PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hristiyanlar 11 Eylülde Kuran Yakacakmış

hackercesur
01-08-2010, 18:48
ABD’nin Florida eyaletinde bir kilise 11 Eylül saldırılarının yıldönümünde Kur'an yakmayı planıyor...

http://img.internethaber.com/news/152821.jpg

The Dove World Outreach Center” (Güvercin Dünya Yardım Merkezi) isimli kilise, internet sitesi ve facebook sayfasından Hıristiyanları 11 Eylül’de Kuran yakmaya çağırıyor. Kilisenin rahibi Terry Jones, “İslam’ın şeytanın dini olduğuna inanıyoruz. Milyarlarca insanı cehenneme götüren, insanları kandıran bir din, şiddet içeren bir din. Bu pek çok kez kanıtlandı” dedi.

Ülkedeki bazı Hıristiyan grupları ile Müslümanlar ise, kilisenin bu girişimini engellemeye çalışıyor. Ulusal Evanjelistler Derneği bir açıklama yayımlayarak kiliseden Kuran yakma günü planını iptal etmesini istedi. Dernek, böyle bir etkinliğin dünya çapında dinler arası gerilime yol açacağı uyarısında bulundu. Amerika-İslam İlişkileri Konseyi isimli kuruluş da, Müslümanları Ramazan ayı boyunca “Kuran’ı paylaş” toplantıları düzenleyerek İslamofobinin yayılmasını önlemeye çağırdı.

California’daki Temecula Vadisi İslam Merkezi’nin bir kilisenin yanına cami inşa etme planı protesto gösterilerine neden oldu. Cami planına karşı çıkan bölge halkı ile Müslümanların cami yapma hakkını savunan Hıristiyan gruplar aynı anda gösteri düzenledi.

Kaynak (http://www.internethaber.com/kilise-11-eylulde-kuran-yakacak-278074h.htm)

Kişisel Notum:
Tarih boyunca hiristiyanların hep müslüman düşmanlığı müslümanlarında hep hristiyan düşmanlığı olarak yüzbinlerce insan bu uğurda boşyere can vermiştir.

Allah'ın başaramadıgı sevgi ve barış mesajlarını insan olarak bizim görmemiz ve uygulamamız gerekirken bu öfke bu kin nedir ?

Düşünmek bu olmamalı. Düşünebilen varlıklar savaşmamalı...

Sevgi ve barış dünyası kurulmalı...

Fakat sorun insanlarda...

Tek başıma elimden birşey gelmemesi üzücü. Yüce yaratıcı neden böyle birşey yapıyorsun ? Dünya senin oyuncağın olmamalı...

TR-ance
01-08-2010, 19:06
Gerçekten yazık.. İnsan olmanın güzelliğini yaşamamızı engelleyen hasta ve sapık (iyilik kisvesi altında ) düşünceler yüzünden bu haldeyiz.. Herkes kendinin mutlak olduğunu düşünüyor.. Ama tabi ki düşündüğünü sanıyor..Sonuçta gene türlü ölümler, vahşetler vb. negatif durumlar oluyor.. İnsanlık can çekişiyor.. Hala aynı şeyleri yaparak nasıl oluyor da farklı bir şey elde etmeye çalışıyorlar anlayamıyorum ? Artık bu dinler ya yeniden reforme edilsin veya komple yakılsın gitsin.. Bu zamana kadar tanrıdan ne hayır geldi ki ?

SevgiLer...

TurkceRap
01-08-2010, 19:21
al birini vur ötekine...

