Orijinalini görmek için tıklayınız : İnsan'nın evrime etkisi...
Doğanın,yani evrimin en büyük müdahalecisinin yerini artık insanmı aldı...?Yada alacak mı...?Bu durum sizce doğal bir sonuçmu...?İnsanın bu bilinç seviyesine gelmesi doğalmı...?İnsanın bu müdahalesi bizi nereye götürür...?Sizlerinde bu konular hakkındaki düşüncelerinizi paylaşırsanız memnun olurum...
Ben yine son sözü doğanın söyleyeceğini düşünüyorum. Çünkü insan ne kadar müdahale ederse etsin sadece kendi evrimsel gelişimini belli bir süre etkileyebilir. Doğa kendinden alınanları geri alacaktır. Buna insan da dahil.
evrensel-insan
07-08-2010, 17:57
Saygideger arkadaslar;
Yaptigi bilimsel calismalarla, deney, gozlem ve buluslarla; evrimin ne oldugunu ortaya koyan ve evrimi, kendi turu ve birine bildiren, belirten insanoglu turu ve biridir.
Yoksa, evrim kendi adina kendisini ortaya koyamaz.
Buradaki en buyuk tehlike, bunu algilayamamak ve evrimin kendisini bir yaratici akilli tasarimci yapmak tehlikesidir.
Ayni panenteizmin, evreni tanrisi ile ozdeslestirdigi gibi.
Saygilarimla;
evrensel-insan
islamneferi
08-08-2010, 13:50
Evrim 150 yıl önce Darwin denen bir ateistin kendini avutmasıdır. Artık kimse evrime inanmıyor. Evrim dini çökmüştür.
Evrim 150 yıl önce Darwin denen bir ateistin kendini avutmasıdır. Artık kimse evrime inanmıyor. Evrim dini çökmüştür.
İslam 1500 yıl önce Muhammed isimli bir deve kervanı Haramisinin bir avuç acınası mahluku avutmasıdır. Artık İslamın gerçek yüzü biliniyor. İslam Dini çökmüştür ki kurtarmak için binlerce tarikat kurulmuştur.
hackercesur
09-08-2010, 18:15
Ben inanıyorum. Üstelik darwin kafadan atmamıştır. Müslümanlara evrimle ilgili birşey söyleyince hemen savunmaya geçiyor. Ben maymundan gelmedim diyor. Benim atalarım maymun degildi diyor...
Siz önce "evrim" terimini kavrayın sayın islamfeneri;
Saygılar.
islamneferi
09-08-2010, 19:34
Siz önce Allah(c.c), Peygamber kavramını bir anlayın, evrim denen zırvayı zaten sileceksiniz.
Allah (1800 cc) ve peygamber (sos) kavramlarını kavradım. Peygamber (sos) insanları allahtan aldığı emirlerle iyiliğe mutluluğa huzura ulaştıracağını söyleyip tam tersi bataklığa sefalete ahlaksızlığa süren kendisinden başka kiseye bi mok faydası olmayan kişi.
Allah(1800 cc) Önceki denemeleri başarısızlıkla sonuçlanan kitapları bozulmuştur diyerek muhammedi son elçisi yapmayı ve onun kitabını her nedense koruyabileceğini açıklamış çelişkili hayal ürünü. Neden ne idüğü belirsiz saçmalıklarla dolu bir bedevi kitabına ortada bir kanıt yokken ve içinde çelişkiler doluyken bizden ısrarla inanamamızı bekler anlamamaktayım. Varsan göster kendini. Beni neden araplarla muhatap ediyorsun.
islamneferi
12-08-2010, 01:09
axial,
bu kadar seviyesiz yazıya verilecek en güzel cevab bence şudur,
Filozof ile doktor diriliş yok dediler
Âyet, hadîs okudum karnımız tok dediler
Ve dedim ki onlara doğru ise sözünüz
Ben hiç zarar etmedim, bunu siz de gördünüz
Düşünün bir de benim sözüm doğru çıkarsa
Haliniz nice olur cennet, cehennem varsa
(Hz.Ali'ye nisbet edilen bir Arapça manzumenin tercümesidir)
axial,
Bu argüman Pascal's Wager diye bilinmekte olup Pascal'in aldığı cevap çok çarpıcıdır : "Yani siz ya varsa diyerek mi iman etmektesiniz? Eğer doğruysa ***ımı kurtarayım diye mi?"
