlar üzerinde sizin gibi düşünen kişiler diğerlerinin inançları ile alay eder olmuşlar,onların mukadesatlarına saygısızlık yapıp durmuşlar,oysa onlar sizin inançsız olan gibi görünen ama bilinen bilinç altınnıza yerleşik olan inançlarınıza hakaret etmemişler,bu ikilemler neden hep sizler tarafından gelmiş..

Senin saygısızlık dediğin şey benim düşüncem; asıl saygısızlığı benim düşünceme saygısızlık diyerek sen yapıyorsun. Forumlarda konuşmana engel mi olunuyor; tartışsana, bilgini ortaya koysana!

Bu noktaya bir anda gelmedik. İnançlı olup tanrının varlığına ve iyiliğine bütün kalbimle inandığım, namaz kılıp(en azından cuma ve bayram namazları) oruç tuttuğum(en azından ramazan), dua edip tanrıya bir şekilde ulaştığımı düşündüğüm, yaratılış görüşünü benimsediğim ve hararetle savunduğum dönemlerim oldu. Ama sorguladıkça, okudukça, araştırdıkça, irdeledikçe, çözümledikçe ve yeterince kendimde cesaret bulduğumda çelikten sandığım kumdan kaleleri bir bir yıktım. Biz en azından kendi gerçeğimizi söylüyor, kendi deneyimlerimizi paylaşıyoruz; kimseyi kandırdığımız ve insanları aydınlatmaktan başka hiçbir derdimiz yok. Tezlerimizi hemen hemen her zaman belgelere dayandırdık; ama aymazca kıvıran, hileye başvuran, kabadayılık yapan hep sizler oldunuz.

Ve inan asıl saygısızlık bize yapıldı ve yapılıyor. Bu ülkede sadece müslümanlar yaşıyor gibi davranılıyor. Bu ülkenin anayasasında laiklik yokmuş gibi davranılıyor. Genel kültür olarak okutulması gereken din bilgisi dersleri sadece islama hatta sünnülüğün hanefi mezhebine indirgeniyor(diğerlerine yarım yamalak, bölük pörçük, yanlı yer veriliyor) ve mutlak(ve tek) doğruymuş gibi öğretilip, dayatılıyor; üstelik bu din dersleri ile kalmayıp iç işleri bakanlığından ve yaklaşık on bakanlığı bütçesine denk diyanet işlerinde de işler böyle yürüyor.. Bu laik ülkede bizler boş cennet vaatleriyle ve yersiz cehennem korkularıyla yıllarımız heba oldu, psikolojimiz bozuldu, hayatımızı yaşayamadık. Kaderci anlayıştan ötürü hakkımızı arayamadık gerektiğinde isyan edemedik. İnancın zayıf noktalarını, açmazlarını gördüğümüzde kendimizde suçluluk psikolojisi hissettik. Kimse bize sormadan nüfus cüzdanımızın din hanesine islam yazdı. Bir müslüman gibi yetiştirildik ve islamın bütün düşmanlarını düşmanımız belledik. Ramazanlarda aç kaldık ya da dövüldük, din kültürü öğretmenlerinin ve imamların ipe sapa gelmez hakaret dolu vaazlarını dinlemek zorunda kaldık, kendimizden ve kendi cinselliğimizden utandık, bilimle felsefeyle tanışmakta geç kaldık, mahalle baskısına maruz kaldık, öldürülme ve fişlenme tehlikesi yaşadık, dışalndık ve hor görüldük, ailemizden insanlara kimi dinciler musallat olup onları bize karşı fitleyip düşman ettiler(yuvalar yıktılar); daha ne olsun? 37 insanımız öldü sırf bu yüzden!

ASIL SAYGISIZLIK BUDUR!!!

SİYAHSANCAKLI
08-08-2010, 19:53
Şimdi siz inanmıyorsunuz hakaretmi ediliyor..? ama sen bu benim inancım deyip karşındaki insanın inancıyla dalga geçiyorsunuz,bu nasıl mantık.?

Nova
08-08-2010, 23:55
Forumlarda, ateistler genelde inançları sorgularlar.

İnançlılar ise genelde ateistleri sorgularlar.

Yani, bir taraf fikirsel eleştiri içinde-diğer taraf ise kişisel eleştiri içinde.

Ateistler genelde; kendi fikirleri doğrultusunda olan ve diğer fikirleri barındıran argümanları araştırır, sorgular, üzerine fikir yürütür ve bir sonuca varırlar.

İnançlılar ise genelde; kendi inançları dışındak hiçbir kaynağa bakmadan-araştırmadan-okumadan sadece savunma pozisyonu alırlar.

Yani bir taraf; her iki yöndeki bilgiye sahip ve bunu kıyaslayabiliyorken, diğer taraf; tek yönde argüman ile salt savunma konumunda. Kıyas yok, araştırma yok, sorgulama yok.

