PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Din Arif Tekin - Kuran'ın kökeni

Keep Away
10-08-2010, 06:16
İslam'ı bildiğim kadarıyla ve Müslümanların kabul ettiği haliyle bir konuda onlarca kaynak vererek anlatan bir kitap. Resmen Kuran'ın inançsız tefsiri yapılmış birçok konuda, hatta inançsız demek doğru olmaz, gerçek tefsiri yapılmış; İslami masallardan arındırılmış olarak. Birçok konuyu not edip PC'ye geçiriyorum ve inanılmaz şaşırtıcı ve yıkıcı iddialar ortaya çıkıyor. Fakat bir sorum var...

Sayın Arif Tekin mevzulara kaynak gösterirken elimde olan Kütüb-i Sitte'den belirtilen 1-2 kaynağa baktım fakat bulamadım. Belki tercüme, basım farklılığı falandır ama bu beni şüphelendirdi. Ayrıca Kütüb-i Sitte PC'mde bulunuyor, kitap olarak elimde değil. Kitabı okuyan arkadaşların bu konudaki yorumlarını görmek beni rahatları doğrusu.

crowerster
14-08-2010, 02:28
sevgili keep away
kuranın basit bir iddaası var diyorki benim vahiy olduğuma inanmıyorsanız
benim bir benzerimi yazın
bence birileri kuranı çürütmek için kendini heba edeceğine enaz 500 sayfalı
manzum,şiirsel,gelecekten ve geçmişten haber veren daha önce yazılmış hiç bir kitaba benzemeyen,ayetleri arasında tutarsızlık olmayan,evrensel,geleceğe hitap eden,derin psikolojik tesbitlerde bulunan,sarsıcı ve etkileyici vs.bir kitap yazmalıdırlar.bunu yapamıyorsanız havanda su dövüyorsunuz demektir

Nova
14-08-2010, 02:51
Haberiniz yok;

Gerçek Furkan var.

Konu burada konuşulmuş, inançlı üyeler biraz saldırgan davranmış, ama olsun konunun ekseni burada var.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=950

Bilelim öğrenelim.

crowerster
14-08-2010, 13:09
nova kardeş bahsettiğiniz gerçek furkan ırak savaşı sırasında propaganda amaçlı olarak bir amerikalı papaz tarafından yazıldı. üslup olarak kuran taklit edildi ama diğer kutsal kitaplardan alıntılarda var hatta ata sözleri bile bir vahiymiş gibi sunuluyor,özgün hiç bir tarafı yok .kitabı okuyup birde makale yazan MUSTAFA İSLAMOĞLU kitabın birçok yerde insanı gülümsettiğini aktarıyor...bu tip girişimler daha peygamber hayattayken denenmişti
bir örnek MÜSEYLİMETÜL KEZZAB'tan
fil suresi:sen filin ne olduğunu bilirmisin onun hortumu vardır.
başka ilginç bir örnek İSKENDER EVRENESOĞLU'ndan
ey iskender erbakan hoca kulumuzuda al sanayii bakanlığında toplantıya git (risalet nurları)
ayrıca tanrıtanımazlık sadece tanrıyı red değil ona ait olan her şeyi red etmektir.bir insan tanrı emrettiği için annesi ve kızıyla sex yapmaz (...)

AerA
14-08-2010, 17:58
nova kardeş bahsettiğiniz gerçek furkan ırak savaşı sırasında propaganda amaçlı olarak bir amerikalı papaz tarafından yazıldı. üslup olarak kuran taklit edildi ama diğer kutsal kitaplardan alıntılarda var hatta ata sözleri bile bir vahiymiş gibi sunuluyor,özgün hiç bir tarafı yok .kitabı okuyup birde makale yazan MUSTAFA İSLAMOĞLU kitabın birçok yerde insanı gülümsettiğini aktarıyor...bu tip girişimler daha peygamber hayattayken denenmişti
bir örnek MÜSEYLİMETÜL KEZZAB'tan
fil suresi:sen filin ne olduğunu bilirmisin onun hortumu vardır.
başka ilginç bir örnek İSKENDER EVRENESOĞLU'ndan
ey iskender erbakan hoca kulumuzuda al sanayii bakanlığında toplantıya git (risalet nurları)
ayrıca tanrıtanımazlık sadece tanrıyı red değil ona ait olan her şeyi red etmektir.bir insan tanrı emrettiği için annesi ve kızıyla sex yapmaz (...)

Sayın crowerstern ;

"Gerçek Furkan" yazılabildiğinin bir kanıtıdır ama di mi? Kaldıki Mustafa İslamoğlu hiçmi Kuran okumamış. Çünkü Kuran'da bir çok yerde insanı gülümseten değil, ayırıp ayırıp güldüren neler neler var. Ben Cin suresini okumanızı salık veriyorum.

Peygamber zamanında "Yazında Görelim" denilen Kuran gibisini yazdığı için peygamber damadı Ali tarafından öldürülen hiç bir insan duymadınız mı? Madem yazdığı aynısı gibi değildi neden gecenin bir vakti, herif uyurken öldürüldü?