Cevabım size değildir islamneferi. Sadece okuyanlar bunun ascal isimli biri tarafından ortaya atılan bir argüman olduğunu bilsinler diyedir.
hackercesur
17-08-2010, 16:23
Al sana Kapak gibi cevap;
http://www.youtube.com/watch?v=-uswy7r9KfA
izleyemiyorsan ktunnel adlı siteden youtube gir ve arama bölümüne şunu yaz...
Richard Dawkins "Ya yaniliyorsaniz!"
Lahanaların, köpeklerin, gülün ve kanaryaların (örnekler çoğaltılabilir) şu anki halini almasını insan desteklemiştir. Buna ISLAH denilmekte. Islah basitçe doğanın uzun bir sürede belkide farklı bir biçimde yapacağı seçilimi, insanın keyfi bir şekilde yapma işlemidir de denilebilir.
Yabani kanarya güzel öten ve kanarya sarısı bir hayvan değildir, Yabani gül ise yaprakları kusursuz ve bolca kokan bir bitki değildir v.b.
Hüdai ÇAKMAK
27-08-2010, 12:03
aixal kardeşime!
Bir Yaratıcı İradenin var olması gerekliliği isimli makalemi okudunuz mu? Tamamen bilimseldir. Okuyup fikrinizi bildirirseniz sevinirim.
Tersinim
Linkini verirseniz bende okuyup nacizane fikrimi dile getirmek isterim.
Sayın Hüdai Çakmak ;
Bir yerden "Tersinim" nikli bir üyenin bahsettiğiniz yazısını (ki bu siz olmaktasınız) buldum ve okudum. Dakika 1, gol 1. Hakkında en ufak bir fikre sahip olmadığınız düşünce ve sistemler hakkında, kısıtlı bilgileriniz veya cami megafonlarından yapılan duyurularla makale yazmayınız.
Örnek : "Yakın sayılabilecek bir tarihe kadar materyalistler dolaysıyla evrim-ciler statik (durağan) evren modeline inanıyorlardı. Bu inancın temeli maddenin sakımı kanunudur. Bu kanun hiç bir maddenin yoktan var, vardanda yok olamayacağını belirtir."
Cevap : Maddenin korunumu kanunu bahsettiğiniz gibi maddenin yoktan var edilemeyeceği ve varken yok edilemeyeceği gerçeğine dayanır fakat bu statik evren modeli ddeğildir. Dünya, doğa, evren sürekli hareket halindedir. Asla yok olmayan ve varken yok edilemeyen maddede sürekli hareket halindedir. Hatta bir şeyin var-yok olması harekete bağlıdır. Bir şeyin Sesini duymak havadaki moleküllerin titreşim, hareketlerini algılamamızdandır. Benzeri şekilde var olanın görülmesi içinde fotonların hareketine ihtiyaç duyarız. Herşey harekete bağlı iken Materyalistlerin statikçi olduğu fikrine nasıl kapıldınız ve bu yanlış fikirden yola çıkarak nasıl bir makale yazıp birilerine cevap verdiğinizi sanırsınız.
Argümanınız tamamen, Materyalist Fikirlerin statikçi duruşunda temellendiği ve bu sizin varsayımınız (Cami megafonlarından anlatılanla materyalizm bu kadar öğrenilebiliyor) olduğundan, gerçek dışıdır.
aixal kardeşime!
Bir Yaratıcı İradenin var olması gerekliliği isimli makalemi okudunuz mu? Tamamen bilimseldir. Okuyup fikrinizi bildirirseniz sevinirim.
Tersinim
Sizin saçmalıklarınızı yeterince okuyup değer verdim fakat siz benim size sorduğum sorulara değer veripde cevaplamadınız. Ayrıca makalelerinizin bilimsel olduğuna kendiniz mi karar verdiniz yoksa bir bilimsel akademi kuruluşu mu karar verdi?
