Orijinalini görmek için tıklayınız : Evrimleşme hakkında mizahi tarzda anlatım..
One Minute
15-08-2010, 03:36
http://www.youtube.com/watch?v=gictlJQ8lNM&feature=player_embedded
emperrordiablo
15-08-2010, 03:38
Ben hiç bir şey göremiyorum sanırım bir youtube hadisesi söz konusu ...
10 mesajı doldurmuş olmanın verdiği çoşku ile konuyu yanlış yere açmışsınız. Moderatör arkadaşlardan ricam : Evrim bölümüne taşırmısınız konuyu..Öncelikle kuralları bir "OKU" yunuz.
"OKU"..."Ben okuma bilmem ki"..."OKU"..."Ben okuma bilmem dedim ya"..."OKU"..."Kitap daha inmedi be hacı, ilk geceden neyi okuyayım?"
Bilgilendirme: Başlık, Evrim Teorisi forumuna taşınmıştır.
One Minute
15-08-2010, 03:44
10 mesajı doldurmuş olmanın verdiği çoşku ile konuyu yanlış yere açmışsınız. Moderatör arkadaşlardan ricam : Evrim bölümüne taşırmısınız konuyu..Öncelikle kuralları bir "OKU" yunuz.
"OKU"..."Ben okuma bilmem ki"..."OKU"..."Ben okuma bilmem dedim ya"..."OKU"..."Kitap daha inmedi be hacı, ilk geceden neyi okuyayım?"
Dostum burası İslami dediniz buraya açtık İslami bakış açısından değerlendirilsin diye..mahsuru varsada mod hevaller taşırlar..
One Minute
15-08-2010, 03:47
Ben hiç bir şey göremiyorum sanırım bir youtube hadisesi söz konusu ...
evet arkadaşım youtube dns ayarlarını değiştirseniz izlersiniz..
evet arkadaşım youtube dns ayarlarını değiştirseniz izlersiniz..
Sayın One Minute ;
Öncelikle nickinizi başbakanımız görmesin. Sebep; oğlu telif haklarını satın aldı ya "One Minute" tümcesinin.
Hemen ardından foruma katkınız olacağı için bir bilgilendirme geçiyorum: ktunnel v.b. proxy sitelerinden istediğiniz videoya giriniz ve tarayıcıdaki proxyli linkide, her eklediğiniz videonun yanına ekleyiniz. Böylece herkes vermek istediğiniz mesajı görebilecektir.
Videoyu izledim lakin anlatanın ayrı, dinleyenin ayrı hallerine üzüldüm. Belliki Evrim Teorisini anlatan "Cami Megafonundan" dinlemiş. İyiki orda bilinçli biri yokmuş, aksi halde "Be senin Allahın Gluten'i neden koymayı unutmuş buğdayada, zaman içerisinde tabiat ekleme ihtiyacı hissetmiş" derdi. Çocuk gülüşmelerinden konunun hangi zeka seviyesine hitap ettiği belli.
Bilgilendirme ve ekleme :
Buğdaya; Hazar dolaylarında keçiyüzlü ot (Aegilops squarossa) bitkisinin bazı genleri karışınca, hamuruna özmeklilik kazandıran glütenli "ekmeklik buğday" (Triticum aestirum) oluşmuştur. Oluşan bu genetik değişiklik, her tohum bire elli tohumluk başaklarıyla kopyalanınca (redüplikasyon süreciyle) düzenlilik kazanarak bugün hamurunun (glüten yüzünden) esnekliğiyle analarımızın, aşçılarımızın harikalar yarattığı ekmeklik buğdaya kavuşulmuştur (A. Şenel, "İnsanlık Tarihi", Ankara, 2006, İmge, s.313)
emperrordiablo
15-08-2010, 04:24
iyide hocam toplumun yarısından çoğu avam onlara bilimsel tarzda bu şekilde anlatırsan nasıl anlıyacağız ki anlattığın bilgileri..
ne anlatırsan anlat anlattığın karşındakinin anladığı kadardır diyorsun...
Sen anlarsan belki onlara anlatmanın bir yolunu da bulacaksındır.Derim o halde,ayrıca da şu Ktunnel işini yapsan da ben de izlesem şunu merak ettim...
emperrordiablo
15-08-2010, 04:25
Ayrıca 4.33 de yayımlanmış bir mesajı daha erken saatte alıntılayan ben evrensel atlamalar ve boyut paradigmasına değişik bir bakış sergileyerek ne olur yaw siteye diye sormak ihtiyacı da duyuyorum şu anda...?