Ateist kişilerin kızı ve annesi ile sex yapmasında bir mani yoktur demişsiniz. Kimsenin bunu yapmasında bir mani yoktur. Lakin biriniz Allah katından inmiş dediğiniz kitaptaki kanunlara dayanarak bunu yapmaz iken diğeri doğal kurallarla bunu yapmamaktadır.

Peki şu söylenebilir mi, bir adam (...) kendi gelini ile evlenmez. yani onca zaman gelinim, kızım dediği birini koynuna alamaz. Ateist bir insanım ve bende almam. Ama peygamberiniz bunu yapmış, Arap toplumundan tepki görmüş ve ancak bir süre sonra Tanrı katından indirdiği ayet ile "ben kendi istediğimle değil Tanrısal lütufla gelinimi koynuma aldım" demiştir.

Mantıksal argümanlarda bulunmak sizler için bile bu kadar zor olmamalı dimi?

crowerster
15-08-2010, 01:53
*** meselenin dini değilde siyasi bir yönü olduğu çok açık.ayrıca peygamber geliniyle evlenmemiştir.zeyd b. harise
peygamberin oğlu değil evlatlığıdır.kuran üreme söz konusu olduğunda yakın akrabayla evlenmeyi yasaklamıştır.bu asgari kardeş çocuklarıyla başlar.bunun bilimsel bir temeli vardır
ayrıca ben kuranda hiç komik bir şeye rastlamadım(cin suresi dahil)aksine çoğu zaman ağladığım,ürperdiğim bunu bir insan yazamaz dediğim bölümler oldu...
ben ensest ilişkiden bahsederken ateistler bunu yapıyorlar demedim zaten bunu yapmak çok zordur çünkü insanlar doğarken bir program üzere doğuyorlar
buna ahlak diyoruz.bu ahlakı halk eden halıktır
ahlak
halk
halık
mahluk
bu kelimeler aynı köke sahiptirler insanlar HALIK tan (yaratıcı) uzaklaştıkca ahlaksızlaşırlar yani ateist olmak için mutlak manada ahlaksız olmak gerekir
birine tecavüz,hırsızlık,dolandırıcılık,işkence,adam öldürme,yalan söyleme vs.
bunlar ateist için bağlayıcı olmamalı çünkü bunlar k.kitapların yani tanrının emirleridir ........
AERA dostum sizin doğal kural dediğiniz şeyde neyin nesi yoksa buda ateistlere özğü bir dinmi ? bu dinin elçisi kitabı varmı?

Gerçek Furkandan Alıntılar
* Kadın Suresi
Baba, Söz, Kutsal Ruh ve Bir ve Tek olan Tanrının adıyla, Ey, siz inananlarımız arasındaki zalim ve kararsızlar, neden kadınları alıp satabileceğiniz bir eşya olarak görüp küçültüyorsunuz, neden onları hurma ağacının çekirdeği gibi bertaraf ediyorsunuz? Kanadı kırıldı ve hakları elinden alındı. Bu adil insanların davranışı değil. Kadınlara, sığırmışlar gibi her istediğinizi yaptırmayı kabul ettirdiniz, evlerinizde köle gibi hapsettiniz. Onlar istemese bile cinsel ilişkiye zorladınız. Bu adaletsizlik ve ahlaksızlığın en yüksek boyutu.

* Zina Suresi
Baba, Söz, Kutsal Ruh ve Bir ve Tek olan Tanrının adıyla, Gerçek inananın öyküsü, evini aşk, saflık ve doğruluk kayasının üzerine inşa eden adamın öyküsüne benzer. Bir fırtına geldiğinde tedbirli olur ve büyük bir zafer kazanır fırtınaya karşı. İnanmayanın öyküsü ise, evini cinayet, zina ve ahlaksızlıktan kurumuş bir nehir yatağına inşa eden adamın öyküsüne benzer. Fırtınaya tutulduğunda cehennem ateşine düşer. (2)
Gerçek Furkan İçin Ne Dediler
Aytunç Altındal (Araştırmacı yazar): Shorrosh, Amerika'da 41 yıl önce kurulan, Müslümanlık konusunda oldukça tecrübeli ve sadece Bush'a karşı sorumlu olan The Minaret (Minare) adlı teşkilata hizmet ediyor. Bu teşkilat daha önce de Salman Ruşdi'nin 'Şeytan Ayetleri' kitabı ile ortalığı ayağa kaldırmıştı. Önce Ortadoğu'da sahte peygamber, sahte mesih manüplasyonları yapıldı. Şimdi de esas itibariyle Kuran'a yönelik tahrifat yapmaya çalışıyorlar. Kuran'dan özellikle kadın ve insan haklarını ilgilendirecek 77 ayet seçmişler. Müslümanların kadınları domuz gibi gördüğü yazıyor. İslam aleminde işkenceler yapıldığı, insan haklarının ihlal edildiği söyleniyor. Kitap Ortadoğu ülkelerinde bedava dağıtılıyor. Bundan amaç Suudi Arabistan'daki krallık rejimini istikrarsızlaştırmak. Çünkü İsrail, Suudi Arabistan'ın kendisine uyguladığı ticari ambargoyu kırmak istiyor. İsrail malları 1.5. milyarlık İslam pazarına giremiyor. Ne üretirse üretsin Fransa, İngiltere gibi ülkelere satmak zorunda. (3)

