PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : YARSAV:Gücün yetiyorsa kapat.

zahit
09-08-2010, 22:55
http://haber.sol.org.tr/sites/default/files/imagecache/makale_genel/images/tarhan_eminagaoglu.jpg
YARSAV, “Yargıda dernekleşme olmaz, en kısa sürede halledeceğiz” diyen Başbakan Erdoğan’a yanıt verdi: Sayın Başbakan’a açık çağrı yapıyoruz: Meclisi toplayın, gücünüz yetiyorsa YARSAV’ı kapatın!
YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan ile Kurucu Başkan Eminağaoğlu, Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Kurucu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, "Sayın Başbakan’a açık çağrı yapıyoruz: Meclisi toplayın, gücünüz yetiyorsa YARSAV’ı kapatın" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Afyon’da düzenlediği referandum mitinginde “Böyle şey olur mu? Yargının içinde dernek kurulur mu? Bunu da bizim ilk fırsatta halletmemiz lazım. Bir defa kesinlikle yargıda bu tür dernekler olamaz, olmamalı” demişti.
Emine Ülker Tarhan, YARSAV’ın kapatılmasına yönelik girişimlerin darbe dönemlerini anımsattığını söyledi. Tarhan, “Bir anayasa değişikliği ile yargı reformu yapmaya çalışacaklarını gündeme getirdiklerinde de gerçekten dehşetle irkilmemek mümkün değildi. Çünkü ’yargı bağımsızlığına destek olacağız’ derken aslında bir parti yargısı oluşturmaya çalışacakları kesindi ve nitekim önümüzde bugün böyle bir süreç vardır, Türk bağımsız yargısı bir partiye bağlanmak istenmektedir” dedi.
“Kenan Evren’i dinler gibiydim”
Başbakan Erdoğan’ın dünkü konuşmasını eleştiren Eminağaoğlu ise, "Sayın Başbakan dünkü konuşmasını yaparken radyodan 12 Eylül 1980’de Kenan Evren’in yaptığı konuşmayı dinleyip dinlemediğim konusunda kuşkuya kapıldım. Çünkü 12 Eylül 1980’de Kenan Evren’in yapmış olduğu konuşmada sivil örgütler aynı bu şekilde nitelendirilmiştir" dedi.
TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu’nun 23. dönem raporunda YARSAV’ın yasalara uygun kurulduğuna yönelik ifadelerin yer aldığını, Adalet Bakanlığının da YARSAV kurulmadan önce AB’ye yönelik 2005’teki bir yazısında da "Türkiye’de hakimler üzerinde mesleki dernekler oluşturmaları bakımından yasal bir yasaklama yoktur" şeklinde ifadelere yer verildiğini ifade eden Eminağaoğlu, bu ifadelerin bulunduğu raporları gösterdi.
Eminağaoğlu şunları söyledi: “Sayın Başbakan’ın YARSAV’dan duyduğu rahatsızlık, hukukun üstünlüğünden, bağımsız yargıdan duymuş olduğu rahatsızlıktır. Çünkü bugün anayasada vakıflarla derneklerin aynı hükümlere tabi olduğu yazılmasına rağmen Adalet Bakanlığı Müsteşarı bir adalet vakfının, Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı yine bir başka vakfın başkanıdır. Onlarda hiçbir yasal engel görülmemekteyken aynı hükümlere tabi olan YARSAV için böyle bir engelin görülmesi hukuktan duyulan açık rahatsızlıktır, bağımlı yargı yaratma isteği, beklentisi ve çabasıdır. Gittiğimiz süreç çok açıkça sivil bir darbe sürecidir ve yargı da bu sivil darbe sürecinin dipçiği yapılmak istenmektedir. YARSAV her boyutuyla darbelere karşıdır.”
Başbakan Erdoğan’ı hukuka saygı duymaya davet eden Eminağaoğlu, "Üstünlüğün hukukunu yaratmakla herkesi suçlarken kendi üstünlüğünün hukukunu yaratmak isteyen, bir parti devleti, diktası ve sultası yaratmak isteyen Başbakan ile karşı karşıyayız. Anayasadaki hükümler oradadır, yetkisi vardır, meclis oradadır. Sayın Başbakan’a açık çağrı yapıyoruz: Meclisi toplayın, gücünüz yetiyorsa YARSAV’ı kapatın. Hukuk devletinde, hukukun ne olduğunu hukuk size gösterecektir" diye konuştu.
(soL - Haber Merkezi)

kitapsızım
10-08-2010, 14:09
Yarsavı kapasınlar , sevgili raportörleri Osman efendi Demokrat - Yargı derneği kurdu.
Onla çelik çomak oynarlar.

islamneferi
10-08-2010, 23:09
YARSAv ergenekon terör örgütünün sesi. Başka bişey değil.

islamneferi
11-08-2010, 00:47
Çok güzel bir yazı;