One Minute
15-08-2010, 04:31
Videoyu izledim lakin anlatanın ayrı, dinleyenin ayrı hallerine üzüldüm. Belliki Evrim Teorisini anlatan "Cami Megafonundan" dinlemiş. İyiki orda bilinçli biri yokmuş, aksi halde "Be senin Allahın Gluten'i neden koymayı unutmuş buğdayada, zaman içerisinde tabiat ekleme ihtiyacı hissetmiş" derdi. Çocuk gülüşmelerinden konunun hangi zeka seviyesine hitap ettiği belli.
Bilgilendirme ve ekleme :
Buğdaya; Hazar dolaylarında keçiyüzlü ot (Aegilops squarossa) bitkisinin bazı genleri karışınca, hamuruna özmeklilik kazandıran glütenli "ekmeklik buğday" (Triticum aestirum) oluşmuştur. Oluşan bu genetik değişiklik, her tohum bire elli tohumluk başaklarıyla kopyalanınca (redüplikasyon süreciyle) düzenlilik kazanarak bugün hamurunun (glüten yüzünden) esnekliğiyle analarımızın, aşçılarımızın harikalar yarattığı ekmeklik buğdaya kavuşulmuştur (A. Şenel, "İnsanlık Tarihi", Ankara, 2006, İmge, s.313)
Eyvallah hocam sayende ufkumuz genişliyor,boşuna dememişler bilenle bilmeyen bir olurmu diye..
One Minute
15-08-2010, 04:33
iyide hocam toplumun yarısından çoğu avam onlara bilimsel tarzda bu şekilde anlatırsan nasıl anlıyacağız ki anlattığın bilgileri..
One Minute
15-08-2010, 04:50
alternatif link.
http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/303009a8b3bf3da0f5ced832a77560dbca3ad7e2b11d84d708 9adb2f5ec638047668a7e117f516eb19725
emperrordiablo
15-08-2010, 05:20
videonun en başında sorulduğu iddaa edilen soru zaten komedi üryanın ta kendisi bir diş hekimi peki siz evrime inanmıyor musunuz diye soruyor :D O adamın diploması anında iptal edilmeli yada amcaya psikiatrik testler uygulanmalı yada dede morfinin etkisi ile sanal sohbeti kafasında yapmış...
Evrime inanmıyorsun diye ne olduğu belli yaşlı bir amcaya soru soran ve soruyu da bu şekilde soran bir diş hekimi düşüncesi dişçiden korkmakta ne kadar haklı olduğumu düşündürdü şimdi bana :D
Üniversitelerde zaten proflara bilim adamlarına ne hacet bakın almış eline mikrofonu ne güzel bilim yapmış amca bu da ayrı bir sorunsal tabii.Keşke ülkemiz de böyle bilim adamları olsa da o mikrofonu batı medeniyeti nasıl adamın bir tarafına sokuyor izlesek hep beraber,osmanlı matbaayı o kadar geç soktu sınırlarından içeri,sonra o matbaa kime girdi hep beraber izledik zaten...
Yaw moderatörler ne islamı ne evrimi alın bu başlığı kafeye mi taşıcanız,forum kirlerine mi taşıcanız...
Bir söze bakarım laf mı diye bir söyleyene bakarım adam mı diye,almış gencecik adamları konuştuğu şeye bak ...Zavallı çocuklar.Millet koyun klonlayıp insan klonlamayı etik olarak tartışsın(Teknolojik olarak imkanlı yada imkansız oluşunu değil etik olup olmayacağını tartışıyorlar dikkat edin!) bizim aklı evvel müminler de sözüm ona burnu nereye koyarız diyen ateiste cevap verip aklını alıyormuş ...Müminler sadece her bilimselliğe ağzı açık aa bu zaten kuranda var diyerek izlesin ekmeğe evrim geçirtip gencecik çocuklara anlatsın , sonra sen nur-u siah sözüm ona risale saçmalığını say geç , sanal ateistlere ve halüsilasyon dişçi sohbetlerine alınmış nazik islam zaferleri ile kendini adam sanan amca küçücük çocuklara beyin yıkama yapsın...
Yazık...İslam bu ise zaten iyi ki ateistim...
hackercesur
15-08-2010, 13:30
Bu videoyu daha önce izlemiştim adam kör cahil... Hiçbirşey bilmiyor.
Eviren çeviren lazımdır diyor.
