PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Generaller askerlerin ölümünü seyretti

3.yol
08-08-2010, 08:20
Bu haberin siteye konulup konulmayacagini bir suredir gozlemliyordum ... Kimse koymadi belki icinizde "yandas" gazeteleri takip edenler vardi ve onlar haberdardir .... Ama eminimki sadece Hurriyet , Milliyet , Vatan gazetelerini okuyanlar bu gercekleri bilmezler ... Cunku bu gazetelerin mansetlerinde goremezler ....Bu gazeteler ancak sehit cenazelerini ve sehit edilenlerin acikli hayat oykulerini yazarak okuyucunun duygularini kullanip hukumete isyan etmelerini saglarlar ..... Bu gazetede yazan kose yazarlarinin cogunlugu bu aci gercekleri , vatana ve mehmetcige ihanetleri haber edilecek degerde gormezler .... Dunyanin hicbir yerindeki hicbir gazete , ulkelerinde olan bu hiyanet karsisinda sessiz kalamaz .... Boyle bir olay olsa degil ordu komutani genelkurmay istifa eder ..... Ama iste darbelerin cocugu Turkiye burasi ....

Amcamin oglu su anda Sirnak'ta komando ust tegmen .... umarim onun birligide bu turlu bir hiyanete ugramaz .... Her sehit haberinde diken diken oluyor butun vucudum o habere tiklarken .... Ya onun da adi gecerse diye .....

Iste bana bunlari yazdiran haber:

Saniye saniye baskın
02:00: Hantepe Üs Bölgesi’ne saldırı ihbarı alındı. Bölgeye hemen bir Heron gönderildi. Ve Heron kayıt almaya başlıyor. Mevzilere yaklaşan PKK’lılar Heron tarafından görüntüleniyor. Saldırı bilgisi anında Yüksekova Tümen Birliği’ne bildiriliyor. Acilen bölgeye yardım ve taarruz helikopteri gönderilmesi isteniyor.

02:30: Askerlerin nöbet tuttuğu mevzilere PKK’lılar adım adım yaklaşıyor. Geceyarısı olmasına rağmen görüntülerde PKK’lıların her hareketi net olarak görünüyor. Hâkim tepelerde mevzilenmiş PKK’lılar canlı olarak tüm merkezlere aktarılıyor.

02:32: Heron askerlerin nöbet tuttuğu mevzileri gösteriyor. İçeride altı civarında asker var.

02:33: Heron iki tepeyi odaklıyor. Tepelerdeki PKK’lılar net bir şekilde görünüyor. Helikopter geleceğini düşünen Heron operatörü, koordinatlara odaklanarak bölgeyi kayıt altına alıyor.

02:34: Heron bölgede mevzilenen PKK’lıları bir kez daha görüntülüyor. Tepeler arasında kamera gidip geliyor. Hantepe Karakolu’ndan PKK’lılara doğru ilk topçu atışı yapılıyor. Ancak atış karavana, top isabet etmiyor. PKK’lılar mevzilere yaklaşmaya devam ediyor. Tüm hareketler kamerada.

02:35: Yer değiştirerek kulübelere doğru ilerleyen PKK’lılar görüntüye geliyor. Bir yandan yer değiştirilirken, bir yandan da askerlerin mevzilerine bomba atılıyor.

02:36: Görüntüde yedi PKK’lı var. Farklı noktalardan yavaş yavaş mevzilere yaklaşıyorlar. Koordinatlardan Heron’un, Hantepe Üs Bölgesi’nin hemen üzerinde olduğu anlaşılıyor. Mevzide bekleyen askerler bir kez daha görüntüye giriyor. PKK’lılar yaklaşmaya devam ediyor.

PKK’lılar ateş açıyor
02:39: Az sonra çapraz ateş altında kalacak mevzideki askerler bir kez daha görüntüye giriyor. Askerler dağınık halde, üstü açık bir mevzide görünüyorlar. PKK’lıların adım adım yaklaştığı net bir şekilde görünüyor. Mevziye birkaç metre kaldı. Askerler mevzide beklerken sağdan soldan ateş açılmaya başlanıyor. Tepelerde mevzilenen PKK’lılar bölgeyi çapraz ateşe tutuyor. (Görüştüğüm askerî yetkililer, PKK’lıların silahlarını gündüz bölgeye yerleştirmiş olabileceğini söylüyorlar. Bu işlemin gece yapılmasının mümkün olmadığını belirttiler.) Taciz ateşi devam ediyor. Bir PKK’lı yavaş yavaş askerlerin bulunduğu mevziye yaklaşıyor.

02:40: PKK’lılar ateşe devam ediyor. Mevziye yaklaşan bir PKK’lı, el bombasının pimini çekip askerlerin üzerine atıyor. Patlama gerçekleşiyor. Bombadan kurtulmayı başarıp, siperin dışına çıkan askerlerin üzerine üç farklı noktadan ateş açılıyor. Bir anda kaçışan askerlerin hareketli görüntüsü donuyor. Siperden çıkmaya çalışan askerlerin üzerine bu kez ikinci bomba atılıyor. Siperin yakınında üçüncü bomba da patlatılıyor.

02:42: Siperlerde bombalar patlatılırken, tepelerdeki PKK’lılar kurşun yağdırmaya devam ediyor. Askerler görüntüye giriyor. Açık bir hedefte olmalarına rağmen, ne topçu ateşi yapılıyor ne de kendilerine yardım etmek üzere taarruz helikopteri geliyor.

02:44: İki PKK’lı, siperde yer değiştiren askerlerin üzerine ateş ederek yaklaşıyor. Çok geçmeden de askerleri vuruyorlar.

02: 46: Sipere yaklaşan PKK’lılar teker teker kalan askerlere ateş ediyor.

02:47: Bir bomba daha patlatılıyor.

02:48: PKK’lılar mevzi etrafında dolaşıyor. Kalan erleri vuruyorlar.

02:49: Kulübedeki askerler PKK’lılara silahla karşılık veriyor.

02:50: Askerlerin olduğu diğer kulübede patlama meydana geliyor. Kulübelerin yakınına iki bomba düşüyor. Dördüncü bombayla kulübe patlatılıyor.

02:53: Patlama sonrası askerler kulübeyi terk ediyor.

02:54: Kulübeden çıkan askerlerin üzerine, pusuda bekleyen PKK’lı ateş ediyor. İki asker sığınağa saklanmak isterken bu kişi tarafından vuruluyor.

02:55: Baskın ihbarının üzerinden yaklaşık bir saat geçti. 15 dakikada bölgede olması gereken helikopter halen bölgeye gelmediği gibi bomba yüklü uçaklardan da haber yok. Askerlerin vurulma anları tüm birimlerce canlı olarak izleniyor.

10 metreye kadar yaklaştılar
02: 54: Askerî barınaklarda göğüs göğse çarpışma devam ediyor. PKK’lılarla askerlerin arası yaklaşık 10 metre.

02: 55: Askerlerin bulunduğu sığınak el bombasıyla patlatılıyor. Üs bölgesinde birbiri ardına bombalar patlatılırken, askerlerin yardımına koşan kimse yok.

02:55: Patlama sonrası diğer barınağa koşmaya çalışan iki asker barınağın yanında pusuda bekleyen PKK’lı tarafından kurşun yağmuruna tutuluyor. Her iki asker de vuruluyor.

02:57: PKK’lılar mevziler arasında geziyorlar. Daha önce patlatılan mevzi bir kez daha patlatılıyor.

03:00: PKK’lılar mevziler arasında sağ asker kalıp kalmadığını kontrol için bölgede dolaşıyorlar. Son derece soğukkanlı hareket ediyorlar. Aşağıdaki birlikten topçu ateşi açılmadığı gibi, ortada taarruz helikopteri de yok.

03:02: PKK’lılar etrafa tuzaklama yaparak, kurşun sıkarak toplanmaya başlıyorlar. Yarım saat süren çatışmada, askerlere yardım gelmemesinin rahatlığı içindeler. Rahat hareketleri gözlerden kaçmıyor. Heron olup biteni canlı olarak Genelkurmay başta olmak üzere tüm birimlere gönderiyor.

03:03: Tepelerde konuşlanan ve çapraz ateş yapan PKK’lılar, siperlerin bulunduğu yerdeki PKK’lılarla buluşmak üzere dönüşe başlıyorlar.

03:08: PKK’lılar tepede buluşuyorlar. Bir süre dinleniyorlar.

03: 16: PKK’lılar dönüş yolundayken Heron bir kez daha karakolu gösteriyor. Her yer sessiz.

PKK’lılar rahat rahat dönüyor

03:20: Heron, dönüş yolundaki PKK’lıları bir kez daha gösteriyor. PKK’lılar geldikleri gibi rahat bir şekilde dönüyorlar.

03:24: PKK’lılar bir tepede dinleniyorlar. Kimse kendilerine müdahale etmiyor.

03:29: PKK’lılar aynı tepede dinleniyor. Ne bir helikopter, ne bir uçak, ne de peşlerinden giden bir asker var. Genelkurmay, görüntüleri BBG evini izler gibi izlemesine rağmen olan bitene müdahale etmiyor. PKK’lılar yavaş yavaş bölgeden uzaklaşıyor. Bir tepede görüntülenen yedi PKK’lı, dinlendikten sonra bölgeden ayrılıyor.

Askerler görüntüleri sorguluyor
Taraf‘ın görüntüleri elde ettiği üst düzey askerî yetkililer, bu görüntülerin TSK içinde deprem etkisi yarattığını kaydettiler. Askerî yetkililer, şunları söyledi: “Baskın yapılacak ihbarı alınıyor. Heron baskın yapılacak tepeye gönderiliyor. Baskın saniye saniye kaydediliyor ama canlı görüntüyü izleyenler ne helikopter ne de uçak gönderiyorlar. Bu görüntülerden haberdar olan personel, yardım gönderilmeme sebebini soruşturuyor. Bize gerekçe hava şartları olarak açıklandı ama görüntülerden havanın çok açık olduğu görünüyor. Bölgedeki arkadaşlar da bu açıklamayı gerçeklerin saklanması olarak görüyorlar. Görüntülerde patlayan bombaların dumanları görünüyor. Hava o kadar açık. Bu videodan haberdar olan herkesin psikolojisi bozuk.”

Heronlarin cektigi videodan kesitleri izlemek isteyenler icin haberin tamami su adreste:
http://www.taraf.com.tr/haber/generaller-askerlerin-olumunu-seyretti-video.htm

Prometeheus
08-08-2010, 11:52
Benim Kuzenim 90 lı yıllarda Şırnakda Dağ komando bölüğünde Rütbeliydi ve bizzat operasyonları yönetiyor ve katılıyordu.
Defalarca Teröristleri çıkmazda,mağarada sıkıştırdıklarını ve her defasında "GERİ DÖN" Emri aldıklarını gözlemlemiş ve bu duruma isyan etmişdi.Neticede Psikoloji bozuldu ve emekli edildi.
Teröristlerin ellerinde ki telsizlerin, Askerlerinkinden daha iyi olduğu ve yeraltından bile çektiğini,bizimkilerin ise haberleşmek için yüksek bir tepeye çıkmak zorunda kaldığını söylüyordu.
Defalarca telsizin çekmemesini bahane ederek, "Geri Dön"emrini dinlemediğini ve teröristlere zaiyat verdiklerini anlatırdı.
Her başları sıkıştığında Katillerin,Komutanlığı aradıkları ve üzerlerine gelen mehmetciği geri çektirdiklerini düşünüyorum.
Buna komplo terorisi kulpu takanlar,yıllardır KİRLİ bir OYUN oynamaya devam ediyorlar.
Ben ailesinde bir şehit olanların kilit noktalara getirilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Çünkü ancak onlar İHANET etmezler.

ve bu Millet herşeyi affedebilir ama İHANETİ affetmez.