YARSAV millete meydan okuyor! Başbakan, yargı içinde dernekleşme faaliyetlerini eleştirdi ya..
YARSAV’ın kurucu Başkanı Faruk Eminağaoğlu’ndan hemen itiraz geldi: “Sayın Başbakan’a açık çağrı yapıyoruz: Meclis’i toplayın, gücünüz yetiyorsa YARSAV’ı kapatın. Hukuk devletinde, hukukun ne olduğunu hukuk size gösterecektir!”
Bu sözler, Başbakan’ın şahsında TBMM’ye, TBMM’nin de şahsında millete meydan okumadır aslında..
Evet, meydan okunan, millettir..
Milletin meclisine meydan okumaktır.
Millet isterse, o dernek kapanır..
Var mı askeriyede dernek?
Millet yaptığı kanunlarla yasaklamış, askeriyede dernekleşmeyi..
Yine istenilirse, yargıda da yasaklanır, dernekleşme..
Ne yani, yargıdaki dernek, millet için “olmazsa olmaz” bir hayati unsur mudur?

Kimdir ki YARSAV?
Ne yapmıştır bugüne kadar?
Millete ne katkı sunmuştur?
Bizim sözlerimize inanmazsanız, açın internet sitelerini, kendi ağızlarından okuyun, bugüne kadar millet için ne yaptıklarını..

tamamı için,
http://www.habervaktim.com/yazar/26565/yarsav_millete_meydan_okuyor.html

emperrordiablo
11-08-2010, 02:14
Çok güzel bir yazı;

YARSAV millete meydan okuyor! Başbakan, yargı içinde dernekleşme faaliyetlerini eleştirdi ya..
YARSAV’ın kurucu Başkanı Faruk Eminağaoğlu’ndan hemen itiraz geldi: “Sayın Başbakan’a açık çağrı yapıyoruz: Meclis’i toplayın, gücünüz yetiyorsa YARSAV’ı kapatın. Hukuk devletinde, hukukun ne olduğunu hukuk size gösterecektir!”
Bu sözler, Başbakan’ın şahsında TBMM’ye, TBMM’nin de şahsında millete meydan okumadır aslında..
Evet, meydan okunan, millettir..
Milletin meclisine meydan okumaktır.
Millet isterse, o dernek kapanır..
Var mı askeriyede dernek?
Millet yaptığı kanunlarla yasaklamış, askeriyede dernekleşmeyi..
Yine istenilirse, yargıda da yasaklanır, dernekleşme..
Ne yani, yargıdaki dernek, millet için “olmazsa olmaz” bir hayati unsur mudur?

Kimdir ki YARSAV?
Ne yapmıştır bugüne kadar?
Millete ne katkı sunmuştur?
Bizim sözlerimize inanmazsanız, açın internet sitelerini, kendi ağızlarından okuyun, bugüne kadar millet için ne yaptıklarını..

tamamı için,
http://www.habervaktim.com/yazar/26565/yarsav_millete_meydan_okuyor.html
AKP avrupa uyum yasaları çerçevesinde AB'ye yazdığı mektupta yargı mensuplarının dernekleşebilmesi yönünde engel olmadığını kendi beyan ediyor Sn.Yarsav başkanı da buna binayen bu sözleri sarfediyor...

Hatırlatma.Millete rağmen ne demektir,Atatürk'ün şapka devrimini nasıl ve ne koşullarda yaptığını inceleyin Sn.İslamfeneri anlarsınız bu gün neden fes giyilmediğini de görünce...Halka rağmen diye bir kavram peşinde kimse koşmuyor ama halkın peşinden her söylenilene takılıp gidecek değil!,halkı peşinden sürükleyecek liderler aranıyor...Askeriye de dernek var mı sorunuza gelince :) Gülümsüyorum sadece...Askeriyeyi örnek alıyorsak :) Hiç bir kışlada cami var mı sorusunu aynı mantıkla sormak istiyorum?

emperrordiablo
11-08-2010, 02:16
Bu mantıkla bakarsak Tayyipde Taliban'ın sesi oluyor o halde=_?

´ Just!ce `
11-08-2010, 02:39

Ergenekon terör örgütü olmuş yarsavda sesi olmuş.
Abi evlerinde falanmı söylediler bunu..böyle bi açıklama başka yerden çıkmazda.

emperrordiablo
11-08-2010, 02:47
Ergenekon terör örgütü olmuş yarsavda sesi olmuş.
Abi evlerinde falanmı söylediler bunu..böyle bi açıklama başka yerden çıkmazda.
Nasıl bir örgütse davası yıllardır sürüyor göz altı adı altında özgürlüğünden edilmiş onca insan ve daha da alınan insanlar ama hüküm giymiş tek bir allahın kulu yok :D

´ Just!ce `
12-08-2010, 05:08
Nasıl bir örgütse davası yıllardır sürüyor göz altı adı altında özgürlüğünden edilmiş onca insan ve daha da alınan insanlar ama hüküm giymiş tek bir allahın kulu yok :D

Ya dostum alayı yalan dolan olmuş bunların..Ben namaz kılıyorum de napıyosan yap..Böyle sallamakon hikayelerine anca kendi tayfası inanır.