Joe
01-08-2010, 19:34
Aynı tanrıya inanıyorlar sözde.O inandıkları tanrının kutsal kitabına bile saygıları yok biz insanlıgı bunlardanmı ögrenicez.

hackercesur
01-08-2010, 19:36
Eğer tanrı varsa eminim tüm insanların birbirini sevmesini isterdi. Savaşmasını değil... Birbirlerinin kutsal değerlerine saygısızlığı değil...

oldschool
01-08-2010, 22:27
akıllı adamın yapacağı iş değil...

battal
01-08-2010, 22:43
ABD’nin Florida eyaletinde bir kilise 11 Eylül saldırılarının yıldönümünde Kur'an yakmayı planıyor...

http://img.internethaber.com/news/152821.jpg

The Dove World Outreach Center” (Güvercin Dünya Yardım Merkezi) isimli kilise, internet sitesi ve facebook sayfasından Hıristiyanları 11 Eylül’de Kuran yakmaya çağırıyor. Kilisenin rahibi Terry Jones, “İslam’ın şeytanın dini olduğuna inanıyoruz. Milyarlarca insanı cehenneme götüren, insanları kandıran bir din, şiddet içeren bir din. Bu pek çok kez kanıtlandı” dedi.

Ülkedeki bazı Hıristiyan grupları ile Müslümanlar ise, kilisenin bu girişimini engellemeye çalışıyor. Ulusal Evanjelistler Derneği bir açıklama yayımlayarak kiliseden Kuran yakma günü planını iptal etmesini istedi. Dernek, böyle bir etkinliğin dünya çapında dinler arası gerilime yol açacağı uyarısında bulundu. Amerika-İslam İlişkileri Konseyi isimli kuruluş da, Müslümanları Ramazan ayı boyunca “Kuran’ı paylaş” toplantıları düzenleyerek İslamofobinin yayılmasını önlemeye çağırdı.

California’daki Temecula Vadisi İslam Merkezi’nin bir kilisenin yanına cami inşa etme planı protesto gösterilerine neden oldu. Cami planına karşı çıkan bölge halkı ile Müslümanların cami yapma hakkını savunan Hıristiyan gruplar aynı anda gösteri düzenledi.

Kaynak (http://www.internethaber.com/kilise-11-eylulde-kuran-yakacak-278074h.htm)

Kişisel Notum:
Tarih boyunca hiristiyanların hep müslüman düşmanlığı müslümanlarında hep hristiyan düşmanlığı olarak yüzbinlerce insan bu uğurda boşyere can vermiştir.

Allah'ın başaramadıgı sevgi ve barış mesajlarını insan olarak bizim görmemiz ve uygulamamız gerekirken bu öfke bu kin nedir ?

Düşünmek bu olmamalı. Düşünebilen varlıklar savaşmamalı...

Sevgi ve barış dünyası kurulmalı...

Fakat sorun insanlarda...

Tek başıma elimden birşey gelmemesi üzücü. Yüce yaratıcı neden böyle birşey yapıyorsun ? Dünya senin oyuncağın olmamalı...

onlar iyi insan olsaydı müslümanliğa saygısızlık adına kuran yakmazlardı

emperrordiablo
02-08-2010, 00:20
Korkman müminler allah kuranını korur,değiştirilemediği gibi yanmaz bir kitap yazsaymış keşke :D teknoloji mi yetmedi ki?

Sen adamlar bir karikatür çizdi diye avrupayı velveleye veriyorsun,sen adam bir kısa film sahnesinde kuranın bir sayfası yırtıldı diye yönetmeni öldürüyorsun,sen kuran-ı eleştirdi diye Turan Dursun'u öldürüyorsun :D Amerikayı öldürememek zoruna mı gitti müslümanların?

unknowngod
02-08-2010, 00:56
Tek başıma elimden birşey gelmemesi üzücü. Yüce yaratıcı neden böyle birşey yapıyorsun ? Dünya senin oyuncağın olmamalı...[/QUOTE]

n4n0_s3c0nD
02-08-2010, 01:21
1400 Yil Önce Orjinal Ayetler zaten Yakilmadi mi ?

http://islamgercegi.ismywebsite.com/islkurdeg.html

Insan eli ile Kitap olarak tasarlaniip yakilsa ne olacak yakilmasa ne olacak !