Öpmeye kıyamadığı,üzerine titrediği evladını GENERALLERE emanet eden bu millet elbette hesabını soracaktır!

Nova
08-08-2010, 12:13
Türkiye sizinle guru duyuyor..

islamneferi
08-08-2010, 12:17
İçinde Allah(c.c.) korkusu olmayanları general yaparsanız böyle olur.
Çok güzel şeyler olacak.

3.yol
09-08-2010, 22:32
Çok güzel şeyler olacak.

Bu konunun Allah'la alakasi yok .... Din konularini politikaya bulastirmayin .... Bu konuda bilginiz varsa ekleme yaparsaniz .... yoksa lutfen konuyu sulandirmayin.

Saygilar,
3.yol

naper
10-08-2010, 12:01
Çok güzel şeyler olacak.

Şşşşşşt oyunu bozma islamfeneri, arkadaşları zora sokuyorsun kaçtır...:lol:
Bak islamcı arkadaş, yaşadığımız yüz yılın en baba, en büyük ve en geniş kitlelere ulaşan dini PARA!
Camii değil banka
Faiz değil karpayı
Hoca değil liberal yazar
Hacı değil ekonomist yazar
Fetih değil spekilasyon
Allah değil amerika

Bak feto bile israil-gazze için ne yorum yaptı?
Heeey gözünü sevdiğim para, sen insanın kafasını bacaklarının arasına sokarsın...

´ Just!ce `
10-08-2010, 17:05
Bak islamcı arkadaş, yaşadığımız yüz yılın en baba, en büyük ve en geniş kitlelere ulaşan dini PARA!
Camii değil banka
Faiz değil karpayı
Hoca değil liberal yazar
Fetih değil spekilasyon
Allah değil amerika

Heeey gözünü sevdiğim para, sen insanın kafasını bacaklarının arasına sokarsın...

Sayın naper yazınızı ilgi ile okudum ve %100 aynı fikirdeyim..

Saygılarımla ´JUST!CE`

´ Just!ce `
10-08-2010, 17:11
ayrıca bu yazı AKP nin fikri ve projesi olan askere bok atma projesidir..Ne kadar itiraz etsenizde TARAFınızı verdiğiniz linktende belli ediyorsunuz.

3.yol
11-08-2010, 01:20
Camii değil banka
Faiz değil karpayı
Hoca değil liberal yazar
Fetih değil spekilasyon
Allah değil amerika

ayrıca bu yazı AKP nin fikri ve projesi olan askere bok atma projesidir..Ne kadar itiraz etsenizde TARAFınızı verdiğiniz linktende belli ediyorsunuz.

Mugalatadan , bos laflardan baska birsey yazacaksaniz yazin .... Biz buraya argumanlarimizi isbatlariyla koyuyoruzki millet okusun merkez medyada kacirdigi hayati haberleri.

Bence yanlis taktik uyguluyorsunuz bu basliga yazarak ... Genelkurmay pasalarinizin taktigini uygulayin .... islik calip bu haberleri hic duymamis gibi yapin. Ya da Hurriyet'i ornek alabilirsiniz ... ne de olsa postal parlatmayi en guzel onlar yaparlar ....

Dogru durust bir argumaniniz varsa yazin yoksa siz de sulandirmayin konuyu ....

axial
11-08-2010, 01:51
Sayın 3. yol;

Bizde size akp nin demokrasiyle uzaktan yakından alakası olmadığını çok bariz örneklerele açıkladık ama sizde kullak arkası yaptınız bu durumda sızlanma hakkınız yok.

´ Just!ce `
11-08-2010, 02:01
Mugalatadan , bos laflardan baska birsey yazacaksaniz yazin .... Biz buraya argumanlarimizi isbatlariyla koyuyoruzki millet okusun merkez medyada kacirdigi hayati haberleri.

Bence yanlis taktik uyguluyorsunuz bu basliga yazarak ... Genelkurmay pasalarinizin taktigini uygulayin .... islik calip bu haberleri hic duymamis gibi yapin. Ya da Hurriyet'i ornek alabilirsiniz ... ne de olsa postal parlatmayi en guzel onlar yaparlar ....

Dogru durust bir argumaniniz varsa yazin yoksa siz de sulandirmayin konuyu ....

Yukarda dedim gene diyorum tarafınız olduğunu inkar ediyorsunuz ama çok belli ediyorsunuz..Sizin gösterdiğiniz argüman bi kere taraf gazetesi , asıl siz boşverin bu boş lafları..Farzı misal ben size a gazetesinden argüman gösterdim kabul etmeyeceksiniz..AKP nin medyasının bişeyini argüman olarak gösterip kabul etmemizimi bekliyosunuz ? Bende size diyorumki Ateizim yalan dolan açın STV izleyin biraz , imana gelin tam olsun.

´ Just!ce `
11-08-2010, 02:06
Sayın 3. yol;

Bizde size akp nin demokrasiyle uzaktan yakından alakası olmadığını çok bariz örneklerele açıkladık ama sizde kullak arkası yaptınız bu durumda sızlanma hakkınız yok.

İşte sayın axial ben bunu bağıra bağıra söyledim.İşine gelmeyince ıslık çalma politikasıdır bu.Bunu en kral yapanda AKP ve kimileridir.

Sızlanmayın demişsiniz de sayın axial , onlar sızlanmazlar.İşlerine gelmeyeni söylerseniz adalet ve demokrasi kavramları ==> :deadhorse: işlemeye başlar benden söylemesi :)

3.yol
11-08-2010, 02:47
Yukarda dedim gene diyorum tarafınız olduğunu inkar ediyorsunuz ama çok belli ediyorsunuz..Sizin gösterdiğiniz argüman bi kere taraf gazetesi , asıl siz boşverin bu boş lafları..Farzı misal ben size a gazetesinden argüman gösterdim kabul etmeyeceksiniz..AKP nin medyasının bişeyini argüman olarak gösterip kabul etmemizimi bekliyosunuz ? Bende size diyorumki Ateizim yalan dolan açın STV izleyin biraz , imana gelin tam olsun.

Sizin gösterdiğiniz argüman bi kere taraf gazetesi

gosterdigim arguman = taraf gazetesi :D

soyle yazsaniz daha dogru olacak ;

"sizin gosterdiginiz argumani ortaya atan Taraf gazetesi"

Mantik hatalarini incelemek icin mukemmel bir ornek !!!!

bu mugalata tarzinin latince ismi "ad hominem"

Sozu wikipedia'ya birakalim ;

Ad hominem, ya da argumentum ad hominem, kalıplaşmış bir Latince terimdir.

Bir argümana cevap verirken argümanı eleştirmekten ziyade argümanı yapan kişiye saldırmak olarak tanımlanır; mantıksal bir safsatadır (logical fallacy).

Türk yazarlardan Alev Alatlı'nın Safsata Kılavuzu'nda "adam karalama safsatası" olarak tanımlanır. Öneri yerine, öneriyi yapan kişi tartışma konusu edilerek iddialara karşı çıkmak suretiyle yapılır.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem

Anlasilan sizin su bahsi gecen Safsata Kilavuzu'nu acilen okumaniz gerekiyor :D

Sayın 3. yol;

yine bir "ad hominem" vakasi ...

baska bir iletide sizlerin akp karsiti argumanlarinizi kulak arkasi yapmis olmam (???) , bu basliktaki argumanin yanlisligini nasil kanitliyor ? Bir aciklar misiniz ...?

Yaa biraz acin okuyun , ufkunuzu genisletin ... Kendinizi tembel yetistirmeyin ... kara propagandanin kurbani olursunuz yoksa .... !!!!

Avatar isimlerinizden anladigim kadariyla ingilizce biliyorsunuz diye tahmin ediyorum ... Iste size mugalata listesinin ingilizce kaynagi...... okuyun sonra varsa bizim argumanlarimizin mantik hatalarini cikarip yazarsiniz buraya ...:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fallacies

Su ana kadar bu kadar laf ettiniz , Heronlar konusunun kiyisindan bile gecmedi soyledikleriniz ...... vuvuzelanin sesi bile daha iyi geliyor yaptiginiz kuru gurultu ile karsilastirinca ...

3.yol

evrensel-insan
11-08-2010, 03:23
Saygideger 3. yol;

Bir sey sormak istiyorum. Bir seyin aslinda dusunce olarak savunulmadigi halde "kotunun icinde en iyisi" mantigi ile ona bakmak, pragmatizm olmuyor mu?

Cunku ayni konu ulusalcilik konusunda da gundeme gelmisti. Yani, "ben simdi 'Kurtlugu' savunsam, bu ulkenin uniter yapisinin bolunmesini savunmus olurum", ya da "kurtlugu savunsam, o zaman diger etnik halklari da savunmam gerekir, bu da ulkenin bolunmesini desteklemek demektir" den yola cikip, "iste bu durumlar dogmasin diye, ulusalciligi savunuyorum"

Sen bu dusuncenin altinda yatan mantigi nassil acikliyorsun?

Bunun tam anlami "ben bugun dogrulari soylersem, beni yanlis anlarlar" ya da "ben bugun tavrimi ortaya koymazsam, ileride hic koyamam"

Sence bu psikolojinin temeli nedir?

Saygilarimla;
evrensel-insan

3.yol
11-08-2010, 06:13
Saygideger 3. yol;

Bir sey sormak istiyorum. Bir seyin aslinda dusunce olarak savunulmadigi halde "kotunun icinde en iyisi" mantigi ile ona bakmak, pragmatizm olmuyor mu?

Cunku ayni konu ulusalcilik konusunda da gundeme gelmisti. Yani, "ben simdi 'Kurtlugu' savunsam, bu ulkenin uniter yapisinin bolunmesini savunmus olurum", ya da "kurtlugu savunsam, o zaman diger etnik halklari da savunmam gerekir, bu da ulkenin bolunmesini desteklemek demektir" den yola cikip, "iste bu durumlar dogmasin diye, ulusalciligi savunuyorum"

Sen bu dusuncenin altinda yatan mantigi nassil acikliyorsun?

Bunun tam anlami "ben bugun dogrulari soylersem, beni yanlis anlarlar" ya da "ben bugun tavrimi ortaya koymazsam, ileride hic koyamam"

Sence bu psikolojinin temeli nedir?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Konu ile alakasini goremedigim icin sordugunuz sorulara su baslikta cevap vermeye calistim :
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=327934#post327934

Saygilar,
3.yol

3.yol
11-08-2010, 06:27
Gelismeleri izliyoruz .... Bakalim neler olmus bu arada ;

TSK’dan müthiş Heron operasyonu

Hantepe baskında yedi askerin öldürülmesini canlı olarak izleyen ve yardım göndermeyen Genelkurmay, Taraf’ın görüntüleri yayımlamasının ardından dün şok bir kararla askerî personelin evlerini bastı. Genelkurmay Askerî Savcılığı görüntülerin canlı izlendiği 30 ayrı merkezde çalışan askerî personelin evlerinde eş zamanlı arama gerçekleştirdi. Askerî Savcılık, Heron kayıtlarının çoğaltılıp evlere götürüldüğü şüphesiyle yaptığı aramalarda herhangi bir bulguya rastlamadı.

