PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Din Kutsal Dehşet Dinsel Cinayetler Tarihi

Nova
10-08-2010, 23:45
Kutsal Dehşet Dinsel Cinayetler Tarihi
(Holy Horrors An Illustrated History of Religious Murder And Madness) .

Araştırmacı gazeteci James A. Haught Kutsal Nefret adlı kitabında 90'lardaki dinsel çatışmaları anlatıyordu.

Giriş: Dünya üzerinde yaşanan cinayetlerin % 90 ı din temellidir.

Kutsal Dehşet'te ise din terörünün ne kadar eskilere dayandığını ve fanatiklerin inanç uğruna nasıl katliamlar yaptığını açıkça gözler önüne seriyor. Kalpleri çıkarılıp Aztek tanrılarına sunulan insanlar, kanlı Haçlı savaşları, cadılık suçlamasıyla yakılan kadınlar, tarifsiz işkencelerle öldürülen "sapkınlar" ve asılsız söylentiler yüzünden toplu halde katledilen Museviler...

Dinsel inançlara sığmadıkça insan kötülüğü böylesine zevkle ve acımasızca asla yapamaz.
-Blaise Pascal-
(Arka Kapak)

Yıllar önce okuduğum, fakat içeriği dolayısı ile bugünü yaşatan bir kitap.

Şiddetle tavsiyemdir.

http://www.kitapyurdu.eu/yazar/1395/jamesahaught.htm

ps: sanırım satan çok fazla yer yok.

Nova
21-08-2014, 02:30
Kiyabı okuyan var mıdır?

Uyar, bir umudum sensin :)

drecco
25-08-2014, 22:36
Sayın nova
Bahsettiğiniz kitabı ısmarladım.Yaknda elime geçecek.Okuma-sentez işi bitince bir iki kelam ederiz:)
Sevgiler

Nova
26-08-2014, 00:13
Sayın nova
Bahsettiğiniz kitabı ısmarladım.Yaknda elime geçecek.Okuma-sentez işi bitince bir iki kelam ederiz:)
Sevgiler

En kısa zamanda, dört gözle :) bir de size öm ile bir link atacağım ona da özellikle derinlemesine bir göz atarsanız cidden sevinirim :)

Rapi
12-03-2019, 01:15
Tarihi, insanlık seyrini dikkate almadan insanı tanımış olamayız.
İnsanın karanlık tabiatına dair okunması gereken bir eser olduğunu düşünüyorum.
Teşekkürler.

Khaos
12-03-2019, 01:26
buyrun bir örnek daha
idealizmden ancak idealizm çıkar

insanların arasındaki çatışmaların %100'ü çıkar temellidir.
din bunun sadece üstyapısı olur, maskesi olur.
90'lardaki çatışmaların muhtemelen gizli öznesi ruanda'daki tutsi-hutu çatışmaları.

olayın arkasındaki emperyalist dalaveraları örtbas etmenin en kestirme yolu da
''insanın karanlık tabiatı'' denen ve içeriği belirsiz muğlak kavram.
bu tarz kavramlar ya idealist paradigmaların ürünüdür
ya da idealist bilinçsizleştirmelerin aracı.

Rapi
12-03-2019, 01:46
Tarihin en büyük kurban etme ayini! 140 çocuk...

http://i2.haber7.net//fotogaleri/haber7/album/2019/10/YKO2s_1552046580_9861.jpg

Olayın keşfi şöyle olmuştu:
Geçtiğimiz yıl Peru'da bir grup arkeolog, tarihin bilinen en büyük çocuk kurban edilme ayini olduğuna inandıkları yaklaşık 550 yıllık bir ritüelle ilgili araştırma yapmaya başladı.

Uzun süren araştırmalardan sonra ülkenin kuzey kıyısında bulunan Huanchaquito-Las Llamas çölünün altındaki korkunç sır bulundu.
Çölde gömülü 140 çocuk iskeleti ve 200'den fazla lama kalıntısına rastlandı.

Toplu mezarın fotoğrafları büyük yankı uyandırdı ve uluslararası medya tarafından geniş çaplı haberlere konu oldu.

Araştırmacılar, 5 ila 14 yaşları arasındaki çocukların kitleler halinde kurban edilmesinin nedenini, o dönemde yaşanan ve 'El Nino-çocuk' olarak bilinen felakete bağlıyor.

Bulgular ayrıca Peru'nun kuzey kıyılarında yaşayan antik Chimu medeniyetinin ritüelleri hakkında da yeni bilgiler sunuyor.

Bulunan çocuk iskeletleri, antik Chimu topluluğunun, insanların göğüslerini açıp kalplerini dışarı çıkararak öldürdüğü hakkındaki hikayeleri yeniden gündeme taşıdı.

Kaynak ve resimler için:
http://www.haber7.com/foto-galeri/57243-tarihin-en-buyuk-kurban-etme-ayini-140-cocuk/p7

Khaos
12-03-2019, 01:59
çok ilginç
daha önce hiç duymamışım

sanayi devrimi ingilteresinde kaç çocuk madenlerde açlık ve fazla mesaiden can verdi
o konuda arkeologların bi çalışması da var mı

bakalım hangi kurban ayini daha kanlı olmuş.

bu arada peru'daki katliamın arkaplanındaki eko-politik analizlere girmek isterdim ancak bilgi dağarcığım yetersiz.