Ama genede müslüman alemine büyük saygisizlik !

hackercesur
02-08-2010, 08:12
1400 Yil Önce Orjinal Ayetler zaten Yakilmadi mi ?

http://islamgercegi.ismywebsite.com/islkurdeg.html

Insan eli ile Kitap olarak tasarlaniip yakilsa ne olacak yakilmasa ne olacak !

Ama genede müslüman alemine büyük saygisizlik !

sayın nano second;
elbette; insana saygılı olmak lazım. Nasıl ki biz namaz kılanlara saygı gösteriyorsak hristiyanların ve müslümanlarında birbirine saygı göstermesi gerek.
hakikate istinad şart :)

battal;
onlar iyi insan olsaydı müslümanliğa saygısızlık adına kuran yakmazlardı

ilk defa dogru birşey söyledin. Katılmamak mümkün degil. ;)

AerA
02-08-2010, 13:48
Bir ateist olarak şiddetle kınıyorum.

İzmirin düşman isgalinden kurtuluşunda Yunan bayrağına basmadan geçen bir toplumun devamı olarak, Kuran'ın yakılmasına karşıyım.

Prometeheus
02-08-2010, 14:12
Bir ateist olarak şiddetle kınıyorum.

İzmirin düşman isgalinden kurtuluşunda Yunan bayrağına basmadan geçen bir toplumun devamı olarak, Kuran'ın yakılmasına karşıyım.

yaksalar ne olur ? yakmasalar ne olur?

Bu aptalca bir davranışın ötesine gidebilir mi? Dünyada ki Kuranların tamamını yok edebilme imkanları var mı?
Bir kaç intiihar bombacısına davet çıkarmaktan öteye gitmez.

Ben müslüman olsam yukarıda ki cümlenin üzerine;"Vay be" mi diyecektim?
Bizim Ateistlerde ammada Mert insanlarmış:)
Hocam geçiniz bunları...Yunan bayrağı mitide hikaye.
Ha muhammedin hadisleri,ha M.kemal ve İnönünün maceraları.Hepsi aynı.

Ateist dostlarımızın en iyi yaptığı şey; "Şiddetle ıkınıyor olmak":D

AerA
02-08-2010, 14:16
Yunan bayrağı mitide hikaye.
Ha muhammedin hadisleri,ha M.kemal ve İnönünün maceraları.Hepsi aynı.

Ateist dostlarımızınen iyi yaptığı şey; "Şiddetle ıkınmak":D

Tavsiye edeceğiniz başka bir mit var mı? Onu okusak. Gidiniz ve Hitler-Musollini gibi kitap yakınız sayın prometheus.

Prometeheus
02-08-2010, 14:27
Tavsiye edeceğiniz başka bir mit var mı? Onu okusak. Gidiniz ve Hitler-Musollini gibi kitap yakınız sayın prometheus.

Sayın Aera,
Siz önce alıntılayıp-imza olarak kullandığınız sözün tercümesini doğru yapınız.

Almanca da "des Volkes" Akkusatif almış ve TEKİL bir ifadedir.

Yani Halkın Afyonudur. Halkların değil. adam öyle demiş:)

Sıfır bilgi ile Arabca Ayetleride tevil ettiğinizi görüyorum ve gülmekten kendimi alamıyorum.
Siz bu işleri bırakın,en iyisi kimya hocalığı yapın.:lol:

AerA
02-08-2010, 14:33
Sayın Aera,
Siz önce alıntılayıp-imza olarak kullandığınız sözün tercümesini doğru yapınız.

Almanca da "des Volkes" Akkusatif almış ve TEKİL bir ifadedir.

Yani Halkın Afyonudur. Halkların değil. adam öyle demiş:)

Sıfır bilgi ile Arabca Ayetleride tevil ettiğinizi görüyorum ve gülmekten kendimi alamıyorum.
Siz bu işleri bırakın,en iyisi kimya hocalığı yapın.:lol:

İki sene Almanca okudum ama sizin kadar bilmiyorum.
Sıfır Arapçada doğrudur ama Türkçe meal hiç duymadınız mı?
Apaçık olan Kuran'ı meallerinden tevil etmemiz gücünüze gitmesin.
Kimya hocalığı yapamam ki, benden hoca olmaz. Ben bulurum, ben paylaşırım.Kim kime anlatırsa anlatsın.