Konuyla ilgili Taraf’a açıklama yapan bir askerî yetkili, Genelkurmay’ın görüntülerin ortaya çıkmasıyla zor durumda kaldığını, personelin evlerinin yakın takibe alındığını, mahkeme kararı olmadan telefonlarının dinlendiğini iddia etti.

Ailelere çapraz sorgu
Askerî Savcılık, Heron kayıtlarının çoğaltılıp evlere götürülüdüğü şüphesiyle yaptığı aramalarda şu ana kadar herhangi bir bulguya rastlamazken, evleri basılan askerî personel ve yakınları da tek tek sorguya alındı.

Operosyonu büyük bir titizlikle gerçekleştiren Genelkurmay Askerî Savcılığı’nın, sonuca ulaşmak için çok farklı taktikler denediği de ortaya çıktı. Sorgulananlar arasında adı geçen askerî personelin eş ve çocukları bile çapraz sorguya alındı ve bu görüntüler hakkında bilgileri olup olmadığı soruldu. Hantepe Karakolu’na yapılan baskındaki ihmali saniye saniye göz önüne seren Heron skandalını 2 Ağustos 2010 tarihinde Taraf ortaya çıkarmıştı. 20 Temmuz’da PKK’lıların Hantepe’ye yaptığı baskın saniye saniye görüntülenmiş ve askerlerin üzerine attığı el bombasının, patlama anları, yardım götürülmemesi kamuoyunun tepkisini çekmişti. Kamuoyu ihmali olan komutanların yargılanmasını beklerken, Genelkurmay görüntüleri kimin sızdırdığının peşine düştü.

TSK açıklama yapsın
TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Heron skandalına ilişkin olarak “TSK yetkilileri lütfen hemen açıklama yapsın. TSK töhmet altında bırakılmasın” dedi. Yakut, şunları söyledi: “Bu iddialar yalan mı, gerçek mi? TSK yetkilileri, lütfen hemen açıklama yapsın. İddialar gerçek ise bu subaylar PKK yanlısı mıdır? İstihbarat elemanı mıdır? Çürük elmaların temizlenmesi lazım. Hata yapan hesabını verecek.”

TSK'dan hala bir aciklama gelmedi .... bekliyoruz, ne diyecekler diye ? Konu siyaset olunca .. YAS olunca jet aciklamalar getiren TSK'nin ust kurumun bu sessizligini anlmak mumkun degil ..... Ortada ciddi bir hiyanet var ..... Ulkeye ve millete karsi islenmis buyuk bir suc ... ayni zamanda TSK'yi tohmet altinda birakan bir suc ...... Sabirla bekliyoruz ...

DIP NOT: Bu tur haberleri Hurriyet , Milliyet ve Vatan gibi gazetelerde aramayiniz .... Bu tur haberler onlarin postal cilalarinin kimyasini bozuyor ..... :D

http://www.taraf.com.tr/haber/tsk-dan-muthis-heron-operasyonu.htm

emperrordiablo
11-08-2010, 12:40
Postal cilası ve gerçek postal yalayıcısı kimdir bunu Muharrem İnce mecliste gayet güzel cevaplamıştı,gelelim konuya,12 Eylül sonrası 12 Eylül'ün tüm nimetlerinden yararlanan yeşil düşünce ,2002de iktidarı da ele geçirdi , dikkat ederseniz ilk yıllarda maça bu kadar fazla sıkmadığından ordu ile ilgili böyle atıp tutabilen basın kuruluşları,medya kuruluşları yok idi.Lakin Big Brother sayesinde ve Fetoş zibidisinin fetvaları ile kapalı devre bir ekonominin de nimetlerini alan bu yeşil düşünce,sümük kıvamına iyice erince,artık nedense sekiz sene sonra karşısında duran tek ve güçlü engel sandığı Orduya o kadar aşikar saldırmaya başladı ki,bu insanlara yaptıkları hiç bir suçlamadan yıllardır hüküm giyen kimse olmamasına rağmen çamur at izi kalsın mantığı ile hareket ederek çirkef politikalarına devam ediyorlar.Oysa tüme varmayı denemek yerine tümden gelerek olaya bakarsanız,çatıdan aşağı bahçede oynanan tüm oyunlar aşikardır.Tarak gazetesi bir basın kuruluşu bile olma özelliğine haiz olmayan,yüzlerce defa dalga geçilip ,ciddiye alınmayan bir gazete olarak ,en azından zaman kadar haysiyetli bir duruş bile sergileyemeyip,ağzı salyalı ,güdümlü ne kadar kalem varsa hepsini bünyesinde toplamış,kalemi tetik yapmıştır :) Cevap verme gereği bile duymuyorum ne idi?Heron mu idi?Ben sadece Esra Eronu tanıyorum...Ancak bu ciddiyete haiz olabilirler...

´ Just!ce `
12-08-2010, 05:00
Sayın 3.yol peki bize latince işine gelmeyince cevap vermemek durumunuda açıklarmısınız ?

3.yol
12-08-2010, 05:42
Sayın 3.yol peki bize latince işine gelmeyince cevap vermemek durumunuda açıklarmısınız ?

Sayin Just!ce,

Hangi mesaja cevap vermemisim ? Elimden geldigince cevap veriyorum zaten .... Bir cevap yaziyorum dort cevap geliyor karsiliginda hangi birine yetiseyim ... Zaten cevap verdigimiz halde bazen ayni sorular tekrar tekrar soruluyor ... En iyisi ben bir sekreter tutayim .... :D

Saygilar,
3.yol

´ Just!ce `
12-08-2010, 05:47
Sayin Just!ce,

Hangi mesaja cevap vermemisim ? Elimden geldigince cevap veriyorum zaten .... Bir cevap yaziyorum dort cevap geliyor karsiliginda hangi birine yetiseyim ... Zaten cevap verdigimiz halde bazen ayni sorular tekrar tekrar soruluyor ... En iyisi ben bir sekreter tutayim .... :D

Saygilar,
3.yol

Sayın 3.yol ben artık cevap verip vermeme durumunu geçmiş bulunuyorum son yazınızdan sonra..sizinde düşünceleriniz böyleymiş ne desek dediğimize göre değilde kafanızın dikine göre ve işinize gelene göre yazdınız.artık tartışmıyorum ama farklı bir konuda gene atışırız
kadın sekreter caiz değil bu arada haberiniz olsun :D

iyi sabahlar.

3.yol
12-08-2010, 06:01
Sayın 3.yol ben artık cevap verip vermeme durumunu geçmiş bulunuyorum son yazınızdan sonra..sizinde düşünceleriniz böyleymiş ne desek dediğimize göre değilde kafanızın dikine göre ve işinize gelene göre yazdınız.artık tartışmıyorum ama farklı bir konuda gene atışırız
kadın sekreter caiz değil bu arada haberiniz olsun :D

iyi sabahlar.

Hadi canim sizde .... demek "kustum oynamiyorum" ayaklarina yatiyorsunuz ..... Oyle olsun ... size de iyi sabahlar ve 13 Eylul'de EVETli ferah gunler dilerim ....

"kadın sekreter caiz değil bu arada haberiniz olsun :D"

Hadi yaaa :D Ben dortlemeyi dusunyordum halbuki .... Bir padisahimiz Tayyip'e sorayim belki bir fermanla olayi cozer :D

emperrordiablo
12-08-2010, 12:51
Gerek yok kuran çözmüş muhammedte sünnet etmiş ya işte tayyibe ne hacet...

´ Just!ce `
12-08-2010, 20:30
Hadi canim sizde .... demek "kustum oynamiyorum" ayaklarina yatiyorsunuz ..... Oyle olsun ... size de iyi sabahlar ve 13 Eylul'de EVETli ferah gunler dilerim ....

Hadi yaaa :D Ben dortlemeyi dusunyordum halbuki .... Bir padisahimiz Tayyip'e sorayim belki bir fermanla olayi cozer :D

Hayır kesinlikle küstüm oynamıyorum değil..biz burda sayın axial ben emperordiablo ve kitapsızım ,boşuna afedersiniz bi tarafamızı yırttık ;
Ben size demokratik dediğiniz adamın sözlerini yazdım , şöyle böyle yapıyorsunuz ayak bunlar falan dediniz , cevap vermediniz neye cevap vermedim dediniz , neye cevap vermediğinizi söyledim buna bi cevabım olursa veririm dediniz.. dediniz dediniz :) olay bundan ibaret.
Bende boşA konuşmaktansa gerekli gördüğüm zaman konuşmayı tercih ediyorum.

Bende size bir gün uyanacağınız karanlık günün şafağında RTE nin ampülünün size ışık tutmasını dilerim.

emperrordiablo
13-08-2010, 00:19
video (http://tinypic.com/r/n4gthe/4) buyrun arkadaşlar demokrasi anlayışı üzerine kimlerin ne zaman postalı nasıl yaladığını unutanlar bu gün roma hukukuna taş çıkartırcasına hukuk uzmanı anayasa profu nasıl kesilmişler izleyip öğrenin!Mezardakileri bile kaldırıp evet dedirtecek olanlar o mezardakilerin neden mezarda olduğunu ve onları mezara gönderenleri nasıl yaladığını unutsa da ben unutmuyorum her fırsatta da araç olarak gördükleri demokrasiyi , kuzu olarak görüp gütmeye çalıştıkları halk gerçeğini ben halkın bir parçası olarak ! yüzlerine vuracağım!

3.yol
13-08-2010, 03:16
Basligi yine copluge cevirdiniz ...
Biz bir haber asiyoruz ...
Ulkeye , mehmetcige yapilan hiyaneti belgeliyoruz ....
Siz yine allem edip kallem edip sozu ya AKP'ye ya da Tayyip'e getiriyorsunuz......
Tayyip'in ne kadar diktator olmasi (???) , ne kadar seriatci olmasiyla ( ?????)
ya da demokrasiyle ne alakasi var bu konu basliginin ???????

Bir de utanmadan cevap bekliyorsunuz iletilerinize .... biz de hata aslinda, sizleri adam yerine koyup cevap yazdigimiz icin ....

Bundan sonra konu basligi ile alakasiz iletilere cevap yazmiyacagim, bunu bilesiniz ....

emperrordiablo
13-08-2010, 03:22

Siz bunu deyin sonra çöplüğe biz çevirdik olsun :) İlginç AQP'liler nede olsa mazur görüyorum...

Tarak gazetesinde yalnız burçlarınızı okuyun geçecektir psikozlarınız,ihaneti pardon ya yargı hata yaptı bu askerleri göz altına almıcaktık zaten deyip yaş ve komutan atamalarının içine eden partinizden sorun...

3.yol
17-08-2010, 06:01
Evet arkadaslar,

Bu isin pesini birakmayacagiz ... Cunku siyasette hukumeti zayiflatmak .. sehit cenazelerinde firsat cikarmak isteyen cephelerin ic yuzunu ortaya dokmek ve gencecik cocuklarin bu ulke de katledilemesine, heba edilmesine karsiyiz ....

Bugun okudugum bir haberi sizlerle paylasmak istedim ... Ama once bu haberin ortaya cikmasina neden olan bir makaleden alintilar yapacagim .....

Olmadı sayın bakan

USAK Genel Koordinatörü Doç. Dr. Sedat Laçiner’in Bugün Gazetesi’ne yaptığı Heron açıklaması çok dikkat çekiciydi. Terörle mücadelede kullanılan insansız hava aracı Heron görüntülerinin yazılım programı nedeniyle önce İsrail’in eline geçtiğini belirten Laçiner, önemli bir iddiada bulundu.