Hüdai ÇAKMAK
28-08-2010, 14:58
Sizin saçmalıklarınızı yeterince okuyup değer verdim fakat siz benim size sorduğum sorulara değer veripde cevaplamadınız. Ayrıca makalelerinizin bilimsel olduğuna kendiniz mi karar verdiniz yoksa bir bilimsel akademi kuruluşu mu karar verdi?
.......................................
Düşünme ve fikir üretme insanlara özel en büyük ve en güzel meziyettir. Yanlış olsalar dahi değer verilip saygı duyulması gerekir. Size değer verip saygın bir üslupla bir konuda fikrinizi sormuştum. Fakat verdiğiniz karşıt fikirleri saçmalıklar diye niteleyerek hor ve hakir gören cevabınız "fikri sorulma" olgunluğuna henüz ulaşamadığınızı gösteriyor. Ne yapalım? Sizin fikriniz size, benim fikrim bana. Varın hangi yöne doğru gitmek isterseniz o yöne doğru gidin. Yolunuz açık olsun.
Tersinim
Hüdai ÇAKMAK
28-08-2010, 15:07
Sayın Hüdai Çakmak ;
Bir yerden "Tersinim" nikli bir üyenin bahsettiğiniz yazısını (ki bu siz olmaktasınız) buldum ve okudum. Dakika 1, gol 1. Hakkında en ufak bir fikre sahip olmadığınız düşünce ve sistemler hakkında, kısıtlı bilgileriniz veya cami megafonlarından yapılan duyurularla makale yazmayınız.
Örnek : "Yakın sayılabilecek bir tarihe kadar materyalistler dolaysıyla evrim-ciler statik (durağan) evren modeline inanıyorlardı. Bu inancın temeli maddenin sakımı kanunudur. Bu kanun hiç bir maddenin yoktan var, vardanda yok olamayacağını belirtir."
Cevap : Maddenin korunumu kanunu bahsettiğiniz gibi maddenin yoktan var edilemeyeceği ve varken yok edilemeyeceği gerçeğine dayanır fakat bu statik evren modeli ddeğildir. Dünya, doğa, evren sürekli hareket halindedir. Asla yok olmayan ve varken yok edilemeyen maddede sürekli hareket halindedir. Hatta bir şeyin var-yok olması harekete bağlıdır. Bir şeyin Sesini duymak havadaki moleküllerin titreşim, hareketlerini algılamamızdandır. Benzeri şekilde var olanın görülmesi içinde fotonların hareketine ihtiyaç duyarız. Herşey harekete bağlı iken Materyalistlerin statikçi olduğu fikrine nasıl kapıldınız ve bu yanlış fikirden yola çıkarak nasıl bir makale yazıp birilerine cevap verdiğinizi sanırsınız.
Argümanınız tamamen, Materyalist Fikirlerin statikçi duruşunda temellendiği ve bu sizin varsayımınız (Cami megafonlarından anlatılanla materyalizm bu kadar öğrenilebiliyor) olduğundan, gerçek dışıdır.
...................................
Yukarıda yazdıklarınız nihayet bir ayrıntıdır. Yakın bir geçmişe kadar okullarımız da statik (durağan) evren modeli öğretiliyordu. Fakat makalenin gerçek amacı bu değildi. Maddenin sakımı kanunundan yola çıkarak "Bir Büyük Bütünün" varlığına ulaşıyor muyuz? Ulaşmıyor muyuz? Bu konuda bir şey yazmamışsınız. Yoksa bu da ayrıntılarla özü unutturma taktiği mi?
Saygılar.
...................................
Yukarıda yazdıklarınız nihayet bir ayrıntıdır. Yakın bir geçmişe kadar okullarımız da statik (durağan) evren modeli öğretiliyordu. Fakat makalenin gerçek amacı bu değildi. Maddenin sakımı kanunundan yola çıkarak "Bir Büyük Bütünün" varlığına ulaşıyor muyuz? Ulaşmıyor muyuz? Bu konuda bir şey yazmamışsınız. Yoksa bu da ayrıntılarla özü unutturma taktiği mi?
Saygılar.
Sayın Hüdai Çakmak ;
Yakın bir geçmişe kadar okullarımızda statik evren modelinin öğretildiğini söylemişsiniz. Bu model en basit biçimi ile yavrularımıza evren hakkında fikir vermesi için kullanılıyor olamaz mı? Hayat Bilgisi dersi 3. sınıfta başlıyor ve ilkokul 3 öğrencisinin Big Bang'i algılaması beklenemez.