Diyanet İşleri Başkanlığı, Diyanet kitabın ismine hiç değinmediği açıklamasında 'Bu teşebbüs dinler ve kültürler arası ilişkileri baltalar. İnsanların kafasını karıştırmak üzerine olan bu gayretlere hiç kimsenin itibar etmeyeceğine inancımız tamdır' dedi. (3)
http://www.birizbiz.tokca.de/gercek/furkan1.jpgİsa Karataş (Protestan Kiliseleri sözcüsü): Biz Hıristiyanlar olarak bu kitabı kabul etmiyoruz. Bizim için kutsal kitaplar Tevrat, Zebur ve İncil'dir. İncil'in üzerine herhangi bir ek yapılamaz. Böyle bir kişinin de Hıristiyan olması mümkün değildir. İçeriğini tam olarak bilmiyoruz ama Hıristiyanlık'ta her Hıristiyan'ın yazdığı kitabı da kabul edemeyiz. Bu kitap Hıristiyanlığa uygun değil. Kuran'a benzetilmeye çalışılmış. Taklit etmek etik de değil. (3)

Kirkor Ağabaloğlu (Gedikpaşa İncil Kilisesi Papazı): Bizim vahiy olarak almamız mümkün değil. İster gerçek Furkan adıyla, isterse yazan kişi bana bir vahiy geldi desin hiçbir zaman Hıristiyan dünyasında kabul görmez. Hiçbir kilise ele alıp onu kullanmaz. Bazı ayetlerin çarpıtılmasına gelince aslında Filistin bölgesindeki bir kişinin yazmış olduğu bir kitap. O bölgelerde bazı İslami kesimlerin kadınlara davranışları yüreklerde acılık yarattı. Çünkü Tanrı böyle bir şey istemez. Kuran'da bir ayet var, kadınları döveceksiniz. Belki kendi gönlünde bu ayette bir tuhaflık olabileceğini düşünerek böyle bir şeyi uygun görmemiş, kendi duygu görüşlerini katmış olabilir. Kuran'da bazı ayetleri Hıristiyanlık aleyhine kullanırlar. Bir ayette Hıristiyanları dost edinmeyin diyor. Hadit suresi 27 ayette ise İsa Mesih'e iman edenlerin kalplerinde şefkat ve merhamet yarattık diyor. (3)

Mehmet Şevket Eygi (Milli Gazete yazarı): AMERİKAN siyasetinin kaptanı Başkan Bush'u, mânevî bir çember içine alıp yönlendiren agresif, fanatik, militan Hıristiyan grubunun yeni bir marifeti: El-Furkan el-Hak adında Arapça-İngilizce sahte bir Kur'ân çıkarttılar. Bunu yazan Papaz bir nevi Peygamberlik taslıyor, sanki kendisine vahiy ve ilham gelmiş gibi havalara bürünmüş. Bu sahte Kur'ân'da Teslis'e göre bir Besmele cümlesi yer alıyor. Kur'ân-ı Kerim'deki sure isimleri kullanılıyor, açık ve kapalı İslâm'a saldırılıyor. Mesela İslâm'ın kadınları hor ve aşağı gördüğü iddia ediliyor. Şimdi bu kitabın mahiyeti üzerinde düşünelim:

1. Bu kitap Hıristiyanlığa aykırıdır. Aklı başında hiçbir Hıristiyan bunu dini kutsal bir metin olarak kabul etmez. Uydurma bir kitaptır.
2. Beyan etmeye bile hacet yok, İslâm dini açısından hiçbir kıymeti yoktur. Deli saçması bir şeydir. Hıristiyanların bile kabul etmediği bir metni, Müslümanların kabul etmesi düşünülemez
.3. Bu sahte Kur'ân ahlâka, dürüstlüğe aykırıdır. Hiçbir şerefli kimse İslâm'la ve Müslümanlarla mücadele etmek için böyle ahlâkdışı bir sahtekârlığa başvurmaz. Yüzlerce yıldan beri birtakım Hıristiyanlar, gayr-i Müslimler birtakım gerekçeler ileri sürerek İslâm'ı tenkide yeltenmişler, İslâm alimleri de bunlara cevap vermişlerdir. Lâkin sahte Kur'ân yazmak hiçbir misyonere şeref kazandırmaz.
4. Bu kitap kesinlikle dinî, teolojik bir kitap değildir. Siyasî maksatlıdır, saldırgan ve aşırı birtakım Hıristiyanların, istikbale yönelik stratejileri içinde planlanmış provokatif (kışkırtmaya yönelik) bir faaliyettir.
5. Kesinlikle ne İslâmî açıdan, ne Hıristiyanî açıdan Rahmanî değildir; tam aksine şeytanîdir.
6. Böyle bir kitap, dünya barışına, çeşitli dinlere mensup insanların dirlik ve düzenlik içinde beraber yaşamasına hizmet etmez. Fitneye, fesada, çatışmaya, teröre yol açar.
7. Bilgeliğe ve sağduyuya aykırıdır.
8. Müslüman dünyasını ABD'ye karşı bu kitapla kışkırtmak istiyorlar, birtakım radikal Müslümanların Amerika aleyhtarı eylem yapması için çalışıyorlar. Böylece Ortadoğu'da gerginlik artacak, Amerikan aleyhtarı faaliyetler çoğalacak, savaş yayılacak en sonunda onların beklediği Armageddon muharebesi patlak verecektir. Onların teolojisine göre bu savaşta, Hıristiyanlar ve Yahudiler Müslümanları hizmete uğratıp yenecek, sonra Hazret-i İsa gökten yere inecek, Yahudiler ona iman edecekler ve yeryüzünde bin yıllık bir Hıristiyanî barış kurulacaktır.Kuş kadar aklı olan bir kimse, böyle uydurma bir kitaba kanarak bir Müslümanın Hıristiyan olacağını zannetmez. Bu kitap başka maksatlar için çıkartılmıştır.

Saldırgan ve fanatik misyonerler provokasyonlarına devam edeceklerdir.İlahiyat fakültelerimizdeki bazı akademisyenler, dünyayı fethetmek üzere harekete geçmiş olan agresif ve hayalperest, protestanlık cereyanı (bütün protestanları kastetmiyorum) hakkında kısa, özlü, çok açık, derli toplu bir rapor hazırlayıp Türk halkının istifadesine sunmalıdırlar. (4)

Süleyman Ateş (İslam bilgini): Kitabı okumadım ama duyduğuma göre besmeleyi ve bazı sureleri değiştirmişler. Bunlar saçma sapan şeyler. Kafaları allak bullak etmek istiyorlar. Hıristiyanlığın da Yahudiliğin de kitaplarına inanırız. Onlara saygımız var. Ama bunlar mantığa ve sağduyuya aykırı. "Furkan" hem Kuran hem de tüm ilahi kitaplar anlamına gelir. Çünkü "hakkı batıldan, doğruyu eğriden ayıran" demektir. Kitaba Zina Suresi, Mesih Suresi gibi bölümler eklemişler. Bunlar iyi niyetli insanlar değil. Hıristiyanlık içinde birçok mezhep var. Bunlar Ortadoğu'yu yeniden dizayn etmek istiyorlar. İslam dini inancını kuşkuya düşürmek için yapıyorlar. (3)

Turgay Üçal (Presbiteryen Kiliseleri Ruhani Kurul Başkanı):Tabii ki tamamen hile. Gerçek çok saptırılmış. Radikal bir yaklaşımla, aşırı uç olarak İslam'a karşı bir nefretle, Hıristiyanlık anlatılmaya çalışılmış. Bize göre bir kişi kalkıp tanrısal bir şey yazıyorsa bu bir sapkınlıktır.Tabii ki Hıristiyan dünyası bu kitabı reddedecektir. Saçma bir misyonerlik olayı. (3)
http://www.turandursun.com/forumlar/images/geruh/buttons/quote.gif (http://www.turandursun.com/forumlar/newreply.php?do=newreply&p=328857)

AerA
15-08-2010, 02:23
Kadın Suresinden nasılda korkmuş İslamcı....

crowerster
17-08-2010, 00:19
aera nedir senden çektiğim...
kadın suresinden korksam alıntı yapmam
tanrı vahyinde* Kadınlara, sığırmışlar gibi her istediğinizi yaptırmayı kabul ettirdiniz*demez
çünkü sığırlar her istenileni yapmaz,true furqan'ı gönderen tanrı belliki hiç çobanlık yapmamış.ikincisi kadınları sığırlara benzeterek feministlerin hışmına uğrayabilir.üçüncüsü vahiy evrensel olmalıdır dünyanın yüzde doksanında kadınlar evlerinde oturmuyor belliki sadece islam ülkeleri hedef alınmış (burada lokal bir tanrıdan bahsediyoruz)dördüncüsü üç cümlelik bir vahiyde bu kadar çelişki olmaz,kuranı eleştirdiğiniz gibi bunları neden eleştirmiyorsunuz yoksa bu yeni kitaba imanmı ettiniz:)
örneğin başlangıçta
* Baba, Söz, Kutsal Ruh ve Bir ve Tek olan Tanrının adıyla* diyor burada baba ne çocuklar kim söz ne kutsal ruh kim hepsi beraber nasıl tek oluyor ?
inananlar arasındaki zalim ve kararsızlar kim? zalimleri anladıkta bu kararsızlar kim yoksa referandumda evet mi hayır mı vereceğini bilmeyenler mi?
bu inananlar neye inanıyor evrimemi,islamamı,yahudiliğemi çok muğlak
* hurma ağacının çekirdeği gibi bertaraf etmek*bir darbı mesel mi? atasözümü)ne anlatıyor böyle bir ifade klasik arabca sözlüklerde varmı?(nerdesin RAGIB EL İSFEHANİ,SEYYİD ŞERİF CÜRCANİ,EBU HAFS ÖMER EZZEMAHŞERİ,İBNİ MANZUR...)
devamında* hakları elinden alındı* diyor bu haklar kim tarafından ne zaman verilmiş kim geri almış yoksa hz.muhammedin verdiği haklardan mı bahsediyor
*Onlar istemese bile cinsel ilişkiye zorladınız. Bu adaletsizlik ve ahlaksızlığın en yüksek boyutu*deniliyor ulan sen adeletsizliğin ve ahlaksızlığın en yüksek boyutundan haberin yok biraz undergraund interneti karıştırda neler göreceksin belki o zaman böyle ayet gönderirken iki kere düşünürsün
görüldüğü gibi iki satırda bile milyonlarca tehafüt.emperyalistlerin oyununa gelmeyin benim toprağımın ateisti firaset sahibidir gerektiğinde böyle dezenformasyonlara karşı kendi kültürüne sahip çıkacaktır (kendi inanmasa bile...)