Dedi ki: “İsrail isterse o görüntüyü durdurabilir. Bugüne kadar bir kez durdurdu. Ne zaman? İskenderun’da deniz üssüne saldırı yapıldığı gün, biz göremedik. İsrail durdurdu.”

Hatırlatalım, PKK’nın Akdeniz kıyısındaki İskenderun saldırısı ile İsrail’in Akdeniz’in ortasındaki Mavi Marmara gemisine kanlı baskını eş zamanlıydı. İki saldırı arasında paralellik olduğunu gündeme getirdiğimizde, ilk tepkiyi PKK göstermişti.

Murat Karayılan, Fırat News haber ajansına yaptığı açıklamada, “Bizim İsrail’le hiçbir alakamız yok. İsrail’in aynı gecede gemilere saldırı yapabileceğinden haberi asla olmamıştır” dedi.

Bir de Milliyet Yazarı Aslı Aydıntaçbaş gibi uzun süre Amerika’da görev yapıp Türkiye’ye dönen yazarlar, iki olay arasında ilinti kurulmasına karşı çıkan yazılar kaleme aldılar.

Şimdi yeni bir durumla karşı karşıyayız. Genelkurmay’ın, hatta Milli Savunma Bakanlığı’nın hükümet adına bu iddiaya açıklık getirmesi gerekir.

Soru gayet basit: İsrail, Laçiner’in dediği gibi, Mavi Marmara baskınından kısa süre önce İskenderun deniz üssüne yönelik PKK saldırısı sırasında Heron görüntülerini durdurdu mu durdurmadı mı?

Cevap evetse, durum çok vahimdir. İsrail-PKK işbirliğinin somut delilidir.

Komutanların Hantepe baskını sırasında seyirci kaldığını ortaya koyan Heron skandalı haberleriyle ilgili sessizlik sürerken, bir tarafı İsrail olan bir başka Heron skandalı hakkında açıklama yapılır mı bilmem.

Kamuoyu bekliyor.
__________________________________________________ _______________________

Gercekten cok ilginc bir haber bu !!!!.... Sedat Laciner cok ciddi bir adamdir , oyle ipe sapa gelmez komplo teorileriyle isi yoktur (en azindan benim onceki okumalarimda boyle bir izlenimim olmadi)

Devam edelim yaziya;
__________________________________________________ ________________________

Bu arada Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’e de buradan bir çağrım var. Lütfen, hayatınızda hiç olmazsa bir kere elinizi taşın altına koyun, bakanlık görevini sadece kırmızı plaka için sürdürmeyin.

Bakın, geçen hafta Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın Balçova Termal Otel’de Başbakan Erdoğan onuruna verdiği “İzmir’in Temsilcileri Buluşuyor” yemeği vardı, basına kapalıydı.

Yemek esnasında Türkiye Harp Malulü Gaziler Derneği İzmir Şube Başkanı Volkan Kaya, yanınıza yaklaşıp skandal Hantepe Heron görüntülerini sordu ve dedi ki: “Eğer böyleyse biz komutanlarımıza nasıl güveneceğiz? Ben haybeye mi gittim?"

O bir gaziydi, 1995 yılında yedek subay olarak askerlik görevini yaptığı Cudi’de mayın patlaması sonucu sağ gözünü kaybetmişti. “Haybeye mi gittim?” derken, sağ gözünün hesabını soruyordu.

Peki ne dediniz? Belki hatırlamazsınız, cevabınız aynen şöyle: “Böyle bir şey yok. O videonun koordinatları başka yerden alınmış sonra servis edilmiş. Hiçbir basın mensubu böyle görüntüler elde edemez. Böyle şeylere inanmayın. Gönlünüz rahat olsun. Genelkurmay’a söyleyeyim bir açıklama daha yapsın.”

ISte burada bir durup soluklanmak gerekiyor.... Cunku su son cumle bakanin konuyla ilgi cehaletini ( ki bu bile bir felakettir kendisi milli savunma bakani....) ya da hiyanetini ( bu daha da vahim .... felaketin otesinde bir rezalettir) goruyormusunuz ? .....

Birkez bu Hantepe hakkinda Genelkurmayin hicbir aciklamasi olmadi ne sozlu ne de yazili ... Bakan Gonul olayi Aktutun baskiniyla karistirdi galiba .... Aktutun karakolunun baskininin heronlar cekiminin Taraf'ta yayinlamasina Genelkurmay tarafindan bir yalanlama gelmisti ... bir cok argumanla o goruntulerin Aktutun olayiyla alakasi olmadigini kanitlamaya ( yani olayi sulandirmaya) calismislardi ..... Taraf gazetesi bu argumanlari curuten aciklamalar yapti ... Bu aciklamalara cevaplari olmadigi icin genelkurmaydan ikinci bir cevap gelmedi .... Ama kara propaganda gruplari bilgi kirliliginden yararlanip bu curutulmus genelkurmay aciklamalarindan diksiyonu iyi fon muzigi costurucu videolar yapmakta ve arastirmada ve dusunmede tembel insanlari kandirmaya hala devam etmektedirler .......

Devam edelim ve Sayin Tayyar'in fikirlerini alalim;
__________________________________________________ ____

O görüntüler gerçek değilse, 3 sorum var:

1- Bu bilgiyi neden kamuoyuyla paylaşmıyorsunuz? Hadi siz sorumluluk sahibi değilsiniz, Genelkurmay neden sessiz?

2- Askeri savcılık, görüntülerin sızdığı adresi bulmak için 30 ayrı yere sabaha doğru neden baskın düzenledi?

3- Video koordinatları başka bir yerden alındıysa, o yer neresi?

Eğer, bu sorulara verilecek cevabınız yoksa, bir de o görüntüler gerçek ve örtmeye çalışıyorsanız, yazıklar olsun.

27 Nisan gecesi pek ortalıkta olmadığınız söylendi, geçtik. Askeri sivil yargı yolunu açan yasal düzenlemeye itibar etmediniz, onu da geçtik. YAŞ sürecinde adı Ergenekon, Balyoz, İnternet andıcı dava ve soruşturmalarına karışan generallerin terfisinde mahsur olmadığını söylediniz, hadi onu da geçtik. Ne hikmetse YAŞ öncesi Cumhuriyet’e konuşmayı yeğlediniz, hele onun üzerinde hiç durmadık.

Ama bu vebal, sizi asla iflah etmez, haberiniz olsun. Çünkü akan o kan, eli kınalı kuzucukların...

İnancım o ki, bu dünyada olmasa bile ahrette iki elleri yakanızda olur.

__________________________________________________ __________

Kaynak:
http://www.stargazete.com/gazete/yazar/samil-tayyar/olmadi-sayin-bakan-haber-285409.htm

Bakalim ilerleyen gunlerde bakan Gonul'den ne tur cevaplar gelecek .... Sabirla bekliyecegiz ....

Ama Hantepe gazilerinden birisi (kimliginin saklanmasini istemis) su son olaylardaki Heron goruntulerinin dogru oldugunu teyit etmis ... Bir sonraki iletiyi de o habere ayiracagim .....

Saygilar,
3.yol

3.yol
17-08-2010, 06:41
Hantepe'de yaralı kurtulan asker Zaman'a konuştu: Heron görüntülerini izledim koşan o asker benim

Heronların saniye saniye görüntülediği Hantepe baskını konusunda Genelkurmay 15 gündür suskun. Savunma Bakanı Vecdi Gö nül'ün 'Görüntüler Hantepe değil' sözlerine ise saldırıdan yaralı kurtulan gaziden yalanlama geldi: "Heron görüntüleri bizim çatıştığımız tepeye ait."

__________________________________________________ _____________________

Evet, arkadaslar .... Hantepe baskininin ve 6 mehmetcigin sehit edilmesini gosteren heronlarin goruntuleri yayinlandiktan sonra ( kim yayinladi ? Taraf gazetesi ..... ) Ortalik durulmuyor .... Genelkurmay sessizlik konusunda yeni bir dunya rekoru denemelerinde ....
Belki bir bildikleri vardir ... durup sabirla bekliyelim diyoruz .... Ama amiralin gemisi Hurriyet'in de sessizligini bir kenara not aliyoruz ... Neyse daha fazla sizleri usandirmadan haberimize kaldigimiz yerden devam edelim ..... :

Kamuoyu, Heron görüntülerine rağmen Hantepe'de 6 askerin şehit edilmesine göz yumulduğu iddialarına 15 gündür cevap bekliyor. 20 Temmuz 2010'da 17 askerin de yaralı kurtulduğu baskını yaşayanların anlattıkları da skandalı doğruluyor. Zaman'ın ulaştığı bir Hantepe gazisi, baskında ciddi ihmallerin olduğunu söylüyor. İsminin açıklanmasını istemeyen gazi, askerî yardımın 15 dakika uzaklıktaki birlikten dört saat sonra geldiğine dikkat çekiyor. Bu olayın peşini bırakmayacaklarını belirten gazi, "Görüntülere rağmen baskınla ilgili kimsenin açıklama yapmamasını anlayamıyorum." diyor. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün 'Görüntüler orası değil' sözlerine ise tepki gösteriyor. İnternetten izlediği Heron görüntülerinin Hantepe'de kendilerinin bulunduğu tepeye ait olduğunu vurguluyor. Teröristlerin el bombası attığı sırada mevziden koşan askerlerden birisinin de kendisi olduğunu ifade ediyor. 02.00'de gerçekleşen baskın anını yaşıyormuş gibi anlatan Hantepe gazisi soruyor: "Saldırı olursa helikopterlerin yardıma gelmesi gerekiyordu. Neden bize askerler yaya olarak gün ışırken yardıma geldi?"

Teröristlerin baskınında ciddi ihmalin olduğunu söyleyen gazi, çatışma sonrasında askerî yardımın en fazla 15 dakika uzaklıktaki Hantepe'deki birlikten dört saat sonra geldiğini vurguluyor. Hantepe gazileri ve şehit aileleri olarak bu ihmalin peşini bırakmayacaklarını söyleyen gazi, "Bu görüntülere ve ihmal iddialarına rağmen baskınla ilgili kimsenin açıklama yapmamasını anlayamıyorum." dedi.

Burada da durup bir dusunmek gerekiyor ..... Bu mehmetcik sinirda karakolda .... onceki haberleri ilettigim mesajlarimi okumussaniz .... Heronlar bolgeye baskini izlemek icin yollanmis ...... Yoksa heronlar bunlari tesadufen cekmiyor ... gokyuzunde de o anda yuzlerce kilometreyi yuzlerce heron izlmiyor .... Yani bu karakola baskin olacagi biliniyorki heronlar koordinatlara gonderilmis ......

Ama isin ilginc yani karakollara destek 4 saat sonra yani gun agirirken gitmis o da yuruyerek ..... destek vermesi gereken birligin helikopterleri baskin yerine 15 dakika mesafede .... ama nedense bu helikopterler kalkmiyor ..... Bizde askerlerin el bombalarini yiyip cil yavrusu gibi dagilmasini heronlardan izliyoruz ..... Bu askerler Turkiye'nin askerleri .... ailelerin davul zurna esliginde peygamber ocagi diyerek yolladiklari ogullari ... gencecik insanlar ...... Burada YUH cekilmezde nerede cekilir ..... ????? Sonrada bu haberleri ufakbir haber kupuru bile yapmayan amiralin gemisi Hurriyet gibi gazeteler , bu cocuklar sehit dusunce baslarlar cenazeler uzerinden propagandaya .... Ne utanmaz habercilik anlayisidir bu !!!!!!! Tam ibretlik ....