Karşıt argümanlar okumak yada sorgulamak bile kendi inançları tarafından kısıtlanmış, ellerinde başkaları tarafından kullanılmış bir inanç var.

Bu durumda,

Ateist; hem din içerikli hemde din karşıtı argümanları okuyup değerlendiriyor,

İnançlı; sadece kendi inancı için yazılmış kaynakları okuyor.

Genel durum budur, herhangi bir tarafı savunmuyor yada şu-bu haklı kafasında takılmıyorum..

Ama malesef okumaya, ilerlemeye ve araştırmaya ilgisiz olan taraf kaybeden taraf olmakta bu durum çerçevesinde.

Karar sizin.

Sevgi ve saygılarımla, Nova.

emperrordiablo
09-08-2010, 02:51
Şimdi şeyi anlamadım neden malcom X ayrı bir başlık açıp içinde ki tezatı dillendirme gereği duymadı da benim site eleştirimin altına not düştü , inançsızların inançlılar ile alay etmesi konusuna gelince.Bende Satanistim yıllardır allah benle alay edip aşşağılarken ben ses çıkardım mı?Alay olarak algılamak yanlış olsa gerek.Mantıklı iki önerme kursun mümin denilen insanlar önermeleri ayakta kalsın, inanç denilen şeyin temelleri sağlam değilse bunu çökerten ben mi alay etmiş oluyorum,hayır işin gereği doğası bu ise ben ne yapayım.Cennette erkeğe huri kadına nuri dediğim zaman bu alay mı oluyor.İçi boş bir şey değil ki bu söylediğim.Aç kuranı oku cennette erkeğe huri kadına nuri vaad edildiğini gör.Gerçek bu ise ben ne yapayım...

SİYAHSANCAKLI
09-08-2010, 21:26
ateizmin bir inandığı bir varlık bir görüş veya bir metaası yok onun varlığı sadece bütün inanç kavramlarına karşı çıkıp,her inancı inançsız kavramları ile karşılayıp kendine göre yorumlama yani kendine ait bir doktrini yok..

Nova
09-08-2010, 23:40
ateizmin bir inandığı bir varlık bir görüş veya bir metaası yok onun varlığı sadece bütün inanç kavramlarına karşı çıkıp,her inancı inançsız kavramları ile karşılayıp kendine göre yorumlama yani kendine ait bir doktrini yok..

Sn. Siyahsancaklı arkadaşım, kendine göre yorumlama diye birşey yoktur, sen islam tefsir-meal-hadis ve yorumcuları ile karıştırıyor olmayasın.

Şu anda senin yaptığın kendine göre yorumlama dır sen önce sözlüğe bak bakalım.

Siz önce, Ateizm' in kelime anlamını öğreniniz, ve sonra konuya müdahil olmayı deneyiniz.

Buyurun en basit ateizm açıklaması;

http://tr.wikipedia.org/wiki/Ateizm

bak bu en sade ve en genel tanımı.

Devamını merak edersen, sitede yüzlerce başlık var, az geriye dönüp inceleyebilirsiniz, buna herkesin yetkisi var.

not: sayfaların tamamını okumayı unutmayın.

emperrordiablo
10-08-2010, 22:36
Ateizmin bir doktrini yoktur arkadaş bunu gerçekten doğru söyler.Ama bunu da neden benim konu başlığım altında söyler de benden illa bu cevabı alır sonrada sinirlenmek ister inatla anlamam.Emperroru :D felsefeye zorlar :D en iyi olduğu alana :D zorla iter ki...Yanıtı şudur.

Ateist bilim adamı Dawkins ateizm için şunları söyler ünlü söylev niteliği taşıyan kitabında.Ateistlerin sayısı bu gün Amerikada bir lobi sahibi olan yahudilerin iki katıdır,Dünya üzerinde bir çok siyasi görüş sempatizanından çok daha fazla sayısı olan ateistleri örgütlemek neredeyse imkansızdır,hatta o kadar ki ateistleri örgütlemek , kedileri gütmeye benzer çünkü ateist bilinç sorgular , sorular sorar kendi doğrularını kendi bulur!

Bu bağlamda Ateizmi iyi algılamak gerekir,Ateizm bir yaşam şekli , sosyal bir sistem, insanları örgütleme ihtiyacı,toplumların güdümünü kolaylaştıran sistematik bir metod değil tam tersi bilincin özgürlüğüdür.İslam gibi sistematik hukuku olan ve insanları biat kültürüne alıştıran adına inanç denmiş bir sistem değildir.Bir insan hem laik hem müslüman olamayabilir,ama hem laik hem ateist olabilir,hem komünist hem ateist olabilir,hem liberal hem ateist olabilir...

Ateizm bilincin güdülmesi değil bilincin aydınlanmasıdır!

emperrordiablo
10-08-2010, 22:39
Hatta benim gibi hem anarşist hem ateist de olunabilir.Hatta ben soyut satanist temel ateistim :D safkan ateist...