Keep Away
17-08-2010, 06:29
crowerster

Konunun mesajsız kalmasını tercih ederdim. Sorumla asla alakası olmayan bir cevap vermişsiniz ve konuyu bok etmişsiniz. Neden böyle bir gereksizlikte bulundunuz? Madem bunu yazdım bir de ben cevap vereyim...

The True Furqan'a girmeden yorum yapacağım. Stephen King yazdığı kitaplarda "benzerini yazamazsan rab benim yeğen ona göre" deseydi ona da inanacak mıydınız? Buna hayır diyecekseniz bu saçma sapan ve mantığınızla çelişen tezi bir daha sunmamanız daha iyi olur, evet derseniz zaten hiçbir fikrinizi sunmamanız gerekir...

Bir kitapta "benzerimi yazamazsan dediğim doğrudur" lafı geçiyorsa o kitap asla ciddiye alınmaz, çünkü çok ucuz bir diyalektik kullanmıştır; normaldir ki yazarı da 6. yy Arabıdır.

Ayrıca kıvırtması da çok kolay olan bir iddiadır bu. Bir Müslüman'a ne kadar yakın da gelse asla bunun Kuran gibi olduğunu kabul etmez. Bilimsel mucize der, üslub der, beni etkiliyor kardeşim der, geçer. Aynı efendileri gibi... O da zamanında "ekinleri aşılayalım mı, dine uyar mı" sorusuna "hayır, dine uymaz, hayırlı da değildir" cevabını verdikten sonra çiftçilerin az gelir elde etmesiyle yaptığı isyana şöyle cevap vermiştir: "Ben de bir insanım, yanlışlarım olabilir."

Peygamber kimliğinle sorulan bir soruyu cevaplayıp, ardından peygamber kimliğini reddediyorsan, bunu Kuran için de kolayca yapabilirsin.

Ayrı bir sonuç ise, hiçbir kanıt olmadan böyle mantıksız bir önermenin dikkate dahi alınmasına gerek olmadığını düşünüyorum.

crowerster
17-08-2010, 17:08
ne kızıyorsun kardeş oruç başına vurdu galibahttp://www.turandursun.com/forumlar/images/icons/icon10.gif
arif tekin'in kitabını okumadım ama dip notlar ve kaynak için foruma yazarsan yardımcı olabilirim.ayrıca peygamberler hata yaparlar kuranda yaklaşık 60 yerde hata yaptığı için Allah Peygamberini azarlamıştır(bknz.abese suresinin başı -muhammed 4-yunus 99)peygamber aşılama olayında hendek savaşı yerleşimi konusunda hata yapmıştır çünkü kendisi ne bir çiftçi idi ne savaşcı idi
sahabede bunu biliyordu akıllarına yatmayan birşey olduğunda ey Allahın resulü bu sizin kendi görüşünüzmü yoksa Allah'ın bir vahyimi? diye soruyorlardı,vahiy değilse şöyle yapsak daha iyi olur diyorlardı ve peygamberde olur diyordu.bunda bir gariplik yok gariplik sizin peygamberlik algınızda...

Keep Away
17-08-2010, 22:48
crowerster

Muhammed'e sorulan soru "dine uygun mudur?", Muhammed'in verdiği cevap "Hayırlı değildir"

Burada öyle bir durum yok, olay dinle ilgili. Dine uyarsan her konuda olduğu gibi kaybedersin tezini bir gömlek daha kuvvetlendiren bir hadise.

