PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tarihi Bir Açıklama !

demos cratos
23-08-2010, 01:20
Daha önce başka bir sitede açıkladığım bugün gönderdiğim bir mesajla burada da açıklayacağımı söylediğim ve fakat başlığı ilk açtığım sitede paranoyalıkla suçlanıp kendi istağimle siteden ayrılmama neden olan başlığı açıyorum.

Umarım sonradan pişman olacağım şeyleri yaptıracak mesajlar başlığa eklenmez.

Tarihi açıklamam şu;

Yıllardan beri ABD ve Avrupa Birliği'nin ileri gelen ülkelerinde yapılan başkanlık seçimlerini izlerim.Seçilen insanlar sıradan insanlardır.Kariyerlerinin doruk noktasına ulaşırlar.

Ancak seçimden hemen sonra bu liderler bir kaç haftalığına ortadan kaybolurlar.

Ben bu liderlerin seçimden önceki hal tavırları ile seçimden sonraki hal ve tavırlarının çok değiştiğini gözlemledim.

Seçimden önceki kişi gitmiş yerine bambaşka biri gelmiştir.

Ben bu durumu şöyle değerlendirmekteyim;

Başkanlara o dönemde dünyada hiç kimsenin bilmediği bazı bilgiler verilmekte.Ancak bu bilgiler devletin ulusal sırları ile ilgili bilgiler olamaz.Çok özel,açıklandığında insanın kişiliğini değiştiren bilgiler.

Bu bilgilerin neler olabileceğini daha sonra açıklarım.

Öyle bilgiler ki bunlar;

İşi siyaset olan,eğitimli,konuşma yeteneği sınırsız insanları kendilerini toparlayamaz hale getiriyor.

İsim veremiyorum.

Ama çok ünlü bir başkan bir dervişe dönmüştü.

Son başkan uzun süre kendini toparlayamadı.Herşeyi bilen,konuşan başkan gitmiş yerine kafasını toparlayamayan dakikalarca ne diyeceğini bilemeyip gözleri boşluğa takılan bir başkan gelmişti.Oysa zeki en iyi konuşabilen başkanlardan birisi idi.

İşte açıkladığım ve önemli bir kısmını mecburen açıklayamadığım başlık bu.

Umarım birileri çıkıp paranoya filan demez.

Nova
23-08-2010, 01:41
ecevitle alakalı baya bilgi var elimde..t.çllr in özel sekreterini tanırdım...neyse paylaşırız.

demos cratos
23-08-2010, 01:43
ecevitle alakalı baya bilgi var elimde..t.çllr in özel sekreterini tanırdım...neyse paylaşırız.

espri mi bu?

Nova
23-08-2010, 01:45
espri mi bu?

değil.

kısa bi link paylaşalım:

http://exchanges.state.gov/ivlp/alumni.html

bak bakalım mezun olan başkanlar, ve son 5 yılda olan olaylarla ilgilerini bi irdele istersen.

Kendi piyonlarını kendileri yaratıyor, ve dünyaya salıyorlar...

anlayana.

demos cratos
23-08-2010, 01:47
değil.

kısa bi link paylaşalım:

http://exchanges.state.gov/ivlp/alumni.html

bak bakalım mezun olan başkanlar, ve son 5 yılda olan olaylarla ilgilerini bi irdele istersen.

Kendi piyonlarını kendileri yaratıyor, ve dünyaya salıyorlar...

anlayana.

İstersen son iki mesajı sil.

Durup duruken başımıza iş açmayalım.

Nova
23-08-2010, 01:50
Dünyanın bildiğini, kimden saklayacaklar.

Fischer, Rasmussen, Sarkozy, Saakashvili, mısır, tr, afganistan, vs vs hepsi aynı yerden ;)

Sanırsın ankara siyasal ın global olanı..

demos cratos
23-08-2010, 01:51
Fischer, Rasmussen, Sarkozy, Saakashvili, mısır, tr, afganistan, vs vs hepsi aynı yerden ;)

Sanırsın ankara siyasal ın global olanı..

O kadar derine inmeyelim bence.

demos cratos
23-08-2010, 01:54
O kadar derine inmeyelim bence.

Benim bir tanıdık var.Öyle ahım şahım biri değil.Bir ülke hakkında bir internet sitesine yazı yazmış vaktiyle.Hala o ülkeye gidebilmek için pasaport alamıyor.

