Orijinalini görmek için tıklayınız : Çifte standart
Sorgulayıcı
02-08-2010, 10:14
Dinsiz bir arkadaşım sürekli yobaz müslümanlardan yakınır eder vb.. Ama iş yahudilere gelince "Ben yahudilerin bu filistin vb. olaylarında dinin etkisi olduğuna inanmıyorum, bence siyonizm diye bir şey yok" diyor. Bu çifte standart değil mi? Düşüncelerinizi bekliyorum.
aliyarasfal
03-08-2010, 01:20
Dostum dinsiz olması bilinçli olması demek değil her konuda.eğer biraz dinler tarihi ve filistin israil çekişmesinin tevrata bile konu olduğunu bilse zaten tüm güç savaşlarında kullanılan araç konumundaki inançları fark ederdi.İnançlar olmasa orası kutsal topraklar ilan edilirmiydi, orayı tarih boyunca ele geçirmek için savaşılırmıydı ki bu en basit açıklamasıdır olayın.Diğer siyasi, sosyolojik, jeopolitik konumunun dinlerle bağlantısınada girmedik bile.
Şimdilik saygımla gittim..
yucemanitu
03-08-2010, 07:46
Dinsiz bir arkadaşım sürekli yobaz müslümanlardan yakınır eder vb.. Ama iş yahudilere gelince "Ben yahudilerin bu filistin vb. olaylarında dinin etkisi olduğuna inanmıyorum, bence siyonizm diye bir şey yok" diyor. Bu çifte standart değil mi? Düşüncelerinizi bekliyorum.
Adam bana dokunmayan yılan bin yaşasın, diye düşünüyorsa öyle demiş olabilir. Sonuçta saçmalamış. Değil sadece İsrail-Filistin her savaşta kullanılan bir şey din.