PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Referandum - Sabahattin Önkibar - Yeniçağ Gazetesi

sellim
20-08-2010, 04:24
Paylaşma gereği duydum...
Kişisel görüşüme göre ülkemiz Cumhuriyet tarihinin en kritik dönemecinde.
Hissettiğim sorumluluk yüzünden aşağıdaki köşe yazısını sadece bu siteye değil, üye olduğum diğer sitelere de ekleyeceğim.
Lütfen tartışma çıkarmak gibi bir niyetimin olmadığını bilin.
Siyasi konular riskli konulardır bunun da farkındayım.
Yandaş aramıyorum, herkesin görüşü farklı olabilir ve hepsine de saygılıyım.

Evet’ler yüzde 43’ü aşamayınca Öcalan’la anlaştılar!

Aktaracaklarım kulaktan dolma bir söylenti ya da tevatür değil, kesin [COLOR=darkred]bilgi (http://forum.donanimhaber.com/m_42282367/tm.htm#)dir!
Tayyip Erdoğan’ın titizlikle yaptırdığı üç ayrı ankette de evetlerin hiç biri yüzde 45’e ulaşamadı!
En yüksek oranı Metropol verebildi ve o oran da yüzde 43!
En önemlisi yapılan bütün araştırmalarda Kemal Kılıçdaroğlu kişisel olarak Tayyip Erdoğan’ı geride
bıraktı! Devamı....

Kaynakça: http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=14548

3.yol
20-08-2010, 05:13
Paylaşma gereği duydum...
Kişisel görüşüme göre ülkemiz Cumhuriyet tarihinin en kritik dönemecinde.
Hissettiğim sorumluluk yüzünden aşağıdaki köşe yazısını sadece bu siteye değil, üye olduğum diğer sitelere de ekleyeceğim.
Lütfen tartışma çıkarmak gibi bir niyetimin olmadığını bilin.
Siyasi konular riskli konulardır bunun da farkındayım.
Yandaş aramıyorum, herkesin görüşü farklı olabilir ve hepsine de saygılıyım.

Evet’ler yüzde 43’ü aşamayınca Öcalan’la anlaştılar!

Aktaracaklarım kulaktan dolma bir söylenti ya da tevatür değil, kesin [COLOR=darkred]bilgi (http://forum.donanimhaber.com/m_42282367/tm.htm#)dir!
Tayyip Erdoğan’ın titizlikle yaptırdığı üç ayrı ankette de evetlerin hiç biri yüzde 45’e ulaşamadı!
En yüksek oranı Metropol verebildi ve o oran da yüzde 43!
En önemlisi yapılan bütün araştırmalarda Kemal Kılıçdaroğlu kişisel olarak Tayyip Erdoğan’ı geride
bıraktı! Devamı....

Kaynakça: http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=14548

Evet PKK ateskes ilan etti gencecik askerler sinir karakollarinda bomba atildiginda cil yavrusu gibi ortaliga dagilmiyorlar artik .... Bak sen su vatan hainligine .... Halbuki ne guzel patlamis misirlari yerken gazozlarini icerken heronlarin canli cekimlerinden izliyorlardi.... yoksa TSK'yi yipratmak mi istiyorsunuz siz , ateskes falan gibi hiyanetlerle ?????? Vay vatan hainleri vay ......

:D :D :D .....
Insan mantigi iste .... lastik gibi; nereye cekersen oraya dogru uzuyor :D

ahmetaltan
20-08-2010, 08:53
Yeniçağın çizgisi ve yayın politikasını bilen bilir....
Ben tam zıt olarak şunu söyleyeceğim :
Evet çıkacağını anlayan "şer cephe" = chp + mhp + bdp + pkk + derin devlet, dört koldan iftira ve saldırılarına başladılar.
Ama nafile....
Ok yaydan çıktı....
"Evet" ler, %55 - % 65 bandında....
Bu millet yemez bunları...
Milliyetçi duyguları kabartmak, ve evetçi bloğu zayıflatmak için, pkk, bdp, chp, mhp son kozlarını oynuyorlar.

axial
20-08-2010, 11:05
Evet çıkacağını anlayan "şer cephe" = chp + mhp + bdp + pkk + derin devlet, dört koldan iftira ve saldırılarına başladılar.
Ama nafile....
Ok yaydan çıktı....
Milliyetçi duyguları kabartmak, ve evetçi bloğu zayıflatmak için, pkk, bdp, chp, mhp son kozlarını oynuyorlar.