Devam edelim:
__________________________________________________ ____

Gazi, teröristlerle üç mevkide 2 saat boyunca çatıştıklarını, bulundukları bölgeye yapılan el bombalı saldırının ardından arkadaki mevkiye çekildiklerini söyledi. Burada uzun süre yardım beklemelerine rağmen helikopterlerin gelmediğini belirten gazi, Hantepe saldırısında yakın arkadaşlarının da şehit olduğunu söyledi.

HANTEPE GAZİLERİ HUKUKÎ MÜCADELE BAŞLATACAK

Gazi, teröristlerle üç mevkide 2 saat boyunca çatıştıklarını, bulundukları bölgeye yapılan el bombalı saldırının ardından arkadaki mevkiye çekildiklerini söyledi. Burada uzun süre yardım beklemelerine rağmen helikopterlerin gelmediğini belirten gazi, Hantepe saldırısında yakın arkadaşlarının da şehit olduğunu söyledi.

Taraf Gazetesi'nin ortaya çıkardığı Heron görüntüleriyle ilgili Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün sözleri tepki çekmişti. Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın İzmir'deki bir toplantısında Türkiye Harp Malulü Gaziler Derneği İzmir Şube Başkanı Volkan Kaya, Vecdi Gönül'e yaklaşıp skandal Hantepe Heron görüntülerini sormuştu. 1995 yılında yedek subay olarak askerlik görevini yaptığı Cudi'de mayın patlaması sonucu sağ gözünü kaybeden Kaya, Bakan Gönül'e, "Eğer böyleyse biz komutanlarımıza nasıl güveneceğiz? Ben haybeye mi gittim?" dediğini aktarmıştı. Gönül ise şu cevabı vermişti: "Böyle bir şey yok. O videonun koordinatları başka yerden alınmış, sonra servis edilmiş. Hiçbir basın mensubu böyle görüntüler elde edemez. Böyle şeylere inanmayın. Gönlünüz rahat olsun. Genelkurmay'a söyleyeyim bir açıklama daha yapsın." Star Gazetesi yazarı Şamil Tayyar, bu konuşmayı köşesine taşımış ve Gönül'e bazı sorular yöneltmişti.

Heron skandalı örtbas mı ediliyor?
__________________________________________________ ___________________
Edilemez ... edilemeyecek .....

Kaynak:
http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1016290&title=hantepede-yarali-kurtulan-asker-zamana-konustu-heron-goruntulerini-izledim-kosan-o-asker-benim

Saygilar,
3.yol

3.yol
17-08-2010, 06:52
Bu arada amiralin gemisi Hurriyet sessizligini koruyor bu konu hakkinda .... Ben bahse girerimki ne zaman genelkurmay bir aciklama yapar bu iddialari yalanlar o zaman Hurriyet bu konuyu ilkkez haber yapar gazetelerinde ..... Izlemeye devam edecegim ve bakalim hakli cikacakmiyim ?????

basitrasin
17-08-2010, 09:30
Herkese Selam.
Bu gün (17.08.2010) Cumhurbaşkanı Hantepe olayı ile ilgili açıklama yaptı:
"Hiçbir şeyin üstü kapatılamaz. Yanlışları olanlar varsa bunların ayıklanması gerekir."
Bu vahim olayın altından kimlerin çıkacağını merakla bekliyorum.
Haberin devamını merak edenler için aşağıda link veriyorum.
memurlar.net (http://www.memurlar.net/haber/174512/)
Saygılarımla.

ahmetaltan
17-08-2010, 10:58
Arkadaşlar;
Son yıllarda Askeriye ilgili, "ses kayıtları", skandal haberler, darbe ve cunta haberleri, heronlar, ıslak imzalar, internet andıçları, fişlemeler, ergenekonun askeriyeye uzanan eli, karargah evleri davası, ve daha niceleri.......

Bunlar size bir şey ifade etmiyormu?

Askerlerin asli görevi ülkeyi dış tehditlere karşı korumak iken, onu eline yüzüne bulaştırması, (PKK ile başedememesi) fakat, işi olmayan iç siyasette ise yukardaki skandalları meydana getirmesi size bir anlam ifade etmiyormu?

Ordunun AKP karşıtlığı belki hoşunuza gittiği için bunları görmezden geliyor olabilirsiniz. Fakat bu hakkaniyetli bir yaklaşımmı?

Bizler ne zaman gerçek demokrasinin ve sivil otoritenin hakim olduğu Türkiyede yaşayacağız?

Ordunun asli görevine dönmesinin sağlanması için, referandumda vereceğimiz "Evet" oyunun değerini anlayamıyormusunuz?

Üstelik bizler askeriye ile ilgili skandalların sadece basına yansıyanlarını biliyoruz.
Asıl dehşet veren, daha nice cunta heveslisi askerlerin ne haltlar karıştırdıklarını bilmiyor olmamız.

Doğan medyasına kalsa, bunlardan haberimiz hiç olmayacaktı. Allahtan, hakkaniyetli gazeteler var artık.

Saygılar...

basitrasin
17-08-2010, 17:28
Herkese Selam.
Heronların görüntüleri ile ilgili yeni bir haber var.
Haberde Hantepe baskınından 20 dakika önce bölgeye ulaşan heronların tespit ettiği görüntüleri 30'a yakın birimin izlediği, buna ramen baskına etkili müdahele yapılamadığından bahsediyor.

Haberi tamamına ulaşmak isteyenler için aşağıda link var
Taraf.com (http://www.taraf.com.tr/haber/hantepe-ile-gediktepe-ihmalleri.htm)

Şehit cenazelerinin hükümet karşıtı eylemler haline getirilmeye çalışıldığını düşünürsek. Bu olaydan kötü kokular geliyor.
saygılarımla.

kitapsızım
17-08-2010, 17:40
İyi de bu haberi gerçek kılacak görüntüler nerede ?

axial
17-08-2010, 18:01
Ben hala şunu anlamıyorum.

Siz demek istiyorsunuz ki tsk ile pkk ortak hareket etmiştir.

Bu önemli bir iddaadır. Pkk kürtlerin temsilcisi olduğunu söyleyen bir örgüt olarak neden bu saldırıları üstlenmiştir.

Bu durumda pkk kendi davasını satmış olmuyor mu?

Taraf gazetesi yazarları pkk ile muhabbete gittiklerinde neden bu konularala ilgili birşey sormamıştır.

axial
17-08-2010, 18:02
... Bu mesaj yukarıdakinin tekrarı moderatör arkadaşlar silebilir mi?...

naper
17-08-2010, 18:12
axial;
Hayır canııım, anlamamışsın.TSK işbirliği içinde ancak PKK nın bundan haberi yok.
Ya da;
PKK da işbirliği içinde BDP nin ve öcalanın bundan haberi yok...
Ya da;
onların da haberi var, ABD nin bu işten haberi yok...

Ya da herkes herşeyi biliyor...
Taraf yalanları konu başlığında asıl sıkıntılarını yazdım bu arkadaşların, her ne kadar şu sıralar daha yeterince palazlanmadıklarından açıkça,Türkiye Cumhuriyetini yıkma fikirlerini söyleyemeseler de;
Yargıyı da ele geçirince popoları yiyecek ve baklayı çıkaracaklar ağızlarından...

Bizlere de baklayı geri ağızlarına tıkıp, kıçlarına bir tekme atmak kalacak!

Dur bakiyim, en son kim yapmıştı bunu???
Kemal yapmıştı değil mi?
Hani şu bazı hainlerin kuyruğuna basan Mustafa Kemal!

basitrasin
17-08-2010, 20:45
Herkese Selam
Cuntalar darbe ortamı oluşturmak için toplumsal çatışmalar üretmek zorundadır. Bunun için birbirine tahammül edemeyen, Çatışmaya hazır, karşıt gruplar oluşturur ve bunları kullanırlar.
Alevi, sünni
laik, irticacı
sağcı solcu
Kürt, Türk
ve benzeri. 80 darbesinden önce bu tür catışmalar Gladyo eliyle kışkırtılmıştır. Sadece Türkiyede değil avrupa ülkelerindeki gladyo tipi örgütler böyle oyunlar tezgahlamıştır. Bu birçok yerde açığa çıkarıldı.
Saygılarımla.

axial
17-08-2010, 21:41
Basıtrasın Pkk yı bu cuntacılar kurdu gibi bir iddaan mı var. Bununla ilgili bir delilin var mı?

kitapsızım
18-08-2010, 00:34
Herkese Selam
Cuntalar darbe ortamı oluşturmak için toplumsal çatışmalar üretmek zorundadır. Bunun için birbirine tahammül edemeyen, Çatışmaya hazır, karşıt gruplar oluşturur ve bunları kullanırlar.
Alevi, sünni
laik, irticacı
sağcı solcu
Kürt, Türk
ve benzeri. 80 darbesinden önce bu tür catışmalar Gladyo eliyle kışkırtılmıştır. Sadece Türkiyede değil avrupa ülkelerindeki gladyo tipi örgütler böyle oyunlar tezgahlamıştır. Bu birçok yerde açığa çıkarıldı.
Saygılarımla.

Bu durumda AKP'de cuntacıdır çünkü bu dediklerinizi 8 yıldır her fırsatta yapmıştır.
Bunun adı sivil darbedir, pembe, yeşil veya turuncu renkte olabilir , hiç duymadınız mı ?

Dolayısıyla AKP'ye HAYIR !

basitrasin
18-08-2010, 00:35
Sayın axial
İddam şu:
Ergenekon ile PKK arasında bağlantı var ve PKK derin devlet tarafından kullanılıyor.
Delillerim:
3 yıl önce MİT tarafından tespit edilerek Genelkurmaya bildirilen ve 2 Türk subayı arasında geçen telefon konuşması:
"İnsansız hava aracı ‘Heron’larla ilgili tüyler ürperten skandal gün yüzüne çıktı. Teröristlere kendi adamımız diyen üstteğmen ile yarbayın ses kaydını MİT tespit etti. İşte tüyler ürperten ifadeler."
Haberin devamı için aşağıdaki link'e bakabilirsiniz.
nethaberci.com (http://nethaberci.com/sondakika-guncel-haberleri/cok-pkkli-vuruyor-heronu-dusurun-7949.html)

Çıkan bu haber üzerine PKK sorumlularından birinin yaptığı açıklama:
"Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'nın yöneticisi Mustafa Karasu, TSK’nın ülkenin gözbebeği olarak gösterildiğini belirterek ‘İhanet’ haberinin doğru olmadığını savundu."
cafesiyaset.com (http://www.cafesiyaset.com/haber/20100720/PKK-Heron-iddialarini-yalanladi.php)

Katliamdan ağır yaralı kurtulan er'in anlattıkları:
"33 erin ölüme gönderildiği Bingöl saldırısında ağır yaralanan Erdal Özdemir onbeş yıl sonra bilmek istiyor: Biz neyin kurbanı olduk?"
kackartv.com.tr (http://www.kackartv.com.tr/?I=Haber&ID=27690)

Şemdin Sakık 33 olayını anlattı.
Özellikle son paragrafları okumanızı tavsiye ederim.
medyagundem.com
(http://www.medyagundem.com/gundem/4062-EMDN-SAKIK-OLAYINI-ANLATTI-KEZ-ORTAYA-IKAN-NOTLARLAZEL.html)
Özelikle "TUĞGENERAL SUİKASTI" kımını okumanızı tavsiye ediyorum.
aksiyon.com.tr (http://www.aksiyon.com.tr/aksiyon/newsDetail_getNewsById.action?sectionId=200&newsId=25861)

Şimdilik bu kadar.
Saygılarımla.

basitrasin
18-08-2010, 00:38
Sayın kitapsız.
Türkiyede birçok askeri darbe yapıldı. Hatta 80 darbesini bizzat yaşadım. Ancak hiç sivil darbe yapıldığını duymadım. O dediğiniz sakın genel seçim olmasın?
Saygılarımla.

kitapsızım
18-08-2010, 01:04
Sayın kitapsız.
Türkiyede birçok askeri darbe yapıldı. Hatta 80 darbesini bizzat yaşadım. Ancak hiç sivil darbe yapıldığını duymadım. O dediğiniz sakın genel seçim olmasın?
Saygılarımla.

