PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tanrı'nın Lanet Okumaları ve Tehtitleri


Natan
19-08-2010, 01:57
Tanrı'nın Lanet Okumaları ve Tehtitleri


Her dakika övülmeyi isteyen bir Tanrı aynı zamanda tüm canlıların kendisinin önünde eğilmesini , tapınmasını ister. Ona tapınmayan yada sözünü dinlemeyenler için de korkunç tehtitler savurur. Tanrı'nın özünün sevgi olduğunu söyleyen hristiyan arkadaşlarımız söyleyebilirler mi acaba ,sevgi Tanrısı neden kendisin zorla kabul ettirebilmek için amansız tehtitler savurabiliyor ?

İnsanlara "zorla itaatten " başka bir seçenek bırakmıyor ? Tanrının özgür irade tanımadığını bu başlıkta ortaya koyacağız.

Tanrı'nın Kutsal kitap denilen yazmalarda insanları neyle tehtit ettiğine bakalım. Unutmayalım ki bu Tanrı kötüleri bile sevdiğini idda ediyor. Bakalım kötüleri bile seven ( bazı ayetlerde nefret ettiğini söylese de ) ne kadar merhametli , ne kadar sevgi doluymuş .


-Şehirde ve kırda LANETLİ olacaksın .(Tekrar 28:16)


-Rahminin meyvesi ve toprağının ürünü LANETLİ olacak (18)


-Her işinde LANETLİ olacaksın (19)


-Mahvolana dek lanetli, şaşkınlık ve ceza olacak (20)


-Salgın hastalıklarla seni vuracak (21)


-Tanrı seni VEREMLE, ATEŞLİ ve İRİNLİ hastalıklarla , KILIÇLA vuracak ,mahvolup gidene dek ! (22)


-Seni düşmanlarının eline verecek (25)


Cesedin hayvanlara yem olacak ...
Bu bölümde de görüldüğü gibi Tanrı denilen şey kullarına LANET okuyarak onları tehtit ediyor. Tanrı bunu neden yapıyor diye düşünebilirsiniz. Bölümün biraz öncesini okursak sorumuzun cevabını da almış olacağız.

15. ayete göre Tanrı'nın sözünü dinlemezsek ve verdiği hükümleri dikkate almazsak şu şu lanetler gelecek-miş.. Yani "kanunuma uymayanları öldürür, mahvederim " diyor "sevgi tanrısı" Peki nerede merhamet, nerede yufka yürekli Tanrı ? İncil denilen yazmalarda "LANET ETMEYİN" diye bir yer de vardır ;


"İyilik dileyin , lanet ETMEYİN " -Rom.12:14
Dolayısıyla Lanet etmenin kötü bir şey olduğu söylenirken, bu kötü şeyi Tanrı denilen varlığın defalarca yaptığı açıkça yazmalardan görülmekte / okunmaktadır. Eğer lanet etmek kötü bir şeyse İncil'e göre Tanrı da KÖTÜLÜK yapmıştır. Yada Pavlus insanlara bir öğüt verirken aslında ilk olarak Tanrısına söylemeliydi. Tanrısının bu tür söylemleriyle yeni karşılaşmıyoruz gerci.

Özgür irade dogmasının arkasına saklanıp , kötüleri dahi seven bir tanrıya inandıklarını söyleyen hristiyan arkadaşlarımızın Kutsal kitabı dahi BİLMEDİKLERİ anlaşılıyor.

Tanrıları Hezekiel 33.bölüm 11. ayette "Ben kötü kişinin ölmesinden değil yolundan dönmesinden zevk alırım" diyor. Halbuki aynı Tanrı başka yerde insanları korkutup kendisine itaate zorlamak için şu tehtidi savuracaktır;


" Onlara oğullarının ve kızlarının etini yedireceğim ; etraflarını saran düşmanlarının canlarına kastedenlerin yarattğı darlık ve sıkıntı yüzünden her biri komşusunun etini yiyecek " (Yeremya 19:9)
Tanrı ateşli ,irinli hastalıklarla, veremle, kılıçla, lanetle tehtit ettiği gibi insanlara birbirlerin etini de yedireceğini idda edebiliyor..