Benzeri bir şekilde halen okullarımızda elektronların atom çekirdeği çevresinde dairesel bir hareket yaptığı anlatılmakta değil midir? Bırakınız ilkokulu bu lise sıralarındada geçerli. Oysaki üniversite sıralarına geldiğim ilk gün bana ve sıra arkadaşlarıma "O eski kavram bugünlere hazırlanmanız için bir temeldi" diyen profesörümün sesini hatırlarım. Elektronlar bulunma olasılıklarının daha yüksek olduğu matematiksel orbitallerde dağılım gösterirler.
Maddenin korunumu kanunundan yola çıkarak "Büyük Bütün""e ulaşılabiliyor mu diye sormuşsunuz? Bu büyük bütün ülkelerdeki köyler, kasabalar, ilçeler, iller, bölgeler v.b. bazında bizi - parçalara ayrılmış bir toplama - elbetteki götürecektir.
Laf aramızda iken yakın bir geçmişi bir kenara bırakınız ve ülke okullarında halen "Gerçek" mişçesine okutulan ve şu ana kadar en ufak bir kanıtı olmayan "Tanrı", "Adem ve Havva" teorisine odaklanın. Bakın ne şaçma sapan şeyler öğretilmekte imiş.
.......................................
Düşünme ve fikir üretme insanlara özel en büyük ve en güzel meziyettir. Yanlış olsalar dahi değer verilip saygı duyulması gerekir. Size değer verip saygın bir üslupla bir konuda fikrinizi sormuştum. Fakat verdiğiniz karşıt fikirleri saçmalıklar diye niteleyerek hor ve hakir gören cevabınız "fikri sorulma" olgunluğuna henüz ulaşamadığınızı gösteriyor. Ne yapalım? Sizin fikriniz size, benim fikrim bana. Varın hangi yöne doğru gitmek isterseniz o yöne doğru gidin. Yolunuz açık olsun.
Tersinim
Sayın hüdai çakmak;
Ben de aynı şeyi düşündüm. Sizin iddalarınızla ilgili sorular sordum fakat cevap alamadım. Elinizdeki kanıtları sordum gene cevap alamadım. Bu durumda yazdıklarınıza saçmalık deme hakkım doğuyor sanırım. Eğer fikir üretme olgunluğuna erişmişseniz fikrinize getirilen eleştirileride göğüsleyebilme yeteneğine sahip olmanız gerekir.
İsterseniz tekrar sorayım. Fikirlerinizin tamamen bilimsel olduğu fikri size mi ait yoksa bilim kürsülerinde yaptığınız mülakatlar sonucu mu?
Hüdai ÇAKMAK
02-09-2010, 17:44
Sayın Hüdai Çakmak ;
Yakın bir geçmişe kadar okullarımızda statik evren modelinin öğretildiğini söylemişsiniz. Bu model en basit biçimi ile yavrularımıza evren hakkında fikir vermesi için kullanılıyor olamaz mı? Hayat Bilgisi dersi 3. sınıfta başlıyor ve ilkokul 3 öğrencisinin Big Bang'i algılaması beklenemez.
Benzeri bir şekilde halen okullarımızda elektronların atom çekirdeği çevresinde dairesel bir hareket yaptığı anlatılmakta değil midir? Bırakınız ilkokulu bu lise sıralarındada geçerli. Oysaki üniversite sıralarına geldiğim ilk gün bana ve sıra arkadaşlarıma "O eski kavram bugünlere hazırlanmanız için bir temeldi" diyen profesörümün sesini hatırlarım. Elektronlar bulunma olasılıklarının daha yüksek olduğu matematiksel orbitallerde dağılım gösterirler.
Maddenin korunumu kanunundan yola çıkarak "Büyük Bütün""e ulaşılabiliyor mu diye sormuşsunuz? Bu büyük bütün ülkelerdeki köyler, kasabalar, ilçeler, iller, bölgeler v.b. bazında bizi - parçalara ayrılmış bir toplama - elbetteki götürecektir.