Önermenize fiili durumdan örneklemeyle karşılık vermiştim zaten :)

3.yol
18-08-2010, 07:18
Evet arkadaslar devam ediyoruz .....

Isminin onceden yazilmasini istemeyen gazi sonunda ben kimseyi karalamiyorum ki sadece gercekleri soyluyorum diyerek her turlu tehlikeyi goze olarak konustu ...... Simdi bu kahraman askerden yasadiklarini ogrenecegiz .... :
__________________________________________________ _____________________

Baskından önce ön mevziler boşaltıldı

Heron skandalının yaşandığı Hantepe’de PKK’lılarla çatışan Kılıç, baskın öncesi ‘Saldırı ihtimali yok, gereksiz bunlar’ denilerek 50 askerin bulunduğu alt ve üst mevzilerin boşaltıldığını söyledi

Hakkâri’nin Çukurca İlçesi Hantepe mevkiinde yedi askerin can verdiği PKK saldırısından sağ kurtulan Hataylı Piyade Er Yusuf Kılıç, baskından bir kaç gün önce alt ve üst noktalarında bulunan ve içlerinde 50 askerin konuşlandığı iki ayrı mevziinin “saldırı ihtimali yok, gereksiz” denilerek boşaltıldığını söyledi. Kılıç, baskın sırasında da mevzilerinde bulunan ağır silahların tutukluk yaptığını, bu nedenle sızmaları engelleyemediklerini ve çok can kaybı verdiklerini belirtti. Saldırıdan önce kendilerine üst komutanlıklardan en ufak bir uyarı gelmediğinin altını çizen Kılıç, “Çatışma anında bir anda PKK’lılarla burun buruna geldim. Hatta teröristi şehit olan komutanım sandım ama bombayı atıp kaçtı” dedi.

Taraf’ın Hantepe baskınının Heronlar tarafından önceden saptandığı, saldırı anının bile Genelkurmay’daki 30 ayrı komuta merkezinde adeta canlı yayın gibi izlendiğini ortaya çıkardığı manşetinin üzerinden günler geçti. Saldırıda yaşamını yitiren veya yaralanan askerlerin aileleri adeta ikinci kez evlat acısı hissetti. Acılarının biraz olsa dinmesi için Genelkurmay’a “Açıklama yapın. Bu skandalın sorumluları hesap versin” dediler. Ama Genelkurmay, kapılarına kadar gelen asker ailelerine kulaklarını tıkadı. Ama ilk kez bu saldırıda yaralanan bir asker hem de ismini gizlemeden ortaya çıktı ve yaşananları Taraf’a anlattı.
__________________________________________________ ______________________
Bu ozet bile tuyler urpertici ..... bakalim ayrintilar neymis .....
Gazi askerin ağzından Hantepe katliamıHantepe’de yedi arkadaşını yitiren ve saldırıdan yaralı kurtulan er Yusuf Kılıç, şimdi Hatay’ın Belenli İlçesi’ne bağlı Kömürçukuru Köyü’nde. Saldırıda dizlerinden, bacaklarından yaralanan Kılıç’ın tedavisi sürüyor. Önce isminin yayınlanmasından, fotoğrafının çekilmesinden rahatsız olacağını söylüyor. Sonra bu endişesi geçiyor ama. “Ben yalan söylemiyorum ki. Kimseyi de kötülemeyeceğim. Neyse olanlar onu anlatacağım. Kim niye kötülük yapsın ki bana” diyor ve başlıyor anlatmaya:
Iste saf bir Anadolu cocugu .... "niye kotuluk yapsin ki bana" diye dusunuyor ... halbuki bilmiyor ..... Bunlari acikladigi icin ellerinden gelse divan-i harbe verip vatan haini ilan ederler .... Ama bizler bu gazinin haberlerinin de takipcisi olacagiz ..... O yuzden karanlik gucler ona dokumanmayacaktir ... en azindan oyle umuyoruz ... zaman gosterecek ....Devam edelim lafi daha fazla uzatmadan:

“Akşamları koğuşumuza çekildiğimizde kendi aramızda bazen de komutanlarımızla konuşurduk. Karakol baskınlarını sorar ‘komutanım bizi de böyle basmasınlar’ derdik. Onlar da bizi rahatlatırdı ellerinden geldiğince. Baskından bir hafta önceydi. Bulunduğumuz, yani baskın yediğimiz mevziimizin altında ve üstünde iki mevziimiz daha vardı. İçlerinde 50 tane askerin bulunduğu bu mevzileri bir anda boşalttılar. Çok şaşırdık. Sonra nedenini sorduğumuzda bize ‘baskın falan olmaz. Gerek yok bu mevzilere’ yanıtını aldık. İşte bu ilginç olayın yaklaşık bir hafta sonrası gece 01.00 ya da 01.30 arası PKK’lılar bastı. Sabah 05.00’e kadar da sürdü.”
Su tesadufe bakarmisiniz ?..... 50 tane askerin oldugu mevziler aniden bosaltiliyor .... askerler bile bu duruma sasiriyorlar ... Demekki bu mevziler uzun zamandan beri orada 50 asker tarafindan korunuyormus ..... Ama ne hikmetse ust komutanlar karar vermisler gereksiz bulmuslar ve bu mevzileri bosaltmislar ..... Ve bir hafta sonra da PKK baskini olmus !!!!! Burada da kendimizi zorlayip fesat aramayalim diyoruz .... Ust komutanlarin ihmalidir deyip goz ardi ediyoruz ....... Devam edelim ve daha baska ayrintilara bakalim:

'Ağır silahlarımız çalışmadı’
Baskına ilişkin uyarı yapılmadığını söyleyen Kılıç, şöyle devam etti: “Baskından çok kısa süre önce görüntü aldık biz de. Şehit olan komutanıma verdik, o da üst komutanlığa iletti. O tarafa doğru birkaç atış yaptık hatta ama karşılık gelmedi. Karşılık gelmedi ama baskın geldi. Biz yine de baskına rağmen toparlandık ve direndik ama bu sırada da inanılmaz bir olay yaşadık. Mevziimizde bulunan ağır silahlarımız çalışmadı, tutukluk yaptı. Eğer onlar çalışsaydı bu kadar kayıp vermezdik inanın. Direncimiz, ateş gücümüz artardı ama olmadı, çalışmadı o silahlar. Bir de adamlar birden sızdılar. Hatta bir ara ben bir teröristle resmen burun buruna geldim. Adamı komutanım sandım birde. Kim o diye bağırdım, terörist de el bombası attı. Kendimi mevziden zor attım.”

Bu da bir tesaduf olsa gerek agir silahlarimiz (cogul) calismadi diyor yukarida .... Bir silah tutukluk yapar anlarim ama agir silahlarin hepsimi ayni anda tutukluk yapti ? "inanilmaz bir olay yasadik" diyor bu asker .... Demekki bu onceden hic baslarina gelmemis yani o silahlarla tatbikat yapmislar ama hic boyle bir durum baslarina gelmemis hic ....
Iste simdi killanmaya basladim ... Devam edelim;

‘Komutanımın sesi kulaklarımda’
Saldırı sırasında kendilerine hiç bir yardım gelmediğinin altını çizen Kılıç’ın unutamadığı bir anı ise yürekleri sızlatıyor: “Saldırıda şehit düşen komutanım, üsteğmenim bizden biraz üst taraftaydı. Baskının ilk anından itibaren sürekli telsiziyle komutanlığı bilgilendirip yardım istedi.’ Askerlerim ölüyor’ diye bağırması hâlâ kulaklarımda. O kadar çok bağırıyordu ki o silah seslerinin içinde bile duyuyorduk. Bizi kurtarmak için çabaladı son nefesine kadar.”
Iste burada artik bir art niyet aramak kacinilmaz oldu ..... sehit olan usttegmen karargahi arayip "Askerlerim oluyor ... yardim gonderin diye bagiriyor telsizden karargaha" ama yardim olaydan 4 saat sonra geliyor halbuki helikopterler 15 dakika mesafede ve olay heronlarla izleniyor canli olarak ......
Burada suphe goturmez bir olay demiyeyim olaylarlar silsilesi var ... Bu kadar tesaduf ust ustuste gelemez ... Ayrica, heronlardaki goruntulerde elimizde ... birkac ileti oncesinden koymustum ama tekrar koyayim adresini buraya :

http://www.taraf.com.tr/haber/generaller-askerlerin-olumunu-seyretti-video.htm

Yukarida alintilanip yorumlanan makalenin adresi:
http://www.taraf.com.tr/haber/baskindan-once-on-mevziler-bosaltildi.htm

Saygilar,
3.yol

3.yol
19-08-2010, 06:56
Evet arkadaslar,
Olayi takip etmeye devam .... Olayin detaylari hakkinda yeni bir gelisme yok ama siyasilerden yeterli olmasa bile bazi sesler yukselmekte .... Bu arada amiralin gemisi Hurriyet'te cit yok ya da benim gozumden kacmis ... Yine onceki iddiami tekrarlayayim ... Amiralin gemisi TSK'dan cevap gelmedigi surece gikini cikarmaz ..... Ses geldiginde de "TSK hantepe iddalarini inkar etti" gibilerinden bir manset atar. Tabii ki hurriyet'in okurlari "bu da nereden cikti?" diye sasirirlar .... Yine mi TSK'miz yipratilmak isteniyor diye yorum yazarlar ....

Bakalim siyasiler neler demis ?

TSK yıpranmaz, güçlenir

TSK’nın iddialara yanıt vermesinin kurumu yıpratmayacağını, aksine kuvvetlendireceğini kaydeden Bozdağ, şöyle devam etti: “Konuyla ilgili bunca habere rağmen Genelkurmay’dan bir açıklama gelmemesi kamu vicdanını tedirgin ediyor. İddialar doğruysa da yanlışsa da TSK’nın konunun üzerine gittiğini göstermesi, eğer bir soruşturma yürütüyorlarsa bunun hangi aşamada olduğuna dair bilgileri kamuoyuyla paylaşmaları ve bir açıklama yapmaları kurumun ve ülkenin faydasınadır.”

Katiliyorum, hatta TSK sadec soyle de diyebilir "Bu vahim iddialari ciddiye aliyor ve arastiriyoruz .... kamuoyundan bu arastirma sonuclanina kadar sabir ve anlayis bekliyoruz" .... Bu laf bile yeterli benim icin .... Bunu bile demiyor ... Biraz daha sabirla bekliyelim belki "lame duck" konumunda olan Basbug'nun basiriyetsizliginden kaynaklaniyordur ... Yeni GKB basa gelsin o aciklar artik .... Ne diyelim bekliyoruz ....

Gönül: Resmî açıklamam olmadı

Heron skandalı için “koordinatları değiştirilmiş” diyen Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ilginç bir değerlendirmede bulundu. İzmir’de incelemelerde bulunan Gönül, Heron görüntülerine ilişkin bir soruyu şöyle yanıtladı: “Resmî bir açıklamam olmadı, olmayacak. Daha önce de olmadı.”