Peygamberlik algısında sorun olan ben değilim. Zira, ben Tanrı tarafından gönderilen birinin teslim olmuş 900 kişiyi yalvarmalarına rağmen katledeceğini, kadın ve çocukları köle yapacağını, şeyinin keyfi doğrultusunda ona ayet ineceğini, 700 kişiyi katledecekken tehdit edilerek bundan vazgeçirileceğini ve daha birçok kirli hadiseyi gerçekleştirebilecek biri olacağını düşünmüyorum.

yucemanitu
17-08-2010, 23:38
bir insan tanrı emrettiği için annesi ve kızıyla sex yapmaz gerçek bir ateist bunu çok rahat yapabilmelidir...

9 yaşındaki kızla evliliği mübah gören siz, adamın gelinini alıp kendi evlatlığını "gavat" durumuna sokmasını meşru görenler de Müslüman. E bu derece ruh sağlığı bozulmuşsa bir insanın yani sonunda Müslüman kalabiliyorsa o kişi anasıyla da sex yapar bacısıyla da. Edit

crowerster
18-08-2010, 02:02
crowerster

Muhammed'e sorulan soru "dine uygun mudur?", Muhammed'in verdiği cevap "Hayırlı değildir"

Burada öyle bir durum yok, olay dinle ilgili. Dine uyarsan her konuda olduğu gibi kaybedersin tezini bir gömlek daha kuvvetlendiren bir hadise.

Peygamberlik algısında sorun olan ben değilim. Zira, ben Tanrı tarafından gönderilen birinin teslim olmuş 900 kişiyi yalvarmalarına rağmen katledeceğini, kadın ve çocukları köle yapacağını, şeyinin keyfi doğrultusunda ona ayet ineceğini, 700 kişiyi katledecekken tehdit edilerek bundan vazgeçirileceğini ve daha birçok kirli hadiseyi gerçekleştirebilecek biri olacağını düşünmüyorum.

AŞI YAPMANIN DİNLE NE ALAKASI VAR RASULULLAH MEKKEDE TİCARETLE UĞRAŞIYORDU MEDİNE(YESRİB) YE GELİNCE BURADAKİ İNSANLARIN ZİRAATLE UĞRAŞTIKLARINI GÖRDÜ AŞILAMA YAPAN ÇİFTÇİLERİ GÖRÜNCE
NE YAPIYORSUNUZ DİYE SORDU VERİLEN CEVAP ZİRAAT TECRÜBESİ OLMADIĞI İÇİN KENDİSİNE GARİP GELDİ VE BU YAPILAN İŞİN BİR FAYDA SAĞLAYACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM DEDİ VE ORADAN UZAKLAŞTI,BUNUN ÜZERİNE HERKES AŞILAMA İŞİNİ BIRAKTI VE GELECEK YIL MAHSÜL AZ OLDU
BUNUN ÜZERİNE RASULULLAH ŞÖYLE BUYURDU:BEN SİZE AŞILAMAYI BIRAKIN DEMEDİM BİR BEŞER OLARAK BUNUN FAYDA GETİRECEĞİNİ UMMAMIŞTIM DÜNYA İŞLERİNİ SİZ DAHA İYİ BİLİRSİNİZ VAHYE DAYANMAYAN SÖZLERİMDE HATADA EDEBİLİRİM İSABETTE(hadisi anlam olarak zihnimden aktardım bu konu başta kütübi sitte olmak üzere tarih,siyer kitaplarında geçmekte tam olarak okunursa mesele daha iyi anlaşılacaktır
peygamber algısına gelince,kelimei şahadette muhammed(as) için önce Allah'ın kulu (beşer-hata yapma potansiyeli olan) sonra Allah'ın resulü deriz
bu şu demek peygamberin iki yönü vardır birincisi bizler gibi bir insan ikincisi
alemlere rahmet nebi
sonuçta elmasta bir taştır,çakılda bir taştır elması elmas yapan şey üzerindeki yük ve ateştir

crowerster
18-08-2010, 19:11
kuran'da hırsızlık da yasak çalıyorsunuz, içki de yasak içiyorsunuz Edit.

mÜslÜmanlar İÇkİ İÇmez yasaktir
hirsizlik yapmaz yasaktir
zİna yapmaz yasaktir
yapan varsa mÜslÜman deĞİldİr ÇÜnkÜ amel(davraniŞlar-eylem)İmandan bİr cÜzdÜr parÇadir.amelİ bozulanin İtİkadida bozulur nÜfus cÜzdaninda İslam yazan herkesİ mÜslİm sanmayin
EDIT.

sargon
27-08-2010, 12:27
Ahlak toplumsal yasam ile gelisen birsey, dinler de öyle. Bu yüzden eski dönemlerde fazlaca icice girmisler. Ancak son 200 yildir ahlak ile dinler ayrilmis durumda. Cünkü dinler sabit kaldilar, halbuki toplumsal gelisme devam ediyor.