Hristiyanların Tanrısı Kutsal kitap denilen yazmalarda insanlara ceza vereceğini, onları mahfedeceğini çok sık idda eder. Bu insanların "günahkar" olduğunu söyleyip onları "öldüreceğini" ifade eder.

Günah sözcük anlamıyla hedeften sapma demektir. Tanrı'nın istediğinin dışına çıkma yada hristiyanların tanımlamasıyla tanrının kanunlarına uymamamktır. Bunun cezası İncil'de "ÖLÜM"dür !

Onları ıslah etmek yerine öldürmeye,işkence çektirmeye gitmesi Tanrının karakterini anlamamıza yardım eder.


"Ve insanları sıkıntıya düşüreceğim,körler gibi yürüyecekler ;çünkü işledikleri günah Yehova'ya karşı.KANLARI TOZ gibi ,BAĞIRSAKLARI GÜBRE GİBİ dökülecek.(Tsef.1:17)


"seni VEREMLE, ATEŞLİ ve İRİNLİ hastalıklarla , KILIÇLA vuracak ,mahvolup gidene dek " Tekrar 28:22

Anlaşılan o ki Tanrı denilen adam kanunlarına uymayanları süründüreceğini söyleyerek onların gözünü korkutmayı hedef alıyor. Onun kusurlu insanlara yardım etmesi söz konusu olmadığı gibi onların kusurlarından dolayı ölüme ,işkencelere mahkum etmesi bu tanrıya inanan insanları biraz olsun düşündürmelidir.

İnsanlara işkence çektirerek onları yılgınlığa daha doğrusu itaate ZORLADIĞINI gösteren bir ayet;


"Onlarda DEHŞET uyandıracak; yeryüzünün bütün tanrılarını aç bırakacak ve milletlerin bütün adaları,halklar,herkes kendi yerinde O'nun önünde YERE KAPANACAK".(Tsef 2:11)

Bu ayette Tanrı IRKÇI duygularla "halkım" dediği milletine böbürlenenleri süründüreceğini belirtse de , kendisine yapılan yanlışın karşılığı olarak verdiği "işkenceler" ve zorla kabul görme duygusu onun hiç de hoşgörülü yada merhametli olmadığını gözler önüne serer. Tanrı'nın milleti İsrail'e karşı alehte söylenen her bir söz "küfür" olarak karşılanırken, Tanrı her istediğinde başka milletleri kendi halkına "köle " yapabilmektedir.

Bu ayette de görüldüğü gibi Tanrı, kendi büyüklüğünü gösterebilmek için insanlara türlü felaketler göndereceğini idda ediyor. Kendini övmek için insanlara zulmeden bir tanrıya insan nasıl inanabilir yada güvenebilir ?!!!


28 -Seni Mısır ÇIBANIYLA , URLARLA ,mayasılla ve deri döküntüsüyle vuracak, iyileşemeyeceksin. (Ur kelimesinin orjinal anlamı burada 'basur'dur.)


29- Seni DELİLİKLE, körlükle ve sersemlikle vuracak .


35-Rab seni ,dizlerinde, bacaklarında, tepeden tırnağa her yerinde çıkan AĞRILI ÇIBANLARLA vuracak , iyileşemeyeceksin.


53- Tanrı'nın sana verdiği ,rahminin meyvesi olan oğullarının ve kızlarının etini yiyeceksin.


54- Aranızdaki en nazik ve hassas adamın bile gözü dönecek ;kardeşine ,sevgili karısna ve sağ kalan çocuklarına scımayacak ,


55- Onlara bir parça bile vermeden kendi oğullarının etini yiyecek ...


66- Can korkusuyla yaşayacak,gece gündüz dehşet içerisinde olacaksın hayatın güvende olmayacak. - Tekrar 28.bölüm

Yukarıdaki ayetlerde görüldüğü gibi sözde tanrı insanları kendisine itaate zorlamak için onların gözünü korkunç tehtitlerle korkutmaya yöneliyor. Amaç kendisinin yüceltilmesi. İnsanları ,"onun sözünü dinlemediler" diye çocuklarının etini yemeye mahkum bırakiliyor. "Veremli, irinli hastalıklarla mahfolup yok olana dek" sürüneceği belirtiliyor.