Olmadi Gonul !!!!! Sen ne bicim bir Milli Savunma Bakanisin ? Daha ulkende olan olaylar hakkinda bilgin yok sen kimi kime karsi savunacaksin ... Bu bakan ilk secimlerde yolcu AKP kazansa bile ....

MHP’li Vural: Gereği yapılsın

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Heron skandalına siyasi iktidarın el koymasını istedi. Bu konuda muhatapların açıklama yapmaması nedeniyle skandalın beraberinde endişeler meydana getirdiğini ifade eden Vural, “Ne varsa gereğini yapılsın. Pirincin taşlarının ayıklanması lazım” dedi.

Katiliyorum .. Helal olsun Oktay Vural'a, dogru soze alkis tutulur .... butun TSK'yi suclamiyoruz zaten , ama pirincin de taslari ayiklanmali .....

Gül: Kayıtsız kalamayız

Genelkurmay’ın 16 gündür cevap vermediği Heron skandalı konusunda kamuoyunu umutlandıran açıklama Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den geldi. Hantepe baskınını kare kare izleyen komutanların yedi askerin şehit edilmesine göz yumduğu iddialarını değerlendiren Gül, “Bu kadar konuşulan bir konuya kayıtsız kalınamaz. Hiçbir şeyin üstü kapatılamaz. Yanlışları olanlar varsa bunların ayıklanması gerekir” dedi.

Sayin Cumhurbaskan'in bu durumda daha aktif olmasini bekliyoruz ... Bilmiyorum yetkisi var mi yok mu ama bu konuyu arastirmasi icin bir komisyon kurulmasina en azindan bir tesvik vermeli .... Cunku iddialar vahim ... vatana ve millete ihanet var ortada ...

Saygilar,
3.yol

3.yol
20-08-2010, 06:29
Arkadaslar,
Amiralin gemisi Hurriyet'ten hala bir ses gelmedi ..... TSK'dan cevap gelene kadar susacaklarini iddia etmistim ... aynen ... ayni taktik.... hala susuyorlar .....

Biz onlarin tepkilerini sabirla beklerken su habere bir goz atalim ;

Heron skandalının ardından beş şehit ailesi ‘Sorumlular cezalandırılsın’ dedi

Dağlıca, Aktütün, Gediktepe ve Hantepe’deki karakol ve birliklere yapılan PKK baskınlarıyla ilgili hayatını kaybeden askerlerin aileleri, baskınların önceden bilindiği ve önlem alınmadığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Taraf’ın ortaya çıkardığı Heron skandalının ardından çeşitli baskınlarda hayatını kaybeden beş askerin ailesi, karakollara baskın yapılacağının günler öncesinden bilinmesine rağmen önlem alınmadığı gerekçesiyle İstanbul Adliyesi’ne gelerek suç duyurusunda bulundu. Aileler, kendilerine hukuki destek veren Hukukçular Derneği yetkilileri ile birlikte önce Lagacy Otaman Otel’de basın açıklaması yaptı. Toplantıya 45 ailenin geleceği, fakat bazı ailelerin baskı altında olduğu, bazılarının ise yol parası olmadığı için gelemediği ifade edildi.

Aileleri tehdit ettiler

Er Ayhan Say’ın babası Hasan Say, gizli numaradan kendisini arayan bir kişinin şikâyetçi olunmaması yönünde tehditler savurduğunu iddia etti. Baba Say, “Telefondaki kişi ‘şikâyetten dolayı tazminat ve maaş hakkınız riske girmesinden çekinmiyor musunuz?’ dedikten sonra kapattı. Onurlu bir kurumun içinde hainleri beslemesine tahammülümüz yok” dedi. Dağlıca’daki baskında hayatını kaybeden Selçuk Gürdal’ın babası Mehmet Gürdal ile Mehmet Cücük’ün babası Cabbar Cücük, yetkililere neden önlem alınmadığını sordu.

Tehdit edecekler tabiiki ... mafya usulu calisan bir orgutten bahsediyoruz ..... her yere sizmislar .. Italya'da da yarginin en yuksek kademelerine kadar sizmisti bu soguk savas icin yetistirilmis Nato artigi gladyolar ... demekki bizde orduya da sizmislar ... neden sizmasinlar siyasetle bu kadar icli disli olan bir orduya ? .... Temizlenecekler ama... son gunleri geldi ... bunlar son cirpinislari ..... !!!!! Devam edelim;

‘Oğlumuzu kasten öldürdünüz’

Aileler daha sonra Beşiktaş’taki İstanbul, Adliyesi’ne giderek, savcılığa giderek şikayet dilekçelerini verdi. Çıkışta açıklama yapan Avukat Özkan, Taraf’ın ortaya çıkardığı Heron skandalının üzerinden 17 gün geçmesine rağmen yetkililerin açıklama yapmamasına dikkat çekerek, “Gerçekten iddialar incelendiğinde organize birlikte hareket etmek suretiyle, söz konusu şehitlerin verildiği yönünde bir kanaat hasıl olmuştur. Biz de şikâyetimizi yaptık. İşleme alındı. Ve önümüzdeki günlerde söz konusu soruşturma başlatılacaktır” dedi. Dilekçede, sorumluların ‘Görevi kötüye kullanma’, ‘İhmal suretiyle kasten adam öldürme’, ‘Kamu görevlisinin suçu bildirmemesi’, ‘PKK terör örgütüne yardım ve yataklık’ suçlarından cezalandırılması istendi. Suç duyurusunda bulunan aileler şöyle:

* Hantepe/Ayhan Say’ın babası Hasan Say (Hatay-Dörtyol)

* Dağlıca/Mehmet Cücük’ün anne babası Yeter-Cabbar Cücük(Gaziantep-Göksüncük)

* Dağlıca/Yavuz Öztürk’ün babası Şükrü Öztürk (Afyonkarahisar-Dinar)

* Dağlıca/Selçuk Gürdal’ın babası Mehmet Gürdal (Afyonkarahisar)

* Aktütün/Oktay Karakelle’nin babası Hüsamettin Karakelle (Erzurum).

Kaynak:
http://www.taraf.com.tr/haber/genelkurmay-a-suc-duyurusu-oglumuzu-bilerek.htm

Bir siyasi veya maddi cikar ugruna olumlerine goz gore gore izin verilmis bu mehmetciklerin ailelerine bas sagligi ve metanet dilemekten baska bir sey elimizden gelmiyor ..... Ama en azindan onlarin sesinin biraz daha duyulmasi icin cabaliyoruz iste ..... Benim kuzenim , amcam'in oglu da usttegemen komando ... su anda sirnakta ..... umarim o da boyle bir ihanetin kurbani olmaz .....

Saygilar,
3.yol

3.yol
21-08-2010, 06:54
Evet arkadaslar...... Bu heron skandalinin pesini birakmayacagiz .... Bazi medyanin agzina bile almadigi haberleri burada sizlere desifre edecegiz ....

Hantepe ile direkt olmasa bile cok alakali bir haberi sizlerle paylasmak istedim ..... Yorum size kalmis :

Heronların Hantepe'deki saldırıyı görüntülemesine rağmen, bölgeye hiçbir yardım gönderilmemesi tartışılıyor... Hâlâ Genelkurmay Başkanlığı'ndan bir açıklama gelmedi. Lâf, Heron'dan açılınca, bir de, bu insansız hava araçları hakkında MİT'in tespit ettiği çeşitli telefon konuşmalar mevcut.
10 Ekim 2007'de, Hava Pilot Yarbay Selami Selçuk Çakmaklı'nın cep telefonunu Hava Pilot Üsteğmen Fırat Ç., Ankara'daki ankesörlü bir telefondan arıyor. Aralarındaki konuşma, MİT'e takılıyor. Heronların düşürülmesi ya da koordinatlarının değiştirilmesiyle ilgili sözler sarf ediliyor:

-...Diğer konu da şu insansız hava aracıyla ilgili. Biliyorsunuz onunla ilgili daha önce görüşmüştük. Araç biliyorsunuz Batman'da konuşlandırıldı; oradan o bölgeyi tarıyor. Ancak görüntü ve bilgiler çok net. Önce mümkünse kullanım dışı bırakmalıyız. Değilse, görüntü, bilgi, koordinat vs. surette müdahale edilmeli. Anlaşıldı mı?
- Anlaşıldı komutanım.
- Geçen olayda zayiat verilmiş; bundan dolayı ciddi baskı aldım. Bunu ilgilisiyle görüş ve konuştuğum çerçevede olsun, tamam mı?
- Komutanım tam anlayamadım; eve geleyim.
- Hayır sağlıklı olmaz, o zaman tatilde görüşelim.
- Tatil yerinizde mi? Anlaşıldı komutanım.
- Telefonla ilgili dikkat ediyorsunuz değil mi?
- Evet komutanım, artık bayram sonuna kadar kapalı olur.

MİT'in tespit ettiği konuşmalar bununla sınırlı değil. Konunun kapatılmasıyla ilgili bazı çabalar da var.
- Komutanım o dönemde onu kapatanlar, temiz ve iyi yapmışlar ve ciddi risk almışlar.
- Biliyorum, farkındayım. O zaman öyle olması gerekiyordu. Zamanımız yoktu; şimdi parayı konuşturma zamanı.
- Limit ne kadar?
- Bu iş için her şeye değer; limit problemi yok. Asıl önemli olan problemin çözülmesi.
- Anlaşıldı komutanım. Problem yoksa ilgili kişilerle bu işi çözeriz.
(Bu konuşmaların kimlerin arasında geçtiğini biz bilemiyoruz.)

- Ne oldu bizim Çakmaklı'nın işi? Yarbay Çakmaklı...
- Tamam gönderdik onu 5 aylık kursa.
- Biliyorum. Sıkıntılı bir iş vardı ya... Hallettiniz mi o işi?
- O bizi çok zorladı yaa... MİT'ten gelen şeyler var ya. O... çocukları p...ç her şeyi ortaya çıkarmışlar ya..
- Yapmayın yaaa...
- B.k herifler, vallahi Selçuk nasıl, niye açık verdi? Selçuk, biraz dikkat etsin, uyarın onu.
- Selçuk da çok üzüldü; tekrar uyarırız onu.
- Bazı şeyleri örtbas ettik ama, zor oldu gerçi. Hani senin o tanıdıkların var ya, o generaller, onlarla da görüştüm. % 95'i yurtdışı tamam gibi. Fakat p.çlerin gönderdiği o bilgiler bizi çok sıkıntıya soktu. Neyse ki, bizi biraz daha rahatlatacak o Tokmak'ın yerine gelen Kutlu da. Biliyorsunuz, tanıyorsunuz zaten.
- Neyse yüz yüze görüşürüz.
(Bu konuşmaların da kimlerin arasında cereyan ettiğini bilemiyoruz)

Bu da, Yarbay Selçuk Çakmaklı'nın eşi üzerinden kurulan ilişkiye dair telefon kayıtları:
- Ben Selçuk'un Genelkurmay'dan arkadaşıyım. Hayırlı olsun, yurtdışı işini hallettik.
- Evet...
- Şu sıralarda ilişkilerine ve görüştüğü kişilere çok dikkat etmesi lâzım. Sürekli yurtdışı işinin Genelkurmay ayağı tamam gözüküyor. Selçuk yarbayım zaten biliyor, generallerimiz çok yardımcı oldular. Ancak bu işi karıştıranlar var. MİT'ten gelen belgeyle bir iki sıkıntı var. Genelkurmay'da aşıldı; fakat kendi Hava Kuvvetlerinde devam ediyor. Kısa sürede aşılacağa benziyor. Selam söyleyiniz, rahat olsun.
- Tek bir soru sormak isterim: Bu ihanetin ortaya çıkması için, daha kaç yıl beklememiz gerekecek?