Evet sana katılıyorum. Bu millet yemez bunları. Bu milleti yediği dini sömürü ve abd oyunları.

sellim
20-08-2010, 11:12
Evet PKK ateskes ilan etti gencecik askerler sinir karakollarinda bomba atildiginda cil yavrusu gibi ortaliga dagilmiyorlar artik .... Bak sen su vatan hainligine .... Halbuki ne guzel patlamis misirlari yerken gazozlarini icerken heronlarin canli cekimlerinden izliyorlardi.... yoksa TSK'yi yipratmak mi istiyorsunuz siz , ateskes falan gibi hiyanetlerle ?????? Vay vatan hainleri vay ......

Peki ya senin mantığın ne olacak böyle?
Pkk bu yüzden mi ateşkes ilen etti sanıyorsun?
Düne kadar BDP,MHP,CHP ruh üçüzü diyenler birden PKK,BDP,AKP olarak nasıl olmuştur da ruh üçüzü haline gelmişlerdir?
Referandumu boykot ediyoruz diye yırtınanlara ne gibi sözler verilmiştir de 180 derece dönmüşlerdir.
Kandilden ne diye devlet ile anlaştık mesajı gelmiştir?
Hiçbir şeyin aşırısı iyi değildir.
Kör bir milliyetçilik karşıtlığı da buna dahildir.

axial
20-08-2010, 11:17

Eğer tsk referandumu sabote etmek istiyordu ise ve pkk ile bu konuda danışıklı işler yapıyordu ise neden pkk tamda şimdi ateşkes ilan etti. Tarafın mantık hezeyancıkları boşuna turnusol demiyoruz size, bukalemun gibisiniz ne dediğiniz belli olmuyor. Tek sabit olduğunuz nokta tsk yı karalamak.

Var mı bu patlamış mısır yiyip gazoz içenlere ait fotoğraf benzeri kanıt. Ortada tarafın uydurmasyon görüntülerinden başka birşey yok.

sellim
20-08-2010, 11:21
Ama nafile....
Ok yaydan çıktı....

Pardon sen hangi araştırmaya göre bu kanıya vardın?
Senin araştırma şirketin mi var ki %55-65 bandında çıkacağını söylüyorsun?
Ben şu ana kadar kıl payı evet ya da hayır çıkacağı yönünde anketler gördüm ama bunu ilk defa senden duyuyorum.

sellim
20-08-2010, 11:29
Evet sana katılıyorum. Bu millet yemez bunları. Bu milleti yediği dini sömürü ve abd oyunları.

Bahsettiğim şey bu zaten.
Milliyetçiliği bir kenara bırakın...
Reformlar kesinlikle yapılmalı.
Benim zoruma giden şey bunu ABD,AB ve cemaat ürünü olduğunu düşündüğüm islamo faşist bir partinin yapması.
Lütfen geçmişe dönüp bakın.
Bu adamlar değil miydi dokunulmazlıkları kaldıracağız diyen,bu adamlar değil miydi YÖK'ü kaldıracağız diyen?
İktidarı ellerine geçirdiler hepsi unutuldu.
Şimdiki hedef yargı.
Lütfen kimse dinsizin hakkından imansız gelir diyerek hareket etmesin.
Haklı olarak kızdığımız eski yönetimler ve yöntemler yüzünden yılana sarılmayalım.