Laf aramızda iken yakın bir geçmişi bir kenara bırakınız ve ülke okullarında halen "Gerçek" mişçesine okutulan ve şu ana kadar en ufak bir kanıtı olmayan "Tanrı", "Adem ve Havva" teorisine odaklanın. Bakın ne şaçma sapan şeyler öğretilmekte imiş.
............................
Fakat sorumu yine cevaplamamışsınız....Bu bir yan çizme mi?
Sayın Hüdai Çakmak ;
Cevabımı vermişim, hatta sorduğunuz soruya. Bakmak ile Görmek arasındaki "İnce Kırmızı Hat"ta dikkat çekmek ise amacınız, yerine ulaşmıştır. Görmemiş bakmışsınız.
Hüdai ÇAKMAK
08-09-2010, 10:12
Sayın Hüdai Çakmak ;
Cevabımı vermişim, hatta sorduğunuz soruya. Bakmak ile Görmek arasındaki "İnce Kırmızı Hat"ta dikkat çekmek ise amacınız, yerine ulaşmıştır. Görmemiş bakmışsınız.
.................................
Özür dilerim ama cevabınız saman yığınındaki bir iğneyi uzaktan göstermek gibi olmuş. Halbuki sorum son derece netti.. Cevabınızda net olmalıydı.... İstediklerini görmek, istemediklerini görmemek....Galiba siz ülküdaşlarınız gibi bu hastalığa muzdaripsiniz...
Hüdai ÇAKMAK
08-09-2010, 11:05
Sayın hüdai çakmak;
Ben de aynı şeyi düşündüm. Sizin iddalarınızla ilgili sorular sordum fakat cevap alamadım. Elinizdeki kanıtları sordum gene cevap alamadım. Bu durumda yazdıklarınıza saçmalık deme hakkım doğuyor sanırım. Eğer fikir üretme olgunluğuna erişmişseniz fikrinize getirilen eleştirileride göğüsleyebilme yeteneğine sahip olmanız gerekir.
İsterseniz tekrar sorayım. Fikirlerinizin tamamen bilimsel olduğu fikri size mi ait yoksa bilim kürsülerinde yaptığınız mülakatlar sonucu mu?
..............................
Tersinim teorisinin kurgulanma yöntemi kişisel değildir. Diğer ifade ile bir kişinin zihninden çıkan, doğruluğuna kuvvvetle inanılan bir varsayıma dayanmaz.
Tersinim teorisi zamanımıza kadar yapılan tüm bilimsel çalışmaların (karşıtlarıda dahil) sonuçlarını temel alır; bunları gruplandırır, sentezler, gerçekleri bulmaya çalışır. Dogmatik olmadığından yanlışlar, hatalar varsa kolayca değiştirilebilir.
Tersinim teorisi (ister inanın, ister inanmayın; keyfiniz bilir) yedi senelik bir çalışmanın sonucunda ortaya çıkan beş bin sayfalık bir bilginin özümlenip sentezlenmesidir.
Ne dersiniz? Tersinim teorisinin bilimselliği konusunda hala şüphe ediyor musunuz?
Saygılar.
Sayın Hüdai Bey bilimsel çalışmalarınız evrensel akademik bir kabul görmedikçe popülist ve lokal kalmaya mahkum. Bu çalışmalarınızı ülkemizin önde gelen bilimcilerine sundunuz mu? Ya da Harvard Üniversitesi'ne, Scientific American'a veya Nature'a???
Maddenin sakımı kanunundan yola çıkarak "Bir Büyük Bütünün" varlığına ulaşıyor muyuz? Ulaşmıyor muyuz?
Sorunuz...Cevabım...
Sizni cevabınız...
Benim cevabım...
Sizin başka bir cevabınız...
Özür dilerim ama cevabınız saman yığınındaki bir iğneyi uzaktan göstermek gibi olmuş. Halbuki sorum son derece netti.. Cevabınızda net olmalıydı.... İstediklerini görmek, istemediklerini görmemek....Galiba siz ülküdaşlarınız gibi bu hastalığa muzdaripsiniz...
Sayın Hüdai Çakmak ;
Sorunuza açıkça bir cevap vermiş olmama rağmen, cevap istediğiniz cevap olmadığından görmezden geliyorsunuz. Galiba gayedaşlarınız ile aynı hastalığa muzdaripsiniz. Bakmakla görmek arasındaki farka takılıp ilaaki bakacağım, görmek istemiyorum deyişiniz neden?