kaynak:
http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/ilicak/2010/08/20/heronda_telefon_kayitlari

axial
21-08-2010, 15:41
Günlerdir süren AK Parti tarafından ortaya atılan ve sürekli açıklama yapılması beklenen İnsansız Hava Aracı Heron'larla ilgi Genelkurmay'dan açıklama geldi. TSK'nın internet sitesinde yayınladığı açıklamada "TSK: Heron iddialarıyla ilgili adli ve idari işlemler zamanında başlatıldı. İddialar gerçek dışıdır" denildi.
NEYDİ O İDDİA
20 Temmuz'da Hakkari'nin Çukurca ilçesi Han Tepesinde 6 askerin şehit edilmesine ilişkin, Heronların karargaha ilettiği görüntülerin 30 ayrı merkezden canlı yayında izlenmesine rağmen müdahale edilmediği iddiaları günlerdir tartışılıyordu.
İŞTE GENELKURMAY AÇIKLAMASININ TAM METNİ
1. HAKKÂRİ ili, ÇUKURCA ilçesi HAN Tepedeki üs bölgesine ve yakın emniyet kuvvetine 19/20 Temmuz 2010 gecesi yapılan terörist saldırısı ile ilgili olarak, medyada çeşitli haber, yorum ve görüntüler yer almaktadır.
2. Ölümle neticelenen her iç güvenlik olayında olduğu gibi bu olayla ilgili olarak da adli soruşturma, ilgili Cumhuriyet Savcılığı tarafından hemen başlatılmıştır. Ayrıca, olayın idari yönden de incelenmesi maksadıyla; J.Asyş.Kor.K.lığınca, teşkil edilen idari soruşturma heyeti de olayın incelemesine başlamıştır. 30 Temmuz 2010 günü de Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Askeri Savcılıktan olayın soruşturulmasını istemiştir.
3. Olayın ne şekilde cereyan ettiği tam olarak belirlenmeden kamuoyuna eksik ve yanlış bilgi vermemek ve yürütülmekte olan adli soruşturmalara müdahil olmamak amacıyla, en azından idari soruşturmanın neticesinin alınması ve değerlendirilmesi beklenmiştir.
4. İdari soruşturma ise ilgili karargahlara, 9 Ağustos günü ulaşmıştır. İdari soruşturmanın değerlendirilmesi ile olayla ilgili diğer mevcut bilgi ve belgelere dayalı olarak yürütülmekte olan adli soruşturmalara da zarar vermemek kaydıyla, olayla ilgili açıklanabilecek hususlar aşağıdadır:
a. HAN Tepe üs bölgesi ve yakın emniyet kuvveti mevzilerine yoğun terörist ateşi, 20 Temmuz gecesi saat 01.45'te altı değişik noktadan aynı anda başlamıştır. Olayı öğrenen ve o sırada DİYARBAKIR'da bulunan dönemin 2'nci Ordu Komutanı da saat 02.00'den itibaren olayın takip, sevk ve idaresine müdahil olmuştur.
b. Olay anında insansız hava aracı, 40 km. kadar uzakta başka bir bölge üzerinde olduğundan derhal HAN Tepe bölgesine yönlendirilmiş, saat 02.15'te HAN Tepe üzerinde olmuş ve görüntü aktarmaya başlamıştır. Buradan açıkça anlaşılacağı üzere saldırı öncesi yaklaşan teröristlerin görüntülerinin aktarılmış olması söz konusu değildir.
c. Basına yansıyan insansız hava aracı görüntülerinden, en erken olanının zamanı ise 02.31'dir ve olayın başlangıcının yaklaşık 46 dakika sonrasına aittir.
ç. Olayın başlaması üzerine HAKKÂRİ'de konuşlu bulanan taarruz helikopterlerine emir verilmiş, helikopterler, zorunlu hazırlıklarını müteakip havalanmış, ancak Çığlı Suyu (ZAP) vadisindeki yoğun sis ve toz bulutu nedeniyle güneye, ÇUKURCA bölgesine geçememiş, yarım saat süren denemeyi müteakip, HAKKÂRİ'ye dönmek zorunda kalmışlardır.
d. Aynı helikopterler, hava şartlarının iyileşmesi üzerine, saat 04.30'da HAN Tepe üzerinde olmuş ve bölgeden uzaklaşmaya çalışan teröristleri ateş altına almışlardır.
e. Uzaklaşmaya çalışan teröristler, aynı zamanda topçu ve havanlarla da ateş altına alınmıştır.
f. Hava aydınlandıktan sonra, teröristlerin çevredeki hakim arazilerde mevzilendirdikleri DOÇKA silahları, bölgedeki helikopter faaliyetlerini tahdit etmiş, helikopterlerin inememesi nedeniyle, tahliyeler karayoluyla yapılmıştır.
g. DOÇKA mevzilerinin yerlerinin tespit edilmesi üzerine, bölgeye iki sorti hava harekatı icra edilerek bu mevziler tahrip edilmiştir.
h. İnsansız hava aracı görüntülerinin hangi makamlar tarafından izleneceği 2'nci Ordu Komutanlığınca ve sadece ilgili birlikler dikkate alınarak belirlenmektedir. Otuz ayrı merkezden bu görüntülerin izlendiği iddiası maksatlı ve gerçek dışıdır.
i. Olayın cereyan şeklinden de görüleceği gibi, medyaya yansıyan görüntüler, çatışmanın başlamasından sonraki sürece aittir ve çatışma süresince de ilgili komutanlıklar alınması gereken tedbirleri almış veya almaya çalışmışlardır.
5. Diğer olaylarda da olduğu gibi, bu olayda da gerekli görülen idari ve adli işlemler zamanında başlatılmıştır.
Türk Silahlı Kuvvetleri, soruşturma safhalarının gizlilik sürecine azami şekilde özen ve dikkat göstermekte olup çok zorunlu durumlar dışında, soruşturma süreçlerinde açıklama yapmaktan kaçınmaktadır. Bu hassasiyete başka anlamlar yüklemek yersizdir ve yanlıştır.

3.yol
23-08-2010, 05:43
Evet arkadaslar Genelkurmay'dan beklenen aciklamalar en nihayetinde geldi ... Hatirlayalim: Hantepe baskini 20 Temmuz ilk saatlerinde olmustu. Istihbaratin 10 gun once bildirdigi bu baskin sirasinda 7 asker sehit dusmustu ..... Heronlarin cektikleri goruntuler gazetelerin bazilarina yansidi...... Herkez genelkurmaydan bir aciklama bekliyordu ..... Yaklasik bir aylik bir zamandan sonra aciklamalar geldi......

Bu arada dikkatinizi Hurriyet'in habercilik anlayisina cekmistim:

Bu basliktaki onceki mesajlarimdan alintilar:

mesajim #29 :

Bu arada amiralin gemisi Hurriyet sessizligini koruyor bu konu hakkinda .... Ben bahse girerimki ne zaman genelkurmay bir aciklama yapar bu iddialari yalanlar o zaman Hurriyet bu konuyu ilkkez haber yapar gazetelerinde ..... Izlemeye devam edecegim ve bakalim hakli cikacakmiyim ?????

mesaj #44 :

Bu arada amiralin gemisi Hurriyet'te cit yok ya da benim gozumden kacmis ... Yine onceki iddiami tekrarlayayim ... Amiralin gemisi TSK'dan cevap gelmedigi surece gikini cikarmaz ..... Ses geldiginde de "TSK hantepe iddalarini inkar etti" gibilerinden bir manset atar. Tabii ki hurriyet'in okurlari "bu da nereden cikti?" diye sasirirlar .... Yine mi TSK'miz yipratilmak isteniyor diye yorum yazarlar ....

mesaj #45 :

Arkadaslar,
Amiralin gemisi Hurriyet'ten hala bir ses gelmedi ..... TSK'dan cevap gelene kadar susacaklarini iddia etmistim ... aynen ... ayni taktik.... hala susuyorlar .....

Genelkurmay'dan iddaalari yalanlayan bildiri yayinlandi ve......
huzurlarinizda Hurriyet'in surmanseti :
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=15605531&tarih=2010-08-21

Bu arada , Genelkurmayin acikladiladiklari da evlere senlik dogrusu .... Bir analize girmeden once bir kac gun daha beklemeyi tercih ediyorum .... cunku benim de gordugum tutarsizliklarin analizini bir kac gazetede gordum ... Genelkurmay'in ya da amiralin gemisinin karsi cevaplarini bekliyorum ..... ama su "sis ve toz bulutu" bahanesi gercekten cok komik kacti ..... :D

Saygilar,
3.yol

emperrordiablo
23-08-2010, 16:03
Evet arkadaslar Genelkurmay'dan beklenen aciklamalar en nihayetinde geldi ... Hatirlayalim: Hantepe baskini 20 Temmuz ilk saatlerinde olmustu. Istihbaratin 10 gun once bildirdigi bu baskin sirasinda 7 asker sehit dusmustu ..... Heronlarin cektikleri goruntuler gazetelerin bazilarina yansidi...... Herkez genelkurmaydan bir aciklama bekliyordu ..... Yaklasik bir aylik bir zamandan sonra aciklamalar geldi......

Bu arada dikkatinizi Hurriyet'in habercilik anlayisina cekmistim:

Bu basliktaki onceki mesajlarimdan alintilar:

mesajim #29 :

mesaj #44 :

mesaj #45 :

Genelkurmay'dan iddaalari yalanlayan bildiri yayinlandi ve......
huzurlarinizda Hurriyet'in surmanseti :
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=15605531&tarih=2010-08-21

Bu arada , Genelkurmayin acikladiladiklari da evlere senlik dogrusu .... Bir analize girmeden once bir kac gun daha beklemeyi tercih ediyorum .... cunku benim de gordugum tutarsizliklarin analizini bir kac gazetede gordum ... Genelkurmay'in ya da amiralin gemisinin karsi cevaplarini bekliyorum ..... ama su "sis ve toz bulutu" bahanesi gercekten cok komik kacti ..... :D

Saygilar,
3.yol
Neden komik kaçtı Sn.3 yol kaç kez apache uçurdunuz sis ve tozlu havada merak ettim doğrusu?Yada o bölgenin meteoroloji verilerini koyarsınız diye bekliyorduk biz önümüze kanıt olarak?

3.yol
24-08-2010, 06:17
Neden komik kaçtı Sn.3 yol kaç kez apache uçurdunuz sis ve tozlu havada merak ettim doğrusu?Yada o bölgenin meteoroloji verilerini koyarsınız diye bekliyorduk biz önümüze kanıt olarak?

"sis ve toz bulutu" konusuna sonradan gelecegim .... Nato'da meteoroloji gorevlisi olarak calismis bir kuzenimden bilgi istedim .... ondan cevap gelince ve benim dusuncelerimi teyit edince , kendi fizik ve kimya bilgilerimle durumun komikligini aciklayacagim .... Biraz sabir lutfen .....

Ama sunu da belirteyim Sn. emperrordiablo, eger TSK'nin elindekiler Apache longbow ise kotu hava kosullarinda degil ucus yapmayi, hedefi bile vurabilecek kapasitededir :

"The Apache Longbow is named after the millimeter-wave radar atop the rotor mast. The Longbow radar can see through fog, smoke and rain to aquire a clear 360 degree electronic picture of the battlefield."
http://www.guncopter.com/apache-longbow/