basitrasin
20-08-2010, 12:27
Herkese Selam.
Bir anlaşma düşünün ki Taraflardan biri Anlaşma yok diyor.
Siz anlaşma yapan taraflardan biri olsanız ve anlaştığınız taraf, anlaşma falan yapmadım derse hala anlaşma geçerli olur mu?
Yada eğer anlaşma gizli ise, taraflardan biri anlaşmayı açıklayınca anlaşma hala geçerli midir?
Bence PKK nın eylemsizlik kararı yaptığı son eylemlerle hızla tabanını kaybetmesinden kaynaklanıyor.
PKK ya rağmen Diyarbakır'da STK lar (kendilerinin hedef olma riskini göze alarak) Referandum da evet oyu kullanacağını açıklamıştı.
PKK, Ergenekon işbirliği çeşitli olaylarla su yüzüne çıktı.
Bu koşullar altında PKK yaptığı son manevra ile hem tabanını kaybetmekten kurtulmaya çalışıyor. Hemde referandum öncesi evet diyeceğini belirten muhafazakar çevrelerin tepkisini çekecek ve oylarını Hayır'a çevirecek açıklamalar yapıyor.
Saygılarımla.

3.yol
21-08-2010, 04:56
Eğer tsk referandumu sabote etmek istiyordu ise ve pkk ile bu konuda danışıklı işler yapıyordu ise neden pkk tamda şimdi ateşkes ilan etti. Tarafın mantık hezeyancıkları boşuna turnusol demiyoruz size, bukalemun gibisiniz ne dediğiniz belli olmuyor. Tek sabit olduğunuz nokta tsk yı karalamak.

Var mı bu patlamış mısır yiyip gazoz içenlere ait fotoğraf benzeri kanıt. Ortada tarafın uydurmasyon görüntülerinden başka birşey yok.

Bu siyaset meselerini iyi analiz edemiyorsunuz daha ... Su son anketlere baksaydiniz BDP'ye oy verenlerin 56%'sinin bu refaranduma "EVET" diyecegini gorurdunuz .... Bu buyuk bir oran .... BDP (ki PKK'nin kuklasidir) o yuzden 'boykot'u kaldirmak icin sartlar one surmeye basladi .... Tabiiki bu ortamda dini hassasiyeti olan Kurt toplumundan daha da uzaklasmamak icin hem ramazan hem de 56%'lik buyuk oranin bir kisminin BDP'den kopmamasi icin PKK ateskes ilan etti .....

Ama hic belli olmaz .... PKK Ramazan bayrami zamaninda 9-11 Eylul arasinda bir baskinda bulunabilir yani 12 Eylul referandumu oncesinde oylarin renginin "Evet" ten "Hayir" a cevirelbilmesi icin .... Bu yazdigimi bir kenara not edin o zaman gelince neler olacagini gorecegiz ....

Tsk zaten bu son YAS kararlarinda buyuk olcude siyasette pasifize edildi .... Tam olarak pasifize edilmesi daha zaman alacak ... zaten o yuzden bu referandum cok onemli ....

Insanlarin hem de ulkenin gariban kesiminin askerlerinin goruntulerini hollywood filmi izler gibi hicbir girisimde bulunmayanlari "patlamış mısır yiyip gazoz içenler" olarak tabir etmek aslinda bu olayin vahameti karsisinde cok hafif kaciyor ... Bu tabirime kanit istemiz de bayagi bir garip kacmis ....

"tarafin uydurmasyon goruntuleri" .... Nasil uydurmuslar acaba ? Hatta bu baskindan gazi olarak kurtulmus tanigin bu goruntuleri dogrulamasi ve evet o goruntulerde el bombasi atilinca cil yavrusu gibi ortaliga dagilanlardan biri de bendim dedikten sonra ..... ?

3.yol
21-08-2010, 05:06
Peki ya senin mantığın ne olacak böyle?
Pkk bu yüzden mi ateşkes ilen etti sanıyorsun?

Bu sorunuzu axial'a yukarida verdigim cevapla cevaplandirmis oldum ....