Nova
23-08-2010, 02:00
http://exchanges.state.gov/ivlp/ivlp.html

Bak buda liderlik programı, ilk paragrafın son satırında:

" These visits reflect the International Visitors’ professional interests and support the foreign policy goals of the United States. "

Bi zahmet çeviriverebilen bi arkadaştan rica ederim.

program aracılığo ile cevirirsek,

"Bu ziyaretler Uluslararası Ziyaretçi mesleki çıkarlarını yansıtıyor ve ABD'nin dış politika hedefleri destekler."

demos cratos
23-08-2010, 02:03
http://exchanges.state.gov/ivlp/ivlp.html

Bak buda liderlik programı, ilk paragrafın son satırında:

" These visits reflect the International Visitors’ professional interests and support the foreign policy goals of the United States. "

Bi zahmet çeviriverebilen bi arkadaştan rica ederim.

program aracılığo ile cevirirsek,

"Bu ziyaretler Uluslararası Ziyaretçi mesleki çıkarlarını yansıtıyor ve ABD'nin dış politika hedefleri destekler."

Madem öyle..

Dünyadaki liderlerin tamamı gerçekte kim olduğunu bilmez.

Ne etnik ne de dinsel bakımdan.

Ancak önemli görevlere getirilince kendi kimlikleri hakkında bilgi sahibi olurlar.

Dediğim gibi fazla kurcalamasak iyi olur.

kemalistcan
23-08-2010, 03:30
Bu adı geçen okul mu? Tam adı ne? Olayı çözdüm ama biraz Türkçe olarak ayrıntı versin bir hayırsever arkadaş.

Nova
23-08-2010, 03:35
http://yabancisozluk.com/index.php (http://yabancisozluk.com/sozluk-Turkce-Ingilizce-84840-buyuk_sifu_Van_Tha_Cao__sizinle_tanismaktan_onur_d uydum_sayfama_hos_geldiniz_guzel_paylasimlarinizi_ bekliyorum_.html)

yardımcı olacaktır.

Titan
24-08-2010, 21:56
Dediğim gibi fazla kurcalamasak iyi olur.

Peki ya Sebep?

demos cratos
25-08-2010, 13:18
Peki ya Sebep?

Günümüzde her hangi bir nedenle ve haklı olduğu bir konuda bir mahkemeye başvurup hakkını arayan sıradan bir insan yaşadıkları karşısında dayanamayıp mahkemeye hakaret eder ve "mahkemeye hakaretten" suçlu konumuna düşer.

Oysa egemenler şu internet sayfalarında bile yapılan eleştirilerden bile haz edemezler.Hemen mahkemelere baş vururlar.Tabii bizzat kendileri değil.Bu işlerle uğraşan tonla insan var Türkiye'de.

Sıradan ve hakkını arayan insanı deliye döndüren adalet mekanizması için egemenlerin hak araması,tabii başkadır.

İşte o nedenle genelde çok ileri gitmemeye çalışırım.Hatta ileri giden bir çok kimseyi özel mesajlarla uyarırım.Tabii iyi niyetli olduğuna inandığım insanları.

axial
25-08-2010, 16:20
Günümüzde her hangi bir nedenle ve haklı olduğu bir konuda bir mahkemeye başvurup hakkını arayan sıradan bir insan yaşadıkları karşısında dayanamayıp mahkemeye hakaret eder ve "mahkemeye hakaretten" suçlu konumuna düşer.

Oysa egemenler şu internet sayfalarında bile yapılan eleştirilerden bile haz edemezler.Hemen mahkemelere baş vururlar.Tabii bizzat kendileri değil.Bu işlerle uğraşan tonla insan var Türkiye'de.

Sıradan ve hakkını arayan insanı deliye döndüren adalet mekanizması için egemenlerin hak araması,tabii başkadır.

İşte o nedenle genelde çok ileri gitmemeye çalışırım.Hatta ileri giden bir çok kimseyi özel mesajlarla uyarırım.Tabii iyi niyetli olduğuna inandığım insanları.

Peki madem tartışmayacağız ve fikir öne sürmeyeceğiz neden böyle bir başlık açtınız. Şimdi bizim ne yapmamızı istiyrsunuz.