Bu dünyada çekilen cezalar ve işkencelerden sonra Tanrı yine memnun olmuyor ve sonsuza dek işkence çektirmek için yarattığı öbür dünyada zulmüne devam ediyor.


saygılarımla

Ntn

Natan
19-08-2010, 02:04
Peki sizce neden tanrı, insanları tehtit ediyor?

Neden kullarını korkutmaya cabalıyor ?

saygılarımla

ntn

Nova
19-08-2010, 03:42
Abi o tanrı değilde, gene iktidar peşinde olanlar olmasın ;)

Re5pect Bro :)

Natan
19-08-2010, 09:39
Peki şöyle de düşünelim , Tanrı insanların iyiliğini istemekte fakat bazen onların iyiliği için uyarılarda bulunmaktadır.

Yukarıda İnsanları ,birbirinin etini yedirmekle tehtit etmesi de buradan kaynaklanıyor.

"Veremle,ağrılı çıbanlarla sizi mahfederim" korkutmacası da yine ufak ama anlamlı uyarılar :)

"Ben kötü kişinin ölmesinden değil yolundan dönmesinden zevk alırım" Hez.33:11


Nasıl ?

saygılarımla

ntn

Dark_Prince
19-08-2010, 21:25
güzelmiş konuyu açan arkadaşa teşekkürler...

breymin
19-08-2010, 22:38
Sevgili natan,eski ahitdeki tanri modeli cok vahsi ,bu model incilde yumusuyor diyebilirmiyiz? ve bunun sebepleri nelerdir?.ayrica eski ahitin tanrisiyla islamin allahini kiyasladigimizda islamin allahi bayagi vicdanli.

Natan
20-08-2010, 00:28
"güzelmiş konuyu açan arkadaşa teşekkürler..." Dark_Prince

Okuduğunuz için asıl ben teşekkür ederim .

"Sevgili natan,eski ahitdeki tanri modeli cok vahsi ,bu model incilde yumusuyor diyebilirmiyiz? " - breymin

Sevgili breymin ,

İncilde de tanrı'nın korkutmacalara başvurduğunu okuyoruz. Fakat İncil'in kimi ayetlerinde tanrının daha sevgi dolu olduğu üzerinde vurgu yapılıyor. Sanırım zaman ilerledikce daha evrensel bir düzeye ulaşması için evrilmiş bu tanrı modeli. :)

Tanrı ,eski ahitteki tanrılığından vazgeçmemiş yine insanları korkutmuş. İsa tanrı rolüne büründüğünden İncill'de yer alan İsa'nın sözlerini tanrı sözü olarak baz alırsak şu noktaları görürüz ;

İncil'de İsa'nın korkutmacaları

İncil'de İsa yumuşak başlı ,yufka yürekli, tamamen edilgen,işi oluruna bırakan bir profil çizmektedir.

İsa'nın herkesi ama herkesi çok sevdiğini hristiyan arkadaşlarımızdan sık sık duyuyoruz. Fakat İsa'nın da ,eski antlaşmada olduğu gibi tehtitkar bir tavır çizen tanrısıyla uyum içerisinde hareket ettiği görülmektedir.

Açıkça belirtmek gerekirse , İsa ,ölümden sonra var olduğunu öne sürdüğü bir alemde sonsuz İŞKENCELERDEN bahsederek insanları kendisine ittate ZORLAMAKTAdır.

"Sevgi " dediği tanrı'nın "İŞKENCECİ " olduğunu kendi sözleriyle onaylamaktadır .


"Ekin biçme zamanı gelince orakçılara diyeceğim ki, önce deliceleri toplayın yakılmak üzere demet yapın... Deliceler nasıl toplanıp ateşte yakılıyorsa, çağın sonunda da böyle olacak. İnsanoğlu meleklerini gönderecek, onlar da insanları günaha düşüren her şeyi, kötülük yapan herkesi O'nun egemenliğinde toplayıp kızgın fırına atacaklar. Orada ağlayış ve diş gıcırtısı olacaktır.. ." (Mat. 13:41-42 ve 47-49).
Hristiyanlar İsa'nın bu korkutmacasını yumuşatmak ve kabul ettirmek için işin içine " mana " sokmaya calışıp , işkenceyi ,manevi/ruhsal boyuta çekmeye cabalamaktadırlar. Halbuki İsa ,insanların "kızgın fırına atılacağını " açıkça söylemektedir. Bunu söyleme amacı NEDİR ???