Olüm cezasinin kaldirilmasi, iskencenin ve köleligin yasaklanmasi, cocuk ve kadin haklari, hayvan haklari, düsünce özgürlügü gibi konular artik toplumsal ahlakin bir parcasi ama bunlar dinler tarafindan gelistirilmis seyler degil.

yagmurcu
27-08-2010, 21:01
http://www.youtube.com/watch?v=O_TEnJ52UK4

videodaki şahıs ateistleri cehenneme göndermekte çok mahirdir yerinizde olsam
söylediklerini iyice düşünmeden kabul etmezdim.çünkü arkadaş demogoji alimidir.hamzanın sorduğu soruyla verilen cevap örtüşüyormu.ölüm cezasının ahlakla ne ilgisi var?irtidatın ahlakla ne ilgisi var.ahlakla ilgili olanları aşagıda sıralıyorum ve bunlar ayet ve hadislere dayanıyor.bakalım bunlardan hangisine karşısınız?
1)anne baba ve akrabaya yardım,fakirlere yolda kalmışlara,yetime öksüze yardım,borçluya yardım(bunların hepsi kuran ayetlerine dayanmaktadır)
2)hayvanları ,ekolojik dengeyi korumak,ağaç dikmek,yolda insanlara eziyet veren bir nesneyi kaldırmak.
3)hırsızlık yapmamak,milletin karısına kızına yan gözle bakmamak(kuran)
4)yalan söylememek,rüşvet almamak vermemek,gıybet etmemek,fitne fesat çıkarmamak milletin malına,canına kast etmemek(kuran)
5)suçsuz yere kimseyi öldürmemek,birine üç verip beş almamak(faiz)(kuran)
6)kimseyi köle yapmamak var olan köleyi azad etmek(kuran)
7)kadınlara çocuklara iyi davranmak onlara hediye vermek güleryüz göstermek
8)emanete riayet(kafir olsa bile)haklının yanında olmak zalimin karşısında olmak
......................
valla yazmaktan yoruldum .......daha binlerce şey....

şimdi bütün bunlar Allah'ın emirleri acaba videodaki şahıs bunlara ekleyebileceği bişey varmı (not aslı kuranda ve hadislerde olmamak kaydıyla)

*her istediğini söyleyen istemediğini işitir.* -schiller-

noripcord
28-08-2010, 05:59
@yarmurcu

kuran ayetlerini dayandığından hepsinin emin misiniz o ahlak kurallarının? incili, tevratı yada daha önceki dinlerin ortaya koyduğu ahlağı incelediniz mi? mesela budizm gibi tanrıdan gelmeyen bir din ne der bu konuda?

ayrıca richard dawkins'e demogoji alimi demek en hafif tabirle sazanlıktır. bir kaç belgeselini izleyin bakalım tartıştığı dinciler mi demogoji alimi yoksa kendisi mi.

yagmurcu
28-08-2010, 22:23
@yarmurcu

kuran ayetlerini dayandığından hepsinin emin misiniz o ahlak kurallarının? incili, tevratı yada daha önceki dinlerin ortaya koyduğu ahlağı incelediniz mi? mesela budizm gibi tanrıdan gelmeyen bir din ne der bu konuda?

ayrıca richard dawkins'e demogoji alimi demek en hafif tabirle sazanlıktır. bir kaç belgeselini izleyin bakalım tartıştığı dinciler mi demogoji alimi yoksa kendisi mi.

yukarıdaki maddelerin biri dışında diğerleri kurana dayanıyor.çok lazımsa ayet numaralarınıda verebilirim.zaman alacağı için numaralara girmedim.kalan diğer madde sahih hadislerde geçiyor...
budizm tanrıdan gelen bir dindir buda bir peygamberdir.fakat daha sonra bozulmuştur.tıpkı yahudilik ve hristyanlıkta olduğu gibi...Allah bu dinlerin hepsine İSLAM adı vermiştir.yani islam yalnızca son dinin adı değil Allah'ın gönderdiği 124000 dinin adıdır.zaten bu yüzden bütün dinler arasında benzerlik var.sizin anlamadığınız kısım burası.siz dinlerin birbirinden etkilendiklerini sanıyorsunuz oysaki sadece bir din var geri kalanlar saf dinin bozulmuş hali.size bir örnek vereyim hristıyanlıkta bazı mezheplerde teslis vardır fakat bazılarında yoktur.bazılarında iconlar önemli bir yer tutar bazılarında yasaktır.

dawkins'e gelince bu şahsı sizden çok iyi tanıdığımı söyleyebilirim
dr terry tommyrot aynen dawkinsin mantığını kullanarak dawkins diye birinin olmadığını onun kitaplarının tesadüf sonucu oluştuğunu ispatlıyor:car:
http://andrewsullivan.theatlantic.com/the_daily_dish/2007/03/does_richard_da.html

noripcord
28-08-2010, 22:49
dawkins'e gelince bu şahsı sizden çok iyi tanıdığımı söyleyebilirim
dr terry tommyrot aynen dawkinsin mantığını kullanarak dawkins diye birinin olmadığını onun kitaplarının tesadüf sonucu oluştuğunu ispatlıyor:car:
http://andrewsullivan.theatlantic.com/the_daily_dish/2007/03/does_richard_da.html