Hüdai ÇAKMAK
09-09-2010, 19:13
Sayın Hüdai Bey bilimsel çalışmalarınız evrensel akademik bir kabul görmedikçe popülist ve lokal kalmaya mahkum. Bu çalışmalarınızı ülkemizin önde gelen bilimcilerine sundunuz mu? Ya da Harvard Üniversitesi'ne, Scientific American'a veya Nature'a???
.......................
Bilim sahibi olmak için kimi yerleirn iznine gerek yoktur. Bilimi istersiniz ve alırsınız. Bilim isteyenlerin malıdır. Saygılar.
Hüdai ÇAKMAK
09-09-2010, 19:46
Doğanın,yani evrimin en büyük müdahalecisinin yerini artık insanmı aldı...?Yada alacak mı...?Bu durum sizce doğal bir sonuçmu...?İnsanın bu bilinç seviyesine gelmesi doğalmı...?İnsanın bu müdahalesi bizi nereye götürür...?Sizlerinde bu konular hakkındaki düşüncelerinizi paylaşırsanız memnun olurum...
..........................
Evrim diye bir olayın olmadığı kesindir. Doğanın da canlılar gibi doğduğu (planck dönemi) geliştiği (genişim evresi) ve zaman içinde tersinim sonucu öldüğü kanısındayım. Tüm doğa genişim evresinden sonra tersinim sürecine girer. Bu kesindir ve engel olunamaz. İnsanlarda bu büyük oyunda baş role soyunmuştur. Aklımızı doğru kullanarak tersinim sürecini belki yavaşlatabiliriz fakat durduramayız. Diğer ifade ile ölüm (kıyamet) kaçınılmaz doğal bir sonuçtur.
Saygılar.
Hüdai ÇAKMAK
09-09-2010, 19:50
Sorunuz...Cevabım...
Sizni cevabınız...
Benim cevabım...
Sizin başka bir cevabınız...
Sayın Hüdai Çakmak ;
Sorunuza açıkça bir cevap vermiş olmama rağmen, cevap istediğiniz cevap olmadığından görmezden geliyorsunuz. Galiba gayedaşlarınız ile aynı hastalığa muzdaripsiniz. Bakmakla görmek arasındaki farka takılıp ilaaki bakacağım, görmek istemiyorum deyişiniz neden?
...........................
Konu havanda su dövmeye benzeyen boş bir polemiğe doğru gidiyor.Yanlış olsalar ble kesin cevaplara ihtiyacımız var. Usta avukatlar gibi cümlelerden başka manalar çıkarma huyunuzdan vaz geçmeniz gerekiyor.
Cevabımı verdim sayın Hüdai Çakmak. Sanırım Teroriniz bu gibi bir cevabı kabul edemediğinden olsa gerek sizde kabul etmiyorsunuz.
Esen kalınız.
Hüdai ÇAKMAK
15-09-2010, 18:11
Cevabımı verdim sayın Hüdai Çakmak. Sanırım Teroriniz bu gibi bir cevabı kabul edemediğinden olsa gerek sizde kabul etmiyorsunuz.
Esen kalınız.
Sayın kardeşim! Lütfen! Fikirlerinize değer vermem için fikirdaşım olmanız gerekmez. Fikirlerimizi özgürce ifade edebildiğimiz sürece bilim dünyasında yükselebileceğimizi, yanlışların içinde doğruların olabileceğini inanıyorum. Üzerinizde aksi bir intiba bıraktı isem can-ı yürekten özürler dilerim. Her hangi bir taassuba kapılmadan tersinim teorisi hakkındaki fiklirleriniz benim için çok değerli. Lütfen.... Yergi ve sövgü edebiyatına girmeden insanca tartışmalara her zaman varım. Saygılar. En iyi dileklerimle..
Hüdai ÇAKMAK
16-09-2010, 08:54
.........................