İnsanları korkutmak ve tanrısını kabul ettirmek !

SONSUZ ATEŞ VE CEZA KORKUTMACASI

"Çekilin yanımdan! İblis ile onun melekleri için hazırlanmış sönmez ateşe gidin... Bunlar sonsuz cezaya uğrayacak, ..." (Mat. 25:41-46).


"Eğer elin seni günaha sokarsa, onu kes. Çolak olarak yaşama kavuşman, iki el sahibi olarak sönmez ateşe, cehenneme gitmenden iyidir…Oradakileri kemiren kurt ölmez, yakan ateş de sönmez.‘‘ (Mar.9:43-48).
İsa'nın bu sözlerini bugun hangi hristiyan uygulamaktadır. Çünkü bir yerde kadına uygunsuz bir düşünceyle bakan kişi için de gözünü çıkarıp atmasını öğütlüyor.

İsa'nın demesine göre ölümden sonra SONSUZ bir İŞKENCE vardır ; tanrı insanlara türlü işkenceler etmektedir.

AZAP YERİ ; ATEŞ ve KÜKÜRT GÖLÜ

Ölüm sonrası yaşama ilişkin bir diğer anlatım ve korkutmaca ise Vahiy bölümünde geçiyor. Orada bazı insanların "ateş ve kükürt gölüne " atılacağı,"sonsuz bir işkenceye "tabii olacağı idda edilmektedir.


"Böylelerine, kutsal meleklerin ve Kuzu'nun önünde ateş ve kükürtle işkence edilecek. Çektikleri işkencenin dumanı sonsuzlara dek tütecek." Vah.14:10-12

İncil'in sözde tanrısı , kendi muhaliflerine ve günahkarlara ATEŞLE İŞKENCE edeceğini söyleyerek , sağa sola tehtit savurmaktadır.

Yani İncil'in tanrısı da hem İŞKENCECİ, hem de acımasız bir kişiliktir.

Günahkar dediği insanları iyimser yada yapıcı olarak ıslah edeceğine ,onlara zulmedeceğine dair yemin ediyor tanrı.

"Sonsuza kadar İŞKENCE " eden bir tanrı nasıl oluyorsa sevgi dolu oluyor !


İşte İncil'in İŞKENCECİ tanrısı


Ayrıca bknz ; Tanrı'nın sevgi olduğu yalanı (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=20635)


saygılarımla

ntn

breymin
20-08-2010, 00:36
Sevgili natan,yukardaki ayetde kötülük yapan diyor,kötülük yapana ceza normaldir,inanmiyana deseydi bu normal olmazdi fikir özgürlüyüne karsi olurdu.

Natan
20-08-2010, 01:02
İncil'de İsa'ya inanmayanların da yargılanacağı ve hüküm giyeceği bildirilir. Bu hüküm elbetteki 30 günlük mapus cezası değildir. Bu insanların hepsi "ateş ve kükürt gölüne " atılacaktır.

Günahın bedeli zulumdur.

"Ben asmayım, siz çubuklarsınız ..Bir kimse bende kalmazsa, çubuk gibi dışarı atılır ve kurur. Böylelerini toplar, ateşe atıp yakarlar. " Yuhanna 15:5..

Ya İsa'nın yanında olacaksın , yada ebedi cezayı hak edeceksin. İncil'in bütünü okunduğunda bu tema ortaya çıkıyor.

NOT: farzedelim ki kişi kötüdür yada günahkar. Bu insanlara işkence mi edilmesi gerekiyor ? Hem de sonsuza dek ???

İncil'in mantığı ; geri kazandırmak yerine işkence ve zulüm !