çaresizlikte son nokta. :party:

ayrıca buda'nın peygamber olduğu kısım güzelmiş, ve budizmin tanrı dini olduğu. 124000 rakamıda "yüksek bir rakam vereyim ki salladığım anlaşılmasın" mantığı ile yazılmış olsa gerek. :becky:

yagmurcu
29-08-2010, 05:28
çaresizlikte son nokta. :party:

ayrıca buda'nın peygamber olduğu kısım güzelmiş, ve budizmin tanrı dini olduğu. 124000 rakamıda "yüksek bir rakam vereyim ki salladığım anlaşılmasın" mantığı ile yazılmış olsa gerek. :becky:

bence sen ateist olmak için fazla cahilsin senin bikere din ilimlerini pozitif ilimleri
iyice inceledikten sonra ateist olman lazım belliki tembellik edip kestirmeden gitmişşin sen hiç *biz her kavme elçi gönderdik* ayetini duymadınmı sen hiç bu elçilerin 124 000 kişi olduğunu haber veren hadisi şerifleri duymadınmı
bu elçilerden biri buda neden olmasın ayrıca zerdüşt'ün hatta konfüçyusun elçi olmadığını iddia edebilirmisin biraz kitap okuda milleti cehaletinle meşgul etme
unutma müslüman olmak kolaydır ama ateist olmak zordur...
abraham lincoln derki*bir ağacı 8 saatte keseceksen ilk 6 saatte baltanı bile* sende ateist olacaksan önce ilim tahsil et.EDIT.

noripcord
29-08-2010, 13:33
sen hiç *biz her kavme elçi gönderdik* ayetini duymadınmı sen hiç bu elçilerin 124 000 kişi olduğunu haber veren hadisi şerifleri duymadınmı
bu elçilerden biri buda neden olmasın ayrıca zerdüşt'ün hatta konfüçyusun elçi olmadığını iddia edebilirmisin biraz kitap okuda milleti cehaletinle meşgul etme

evet "biz her kavme elçi gönderdik"'i ve "124000" peygamber hikayesini biliyorum. yeni falan duymadım.

bak şurda işlenmiş bu konu;
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=14659

millet sırf inançlarına uysun diye nelere inanıyor, allahın akıl fikir versin, ne diyeyim.

Titan
30-08-2010, 23:15
Gereksiz iletiler silindi, kişisel sataşmalara devam edilecekse başlık bir süreliğine kilitlenecektir, duyrulur...

spartacus
31-08-2010, 09:41
İslam'ı bildiğim kadarıyla ve Müslümanların kabul ettiği haliyle bir konuda onlarca kaynak vererek anlatan bir kitap. Resmen Kuran'ın inançsız tefsiri yapılmış birçok konuda, hatta inançsız demek doğru olmaz, gerçek tefsiri yapılmış; İslami masallardan arındırılmış olarak. Birçok konuyu not edip PC'ye geçiriyorum ve inanılmaz şaşırtıcı ve yıkıcı iddialar ortaya çıkıyor. Fakat bir sorum var...

Sayın Arif Tekin mevzulara kaynak gösterirken elimde olan Kütüb-i Sitte'den belirtilen 1-2 kaynağa baktım fakat bulamadım. Belki tercüme, basım farklılığı falandır ama bu beni şüphelendirdi. Ayrıca Kütüb-i Sitte PC'mde bulunuyor, kitap olarak elimde değil. Kitabı okuyan arkadaşların bu konudaki yorumlarını görmek beni rahatları doğrusu.

örnek bir kaç hadis ekleyebilir misiniz? mesala nedir bulamadığınız, aktaranı kimdir, bölümü nedir vs...

Keep Away
11-09-2010, 03:12
örnek bir kaç hadis ekleyebilir misiniz? mesala nedir bulamadığınız, aktaranı kimdir, bölümü nedir vs...
Tevrat ve İncil'den verdiği kaynaklara baktığımda hepsinin doğru olduğunu gördüm ve güvenim arttı. Zaten kaynak sunduğum dindarlar da kaynak yalanlamaya değil izah yoluna başvurdukları için sanırım şüphelenecek bir şey yok.

Yine de birkaç hadis yazayım konularıyla birlikte.

Ömer, Muhammed'in yanında birgün Kabe'de "Makam-ı İbrahim'de namaz kılsaydık ne güzel olurdu" diyor ve aynı gün Ömer'in isteğine cevap veren Bakara/125 yazılıyor.

Kaynaklar: Tecrid-i Sarih, 120, 261 ve 1678 ve şerhleri
Müslim, Fedail-i Sahabe, 24, 2399
Kütüb-i Sitte, İbrahim Canan terc., 3/256, 12+452

Yalnız kaynaklar aynı olayın bölümlerini parça parça anlatıyor olabilir.

Muhammed'in Arapçayı konuşabildiği ve Arapça öğrenmek için Sadoğullarının yanına verildiğine dair kaynaklar(yine yukarıdaki uyarı geçerli)

İbn-i Sad, Tabakat-ı Kübra, 1/53
Kütüb-i Sitte, İbrahim Canan terc., 15/349