Nikinizi dahi yanlış yazmışsınız ya gülmekten kendimi alamıyorum :)

Prometeheus
02-08-2010, 14:37
İki sene Almanca okudum ama sizin kadar bilmiyorum.
Sıfır Arapçada doğrudur ama Türkçe meal hiç duymadınız mı?
Apaçık olan Kuran'ı meallerinden tevil etmemiz gücünüze gitmesin.
Kimya hocalığı yapamam ki, benden hoca olmaz. Ben bulurum, ben paylaşırım.Kim kime anlatırsa anlatsın.

Nikinizi dahi yanlış yazmışsınız ya gülmekten kendimi alamıyorum :)

Nickimde hata yok Evladım:)

Arz talep meselesi...neyse.

Gücüme giden birşey yok,siz devam edin.

Bu arada hızla imzanızı düzeltmişsiniz ki bunu "Erdem" olarak tanımlarım:)
insana saygılarımla...

AerA
02-08-2010, 14:42
Nickimde hata yok Evladım:)

Arz talep meselesi...neyse.

Gücüme giden birşey yok,siz devam edin.

insana saygılarımla...

İmzamda hata yok Evladım:)

Genele yayma meselesi...neyse.

Devam edelim.

Esen kalınız.:humble:
İmzama ellemedim.İlk baştaki gibi aynı.

emperrordiablo
02-08-2010, 16:23
Ben size başka bir mit önerebilirim sanırım yalancı allahın şefkatli dünyasından...
Medine'ye, muhammete haber verilir. muhammet öfkelenmiştir, adamların yakalanmaları için buyru verir, hepsini yakalattırır. suçluları, muhammetin huzuruna getirirler. kararı kesindir muhammetin. '' Elleri, ayakları çapraz olarak kesilsin. Gözleri oyulup çıkarılsın.." der. Suçluların, elleri, ayakları çapraz olarak kesilir, Gözleri oyulur. Adamlar su isterler ama ölünceye kadar su bile verilmez.

Medine dışında, güneşin altında ateş gibi yandığı için Harre adı verilen yere götürülürler. Suçlular su isterler, su verilmez. Taşları kemirirler, ağızlarıyla, dişleriyle toprağı kazarlar. Ölünceye kadar öyle bırakılırlar. (Buhari, Zekat/68, Cihad/52; Tecrit/Vudu, hadis 172; Müslim, Kesame/9-14, hadis 1671; Ebu Davud, Hudud 3, hadis 4364-4371; Tırmizi, Ebvabu't-Tahare/55, hadis 72-73; Nesei, Tahrimü'd-Dem/7; Ibn Mace , Hudud/20, hadis 2578-2579. Buhari, bu hadise yedi yerde ve dokuz yolla, Ebu Davud bir yerde beş yolla, Nesei bir yerde dört yolla gönderme yapmıştır.)

Bu basit ve ilkel ümmetin yanında Mustafa Kemal ve O'nun yolundakiler :) Kıyas götürmez insandır...En azından insandır...Yani Ha M.Kemal'in hikayeleri Ha Muhammedin hikayeleri cümlesi bence kıyas götürmez bir haksızlıktır...

Mahsun
03-08-2010, 00:10
Yakmaktan başka ne yapmayı biliyorsunuz. Hemen işini kolayına kaçıyorsunuz. Ayet ayet süre süre eleştirin. Kirli çamaşırları çıkarın, bütün insanlık duysun. Ali'nin, Ebubekir'in ateş kuyularında yaktıkları insanları anlatın. Bütün insanlık duysun. Belki böylelikle kendi yanlışlarınızı da bulursunuz. Bizde aydınlanmış oluruz. Yakma yarışını girerseniz, en kanlınız kitabını yaktığınızdır. Unutmayın. Keşke yabancı dilim olsaydı da bunu sizlere iletecek sitelere ingilizce, Fransızca, Almanca vs. yazabilseydim. Cehennemden aldığınız ateşi cehenneme atınız.