Saygılarımla

ntn

hlttgy13
25-05-2011, 01:23
siz ne kadar komik insanlarsınız öyle ama dogru sizde böyle tatmin oluyorsunuz yaptıgınız günahların vicdani acısını unutmak için diyecek pek bişeyim yok ama belki biraz düşünürsün diye birkaç şey söyliyeyim.kardeşim sen Allah'ın ayetlerini neden yarım kesiorsun işine gelen kısımlarını alıp gelmeyenleri atıorsun öncelikle bunu açıkla Allah insanlara iyi olan şeylere belirtmiş bunların dışına çıkanlara belirli cezaların verilecegini belirtmiş.örnek vereyim annen seni cok sevior dimi kardeşim ama sen git kardeşini döv bakalım sana ceza vermeyecekmi işte Allah ta bunun aynısı yapıor yaptıgın herşey için ceza verior sen yukarda yazdıklarının tehdit oldugunu düşünüorsun ama onlar sadece verilecek cezalar tehdit deil yani anayasa gibi büşün sende herkes gibi kanunlara uyarsa bunlardan kurtulursun unutma Allah herkesi herşeyi affetigine göre bu kadar acımasız olamaz yoksa yaptıgın herşeyi sana o dakika ödetirdi.tabi şimdi bu sözlerimi hemen birkaç şey uydurcaksın canın saolsun benim senin neye inandıgın hiç umrumda deil benimki sadece acizane bir cevap sana Hz.Muhammed'in dedigini diyim "leküm diniküm veliye diyn".Allah'a birgün size herşeyin cevabını vericek :)

Natan
26-05-2011, 21:48
siz ne kadar komik insanlarsınız öyle ama dogru sizde böyle tatmin oluyorsunuz yaptıgınız günahların vicdani acısını unutmak için diyecek pek bişeyim yok ama belki biraz düşünürsün diye birkaç şey söyliyeyim. -Alıntı-


Sayın hlttgy13 ;

Konuya ilginizden ötürü teşekkür ederiz. Yukarıda yorumsuz ayetleri sıraladık. Tanrı hem insana özgür irade verdiğini söylüyor, hem de "çoluk çocuğunun etini yediririm, veremle, çıbanla, delilikle seni vururum" tarzında tehtitler savurarak insanları korkutacağını ve böylece insanın kendisine itaat edeceğini sanıyor.

Bence tanrı çok aciz olmalı bu yollara başvurduğuna göre. Korkudan beslenmesi bu yüzden.

Saygılarımla

TUBA
26-05-2011, 21:57
siz ne kadar komik insanlarsınız öyle ama dogru sizde böyle tatmin oluyorsunuz yaptıgınız günahların vicdani acısını unutmak için diyecek pek bişeyim yok ama belki biraz düşünürsün diye birkaç şey söyliyeyim.kardeşim sen Allah'ın ayetlerini neden yarım kesiorsun işine gelen kısımlarını alıp gelmeyenleri atıorsun öncelikle bunu açıkla Allah insanlara iyi olan şeylere belirtmiş bunların dışına çıkanlara belirli cezaların verilecegini belirtmiş.örnek vereyim annen seni cok sevior dimi kardeşim ama sen git kardeşini döv bakalım sana ceza vermeyecekmi işte Allah ta bunun aynısı yapıor yaptıgın herşey için ceza verior sen yukarda yazdıklarının tehdit oldugunu düşünüorsun ama onlar sadece verilecek cezalar tehdit deil yani anayasa gibi büşün sende herkes gibi kanunlara uyarsa bunlardan kurtulursun unutma Allah herkesi herşeyi affetigine göre bu kadar acımasız olamaz yoksa yaptıgın herşeyi sana o dakika ödetirdi.tabi şimdi bu sözlerimi hemen birkaç şey uydurcaksın canın saolsun benim senin neye inandıgın hiç umrumda deil benimki sadece acizane bir cevap sana Hz.Muhammed'in dedigini diyim "leküm diniküm veliye diyn".Allah'a birgün size herşeyin cevabını vericek :)

sevgili arkadaşım

diyelim bu dünyada seni cezalandırıyor ve ödüllendiriyor yaptıklarına istinaden

neden cennet ve cehennem var?