PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ulusalcik ve butunluk

3.yol
11-08-2010, 06:09
Sevgili Evrensel Insan'in bu sorusuna cevap vermek icin baska bir baslik actim .... Boylece ileride bu konuda bir referans degeri tasiyabilir ....

Saygideger 3. yol;

Bir sey sormak istiyorum. Bir seyin aslinda dusunce olarak savunulmadigi halde "kotunun icinde en iyisi" mantigi ile ona bakmak, pragmatizm olmuyor mu?

Cunku ayni konu ulusalcilik konusunda da gundeme gelmisti. Yani, "ben simdi 'Kurtlugu' savunsam, bu ulkenin uniter yapisinin bolunmesini savunmus olurum", ya da "kurtlugu savunsam, o zaman diger etnik halklari da savunmam gerekir, bu da ulkenin bolunmesini desteklemek demektir" den yola cikip, "iste bu durumlar dogmasin diye, ulusalciligi savunuyorum"

Sen bu dusuncenin altinda yatan mantigi nassil acikliyorsun?

Bunun tam anlami "ben bugun dogrulari soylersem, beni yanlis anlarlar" ya da "ben bugun tavrimi ortaya koymazsam, ileride hic koyamam"

Sence bu psikolojinin temeli nedir?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Sevgili Evrensel Insan,

Ulusalcilik bir kiliftir Turkiye'de aslinda ve ozunde Turkculuk yatar yani bir tur irkcilik .... Bu irkcilik soylemelerinin ana temasini Cumhuriyet'in ilk yillarinda Recep Peker gibilerin soylemlerinde gorduk .... Sonradan bu irkcilik ozellikle Nazilerin irkciliginin Dunya capinda buyuk cezalar gormesinden sonra saman altina indi .... Ama bu irkcilik politikalari halen Turkiye'de yesermekte ve ozellikle MHP'de kismen CHP'de ve AKP'de siyasi boyutlarda vucut gostermektedir ....

Bu kisa ve ultra-ozet aciklamadan sonra diyebilecegim, Kurtculuge veya diger etnisite soylemlerine karsi gelistirilen argumanlar bu gizli irkcilik ortadan kalkmadikca bir degeri yoktur .... Turkiye'de Kurtculuk propagandasina karsi cikanlar niyeyse bozkurtcularin propagandalarina izin veriyorlar ve onlara karsi bir arguman uretmiyorlar ....

Eger etnisite bazli soylemler bolucukse niye Turkculuk yapanlar da boluculukle suclanmiyorlar ?

Ertugrul Ozturk gecenlerde yazdi :

Birlikte yaşamak zorunda mıyız
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=15234454&yazarid=10&tarih=2010-07-06

Boluculukse boluculuk propagandasinin hasi bu makalede ..... Harekete gecti mi devletin savcilari ? Hayir .......

Ama BDP'liler ozerklikten bahsettikleri anda harekete gecti savcilar ... ve incelemeye basladilar .....

Ki ozerklik Ataturk'un 1921 anayasasinda madde madde belirtilmis ... yerel muhtariyetlere vilayetlere ozerklik verilmis ....

Yani anliyacaginiz sorun "pragmatizm" sorunu degildir ... sorun "pragmatizm" kilifi altinda arguman uretip karsi tarafin argumanini bastirmaktir ....

Bu tur psikolojik baski altinda olanlarin da sagduyularini ve mantiklarini iyi kullanip durumun ozunu iyi kavramalari gerekiyor ... Cunku kara propagandacilar, insanlarin dusunsel tembelligini firsat bilip meydanda at kosturuyorlar ....

Saygilar,
3.yol

emperrordiablo
11-08-2010, 12:48
Biz ulusalcılığı bir kılıf olarak görmüyoruz,böyle gören de bizden değildir,biz Atatürk'ün altı ilkesi kadar Milliyetçiliğini de zaten benimsiyor buna kılıf aramıyoruz...Gelin yeni anayasa belirlemek yerine model olarak 1921 anayasasını günümüze klavuz yapıp geliştirelim o halde?Emin misiniz?Tek tek özerkliğin belirtildiğine?Yoksa kadına pozitif ayrımcılığın ucu açık bırakılması gibi hukuksal kandırmacalara mı sığıncaksınız cevap verirken?

Ama tabii şu başka Ulusalcılık amaç mıdır araç mıdır?Biz asla ulusalcılığı amaç olarak görmedik o olsa olsa amacımıza ulaşmak için kullandığımız bir araçtır.Sizin çok yabancı olmamanız gerekir bu tarz söylemlere neden bu kadar yadırgadınız anlam veremedim doğrusu...

evrensel-insan
11-08-2010, 19:57
Saygideger 3.yol;

Benim ulusalciligi vermemdeki amac, sadece anafikire bir ornekti. Bu temelde, benim sorum aslinda senin neden AKP'ye "destek vermen" ile ilgiliydi.

Istersen, sorunun sana yonelik kismini da, original baslikta acikla.

Aslinda, asagidaki basliktaki mesaj 30'a cevap verebilirsin.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=20339&page=3

Saygilarimla;
evrensel-insan

3.yol
12-08-2010, 06:46
Sayin Evrensel-Insan,

Cevabim surada;

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=20525

Saygilar,
3.yol