Neva
08-09-2010, 16:18
Amerika Birleşik Devletleri'nde Terry Jones adlı bir papaz 11 Eylül saldırılarının yıldönümünde toplu Kuran-ı Kerim yakma eylemi düzenlemeyi planladığını açıkladı.
Plan tepkilere yol açarken, Afganistan'daki uluslararası gücün komutanı General Patreaus, kilisenin planını yaşama geçirmesi durumunda Afganistan'daki Amerikan askerlerinin hayatının tehlikede olacağı uyarısında bulundu.
Petraeus, eylemin yalnızca Kabil'de değil dünyanın her tarafında sorun yaratacağını vurguladı.
Kabil'deki ABD Büyükelçiliği de, Hıristiyanlığın herhangi bir mezhebine bağlı olmayan Dowe World Outreach Centre adlı merkezin planını kınayan bir açıklama yaptı.
Kabil'de ise yüzlerce Afgan planı protesto etti.
Askerlerden tepki

General Petraeus, ''eylemin hem askerleri hem de genel olarak kendi çabalarını tehlikeye atacağını'' belirterek tartışmaya doğrudan müdahil oldu. Amerikalı general açıklamasında ayrıca, ''İşte Taliban'ın kullandığı ve ciddi sorunlara neden olan eylemler kesinlikle bunlardır'' görüşünü dile getirdi.
Petreaus, ''Yalnızca burada değil, ama dünyanın heryerinde İslam toplumuyla diyalog halindeyiz'' dedi.
Afganistan'daki NATO eğitim misyonunun komutanı General William Caldwell de CNN'e yaptığı açıklamada, ''Bu müslümanların kutsal kitabı. Dolayıosıyla birileri de bu kutsal kitabı parçalayacaklarını ya da kutsal gördükleri bir şeyi aşağılayacaklarını söylediğinde de büyük tartışmaları tetikliyor ve insanlar arasında da kaygı yaratıyor'' dedi.
General Caldwell, ''Bu eylemin buradaki askerlerimizin güvenliğini tehlikeye atacağını düşünüyoruz'' dedi.
Pazartesi günü Kabil'de düzenlenen protesto gösterisinde toplanan yaklaşık 500 kişi, ''Yaşasın İslam, Amerika'ya ölüm'' sloganlarıyla Kuran yakma planlarını protesto etmişti.
Kuran'ı Kerim yakma planını yapan Terry Jones'un lideri olduğu kilise daha önce adı pek duyulmamış 50 üyesi olan bir grup.
Florida eyaletinde bulunan grubun internet sitesinde İslamı ''şiddet içeren ve baskıcı'' olarak niteliyor.
Plan geçen haftasonu Endonezya'da da protesto gösterilerine neden olmuştu.
2005 yılında Amerikalı sorgucuların Guantanamo Körfezi'nde Kuran-ı Kerim'i tuvalete attıkları iddiası Afganistan'da insanların hayatını kaybettiği gösterilere yol açmıştı.

http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/2010/09/100907_koran_us.shtml

vartor
08-09-2010, 16:45
Bunlar nasil inancli insanlar anlayamiyorum: bir taraftan herseyi allahin planladigina, yaptirdigina inanirlar, arkasindan da, birisi kuran, digeri insan yakar.
Bu ne perhiz, bu ne lahana tursusu demezler kendilerine.
Kaza olur, allahtan, cocuk olur, allahtan, kanser olur, eh allah oyle yazmis olur da, kitap yakilinca neden allahtan olmaz?
Bombalar masum insanlarin, cocuklarin ustune duserken, neden sorgulamazlar allahin hangi tarafta oldugunu? Ustelik melekleriyle muslumanlara destek olmus, saflarinda harp etmis bir allahin tarafsizligini, hatta tarafliligini, karsi tarafa, ABD'ye meleklerini yolladigi asikarken bile sorgulamazlar.
Aslinda cevabi gayet basit, imanlilar da inanclarinin sacmaligini bilirler. Suuraltlarinda bilirler bilmesine de, beyinin savunma mekanizmasina karsi koyamaz, yillarin yanlis birikimini silip atamazlar.