Resmen saçmalamış. Mantıklı düşünen adam benim gibi güler sadece...
Sayın One Minute ;
Toplumun çoğu avam demişsiniz, yerinde bir tespit. Yozlaşmış eğitim sistemi ilginç bir şekilde sadece ama sadece islamcı kesimin anlattıklarını gerçek olarak topluma yansıtıyor. Karşıt görüşler değil, gün gibi aşikar delillerden hiç dem vurmuyorlar. Sahi bu Dinler acizmi bu kadar? Bilimsel ilerlemeye neden karşı? İnsanların eğitim düzeylerinin yükselmesine neden karşı?
Şu iki link İslamın avam insanı kendi saflarına çekmek için YALAN beyanda bulunduğunu kanıtlarken, bunu Prof. tikri ile bir adam yapmakta. Okuyunuz ikisinide :
Yalan Beyan : http://www.sorularlaislamiyet.com/index.php?s=article&aid=2712
Aldığı Cevap : http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=327647&postcount=172
Alayınız avam diyede, alayınız bön değilsinizdir umarım. Araştırın birazcık dimi ama?
yucemanitu
15-08-2010, 15:36
Ekmek yapımı ile evrimi birbirine benzetmek için ancak bu videodaki türde bir eşşoğlueşşek olmak gerek. Adam kafasından uydurup uydurup yazıyor. Çok alimse çıksın evrimi iyi bilen biriyle biraz tartışsın bakalım. Ekmek yapılırken önceden bir plan vardır, şartlar hazırlanmıştır evrim ise uyum sağlayanın hayatta kalmasıdır. Hani nerde boisei, nerde Heidelbergensis, hani homohabilis bugün neden tek bir insan türü kalmış dünyada? Diğerlerine ne oldu aceba?
yucemanitu
15-08-2010, 15:38
Bu başlığı da ya cafeye ya da forum kirlerine taşıyın lütfen. Bilimsellikten uzak sığ çocuk kandırma muhabbetlerinin evrimle ne alakası var.
islamneferi
15-08-2010, 16:41
Sayın One Munite Allah (c.c.) sizden razı olsun. Video yu çok beğendim. Gerçekten çok güzel nazire yapmış hoca. Nikinizde çok güzel.
One Minute
15-08-2010, 17:27
Sayın One Munite Allah (c.c.) sizden razı olsun. Video yu çok beğendim. Gerçekten çok güzel nazire yapmış hoca. Nikinizde çok güzel.
o video toplumun anlıyacağı dilde bir bilim adamı tarfından mizahi tarzda gönderme yapılmış,şimdi bu siteye bakın özellikle yönetici konumunda olan fertler hepsi birer bilim adamı,kullandıkları terimler bilimsel kime neyi anlatacaklarsa..sanki bulundukları topumun ötesine çağrı yapıyorlar..
o video toplumun anlıyacağı dilde bir bilim adamı tarfından mizahi tarzda gönderme yapılmış,şimdi bu siteye bakın özellikle yönetici konumunda olan fertler hepsi birer bilim adamı,kullandıkları terimler bilimsel kime neyi anlatacaklarsa..sanki bulundukları topumun ötesine çağrı yapıyorlar..
Sevgili One minute, isterseniz sitemiz tüzüğünü tekrara okuyunuz, orada forumun amacı açık bir biçimde belirtilmiştir.
Saygılarımızla.
Sayın one minute ;
konuşmacı kişinin BİLİM ADAMI olduğuna nasıl kanaat getirdiniz. BİLİM'in ne olduğuna dair bir fikriniz varmı? Kullanılan bilimsel terimleri anlama eksikliğiniz, sizin kişisel ve İslamcının toplumsal bönlüğünün ürünü ise benim suçum ne?
Konu kafeye....:pound:
YALAN'a itibar ve TAKDİR, CEHALETİN her türlüsü İSLAMcının asla vazgeçmediği şeylerdir zaten ve hep beğenmişleridir.
Ey İslamcı, ya her yalana inanırsın, ya bizzat yalancı.
güzel ve mantıklı bir video teşekkürler dostum.
güzel ve mantıklı bir video teşekkürler dostum.
Mantık? O videoda mantığı nasıl görebildiniz efendim...
emperrordiablo
17-08-2010, 03:17
Mantık? O videoda mantığı nasıl görebildiniz efendim...
Hhahahah :D sorma sorma şu soruyu yaw sorma da gülmeyim :D
sizin görüpte bizim göremediğimiz Mantıksızlık nerede..