Tersinim teorisi sayısız sitelerde yayınlanıyor ve tüm insanlığa sunuluyor. Etiketlilerde etiketsizlerde kolayca okuyabilir, yorumlayablir, eleştirebilir. Bu yetmez mi? Sonra ....Etiketlere gerektiğinden fazla önem vermeyin. Bir eşeğe altın palan vursan eşek yine eşektir. Gerçek bilim insanlarına saygım ve sevgim sonsuzdur.
selamlar saygılar.
Hüdai Bey, teorilerinizi ülkemizin bilim insanlarına sundunuz mu? Fikir alışverişiniz oldu mu? Uzman akademisyenler teorileriniz hakkında ne görüş belirtti? Madem saygınız sonsuz. Sayısız sitede yayınlayacak kadar çok güvendiğiniz kuramınızı bir de gerçek bilimadamlarının önünde sınayın.
Bu çok zor olmasa gerek.
Wallahi Çökemez Allaha Yemin ederimki çökmemiştir Tarikatla marikatla alakası yoktur Allah kuranı kıyamete kadar koruyacağına dair söz vermiştir.
Sayıdeğer corcimah;
Ateşli bir şahsiyete verilmş cevaptır kendisi. Elbetteki çökmemiştir. İnanırları olduğu müddetçe sömürü ve yalanlar sisteminin çöktüğü nerde görülmüş.
Esen kalınız.
.........................
Tersinim teorisi sayısız sitelerde yayınlanıyor ve tüm insanlığa sunuluyor. Etiketlilerde etiketsizlerde kolayca okuyabilir, yorumlayablir, eleştirebilir. Bu yetmez mi? Sonra ....Etiketlere gerektiğinden fazla önem vermeyin. Bir eşeğe altın palan vursan eşek yine eşektir. Gerçek bilim insanlarına saygım ve sevgim sonsuzdur.
selamlar saygılar.
Sayın hüdai çakmak, diğer sitelerde yayımlanıp yayımlanmadığı bizi ilgilendiren bir durum değil. Bende bir makale yazrım. Veririm bütün sitelere basarım parayıda yayınlayın bunu derim. yayınlarlar. Sorun şu ki sizin teoriniz onladığım kadarıyla akademik bilim camiasının değer verdiği düzeyde hiç bir kürsüde yayımlanmamış.
E gelin bize adam gibi anlatın diyoruz. Anlatamıyorsunuz. O halde sizde artniyet aramak zorundayız ne yazık ki.
kerem190
10-03-2011, 23:00
allah(c.c.) ----> allah(canı cehenneme)
sizin allahınız benim allahım değil müslümanlar, çünkü siz insan öldürebilecek inanca sahip olma potansiyelini her zaman yaşıyorsunuz! çünkü emir var size! öldürün emri!
uhud savaşı misal, yok muhoya saldıranlar olmuş ta nefsi müdafa yapmış! tabi tabi... muhammed isimli kro arabı böyle savunmakta sizin üstünüze düşen de budur zaten... iman beyni deniyor buna!
ben sağ kulağımı oynatabiliyorum, elimi bile değmeden... bu neden diye doktora sordum, ve bunu kaslarla bilmem neyle açıkladı ancak bu evrim teorisinin gerçekliğine bir kanıt. eskiden insanlar kulaklarını oynatabiliyordu. hayvanlar da oynatıyor halen çünkü insan evrimleşmiştir!
Evrim teorisine inanmyanın beyni muhammedinkinden biraz daha üsttedir kanımca.. anlayın yani halinizi! ben evrim teorisine de inanıyorum hristiyanlıkta isanın verdiği mesajlara da... (mitolojik bir kahraman da olsa ateistler tarafından değerlendirildiği gibi)...
saygılar herkese(müslümanlar hariç) ...
ben sağ kulağımı oynatabiliyorum, elimi bile değmeden... bu neden diye doktora sordum, ve bunu kaslarla bilmem neyle açıkladı ancak bu evrim teorisinin gerçekliğine bir kanıt. eskiden insanlar kulaklarını oynatabiliyordu. hayvanlar da oynatıyor halen çünkü insan evrimleşmiştir!
saygılar herkese(müslümanlar hariç) ...
:clap2:
Herkese:)
Saygı ve Sevgilerimle...sana BİLE!:)
Insan ne kadar evrime mudahale ederse etsin, yine de doga/dogallik basrol oynacaktir diye dusunuyorum.