jayjay
08-09-2010, 17:53
sevgili vartor,
islamdaki kader anlayışını kendine müslüman diyen ama islamla yakından uzaktan alakası olmayan insanlarla bir yorumlamış gibisin.

kuran-ı kerim'i yakmaz insanların inancına saygısızlıktır ve dangalakça bir eylemdir. aklı başında her insan bu eylemi kınar.

vartor
10-09-2010, 16:24
Bak seni egri yaratmis iste; sadece duydugun, sana diretilen masallara olan gercek olmayan, gormedigin, duymadigin, hatta bilmedigin ogretiler yuzunden, gercek olan kardeslerine, insanlara satasiyorsun.axsess isimli üyeden alıntı Yanı muslumanlar bile ayiplar bu yorumunu... Inandigin sey, her neyse, kendini korumaktan aciz mi? Biraz daha oku, hatta dinini ogren de oyle yazil bu siteye, sana extra large gelir burasi.

jayjay
10-09-2010, 19:39
kuran yakma eylemi bazı kanallarda iptal edildi diyor bazı kanallarda tekrar karar verildi uygulanacak diyor. doğrusu nedir acaba ?
eğer doğruysa çok üzülerek söylüyorum çok ciddi cinayetler katliamlar dünyayı bekliyor.

yucemanitu
10-09-2010, 19:53
Bir ara sitede fanatik Hristiyan Paolo'yla fanatik Müslüman karadenizli vardı. İkisi de kendilerinin en doğruyu bildiğini iddia ederdi. İkisi de kendi gibi düşünmeyenin yanacağını iddia ederdi. İkisi de saldırgandı, ikisi de patolojik vakaydı. Ve ortak bir özellikleri vardı kuduz kuduzu ısırmaz misali ikisi de birbirlerine değil Ateistlere saldırırdı. Demek ara sıra böyle birbirlerine düştükleri de oluyor fanatiklerin. Cosmos aşkına bu yobazlar Kuran'ı yakınca ne olacak boyları mı uzayacak? Müslüman bazı örgütler boş mu duracak, oof of... Al sana dinlerin bir güzelliği daha.

Neva
11-09-2010, 09:22
kuran yakma eylemi bazı kanallarda iptal edildi diyor bazı kanallarda tekrar karar verildi uygulanacak diyor. doğrusu nedir acaba ?
eğer doğruysa çok üzülerek söylüyorum çok ciddi cinayetler katliamlar dünyayı bekliyor.

Simdilik iptal sayin jayjay..

3.yol
11-09-2010, 09:55
Ben de hukumetten gelen baskilar sonucunda iptal edildigini duydum ...... Bakalim gorecegiz hangisi gercek ..... bugun 911 yani 11 eylul , o vahsetin yil donumu ......

Titan
11-09-2010, 22:26
Aslında olay o kadar açık ki, dünyada ki inançalara ait ne kadar "din adamı" varsa kaldırın bakalım geriye ne kalacak? İşte çözümün yarısını sundum bile, neden mi?

Çünkü inançlar bireysel olarak uygulanmış olsaydı böyle olaylar hiçbir zaman olmazdı, oysa, bir din adamının peşinden giden binlerse insan, inancına değil din adamlarının ne dediğine bakar, bu sayede egemenlerin sistemine hizmet ederek, inançlarının bu sistemin tam karşısında olduğunu bilmeyerek yaptıkları bu hezeyanları, gelecekte artık tüm insanlık ödeyecek.

Bush bile ne demişti; Irak'a saldırı kendisine Tanrı'nın bir emri olduğunu söylemişti, bu söylem de Bush'a hiç inanmayan ABD'li olacağını mı zannettiniz?