PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : asiye nasıl kurtulur?

siriusx
20-08-2010, 10:00
dinsel inançlardan kurtuluş hikayelerinizi okudum, bazıları bana asiye nasıl kurtulur filmini hatırlattı, kimisi de sanki 'sing sing' cezaevinden nasıl kaçtığını anlatmış gibiydi.
lise felsefe kitaplarından okuduğu tanımların etkisinde kalıp kafa karışıklığı yaşayanlar da vardı. bu tip hikayeleri zaten site dışında da görebiliriz.
bir çok kişinin dinsel inançlardan kurtuluşunda bence ortak nokta üzerlerinde din baskısı olmayışıdır. eğer din baskısı olsa zorla camiiye götürülseniz zorla oruç tutturulsa ya da zorla umreye götürülseniz dinlerden etkileneceksinizdir.
şahsen benim hikayemde tek şey ailemin dindar olmasına rağmen üzerimde din baskısı yapmayışlarıdır.

faydasızım
20-08-2010, 16:03
çok yerinde bir tespit....
victor hugo nun dedigi gibi ..insanlar her şeye alışabilecek kadar adidir..
bir süre sonra bu baskının altında yetişmiş bireyeler isteyerek veya istemeyerek bu kadar kişi diyorsa dogrudur ..mantalitesiyle hareket etmeye alışıyor..
yada öldürün dövün gibi ayetleri kendi kafasına göre yorumlamayı ögreniyor...
yerinde ve dogru bi tespit...

saygılarımla ;
serhat..........

KızıL
21-08-2010, 04:15
sevgili sirius bence yanılmaktasın benim ailemin din baskısı vardı ki yıllarca kuran kursu evde namazlar oruçlar v.s derken geçti sonrasında aklımı kullandım sadece dinden vede tanrıdan ayrılmadım ancak islamiyetden ayrıldım çünkü yeterince anlamsızdı mantıklı değildi!

uzunca yıllar okumakla sorgulamayı bırakmadım ve bir hristiyan olarak yaşadım bakınız ki hala din vardı hayatımda baskıda aynı şekilde ancak öğrenmeye olan isteğim inanmaya olandan ağır geldi.. ben sordukça sordum onlar kaçtı....

Subliminal
21-08-2010, 05:52
Ben ailemden görmediğim kadar baskıyı toplum ve çevremdeki insanlardan dolaylı bir şekilde malesef görüyorum. Ama şuna kesin inanıyorum insanlar akıllandıkça, araştırdıkça ve sorguladıkça tüm dinler rafa kaldırılıp, bilim ve teknolojinin uygarlık yolunda ilerlemesini sürdürecektir.

breymin
21-08-2010, 12:22
Ben ailemden görmediğim kadar baskıyı toplum ve çevremdeki insanlardan dolaylı bir şekilde malesef görüyorum. Ama şuna kesin inanıyorum insanlar akıllandıkça, araştırdıkça ve sorguladıkça tüm dinler rafa kaldırılıp, bilim ve teknolojinin uygarlık yolunda ilerlemesini sürdürecektir.

On üzerinden On ,aynen katiliyorum,Bu arada hosgeldiniz,sizde Alevi99

siriusx
21-08-2010, 22:05
gördüğünüz cahilce laf atmaları baskı olarak görmeyiniz. aileden baskı görmek şudur; ya namaz kılarsın ya da bu evde kalamazsın.
çevreden baskı görmek şudur, ramazanda içki içersen öldürülürsün ya da cumaya gitmezsen dayak yersin, oruç tutmazsan dayak yersin gibi şeyleri baskı olarak kastediyordum.

Subliminal
21-08-2010, 23:28
Benim kasteddiğim baskı tam açmadım ama aslında şu idi. Her ne kadar tanrı varlığını kabul etmemiş olsamda özgürce dinsizliğini yaşayamıyorsun. Örnekleri çok 5 vakit inanmışların ezan dedikleri çevreye hiç saygı düşüncesi gütmeksizin, desibel nedir bilmeyen kulakları tırmalayan o gürültüyü istemeyerek duymak zorunda bırakılıyorsun. Ezan bana göre esasen ibadete çağırmaktan ziyade dinin propagandası için kullanılmaktadır. Amaç çağırmak olsa kimseyi rahatsız etmeden çağırmanın binbir yolu var.
Diğer örnekler sırayla ramazan ayı, dini bayramlar, din adına hayvanları katletmeler yolda yürürken bir aracın üstündeki besmele yazısı, ibadethaneleri, okullardaki din dersleri yani kısaca hayatın heryerinde red etmis olsanda bunlar karşına çıkıyor.